ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2022.11.29. 18:43

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


"Széles az út amelyen el lehet indulni, de szűk az a kapu, amelyen be lehet jutni a Mennyek Országába."
"Sok a meghívott, kevés a kiválasztott." (Názáreti Jézus)Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 23 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2022.10.24. 17:42 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4219
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Egy barátomtól kaptam ezt az idézetet a liberalizmus által megtépázott - bizonyára keresztény és keleti, meg távol-keleti vallások mai állásáról:

> "
> Ma ott tartunk, hogy a két összeegyezhetetlen nézet – a hit és a hitetlenség – között elmosódott a demarkációs vonal, és sem az egyiket, sem pedig a másikat nem viszik el a logikai következményeikig. Ennek következtében kialakult egy tartós szürkületi zóna, amelyet azok foglalnak el, akik se nem hívők, se nem hitetlenek, és akik így mintegy sodródnak az idők áramlásaiban. „Valaminek” lennie kell mindezen túl, gondolják, de kétlik, hogy bárki is tudhatja, hogy mi is ez a „valami”, és minden jel szerint teljesen süketek azokra a – még mindig hallható – hangokra, amelyek épp erről beszélnek, figyelmeztetve őket, hogy olyan éberen figyeljenek, mintha halálos veszedelemben lennének. Olyan kulturális közegben élve, amely természetéből fakadóan a kafir sötétség-köpönyegévé lett, semmi sem tűnik valósnak, amely szűk fénycsóvájukon túl helyezkedik el, és az isteni realitás, ha esetleg fel is sejlik bennük, mint kísérteties, absztrakt és elfojtott gondolat jelenik meg; már nem perzseli, nem vakítja őket a sivatag fölött lángoló Nap.
> Aligha meglepő tehát, hogy a vallás, ha egyáltalán fennmarad ilyen ellenséges környezetben, leszakadt saját vertikális dimenziójáról, és elmerült a világiasságban; nem annak a világiasságnak az értelmében, amelyre megszokásból gondolunk – a bor, a nők és a dorbézolások (illetve ezek megfelelői) sosem bizonyultak hathatósnak a vallási meggyőződés ellen –, hanem egy olyan csábító értelemben, amely a világ dolgaival való foglalatosságokat különleges presztízzsel ruházza fel. Igaz ugyan, hogy a felebaráti szeretet erénye Isten szeretetéből fakad, de ez koránt sem jelenti azt, hogy az, amit „társadalmi lelkiismeretnek” neveznek, helyettesítheti mindezt.
> Az új vallási erkölcs, amely társadalmi és gazdasági megfontolásokat helyez előtérbe, elítélendő a hit embere által egészen a legutóbbi időkig képviseltek fényében; elítélendő abból a jól megalapozott szem-pontból, hogy a hitetlenek prioritási hierarchiáját tette magáévá és alávetette magát az ehhez kapcsolódó változási folyamatoknak, miközben elvetette azokat az örök princípiumokat, amelyeknek a vallási intézmények a letéteményesei. A vallástalanoknak viszont ez egy rendkívül kedvező szituáció. Ők úgy megriadnak egy igazi paptól, mint kő alatt a lárvák, amikor egy hatalmas kéz leemeli róluk azt, viszont a papi ruhába bújt szociális dolgozóval minden további nélkül fesztelenül barátkoznak....
> (Gai Eaton, The King of the Castle. Kvintesszencia Kiadó. Előkészületben.)

Válaszom:

Kedves Linda,

Vallás ide, vagy vallásos-, vagy misztikus liberalizmus oda, és tudományos materializmus és materialista liberalizmus még inkább oda..., egy szó mint száz: így is és úgy is, a személyi lelkiismeret meglétén, vagy nem létén áll és - vagy bukik az egészségünk is, és a boldogságunk is, tehát nem a vallásosság meglétén, vagy hiányán. Tehát azon, hogy azok is, akik spirituális tanokra és asztrológiai önismeretre alapozott hittel élnek, vajon elérik-e az igazi egészséget és boldogságot a lelkiismereti képességük létezése nélkül? Hogy el lehet-e érni a szamszarábol való kiszabadulást, vagyis az üdvösséget, egyszerű aszkézissel, joga-gyakorlatokkal, vagy buddhista elmélkedéssel? Mert szerintem éppen a lelkiismeret az, igazi érték és kapu-őrző öntudati erő, amivel és ami által létrehozhatjuk és megerősíthetjük a bennünk (is!) levő egészség, és mindenség, és boldogság és szeretet istenével (Az istenünkkel) a kapcsolatot. És eközben, a pszichológia és a pszichiátria éppen ettől törekszik menteni a betegeit..., mint valami felesleges zavaró tudati tényezőtől, ami akadályozza a terápia sikerét, lehetetlenné téve a tudományos gyógyhatást.
De hát mi kevesek, akik nem vagyunk lelki betegek, éljünk ezzel a drága kinccsel, ami a lelkiismeret és amit nem is lehet tudni, hogy honnan és kitől örököltük, vagy kaptuk egyénileg.
Én csak az tudom, hogy édesanyám volt az, aki felkeltette (kicsiráztta) bennem. De igazából akkor ébredt fel, amikor a román hadseregben, az elején, mint kívülálló, nap mint nap látnom kellett a sok hamisságot és hajmeresztő aljasságot és embertelenséget, meg a gazemberséget és erkölcsi alapul szolgáló alaphazugságot, ami szerint minden ami ott van és történik, csakis becsületes és tisztességes kell legyen, mivel a haza nevében van, majd a végén, mivel ebben a becsületes légkörben el lopták a nagy értékű, bélelt hegyivadász viharkabátomat, aminek a kincstári értékének a háromszorosát kellett volna kifizetnem, ha nem tudok vele elszámolni (Ha nem tudom a rakatárba leadni), illetve, ha kitudóik, hogy nincs meg. A szakasz-beli bajtársaim ki is oktattak szépen arról, hogy miként menjek be a másik század épületébe, délelőtt, amikor ott nincs senki, mert kiképzésen vannak és őrt nem hagynak, és miként mennyek végig a folyosókon, addig a szintén nyílt folyóson álló viharkabát fogasokig, és azok közül egyet akasszak le egyet, azonnal vegyem magamra, és így magamra vett viharkabáttal mennyek vissza az én századomhoz és az én légelhárító szakaszom raktárába, ahol a bajtársaim - a raktárnokkal együtt - vártak. Végig csináltam ezt a borzalmat, a tanításokat követve, mert amellett, hogy messe nem volt annyi pénze, még a szüleimnek sem, hogy kifizessük a kabátot, de emellett bűnügyi vizsgálatot (ti., hogy nem-e szabotálom a sereget?) és fegyelmi eljárásokat is vont volna maga után az eljárás, amennyiben hivatalosan bejelentem a hiányt. Életem egyik legrettenetesebb élménye volt, ami alatt 10 évet öregedtem, és aminek a végén össze rogytam fél-ájultan és remegtek a kezeim és a lábaim. Román bajtársaim röhögtek rajtam, hogy milyen gyenge vagyok. A lelkiismeretem tehát úgy ébredt fel ettől véglegesen, hogy azon túl, hogy megfogadtam az, hogy nagyon vigyázok ezentúl, hogy semmimet ne lopják el a kaszárnyában, amikor onnan megszabadulok, soha, semmiféle tisztességtelenség felett nem hunyok szemet és nem egyezek bele. És, hogy nyíltan pacifista leszek és ellenezni fogom azt, hogy ilyen fiatal embereket ilyen szörnyű helyekre zsúfoljanak törvényes eszközökkel, ahol semmi más nem folyik, mint az elemi erkölcs érzéküknek a lerombolása, bemocskolása. Micsoda naivitás... Hiszen ez 1973-ban volt és én 1974 nyár elején szereltem le, amikor éppen tombolni kezdett a Ceaușescu féle, román nemzeti diktatúra - őrület. Ez azt hozta magával, hogy az egész társadalomban olyan erkölcsi rend honosult, mint a Predeáli kaszárnyában csak sokkal nagyobb méretekben és még aljasabb-, de hatalmas plakátokon és monumentális épületekre kihúzott transzparenseken hirdetett háttér-indokokkal és magyarázatokkal.
Tizenhét évet kellett várnom még tehát, hogy ne legyen kötelező a csalás, a hazudozás, és az aljasság, hanem még akkor is, tisztességes és egyenes beszédű lehessek és ha el lopnak tőlem valamit, azt megpróbálhassam, akár törvényesen, akár erőszakkal vissza szerezni, anélkül, hogy a visszaszerzési kísérlet nagyobb kárt vagy büntetést vonna maga után, mint a mástól való ellopással történő "visszaszármaztatás" (kötelességteljesítés) az állami kincstárral szemben. A 1989 december 22-én véglegesedett Román rendszerváltást követően íródik tehát az életemnek az a szakasza, amikortól, immár teljesen rajtam és csakis rajtam múlik az, hogy tisztán tarthatom-e - ha akarom... - a lelkiismeretemet. Nem állítom azt, hogy ez alatt az idő alatt mindig tiszta lehetett a lelkiismeretem, sőt: az első években nyilván, hogy össze is voltam még zavarodva, hiszen rengeteg besúgóból politikai, vagy éppenséggel kulturális, vagy bírósági vezető lett, hanem csak azt, hogy miután két-három évre rá találkoztam az Elzával, elfogadtam azt a tételüket, hogy az erkölcsi gyengeség és bomlás, vagyis a gazemberség és a hazudozás és a lopás a zsarolás, és a rágalmazás és a felelőtlenkedés, csapán abból adódik, hogy az emberek nincsenek spirituális szempontból felvilágosodva. És ez szerint is életem, mindent a megvilágosodásra és nem az igazság és a hazugságleleplezésére és megkülönböztetésére alapozva, és nem folyamatos lelkiismeret-vizsgálatot tartva.
A makkegészséges Enikő nevű 2,5 hónapos kislányunknak a 1999 december 17-i halála kellett bekövetkezzen ahhoz, hogy a folyamatos lelkiismeret-vizsgálat és tisztításszükségét megértsem és gyakoroljam, az asztrológiai - spirituális ismereteim ős un.önismeretem mellett, ahhoz, hogy ilyen, vagy ehhez hasonló nagy tragédiákat megelőzhessek, de még így is értek nagyobb drámai sors-fordulatok. Mivel azonban, mindig rájuk tehettem a lelkiismeret szűrőjét, aminek a segítségével az ősforrással folyamatosan kapcsolatban megadhattam, aránylag egészségesen is, 69 évesen is, itt vagyok szeretettel és barátsággal, és tovább figyelek és tovább értelmezek és tovább kutatok.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2022.10.25. 12:05 
Offline

Csatlakozott: 2020.11.05. 10:10
Hozzászólások: 6
Napjegy: Ikrek
Aszcendens: Szűz
Kedves Szilárd!

Eddigi megfigyeléseim alapján azt tudom mondani, hogy az embernek a lelkiismerete , az önmagáról való lelki ismerete annak arányában romlik vagy homályosul, hogy mennyire képes a megbocsátásra. Pontosabban mennyire engedi meg önmagának , a benne levő isteni igazságnak az érvényességét, mennyire bírja elviselni az igazságot, mely bár valóban felszabadít, nem mindig, -sőt legtöbbször , nem tetszetős. Nem könnyű a hazudozás , az önáltatás szövevényéből kivágni az arany öntudatot. Azért sem megy ez símán és könnyen, mert vannak kusza szálak, melyek eredete közös embertársainkéval. Pontosabban a valóság kiszálazására lehet hogy egy emberöltő nem elég. Másrészt, tudjuk, hogy újabb szálak is keletkeznek mivel a Létszomj eredendő valami, nem lehet eredendőségünktől külön létezni. Törvények mentén lelünk rá az adagra, mely az életünkhöz elégséges.

Egyrészt a ma embere nagyon távol éli meg magát az egyes szám első személy felelősségtudattól. Még rosszabb, hogy különféle magyarázatok mentén el is hiszi, hogy ezzel nincs semmi probléma. Félreismeri a lelkét, másokra bízza, másokra ruházza és másoktól kéri számon, egyszóval magán kívűl helyezi. Erre a legjobb példa az, amit a Halak karma kapcsán leír az asztrológia. Legvéresebb ítélkezés a szeretet nevében. Valaki egyszer , aki ezzel a karmával rendelkezik és éppen jó kedélyben sikerült neki lenni azt mondta, hogy érzi mennyire vékony a határ ölés és ölelés esetén. Az aranyos kiscica szeretgetése közepette ott van a rejtett inger a mértéken túli szorításra, ami már az élet kioltásával járna.

A lelki ismeretet tehát kívűlről nem lehet megszerezni, az belső állapot. Annak az egyetemes érvényű állapota, amikor együntetűen elfogadom mindazt, ami létjogosult és nem pusztán a létszomj szerint való.Ha ez az állapot valamely oknál fogva kibillen, a lelkiismeret összezavarodik és így az ítélkezés már nem a megbocsátás hanem a bosszú jegyében zajlik. Következik a felhányások, bántalmazások különféle árnyalata és sora. Elsősorban az alanyon belül, ami annyit jelent, hogy valaki irritált lesz és már az is zavarhatja, hogy a másik mellette egyáltalán létezik és átláthat rajta. Nehéz súly ez a léleknek. Ezért keres vigaszt valamiben. Itt kezdődik a boldogtalanság , majd az egészségtelenség.

Nincs megbocsátás , ami érvényes lenne, amíg nincs világos látás, egészen az eredetig. Erre írta Hamvas Béla : ""Realizálni annyi, mint a más iránt támasztott követelést azzal kezdeni, hogy azt először önmagamon váltom be."

Az önsajnálat nem engedi a megbocsátás aktusát véghezvinni. Az önsajnálat akadálya annak, hogy valaki az alany állapotában magabiztosan álljon és lelkét tisztán tartsa. Aki magán önsajnálatot alkalmaz, az egyúttal nekifog önnön sorsát rondítani, mert lelkiismeretét megnyomorítja. Ha valaki ezt teszi befele, ezt árasztja és gyakorolja magából kifele, embertársai felé is.

Sokszor hibába lehet esni. A műveleteket megfelelően alkalmazó személy is eshet abba a tévedésbe, mintha a megbocsátási műveletsor állomásait át lehetne ugrani. Mintha elégséges lenne valamit ésszel átlátni és attól, földi és időbeli rend szerinti tapasztalatok nélkül a realizálást , tehát a lelkiismeret furdalás alóli felszabadulást, az igazság állapotába és így a boldogság állapotába való megmaradást betőlteni. Nem lehet. Minden egyes szám, első személyben levő valaki ezt önmaga erejéből, önnön életidejében , önnön eszköztárával hivatott elvégezni. Minél inkább könnyíteni akarna valaki ezen, annál erősebb és fájdalmasabb visszahatás éri. Mindenki saját talpán járhat.

Hiába nyomja el valaki a lelkiismerete hangját, az nem hallgattatható el, csakúgy , ahgyan a Létszomj se múlik el. Az életéhség sem szabályozható, csakis éber látással és éber együttérzéssel. Látni elég példát arra, hogy mekkora rombolással jár, ha valaki igyekszik a szembesüléseket elkerülni, ha elbújni, rejtőzni kíván ( hova?) vagy különféle eredet-tudatokat fantáziál magának ( magán kívűl keresi a felelősőket és a törvényt figyelmen kívűl hagyja). A modern létszemlélet rengeteg illuziót hoz magával.

Gyakori elképzelés az, hogy a szülők értékeket akarnak átadni a gyermekeknek. Elgondolkodtató, hogy készen adott falat, előre rágott falat hozhat-e nyugodt lelkiismeretet? Hogy nézne ki az, hogy mindig minden puha, sima és meleg ,mint az előre emésztett élelem? Ez még csak az egyik aspektus. Attól se lehet boldognak lenni, ha puhán megvetik az ágyat és azt képzelik, abba belefeküdve, a kor szerint felnőtt gyerek boldog lehet. Anélkül, hogy ő megkűzdene saját karmikus sugallataival. Hányszor hallani, amikor megkérdik valakitől , hogy ő ki, egy szakmát, egy földi életéhez szükséges szakmát mond identitásként. Ennyire becsüli önmagát. A gyermekség és a gyerekesség között minőségbeli és így lelkiismeretet érintő külömbség van. Infantilis lesz az a valaki, aki a Létnek kiszolgáltatott porszemként hordatja magát a széllel. Az alapok nélküli ház ( identitás) összeomlásra ( betegességre) ítéltetik.

Jobb lenne az életre való beavatást azzal kezdeni, hogy ahányszor eltérés látszik abban, hogy valaki nem a saját lelke ismerete szerint képzeli és gondolja el az életét, megpróbálni helyükre igazítani a dolgokat. Megvizsgálni, mi okozza a lelkiismeret furdalást , miért és mi alól , milyen tévképzettől kéne elállni? Nagyon nehéz idők járnak , ha illuziók az alapok. A hagyomány nem szokás és rögeszme követése.
Meglehet, hogy igaza van annak, aki azt mondja, hogy a kagylóhéj összezárul, amíg a vihar tombol. Illuzióviharban , hogy lehet másként megmaradni annak , aki az eredetnél maradna? Jó kérdés.

Persze, ezt sehol se tanítják, erre sehol nem nevelnek senkit. Úgy néz ki, most aztán tényleg magára maradt az ember, mert a házasságnak, családnak és így a közösségnek sincs értéke. Ezt sugallja a társadalom felől a szél. Minden szét van bombázva. Vajon nem-e azért, hogy végre , az ember magára maradva , hallja meg a lelkiismerete hangját?

Ha magára marad, csak befele fordulhat. Így, hátha megkeresi és megtalálja, hol tévesztette össze az igazat az igaztalannal.
Boldog ember nem beteg, Igaztalan ember boldogtalan lehet. Mi más?


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2022.10.26. 09:38 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4219
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Linda!

Ezt olyan szépen, de ami ennél is sokkal fontosabb, olyan pontos részletességgel és elevenbe vágóan megláttad és megfogalmaztad, hogy úgy érzem: ehhez semmi lényegeset és fontosabbat hozza tenni nem lehet.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2022.10.26. 23:14 
Offline

Csatlakozott: 2012.11.06. 19:50
Hozzászólások: 13
Napjegy: Ikrek
Aszcendens: Mérleg
Nagyon nagy dologra mutattál rá, Szilárd! A lelkiismeret hangjával való kiegyenlítődés tényleg a megváltás kulcsa!
Az asztrológiában a lelkiismeret hangját a Szaturnusz jelképezi. Ez az, amit meg kell(ene) halljunk (tudjuk, hogy a testben a Szaturnusz a fülnek is megfelel).
Csak az léphet be a Mennyek Országába, aki a Küszöb Őre, a Szaturnusz Szellemével kiegyenlítődik. A magas szintű élet csakis az, ami a lelkiismerettel magas szinten összhangban van! S tényleg igazad van abban is, Szilárd, hogy a mai gyökértelen és eltévedt pszichológia és pszichiátria, éppen a lelkiismeretfurdalás alól akar felmenteni. Ez valójában sátáni aktus. Így fordítják el kétszeri is a zárban a kulcsot, bezárva még biztosabbra a Menyország Kapuját, a pszichológusok és a pszichiáterek.

Azt gondolom, hogy csak az értheti meg igazán, magas szinten a Szaturnusz utáni szinteket, amiket az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó jelképez, aki megérti a Szaturnusz Szellemét és magas szinten annak a jegyében él - vagyis magas szinten összhangban a lelkiismeretével. Mert például hogyan is lehetne igazán és magas szinten megérteni az Igazság Szellemét, amiről fennebb Linda nagyon helyesen és jól ír, ha előbb nem értjük meg a Szaturnusz Szellemét? A Szaturnusz a Kulcs a Magasabb Világok, azaz a Mennyek Országába. De ahhoz az elkövetett hibákért vállalni kell a Szaturnuszi felelősséget, s ki kell inni a keserű poharakat. A keserű pohár utolsó kortya mennyei ízű, amíg a pszichológusok édes poharából az utolsó korty pokolian keserű és undorító!

Biztosan ismeritek a viccet, hogy bemondja az autórádió:
-Figyelem, figyelem! Felhívjuk az autózók figyelmét, legyenek óvatosak, mert egy őrült a forgalommal szemben robog.
Egy autós hallgatja a rádiót, majd dühösen felordít:
-Hogyhogy egy? Mind!
A valóság az, hogy mi is valahogy úgy vagyunk mint az egyetlen sofőr, mert tényleg szinte mind őrültek, s szinte mind velünk szembejönnek, s őrülteknek néznek, s nem értik, hogy a Mennyek Országa felé ellentétes irányba kellene haladni!


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2022.10.27. 16:27 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4219
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Loránd!
Köszönöm a meglátás-erősítő hozzászólásodat, amire csak azért is szükség van, mert, amint írtam de talán nem elég egyértelműen -, hogy a lelkiismeretet, és még inkább a lelkiismeret-furdalást, mint az igazi egészség és a tényleges „önmegvalósítás” ( Ti., a rendeltetés beteljesítés, elégedettség - boldogság) elérésének a feltételét nem csak a pszichológia és a pszichiátria kerüli széles ívben, hanem a modern és a posztmodern spirituális tanok (iskolák, mozgalmak) és ezoterikus un. beavatási rendszerek tanai, szerzői és előadói is. Holott, a küszöb őrével való megbarátkozás és annak az intelmeinek a megfogadása, vagyis a mély lelkiismereti (ön)vizsgálat, és a megfelelő (karma-oldási) élet-látás és magatartás-változtatások nélkül, az un. lelki tisztulás nélkül, nem, hogy az egészség és a megváltás – megváltódás megvalósítása lehetetlen, de gyakorlatilag teljesen eredménytelen minden, a külső körülményeink és reláció-rendszereink hosszú távú(!) pozitív változtatására irányuló un. alkímiai (öngyógyító), vagy mágikus (pl. agykontroll) tevékenység is.
Igen, hosszú távú pozitív változásokban, vagyis következményekben kell gondolkozni a Szaturnusz esetében, mivel a lehetnek csillogó – villogó azonnali eredményeink, hogyha a hosszú távú következmények negatívak, vagy, a legtöbb esetben fatálisak. Ahogy Hamvas Béla is írja: Az élet úgy van megszerkesztve, hogy a „dharma” nélkül, vagyis: az egyetemes törvények figyelembe vétele nélkül, tehát azok összhatásának a figyelembe vétele nélkül, sors-rontássá, majd létrontássá válik a legjobb igyekezet is.
És ugyancsak a Szaturnusznál és az általa megtestesített felelősség – szelleménél maradva, amit te is kiemeltél, a majd 30 éves gyakorló asztrológusi tapasztalataim arra szorítottak rá. hogy megértsem azt is, hogy a felelősség nem csak a gyakorlatilag látható – tehát az ellenőrizhető magatartás - megnyilvánulási formákat jelenti, noha ez is nagyon fontos, mert ez nélkül fenn áll az a lehetőség is az, hogy nem megvalósított elméleti duma, afféle moralizáló „hókuszpókusz” legyen, de… De a sors-javítás és az életbeváltás – rendeltetés-teljesítés – szempontjából, még a gyakorlati felelősségek betartásánál is fontosabb a képzeleti – képzelgési felelősség. Vagyis annak a folyamatos tudatos gyakorlása, amit Hamvas Béla imaginációnak nevez a Magia Sutra nevű, kiemelt fontosságú esszéjében.
Harmadik pontként, és ugyancsak a gyakorló asztrológusi megfigyeléseim alapján, ha nem bántlak meg, kiegészítenélek azzal, hogy a lelkiismeret, hogy úgy mondjam, valahol mégis csak egy több dimenziós jelenség, vagyis, egy olyan lelki tulajdonság (kellene hogy legyen…), amely közvetlenül az isteni (egyetemes) öntudattal köti össze a személyes – személyi öntudatunkat, és ezért nem csak a Szaturnusz által megtestesített Géniuszához kötődik, hanem a Jupiteréhez, tehát az igazi, spirituális értéktudathoz és értékítélethez is, de igen is, még a nappali éber tudat-állapotban megélhető, központi személyi öntudatunkhoz is, és valahol a lelkünk legfinomabb rezdülései és „energiái” szintjén, még a Plútó által megtestesített Isteni Igazság-, vagyis, az abszolút boldogság Géniuszával is.
Szeretném megkérdezni tehát tőletek, és bárkihez, aki szeretne (bátran!) bekapcsolódni ebbe a, remélhetőleg nemes és kreatív eszmecserébe, hogy ti is így látjátok-e, vagy szerintetek felesleges ez a bonyolítás és elegendő, ha megelégszünk azzal a nézettel, hogy lelkiismeret a Szaturnuszi őserők tartozéka?

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2022.10.28. 08:31 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2015.06.18. 13:41
Hozzászólások: 8
Tartózkodási hely: Csikszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Halak
Szerintem is kell a Jupiter ahhoz, hogy egyáltalán el tudjuk dönteni, hogy helyes a gyakorolt lelkiismeret furdalás, vagy nem. Tehát egy megfelelő metafizikai ismeretre, tisztánlátásra, helyes belső értékítéletre, különválasztásra van szükség, ahhoz, hogy ne legyen hamis a lelkiismeret furdalás. Mert ha nem vagyunk tisztában a Jupiter elvekkel, akkor akár önmarcangolás, önsajnálat is lehet belőle, amit éppen akkor úgy érzek, hogy helyes szaturnuszi alapállás. Úgy képzelem az eddigi tapasztalataim alapján, hogy egyszer kell a helyes ismeret, aztán tud jönni csak a helyes szaturnuszi magatartás. Amíg csak vallást gyakorlunk, vagy csak külső erőkben(Istenben)hiszünk, elveket gyártunk(nem megfelelő Jupiter) addig csak felelősséget hárítunk, vagy éppen hamis felelősségeket ruházunk magunkra. Az egységbe, a Halak állapotban való bejutás lehetetlenné vélik, mivel hamis egység lesz nélküle. De ebben az állapotban természetesen már nélkülözhetetlen a többi lételv jelenléte, egységes érvényesülése is.
A Szilárd kérdésére válaszolva, a lelkiismeret hangja nem tud tiszta lenni a helyes jupiteri elv jelenléte nélkül, szerintem nem bonyolítás, hanem lényeges tisztítás.

Linda Írja: ,,A lelki ismeretet tehát kívülről nem lehet megszerezni, az belső állapot."
A lelkiismeret adott legtöbbünknek születéstől fogva, de van aki ezzel kapcsolatban nehézségekkel küszködik, azt gondolom, hogy ha a helyes útra tér valaki, és megérti a világ működését és az élet értelmét, akkor fejleszthető, vagyis az én gondolataim szerint megszerezhető, gyakorolható. Ahhoz, hogy elfogadjam, mi az ami létjogosult, ahhoz kell megint egy egyetemes alapismeretre alapozott önismeret. Legalábbis amíg Isten tagadásban és teljes tudattalanságban éltem, volt ugyan lelkiismeretem, de az a létszomjhoz volt igazítva. A helyes lelkiismeret hangját, csak az ismereteim, tudatosodásom után sikerült meg szerzeni. Nem kötekedni szeretnék, csak tovább gondoltam az eszme futtatást. Bizony voltak olyan tetteim, amiért nem volt lelkiismeret furdalásom, és kellett volna. Én olyan érzetekkel vagyok, mintha kívülről szereztem volna meg, és a metafizikai tudás által tettem volna magamévá. Így megint oda jutottam, hogy a Jupiter-i elvre volt nagyban szükségem. Igaz, hogy a Szaturnusz-i erők kényszerítettek erre. :)


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2022.10.28. 09:56 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4219
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Erika!
Köszönjük a kiegészítéseket. Ha jól értettem, szerinted is, az a fontos, hogy aki nem született-, illetve, akiben nem ébresztették fel a nevelés útján, az egészséges lelkifurdalás képességét, annak feltétlenül meg kell szereznie, amennyiben igazán egészséges és boldog (is) akar lenni, illetve, spirituális tudatossággal akarja folytani az életét. (Sőt, ha még ilyen jellegű tanfolyamokat is folytat, ilyen jellegű előadásokra jár. És Sőt-2 : Amennyiben ilyen jellegű előadások tartásával akar „segíteni” az ember-társain.) És igen: mind a Szaturnuszi – tényleges felelősség (tehát, a gyakorlati mellett, a képzeleti - vizualizációs felelősség), és a Jupiteri értéktudat és értékítélet, de főként a hibabelátás tudatos gyakorlás által elérhető ez.
És azt is fontos talán itt újból megjegyezni, hogy a Szaturnusz a Jupiterrel együtt őrködik a spirituális öntudatosodás és az „egész – ség” kapujában, úgy mintha elválaszthatatlan és egymás nélkül sikertelen iker-testvérek lennének, mivel, akinek nincs spirituális jellegű ) megváltáshoz vezetni képes, kiegyenlítődési…) érték-választási képessége, attól nem is várható el tényleges felelősség-érzet. És fordítva: akinek nincs magasabb színvonalú (legalább helyes, azaz: törvényes gondolkozási) felelősségtudata, az nincs is, ami alapján helyesen tudjon választani, illetve, nem tudhat helyesen, tehát rendeltetés-teljesítési logikával (jó következményekkel járó moralitással) dönteni és határozni.
De még van egy, sőt, talán két tényező is, ami ide vonatkozik, és ez- ezek, a Nap és a Plútó által megtestesített, központi öntudatunkhoz kötöttek. Miről is van szó? A Nap esetéről, csak éppen arról, hogy akinek hibázik (ferde), vagy hiányos az önképzete, vagyis az önmagáról, mint morális lényről (személyről) alkotott öntudata, tehát nincs belső un. minőségi igénye és elvárása önmagával szemben (Ti., hogy hogyan és minek, milyennek gondolja és képzeli a saját helyét – helyzetét és viszonyát az életben, illetve mindezt a más személyekhez fűződő viszonyrendszerben.), az igencsak könnyű szerrel sérti és bántja meg a más személyek öntudatát, önértékelését az arról, azokról szóló különböző és rendszerint igazságtalan megjegyzésekkel un. kritikákkal. Vagyis, hazudik róluk, sőt, szélsőséges esetekben még súlyosan meg is rágalmazza. Az egyszerű, pszichológiainak tűnő jelenség a Nap által megtestesített őserőhöz kötött ugyan, de ez nem jelenti azt, hogy azok a személyek követik el a mások öntudatával szembeni vétségeket, akiknek például kizárólag negatív fényszögeket kap a napja a horoszkópjában, bár ez is lehet egy (gyengébb) asztrológiai jellemző. Hanem főképpen azok követik el - ha nem is folytonosan - de elég gyakran ezeket a vétségeket, akik valamelyik tűz-, vagy levegő- jegyű karmával születtek (Kos, Oroszlán, Nyilas, Ikrek, Mérleg, Vízöntő jegyben található Lilith, vagy Sárkányfarok), illetve, akik Bak karmával születtek. Persze, ez sem kötelezőn érvényesülő szabály, hanem általános előfordulási lehetőség, inkább csak azért írtam le, hogy jobban értsük meg azt, hogy lényegében miről van szó, tekintettel arra, hogy ezen a portálon megtalálhatók a jellegzetes személyi problémák, amelyekkel, azok a személyek, akik ilyen jellegű karmával születtek? És ezt több szempontból is jó figyelembe venni. Az egyik az tehát, hogy éppen az miatt, hogy ők személyiségi problémákkal (zavarokkal, központi öntudat hiánnyal) születtek, nem is értik, vagy ha érteni is kezdik, nincs kifejlődve az érzékük ahhoz, hogy a másik - mások öntudatát ne sértsék meg, ne bántsák lehetőleg, még öntudatlanul sem. És persze, amennyiben erre nincsenek otthonról erre tudatosan rá nevelve, akkor még inkább elkövetik ezt tudatlanul (úgymond ártatlanul), de a leginkább és legtöbb alkalommal célzatos tudatossággal, egészen a másik – mások személyének a tudatos lerombolásáig (bántalmazó megalázásáig) elmenően. Hát ehhez, ennek végzetes vételnek az utólagos fel- és beismeréséhez és e megfelelő bocsánatkéréshez (Az oldás megkísérléséhez) van szükség igen erős hibabelátási készségre és felelősség-tudatra. És nem csak a másikkal szemben (Ti., hogy azt ezzel a vétkünkkel megzavartuk és megakadályoztuk a kiegyenlítődési törekvéseiben), hanem első sorban saját magunkkal szemben, akik vissza-éltünk (vissza felé fejlődtünk, tehát meg sértettük az élet értelmét és így egészségtelenekké váltunk), ennek a vétkünknek az elkövetése következtében.
Ugyanez a karma-dagasztás, még mélyebbre mutat, amennyiben a Plútó által megtestesített őserő szemszögéből vizsgáljuk meg.

(Folytatása következik)

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2022.10.29. 14:02 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4219
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
         Jupiter negatív fényszögben a Sárkányfarokkal
     A fényszög azt jelzi, hogy a személy olyan veleszületett ösztönös valósághamisítási késztetésekkel, vagyis, felelősségellenes és erkölcs-ellenes késztetésekkel született a világra, vagyis, az örök emberi alapértékkel szebeni, majdhogynem tudatos ellenállási késztetésekkel, azok zsigerből jövő, elutasítási reflexével született a világra, amelyek elvetési és megtagadási-, vagy megsértési - semmibevevési reflexei miatt, esetleg már gyermekkorában is a közösségi kitagadással (pl. iskolai - osztály közösségi kirekesztéssel, megbélyegzéssel un. mobingolással), kell megküzdenie. Amennyiben nem kap észbe és nem változtat a belső erkölcsi elképzelésein és ellenséges nézetein, valamint a külső mentalitásán, olyan helyzetbe kerülhet, ahol az az erkölcsi szellemiség, amelyben neveltetése folytán felnő, vagy amelyet fiatal- vagy felnőtt személyként választ magának, ellenkezik a társadalmilag általánosan elfogadott kulturális koncepciókkal, szokásrenddel, a hagyományokkal és a közvetlen környezetében elismert vallásokkal, hitformákkal is. Enyhébb esetekben, egyszerűen képtelen a környezetében hivatalos szociális intézményrendszerek eljárásaihoz és elvárásaihoz (bürokráciájához) alkalmazkodni, de éppen annyira nehezére esik a családi élet realitásaival is harmóniába kerülni.

  Az őszinteség, az elemi tisztesség és a hibabelátási képtelensége miatt, a személynek állandó becsületbeli és tisztességi (erkölcsi) problémái akadnak a magánéletében, tehát a személyes viszonyrendszerében, a társadalom szociális szféráját, de főképpen a családok rendszerét és ügyes – bajos dolgát ellátni és azok felett gondoskodni-, meg azt irányítani hivatott intézményi személyekkel, hivatalnokokkal, a család-védelem képviselőivel, vagy éppenséggel a társadalmi törvény-védelemmel  és alkalmazással, valamint a társadalmi életet irányítani hivatott képviseletekkel, tehát, a társadalmi - közösségi élet erkölcsi és személyi-jogvédelmi viszonyrendszereit szabályozni hivatott - éppen érvényben levő - törvényekkel és törvény-alkalmazási szervekkel szemben. Ezt vagy azért mert igen érzékeny, de szubjektív az ő igazságérzete és ennek következtében igen önkényesen és ferdén, enyhébb esetben: mereven értelmezi a törvényesség-, az igazságosság, a becsületesség és az erkölcs fogalmait, vagy azért mert semmiféle erkölcsi aggályt nem ismer és igen tágan, vagy meghamisítva értelmezi azokat. Az előbbi állandó személy, családi, vagy hivatalos konfliktusokhoz és lelkiismereti krízis-helyzetekhez vezethet. Amennyiben ez az állapot hosszan tartana, akkor értéktudat-válságokhoz, esetleg gátlástalansághoz (lelkiismeret-hiányhoz) és szélhámossághoz, vagy közönyhöz, empátia-hiányhoz vezethet.

  De jelentkezhet a másik véglet is: az erkölcsi terrorista magatartás, az un. erkölcscsőszködés. Azért alakul ki a merev és ellenséges erkölcs-kritikai kényszere a  magánéleti szférában,de akár a társadalmi - közösségi élet szintjein is, vagyis, a társadalom képviselőivel szemben és azért méltatlankodik állandóan, mert lelke mélyén tudja az, hogy bármilyen pozitív erkölcsi, vagy jótékonykodó szerepet is játszik, tulajdonképpen állandóan vétkezik az egyetemes törvények szellemével szemben, vagyis, a szeretteivel, vagy a tágabb értelemben vett közösséggel szemben. Hiába, hogy jótékonykodói, vagy pozitív béke-harcosi szerepeket is vállal esetleg, mert valójában arról van szó, hogy bizonytalan a saját belső értékeiben és hogy ezen erkölcsi szereplései által, belső meghasonlását és bizonytalanságát, vagyis az öntudati korrupcióját, ha lehet még saját maga előtt is elleplezze. Tudnia kell, illetve tudomásul  kell vennie, hogy a társadalmi-közösségi élet szintjén elkövetett vétségei, hibázásai, csak külső megjelenési formái a belső szellemi-lelki válságainak és kríziseinek, a szellemi - lelki és spirituális érték-bizonytalanságnak, vagyis az ősforrás (Isten) iránti bizalmatlanságának. Amennyiben esetleg vallásos is, csak azért ragaszkodik a vallásos dogmákhoz, mert lelke a mélyén igazából hitetlen, és például azért erkölcsösködik, mert lelke mélyén még önmagának is hazudik.

Ezekért esetleg már ifjú korában, de érett felnőtt korában mindenképpen máj és epe-problémáktól, vércukorszint zavaroktól, hasnyálmirigy rendellenességtől, vagy látási zavaroktól - nehézségektől is szenvedhet, amellett, hogy a személyi -magánéleti viszonyrendszere nagy mértékben, vagy akár teljesen is megomlik és  elidegenedetté válik. Ezektől a betegségektől és hátrányos helyzetektől a jelen horoszkópjából megismerhető karma-oldási életfeladatainak a beváltásával és az egyetemes törvények megismerésével és azoknak a hétköznapi életében való alkalmazásával (a hibabelátási készsége megszerzésével és növelésével, az igazmondással, sz őszinteség, az empátia-készség gyakorlásával, vagyis az igazi, önzetlen barátság- és a szeretet gyakorlásával és a lelkiismerete folyamatos felülvizsgálatával tud megszabadulni.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2022.10.29. 14:20 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4219
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Ami közben a fenti, két évtizede leírt horoszkóp- szövegrészt javítgattam az István által készített Astrogo nevű digitális programba való betöltési műveletek újítási tartozékaként, felrémlett, hogy nem csak a Plútó, de a a Neptunusz által megtestesített őserő egyes vonatkozásai is, a lelki-ismeret hatáskörébe tartoznak, mint pl. az empátia- készség, magyarul: az együtt-érzés és a segítség-adási reflex, sőt: az áldozathozatali reflex is.
De egyben az is újból eszembe jutott..., amire Linda barátunk hívta fel a figyelmemet magánlevélben, ti., hogy a bolygók által megtestesített őserők hierarchiában (fontossági erőviszonyi sorrendjében), a Jupitertől a Plútó felé, előfeltételezési sorrend is létezik, és a Szaturnuszi felelősségvállalás nem lehet helyes és teljes, spirituális és kauzális értékvizsgálat nélkül, de enélkül, a Neptunusz (Szeretet, önzetlenség, odaadás, áldozatkészség, segítség, mágikus erejű sors-és egészségjavítás, stb.) és a Plútó által megtestesített őserők sem érvényesülhetnek igazából.
Következésképpen,amennyiben azt akarom, hogy a lelkiismeret igazi és valódi (megváltói... boldogulási) hatóerejéről teljes képet akarunk kapni és nyújtani, ezen bolygók által megjelenített teremtői őserőknek a leírásait is be kell ide (is) másolnom.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2022.10.30. 15:25 
Offline

Csatlakozott: 2020.11.05. 10:10
Hozzászólások: 6
Napjegy: Ikrek
Aszcendens: Szűz
Szóval, azt szerettem volna hozzáfűzni az előbbiekhez, hogy szerintem a Jupiter szerepet játszik abban, amikor a lelkiismeretről esik szó. Előbb, tehát hiererchikusan a Szaturnusz előtt foglal helyet, mert előbb hallani (látni) kell azt, amivel kapcsolatosan felelősséget vállal valaki. Amilyen a belső hallás, tehát ahogy értelmeződik a kép, olyan felelősséget von maga után. Más téma az, hogyan értelmeződik egy kép , mitől illik vagy nem illik be a még nagyobb képbe.

Emlékszem, gyerekként nagyon szerettem a kertben lenni és csodálni a virágokat. Mindig vártam, hogy kinyíljanak és nagyon szerettem volna a kinyílást meglesni. Aztán az jutott eszembe, mi lenne, ha segítenék a virágnak kinyílni? Csakis jót tehetek ezzel- gondoltam a gyerek eszemmel, vagyis a szűk elképzelésem szerint. A gondolat tettbe fordult és a kinyílni készülő tulipán szirmait szétbontottam. Aztán kimentem másnap és harmadnap , hogy lássam, mi történik? Az lett, hogy satnya, formátlan és színekben is messze halványabb virágok lettek azok, amelyeket megsegítettem. Amelyek saját idejükben nyíltak, azok egészségesek voltak. Nem tökéletesek azok sem mind. Azok között is voltak megnyomorítottak, csak azok nem az én kezemtől. Lehet töprengeni azon, hogy az ilyen maguktól nem épen nyílott virágokból mi hiányzott, hogy aránytalanok lettek. Lehet a föld, lehet a mag vagy a gyökér nem volt ép vagy nem tartalmazta a megfelelő arányú információt.

A lényeg az, hogy előbb van az , ami a képben az arányt megállapítja, tehát értelmezi valahogy azt, ami van és azután szilárdít. Az eredményben látszik, hogy a döntés milyen. Ha nem ér földet, akkor nem lehet javítani az elképzelésen , így a felelősség se tud kiterjedni, átfogóbb lenni. Úgy a sietés, siettetés, mint a visszatartás hibás felelősséget eredményez. Mindennek megvan az aránya , mértéke és ideje. Ezt tudom egyelőre mondani.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 23 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO