ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2022.11.29. 18:24

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


"Széles az út amelyen el lehet indulni, de szűk az a kapu, amelyen be lehet jutni a Mennyek Országába."
"Sok a meghívott, kevés a kiválasztott." (Názáreti Jézus)Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 23 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2022.11.23. 16:58 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 00:08
Hozzászólások: 248
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Halak
Aszcendens: Kos
Sziasztok! :) Szeretettel köszöntelek benneteket és örülök a hozzászólásoknak, egyszer elolvastam őket, de még el fogom olvasni.

Az én értelmezésemben a lelkiismeret az, ami az Egésszel összekapcsol. Ha a bibliai Lélek megfelelőként értelmezem ezt a szót, ahol a Lélek az Egyetemes Én, az Egységes Én, az Isten megfelelője, akkor a lelkiismeret, az ami az Egésszel kapcsol össze. A lelkiismeret, az, hogy ismerni és elismerni Istent. Először is elismerni az Egész jogosságát, nem csupán a személyes elképzeléseket, igazságokat, vágyakat, ambíciókat. Másodszor, az egyetemes Én szerint jó gondolkodni és viszonyulni a Létezéshez, a környezet különböző elemeihez, a környezetemben élőkhöz és nem utolsó sorban magamhoz. Ez szerint a legnagyobb mulasztások magunkkal szemben vannak. (Nekem legalábbis itt is van sok adósságom).
Az alázat az egyik kulcs szó a lelkiismeret kapcsán. Az alázat persze sokszor és sokaknak nem megy. Csak ha az élet kikényszeríti, úgy is nehezen. A Nyilas karmásoknak, a Bak karmásoknak, az Oroszlán karmásoknak, a Skorpió karmásoknak s még sorolhatnám. Az individualista ember nem ismeri az alázatot, nem is szereti. Olyan ez mint a szolgálat, azt sem szereti. Nem tudja ugyanis elképzelni magát, mint az Egész szerves része. Ő a minden. Nárcisztikus, akár nyíltan, akár rejtetten.Inkább csak megalázkodik, de ahogy a nyomás enged azonnal lázad, szembefordul. Valódi belső elfogadás ugyanis nem volt. Vagy valamiért visszavonódott. Legtöbbször nyilván sértődés, vagy csalódás miatt vonódott vissza. Itt csapda keletkezik, ha az ember a megalázkodást és az alázatot magában nem válassza jól külön, ha nem fordít elég időt ennek a tisztázására. Ez az összetévesztés, összekeverés, pedig igen veszélyes mind a kapcsolatok mind a személy szempontjából. Vigyázni kell a megalázkodó emberekkel, de főképpen a saját megalázkodásainkkal (fölényeskedéseinkkel) szemben is. Egyiket sem szeretem. A megalázkodás, a fölényeskedés visszája, kéz a kézben járnak. Igazi kommunikáció és információcsere egyik esetben sem jön létre, így aztán kiegyenlítődés és együttműködés sem, hosszútávon kiváltképp nem. Az ember megreked, a kapcsolatok idővel szétesnek, vagy a szeretet hiányba torkollnak. Mindenki bezáródik a saját világába, a saját igazságaiba.
Az Istennel és az Élettel szembeni alázat (kevélység) kérdése elég bajos tehát. A lelkiismeret hangját van amikor éppen a valódi alázat hiánya akadályozza. Ennek következtében, és eme információs zárlat feloszlatása érdekében is érik az embert megalázó és méltatlan helyzetek. Utólag pedig hiába csodálkozik, bosszankodik azon, hogy vajon miért és hogyan kerülhetett a megalázó és méltatlan helyzetekbe, amikor ő sokkal többet, sokkal jobbat érdemelne. :)

_________________
Mária

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2022.11.26. 16:11 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4219
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Hm... Szóval, megint előjön a Szaturnusz fontossága, vagyis a felelősségvállalás fontossága, ahogy Marika írja: még önmagunkkal szemben is. Az igazi alázat - A teremtés - megváltás számunkra sokszor érthetetlen folyamataival szembeni alázat felvételének és az életképzelet szintjén való gyakorlásának a szimbolikus gesztusa a térdhajtás, vagyis a Bakkal analogikus kapcsolatban álló testrésznek az olyan pozícióba való helyezése, amelyben fizikailag könnyebben sebezhetőbbek - legyőzhetőbbek, vagyis védtelenek vagyunk. Vagyis: a belső térdhajtás, mindenféle védekezés és magyarázkodás elhagyása, a teljes el- és befogadása az isteni igazságnak: a Világosságnak. És ez, a belső térdhajtás a sors akarata előtt - illetve az isteni törvények összhatása és az összhatás következménye, következményei előtt - az, ami nehéz, sőt: sok esetben el sem képzelhető a Bak-karmás, de ugyanúgy a tűzkarmás (Nyilas, Oroszlán, Kos karmás) személyek számára. És, amint Marika felhívja a figyelmet: Nem csak azért, mert "Az individualista ember nem ismeri az alázatot, nem is szereti." (Naná, hogy nem szereti. :lol: ), hanem azért is, mert "Ő (Mármint a tűz és Bak-karmás személy - Kiegészítés: KSZ)) a minden. Nárcisztikus, akár nyíltan, akár rejtetten.Inkább csak megalázkodik, de ahogy a nyomás enged azonnal lázad, szembefordul. Valódi belső elfogadás ugyanis nem volt. Vagy valamiért visszavonódott. Legtöbbször nyilván sértődés, vagy csalódás miatt vonódott vissza. Itt csapda keletkezik, ha az ember a megalázkodást és az alázatot magában nem válassza jól külön, ha nem fordít elég időt ennek a tisztázására. Ez az összetévesztés, összekeverés, pedig igen veszélyes mind a kapcsolatok mind a személy szempontjából. Vigyázni kell a megalázkodó emberekkel, de főképpen a saját megalázkodásainkkal (fölényeskedéseinkkel) szemben is. Egyiket sem szeretem. A megalázkodás, a fölényeskedés visszája, kéz a kézben járnak. Igazi kommunikáció és információcsere egyik esetben sem jön létre, így aztán kiegyenlítődés és együttműködés sem,..."

Vagyis: gyógyulás, és minimum szereteten, nem hogy szerelmen (minden szintű elfogadáson!) alapuló boldogság sem. Pl. családi boldogság. Amelyben nem csak a férjet - feleséget kell(ene) elfogadni, legalább az intim együttlétek során, de lehetőleg a mindennapokban is, úgy ahogy van és úgy, amilyen, hanem a saját, még addig elé feloldatlanul maradt, mély-karmainkat tükröző kamasz gyermekeinket is. Vagy éppenséggel a felnőtt, vagy felnőtté váló gyermekek a számukra "fárasztóvá, vagy nehézkessé, vagy éppenséggel unalmassá" váló idős szüleiket.

Hát persze, hogy mind a pszichiátria, mind a pszichológia - És főként a felnőttkori bajokat is, folyamatosan és csakis a gyermekkori, maximum a "magzatkori" :D traumákban, vagyis: a szerinte rossz-, vagyis hibás (agresszív, vagyis: fegyelmező és figyelmező...) szülői bánásmódban megtalálni vélő pszichológia. Hát persze... :D Mert, hogyha a karmáról nem tud, illetve nem akar tudni semmit...-, de még inkább a jósolgató, vagy a pszichologizáló asztrológia menekül a lelkiismeretnek akárcsak a felvetésétől is. Vagyis, az illető személynek a közvetlen - vagy közvetett: pl. a visszahatásokat eredményező, mágikus erő-hatásokat létrehozni és kisugározni képes képzeleti-, gondolati-, érzelmi - felelősségének a megállapításától. Nem tudom, mennyire igaz, de a feleségem szerint, a börtön-pszichológusoknak meg van tiltva, hogy a rabokkal azoknak a lelkiismeretéről beszélni merészeljenek. Ezt nyilván a személyi (egyéni) jogok és pontosan a lelkiismereti szabadság nevében...
De mi ne ijedjünk meg ettől és folytassuk a tisztázó kutakodásainkat tovább. Hamvasnak az ide (is) vonatkozó 15-ös Tarot-ikon értelmezése szerint: "Aki nem fél az ördögtől, attól fél az ördög." És erre egy székely közmondás jutott eszembe, ami szerint, szegény az ördög, mert nincs lelke. Vagyis: amíg a lelkiismeretet vállaljuk, nem lehetünk szegények. Spirituális értelemben semmiképpen nem.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: Ma, 09:39 
Offline

Csatlakozott: 2020.11.05. 10:10
Hozzászólások: 6
Napjegy: Ikrek
Aszcendens: Szűz
Szokták mondani, hogy az ördög nem alszik. Szerintem helyesebb azt tartani, hogy a lelkiismeret nem altatható el. ( Ahelyett a mondás helyett is, hogy az igazság fáj, újabban nekem megfelelőbb az, hogy a hazugság szétoszlatása fáj, mert az ember önkéntelenül ragaszkodik meglévő elképzeléseihez - rá van sülve, s lehántani fájós, fárasztó és ijesztő is lehet. Mindemellett , ha kész van, az igazság felszabadító élményében részesedik)

Lehetségesnek képzelem , hogy a helytelen viselkedésmód annak tudható be, hogy az ember mintha önkéntelenül el akarná altatni a lelkiismeretét (vagy esetleg tudatosan és ostobán), mert számára ( földi ittléte idejére) veszélyesnek ítél meg valamit és védelmi állásba igyekszik állni. De hol az ellenség? Az ellenséget első körben mindig önmagán kívűl keresi, így képzeli el.
Amikor helyre sikerül tennie magát és nem pusztán emberöltőnyire számol önmagával , hanem megnézi , hogy egyetemes számvetéssel hogy néz ki a Lét, a lelkiismeret kezd megnyugodni , az ellenségképzet szétfoszlik.
Mert van olyan kérdés, hogy ha minden az abszolútumból származik és isteni rendbe foglaltatik ( valahogy, valamikor, valamilyen formában), tehát a Lélek az eredetet is és a zajlást is ismeri, tudja és fenntartja, akkor nem megszüntethetetlen- mitől keletkezhet, hogyan és miért az ellenségképzet, a drámai védekezés és aggodalom, meg a többi lelkiismeret-zavaró örvénylés?

Én szeretem hallgatni Baranyi Imre Tibort, mert a nyelvezete nekem segít abban, hogy a hamisan beidegződőtt lelkiismeret- zavaró képek helyébe,- metafizikailag- tisztább képeket alakíthassak ki a magam számára. Szerintem a legtöbb amit ember földi ideje alatt megtehet az, hogy tisztába kerül önnön teljes létezésének a képével. Így, a felmerülő lelkiismeretet zavaró illuziókat magabiztosabban "varázsolhatja" eredetivé, hitelessé .

Ebben a videóban a lelkiismeretről (is) szó van.

https://www.youtube.com/watch?v=mtSeAlrzS8k&t=1524s


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 23 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO