ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - nem veszélyes asztrológus (Győződj meg, ne óvakodj!)

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2018.02.17. 22:27

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 13 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2018.02.10. 13:17 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 222
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Ennél valamivel egyszerűbb példát szerintem az állatvilágban is láthatunk.
Nemrég természetfilmben figyeltük meg, hogy vannak olyan paraziták, amik a gazdaállatok viselkedését változtatják meg gyökeresen úgy, hogy az már nem az őket hordozó állat túlélésének kedvez, hanem a parazitának.
Ezekre a parazitákra úgy tekinthetünk, mint az ember árnyék-énjére.

Ebből az analógiából kiindulva elképzelhetjük az egyes emberek árnyék-énjét, hogy az milyen pusztítást képes végezni a gazdája sorsában.

Amikor a patkányban szaporodik el a parazita, akkor a patkány külsőleg teljesen egészségesnek tűnik, azonban odaveti magát a macskának, eledelül! A Toxoplazma parazita így tud bekerülni a macska belsejébe, a szaporodási helyére.

Más parazita a csigában hatalmas lüktető kitüremkedést hoz létre és átveszi a csiga felett az irányítást. A csiga a biztonságos, árnyékot adó levelek mögül felmászik a növények tetejére és ott felkínálja magát a madaraknak!

A hangyába került parazita pedig a hangyát készteti arra, hogy az kiváljon a bolyból és magányosan bekuporodjon egy föld alatti üregbe, ahol elpusztul, mert a parazita a hangya fejében növekszik és kel ki.

Az ember sötétben maradó árnyék-énje is így veszi át azok felett a hatalmat, akik nem akarnak tudomást venni a sötét, negatív meghatározottságaikról és elrejtik azokat, vagy ne adj' Isten "erényt kovácsolnak" a különleges őrültségeik divattá növesztéséből és követendővé tételéből.

Sokkal többen szenvednek saját árnyék-énjüktől, mint gondolnánk. Mert sajnos be lehet bújni tudományos magyarázatok és eljárások mögé, vagy el lehet várni a társadalomtól és a környezetünktől a liberális elnéző mentalitást ahelyett, hogy hibabelátást gyakorolnánk.

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.02.10. 15:31 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3677
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Folytatnám tehát...

Mivel Sára nagyon elgondolkoztató analógiás példákkal lepett meg, a két - három hete elhagyott fonal-vég megkeresése érdekében át hozom az utóbbi hozzászólásom, legutolsó mondanivalóját, és onnan folytatom:

De hogyan szabaduljunk meg a pszichiátriában használt öntudat-hirigelő gyógyszerező butítások (Az un. szedálások), vagy, istenőrízz, elektro-sokk kezelések nélkül, attól az árnyék-éntől, amely a Szűz - Halak tengely mentén vigyázza és felvigyázza szigorúan azt, hogy a „gazda” meg ne szabaduljon tőle, holmi asztrológiai leleplezések következtében? – A fent leírtak tükrében nem kevésre vállalkozik az asztrológus úgy-e? Ide már rendkívülien kiképzett, tehát az un. Bolondság rejtelmeibe is beavatott, minden önámítástól mentes, mind a szakmájukat, mind a saját üdvösségük kérdését komolyan vevő, felelősségteljes asztrológusok kellenek! Főként, hogy amit eddig leírtam, még csak akkor is, három konstelláció szerinti karma, hogyha magának az árnyék-énnek a létezését is, ab óvó az Ikrek karma jelenléteként könyveljük el, mint ahogy az általában lenni is szokott!
Tehát: már csak az Ikrek, a Szűz és a Halak jellegű karmák együttese is ilyen vészes belső és külső (Tehát: mind az egyéneket, mind az egész emberiséget veszélyeztetni, illetve lebetegíteni, megnyomorítani képes) következményeket képes hozni magával. A 24 éves gyakorló asztrológusi tapasztalataim szerint viszont, minden egyes ember a földön minimum 4 konstelláció szerinti karmával rendelkezik (És maximum 6-al. Az utóbbiak viszont már elég közel kerülhetnek az őrülethez, a börtönbe záráshoz, vagy a korai halálhoz és tehát ezeknek már az eszükbe sem jut asztrológushoz fordulni. DE nem is nagyon van amit kezdjen ezekkel egy asztrológusnak, azt is tanácsolom tehát a kollégáknak, hogy amennyiben netalán ilyennel találkoznának – Nem véletlenül tehát…:) - , tegyék félre mind a szakmai gőgjüket, mind a pénz-vágyukat és kerüljék ki óvatosan a helyzetet, mert mi nem vagyunk sem test- és elmegyógyászok, sem ítélőbírók, sem csoda-guruk, vagy igazából semmit nem érő bioenergiával kufárkodó megváltó próféták. )

Nézzünk utána annak is, hogy mi történik akkor, hogyha a fenti felállásba a Tűz-karma is bekerül, mint a szegény Geréb Ágnes, vagy a talán még nála is rosszabbul járt másik orvos: Domján László esetében (Mindkettőnek Oroszlánban van a Lilithje és mindkettőnek rengeteg az együttállás a sorsképleteikben.)

A vonatkozó elképzelések és hiedelmek ellenére, a tűz-karmában, nem is az a fontos és a lényeges, hogy szélsőséges esetekben akár a gyilkosságig, vagy az öngyilkosságig menő, végzetes kimenetelű agresszivitást (elvakult és „észbontó” „észtakaró” szenvedélyességet) is képes létrehozni és okozni, hanem sokkal inkább az a szintén veszélyesen, vagy ritkábban: nevetségesen nyílt-, de még inkább rejtett személyi-öntudati probléma-rengeteg amivel általában járni szokott. A tűz-karmás személyeknek (De emellett még az Ikrek – a Bak és a Halak jellegű karmával rendelkező személyeknek is…) veleszületetten hiányos, vagy sérült, vagy zavart a szellemi - morális öntudata, egészen pontosan: az Isteni öntudathoz való visszakapcsolódási képessége. Ezeknek a személyeknek tehát, anélkül hogy ők akaratilag ezért hibásak lennének, vagyis, ugyanolyan értelemben mint a homoszexuális, a leszbikus, meg a pedofil személyek „természeti mássága” és a szexuális „ártatlansága”, a velük született és az esetenként idejében ki nem nevelt beképzeltsége, gőgje, nagyképűsége, nárcizmusa, kevélysége, stb., egyszóval: a felsőbbrendűségi komplexusa, elképesztően nehézzé- És egyes esetekben lehetetlenné is - teszi az alázatot és az együttműködést a lelki ismeretükkel, a spirituális - morális - öntudatukkal, az un. „felettes-énjükkel”. Annyira reflex-szerűen, tehát ösztönösen és természetesen jön tehát nekik, hogy mások és általában mindenki elé helyezzék a saját problémáikat és a (vélt) egoista érdekeiket, hogy a leges legtöbb esetben észre sem veszik és maguk is csodálkoznak, illetve szerintük „joggal” méltatlankodnak és háborognak, illetve megsértődnek és megbántódnak (És a legtöbb esetben persze, azonnal „vissza” támadnak.  ) ha netalán erre valaki felhívja a figyelműket, illetve keményebben „bekontráz” nekik emiatt.

Persze, mivel minden negatív megnyilvánulásnak létezik a kevésbé gyakran előforduló, de igen is, létező, szöges ellentéte is, ugyancsak a tűz-karma esetében, ritkábban bár, de találkozunk a szélsőséges formájában, a „normális” személyeket ugyancsak „rémesen” idegesíteni képes kirívó gyávasággal, a személyi akaratukat és jogaikat érvényesíteni és képviselni képtelen „lelki bénákkal”, a légynek sem ártani akaró, hamis szelídekkel, a betegesen kussolókkal, az un. karakter és gerinc nélküli szolgalelkekkel és személyiség- függőkkel, az „erőszak-gyűlölő” elfogadókkal és toleránsnak mondott konfliktuskerülőkkel, a papucs-férjekkel, vagy a kapcarongy-feleségekkel. stb.. Noha, ez utóbbiaknak a magatartása általában kényelmesnek tűnik azok számára, akik nem kényszerülnek arra, hogy ezekkel érdek- és család- közösségben kell éljenek - ezek számára ugyanis valóságos katasztrófa, vagy isten-csapás egy ilyen családapa például! - , ez a veleszületett – ösztönös viselkedés semmivel nem jobb, vagy értékesebb az előbbinél. A tárgyi valóság által világosan jelzett igazságnak az elhazudása, elcsalása és elrejtése elleni harc elutasítása ugyanis, semmivel nem pozitívabb magatartás spirituális – karma-oldási szempontból, mint az igazság letagadása, elcsalása, vagy zsarnoki kisajátítása. Sőt, azzal épen, hogy egyenértékű és hiába vezet látszólag békességhez, mert valójában lehetővé teszi az egoizmus terjedését és erősödését, vagyis, az öntudat és az egészséges önérvényesítés hiánya, semmi mást nem tesz, mint fenntartja a hamis öntudatnak a fennmaradását, igazságtalan és törvénytelen érvényesülési lehetőségét!

Éppen ezért az utóbbi reflexből eredő gerinctelen mentalitás is éppen olyan agressziót tartalmaz magában, illetve hoz létre, mind az illető személyben, mind általában a világban, akárcsak az ismertebb és zavaróbb ellentéte, a zsarnoki és a mások kárára – hátrányára történő önérvényesítés. Amiért tehát nem annyira látható és látványos, mint az utóbbi, az nem azt jelenti hogy ténylegesen békésebb és egészségesebb és jobb, hanem csak azt, hogy az agresszivitásnak ez a formája rejtettebb. Sőt, éppen azért, mert rejtettebb, az agresszivitásnak ez a rejtett és ezért kivédhetetlen, de ugyanakkora (Pl. egészségi) károkat okozni képes formája bizonyos esetekben, a másiknál még veszélyesebb is. És a tűzkarmának ez, az agresszivitással kapcsolatos jellege a legkevesebb. De pl., ide tartozik az un. függőségi betegségek nagyon nagy része is, mint pl. a személyi függőség, a játék-függőség, vagy a szex-függőség is. És az utóbbiak nem kis erőgyakorlati és élvezeti lehetőséget nyújtó munkát adnak az árnyék-én azon ösztönös, tehát automatikus működésének (késztetésének), amelyeket a korábbiakban több – kevesebb részletességgel megemlítettem és – vagy leírtam. De persze, a legtöbb bajt a hamis moralitás, illetve a hamis morált védő és az agresszivitás jogosságát és természetességét, sőt: annak a kikerülhetetlenségét igazolás-gyártás okozza.

Az árnyék-én tehát itt válik igazán veszélyessé, mind az egyénre, mind az emberiségre nézve, ahol a személyi-öntudat rombolási és bénítási külső és belső élet- és sors-játszmák zajlanak, illetve ezeknek az igazán veszélyes játszmáknak a még veszélyesebb, látható, vagy láthatatlan, észlelhető, vagy észlelhetetlen szövődményeiben és a közvetlen, vagy áttételes (ugyancsak szövődményes), következményeiben.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: Tegnap, 10:01 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 222
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
A hamis morálra hoznék fel egy példát: az aggodalomról

Most olvastam a hozzám beérkező hírlevélben a következőt:

"India bizonyos vidékein olyan nyomor uralkodik, amit innen Európából elképzelni sem tudunk. A mi itthoni mélyszegénységünk az ottanihoz képest királyi életmód. Ezeken a vidékeken mindennapos a tömeges éhezés és a lakosság jelentős része gyakorlatilag koldus.
Csakhogy mivel mindenki más is rettenetesen szegény, ezért a koldusok alamizsnáira is csak elenyészően keveset tudnak szánni az ottani emberek, ráadásul ez a picike alamizsna is sok sokdul között oszlik szét. Így a koldusok lassú éhhalálra vannak ítélve ezekben a régiókban.
Kivéve, ha vakok, ha el van sorvadva a karjuk, ha szét van roncsolva a lábuk, akkor ők valamivel több alamizsnához jutnak ezáltal. A durva testi fogyatékosság tehát valójában előnyös a túlélés szempontjából.
Épp ezért óriási probléma ott egy szülő számára, ha egészséges gyermeke születik. Ha a gyerek egészséges, megvan a feje, keze, lába, van szeme, van füle, akkor nem fog tudni pénzt keresni és éhen fog halni. Indiának ezen a vidékén nem akkor aggódnak a szülők, ha a gyerek beteg. Hanem akkor, ha egészséges.
Az a szülő, aki igazán szereti a gyerekét és jót akar neki, puszta szeretetből megcsonkítja. A "normális" felnőtt, aki aggódik a gyereke jövőjéért, az elképzelhetetlen módon meg kell kínozza a gyerekét, mert szerintük csak így van esélye a túlélésre. Ezek a szülők nem képesek egy teljesen ép gyerektestben meglátni azt a lehetőséget, hogy jó életük legyen. Nem képesek feltételezni, hogy a gyerekük akár élhetne is, nemcsak túlélhet. Ezért inkább véglegesen eltorzítják a gyermek testét.
Amikor ilyen extrém példával szembesülünk, akkor nyilvánvaló, hogy az aggodalomnak az égvilágon semmi köze nincs a szeretethez. De sok szülő meg van győződve róla, hogy az aggódás a szeretet jele".

Ilyen helyekre bújik például az árnyék-én. Meg merem kockáztatni a felvetést, hogy nálunk Európában a gyermekem kényeztetésébe bújuk pontosan így bele.

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 13 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO