ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2021.09.21. 04:56

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Tapasztalati gyakorlat és tapasztalati valóságismeret, tehát élet-tapasztalat nélkül kábult (mesés) fantazmagória és steril okoskodás minden elmélet, és Teo-riai (Isteni látási) következtetések levonása és számontartása nélkül, a tapasztalat értéktelen robotolás.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2021.05.14. 16:25 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4163
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kozma Szilárd karma- és családasztrológusAZ ÖTÖS FÖLDHÁZ („NEHÉZ ÜGYE”)

Az V. ház az Oroszlán napjegy által megtestesített szellemiségnek a gyakorlati megvalósulási életkörét testesíti meg, más szóval ez a gyakorlati életkör és szellemi erőtér az Oroszlán géniuszának a földi analogonja.
Ezért az V. horoszkópház talán a legnehezebben realizálható egyénileg, mivel éppen, hogy egyéni szempontból a legösszetettebb (egyesek számára: a legzavarosabb, vagy: legzavaróbb ) „figyelni való” belső életterületeknek a háza. És, önkéntelenül is azt juttatja eszünkbe, hogy milyen rengeteg negatív késztetésünkön kell – kellene… - uralkodnia bennünk a személyi öntudatunknak ahhoz, hogy a spirituális – felnőtti személyiségünket a fizikai lét tapasztalatai segítségével „tisztába tehessük”. Vagyis, hogy az un. nap-lény mivoltunkat megvalósíthassuk. Hogy a Nap-folt nélküli, tiszta öntudatunkat a fényes Nap világosságába állíthassuk.
A Baktay Ervin féle meghatározásba például az áll, hogy "a vágyélet tárgyával való kapcsolatok (háza) is, az utódnemzésre, az utódszülésre és az utódnevelésre-gondoskodásra irányuló vágyéletünk is benne foglaltatik." És ezen is túl, jóslás logikája alapján újraírt klasszikus asztrológiai leírások szerint tehát, a gyermekeinkről, mint érett személyiségünk kiteljesítését közvetlenül befolyásoló személyekről, a gyermekeink szellemi beállítottságáról (spirituális karmájáról) is kapunk itt információt - kiemelten az első gyermekre vonatkozóan, állítólag. Nekem viszont erről sem gyakorló asztrológusként, sem 5 gyermekes családapaként nem került sok tapasztalatom. Egyszerűen azért, mert az 5-ös házamnak a területén nem található egyetlen horoszkóp-elem sem, és a gyerekeim közül is, csak egynek van Nyilas karmája, kettőnek meg Bak-karmája, a karma-pontok szerint, amelyeket viszont az, az asztrológia, amit ma klasszikusnak lehet nevezni, egyáltalán nem veszi számításba. Ám ugyanakkor rengeteg más, egymással egybe eső, un. „oroszlános” motívum derült ki számomra az évek során az olyan személyek horoszkópja vizsgálatakor, akinek ebben a házban több bolygója, vagy karma-pontja található. Vagyis, a klasszikus asztrológia állítása elég faramuci állapotban igazolódik be az én esetemben, de annál több más fajta tapasztalattal és megfigyeléssel gazdagodhattam a pályám során afelől, hogy mit is jelent igazából az, ha valakinek bolygói, vagy karma pontja van az V. házban.
Például az, hogy ha nem is mindig, de nagyon – nagyon gyakran és, majdnem folyamatosan, másokat is zavaró módon, helyzet- és szerepkör tévesztésbe kerülnek (Vannak) öntudatlanul és önkéntelenül ezek a személyek. Vagy azt, hogy veleszületetten nem képesek érzékelni nem csak a saját határaikat, illetve a személyi központjukat, de egyszerűen képtelenek felfogni még csak azt is, hogy „milyen állat” a másik nem képviselője (netalán a partnerük), akivel éppen dolguk van. Emiatt aztán, folytonosan olyasmiket várnak el tőle (olyan dolgok megértését pl., vagy egyszerűen csak egyetértést olyasmiben), amit a legtöbb esetben, még ők sem képesek megérteni, vagy teljesíteni. Hiszen nem is áll a másiknak még csak a természetében sem, nem, hogy a karma-oldási életfeladatai között szerepelne annak a vállalása - megismerése, amit az 5-ös házas élet-feladatkörrel rendelkező személy elvár tőle.
Az ötös ház asztrológiai befolyási övezetébe tartoznak mindenféle elképzeléseink megvalósítására irányuló törekvéseink, mindenféle kreatív tevékenységek, vagy ezek szórakoztatóbb és esetleg még gyors hasznot is hozó, tehát világiasan is tetszetős gazdasági és politikai, vagy művészi vállalkozások és kreatív tevékenységek, el egészen a szórakoztató iparig (és a cirkuszig). Ezen életkörhöz tartoznak a diszharmonikusan vakmerő és kockázatos vállalkozások is, a romantikus spekulációk, az ügyeskedések, a kalandok (A szerelmi szexuális, gazdasági, vallásos és politikai kalandorozások.), és mindenféle szórakozás, tehát a szórakoztató játékok, szerencsejátékok és ezeknek az elfajult formái: a különböző játékszenvedélyek (a kártyajátékoktól a politikai manipulációk szenvedélyes élvezetéig menően). Vagyis, minden a külső környezet fölött aratandó győzelmet szolgáló tevékenység, bel értve az intrikát, a kémkedést és a korrupciót is.
De a szellemi-lelki önnevelésre és az önművelésre, önfejlesztésre irányuló szellemi törekvések is, erőfeszítések is ide tartoznak és azok a tanulmányok is, amelyek a személy vágyainak és elképzeléseinek (imaginációjának) megfelelnek. D ide tartozik még a nevelés is, valamint a tanítás, a tanítói (pedagógusi) képességek és hajlamok jellege és kiaknázási lehetősége is. És ide tartoznak a szellemi felismeréseket szolgáló kreatív művészi képességeink és hajlamaink kibontakoztatása, mind a művészetek élvezetével elegyített dekadens, szédülni és ámítani hivatott, szórakozási vágyak kielégítése, a nagy látványosságok, mindenféle vonzás, kiemelten a cirkusz, a zenés-szórakozató műsorok (opera, operett és újabban a kabaré meg a különböző esztrád-műsorok és a rock koncertek), a színház és a nagy mulatságok, mulatóhelyek látogatási kényszere.
Egyszóval e ház hatáskörébe tartozik minden, ami a személyiség provokációját, vagyis a mély-tudattalan vágyait, a kíváncsiságát, öröm - sóvárgását és izgalmát, illetve az öntudatot és a gerincességet próbára tevő erősödést szolgáló kísértéseket és konfliktusokat jelenti. Ezért minden olyan törekvés ami, a sors-vállalás és a keresztfelvétel helyett, az élet könnyítését és öncélú és mesterséges élvezetessé - kellemessé tételét szeretné szolgálni, ide tartozik. De ide tartozik az életünknek az a része is, ami a legnagyobb örömünket (vagy ürömünket!) szolgálja: az intim, szexuális-szerelmi kapcsolataink kötetlen, hedonista és tehát öncélúan szórakoztató, felelősség nélküli megvalósulása (vagy megvalósulatlansága) is. Ezen fél-idillikus kapcsolatoknak a meg-és átélési vágyára irányuló készetetésekről, vagy mindennek a szöges ellentéteként: ezeknek az elhárítási reflexéről, sőt, az azoktól való szorongásról - ösztönös félelemről és elkerülési vágyáról és igyekezetéről, kapunk információt az itt megjelenő bolygók és karma-pontok jellegéből. Tehát végül is: azoknak a gyakorlati megvalósításának a szükségére, illetve jellegére hívják fel a figyelmünket az V. házban található bolygók, a karmikus pontok, valamint azok a napjegyek amely(ek)ben ezek a horoszkóp-elemek állnak az 5 ház területén.
Minderre, az individualitás különböző megnyilvánulási és reagálási lehetőségeit kiprovokáló élményre éppen a lehetőleg minél mélyebb és szélesebb körű önmegismerés érdekében van nagy szükség. Azért tehát hogy általuk az illető személy meghatározódásai, tehát a rejtett individuális tartalmai a felszínre kerülhessenek. Hogy a személy a saját önérzete és öntudata addigelé rejtett spontán késztetéseit megismerhesse, hogy ezek tehát a felszínre törhessenek és ez által megismerhetők, kezelhetők és művelhetők – csiszolhatók lehessenek. És ezt leginkább az el nem kötelezett intim (szexuális) kapcsolatok vonatkozásában érthetjük meg. Szüksége van tehát annak a személynek, akinek az V. házába egy, vagy több negatívan fényszögelt bolygó, vagy valamelyik karmikus pont található, a több rendbeli, és különböző karakterű, ellentétes nemű személlyel, az el nem kötelezett, tehát különösebb közös sors-vállalást nem igénylő, és tehát a különösebb felelősségekkel, hosszú távú kötelességekkel és elköteleződésekkel be nem terhelt kapcsolatban úgymond magát kipróbálni. Szüksége van a saját reakcióit megfigyelni a más nemű személyekkel való interakciók folyamán ahhoz, hogy rájöhessen a saját személyiségével kapcsolatos veleszületett tévképzet-alkotási késztetéseire, amely önmagáról szóló,ösztönös tévképzetek leginkább a másik nem tagjaival szemben képesek a felszínre kerülni.

Az 5. házas életfeladatokkal született személyek ugyanis, veleszületetten nem értik, sőt: hibásan érzékelik a másik nem tagjainak az övékétől gyökeresen (funkcionálisan) eltérő viselkedési- és gondolkozási módját, és, „ösztönösen” téves elvárásokat tanúsítanak azokkal szemben. Illetve, képtelenek magukat úgy látni és kezelni, ahogyan őket a más nemű személyek látják és kezelik, ami rengeteg fölösleges konfliktusnak a gyökere és forrása lehet, főként egy komolyan elkötelezett élettársi, vagy házastársi viszonyban, vagy családi viszonyrendszerben. A komoly és elkötelezett viszonyokkal szembeni, hosszú távú felelősségek terheitől és az abból adódó belső feszültségektől mentes, fesztelen és laza, el nem kötelezett és több, különböző egyéniségű, karmájú és típusú partnerrel megélhető, esetleg a szexuális aktusokig is elmenő, feztelenül megélhető partneri viszonyokra tehát, azért van szükségük, mert azok a személyek, akik úgy születtek a világra, hogy képtelenek a másik nemet helyesen érzékelni, illetve a saját nemük szerinti szerepkörüket és funkciójukat helyesen megélni, illetve felvállalni és betölteni, nincs más lehetőségük úgymond „a saját fejükből kilátni” kauzális szempontból. És így tehát, lehetőségük adódik, lazább – feszültség mentesebb – állapotokban és fesztelenebb körülmények között megfigyelni mind a szexuális kapcsolatot követő oldottabb lelki állapotaikban a felszínre törő, korábban gátlások, vagy lelki blokkok alá szorult, spontán megnyilvánulásaik jellegét.
Illetve, elemezni ezek jellegét és mély-tudattalan jelentését, illetve megfigyelni azt, hogy ezen spontán megnyilvánulásaikat az ellentétes személyek miképpen reagálják le, és abból is levonni abból a megfelelő következtetéseket. A lényeg az, hogy ez a kimondottan önismereti és a más nemű személyek szempontjainak a megismerési célokat szolgáló tapasztalási lehetőség, ne váljék öncélú (hedonista) élvezeti lehetőség szerzéssé, steril szórakozássá.

Az V. ház gyakorlati életköre tehát, az ember kreatív - önismereti vizionálási életkörét és ugyanakkor a destruktív imaginációjának e leg kiélezettebb formáit megeleveníteni képes háza is. A baj az, hogy a spirituális imagináció mentális eszközét, a személyi akaratát az ember öncélúan, újabb és újabb izgalom - és élvezetforrások felderítésére, kényelmi, erősödési és harci berendezések létrehozására használja ahelyett, hogy az én-tudata, az önképe és az öntudata oldott kiteljesítésére és spirituális finomítására használná. Így válik a karmikus bukásainak az életkörévé az, ami a megváltás felé vezető belső megvalósítás mágikus életköre kellene, hogy legyen, és ebbe bukik bele a legtöbb esetben, az egyetemes személyiségtudattá nem fejlesztett egoista individualitás.

Mindazon személyek tehát, akiknek több diszharmonikus bolygója áll az V. házban, vagy elutasítják és akaratlanul elkerülik a fennebb felsorolt életterületek felvállalását és megismerését, vagy öncélúan belevetik magukat azoknak szórakoztató változatának a kiélésébe és csak nagy kudarcok, nagy csalódások árán jönnek rá arra, hogy mindaz, amit ők habzsolva fogyasztottak, vagy, amire sóvárogva vágytak, nem lehet öncélú fogyasztás és végtelen élvezet-csikarások eszköze és tárgya. Hanem épp fordítva: a szabad és más körülmények, kötelezettségek által be nem terhelt partner-ismeret és önismeret segítségével létrehozható önnevelést, nemes önnevelést, művelést és önátalakítást.

Azoknak, akik sokáig elkerülték ezeket az életterületeket bizonyos erkölcsinek gondolt megfontolások alapján - amely megfontolások csak a kármájuk (Az árnyék- énjük) által generált félrevezető magyarázatok szoktak lenni arra, hogy a tudattalanjuk szintjén ellenérzéseket táplálnak e ház által megjelenített életterületekkel szemben -, azt kell tanácsolnunk, hogy amennyiben teljes értékű életet akarnak folytatni és nem akarják a létező élettársukat elveszíteni, mindent tegyenek meg annak az érdekében, hogy évente több alkalommal, minden társadalmi és családi viszonytól távol és azoktól függetlenül (vagyon, társadalmi rang, ügyletek és üzletek, rokonság és más, társadalmi viszonyok, kötelék és kötelezettség nélkül) tölthessenek el intim viszonyok között huzamosabb időt együtt, kizárólag a legszűkebben vett családtagjaik társaságában. Illetve arra is, hogy a gyermekeiket oly módon neveljék meg (A régi erkölcsi szokások szerint), hogy azok ne zavarják meg őket abban, hogy a szüleik tőlük elkülönült intimitásban, minél zavartalanabb szexuális életet élhessenek.
– Tudom, hogy ez szögesen ellentmond a mai liberális – idealista gyermeknevelési koncepcióknak, amelyek gyakorlása eredményeként, a mai szülők ilyet még elképzelni sem képesek, nem hogy erre képessé tartsák magukat, illetve a gyermekeiket, ennek a gyakorlatban való kivitelezésére, megvalósítására. Amennyiben viszont, az 5-ös házas életfeladatok "szenvedői" :) nem teszik meg ezeket, az egyelőre esetleg lehetetlennek látszó intézkedéseket, akkor vagy boldogtalanok lesznek egész életükben, vagy el kell majd váljanak a párjuktól (férjüktől, vagy feleségüktől) és a boldogtalanság azé lesz majd, aki vállalja az elkényeztetett és irányíthatatlan gyermekek további gondozását és nevelését.

Attól függetlenül, hogy milyen jegyben található, az V. házban álló Lilith, vagy Sárkányfarok határozottan Oroszlán-karmára is utal, ami mély-tudattalan módosulási – módosítási szükségekre utal, az individuális önérzetet és önképet, önképzetet illetően, amiként arról korábban írtam.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO