ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.08.20. 08:52

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2014.02.20. 18:35 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4086
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
A Budapesti Decens Magazin főszerkesztője: Ordody Eszter által készített interjú, Jóo Violetta és Kozma Szilárd Karma- és családasztrológusokkal magzatfoganási és családi problémákról:

I. rész

Interjú Joó Violettával

1. Ordody Eszter: Honlapodon komolyan foglalkozol az egyéni karma kérdésével. Mit kell erről tudnunk?

Az egyéni karma nagyon mély és pontos feltárása a kauzális (ontológiai ismeretek és szempontok szerinti) asztrológia lényege. A kauzális asztrológia egy viszonylag új keletű, de az asztrológia eredeti metafizikai (létjógosultsági) alapjaihoz vissza térő, és e tisztázott otológiai valóság-alapokon álló, „irányzat”, amelyet a párom, Kozma Szilárd fejlesztette ki a kezdetben, asztrológus, metafizikus barátai közreműködésével. Ma már főként a folyamatosan bővülő gyakorló asztrológusi tapasztalataink és saját egyéni élettapasztalataink, által bővítjük a kauzális (Karmikus: ősi) asztrológiai, metafizikai ismereteinket.

Az egyéni karma a születési horoszkópban a bolygóknak, az Ascendensnek, a negatív fényszögeknek, valamint főként a Lilithnek és a Sárkányfarok-Sárkányfej tengelynek, mint a féltudatos, és többnyire tudattalan negatív tulajdonságokként, betegségi, baleseti hajlamokként, sorskrízis kiváltó okokként, vagyis meghaladandó karmaként történő értelmezése. Ettől a tudástól és ismerettől válik a létező leghatékonyabb, legeredményesebb spirituális önismereti, sorsrendezési útmutatás rendszerré a kauzális (Ős-karmikus) asztrológia. De nyílván, azok az asztrológusok, akik az asztrológiának ezt a személyes tudatalatti világot a pszichológiánál lényegesen mélyebben feltárni képes részét nem ismerik, nem tudnak az embereknek a problémáik gyökereire rá mutatni és ez által lényegesen és ténylegesen segíteni. És igaz ez minden más spirituális útmutatási rendszerre, legyen az a Ji-King, feng-shui, pszichológia vagy akár a Tarot. A kauzális asztrológia által megszerezhető gyökeres, karmikus önismeret hiányában nem tudjuk saját személyünkre, saját sorsunkra lényegesen pozitív változást hozóan alkalmazni az un ezoterikus és spirituális szemléletmód útmutatásait, a metafizikai igazságot, valamint a felületi, misztikus, vagy pszichológiai jellegű önismereti információt.
Amit én és párom is használunk időnként az asztrológia mellett, az a Tarot és az Aritmológia alkímiája, de amint azt már mondtam, karmikus - kauzális önismeret nélkül az ember nem tudja helyesen önmagára értelmezni ezeket az önismereti információkat sem.

2. Fogalmazhatunk úgy, hogy az egyéni karmától való megszabadulás az emberek úgynevezett „életfeladata”?

Igen. Egyértelműen. Mindannyian azért születünk, hogy megvalósítsuk az elérhető legnagyobb boldogságot, egészségesek legyünk. Kiteljesedésre, teljességre, „Egész-ségre” törekszünk és vágyunk. Arra, hogy visszaállítsuk, amennyire tudjuk azt az Egységet, kiegyenlített állapotot, harmóniát, ami az ősemlékezetünkben él. Ez a megváltott állapot elérése az életünk célja, ha vallásosan akarom magam kifejezni. Ha metafizikailag, akkor a kiegyenlítődés, „Nagy Egység”, egységben a mindenséggel, az Abszolút Szellemmel. Jézus a Mennyek országának nevezte. Ez, természetesen a földi életünk, gyakorlati tapasztalatainknak az elméleti elképzeléseinkkel való összevetése segítségével elérhető, és rendeltetésünk, isteni késztetésünk, hogy elérjük ezt az állapotot. Ez lenne az a bizonyos tisztító tűz, amit a legértelmesebb dolog az elhárítási - kikerülési törekvések helyett, felvállalni és így meghaladni. De a földi állapot a Pokol is. Ezt valósítjuk meg, ha hagyjuk, hogy a negatív karmikus tulajdonságaink vezéreljenek, akár ismerjük őket, tehát tudatosan döntünk hitetlenül, pesszimistán, élvezet hajhászva, bosszúból stb., akár tudattalanul döntünk a sorsunk fontos mozzanataiban e rejtett negatív tulajdonságainktól motiválva, s a felszínen önkéntelenül becsapjuk magunkat, úgy érzékeljük, hogy mi jót akarunk, áldozathozóak, önzetlenek, békések stb. vagyunk. Rendkívül gyakori, hogy az ember nem is sejti, hogy azért keseredett meg évek, évtizedek alatt az élete, mert valami, amiről az éber, úgynevezett nappali éber tudatával meg van győződve, hogy helyes, ahhoz a lelke és a tudata legmélyén azért ragaszkodik, mert valami lényeges hibabelátást, áldozathozatalt, bátor tettet, felelősségvállalást, félelem és harag elengedést mindenáron el akar kerülni. És ezek, mint mondtam az egész életet, több évtizedet az életünkből fokozatosan megmérgezhetnek, megkeseríthetnek. Ezek nem egyszeri önámítások, tévedések, ezek karaktervonások, jellemvonások, amelyekre épül a sorsunk, az egész életünk.
Nem váltott meg minket előlegezetten senki, és nem folytatódik a karmafeloldás a következő életünkben. Hogy ez alatt mit értek, nem szeretném itt kifejteni, mert tényleg nem lehet röviden, kulcsmondatokban, de mindenki figyelmébe ajánlom Kozma Szilárd „A kereszt metafizikai értelme és a kereszténység paradoxona” című és „Reinkarnáció, miszticizmus vagy valóság?” című metafizikai tanulmányait, mindkettő elérhető az ő honlapjain.

3. Rájöhetünk magunktól is, mi a dolgunk, itt a Földön, vagy erről csak személyes képlet felállításával szerezhetünk bizonyosságot?

Vannak jó spirituális fogékonysággal, misztikus érzékkel rendelkező emberek, akik az életfeladataik néhány felszíni részletére ráéreznek, vagy egy kiválóan helyes nevelés következtében, abba már a szüleik által azok egyikébe - másikába ugymond "beiktatódnak" . De ez nagyon kevés még, ettől még az életük tragédiába is torkolhat, hiába kutakodnak és tesznek részletes elméleti metafizikai felfedezéseket, ha nem tudják meg az összes személyi életfeladatukat. Még olyan közegben is, olyan kultúrában, ahol metafizikai ismereteken alapszanak a vallásos, népi, vagy kulturális szokások, és ezért az illető metafizikailag helyesen él nagyjából, a leggyakoribb, hogy az individuális karmájából eredő, rejtett negatív tulajdonságait nem tudja felismerni, s így azok félreviszik az életét, boldogtalanságot, betegségeket okoznak. A személyes karma megismeréséhez szükség van egy olyan pontos térképre, mint a születési képlet.

Mára a magyar kultúrából is olyan általános, mindenkire vonatkozó életfeladatok realizálása tűnt el, mint pl. a normális gyermekszámú családi élet, tehát a gyermekáldás-kultusza, az apának a felnőtti kor küszöbére érkező gyermekeinek a "beavatói" szerepe, a párkapcsolatok harmóniájának feltételeit jelentő nemi szerepek stb., hogy a természet iránti szeretetről, tiszteletről és főként felelősségről, már ne is beszéljek. Érdesnek tartom megjegyezni, hogy a felelősségre, helytállásra, sors-vállalásra való nevelés főként az apák szerepéhez kapcsolódik, hiszen az apa a gyakorlatibb és racionálisabb, így következetesen elváróbb és ha kell: szigorúbb, tehát eredetileg férfi tulajdonság az életre-nevelés, amelyet minden apa tovább kellene, hogy adjon a gyermekeinek, sőt, feleségének, akitől viszont a férj a családi és párkapcsolati egységet fenntartató megértő-szeretet, a gondoskodást, a közvetlen tápláláshoz szükséges türelmet kell, hogy megtanulja a párkapcsolat és közös családi élet során. Ehelyett manapság ennek már semmi hagyománya, sőt, megvetik ezeket a szerepeket, pedig csak innen kiindulva lehet eljutni a mindkét nem funkciójának a megértéséig és valós elsajátításáig, a szellemi-lelki Androgün állapotig. Tehát abba az életfázisba, és fejlődési-fázisba, ahol a nő, már nemcsak nő, mert a férfiszerepeket is elsajátította, és a férfi nem csak férfi, mert a női szerepeket is elsajátította. Mindketten könnyedén és természetesen képesek bátrak, önérvényesítők és ugyanakkor kedvesek és megértőek lenni, fegyelmezőek lenni a gyermekkel, barkácsolni, szerelni, autót vezetni, sportolni, hegyet mászni, úszni, politizálni stb., bármit, ami pozitív férfias tulajdonság és könnyedén és természetesen kimutatni szeretetüket, gondoskodóak lenni, gyerekeket etetni, pelenkázni, mosni, főzni, takarítani, bevásárolni stb., bármit, ami pozitív nőies tulajdonság.
De láthatjuk, hogy e helyett, az alapvető metafizikai ismeret nélkül, és ehhez képest a nyugati társadalomnak egy lényeges százaléka egy hanyatló, metafizikátlan és ezért öncélú és steril, un. fogyasztói szokásrendet vett fel, ami egyre inkább terjed, hisz jelenleg igen erős divat, hogy a gyermekeket eleve nem nevelik még csak a neme szerinti szerepre sem, mintegy meg is fosztva őket attól eleve, hogy egészséges, harmonikus, fejlődőképes párkapcsolataik legyenek, és esélyük legyen majd aztán a másik nem pozitív tulajdonságait értékelni, sőt: azokat felvenni, hiszen még a saját neműk szerinti funkciójukat sem értik és nem értékelik. Mindezzel a negatív karmikus meghatározódások erősödési késztetésének kedvezünk, amelyek egyébként is diszharmóniára, szétdarabolódásra motiválnak minket. Bár, igaz, ezzel a hanyatló, steril nyugati tendenciával párhuzamosan, egy kisebb, de önmagával és életével - sorsával szemben igényesebb réteg, egyre nyitottabb a komoly, valódi spiritualitás és reális sorsrendezési lehetőségek felé. Ez alatt viszont, egyáltalán mem az un. ezoterikus fantazmagóriák, illetve misztikus zagyvaságok szerinti ámítók és önámítók seregét értettem.4. Miből érezheti valaki, hogy nagyon nem a „saját útját járja”?

Több dologból is. A legegyértelműbben a fizikai sík jelzi vissza az életút tévesztést és a sors-hibáinkat. (A szellemünkben, lelkünkben rejtőző, dolgozó negatívumokat.) Ilyen egyértelmű jelek a betegségek, balesetek és az anyagi szűkösség is. Bár, nagyon fontos, hogy fokozatokról beszéljük: minél nagyobb egy fizikálisan érzékelhető problémánk, annál régebb óta, s annál intenzívebben haladunk és haladtunk addig a rossz irányba. Tehát pl. minél súlyosabb egy betegség, vagy baleset, ami ér minket, annál fontosabb helyesen értelmezni annak a szimbólikus jelentését. Legtöbbször az a téves mentalitásunk, ami ide juttat, nem, hiába, hogy tudunk róla, mert a feloldási és meghaladási igényünk, nem jut el a gyakorlati realizációig, ehhez gyengének érezzük magunkat, illetve a problémát, vagyis a karmikus hibánkat érezzük bagetelnek. Így azt hisszük, nem olyan nagydolog, nem nagy hiba, pl. titokban haragudni, bosszúérzéseket táplálni, titokban elvágyódni partnerünk mellől más karjaiba, máshol keresni a boldogságot. Úgy gondoljuk, ezeket mind nem is gondoltuk olyan komolyan, s különben is: a lényeg, hogy nem tettük meg. De ez nem így van. A tudattalanunk számára ez egyáltalán nem komolytalan dolog. Minél inkább rejtjük még magunk elől is negatív érzéseinket, annál intenzívebben dolgoznak azok a mélyben. Szellemi, lelki tevékenységünk, érvényesülési célt követő pszichológiai szokásaink halmaza, magában rejti azt a veszélyt, hogy még magunk elől is elrejtjük, amit érzünk, amit gondolunk. Lesüllyesztjük a tudattalanunkba bizonyos megoldatlan konfliktusokból származó tartós nehezteléseinket, nehéz helyzetekben felébredő félelmeinket, stb. Rejteni magunk elől veszélyes, ezért is kapunk a sorstól durva visszajelzéseket ilyen esetekben.
Ilyen, rejtett tudattalan tartalmak tükröződnek a betegségeinkben, baleseteinkben, gyermekeink betegségeiben, sérüléseiben, mentális, vagy alkalmazkodási problémáiban, anyagi nehézségeinkben is.


5. Honlapodon azt írod, hogy „A Föld - viccesen fogalmazva - a szellemjavító-műhely.” Mit értesz ez alatt?

Valóban ez az elsődleges funkciója a fizikai síknak, az életnek a Földön: a szellem javítása, helyrehozása. A saját szellemünk, lelkünk meghaladás általi megtisztítása attól, amiről eddig csak egyéni, negatív karmaként beszéltünk, egyetemes szemszögből viszont az Abszolút szellem születik meg bennünk, ide a földi életbe, emberként, hogy a fizikai sík információtükröző (és információőrző) funkciója segítségével önmagát kijavíthassa, meghaladás által megtisztíthassa az úgy nevezett Lilith-tartalmaktól. A Lilith egy csillagászati pont, ugyanakkor egy metafizikai gyűjtőnév, ami jelöli az ősteremtés előtt, az Abszolút Szellemben, a „Nagy Egészben” a zűrzavart, káoszt, kábulatot, gyűlöletet, irritációt, szétbomlást okozó tulajdonságokat. Minden negatív tulajdonságunk ebből, az Abszolút Szellemben létrejött negatív tartalomból hozzuk magunkkal. Az teremtés ősoka a Lilit-zavar, ennek felszámolására jött létre a földi élet, s fejlődött ki az ember, amely élőlény képes érezni az egyéni öntudatot és az Abszolút Szellemmel való azonosságát, és ugyanakkor képes megfigyelni magát és környezetét, annak érdekében, hogy elkezdhesse a Lilith meghaladását, gyakorlati tapasztalati segítségével.

6. Ezek szerint nem léteznek gyógyíthatatlan betegségek, és „javíthatatlanul rossz” életek? Mindenre van megoldás?

Erre a kérdésre nagyon nehéz úgy válaszolnom, hogy sem ne lombozzak le senkit feleslegesen, sem ne keltsek hiú reményeket.
Gyógyíthatatlan, azaz visszafordíthatatlan és menthetetlen fizikai - biológiai állapotok vannak, ez törvényszerű. Ez a fizikai sík egyik nem véletlenszerű tulajdonsága. Értem ezalatt, hogy ami a fizikai síkon a természet törvényei szerint visszafordíthatatlan, pl. egy végtag elvesztése, vagy pl. az időnap (korai!) előtti halál, az azt jelzi, hogy az illető személy nagyon lényeges szellemi tévedésben volt. Azt nem állíthatom, hogy szellemileg ne lehetne még ilyen fizikai károsodás után is kiteljesedni és egészségessé válni, hiszen mindaddig, amíg élünk van erre esélyünk, ennek megvalósítása az élet spirituális célja.
Egy visszafordíthatatlan testi károsodással is lehet viszont, a további lehetőségek szerint teljes életet élni, boldog lenni, teljes értékű életet folytatni. És ezt is javaslom mindenkinek, ha ilyen helyzetbe kerül.
Viszont nagyon fontos megjegyeznem, hogy a mai orvostudomány általános tapasztalatai nem spirituálisan élő emberek eseteivel számolnak, így nem ajánlott mindent elhinnünk, pl. hogy bizonyos izmaink, bizonyos részleges szervi megbetegedéseink ne lennének regenerálhatóak megfelelő szellemi-lelki, és persze fizikai magatartással. Főként gyermekeknél. A kauzális asztrológusok tapasztalatai közt bőven akad olyan, hogy metafizikailag helyes tanácsaikra orvosok által sosem látott gyógyulások, regenerálódások jöttek létre, s nem elhanyagolható az sem, amikor az orvosok bizonyos panaszok kiváltó okát nem találják évekig különböző vizsgálatok sora után sem, míg a kauzális asztrológus pár hetes munkával megtalálja az okot, és megadja a megfelelő probléma-megoldási tanácsot. A fizikai okok sosem a valódi és elsődleges okok, minden a szellemi síkon gyökerezik.7. Miben más az általad felállított horoszkóp-képlet, mint amiket más asztrológusok készítenek?

Feltételezem, alig térhet el. Én egy programozó barátunk által kidolgozott asztrogram-készítő programmal dolgozom, ami ugyanúgy mutatja az Ascendenst, a horoszkóp házakat, a bolygókat a jegyekben és a horoszkópházakban, a fényszögeket, valamint a Lilith nevű karmikus pontot és a Sárkányfarok-sárkányfej tengelyt, mint bármelyik más horoszkóp-készítő program. Az más kérdés, hogy a nem kauzális asztrológiát gyakorlók ez utóbbiakat figyelmen kívül hagyják, vagy nem tulajdonítanak fontosságot nekik. Sőt, láttam, hogy némely másik bizonyára akár több asztronómiai jelet, aszteroidákat, bolygók holdjait is mutatja, de amíg mi, kauzális asztrológusok nem terheljük a rendelőinket az utóbbiaknak a karma szempontjából semleges jelentésével, és más asztrológusok is hiába kapcsolnak ezekhez gyógyítói képességeket, hiszen a legtöbben az alapbolygók által képviselt pozitív tulajdonságokat és pozitív képességeket sem tudják megkülönböztetni a negatívaktól, metafizikailag vakon tapogatóznak, és sajnos, sokszor inkább a karmával szemben közömbös, tudományos pszichológiából építenek be értelmezéseket.
A Lilith-et például csak ritkán, és szintén hibásan elemzik. Az emberek sokszor azt remélik, csupa jó dolgot hallanak az asztrológustól, olyanokat, hogy gazdagok lesznek, különös képességeik vannak, és akit éppen szeretnek, az viszont szereti őket stb. Sok asztrológus kiszolgálja ezeket az igényeket, míg megint mások szintén jósolgatnak, jót-rosszat vegyesen, abban a hitben, hogy ez mégiscsak reálisabb. Viszont nem gondolkodnak el azon, hogyha bármi egy adott személy életében megjósolható lenne, azon túl, hogy az illető közel és távol múltbeli tetteit, érzéseit, gondolatait és persze a születési képletét ismerve, ezekből bizonyos következményeket, várhatóan megjelenő sors-visszahatásokat ki tudunk következtetni, tehát még ezen túl bármit úgymond „meg lehetne jósolni”, akkor az életnek elveszne a lényege: a karmafeldolgozási és meghaladási értelme. És persze ez ellentmondana, annak a metafizikai igazságnak is, hogy „Ami lent, az van fent, s ami lent, az van fent”, tehát, ami a szellemben történik, az történik a fizikai síkon is, az anyagban. Ezek a jósok pedig nyilván nem tudják, mi van a szellemi síkon, hiszen, ha tudnák, azt is megfigyelhették volna, hogy mindenkinek van egyéni életfeladata és azt vállalni, vagy nem vállalni: szabad akarata is, ami szerint sehol előre meg nem írtan, egyszerűen elhatározhatja, és erőt vehet magán, hogy ne az addig rejtett, de később leleplezett negatív tulajdonságai vezéreljék. Vagy pedig amennyiben pozitív eseményeket jósolnak, azt nem veszik figyelembe, hogy egyáltalán nem határozható meg előre, ki mikor hallgat a „jobbik énjére” és támaszkodik a pozitív képességeire, s mikor vesz erőt gyengeségein. Mindez az illető szabad akaratától függ, még akkor is, ha az adott bolygóállások is mindig szinkronban vannak a földi eseményekkel, tehát mindig van egyfajta időminőség és aktualitás, de hogy ezeket ki hogyan él meg és ezeket az időminőségeket hogyan használja, az megint csak attól függ, hogy egyéni szabad akarata szerint milyen spirituális szintre jutott el addig.
Máskülönben magát az egyéni karmát sem ismerik fel konkrétan és határozottan a különböző kártya-, tenyér- és egyéb misztikus jósok, vagy a jós-asztrológusok, hiszen rajtunk, kauzális asztrológusukon kívül, mindenki misztifikálja, illetve félreértelmezi, sőt: nem is értelmezi a Lilith és a Sárkányfarok jelentését és persze, metafizikailag az ősteremtés ontológiai okával: az egyetemes megváltódás szükségével, és így az emberi élet általános rendeltetésével sincsenek tisztában.


8. Karmikus sorsprogramokat csak anyai ágon öröklünk? Ha igen, mi ennek az oka?

Így van, karmánkat egyértelműen anyai ágon örököljük. Ezt tükrözi az a biológiai jelenség is, hogy a (női) petesejtek az anyai nagymamamáknak a vére által biztosított tápanyagokból épülnek fel a lány-magzatok petefészkében még azok megszületése előtt és új petesejtek nem keletkeznek a lány-babák petefészkében azok születése után. Tehát, fizikai síkon olyan finom anyagból keletkezik nagyobb százalékban (mint tudjuk a petesejt százszorosa mennyiségileg és minőségileg is a férfi ivarsejtnek) ami már a nagymamája testében is jelen volt és, az analogia és a rezonancia egyetemes törvénye alapján, tükrözte annak szellemi-lelki állapotait, vagyis szerkezetét formálta az is, hogy már a nagymama szellemiségét is tükrözte, hiszen a sejt, mint az élő fizikai test kisebb egysége, része, szintén tükröző funkcióval bír. Tehát, a petesejt életéből arra következtethetünk, hogy olyan tartalmakat hoz, amelyek több generáción keresztül tartósan jelen voltak az adott személyekben.
Így hozzuk magunkkal és adjuk tovább szellemi síkon is, anyai ágon az örökségünket, a karmát.

Feltételezem azért a nőknek jutott ez a „karma továbbító” szerep, mert ők azok, akik a biológia teremtést nagyobbrészt végzik, ők szülnek, ők , formálják már a foganásuk előtt is, vágyaikkal, képzeletükkel, tehát szellemükkel-lelkükkel a születendő gyermek spirituális struktúráját és így annak a karmáját is egyedül ők szövik és adják át önmagukból. A férfi szellemisége a nevelés ideje alatt kellene, hogy nagyobb szerephez jusson, ő a gyermek szellemiségére kívülről hat. És mint erről korábban beszéltem, a metafizikailag helyes apai nevelés nagyon lényeges a személyiségfejlődésünk, sőt, a spirituális fejlődésünk szempontjából. Ehelyett ma az apát különféle pedagógusok és pszichológusok, jobb esetben sport edzők, vagy a kedvenc tanárok helyettesítik. Sőt: ma már az internethez kötött számítógép.

9. Hogyan lehet feloldani a negatív karmikusan öröklött sorsprogramokat?

Ez mindig a karma jellegétől függ. A karmákat be lehet sorolni a 12 jegy és ház szerint, tehát pl., hogy egy karmikus pont a születési képletben melyik zodiákus jegybe esik. Negatív, karmikus sorsprogramoknak nevezzük még bizonyos tulajdonságok szerint csoportosított bolygók egymással való negatív fényszögelését a születési horoszkópban. Pl. amennyiben az elemi maszkulin (férfias) tulajdonságokat képviselő bolygók, mint a Napnak, a Marsnak, és az apaságot, a határokat és a spirituális felelősségtudatot képviselő Szaturnusznak, valamint az Uránusznak a negativ fényszögei egymással kapcsolódnak, és az isteni igazságot, végső és teljes kiegyenlítődést szimbolizáló Plútóval is negatív fényszöget alkotnak (De ezek közül legalább háromnak az egymással való negatív fényszögei, főként, ha azok kvadrátok, és szembenállások), akkor pl. fény- és személyiségellenes, illetve maszkulinitás-ellene karmáról beszélünk, akár férfi, akár nő nemű az illető személy, akinek a sorsképletét vizsgáljuk. (Tulajdonképpen a férfiasság-ellenesség itt a lányeg.) Ilyen, a több bolygó egymással való negatív fényszögeiből kiolvasható negatív, karmikus programot, hetet különböztetünk meg.
Hogy ne terheljem túl az olvasókat, nem sorolom fel ezt a hetet, hanem rátérek a kérdésre való közvetlen válaszra:
Mind a jegyek szerint, mind a házhelyzet, vagy a negatívan fényszögelt bolygócsoportok szerinti karmikus sorsprogramokról beszélünk (a születési képletben) a feloldás mindig az adott jegynek, az adott bolygóknak megfelelő pozitív tulajdonságok elsajátítása, az adott horoszkóp ház által jelölt életterületnek megfelelő gyakorlati életfeladatok felvállalása. Mindehhez szellemi-lelki és gyakorlati erőfeszítések szükségesek a karmafeloldást vállaló személy részéről, s ezen erőfeszítések és életfeladatok meghatározása egy igen fontos része a kauzális asztrológiai horoszkóp-feltárásnak.

10. Érdekes dolgot írsz a druidák házassági szokásairól, miszerint náluk egy év alatt el kellett döntenie a szerelmes pároknak, hogy együtt maradnak-e örökre vagy sem. Vajon az együttélés ront-e a kapcsolatok alakulásán?

Az időnek nem csak mennyiségi, hanem minőségi tulajdonságai is vannak, ezért egyértelműen szükséges eszerint vizsgálni az együttéléseket. Egy év alatt aktuálissá válik egy komoly, egyértelmű minőségi változás az együttélésben, egyrészt meg kell hozni a döntést ez idő alatt, hogy hosszútávon, tehát családalapítási közös céllal együtt maradnak-e. Aki egy év után is bizonytalankodik, vagy maradni akar a gyermek nélküli most már kényelmesebb, mert összeszokott együttélésben, az spirituálisan vétkezik, a legfőbb általános-emberi életfeladatát halasztgatja, ami egyértelműen negatív sorskövetkezményekkel jár.
Mi nem egyszerűen a fajfennmaradásért szaporodunk, viszont, akik a túlnépesedésre és egyéb gazdasági okokra hivatkozva védekeznek a gyermekek foganása ellen és szólalnak fel, azok egyértelműen ez utóbbi téves, koncepció szerint gondolkodnak és az általános emberi rendeltetésről, a karmafeloldásról, a karmafeloldáshoz elengedhetetlen, az általános életfeladatok felvállalása során szerezhető tapasztalatokról semmiféle fogalmuk sincs. És így van ma ezzel az összes pszichológus, pszichiáter is többek között, ezért is tartom, nem csak külön-külön az emberekre nézve veszélyesnek a pszichológiát és térhódítását, hanem pl. saját nemzetünkre nézve is. Ugyanis a pszichológia azt a látszatot keltve, hogy a lélekkel foglalkozik, s a lelket kutatja, hirdet hol materialista, hedonista, felelőtlen, majd mikor misztikus és mikor teljesen gazdasági érdekek szerint gondolkodó elveknek és ideológiáknak megfelelő elméleteket, amelyekkel sem egy ember, sem egy nemzet nem jut messzire. Mondom ezt pl. az alapján, hogy nemrégiben hallottam egy rendkívül empatikus, szelíd és kedves, megnyerő stílusú (feltételezem) népszerű pszichológusnőtől egy tv műsorban, (de előtte egy másik igen népszerű pszichológustól is szintén egy másik tv műsorban), hogy a gyermekvállalást anyagi feltételekhez köti. Ez a fajta mentalitás sok nehézséget okoz, mert ismét csak a lényeges életfeladatok kikerülésre biztat. Ráadásul a dolog pont fordítva van, a gyermek áldáshoz való pozitív, igenlő hozzáállás egyértelműen erősíti a szükséges anyagiak bevonzásának képességét, vagyis az egyáltalán nem spekuláló, nem védekező, gyermekpárti szellemi-lelki magatartásnak egyértelműen pozitívak még anyagiak szintjén is a sorsvisszahatásai! Persze arra is figyelni kell, hogy más negatív tudattalan tartalmainkat is folyamatosan feltérképezzük, leleplezzük és felszámoljuk. És persze: az, hogy a gyermekáldás együtt jár az anyagi áldással, nem azt jelenti, hogy helytelen általános mentalitással ne szegényednénk le akár sok gyermekkel is, vagy azt, hogy több gyermekkel kacsalábon forgó palotánk lesz. Mindössze annyit, hogy amennyiben spirituálisan helyesen: karma-oldón él egy házaspár, garantáltan több lesz valamicskével a tisztességes jövedelme, tehát ez nem csökken, hanem arányosan nő akkor, ha nem szab semmiféle gátat a gyermekáldásnak.


A you tube-on található, és a fentiekhez kapcsolódó, felvételek:
Itt az ősteremtésről, egyetemes létről, egyéni rendeltetésről, karmáról, általános életfeladatokról beszélek. – Ez a legfontosabb felvétel!

http://www.youtube.com/watch?v=hzUdNbZQClE - I. rész
http://www.youtube.com/watch?v=8tC-qo6Trw0 - II. rész
http://www.youtube.com/watch?v=yKKzSbyyUbM - III. rész
http://www.youtube.com/watch?v=UVpZQVTBVpg - IV. rész
http://www.youtube.com/watch?v=YrJKdNjlQYM - V. rész

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2014.02.20. 18:37 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4086
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kozma Szilárd író és családasztrológus:


Korai halál-okok, kisbabák és gyermekek halálának az igazi okai II.

Az örökletes programok működése, avagy a Karma és a betegségek, a karma és a belesetek, meg az anyagi leépülés – leszegényedés - összefüggése.
Annak, hogy 2OOO december 17-én, minden előjel nélkül, tehát váratlan hirtelenséggel, egy ismeretlen vírustámadás folytán meghalt egy minden szükséges (A törvény által előírt) oltással ellátott, makk-egészséges gyermekünk Magyarországon (- Bármennyire fájdalmas ezt így nekem leírni: de rajtunk kívüli - politikai! - okok miatt, akkoriban számunkra sajnos még külföldnek számító Magyarországon), tehát a kilences ház hatáskörébe tartozó életterületen. Nem csak a Hold, a Merkúr, a Jupiter, a Szaturnusz, az Uránusz és a Plútó bolygók által megtestesített ősprincípiumokkal való diszharmonikus kapcsolatunknak, vagyis ezeknek a bennünk létező és általunk is megnyilatkozó: a mi szellemi-lelki folyamatainkon keresztül is érvényesülő őserőkkel való kapcsolat diszharmonikus átélésének a következménye volt! Az igazi ok a teremtés ősi okának az egész emberiség által történő félreértésének: az ősi bűnbeesésnek a következménye, aminek a közvetlen, nyers hatásától akkor mi még nem voltunk mentesek. Sőt: a VIII. házban álló, Rák-Lilithel rendelkező volt-feleségem, aki azóta a legfelelőtlenebb módon "megszabadult" a családi gondoktól, még csak most, hogy a nagyanyjával él együtt, ahelyett, hogy velünk élne, tapasztalja meg annak igazi mélységében a Rákhoz kapcsolódó ősi bűnbeesés következményeit, hogy a családtól való elmeneküléssel próbált könnyíteni az általam számára minden erőmmel könnyűvé tenni óhajtott, családdal kapcsolatos terhein.
Mózes még tud róla, Jézus már nem is említi konkrétan, csupán a kornak és a zsidó családjogi törvényeknek megfelelő recepteket ad arra, hogy miképpen oldható fel a Lilith-hatása. Utalást tesz rá, amikor azt mondja, hogy: "Azért jöttem, hogy rámutassak arra, ami a kezdettől fogva rejtve van.", de - az evangéliumokban legalábbis - semmiféle konkrét feltárás nem történik a Lilith természetére és hatásaira vonatkozóan. A teremtés ősi oka ugyanis az, ami az abszolút őslétet kimozdítja az abszolút állapotából, ami az abszolút állapoton kívüli állapot létrehozására készteti azt. Ez az abszolút állapoton felüli állapotra való őssóvárgás, a tökéltességre, a másra és az újra, ugyanaz az abszolút káoszt előidéző őserő, mind amit az asztrológiában Lilithnek nevezünk. Csíkszeredai elszigeteltségem következtében nem rendelkezek olyan asztrológia-történeti ismerettel, amelynek alapján értelmes magyarázatot kaphatnék arra vonatkozóan, hogy a Lilithet, mióta és minek az alapján tüntetik fel a horoszkópban, illetve, hogy milyen képletek alapján számolják ki közforgalomban levő Lilith- táblázatokat, de arra rájöttem, hogy a Lilit annak az őssóvárságnak, annak a mindenkori "másra", a "másképp-re", a más-állapotra való ősi vágyódásnak az asztrológiai megfelelője, amely az Abszolútumban gyökerezik, és amely az abszolútumot megzavarja és arra készteti, hogy az abszolút állapoton kívüli állapotokra, az abszolúttól eltérő, más-élményekre sóvárogjon. Mivel ez az első őserő idézi elő az őskáoszt, amely növekvésével – terjedésével az abszolút létet is fenyegeti azzal, hogy azt is el lepi és átalakítja káosszá, arra készteti az abszolútumot, hogy teremtő erőket hozzon létre magából amelyekkel a Teremtés aktusát elindítsa. - Így, a jelen időben írva, mert a Teremtés nem csak valamikor a múltban történt, nem egy egyszeri múltbeli aktus, hanem egy állandó folyamat, amelyben az ember is részt vesz, ha akarja, ha nem, ha tud róla, ha nem, pontosan a benne is létező őssóvárgás hatására és az ugyancsak a benne is munkálkodó, a személyén keresztül megnyilvánuló ősi teremtő képzeleten: az imaginációján keresztül hat. Így érvényesül rajtunk keresztül, a mi személyünk által is, az egyetemes törvény, amit a misztikusok a Mágia, a hermetikusok a Teremtés, vagy a Mentális törvényének neveznek. Annak a személynek, aki most először szembesül ezzel a döbbenetes - és első hallásra hihetetlen - ténnyel, még nevetségesnek is hangzik az, hogy az élet és "az objektív világ" teremtésében ő is részt vesz.
Arról, hogy miképpen működik - bennünk és általunk is - a mágia törvénye, Az Egyetemes Kőrvényekről szóló tanulmányomban részletesen kifejtettem. Jelen írásomnak elsősorban az imaginnáció - tisztítás a célja. Ugyanis a zavaros: homályos és tisztázatlan vágyaimmal és a zaklatott (ambícióim miatt feszült és félelmeim miatt szorongásos) lelkiállapotom által befolyásolt, állandóan és önkéntelenül működő imaginációmmal olyan eseményeket: élethelyzeteket és egészségi (betegségi!) állapotokat idézek elő az életembe és a biológiai szervezetembe, amelyeket nem szívesen viselek el! Ezért arra törekszem, hogy azáltal, hogy a személyi horoszkópom segítségével meghatározva a bennem levő, rombolási és hamis információ-áramoltatási programok működését, azokat leleplezve semlegesítsem (feloldjam és megelőzzem azok negatív hatásait). A jelenlegihez hasonló írásaimmal lehetőséget akarok nyújtani azok számára, akik rendelkeznek személyi horoszkóppal, hogy a tragédia- és betegség okozó karmájuk feloldása érdekében a belső képzelet-tisztítást elvégezhessék, a karmájuk által működtetett képzeletüktől megszabadulhassanak.
Mózes azt írja a Teremtés Könyvében (Vigyázat: a hely ahol le van írva nagyon fontos a mi szempontunk szerint, hiszen a Teremtés Könyve a Mágia könyve címét is viselhetné!), hogy mielőtt az Úr (vagyis az Őstörvény) Évát megteremtette volna, Ádám a Lilittel élt együtt a paradicsomban. Amennyiben rászoktatjuk magunkat arra, hogy a szent könyvek szövegeit ne a középkori skolasztika által kanonizált fantazmagóriák alapján értelmezzük és például az Éva előtti Ádám fogalma alatt ne egy paradicsomi őslénnyel kéjelgő magányos fiatalembert értsünk, hanem a még androgünoszi (két nemű) állapotban létező ember kauzális (paradicsomi) ősképét (ideáját), amely már nem Ádám Kadmon: Isten első ideája, de még nem is a nemek szerint kettészakadt ember maszkulin ideája, akkor közelebb jutunk a saját Isteni eredetünkből következő isteni természetünknek (valamint annak a zavarodott állapotának: az ördögi) a megértéséhez, mint ahogy a teológiai interpretációk azt lehetővé teszik. Ha Ádám Kadmon a metafizikai értelmezés alapján nem más, mint Isten első Ideája, vagyis a teremtés világa és a Teremtő Abszolútum közötti, első és végső szellemi-mágikus teremtő idea, akkor Ádám és a Lilit, maga a teremtés első megvalósulási formája: az első szellemi lény ősideája (Ádám) és a benne - általa létesülő örök sóvárgás a másra (Lilith), a másképp-létezésre: a megnyilvánulásra. Sőt, amennyiben a Lilit, az örök sóvárgást jelenti, azt a más-állapotra való ősi vágyakozást, amely a Teremtő Abszolútumot arra késztette (készteti!), hogy megnyilatkozzon, akkor az Abszolútumnak a Lilit-állapota megelőzi az Ádám Kadmoni első ideatikus megnyilatkozást.
Ez, az a bennünk is jelenlevő abszolút sóvárgás, az ősi hiány - információ állapot az, az ős-szomjúság, amelyet egyes nyugati gondolkozók és a keleti misztikusok összetévesztenek magával az Ősi létforrással: az Abszolútummal (Nirvána) és azt állítják, hogy Isten az abszolút Semmi.
Azt, hogy Isten maga a Meghatározhatatlan Semmi, annyira komolyan vették még a középkorban, hogy amikor a tudósok a légüres tér létrehozásával kezdtek foglalkozni és azzal kísérleteket végezni, a Klérus tiltakozott e szentségtörő eljárások ellen, mondván, hogy ez Istennek a megbecstelenítése. Nem tudták ugyanis, hogy a légmentesített tér még nem egyenlő állapot a semmi állapottal, ami egyébként sem létezik sem a fizikai világban, sem a metafizikai valóságban.
Néhány évvel ezelőtt, ismerkedő beszélgetést folytattam Magyarországon egy később barátommá való személlyel. Ez a beszélgetés egyféle vizsgáztatás volt az ő részéről, mivel ő csoportszervező volt egy közismert Rejki - mester által oktatott közösségben, amelynek én metafizika - asztrológia előadásokat tartottam. Miután minden ismertebb misztikus dogmán és közhelyen végigzongorázva, az ismerkedési fázison túljutottunk, ismerősöm feltette a teremtés aktusára vonatkozó kérdést:
"- De a Teremtő ezt miért tette?"
- Mondom, hogy ezt nem egy rajtad, vagy rajtam kívülálló Valaki, vagy Valami tette önkényesen, és igazából mi mindannyian most is teremtünk, együtt és egyszerre, az egészen.
- Jól van..., akkor Te miért tetted és miért teszed?"
Akkor még nem tudtam válaszolni erre a kérdésre és zavaromban valami olyat mondtam, ami ellentétben állt azzal szellemiséggel, amelyre mindenkor igyekszem rávezetni a hallgatóimat: a kutatásra, a keresésre, a minden misztikus, vagy vallásos dogmák felbontására és gnoszeológiai vizsgálatára - értelmezésére. Azt mondtam nagy okosan, hogy ez a "miért" a teremtés örök titka, amire eddig még soha nem kapott választ senki sem. Hamvas Béla elment ugyan odáig a Scientia Sacra III. kötetében szereplő, Az Androgünos című esszéjében, hogy ezt a Teremtést visszavonandónak, mert korruptnak tartja, de amennyiben tényleg korrupt (kábulatban történt) is lenne az ősi-primer teremtési aktus, azt, hogy egyáltalán miért van, azt nem válaszolta meg maga Hamvas Béla sem.
Medárda lányom születése után, miközben először fejtettem ki írásban az örökletes rombolási programok működéséről szóló felfedezéseimet az első lányunk, orvos- és komplikációmentes születése kapcsán, két és fél évre a Rejkis barátom szájából elhangzó sarokba szorító kérdés után, az abszolút (metafizikai) hiány-információ fogalmának felfedezésével és körülírásával, megválaszoltam a legeslegelső ontológiai kérdést anélkül, hogy ilyen nagy tettet akartam volna véghez vinni. Hamvas Béla szerint az intézményesült kereszténységnek az egész emberiséget katasztrófába sodró bűne az, hogy tűzzel-vassal tiltotta a szent szövegek gnosztikus értelmezését. Hamvasnak igaza van, mert ha a metafizikai- gnosztikus értelmezéseket nem cseréltük volna fel skolasztikus, majd tudományos értelmezésekkel, ma mind a Lilithről, mind az örökletes szellemi programokról többet tudna az emberiség és akkor nem zavartuk volna össze és nem tettük volna tönkre ilyen végzetesen a külső természetet és a belső szellemi természetünket oly annyira, hogy ma már a fűport és a virágpor is allergiát kiváltó ellenségünkké kiáltottuk ki, miközben a civilizációban élő, és már újszülött koruktól agyongyógyszerezett fiatal lányok lassan - lassan elveszítik mind a magzatfoganási mind a természetes gyermekszülési képességüket.
Ha a bennünk mindent összezavaró, állandóan a más - állapotra, másságra és ezáltal még az igazi párjukat megtaláló személyeknek a szexuális képzeletét is állandóan kísértő, zavaró és felzaklató Lilinek a hatását egybevetjük és egybe értelmezzük a diszharmonikus Jupiteri és Neptunuszi elvhez kapcsolódó önkéntelen félrevezetésre: hazudozásra, árulásra, csalásra és öncsalásra: kábulásra, szédelgésre, az irracionális káprázat-gyártásra (külső ellenségekről való ködös fantáziálásra) és való késztetéseinket a Vénusz diszharmonikus fényszögei által jelzett öncélú szexuális kéjelgésre és kényelemre való vágyakozásainkkal, a diszharmonikus Merkúrhoz kapcsolódó, röghöz kötötten haszonelvű, tudományos spekulációk gyártására való késztetéseinkkel és a Szaturnuszhoz kapcsolódó hamis felelősség-érzetünkkel (aggódás, sajnálkozás, stb.), a természet- és sors-ellenes biztonság- vágyunkkal, nem kell csodálkozzunk azon, hogy annyi szerencsétlenséget és nyomorúságot előidéző - védekező és jót akaró! - tettet hajtunk végre nap mint nap. Arról nem is beszélve, hogy a mágikus erejű zavaros életképzeletünk tudatos, de többnyire önkéntelen működtetésével mennyi betegséget és zavaros élet- helyzetet idézünk be magunknak. Ne gondoljunk másra, csak arra, hogy a Nap - Merkúr - Jupiter - diszharmonikus fényszög-együttessel és a Nap - Jupiter - Neptunusz alakzat által támadott Lilittel rendelkező személy, aki még nem rendelkezik önleleplező képességgel, mennyit ámítja magát napjában arról, hogy neki miért szükségszerű ezt és azt a csalást elkövetni, miközben a más nemű személyekkel való személytelen szexuális élvezet-vágya mozgatja őt majd minden tettében és gondolatában.
Amit a negatív fényszögek által képezett karmikus „Sors-alakzatok” jeleznek egy személyi horoszkópban, végeredményben, csak konkrét (megvalósulási életkörökre: életterületekre vonatkoztatott) részletes értelmeződése annak, amit a Lilith és a Sárkányfarok által jelzett, anyai ági családi karmát (szellemi sors-programot) jelző Lilithnek és Sárkányfaroknak a jegy és házhelyzetéből és a vele együtt álló bolygóknak, valamint a Napnak a jegy és házhelyzetéből együttesen kiolvashatunk. A Sárkányfarok pozíciója, az anyai ági (női) őszülőknek a generációkon át fel nem oldott és az elfojtás által "megkövesedő" szellem-zavarának a jellegéről ad szimbolikus információkat a jegy- és házhelyzetével. Az, például, hogy az Én Sárkányfarkam a Rákban és a XII. házban, a zártságok, elkülönülések, illetve a sorsfeladatok (meditáció és kontempláció segítségével történő) spirituális feloldási lehetőségének a házában áll az Uránusszal együtt, valamint az, hogy a Ráknak megfelelő IV. házban és a Skorpióban található a Napom még három bolygóval együtt egyenesen utal arra, hogy nekem ebben, az itthoni zártságban, itt, ebben, a nem hivatalos kényszer-remeteség által szolgáltatott körülmények között, kell a végső sors problémáimat önmagamban elintéznem. De Emőkének is ott áll a Sárkányfarka a XII. ház életterületének a spirituális erőterében: a Halakban és a Ráknak megfelelő IV. házban, ami ugyancsak arra utal, hogy ő sem léphet az anyai ágon örökölt nehéz sors-programjainak a feloldása és az önmegvalósítás terén előre, amíg meg nem tanulja a szülőföldjének, valamint a saját otthona és családja által felvetett problémák kreatív kezelését, illetve amíg meg nem tanul kreatív lénnyé válni, amíg meg nem tanulja a teremtő képzelő-erejét pozitívan használni az otthon és a család harmonikus egysége fenntartása érdekében és a szülőföld körülményei között. Egyszerűen klasszikus asztrológiai tévedés volt részünkről külföldön keresni a boldogulásunkat ilyen korai családalakítási fázisban.
Nem a téma közismert mivolta miatt, hanem amiatt írtam azt, hogy a jóslási logikán alapuló, klasszikus asztrológiai tévedés, mert a sors-könnyítési lehetőségeket fürkésző, késő ókori és középkori hagyományokra alapozó, klasszikus asztrológia gyakorlatában áll a sors-gócoknak, a sors nehézségeknek a kikerülését célzó tanácsadás, ami összhangban áll ugyan a modern gazdasági és politikai ideológiákkal, de teljesen szemben áll például a Jézus által tanított alapeszmékkel. ("Aki meg akarja nyerni életét, elveszti azt.")
Világos, hogy én, és Emőke is, az egykéző, anyai őseinktől átvett karmikus programoknak vagyunk az örökösei. A szexuális vágyaikat és e vágyak be nem teljesülése miatt létre jött feszült lelki állapotaikat a vallásos erkölcsösködésbe fojtó, nyomasztó szexuális helyzetük felvállalásának a megváltoztatását és a természetes kiegyenlítődés megvalósulását vallásos ájtatoskodással, érzelgős jóságosodással és erkölcsösöködéssel pótolni akaró, karmikus késztetések örökösei. Nálam a nyílt, Emőkénél a mélyen rejtett rombolási - önrombolási programokkal együtt. Nekem, ezek miatt, az idejében fel nem ismert és fel nem oldott negatív késztetések miatt, ment tönkre idejekorán a májam, az epém, a vesém a prosztatám a végbelem és a húgyhólyagom, amit viszont, nem gyógyszerszedéssel, és misztikus, vagy modern terápiákkal, hanem sok lemondást igénylő és évekig tartó lelki és szellemi tisztítással, befelé figyeléssel, önuralommal kiegyenlített lelki önfelszabadítással(!) valamint étrend-változtatással (és nem utolsósorban böjtökkel) hoztam helyre.
Ezt, a betegség- okozó, velemszületett megváltás-ellenes és romboló programokkal szembeni éberségemet sikerült oly mértékben kifejlesztenem, hogy ritkán szorulok orvosság szedésre, orvoshoz, csak a gyermekek miatt járok, ha kell, de az utóbbi két évben azt sem kellett, és a legdurvább hűlést is "kimeditáltam" már annak idején is két, maximum három nap alatt. Ez nem azt jelenti, hogy immun lettem a betegségekkel szemben, sőt: mint spirituális zavart és lelki tévelygést jelző szellemi rendszer, a betegségekre való érzékenységem megmaradt, különösen a Skorpióhoz tartozó húgyhólyagom, a prosztatám és a végbelem érzékenysége. Emőke viszont majdnem folytonosan hűlésekkel küszködik, amióta Etelka megszületett és újból két gyermeknek az anya-igényére kell figyelnie, annak jeleként, hogy milyen erősek a mentális agresszivitást okozó, anyai ágon örökölt romboló programjai.
És ha a gyermekkorom óta gyűjtött gazdag betegség- kollekcióm darabjai közül a legnehezebben távozó prosztata és a végbélbetegségek is szóba kerültek, térjünk vissza az Enikő nevű kislányunk Magyarországon történt halálához is igen szorosan kapcsolódó, diszharmonikus Plútó által jelzett "Isteni" (kauzális: eredői) problémákra, amelyeknek a jelenléte végzetessé tehet minden olyan személyi sorsot, amit a romboló és a megváltódást célzó lelki erőfeszítésekkel szembeni ellenállási programok jelenléte megpecsétel. Az Enikő személyi horoszkópja ugyanis telítve volt e program gyűjteményével és mind az egész a IV. csúcsán álló, egyértelműen negatívan fényszögelt Plútóhoz kapcsolódott. Ez viszont nem jelenti az, hogy az ő sorsa már születésétől fogva meg lett volna pecsételve és kötelező lett volna számára a korai halál. Ha a Magyarországon ránk váró, az itthoninál nehezebb háztartási körülmények miatt (központi fűtés helyett füstölő szénkályhák és fürdőszoba helyett egyetlen hideg víz csap az udvaron) nem aktiválódnak oly erősen az Emőke tudattalan képzelet világában a gyermek -és életellenes romboló programok és az én spirituális éberségem nem csökken azáltal, hogy az új körülmények közötti helytállás és az asztrológusi vállalkozásom és a külföldi tartózkodásunk törvényesítése miatt ezer irányba kellett figyelnem és járkálnom - utazgatnom, biztos, hogy Enikőnek semmi különösebb baja nem történik és most is velünk lenne. De hiába tudtam én akkor már az örökletes rombolási és ámítási programokról, mert a Plútónak az egész teremtés (és a mi életünk) minőségét meghatározó spirituális jelentését, akkor még nem ismertem a teljes mélységeiben.
A Plútó az egyetemes kiegyenlítődésnek: a Teremtő és a Teremtés (a teremtés folyamatai és a teremtmények együttvéve) közötti teljes kiegyenlítődésnek, valamint a teremtés tapasztalatai alapján történő újrateremtésnek, a megújhodásnak és a teremtés folyamatos fenntartásának az őserejét megtestesítő a bolygó. A Plútó a tízedik: a Mindenség és az Egyetemes Igazság ősprincípiumát megtestesítő bolygó. Asztrológiai szimbóluma egy kör és egy abba rajzolt nagyobb sugarú korív amely a Fény és a Szeretet, a Nap és a Hold, a Mars és a Vénusz, az Uránusz és a Neptun tejes áthatását, egymás átalakítását és egymás közötti kiegyenlítődését szimbolizálja. A Plútó a kiegyenlített és állandóan újjászülető Mindenség, valamint a kiegyenlített Személy termékeny megújhodásának és végső kiteljesülésének a bolygója. A spontán, és elsődleges megnyilvánulás ős-princípiumát megtestesítő Mars mellett, a Plútó a Skorpió uralkodója, az egyetemes teremtés végső célját és rendeltetését testesíti meg: a legfinomabb és ezért a legerősebb teremtőerőknek és teremtő hatalmaknak az anyagban való tükröződés segítségével történő végső zavar-menetsülését, a Lilith hatásaitól való megtisztulását és megújhodását és ezáltal a teremtés céljának (rendeltetésének) a beteljesedését, vagyis az egyetemes kiegyenlítődés és egységesülés megvalósulását. A megváltást tehát. A Plútó az egyetemes megváltódási törekvések őserejét megtestesítő bolygó!
Az Abszolútum Lilith utáni megnyilvánulásának az első következménye a két világalkotó princípium: a Feminin és a Maszkulin őserők kialakulása, majd ennek a két őshatalomnak az egymásba hatolási, az egymást kiegyenlítési és egymás megtermékenyítési vágya. Nem hiába, a Skorpió a gátlástalan szexualitásnak és a minden földi rendet a fenekéig felforgató személyeknek a csillagképe. Ezért a Plútó, a Skorpiónak megfelelő spirituális tengelybe-helyeződés princípiumának alapján, a szexualitás mellett, a minden káprázat szétoszlatása eredményeként létrejövő spirituális újjászületés princípiumának a megtestesítője. Az emberre lefordítva: mindig meg kell haljon bennünk valami, az egoizmusunkat tápláló öncélú élvezetvágyhoz és az élvezeteket biztosítani vágyó törekvésekhez kapcsolódó zavaró tulajdonság, ahhoz, hogy átadhassa helyét valami újnak, valami másnak, valami értékesebb meggyőződésnek. Régi tévhiteink, szellemünket gúzsba kötő rögeszméink elmúlása nélkül nem léphetünk előre, nem érhetünk el újabb spirituális megvilágosodási állapotokat, nem tágíthatjuk ki a tudatunkat és nem teljesíthetjük be az életünk kiegyenlítődési célját. Az egyetemes (Isteni) igazság nem más, mint az egyetemes Teremtés folyamatos szellemi tágulása és az új létformáknak a kiegyenlítődési szüksége mindazzal ami előzőleg létre jött a Teremtésben. Aki nem akar spirituálisan tágulni és kiegyenlítődni, az visszafordul: beszűkül és zsugorodik, haragszik, csal, rombol és gyűlölködik és elviseli a megfelelő következményeket.
A Plútó által megtestesített egyetemes igazság az, hogy a Feminin és a Maszkulin princípiumok, a Jin és a Jang, a Szeretet és a Fény, a Bölcsesség és a Tapasztalat, a Nyugalom és a Kiáradás (a kitörés és a behatolás), szüntelenül áthatol egymáson, behatol egyik a másba és újra és újra megtermékenyíti és kiegyenlíti egymást. E folytonos egymásba hatolás és megtermékenyülés maga az Egyetemes Szellem, a Sanctus Spiritus, a Logosz, aminek alapján történik a Teremtésben minden, de főként a Megváltás! Ezért, akárcsak a Kos teremtői szelleme, senkivel nem körülményeskedik és nem kíméletes a Plútó szelleme, mivel ő az egyetemes vezérelvet: a Megváltáshoz vezető Logoszt testesíti meg, amelynek mindenkor, minden időben és térben érvényesülnie kell! Ezért tapasztalhatjuk meg azt például, hogy az emberben a pozitív Plútói szellem jótékony energiákat felszabadító, gyógyító, kiegyenlítő hatású, amíg a negatív harmonizálatlan Plútó-szellem, célratörésében kíméletlen, kegyetlen és romboló, hatalmi mániákat gerjesztő, maga a pokol misztikus tüze, a tudatos, vagy öntudatlan gonoszság szelleme.
A Plútó ott áll minden létezési forma gyökerénél és végső céljánál, a szám és a hang gyökénél, ott ahol az Abszolútum önmagán belül elválasztja a világosságot a sötétségtől, majd az anyagban való tükröződés segítségével ezeket a lilith befolyásától megtisztítva, termékenyen újra egyesíti, az eget a földdel: a fényt a szeretettel. Mert a Plútó egyben az újra-egyesítés, a teljes spirituális egységesülés bolygója is, vagyis a fény és a szeretet tökéletes egybehatolásának és egybeolvadásnak az őserejét megtestesítő bolygó. Ő a helyes szellemi alapállás: a moralitás felvételének, vagyis az isteni tengelybe-kerülési képesség megtisztításának a bolygója. Negatív esetben, vagyis a lilith által befolyásoltan: Ő az öncélú hatalmi ambíciók, a nyers energiákkal, a tudományos és a közösségi -társadalmi (Politikai) hatalommal és minden befolyásolási lehetőséggel való visszaélésnek és a mindent szétbomlasztó létkorrupció bolygója, ahogy pozitív esetben ő mindezek ellentéte is: ő a spirituális tisztánlátási ("belátási") képesség megszerzésének a bolygója. Csak az olyan ember válik képessé a valós tisztánlátásra, aki a teremtési tapasztalatok folyamán önmagát teljesen átvilágítva, minden öröklött karma-programjából eredő negatív tulajdonságát: ambícióját, megalkuvását és félelmét felszámolva, saját személyét a Szeretet és a Fény éberségén át, a fizikai, a pszichikai és a spirituális kiegyenlítődési és egységesülési erői számára hozzáférhetővé teszi.
A Plútó princípiuma áll belső: isteni, és a külső: a politikai hatalmakhoz a legközelebb, egyedül ő ismeri azoknak az isteni és ördögi természetét és ha valakinek tényleg sikerül a fény és a szeretet teljes áthatolását önmagán belül megvalósítani, az úgy tud bánni a teremtői képességeivel, hogy se önmagának se másnak nem árthat vele. Mert az aki az isteni áthatolás (az egyéni áldozathozás) tengelyébe nem tud visszakerülni, az vagy a korrupcióban él, vagy valamiféle törvénytelen hatalmat gyakorol, azaz: törvénytelen helyet foglal el az élet színpadán. És mert nem tud önmaga fölött uralkodni, másokon kísérel meg uralkodni azáltal, hogy öncélúan gyakorolja a képességeit (hatalmát) miközben az ellenőrizetlen hatalom (kiegyenlítetlen és törvénytelen állapot) öt a Luciferi erők eszközévé változtatva, és lassan - lassan letaszítja a hozzá szegődő (vele együtt tévelygő), lelkek csoportjával együtt az állandó fájdalmat kiváltó káprázatos zuhanásnak: a végső szétbomlásnak a szenvedés-terhes mélységeibe.
Természetes tehát, hogy a Plútó olyan szervekhez kapcsolódik, amelyek a biológiai kiegyenlítődési (szexuális „kielégülési”) képesség mellett, a spirituális teremtés: az életadás csiráit is magukban hordozó, az anyagi teremtést lehetővé tevő szervekhez: nők esetében a vaginához és a petefészkekhez és férfiak esetében a hímvesszőhöz és a Prosztatához is kapcsolódik. Pontosabban: azok a testrészek és szervek kapcsolódnak a Plútó őselve szellemi megtestesülési formáihoz! De a Plútó őselvéhez kapcsolódik a legrejtélyesebb mirigyünk is, a biológiai szervezetünk egészséges működését irányító és szabályozó agyalapi mirigy is. Világos tehát, hogy amennyiben egy személy sorsképletében a Plútó több bolygó által támadott (Például a romboló programok esetében főként a Nap, a Hold, a Mars, az Uránusz és a Szaturnusz által), ez határozottan annak a jele, hogy az illető (személy) kauzális-szellemi struktúrája (a személye) a teremtés legfinomabb spirituális (és kauzális!) rétegeiből indult megváltódni az életbe, onnan tehát, ahol az ős-Lilith az abszolút tudatot zavarta meg. Ez viszont azt jelenti, hogy rengeteg éberséget követelő és a legnehezebben megvalósítható kiegyenlítődési programot hordozza magában. – Ilyen nehezen beteljesíthető karma-programot tartalmazott a mi Enikő kislányunk spirituális struktúrája is, akinek a sorsképletében, a tudattalan világunk legmélyebb és legsötétebb pontját jelképező négyes háza csúcsán állt a Plútója, amit öt bolygó támadott a Lilithel együtt. Ilyen nehezen teljesíthető sorsprogramot tartalmaz a volt feleségem sorsképlete is, akinek a Lilithje a Plútó által uralt Skorpió gyakorlati életkörében: a 8. házban áll és akinek a teljesen negatív Uránusza a Skorpióban és a Halak gyakorlati életkörében: a12. házban található. Nem csoda tehát, ha a volt feleségem, az általa elviselhetetlennek érzett (De előlem akkor mélyen titkolt) sors-nehézségektől való intenzív és huzamos megszabadulási vágyának az Enikő halála lett a vége. Az égi birodalom Ugyanis nem a vallások által tanított humánus és protekciózó „Jóisten” működési területe, hanem a Lilith által okozott abszolút-zavar miatt szükségessé vált, egyetemes megváltási programot („Projektet”) létrehívó „könyörtelen” isteni akaratnak (A törvénynek) a területe, amelyben az Abszolútumnak is meg van tiltva az önkényeskedés, vagyis a kivételezés, a protekciózás és a korrupció. Ezért, ilyen esetekben, mindig a még újabb megváltódási lehetőséget magában hordó életadásra képes, felnőtt anyák azok, akik „megmenekülnek” és nem az „ártatlan” gyermekek. És csakugyan: Emőke ezt követően a világra hozott még, három egészséges gyermeket!
- Jól tudom, hogy humanista gondolkozással ezt elfogadni egyenesen lehetetlen, és első hangzásra egyenesen sátáninak hangzik, de ezt a „hibás” anyának, vagy szülőnek protekciózó, égi szelektálási tényt, én később sokszorosan, minden gyermekhalál és minden korai halál esetében megfigyeltem. Ahhoz már előzőleg kell nagyon – tehát bizonyos mértéken felül kell - kábultnak, vagy rejtetten agresszívnek lennie egy anyának, hogy ő haljon meg előbb és nem a gyermeke, a gyermekei. És persze, ez a spirituális felébredési képtelenségből eredő, képzeleti agressziója ilyenkor nem a neki erőn felüli nehézségeket okozó gyermekek, vagy általában a nehéz körülmények ellen irányul, hanem vagy a férje (A gyermekek apja ellen) vagy a sorsa ellen, tehát a Teremtő Isten ellen. Csak és csakis ilyen esetekben halnak meg az anyák és hagynak maguk után un. árva gyermekeket. Az apák korai halálának általában nem a családjuk, vagy a kimondottan a gyermekeik ellen irányuló, pszichikai - spirituális agresszió az oka, hanem ugyanaz, mint általában a férfiak korai halálának az oka: túlzóan nagy mértékű spirituális, vagy pszichikai, vagy fizikai kábulat (vagyis a szellemnek a hamis életideológiákkal, illetve az agynak és a lelkiismeretnek az alkohollal és más kábító hatású anyagokkal való lebénítása), vagy a túlméretezett mindenféle és minden irányba gyakorolt mentális, képzeleti és kauzális agresszivitás.
Ahol a Plútó romboló, vagy kaméleon programokat jelző alakzatokon belül és az átlagtól eltérő módon támadva jelentkezik a horoszkópban, ott a személyi horoszkóp karmikus szimbólumaiban rendszeresen megjelenik a jellegzetesen Skorpiói karma- motívum (szellemiség) is. A Lilith, a Sárkányfarok - Sárkányfej tengely, vagy azáltal, hogy a Skorpiónak megfelelő VIII. házban található a Lilith, a Sárkányfarok, a Nap, vagy több, erősen negatívan fényszögelt bolygó. Mindez arra utal, hogy az illető személynek az anyai ági női ősei, a tudatuknak és a lelkiismeretüknek, még az önmaguk elöl is rejtett mélységeiben hosszú éveken és évtizedeken át, a nyílt szembeszegülés helyett, rejtetten és fojtottan (alattomban) nehezteltek a sorsukra és/vagy a sorsukhoz kapcsolódó, azt számukra megtestesítő személyekre, ember csoportokra, vagy az adott társadalmi helyzetre, a változtathatatlannak látszó keserű és boldogtalan családi helyzetükre és képtelennek bizonyultak a finom neheztelésből való feloldódásra: a kiengesztelődésre és a megbocsátásra.
Ez, az anyai ági ősök által éveken át a szívek titkos zugaiban hordott, idővel finom szomorúsággá és csendes nehezteléssé kristályosodott sors- és isten-ellenes harag, valamint a "vak sors" (pl. társadalmi és politikai helyzet), a személytelennek képzelt erőkkel szemben táplált fojtott gyűlölet, amit ma már a vallás sem képes feloldani, az élet kauzális csíráit támadja meg, azokat bontja fel, vagy zavarja össze. Nagyon eltökéltnek kell lennie annak az utódnak, aki képessé teszi önmagát ennek az örökségnek a saját személyén: a tudatán és az életén (sorsán: viszonyain, viszonyulásain) belüli kiegyenlítésére, feloldására. (Még én sem vagyok abban biztos, hogy a Skorpió-napom és Merkúrom, valamint a Lilithem és a Marsom által támadott Oroszlán-Plútóm által jelzett Isten- és Sors-ellenes karmámat, aminek folytán nagyanyám végbél rákban meghalt, fel tudtam-e teljesen oldani!) - A több negatív fényszöggel támadott és ezekkel együtt a romboló, vagy kaméleon programokra utaló alakzatokban részt vevő Plútó tehát arra utal, hogy az illető személy esetében különös figyelmet kell fordítani a személyi karma feloldására és az élet-feladatok beváltására, különben végzetesnek bizonyuló betegségekkel, balesetekkel és sorsfordulatokkal kell szembenéznie a közeli, vagy a távoli jövőben.
Majd két évtizedes gyakorló asztrológusi tapasztalataim és megfigyeléseim alapján azt észleltem, hogy a még mindig, a középkori jósolgató asztrológiából átvett "bolygó befolyás" koncepciójában gondolkozó asztrológusok, nem az igazi jelentésének és súlyának (súlyosságának) megfelelő körültekintéssel és mélységgel elemzik a Plútó és a Szaturnusz helyzetét a személyi horoszkópok értelmezésénél, sőt: a legtöbb esetben elhanyagolják, vagy misztifikálják azt. Holott a Plútó (valamint a Sárkányfarok és a Lilith) által jelzett gyök-problémák rendszere, asztrológiailag sokkal fontosabb egy személy egészsége és boldogsága (boldogulása) szempontjából, mint az orvostudományban az illető személyre vonatkozó genetikai információk rendszere.
Természetesen nem csak élet - és gyermekellenes (romboló) és ámítási - önámítási (kaméleon) programokat, illetve e programoknak megfelelő hajlamokat jelző sors (karmikus) alakzatokat lehet kiolvasni a személyi horoszkópok kauzális értelmezésével, amelyeket a Plútóval való összefonódás végzetessé tehet. Ott vannak például a Merkúr - Szaturnusz - Nap, a Merkúr - Szaturnusz - Mars, vagy a Merkúr - Szaturnusz - Jupiter és a Merkúr - Mars - Jupiter háromszögek által jelzett ellenőrzési ("kezelési"), uralkodási - birtoklási és manipulálási hajlamokra utaló alakzatok, amelyeknek a hatványozódása az uralkodási mániát, a Plútóval és az Uránusszal való kapcsolódása viszont a hatalmi őrületre való hajlamot és az un. Istentelen-ellenességre való mély hajlamokat jelzik. Ezek az alakzatok viszont a külvilág irányába forduló, öncélú és negatív hajlamokra utalnak, amelyek csak kevés esetben, vagy túlontúl későn okoznak olyan betegséget, vagy más olyan élet-eseményeket, amelyek az egyént a teljes szakadék szélére való sodródásában megállíthatnák.
Megemlíthetőek még a Nap-Jupiter - Szaturnusz, a Nap - Jupiter- Plútó, vagy a Jupiter - Szaturnusz - Plútó alakzatok is, amelyek a valóság-ferdítési, valósághamisítási és a dogmatizálási mánia mellett, a rang és címkórságra, a tekintélyelvűségre: a farizeusi magatartásra való hajlamokra utalnak, amellett, hogy rejtett és mély, és ezért igen nehezen meghaladható kiegyenlítődére - megbocsátásra való képtelenséget, illetve folytonos neheztelési és haragvási, kifelé (más és mások fölött) való ítélkezési késztetéseket jelölnek. E negatív hajlamok és mániák következtében viszont inkább a környezet (sokszor egy egész nép) szenved és nem az egyén, amennyiben ezen alakzatok mellett a horoszkópban olyan kiváló képességekre vonatkozó jelek mutatkoznak, mint például a három, vagy több trigon kapcsolatából létrejövő egyenlő szárú háromszög, amelynek a csúcsain pl. a Merkúr és a Nap és a spirituális bolygók egyike található. Ezeknek a társadalmi jelenségek alakulásához kapcsolódó alakzatoknak a részletes ismertetését most nem találom annyira fontosnak értelmezni, mint a materialista logika számára megmagyarázhatatlan betegségeket és a hétköznapi logika számára "igazságtalannak" és "értelmetlennek" tűnő, nehéz betegségeket és halált okozó (pl. légúti vírusfertőzés, forgalmi- vagy munkabaleset, pánikszerű öngyilkosság, stb.) programokra utaló alakzatoknak a tanulmányozását.
Arról tehát, hogy mit eredményez az örökletes karma-programok a nem ismerése, vagyis a mágia és a spirituális örökösödés „tudományos” ignorálása és a sors-program feltáró asztrológia helyett a primitív (modern) egoizmust kiszolgáló jósolgató asztrológia gyakorlása és a szellemi kauzalitást, illetve az egyetemes lét és a személyes élet (a személyi viszonyok) kellemetlen, de karma-oldás szempontjából lényegesen fontos kérdéseit kikerülő, azokat elkenő, érzelgősen humánus és egzotikusan misztikus sorsrendezés gyakorlása, ékesen beszél minden ideje korán történő emberi elhalálozás, nem csak a kisbabák és a gyermekek halála.
Lásd még a Karma példáit és azok gyakorlati asztrológiai tárgyalását – értelmezését a személyi horoszkópok szintjén, a honlapjaimon:

www.kozmaszilard.com
www.komaszilard.hu
www.asztrologosz.com

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2014.02.20. 18:38 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4086
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kozma Szilárd író és családasztrológus:

Kauzális asztrológia I.

Sok - sok személyi horoszkópértelmezés, és az egyre szélesedő baráti és ismerősi köreinkben elért pozitív eredményeink bizonyítják és visszaigazolják, hogy azok, a genetika által kimutatható rendellenességek, illetve negatívnak nevezett biológiai örökségek, amelyek még nem okoznak a születendő gyermekben, veleszületett VÉGZETES(!) BETEGSÉGEKET, hanem csak erős betegséghajlamokat, és amelyek nem eredményeznek helyrehozhatatlan testi deformációt(!), a személyi horoszkópból (asztrogrammból) kiolvasható információk segítségével utólag, átváltoztathatóak (kijavíthatóak!) egészséges biológiai tulajdonságokká és képességekké.
Jó példa erre a feleségemé és gyermekeinké. Feleségemet és testvéreit ugyanis az édesanyjuk nagyon nehezen szülte meg és szoptatni sem tudta, mert a teje hamar elapadt. Ráadásul a feleségem un. marfon koros (elnyúltan vékony) csontozattal és koponyával rendelkezik és a két testvére is apró - plasztikai műtétek útján utólag helyrehozott - testi rendellenességekkel is jött a világra. Eközben ő, akárcsak a horoszkópjukból kiolvasható anyai szellemi örökségüket elmélyülten tanulmányozó és az horoszkópjaikból kiolvasható életfeladatokat felvállaló barátnőink, könnyen szülték meg a teljesen ép és egészséges csontozatú gyermekeiket. És több mint egy évig (viccesen: az unalomig) szoptatta azokat. És ezt mind annak köszönhetően, hogy a személyi horoszkópjaikból nem jósolgattam számukra semmit, hanem feltártam a karmikus meghatározódásaikat, annak érdekében, hogy haladják meg azokat.
A Vízöntő és a Halak konstellációk által megtestesített spirituális erőterek személyiség-változtató tulajdonságai és természete jelzik, hogy az állatokkal ellentétben, az ember szellemét nem béníthatja le, és nem határozhatja meg egy életre, sem a genetikai, sem a spirituális öröksége (karmája), hanem a spirituális értelme és az élet-képzelete (mágikus) ereje által, lehetősége van az öröklött szellemi és biológiai (genetikai) programjainak a javítására, módosítására. Informatikai kifejezéssel: "a programjainak az átírására" - és ha kell, azok teljes kicserélésére. A genetikai kódrendszerünk ugyanis, nem a véletlen anyagi módosulások és a szükségszerű örökösödéseknek az egyedül és kizárólagosan a génsebészet által módosítható térképe, hanem mindössze következménye és leképeződése a spirituális és kauzális (Karmikus) sors-programunknak, spirituális kódrendszerünknek.
Ezt viszont irányítani és változtatni, tehát módosítani tudjuk mágikus úton, a képzelőerőnk segítségével. És főként a magzatot a méhükben hordó anyák esetében a legerősebb ez e mágikus változtatási képessége, akiknek, amennyiben nem terhesnek, hanem áldott állapotban levő teremtői személyeknek tudják magukat, mivel nekik a legerősebb a mágikus képzeletük ez alatt az időszak alatt. Ezért hívják ezt a várandósági időszakot áldott állapotnak. Ez, az áldott állapoti mágikus képzelet, nem csak a magzat alakulására - fejlődésére, képes pozitívan hatni (vagy "terhes"-ségi koncepció esetén: rombolóan és károsan hatni) -, anélkül, hogy pl. génsebészeti beavatkozásokra lenne szükség. Sőt: talán hihetetlen, de ez, a mágikus erejű, tudatos, vagy önkéntelen családanyai képzelgés, az egész család jólétére is rendkívülien erős befolyást gyakorol.
Ez a tudatos, vagy önkéntelen családanyai képzeleti (mágikus) hatás olyannyira erős például, hogy egy huzamosan fenntartott és intenzíven átélt negatív családanyai imaginációval szemben, a férfi (az apa) teljességgel tehetetlen, bármit is tenne, nem képes azt elhárítani, vagy ellensúlyozni.
Az Erdélyi Hamvas Béla Baráti Társaság tagjaival együtt, vagyis a Hamvas Béla által lefektetett metafizikai koncepciók szerint, asztrológusként és nem utolsósorban felelős szülőként is gondolkozó barátaimmal tehát, szüntelenül együttműködve és egymás gondolatait, eredményeit ellenőrizve - megbeszélve, és a különböző, un. jellegzetes horoszkóp-eseteket is megbeszélve, a Lilith nevű, Teremtés-provokáló, Teremtés-kényszerítő negatív(!) őserő abszolút létének (Abszolút mivoltának) és gyökerének a felfedezése és kimutatása után, felfedeztük a Lilith által megzavart abszolút-létből eredő, az abszolút-rend helyre-állításának a szükségében gyökerező, és az Abszolútumból kiváló - abból megszülető Teremtő létrejöttének az okát és célját. És így, a Teremtés igazi, "rend-helyreállítási" - okát és funkcióját: a rendeltetését és az un. "működési mechanizmusát".
Felfedeztük tehát minden pozitívan, vagy negatívan, de mindenképpen a sorsunkra és az egészségünkre (mágikusan!) ható és visszaható (Vallásos és nem-vallásos!) HITNEK A RACIONÁLIS ÉS LOGIKUS ALAPJÁT ÉS OKÁT: A VILÁG TEREMTÉSÉNEK A GYÖKERÉNÉL ÁLLÓ, VALAMINT A BENNÜNK IS LÉTEZŐ ÉS MŰKÖDŐ TEREMTŐ-KÉPZELET FUNKCIÓJÁT. Azt tehát, hogy a teremtés és az élet eredeti oka és funkciója pozitív, és, hogy ebbe a pozitív logikus lét-folyamatba, bárki, aki nem agysérült, bele tud a lelki-szellemi magatartása által kapcsolódni, és ennek a személyes, de mégis "tudományos" kapcsolatnak egyértelmű pozitív visszahatása és következménye van az illető személy életére és egészségére. Felfedeztük a hosszú évezredeken keresztül a "beavatott" bölcsek, misztikus próféták és vallásalapító szentek által MINDÖSSZE RÉSZBEN SEJTETT, DE TELJESSÉGÉBEN SOHA SENKI ÁLTAL MEG NEM TALÁLT - legalábbis eddig még fel nem fedett - ISTENI IGAZSÁGOT: AZ EGYETEMES (kauzális) TEREMTÉS ŐSI OKÁT, szükségét és FUNKCIÓJÁT(!), vagyis A LÉT ÉS AZ ÉLET EREDETI RENDELTETÉSÉT, értelmét és CÉLJÁT.
Az általunk művelt - kauzális - asztrológia tehát, elveti a jóslást, mint a teremtés eredeti rendeltetésével (funkciójával) és céljával nem egyező tevékenységet. Jóslás helyett a személyi horoszkópokból kiolvasható pozitív és negatív meghatározódásokra (karmikus determinációkra, öröklött személyi késztetésekre) összpontosít. Az auránk, illetve a tudattalan szellemvilágunk legfinomabb rétegeibe rejtett negatív (afunkcionális) tulajdonságok, öntudatlan és önkéntelen késztetések feloldását teszi lehetővé, vagyis ezeknek az örökletes negatív spirituális meghatározódásoknak az egyetemes létezés logikájával összhangban álló, pozitív képességekké, tulajdonságokká alakítását teszi lehetővé a nem-jóslási logikára alapozott, kauzális horoszkópértelmezés. És teszi ezt azáltal, hogy a horoszkópházak által jelzett egyéni életfeladatokat is részletesen feltárja. A kauzális asztrológia tehát, a karma-feltárás mellett, a negatív tulajdonságoknak a pozitív képességekké változtatását szolgáló személyi életfeladatoknak és individuális élet-küldetésnek a feltárását is elvégzi, valamint a személyi étfeladatok végrehajtását és beteljesítését akadályozó (külső és belső) tényezőknek a megnevezését. Meg adja tehát a horoszkóp minden egyes negatív eleméből kiolvasható negatív meghatározódásnak a feloldási és meghaladási lehetőségét, lehetővé téve ezáltal a harmonikus - egészséges és kreatív élet megvalósítását, amelyben nincs helye az abszurd véletlennek és amelyből természetes módon, a többi negatív "váratlan - véletlen" esemény mellett, eltűnnek a tragikus "belesetek" és a krónikus, illetve, végzetes betegségek is.
Mindez annak köszönhetően valósul meg, hogy miután az asztrológiai feltárás által, személy megismeri a saját életfeladatait és hathatós lépéseket, külső és belső erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy ezeket felvállalva, végre a saját "kozmikus" útját járja, és ne a mások által (szülő, testvér, tanár, élettárs, pártvezér, pap, vagy guru, misztikus mester, vagy még misztikusabb szellemi vezető, stb., által) kijelölt tévutakon bolyongjon, illetve, hogy ne a rá befolyást gyakorló személyek és a negatív karmikus determinációi által befolyásolt önellentmondásos (zavaros) életképzelete által előidézett élethelyzetekben őrlődjön, és - az egyetemes törvényeket is megismerve és megértve, az általános, emberi rendeltetés szerinti életfeladataival is egyenesbe kerülve - az ily módon megtisztult: a tényleg egyénivé, és ezáltal egyetemessé is vált - tudatos és tudattalan (automatikus) - mágikus erejű életképzeletében olyan finom - az asztrológia által a naprendszer bolygóihoz rendelt - spirituális teremtőerők (életerőt adó spirituális energiák) szabadulnak fel benne, és olyan teremtőerőkkel kerül tudatosan harmonikus viszonyba, amelyek összhangban állnak ("találnak") az ő lét- és életforrását képező spirituális és kauzális struktúrájával, személyi rendeltetésével.
Gyakorló asztrológusi tevékenységem és kutatásaim legfontosabb eredménye az emberi léleknek (spirituális és kauzális struktúrának) a mélyrétegeiben rejlő, családi vonalon az anyai ágon öröklődő, vagyis anyáról leányra és fiúra szálló (az unokáknak anyai ágon átadott) spirituális tévképzeteknek az egyéni karakteri tulajdonságokként, vagyis jellegzetes negatív meghatározódásként átadott szellemi örökség-csomagjainak: az anyai ági családi életfeladat-öröklődésnek a felfedezése és a személyi horoszkópok kauzális értelmezése által történő kimutatási lehetőségének a felfedezése. Vagyis az egyéni KARMa igazi, gyakorlatilag is kimutatható eredetének, valamint az asztrológiai (horoszkóp szintű) kideríthetőségének és kimutathatóságának a felfedezése. Ezek a születésünkkor már az auránkban rejlő, negatív szellemi program-rendszerek lehetnek például irracionális félelmek, vagy természetellenes ambíciók, személy- és személyiség-ellenes, vagy gyermek- magzat és életellenes késztetések, irracionális rombolási és önrombolási, büntetési és önbüntetési, öncsonkítási és öngyilkossági késztetések (önkéntelen és öntudatlan rejtett agresszivitásnak a), vagy szexuális devianciáknak is szellemi okai. Ezernyi személyi horoszkóp elkészítése és megbeszélése (visszaigazolódása) után bebizonyosodott például, hogy azon személyeknek, akiknek a horoszkópjában a Nap, a Hold, a Mars, a Szaturnusz és a Plútó közül minimum három bolygó diszharmonikus fényszögben kapcsolódik egymáshoz, az anyai ági ősei, intenzíven átélt életellenes mentális (érzelmi és gondolati) folyamaton mentek keresztül tudatosan, vagy önkéntelenül, éveken át, huzamos neheztelés és szorongás, rejtett (elfojtott) vagy nyílt gyűlölködés, bosszú vágy, vagy nyílt életre-törés (gyilkosság, öngyilkosság, vagy több abortusz) és felelőtlen átkozódás (kiátkozás) formájában. Ezek, a csecsemő korban is az aurában (tudattalan szellemi lényünkben) lappangó rombolási hajlamok, tizennégy éves korunk után már aktiválódnak és a kamasz kor időszakában érzékelhetően jelentkeznek erős depresszió, türelmetlenség, agresszivitás, irracionális félelmek és öngyilkossági késztetések, vagy a felnőtti léttel és az általános emberi életfeladatokkal szembeni averzió (pl. otthon- és családalapítás, gyermekvállalás és gondozás), az ilyen jellegű általános felelősségeknek az önkéntelen és öntudatlan elutasítása, kikerülésére való öntudatlan törekvések formájában. A racionális logikánk számára érzékelhetetlen (manipulatív) hatásukat azonban leginkább, a felnőtt korban fejtik ki, amikor civilizált önfegyelmünkkel magunkba fojtjuk ezeknek az imaginációnkat befolyásoló mentális programoknak a külső megnyilvánulási formáit. Annak ellenére ugyanis, hogy ez a civilizált "önfegyelmező" eljárásunk látszólag mindannyiunk megnyugtatására szolgál, az elfojtás a lehető legveszélyesebb eljárás (mentalitás) mind önmagunkra, mind környezetünkre nézve.
Ezek, a mélytudattalanunkba vésett, életellenes spirituális gócok, minél ésszerűbb és civilizáltabb gátlások alá helyeződnek, annál rejtettebben és veszélyesebben: követhetetlenül fejtik ki romboló hatásukat a láthatatlan és érzékelhetetlen szellemi-lelki folyamatainkon keresztül. Igazából mindannyian manipulálva vagyunk ezek által az anyáktól, vagyis az anyai ági női őseinktől örökölt, azok által a tudattalan képzeleti és gondolati és érzésvilág mélyrétegeibe lefojtott és így a generációk közötti tudattalan szellemi öröklődést biztosító spirituális memória révén az utódoknak átadott szellemi csomagok által, vagyis az auránkba kódolt, negatív (pl. sors- és Istenellenes, gyűlölködési - rombolási, vagy éppenséggel önámítási) szellemi programjaink által, miközben úgy képzeljük, hogy az értelem által vezetett szabad akaratunkat gyakorolva, pozitív vágyaink és ésszerű erkölcsi világképünk szerint gondolkozunk, érzünk és cselekszünk. Nem tudjuk, hogy ezek miatt, az anyai ágon öröklött negatív személyi programok rejtett, személyi hatásai miatt, illetve az általuk sugallt negatív, szellemi és lelki mentalitások önkéntelen átélése miatt, betegedünk meg látszólag indokolatlanul és miattuk sodródunk olyan konfliktusokba, nehéz és nem egyszer olyan tragikus kimenetelű helyzetekbe, amelyekbe nem csak hogy nem akartunk, hanem amelyekre még csak soha nem is gondoltunk. Ezeknek az örökletes (szellemi) romboló programoknak a felfedezésének és a személyi horoszkópok segítségével történő kimutathatóságának a jelentősége nem is annyira a betegség- és konfliktus okozó szellemi gócoknak a tudatosítás segítségével történő megszüntethetőségében - feloldási lehetőségében áll, hanem a kismamák várandósági időszaka, valamint a születés aktusa közben fellépő veszélyes és sokszor tragikus következményeket okozó szövődmények megelőzési és kiküszöbölési lehetőségében. Mert ugyanúgy, ahogy a horoszkópban észlelt rombolási programok jellegének és hatáskörének az értelmezésével, azoknak a konkrét életterületek megnevezésével, ahol ezek megnyilvánulnak, meg lehet előzni a betegségek kialakulását, ugyanúgy a várandóság és a szülés közben fellépő, a nőgyógyászok által "Soha nem lehet tudni" névvel illetett szövődményeket is meg lehet előzni.

Kozma Szilárd: http://www.kozmaszilard.hu

Lásd még a Karma példáit és azok gyakorlati asztrológiai tárgyalását – értelmezését a személyi horoszkópok szintjén, a honlapjaimon:

www.kozmaszilard.com
www.komaszilard.hu
www.asztrologosz.com

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO