ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2021.12.01. 09:04

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Tapasztalati gyakorlat és tapasztalati valóságismeret, tehát élet-tapasztalat nélkül kábult (mesés) fantazmagória és steril okoskodás minden elmélet, és Teo-riai (Isteni látási) következtetések levonása és számontartása nélkül, a tapasztalat értéktelen robotolás.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2021.01.27. 23:11 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4164
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
JUPITER RETROGRÁD

A személyi horoszkópban, a retrográd mozgásban (látszólagos hátráló állapotban) levő bolygók arra utalnak, hogy az ön személyi kiteljesedési-kiegyenlítődési sors-programjában kiemelt jelentőséggel bír az a teremtő őserő, amit az illető bolygó képvisel. Magyarán ez azt jelenti, hogy ez az őserő, az ön személyében és sorsában vagy nagyon jó, vagy nagyon rossz vetületeiben jelentkezik - annak függvényében, hogy milyen fényszögeket kap a Jupiter és annak függvényében, hogy ön milyen hamar ébred rá azokra a tulajdonságokra, amelyek a Jupiter által képviselt őserőnek a sajátos megnyilvánulásai. De jól oda kell figyelnie, mert az ön számára és az ön életében ezekkel tulajdonságokhoz semlegesen viszonyulni lehetetlen.
A Jupiter az értéktudat, az értékítélet, a helyzetértékelési képesség és végső soron a spirituális fontossági sorrend-tudatnak (hierarchia) a princípiumát testesíti meg. A Jupiteri elv metafizikai hatásainak mindmáig nem tulajdonítottak kellő figyelmet és, a kollektív tudatból eredő társadalmi-közösségi szentimentalizmus hatására, nagyon gyakran félreértelmezték.
A Jupiternél tehát, az olyan tulajdonságok mint az értéktudat, értékítélettel járó, helyes-, vagyis tisztázó - építő jellegű kritikai és erkölcsi érzék, ítélőképesség, áldozat- és segítőkészség kiemelt fontossággal bírnak. Továbbá: őszinteség és nyíltság, vagy annak az ellentéte rafinéria és csalafintaság, a lelki rejtőzködés. Általában és nagy vonalakban: a szellemi tágulás, vagy negatívan, annak az ellentéte: a lelki zsugorodás - bezáródás, elzárkózás, a kinyílásra és megnyílásra való képtelenség (Spirituális evolúció helyett: involúció), illetve a téves és hibás irányba való nyitás, az erkölcsi romlás és rombolás irányába való megnyílás, útadás. Szélsőséges esetben az erkölcsi dogmatizmus, vagy a szélhámosság.
A Jupiteri őserő tehát, nem a felszínes nagyvonalúság, az érdemtelen bőség: a szerencse és a szentimentális barátság bolygója, aminek a klasszikus asztrológia beállítja, hanem a minőségi megkülönböztetési képességé, valamint a helyes értékítéleté. A semleges kritikai elfogulatlanság bolygója, amely a metafizikai értelemben vett, szellemi sorrend megállapításának és érvényesítésének - fenntartásának, az élethelyzet és az életkörülmény ilyen jellegű (metafizikai) megítélési képességnek és a teremtői képzelő erőben rejlő eredethez: a gyökhöz való visszavezetés őselvét testesíti meg. Ennek csak annyiban van köze a társadalmi hatalmi eszközök, a földi hatalmi képviseletek hierarchiájához, hogy azok segítik-e, vagy félrevezetik (megvezetik) és ezzel meggátolják az embert a megismerési (Teremtés- tágítási) és a kiegyenlítődési - megváltódási életfeladatai felvállalásában és végrehajtásában. A Jupiter nem az elnéző nagyvonalúság bolygója tehát, hanem az érték-vizsgáló és a magváltási - megváltódási logika szerint mérlegelő, (de nem öncélú, nem romboló - degradáló!) kritikáé. Ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ti., hogy a Jupiteri őserő, ős-eredeti állapotában és alapjában, sem nem a rombolás és ugyanakkor nem is, a relativista, a mindent megengedő (elnéző...) nagyvonalúságnak-, hanem igen is: a megváltási logika szerinti spirituális értékek megkülönböztetésének és meghatározásának a bolygója. A józan, elfogulatlan ítéletnek és a helyzetkritikának a bolygója.
Szemgyengüléshez és különböző szembetegségekhez vezet az "elnéző" magatartás, a nagyvonalúság látszatában tetszelgő szellemi igénytelenség, vagy a közömbösség. Az a téves mentalitás, amelynek segítségével valamit igyekszünk folyamatosan nem meglátni, mivel az, amit meg kellene látnunk fájdalmas és kényelmetlen tényekkel való szembenézésre kényszerítene bennünket.
A Jupiter nem a Neptunusznak az alsó oktávja, mint ahogy eddig értelmezték a klasszikus asztrológiában, hanem a Neptunusz által megtestesített egyetemes egységbe (Az isteni szeretetbe) való visszakapcsolódás megvalósításának a feltétele. Ezért állnak együtt a spirituális éberség erőterét megtestesítő Halak csillagjegyében. A negatív Jupiteri mentalitás ezért hoz létre bennünk "rosszmájú" (a Máj, mint információ kiválasztó szerv a Jupiterhez kapcsolódik az asztrológia analógia-rendszerében), azaz igazságtalan kritikusi magatartást. Ezért támadjuk a kifelé irányított kritikánkkal, igazságtalan ítéleteinkkel a környezetünket, mert a kifelé, illetve, a lineáris kapcsolatok szerinti-. és kizárólag az anyagi világ felé irányított értékítélet szerinti kritika, bár az objektivitás látszatát kelti, de analogikus (egyetemes) gondolkozás nélkül, helytelen eredményekhez és hamis következtetésekhez vezet.
Ezeknek a kifelé, vagyis a mások felé irányított ítéleteknek az "objektivitása" álcázott egoizmusból fakadó önámítás és nem egyetemes lét-szemléletből fakadó igényesség. Mert számomra nem lehet egyetemes az, ami csak kifelé irányított és ugyanakkor nem személyes. Az, amibe nem implikálom magam személyesen, és nem vizsgálom meg, hogy én mit tehetek az adott esettben az egységbe való visszakapcsolás érdekében. Tehát ha nem vizsgálom ugyanakkor azt is, hogy az építő - javító jellegű alapállásban, tehát a valós erkölcsi hozzá-állásban, abban a helyzetben, amit éppen megítélek, én mit tehetek? És egyébként is: az ember, embercsoport, állat, szociális, vagy természeti jelenség, stb., amelyre én negatívan hatok (még ha csak félelmemben is), az negatívan és így destruktívan fog visszahatni reám a KARMA (Az ok és az okozat, vagyis a hatás és a visszahatás) törvénye alapján.
A májbajoknak csak látszólag a zsírban, illetve a táplálékban található mérgeknek, vagy az alkoholnak a májra gyakorolt romboló hatása az oka. Ez csak a fizikai következménye annak, hogy az alkoholisták huzamosan elkábítván magukat, lebénítják és elsorvasztják a szellemi értékítéletüket. A testrészeink és belső szerveink károsodása ugyanis, már csak következménye mindannak, amit mentális és ideális szinteken viszünk végbe. Az ember a számot tevő vétkeit elsősorban nem a test és nem a lélek, de még csak nem is a szellem szintjén követi el, hanem az ideák szintjének megfelelő, a személyi mentalitását meghatározó életképzeletében. A főbenjáró vétkeinket ott követjük el, ahol hagyjuk, hogy az egységtől elszakadt (hamis) életideák mozgassák a vágyainkat, az akarati és az értelmi tevékenységünket.
A keleti misztika reinkarnációs elméletének feltételezései szerint, a ön a korábbi testet öltései során igen könnyelműen, felelőtlenül és tékozló módon bánt az anyagi eszközökkel, eltékozolta az örökölt családi értékeit, de még annál is több örökölt szellemi képességet, tehetséget, és imaginációs teremtő képességeket, szórt szét könnyelműen, nem megfelelően használt, vagy felelőtlenül elfecsérelt. Most újra meg kell szereznie ezeket a képességeket, tehát egy helyes értéktudattal és kritikai szemlélettel gyakorolt lelki és szellemi gazdagságra, valamint egy belső (lelki-szellemi) értékhierarchia szerinti ítélőképességre kell szert tennie, és azt kritikai módon kell gyakorolnia, használnia és hasznosítania. El kell kerülnie a szélsőséges magatartási formákat, mind az eszközök és anyagi javak megszerzés módszereiben, mindazok megőrzésében és hasznosításában (felhasználásában), mind azok az átadásában, a tovább adásban.
Meg kell tanulnia tehát, a helyes helyzetfelismerés, a helyzet- és ember-értékelés, valamint a felelősségteljes áldozathozatal leckéjét, mind a saját, mind a környezete spirituális színvonalának emelése érdekében tett eljárásaiban. Ehhez viszont képessé kell tennie magát egy állandósuló helyes kritikai magatartás kialakítására, amely segítségével semmit és senkit nem ítél el soha, de megtanulja helyesen megítélni és értékelni saját magát, saját élethelyzeteit, valamint annak a környezetnek és azoknak az embereknek a helyzetét, amelyekkel és akikkel kapcsolatba kerül.
Mivel a Jupiter az alap-természetétől és funkciójától fogva az értéktudat és értékítélet őserejét megtestesítő bolygó, a horoszkópban elfoglalt ház- és jegyhelyzetével megjelöli azt az életterületet, amelyben a sors-feladatok a legkönnyebben és leghamarabb megérthetőek és e megértés következtében feloldhatóak.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO