ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2021.10.21. 06:10

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Tapasztalati gyakorlat és tapasztalati valóságismeret, tehát élet-tapasztalat nélkül kábult (mesés) fantazmagória és steril okoskodás minden elmélet, és Teo-riai (Isteni látási) következtetések levonása és számontartása nélkül, a tapasztalat értéktelen robotolás.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2021.06.01. 20:39 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4162
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
A NYOLCAS FÖLDHÁZ


A VIII. számú asztrológiai földház.


A 8 földház az embert állandóan a spirituális felébredést, és a gyökeres megújhodást szolgáló, halál-közeli helyzetekbe, vagy legalábbis tragédia-közelbe sodró Skorpió konstelláció spirituális erőterének az analogikus, földi (gyakorlati) megfelelője. És a Skorpiótól a Halak felé haladva, az analogikus gondolkozás nélkül képtelenek vagyunk megfejteni az életeseményeink igazi jelentését, vagyis azt, hogy "Ami fenn van ugyanaz mint ami lent van és ami lent van ugyanaz mint ami fenn van, hogy az egy varázslata beteljesedjen." - Hermes Trismegistos: Tabula Smaragdinajának II pontja. Ez kellene, hogy legyen a felnőtt ember gondolkozásának az alapja, amennyiben igazán boldog akar lenni, illetve, amennyiben nem akarja, hogy az élete krízisek, drámás és tragédiák sorozata legyen. Vagyis a 8 ház, a megrázó (felrázó, ráébresztő, megvilágosító) életélmények, de a leginkább: elképesztő szerelmi élmények, a mélységeket felkavaró szexuális vágyak, valamint a halál és az újjászületés háza. Mindenképpen a szélsőséges élet-helyzetek, a „másképp gondolkozást”, sőt: a fordított látásmódot kikényszerítő, pattanásig feszült lelki állapotok életkörét megtestesítő horoszkópház. Ez a tékozló fiúnak a megfordulási nulla-pontjának az életköre. Elvétve: a degeneráció, vagy megértve: a regeneráció élethelyzetek életköre, amelynek hatására a szülött szélsőséges utakat járva, szélsőséges tapasztalatokat nyer, annak érdekében, hogy a szellem magasrendű igazságának a létét felfedezhesse és beismerhesse, vagy elismerhesse a sorsa „furcsaságainak” hatására, minimum a saját belső világában. És, hogy minden külső befolyásolás nélkül, a saját tapasztalatai alapján beláthassa, hogy igazából nem a gyakorlati gondolkozása alakítja az életét hanem egy olyan logika, aminek a megfejtése érdekében figyelnie kell mind az ösztönös impulzusaira, mind azoknak a környezeti következményeire.
És ugyancsak e krízishelyzetek, vagy drámai és néha: tragikus történések hatására – Mondhatjuk, hogy a sors falába való beleütközések hatására - meg kell értenie, hogy ahhoz, hogy az élete egy kedvezőbb kerékvágásba kerüljön, a régi életszemléletének (szokásainak, gondolkozásmódjának, az élet értelméről vallott meglátásainak, víziójának) végérvényesen és visszavonhatatlanul meg kell halnia, el kell múlnia benne
A 8 háznak, akárcsak a Skorpiónak is, az uralkodó bolygója a Plútó. A Plútóról viszont tudjuk, hogy elrabolja Pherszephonét, vagyis a lelket, azért, hogy az alvilág sötét mélységeiben, tehát a fagypont alatti létezés megtapasztalása hatására újjászülethessen. Okkult ház tehát a nyolcas: egyrészt azért, mert amennyiben az a személy, akinek a VIII. földházában negatívan fényszögelt bolygók állnak, vagy valamelyik karma-pont, és több rendben is elmulasztja a spirituális újjászületéséhez szükséges lelki-szellemi (mentalitásbeli) változásokat végrehajtani a lelkivilágában, gondolkozásmódjában, egyre több és egyre veszélyesebb halálközei állapotokba fog kerülni, vagy az őrület szakadékaihoz eljutni. Másrészt azért, mert az előbbiek értelmében (is), a VIII. ház a bolygók által megtestesített szellemi erőkkel és hatalmakkal való találkozás háza és ezáltal egyeseknek ezen szubtilis erőkkel való visszaélési kísértéseknek, a háza is.
Akinek még nem lett elege a sors-kicselezésből és az önkíméletből, illetve a mások fölötti uralkodási vágyainak (manipulálási vágyainak) a kiéléséből, és még mindig halogatja az egyre nyilvánvalóbb gyakorlati életfeladatainak a felvállalását, vagy az, aki még mindig hatalmat akar. annak a Plútó és a VIII. ház megadja a lehetőséget az önveszejtési lehetőségre, vagyis újabb hatalmi eszközöket ad a kezébe: ha nem éppen otthonról – a családjától - örökölt vagyon, vagy hatalom formájában, akkor más, könnyű úton, egyszerű eszközökkel nyert hatalmas pénz, vagyon, vagy hatalom formájában, akkor különleges tehetségek és képességek felszínre kerülése formájában. Ritka esetben: a természeti erőket megidéző mágikus képességek formájában. Itt a lehetőség: ezek segítségével ki lehet kerülni és el lehet hárítani a karma-oldást szolgáló általános emberi-, vagy a horoszkópból kiolvasható életfeladatok felvállalását. Vagy, az öncélú élvezetet okozó élményekhez való jutás érdekében, fel lehet fenekestől forgatni mindent, befolyásolni lehet másokat, akár a pénz, akár a hatalom más formája segítségével, el lehet őket bűvölni, meg lehet hódítani a különleges tehetségeinken, vagy a mágikus képességeinken keresztül, részt lehet venni minden féle élvezetet okozó szélsőséges élményben, szerzett mesterséges tudásunk, vagy a velünk született természeti hatalmunk által, jóban és rosszban egyaránt, mert a cél ugyanis: a halállal és – vagy, a kétségbe ejtő tehetetlenséggel való szembenézés, a feladat-hárítás, a sors-cselezés, vagy az élet-irányítás tévképzetének a feladása. És azt se felejtsük el: hogy valakit a tudatán és a szabad-akaratán kívül befolyásolni, akár jóra is így rávezetni (pl. cigarettáról vagy alkoholról leszoktatni, gyógyítani), akár a boldogságba is így beugratni, törvénytelen. Bárhogy is magyaráznánk, még akkor is, ha az elképzeléseink szerint a másik ember javát és boldogságát, vagy egy egész nép javát és boldogságát szolgálná a manipuláció, vagy a csalás, az, az emberi élet rendeltetése szemszögéből nézve, vagyis: metafizikailag nem más, mint a másik – mások szabad akaratába való törvénytelen beavatkozás és mint ilyen, hosszú távon nem boldogságot, hanem nyomorúságot fog szülni. Ez, közönséges beavatkozás a másik ember (más emberek) spirituális tudatosodáshoz és fejlődéséhez szükséges egyéni tapasztalatszerzési lehetőségek megszerzésében, vagyis az illető személynek (személyeknek) a döntéshozói képessége mágikus (mesterséges) úton történő hátráltatása, sőt: elsorvasztása!
Az önmagunk meggyógyításának, vagyis, az egyetemes léterőkkel való tudatos és felelős harmonizálódásnak a leckéjét előbb utóbb meg kell tanulnia mindenkinek a saját egyéni és egyedi tapasztalatainak az útján, és mi, aki felvilágosultabbnak képzeljük nála magunkat, az erőszakos (minden áron érvényesíteni vágyott) jóakaratunkkal, jóindulatunkkal, rátukmálásunkkal, meggyőzésünkkel, vagy manipulációnkkal, csak hátráltatjuk és meggátoljuk őt a személyes tapasztalatainak és az annak megfelelő megvilágosodásának a megszerzésében. Hogy a jelenség másik oldaláról, az ártó fekete mágiáról, vagy a szintén hatalmi ambíciókat kielégítő, szexuális mágiáról ne is beszéljek...De a szexuális mágia fejezeténél beszélnem (írnom) kell a VIII. ház életterületének (e sajátosan bizarr életfeladatnak) a másik vetületéről, a regenerációról és a biológiailag is követhető (észlelhető) újjászületésről. Jobban mondva a lelki (tudati) újjászületés, pozitív átalakulás utáni regenerációs folyamatokról, amelyet a felébredt személyek most már tudatosan és felelősen végzet belső szellemi "munkálkodásukkal" irányíthatnak, vezethetnek. Ugyanis, a megfelelő táplálkozási rendszerrel (étrenddel) valamint az egoizmusról, hiuságról, kevélységről, gőgről, hírvágyról és bírvágyról, de a szélsőséges fanatizmusról és a vallásos szemforgatásról (hipokrizia) is lassan leszokó személy, vagyis a természetes viselkedési formák felvételével (életrenddel) kiegyensúlyozódó ember, egészen más (ténylegesen boldog) életet kezd élni, még a szexualitásban is, mint azelőtt!
Ez az újfajta (szexuális…) életvitele öt mentálisan, pszichikailag és fizikailag is regenerálja, feltölti új energiákkal, (ön)gyógyító erőkkel. Megtanul bánni saját érzelmi és lelkivilágával és ezáltal a mentális-szexuális (kundalini) energiákkal is. Így, ekképpen (is) újjá születik az ember a VIII. házban jelentkező életfeladatok tudatos vállalásával és megoldásával. Nem csak lelkileg, de szellemileg és fizikailag is, olyan új erőket és új, további megújhodáshoz és megelégedéshez vezetni képes (tisztánlátási) képességeket tud fedezni önmagában, amelyek az igazi boldogsághoz és egészséghez vezetik, és nem az újabb krízisekhez, drámákhoz.
Ehhez viszont, amint mondtam, előbb meg kell halnia az életképzeletében, vagyis a karmikus víziójában „valaminek”, ami több minden lehet: az önzésnek és a kevélységnek, az önsajnálatnak, a jóra való restségnek, a hamisítási-, manipulálási és hatalmi vágynak, a pesszimizmusnak, rossz kedvűségnek, a szkepticizmusnak és a hitetlenségnek, a kishitűségnek, vagy a naiv idealizmusnak, esetleg a túlzott pragmatizmusnak (Ami a Szűz karma következménye) és ezeknek a lelki tulajdonságok szövődményeinek a következménye. Ezek a tudattalan lelki csökevényekből eredő félelmek és a külvilággal szembeni ambíciók amelyekből a szűklátókörű fogyasztói mentalitás a mindennapi kenyérért való fölösleges rettegés ("Mitől féltek ti kishitűek?", "Ne aggodalmaskodjatok." és: "Az ég madarai nem vetnek és nem aratnak, nem gyűjtenek és mégis jóllaknak", stb.), a bizalmatlanság, az érdekhajhászás, a kíméletlen és demoralizáló konkurencia-harc, az egészségileg is negatív hatásokkal járó, siker - és hírnévhajszolás, az irracionális elégedetlenség, a bizonyítási kényszernek, a másokkal és nem önmagunkkal szembeni elvárások és előfeltételek - és persze még nagyon sok minden, ami az embert nem csak a többi embertársától idegeníti el, hanem elsősorban saját magától: az isteni magjától, a spirituális-lényétől és kreátori mivoltától.

Ennek az önző és kicsinyesen egocentrikus élet-látásnak az elmúlását - a halálát - követő az lelki tágulásnak a módjáról, és az azt követő teljes újjászületésnek a lehetőségeiről és szellemi színezetéről, individuális jellegzetességeiről kapunk információkat a VIII. ház elemei jegyhelyzetének és a fényszögeinek a vizsgálatakor.

Nem csak az eseteleges rendkívüli mágikus- vagy szexuális képességekről tehát, hanem arról is, hogy milyen késztetések szerint, milyen irányban, milyen célokkal akarja majd felhasználni a szülött az élete első (magára ébredése előtti) szakaszában azokat az általánostól eltérő anyagi lehetőségeit, vagy rendkívüli személyi képességeit (tehetségeit)? Nagyon sok un. természetgyógyász, misztikus guru és egyéb magát spirituális vezetőnek kiadó fantaszta, az európai "jógamesterekről" nem is beszélve, képzett, vagy képzetlen bioenergetikus, rejkis, agykontrolos, dianetikus és más „ezoterikus csodabogár kozmetikus”, valóságos bolygógyűjteménnyel rendelkezik a VIII. házban, de ez még koránt sem jelenti azt, hogy ők a többiekkel szemben már újjászületettek, vagy megtisztultak lennének. Sőt: ők az igazi próbatételek előtt álló "hályogkovácsok", akik nagyon közel állnak ahhoz, hogy leplezett hatalmi ambícióik, gazdagodási vágyaik, vagy egzotikus keleti misztikával kevert, naiv és szentimentális humanizmusuk következtében a legveszélyesebb feketemágusok, vagy önveszejtő tragédia hősökké váljanak. - Még előttük áll a Plútó és a VIII. háznak a rémséges, alvilági leckéje...
Jó példa erre, a magyarországi un. agykontroll-mozgalomnak a velem egy idős vezére, Domján László orvos és szellem-gyógyító, aki egy több éven át tartó, általában fizikai és szellemi leépüléssel is járó, vagyis, a legtöbb estben, idejekorán halálba torkolló betegségen ment keresztül. Ebből a betegségből, amit nem tudtak sem ő, sem a tanítványai meggyógyítani, több éves szenvedés és tehetetlenség után sikerült, hálistennek felépülnie, vagyis, a szó szoros értelmében is, a halál torkából visszajönnie. Sajnos, nem ismerem a születési időpontját, hanem csak a születési dátumát, ezért nem tudom megállapítani, hogy a karma-pontjai, a „nehéz” bolygó együtt-állásai, vagy netalán a Plútója közül melyik található a 8. házban, de azt tudom, hogy akárcsak én, és minden 1953-ban született személy Skorpió karmával (is) rendelkezik (Ti. a kínai asztrológia Kígyó éve.), amellett, hogy az Oroszlánban található Sárkányfarka rejtett kevélységi karmát (is) jelez. Egészen pontosan: most, hogy sikerült Domján úrnak újjászületnie és – nem az agykontroll segítségével, hiszen azt korábban, hosszú éveken át megpróbálta! – a halálból ily „csodásan” visszajönnie, szinte 90 százalékos biztonsággal merem állítani, hogy, az éjfél utáni egy órás időszakban született, amikor a Lilithje a 8 házban állt, vagy késő este, valamikor 22,25 és 23,25 óra között, illetve, az asztrológiai születési időkorrekciók tűrési határidejével együtt, ezen időintervallum előtt, vagy után, 35 perccel. Tehát olyankor, amikor Sárkányfarka és a Plútója, vagy a Holdja, vagy mind a kettő (ez az igazi időpontnak a függvénye) a 8. házban volt található. Kár, hogy a doktor úrnak olyan sok újjászületnivalója van a gyakorlatban is, a spirituális öntudat helyreállítása szempontjából és nem hajlandó velem együttműködni, még annak ellenére sem, hogy amikor 2017 nyarán a visszafordulási mélyponton volt, a youtube-ra feltett videó-felvételen üzentem neki, hogy a halálos veszélyből való kilábalási lehetőséget nem a misztikus, vagy az akadémikus gyógyászatban kell keresnie, hanem a kelletnél erősebb pragmatikus gyógyítói öntudata felülvizsgálatában és lazábbra való változtatásában. (Szűzben áll a Lilithje.)
Amint fentebb említettem, a VIII. ház földi életterületének spirituális, égi megfelelője, a Skorpió. A spirituális allegória (szimbolikus értelmezés) szerint, ez miután megtisztul, Fehér Sassá Változik. A 8. ház értelmezése rávezethet arra tehát, hogy ez a misztikus átváltozás, miként történik. Ezért, Európa egyik legmagasabb rendű spirituális gyógyító iskolája A Fehér Sas nevét viseli és ezt használja szimbólumaként. És ezért az evangélista Szent János szimbóluma a Skorpiónak megfelelő Sas. És végül ezt, a szellemi szárnyaláshoz vezető újjászületést szimbolizálja az egyiptomi Phoenix madár, mint ahogy a Sfinx is, akárcsak, később a keresztény misztika szimbóluma is: a négy asztrológiai szilárd jegy szimbólumát egyesítik magukba: 1. A szfinx feje: egy emberi fej – A Vízöntő és Lukács evangélista szimbóluma; 2. Oroszlán sörény, oroszlán mellkas és oroszlán lábak - az Oroszlán napjegy és Márkus evangélista szimbólumai; 3. Bika altest - a Bika jegye és Máté evangélista. 4. A Sassá lett Skorpió szárnyai testesítik meg a János evangélista szimbólumát.
Persze, ettől még nyugodtan lehet a szülők, meg a gyermektelen nagybácsik és a nagynénik halála utáni örökösödési lehetőségekre utaló jeleket is kiolvasni a személyi horoszkópok VIII. házából, ha még ezek után is, az asztrológusoknak" futja erre még a "beavatottságából", elemi tisztességéből és józan belátásából… De a VIII. házban található sok (többnyire diszharmonikus) bolygóval, Lilithel, vagy a diszharmonikusan fényszögelt Leszálló Holdcsomóponttal ( Sárkányfarokkal) rendelkező szülötteknek elsősorban az önmagukkal való szembenézés, a kíméletlenségig elmenő, önmagukhoz való őszinteség a legfontosabb mindennél és egyben a legnehezebb életfeladatuk is. Oly szülött lévén, akinek ugyan nincs a VIII házban bolygója, de aki a Skorpió (kígyó) évében született, valamint, akinek a Skorpióban három bolygó található a nap mellett, amelyekkel a Skorpió uralkodó bolygója, a Plútó három diszharmonikus fényszöget alkot, nagyon sok olyan embert vonzok magamhoz, akinek a VIII. háza jelentősen problémás. (Többek között a régi és a jelenlegi feleségemet is.) A kapcsolat sablonszerűen a következőképpen zajlik le: mérhetetlen szimpátia és bizalom az elején. Majd, amikor kiderül, hogy nem vagyok hajlandó elhinni és komolyan venni azokat az "azonnal ható" és "nagyszerű" megváltási módszereket, (naiv) misztikus fantazmákat, amelyeket ezek a szülöttek önmaguk és a világ félrevezetésére, mint biztos recepteket akarnak minduntalanul felhasználni (Az elején természetesen, ártatlanul, mert a dologról csak később, a horoszkópjuk ismeretében hull le a lepel), ha nem is alakulok azonnal gyűlölt személlyé a szemükben, de egy idő elteltével úgy tartanak számon, mint akinek a környezetéből jobb messzire kikerülni. És ha mégis kikerülhetetlen egy-egy találkozás, igyekszenek a lehető legudvariasabban és legkedvesebben elkerülni velem minden, olyan jellegű "témaváltást", amilyenekért korábban megkerestek. És mivel a VIII. ház életfeladataival küzdő emberek többnyire nagyon intelligensek, hiszen pontosan azért kapták életfeladatul a VIII. ház életterületét, mert azt kikerülni végső soron a legmagasabb tudományos intelligenciával sem lehet - tudom, hogy ők is tudják: mekkora szánalommal észlelem az előlem elrejthetetlen, sehova nem vezető, ügyeskedéseiket.
Azok a szülöttek tehát, akiknek több bolygója áll a VIII. házban, vagy kamrapontjuk, mindenképp a teljes újjászületés, a radikális (maradéktalan) szellemi-lelki átalakulás problémájával küzdenek. És, vagy elkerülnek mindent, ami ezzel kapcsolatban áll és hallani sem akarnak egy a kézzelfogható materiális valóságnál mélyebb és érvényesebb szellemi valóságról és a materializmus által felkínált objektív és érték indifferens világlátás szempontjait vallják a magukénak, vagy a vallásos misztikák dogmatikus fanatizmusába menekülnek saját, önálló gondolkozást és felelősségvállalást igénylő, szellemi újjászületésük lehetősége elől. De, az is megtörténik gyakran, hogy ez utóbbiak, miután kiábrándulnak az intézményes vallások szűklátókörűségéből, egy sajátos, ezoteriának nevezett eklekticista misztikának lesznek a hívei, aminek igazából semmi köze nincs az újjászületést feltételező metafizikai (analogikus) gondolkozáshoz. És, ami csak arra szolgál, hogy még több misztikus, pszichikai és "parapszichológiai" ismeretet, életet és mennyei üdvösséget megnyerni hivatott könnyítési módszert és technikát elsajátítsanak, aminek segítségével még jobban elrejtőzködhetnek saját lelkiismeretük hangja és felelősségérzetük hívása elől.

Asztrológusként csak úgy segíthetünk ezeknek az embereknek, ha nem fogadunk el tőlük semmiféle magyarázatot arra nézve, hogy mit miért nem tudtak saját magukkal szemben, következetesen és becsületesen véghez vinni. Mert a VIII. ház, a gyakorlati megvalósítások életköre is, vagyis a rejtett igazságok felkutatása és megértése – megértetése mellett, az így megszerzett szellemi spirituális ismereteknek a gyakorlati életben való kipróbálásának: a kísérletezésnek és tehát a megvalósítások háza is.

Mivel a Skorpió gyakorlati megvalósulási területe, a 8 házban álló Lilith, vagy Sárkányfarok erős skorpió-karmára utal, ami azt jelenti, hogy az ilyen személyekbe egy elemi – zsigeri – ellenállás, sőt: agresszió van minden olyan sorsprovokációval szemben, ami tőle bármiféle átalakulást, mentalitásváltoztatást igényel.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO