ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2018.11.21. 10:28

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Jó indulattal és jó hiszeműen, kérdezni, esetleg lehet az itt megjelentetett írások témájával, egyes részletével kapcsolatban, de kommentálásnak itt helye nincs. (Egyelőre...)Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2018.02.10. 10:55 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3918
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Az új leckéjében Melinda így ír az árnyék-én jelenségéről (Általam általánosra módosítva - átírva, tehát fontosnak vélt kiegészítésekkel, mélyítésekkel ellátva a Melinda egyetlen lecke-alany számára írt találó és szerintem minden árnyék-én jelenség esetében érvényes értelmezéseit):

Az árnyék-énünk mindig meglovagolja és továbbárnyalja azt a, majdhogynem kivédhetetlenül intelligenssé, furfangossá, csavarossá művelt világi – tudományos gondolkozást, amit elsajátítunk a diákéveink alatt, és amit megerősít ráadásul a szüleink által is használt – és tőlünk is elvárt – felszínes, materialista tudományos – technikai alapú, mindig a felszínes – materialista – pragmatikus megoldásokat kereső gondolkozása, és azt zseniálisan felhasználja a „gazda” önmegtévesztő – önigazoló játszmáiban. Ennek a során a gazda, egészen kifinomult önigazoló elméletekkel lavírozza magát bele saját karmikus gondolkozásába, képzeteibe egyre mélyebben. Az árnyék-én (a gazda karmikus képzetébe bújt árnyék-énje) annyira utolérhetetlenül éteri „logika-pókhálóba” tekeri a még épen egészségesen működő lelkiismeretünk maradék hangját, a gazda nappali józan eszét és maradék erkölcsi érzékét, hogy az, észre sem veszi, milyen mélységekig jutott az önbecsapásban. Az árnyék-én vezérelte karmikus gondolkodásmód szofisztikált és már-már fárasztóan akkurátus, mondhatni szőrszálhasogató módon, és nagyon is igaznak hatóan, de közelebbről vizsgálva tartalmilag nulla értékű, metafizikátlan érveléseket, logikai képzettársításokat és okfejtéseket pörget a gazdában öncélúan, amelyek a kauzális erkölcs-logika számára mindössze hangzatos frázis-puffogtatások. Az árnyék-énnek az alantas –még önnönmaga előtt is eltitkolt, fel nem fedezett, fel nem ismert- aknamunkája nagyin veszélyes, mert azt hivatott elérni, hogy a gazdát a karmikus tévképzeteibe egyszer és mindenkorra, végleg bebetonozza.

Az árnyék-én tevékenysége, még kellőn hozzáértő asztrológusi figyelmeztetésre is, sokszor nagyon nehezen, későn kezd lelepleződni és kirajzolódni, a gazda számára, tehát azt is, csak akkorra, mire már eljutott odáig a gazda lelkileg-szellemileg, hogy az azt már teljesen „beleragasztotta” a karmikus képzeteibe, azok igazolására kiagyalt, egzaktnak, igaznak tűnő előbb érveibe, majd egész érvhálózatába.

Később már sokkal nehezebb ezt a mindig hangulathoz és habitushoz simuló júdási mentalitású árnyék-én vezérelt gondolkodást felismerni, és ha ez a felismerés mégis megtörténik, azt a gazdának kivetnie magából. Örök kétkedővé, pesszimista szkeptikussá teheti a gazdát, de egész az őrület határáig is viheti a gazdát (Főként a kiemelt és az egymással szemben álló Szűz és Halak jellegű karmák esetében, amennyiben ezt a megváltás ellenes, tehát Antikrisztusi – világi gondolkozást nem fojtjuk el csírájában és nem folytatunk rendszeres, önfeltáró naplóírást, amivel a gazda az árnyék-én megváltás-ellenes (Karma-oldás-ellenes) sugallatait, aljas munkáját le nem leplezheti.

Ide tartoznak azok az ész birodalmába és tehát a materialista kilátástalanságba begörcsölt lángelmék és „kanapéfilozófusok”, akik fantasztikusan intelligens karma-vezérelt érveikbe, és ezekre épülő ideológiáikba menekülnek, miközben stagnálnak az egészséges, boldog élet megvalósításában, a kamrafeloldás irányába haladó önmeghaladásban, tehát úgymond parlagon hevernek a zseniális intelligenciájuk dacára, egy helyben toporognak karmikus nyomorukkal – és ez még a legjobb eset! Ugyanis többnyire inkább –nemhogy megrekednek a fejlődésben, hanem- vissza felé fejlődnek, tehát: „vissza-élnek” (A különleges észbeli képességeikkel, vagyis a rendkívüli racionális gondolkozási képességeikkel) és egyenesen óriásivá dagasztják az intelligenciájuk és a műveltségük segítségével a karmikus képzeletüket, hosszú távon ezzel tragikus sorsfordulatokat, betegségeket előidézve életükben.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO