ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - nem veszélyes asztrológus (Győződj meg, ne óvakodj!)

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2018.07.17. 14:40

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2017.10.29. 16:17 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 741
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
A cím lehetne ez:
Férfiasság és úriemberség kérdése - avagy Férfiak, akik némán tűrnek, és akik se nem némák, se nem tűrik a támadásokat!


A "Gerle Éva csakazolvassa: Egzaltált zseni-e vagy diagnosztizált és nyugdíjazott elmebeteg?" című videónk kapcsán indult el egy beszélgetés a youtube-on.

gizi39
Ott rontottátok el, hogy szóba álltatok vele. Pszichopata gyanús alakokkal nem szabad vitatkozni, vele szemben blogolni, mert csak energiával eteted. Beletekeredsz az ő beteges gondolkodásmódjába, mint a pók hálójába. Abszolút figyelmen kívül kellett volna hagynotok. Amihez ő tartozik az egy szubkultúra, a magukat feministának nevező férfigyűlölők, akik a társadalom alapsejtjének, a családnak a torpedórombolói. Hogy akarva vagy akaratlan, ki tudja?! Nem elemzésre méltó. Tudomásul kell venni a létezését mint egy jelenséget, de messzire el kell kerülni. Hiszen a reagálásokkal szóra érdemesnek ítélitek és legitimizáljátok a magatartását. Ha nem akartam volna utánanézni, hogy a közmegbecsülésnek és köztiszteletnek örvendő irodalomtudósnak mikor lesz a temetése, soha nem találkoztam volna Gerle Éva nevével. Amit néhány firkájából levontam: a volt élettársa, gyermekének apja által lett "valaki", ez által helyezi el magát, minden írásában önmagából indul ki, önmagáról beszél, körkörösen önmagához tér vissza. Nem vagyok pszichológus, de ez már pszichológiai kategóriának tűnik. Közlései nem írások, hanem önmagának túlzott fontosságot tulajdonító álintellektuális, parttalan locsogások.

Szilard Kozma
Kedves Gizi! Messzemenően igazad van, köszönjük a kiegyensúlyozott véleményt, a komoly figyelmeztetést. Ígérem, hogy a következőben másként kezeljük az ilyen narcisztikus szamarakat. Főként, hogy ez a szegény pszichopata egy hamis információkat tartalmazó és még az idősorrendiség tényeit is elferdítő - lehazudó cikket is íratott egy magát újságíróbak nevező erdélyi link alakkal, mint amilyen ő maga is, és olyan rágalmazó blogot is készített "és fellejtett" a Tumblr-en, amelyet nem tudunk letöröltetni. Tévedni emberi dolog... Ami történt, megtörtént, ezt eltüntetni, megsemmisíteni és meg nem történtté tenni nem lehet.
Még egyszer köszönjük.

gizi39
Gondoljatok arra, hogy a neves egyetemi tanár, kiváló irodalomtörténész, esztéta, volt élettársa, a közös fiuknak az édesapja sem reagált soha ennek a nyomorult, szerencsétlen nőnek az ámokfutásaira. Noha nyilván aggódva olvashatta, hogy megint mivel áll elő ez a pszichopatának tűnő exe. Pedig neki legalább annyit árthatott, mint nektek. Nyilván a kis Lőrinc miatt sem szállt le a hölgy szintjére. Miért is tette volna?! Szellemileg és intellektuálisan két, külön világ. Pedig a hölgy igyekszik azt sugallni, hogy noha mint asszony, háziasszony megbukott, de mint "szellemi társak" partnerek voltak. Talán. A firkáiból nehéz lenne erre következtetni. Nem tudjuk, hogy talán ez is lehetett a szakítás oka. Minden férfi-nő kapcsolat ezer szálon fut, bonyolult szinteken. Külső szemlélőként felelőtlen ostobaság lenne állást foglalni. De ha külön-külön dimenzióban éltek egymás mellett, akkor a kapcsolat gellert kap, és ki-ki elszáll a maga pályáján... Nekünk, akikkel Tarján Tamás sokszor találkozott, nagyon szépen, elismerően beszélt a hölgyről, nyilván tisztelte benne a fia anyját. Meglepett minket, hogy szóba hozta, hiszen annak előtte mi soha nem is hallottunk a hölgyről. Feltételezem, hogy Tarján Tamásnak komoly trauma volt a hölgy beteges ámokfutása, hogy a maga szempontjai szerint kiteregette a legszélesebb nyilvánosság előtt, hogy ő hogy élte meg azt a kapcsolatot.
Tamás nem tudhatta, hogy ki tud erről az ámokfutásról, amit a hölgy művel, mit sem törődve azzal, hogy ez a fiának a fejlődésére milyen hatással lehet. Mit sem törődve azzal, hogy Tarján Tamásnak ez milyen erkölcsi és egzisztenciális kockázatot jelenthetett. Tarján Tamás a szó legnemesebb értelmében és jelentésében úriember volt. Mint ahogy a volt élettársról, aki még a halálának a körülményeit is szinte szenvtelen, érzékelten stílusban írta le, soha egy negatív mondatot ki nem mondott. Hogy szóba hozta, hogy miért dicsérte, akit mi nem is ismertünk, nem hallottunk róla, így, a néhány firkáját olvasva, talán az lehetett az oka, hogy szegény nem tudhatta, hogy ki olvashatta ezt az ámokfutást. Ki tudja, hogy ez a folyamatos trauma hány szöget vert a koporsójába?... Nem állítom, hogy bárki is okozója volt, de minden mindennel összefügg. Azt tudom mondani, hogy nincs arra szó, amivel minősíteni lehetne azt az aljasságot, amit a gyermekének apjáról szóló posztokkal tanúsít ez a szerencsétlen. Márai írta az irigyekről, de erre a szegény lényre is érvényes: "Betegek ezek, fertőző betegek. Kerüld a társaságukat, ne hidd, hogy érvelés, bizonyítás valaha is meggyőzheti őket. Mintha a leprásnak akarnád bizonyítani, hogy az egészségesek bűntelenek és ártatlanok! Nem hiszi el. Ha feltárod előttük betegségük igazi okát, meggyűlölnek. Ha érzéseikre akarsz hatni, fütyköst ragadnak. Oly mélyen élnek indulataikban, mint a száműzött sorsában: nem ismernek más megoldást, csak a bosszút. Ne alkudozz velük, kerüld el őket, s viseld el létezésüket a földön, mint egy sorscsapást. ". Üdvözlettel! Gizi

Szilard Kozma
Kedves Gizi! Köszönjük a Tarján Tamás író - költő társam (Kamaszkori álmom volt az íróvá válás és ki is adtam néhány sikeres verskötetet, meg a nagyregényem első könyvét..., így talán nem véletlen, hogy 1992-tól magam i8s a Magyar Írószövetség tagja vagyok, de aztán, a Hamvas Béla hatására, más irányba fordult az életutam.) halálának az esetleges rejtett okairól szóló eszmefuttatásodat, feltárásodat. Szavaidat - meglátásaidat azért is komolyan kell venne bárkinek, aki ehhez a témához hozza nyúl, mert mi már csak tőled értesültünk a Lőrinc édesapja (Tamás) haláláról, de tudtunk és írtunk is arról, hogy azt a férfit viszont, aki Tamáshoz hasonlóan nemes lelkű úriembernek ír le mindenki, és aki sajnos Tamásnál messzebbre ment és el is vette Évát feleségül, Gerle János műépítészt tehát, ugyancsak ez a furcsa természetű és gondolkozású személyiség zaklatta halálba. És még ezeknél a spirituális tényeknél is furcsább az a tény, hogy maga az édesanyja, tehát Gerle Évának az édesanyja is ezt nyilatkozta valahol. Tehát, hogy a lánya mélyen vétkes abban, hogy az az áldott jó ember idejekorán elhunyt.
Mivel tehát én az irodalmi pályát az úri-emberedéssel együtt ott hagytam, nem vagyok meggyőződve arról, hogy Márai Sándornak - Aki szintén hamarabb halt meg, ha jól tudom, mint ahogy azt kellett volna, persze, nem egy másik Gerle Évától, hanem önkezétől úgymond. - az intését teljes mértékben jó lenne megfogadni. A mi teljes Gerle Évás történetünket nincs ahonnan tudd, mert csak egyetlen blogot hagytunk meg arról örök emlékeztetőnek, de kilenc hónapig tartott amíg végre le szállt rólunk, de erősen megtépázva, olyan értelemben, hogy az addig extra-sikeres blogja szégyenteljesen és számra gondolom, kétségbeejtően vissza esett. És láss csodát, attól kezdve azt is abba hagyta, hogy olyan, az ő feminista terminátori logikája szerint kilőni való családapákra vadászon, mint én is például. Belé törött a bicskája, ahogy a régiek mondták, de természetesen ezt annak köszönhetjük, hogy Violával egymást és a családunkat egy test és egy lélekként védtük meg e pszichopata és az ordas barátnői bandájával szemben. Anélkül tehát kedves Gizi, hogy egy pillanatig is kételkednék a felvetésed és kedves figyelmeztetésed pozitív értelmében, talán nem bántalak meg azzal, hy azt mondom, hogy mi nem bántuk meg ezt a harcot, mert mi rengeteget tanultunk belőle, mind morálisan, mind szakmailag, aminek köszönhetően szerintem még annál is jobb szakemberek lettünk, mint amilyenek azelőtt voltunk, és tehát, az ezen a keserves áron szerzett tapasztalataink segítségével, nagyon sok családnak, illetve magányos nőnek és férfinek tudtunk segíteni a sorsa javításában. Mindenképpen hálásan köszönjük a segíteni akarásodat.


Judit Torok
Kedves Szilárd! Köszönöm a beszélgetést. Áldás legyen rajtatok és a missziótokon! Gizi

Szilard Kozma:
Mi is hálásan köszönjük a jóindulatú aggodalmat, a jóhiszemű gondoskodást.

Kozma-Joó Violetta:
Kedves Gizi! Szomorúan hallom Tarján Tamás úr halálának hírét.
De a védekezés nélküli harcmodort egy kulturális tévedésnek, sőt, a férfiellenes társadalom egyértelmű negatív - önpusztító velejárójának tartom.
Szilárd is juthatott volna ilyen szomorú és végzetes sorsra, ha ilyen értelemben lenne és lett volna úriember. Járhatott volna így, nem csak Gerle Évával, de velem is.
És még sok nagyszerű férfi járt úgy a feleségével, volt feleséggel, vagy volt élettárssal, hogy a hölgyek által művelt rendszeres lelki és - idővel aztán - akár fizikai terror is az illető férfi idegzetét tönkretette, életerejét felszámolta.

Lehet, hogy a harc csúnya. A világháborúk óta itt Európában a férfiaknak szinte tilos. De semmivel sem szebb, ahogy a férfiak most némán tűrik a terrort, míg végül belebetegszenek és belehalnak. A mai európai társadalomnak ez a része, ami a nők részéről zajló szabad támadást jogosnak találja, sőt: ösztönözi, és a férfiaknak viszont, kötelezővé tett eltűrést, sőt: azt mára már be is betonozta, ez semmivel sem szebb és semmivel sem kulturáltabb, mint a háború. És éppen olyan aljas fű alatti játszmákat és korrupt magatartást hoz létre.

_________________
Egy csepp harc többet ér egy könyvtárnyi elméletnél. Mert a szeretetben is csak az lehet kitartó, aki harcolni is tud.
http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2017.10.29. 16:41 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 741
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Manapság egy olyan magatartást várnak el a férfiaktól, első sorban a nők, de már a férfiak nagy része is a férfitársaiktól és saját maguktól is, mintha a férfi neműség valamiféle sérthetetlenséget, és előre bebiztosított 9O éves korig tartó életet és végig kitartó egészséget és életerőt jelentene. Mintha egy férfinak gyakorlatilag nem lehetne ártani, se szellemileg, se lelkileg, se testileg, sőt, még anyagilag sem.
Mintha az állítólagos földöntúli erők és egészség mellé, még kifogyhatatlan vagyonnal is születtek volna.

Miközben senkinek sincs az bebiztosítva, hogy az idegzete mindenféle terrort, sértést, támadást, igazságtalanságot, ugráltatást, hibáztatást viseljen el, pláne nem a házasságában és a családjában, pláne nem a feleségétől és a gyermekeitől. De manapság a társadalom ezt a tévképzetet várja el. És természetesnek hiszi a többség, hogy a gyerekek az apjukat nyíltan hülyézhetik kicsi koruktól kezdve, stb. De most ne is menjünk bele a gyermekeknek az apa ellenes szellemiségébe, hiszen ez már csak következménye mindannak, ami a két nem között kialakult nemi szerepként.

A világháborúk között és pár évvel utána halomba készült magyar, romantikus filmek, általában vígjátékok kellőképpen megörökítették ezt az ideológiai változást. A sablont mindenki ismeri: a kiabálós, de legalábbis kemény, irányító, tradicionális apák egyre komikusabbak, és egyre mellékesebb figurák. És az elkényeztetett úrilány főszereplők udvarlóinak hátán fát lehet vágni, humorral és az udvarlás és alázatoskodás széles tárházával végül a hisztériás, kényes vagy szeszélyes és locsogós hölgyek szerelmének próbáit végül kiállják. Persze ezek a filmek rendkívül idealisztikusak.

A hölgyek önérzeteskedésének aranykorát jelenítik meg ezek a filmek. És nem véletlenül lesznek ezek a típusú nők a valóságban gyakran pszichiátriai kezelésre szorulók és mélységesen boldogtalanok, első sorban a házasságukban illetve a szerelmi életük szempontjában vagy éppen csak olyan kiállhatatlan személyek, akiktől minden rokon, még a saját felnőtt gyerekeik is távol maradnak.

_________________
Egy csepp harc többet ér egy könyvtárnyi elméletnél. Mert a szeretetben is csak az lehet kitartó, aki harcolni is tud.
http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO