ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.03.28. 17:29

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2018.01.07. 17:08 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Nekem is furcsa, hogy ezt még tisztáznom kell, de az egyik Budapesti „Sztár asztrológusról” (Legalább is ennek nevezi az egyik, kiemelten erős árnyék-énnel rendelkező támadóm, azzal engem a hátrányomra :o össze hasonlítva.), nem rég derült ki az, hogy a bántóan primitív a gondolkozása miatt nem akarja figyelembe venni a karma-pontokat. Konkrétan tehát az, hogy a "sztár asztrológusunk" :lol: , annyira tájékozatlan (Műveletlen!) metafizikailag pl., hogy azzal indokolja azt, hogy Ő figyelmen kívül hagyja a karma-pontokat (Tehát, hogy nem veszi számításba és figyelembe a Lilith, meg a Sárkányfarok jelentését!) a sorsképlet – értelmezésekkor, mert, hogy azok ugyebár „NEM SUGÁROZNAK”! :lol:


Az rendben van, illetve volt, hogy egyes, szűk-látókörű asztrológusok, akik ha esetleg nem is jósolgattak már, de egy az egyben átvették a jósolgató asztrológia logikáját a múlt században, és tehát, nem akarták figyelembe venni a másik, tehát a metafizikailag tájékozott és tehát egyetemes ok - okozati összefüggésekben is gondolkozni képes asztrológus –elődeink által kiszámított és megindokolt és jelentésükben gyakorlatilag is bebizonyított karma pontok jelentőségét! De, hogy valaki, aki állítólag még tanítványokat is képez ki, Magyarország szerte, ennyire le legyen maradva a 21 században is, az egyenesen kétségbeejtő! Legalább is, a számomra, akit össze hasonlítottak vele, és ráadásul számomra, illetve rám nézve előnytelenül :D tényleg kétségbeejtő. (Arról ne is szóljak, hogy sorsrendezésben, hol áll az a személy, aki az összehasonlítást „megejtette”. – Ugyanott, ahol az illető sztár-asztrológus a sorsvállalásban és a megvalósításban, vagyis a Hamvasi belső „realizációban”!)

Nézzük tehát az asztrológia fundamentális kérdésének a tisztázását:

Az un. befolyásos - sugárzásos hatás - asztrológia, ami szerint pl. még a számomra nagyon szimpatikus, angol Parker házaspár is gondolkozott (És akiktől szintén sokat tanultam!), mára teljesen érvénytelen. Hiszen az tiszta, és senki nem vitatja ugyan, hogy a Napnak és a Holdnak van hatása a földi életre és akkor talán a személyiségre, az öntudatra és ez által a sorsára is… Az Uránusznak már erősen kétlem, hogy bármi közvetlen hatása is lehetne ránk, még akkor is, ha netalán bármit is „sugározna”. A Neptunusznak és a Plútónak, amelyek állítólag csak jégből vannak, és isten tudja milyen messzire, aztán már tényleg nem lehet semmiféle un. sugárzási hatása a jellemre, karmára és így tovább. És ne hülyéskedjünk már, hiszen ez az egész „sugárzásos” koncepció, egy egészen újkori (hibás!) spekuláció!

Az asztrológiai hatásokról szóló nyelvezet viszont mindössze egy konvenció. Hát miféle bolygó, vagy „kozmikus” (konstellációkból jövő!) sugárzásról tudhattak az ókoriak kérdem én? Sőt, a középkoriak? Semmilyenről! Az egész asztrológia, amelyről a kr. előtti 5000 évből vannak írásos, illetve hieroglifikus jel - emlékek, tiszta analogikus megfigyeléseken alapul. Semmiféle közvetlen un. pszichés (lineáris) kapcsolatot nem láthattak és érzékelhettek akkor még az emberek kozmikus jelenségek és lelki, vagy testi állapotok között! Tiszta empirikus - analogikus "megfelelési" megfigyelési rendszer-leírás volt az egész akkor is, és most is csak arról lehet szó, azok számára, akik metafizikai ismeretekkel is rendelkeznek, nem közvetlen "sugárzási" hatásokról! Mit sugározhat az asztrológiai rendszerbe zseniális számítással megállapított Lilith-pont, meg a sárkányfarok- pont, kérdem én? (– Ebben tehát a „Sztárnak”  igaza van, csak éppen az asztrológiai gondolkozása nem asztrológiai a szó klasszikus értelmében, hanem a kontár – csepűrágó jósoké, akik kedvezőtlen illetve nem kedvező „befolyásokról” hadováltak! És akik megszégyenítették, hiteltelenítették és a napi és heti két mondatos horoszkópokat kieszelő újságírók szélhámoskodásának kiszolgáltatták az asztrológia isteni tudományát!)

De mi rég óta tudjuk, mert húszon valamennyi éven át megfigyelhettük, hogy a Lilithnek és a Sárkányfaroknak, letagadhatatlan az un. "hatásuk" :), vagyis, hogy letagadhatatlan, az a fantasztikusan összetett negatív öntudati hatás-rendszer, tehát a személyes karmának a jellege amit azok pozíciója, és fényszögei jeleznek! Az árnyék-énnek az élet- és sorsromboló, közvetlen és mágikus hatásairól, amelyeket csak és csakis a karmapontos segítségével lehet pontosan leleplezve -megnevezni és számba venni, és a számbavétel és a számon tartás - a pontos megfigyelés és beismerés! - segítségével hatástalanítani, nem is beszélve!

Íme egy szócikk a wikipédiából a Lilithnek az első leírójáról és a személyi sorsképletekben elfoglalt pontos pozíciójának a meghatározási lehetőségét kiszámító, zseniális asztrológusról!
Kérem szépen, aki jól tud angol nyelven, legyen olyan kedves és fordítsa le nekünk és töltse ide fel:

Dr Walter Gorn Old, born 20 March 1864 in Handsworth, England; died 23 December 1929 in Hove, England) was a notable 19th-century astrologer, who used the nom-de-plume "Sepharial", after an angel in the apocryphal Book of Enoch.

An eminent English Theosophist, Sepharial was a well-known and respected astrologer in the late 19th and early 20th centuries and wrote numerous books, some of which are still highly regarded in some circles today. He was editor of "Old Moore's Almanac", which is still published in the 21st century.

Contents [hide]
1 Overview
2 Legacy
3 Books
4 References
5 External links
Overview[edit]
As a young man Sepharial initially studied medicine and followed this up with studies in psychology, oriental languages, astrology and numerology. In 1886, he started to write an astrology problem page in the Society Times where he answered public questions, and in 1887 was admitted to the "inner sanctum" of the Theosophical Society. He was one of the founding members of the Theosophical movement in England. Madame Blavatsky (whom he lived with until her death) called him "The Astral Tramp".[1]

Legacy[edit]
Sepharial became an influential author in the fields of the occult, astrology and numerology, and his writings had a considerable impact on Alfred H. Barley and Alan Leo, who he introduced to Theosophy. He can be credited as the first astrologer to use Earth's hypothetical "dark moon" Lilith in his calculations.[2] Many of his books and other works were put together in a rather slapdash way,[clarification needed] which made his reputation less enduring than it might have been. Sepharial also started a number of astrological magazines,[which?][when?] all of which failed to establish themselves.[clarification needed]

Books[edit]
Sepharial wrote many books, most of which are rare and out of print, including the following:

Sepharial: "New Dictionary of Astrology", republished by Arco, New York in 1964.
Sepharial: "The New Manual of Astrology" (in four books).
Sepharial: "Astrology Explained", republished by http://www.astrologyinaction.com in 2012.
Sepharial: "The Book Of The Simple Way" Pub 1904. (Translation of Lao Tzu's Chinese classic, the "Tao Te Ching").
Sepharial: "The Kabala of Numbers" Pub 1913. Modern edition: ISBN 1-59605-404-2. (on numerology).
Sepharial: "The Silver Key".
Sepharial: "Cosmic Symbolism".
Sepharial: "Science of Foreknowledge".
Sepharial and Charubel: "Degrees of the Zodiac Symbolised" (on astrology).
Sepharial: "A Manual of Occultism".
Sepharial: "Astrology: How To Make Your Own Horoscope", R. F. Fenno & Company, New York (N.D.) 126 pages w/ illustrations
Sepharial: "The Arcana Or Stock And Share Key", kessinger publishing 48 ISBN 0-7661-9326-8 (On Financial Astrology)
Sepharial: "The Law of Values: An Exposition of the Primary Causes of Stock and Share Fluctuations", cosimo classics 56 Pages ISBN 1-60206-108-4 (On Financial Astrology)
Sepharial: "The Theory of Geodetic Equivalents", David McKay, Philadelphia

Előre is hálásan Köszönöm. Szilárd

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO