ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2020.02.18. 22:13

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Tapasztalati gyakorlat és tapasztalati valóságismeret, tehát élet-tapasztalat nélkül kábult (mesés) fantazmagória és steril okoskodás minden elmélet, és Teo-riai (Isteni látási) következtetések levonása és számontartása nélkül, a tapasztalat értéktelen robotolás.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2014.04.24. 13:20 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4142
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kozma Szilárd család- és karma-asztrológus: A Rák konstellációra jellemző humánus problémák.

A többnyire negatívan fényszögelt Rák-nappal született, de főként
a Rák Lilithel, vagy Rák Sárkányfarokkal rendelkező személyek
karmikus meghatározódásai és az ezeknek megfelelő betegség- és
balesethajlamai, vagyis a jellegzetes sors- kríziseiknek a kauzális okai.


Az anyai ági karmikus öröklődés következtében Rák karmával született személyek, minden ellenkező látszat ellenére, a legellentmondásosabb és spirituális szempontból a legkiismerhetetlenebb tudattal született személyek. Hiszen pontosan a személyes teremtés és a teremtésről való gondoskodás őselvének az ős-Lilith által megbontott és megrontott állapotát testesítik meg. Ezért, miközben ők a legérzékenyebbek, a leg sebezhetőbbek, a legfélénkebbek és a legragaszkodóbbak az állatöv tizenkét csillagképének a karmikus erőtereit karmikusan megtestesítő személyek közül, ugyanakkor ők – Mivel mindannak az ellentétét hordozzák a spirituális struktúrájuk legmélyén, amit a Rák konstelláció pozitív eredetében megjelenít. - a Rák-karmás ember, a legönzőbb és ezért még elemi áldozat-hozatalra is képtelen.
És ugyanezért, ők a leginkább a család- és a gyermek-elhanyagolásra gyermekelhagyásra, család és gyermekárulásra kész személyek. És mindezt, annak ellenére, hogy mindig ennek az ellentétét láttatják a felszínen.
És persze, mindezek miatt, ők a legirracionálisabb tettekre kész, partner- és családi árulásra képesebb személyek, annak ellenére, hogy minden látszat ennek az ellenkezőjét mutatja, vagyis azt, hogy náluk senki jobban nem képes szeretni a gyermekeket és a családot. Tehát ők a gyermekeikkel és az élettársaikkal szembeni magas fokú árulásra és azoknak akár a legközönségesebb elhagyására és megcsalására, és nem utolsó sorban azoknak a közösségi életterületeken történő megalázására és igazságtalan megszégyenítésére is képes személyek. Ezért a fokozott éberség a leginkább a velük való családi viszonyokban ajánlott, mert erősen hajlamosak arra, hogy ami a családot és a gyermekeket illeti az egyik végletből a másikba essenek. Nem véletlenül szoktak szenvedni a rák karmával született nők – és férfiak - abban a sok féle, gyermeknemzési (nők külön: gyermek-szülési és gyermektáplálási) szervekkel kapcsolatos, nem egyszer végzetes (rákos) betegségben.
Ők ugyanis, az anyai ági női őseiktől örökölten, veleszületetten (Karmikusan) nem tudják elviselni annak a gondolatát, hogy személyes családalapítókként a családtagjaik iránt felelősséggel tartózó családapák, vagy családanyák legyenek, és általában is ellentétei mindannak, amit a Rák konstelláció eredetileg pozitívan megtestesít. Ezért tudattalanul és önkéntelenül, ellenségei a közvetlen kötödések általi szellemi megtermékenyülésnek, és mélységes ellenségei és elutasítói a teremtéssel járó személyi gyakorlati életfeladatoknak, a partneri felelősségeknek és családi nehézségeknek, illetve ezeknek a közvetlen, testi és lelki szintű megtapasztalásának, aminek következtében, akkor is álhatatlanok maradnak, ha szülővé vállnak, és nagyon nehezen fogadják el azt, hogy helyt kell állniuk, hogy élettársuk felé, és a gyermekeik felé hűségesek és kitartók kell legyenek. Vele születetten, tehát elemien, ellenségei a fájdalom, az áldozat, az odaadás és a helytállás közvetlen gyakorlásának és megtapasztalásának, a testi, lelki és érzelmi kapcsolatok, elemi átélésének és a közvetlen (személyes) jellegű információ-befogadásának. Ők, vagy elemien (zsigerből...) elutasítanak minden utódnemzéssel és utódgondozással – táplálással és neveléssel kapcsolatos tapasztalatot és felelősséget, vagy átesnek a ló túlsó felére és úgy akarnak maguk előtt, azaz környezetük előtt tetszelegni, hogy maximálisan a magukévá teszik és magukhoz kötik a környezetükben élőket azáltal, hogy szüntelenül és feleslegesen is, gondoskodni akarnak azokról.
Ennek köszönhetően ők a legtragikusabb drámák hősei és áldozatai is (alanyai). Ugyanis a Rák karmával született személyekben elsődleges a személyes létteremtés – elutasításának a késztetése, miközben ugyanakkora erővel jelen van a gondoskodáson keresztül történő AZONOSULÁSI PRINCIPIUM is. Ezek viszont gyökérben ellentmondanak egymásnak és a más szülöttekben ható autonóm létteremtési törekvéseknek, valamint a személyi függetlenedési (és ezáltal a személyes felelősségvállalási) törekvéseknek is, ami valósággal felsebzi a Rák karmások hamis önképéből eredő, irracionális, de ugyanakkor fokozott és hibás szülői ambíciókból eredő érzékenységét.
Ezért a legelemibb, materiális információ-befogadási és feldolgozási (emésztési), vagy érlelési folyamatokat végző szervek károsodnak meg a Rák karmások esetében. Nők esetében, az utódtáplálási szervek, vagyis a mellek, mivel tudattalanul és önkéntelenül attól szorongnak, hogy nekik el kell tartaniuk önmagukon kívül még más lényeket (gyermekeiket, illetve: az egyetlen gyermeküket – mivel többnyire egykepártiak) - is.
Mindezért, ha egy Rák karmás személy horoszkópjában igen sok a diszharmonikus bolygóállás, az elsősorban magzat- gyermek és család-elutasítási késztetéseket fog eredményezni, valamint emésztési problémákat. Vagy, ritkábban ezeknek a szöges ellentétét. Vagyis, mindenképpen információ-befogadási- és feldolgozási zavarokkal fog küzdeni. Amennyiben a fent leírt ellentmondásos karmikus késztetéseit és azoknak megfelelő "világhelyzetét" nem sikerül tudatosítania magában és a szélsőségesen teremtés-ellenes és utódnemzés és gondozás-ellenes karmikus késztetéseit nem tudja feloldani, vagyis nem alakítja át az önzéséből adódó rendkívüli érzékenyégét és sebezhetőségét spirituális információ-befogadási készséggé és áldozat-hozatali képességgé és készséggé, a szokásostól eltérő, intenzív lelki élete, önemésztési késztetései előbb hajlamossá teszik a gyomorbetegségekre, a nyelési problémákra, gyomorégésre, savhiányra, savtúltengésre és különböző bélműködési zavarokra, majd a gyomor, vagy a hasnyálmirigy-rákra. Nők esetében az utód-teremtési (méh- és petefészek) és utód- táplálási szerveknek az egyre súlyosabb megbetegedésére, azok rákosodására is.
Mivel fél a saját családalapítástól, illetve az általa alapított saját családjának való teljes elköteleződéstől, a szentimentális és egoista félelmeiből fakadó, régi családjáért, szeretteiért való túlzott aggodalmaskodásának, féltésének és féltékenységének következtében, a nyirokmirigy rendszerének (és elsősorban a hasnyálmirigy) működési rendellenességei gyengítik majd a kórokozókkal szembeni ellenálló képességét.
Mivel a kauzális közönyét kompenzálandó, pszichésen túlérzékeny, néha sovánnyá emészti magát sértődöttségében, mikor pedig elhízik a környezetétől való félelmében, az abból kiváltott agressziók elleni védekezése következtében.
- Sértődékeny kicsi énjét (önérzetét) körülveszi egy vastag zsírtömeggel, a rák-
páncéllal és felszínes kedélyeskedéssel próbálja fedezni, palástolni önzéséből eredő szorongásait, feszültségeit. De az is megtörténik egy-egy férfi Rák szülött
esetében, hogy belefáradván sebezhetőségébe, "a legjobb védekezés a támadás"-
- alapon, agresszív, sőt: néha egyenesen kegyetlenkedő magatartási formákhoz
szoktatja magát. De ez, az elején kényelmesnek látszó magatartás fogja okozni
a vesztét is, mert ezzel a pszichológiai páncélzattal elzárván és valósággal
eltorlaszolván önmagát a további ("sértő") információ-behatolásokkal szemben,
menthetetlenül a rákos sejtek túlzott elszaporodását idézi elő fizikai szervezetében, amelyek tulajdonképpen ugyanennek, az egyetemes egységes létezéstölvaló elzáródási késztetésnek, a voluntarizmusnak és a félrevezetésnek a fizikai sejtek szintjén történő megtestesítői. De nem csak agresszív és elutasító, neheztelö magatartással képesek a Rák szülöttekhez hasonló érzékenységgel rendelkező emberek pszichológiai páncélt, védő burkot vonni maguk köré, aminek következménye a Rák nevével fémjelzett betegség, vagyis az emberi szervezetben természetesen tenyésző rákos sejtek túlságos elszaporodása és a burjánzási folyamat elindulása.
Ezt a lelki védő-burkot a legtöbb esetben a tökéletes alkalmazkodási készség és a környezettel való opportunista kiegyezési mentalitás kialakításával szokták kialakítani a nem agresszív Rák szülöttek és a Rákokhoz hasonló túlérzékenységben "szenvedő" emberek.
Ezek a környezet-átverő személyek lesznek az úgynevezett normophánok, a társadalmi normák és konvenciók tökéletes betartói, a legetikusabban viselkedő emberek, e tökéletes "jó ember" szerep segítségével akadályozván meg a többi embertársuk esetleges agresszív fellépését, viszonyulását személyükkel szemben. Ezért az idejekorán elhunyt Rákos személyeket igen megíratja környezete, melegszívű, jóságos emberként elkékezvén reá és a Sors abszurditásának tudja be korai "elvesztésüket", nem sejtvén hogy a jóságos személyt csupán azért tekintik jóságosnak, mert soha nem ellenkezett egyetlen erőszakos és igazságtalan embertársával sem, végtelenségig tűrt, hallgatott és szenvedett, ahelyett, hogy életében legalább egyszer meg merje mondani őszintén azt, amit gondol valójában.
Ezek az emberek állandóan kegyes hazugságok látszólagos védfala mögött, de
valójában egy, az életük kegyetlen végét előkészítő látszat-létezés üvegfalú
labirintusában élnek, miközben igenis támadják gondolataik szintjén, végtelen
belső neheztelések formájában, az egész környezetüket, amelynek "érzéketlen és kíméletlen" viselkedése következtében ők olyan sokat kénytelenek szenvedni...
A sors iróniája (vagyis a hatás-visszahatás törvényének a következménye), hogy életük utolsó heteiben, napjaiban ugyanazt a megtévesztő magatartást kapják a környezetüktől, amivel "etették" azt egész életükben: elhazudja előlük, hogy napjaik megszámláltattak s a védekezés érdekében létrehozott hazugságburkot a szemtelen őszinteséggel és végzetes életkedvvel szaporodó, a szervezet immunitás rendszerét valódi természetük felöl szítén hamis információkkal megtévesztő rákos sejtek szétbontották. így az élet drámáját fel nem vállaló, ezt a jóságosság és az etika eszközeivel kicselezni és megkerülni próbáló embereknek még az a lehetősége sem marad meg, hogy életük utolsó napjaiban legalább őszintén szembe nézhessenek önmagukkal, hogy felkészülhessenek nyíltan és bátran fogadni azt, amitől egész életükben féltek: a fizikai halállal való nyílt szembesülést és azt, hogy ezáltal, ebből a perspektívából látván jóságos cselezéseik, ügyeskedéseik és végül is egész környezetüket megtévesztő magatartásuk hiábavalóságát, belátván saját élettapasztalatuk által az élet törvényére vonatkozó egyedüli igazságot miszerint "Aki meg akarja nyerni életét elveszti azt." Mert az élet drámáját őszintén és nyíltan vállalni kell még a Rák szülöttekre jellemző rendkívüli érzékenységgel "megáldott" embereknek is. Ennek elutasítása, a társadalmi hazugság rendszerek feltétel nélküli elfogadásával és betartásával történő kicselezése épp annyira káros, mint a fölösleges dramatizálás, a dráma tragikus állapotok előidézéséig menő eltúlzása, amire a Rák szülöttek ugyancsak hajlamosak.
Állandóan hullámzó kedélyállapota, sértődékenysége és túlérzékenysége depresszióba, önsajnálatba, vádaskodásba és önvádaskodásba vagy szenvedélybetegségekbe, például alkoholizmusba sodorhatja. És ez még a legjobb eset, mert ha az előbbiekben felsoroltakhoz még a (megsértett) túlzottan önérzeteskedő hajlama is aktiválódik, az előbb leírtak alapján, egyenesen a Rákos megbetegedések különböző labirintusaiba hajszolja magát.
Nők esetében a mellek és a nemi szervek problémái is gyakoriak. Ilyenek a havi vérzéssel, a terhességgel, a szüléssel, a szoptatással és általában a női megtermékenyülés, vagyis a termékenység princípiumával kapcsolatos zavarok (méh vagy melldaganatok), amelyek a szülöttnek a rosszul megélt anyai szerepkörével kapcsolatos lelkiismereti kérdésekre (az anyai szereptől, vagyis a gyermek szüléstől való hosszas elzárkózás, abortuszok, fogamzásgátló tabletták szedése, vagy más mechanikus "védekezési" módszerek alkalmazása) vezethetők vissza. Ugyanakkor fontos azt is tudni, hogy akárcsak a más konstellációkra jellemző károsodások és megbetegedések esetében, a Rák-princípiumához kötött betegségek nem kimondottan és kizárólagosan a Rák szülöttekre jellemzőek. Humorosan fogalmazva: nem a Rák szülöttek előjoga ilyen betegségben szenvedni, pontosabban ilyen jellegű betegséget gyártani, hanem ezt "elkövethetik", mint ahogy sajnos el is követik a más konstellációk szülöttei is. Azok tehát, akik nem a Rák napjegyében születtek ugyan, de konstellációjuknak köszönhetően erős összhangban (rezonanciában) vannak a Rák konstelláció által megtestesített princípiumokkal, mint például a Víz-háromszög másik két napjegye, a Skorpió és a Halak szülöttei, vagy azok, akiknek több támadott, diszharmonikus bolygója áll a Rákban és általában a Víz-jegyekben.
Mivel a nők elsősorban a Teremtők, a női horoszkópokban az is Rák-problémákat idéz elő többnyire, ha a Rák uralkodó bolygója, a bőség, a termékenység, a tudattalan lelki tevékenység és az asztrális (idegi, érzelmi) érzékenység (amit egyesek lelki érzékenységnek neveznek) princípiumát megtestesítő, támadott Hold áll Víz vagy Tűz-jegyekben, esetleg a négyes vagy az ötös házban.
Kettős jegyének köszönhetően a Rák karmás ember, még kiismerhetetlenebb és bonyolultabb még önmaga számára is, mint például az Ikrek. A gyermek nemzéstől és gyermek szüléstől – gondozástól és neveléstől mikor titokban és rejtetten, mikor nyíltan félő, de másrészről ugyanakkor harmonikus családra és- biztonságos otthonra vágyó Rák karmás személy ugyanis, mindent elkövet, és minden követ megmozdít és addig nem nyugszik amíg a család mindegyik tagját biztonságban és az ő általa elképzelt jó életkörülmények között nem tudhatja, de ha ez a lehetetlen ideális helyzet elő is áll néha-néha (Egy erősen gondoskodó és szintén családcentrikus élettárs révén) és már nincs semmi, amiért aggódni, aggodalmaskodni lehet, akkor a Rák karmás személy nem csak, hogy elvágyódik a kényelmes és nyugodt körülmények langymelegéből valami egzotikusan kalandos és izgalmas helyzetbe, de egyenesen csalni és elárulni kezdi a szeretteit, mivel a családtól és a gyermekektől való megszabadulás árán elérhető, családon kívüli szexuális gyönyör és szerelmi boldogság-szerzési lehetőségéről, nem csak, hogy ábrándozik, de a legtöbb esetben, konkrét lépéseket is tesz, persze, nagy titokban ezek megvalósulási lehetősége érdekében. Persze, a legtöbb esetben nem is szükséges, hogy ezeket a titkos külső-szeretőket provokáló lépéseit megtegye, mert a vonzás és a hangoltság (rezonancia) törvénye alapján, mindig könnyen kerül olyan helyetekbe, ahol ő szerinte „az Úristen által küldött” és ezért általa kikerülhetetlennek és végzetesnek érzett (hazudott!) nagy – nagy szerelmi ígéret várja, amely nagy szerelmi élmény aztán, ha nem is lesz annyira boldogító, mint ahogy várta (rendszerint dupla és párhuzamos viszonyokba kerül), de legalább jó ürügyül tud szolgálni a biztonságos család szétbontására és a gyermekek elhagyására, hányattatására, vagy egyszerű elhanyagolására.
A rejtett nyugtalansága, az a bizonyos misztikus elégedetlensége jelzi azt, hogy számára akkor nincs éppen rendben valami, ha végre minden a legnagyobb rendben kellene, hogy legyen.
De nem csak e rejtett, és teljes mértékben csak a mély tudattalan szféráiban működő kettősség miatt szenvednek a Rákok olyan tehetségesen, hogy a körülöttük álló családtagoknak is bőven kijut a szenvedésből még akkor is, ha nem csapja be, nem árulja el és nem hagyja el őket, hanem, mint a más konstellációkra jellemző tulajdonságok öncélú túlpergetése esetében is, a Rák konstellációra jellemző anyai, apai, szülői, család -és gyermekirányítói, gyámkodói szerepük öncélú túljátszásának következtében is. A Rákok ugyanis nehezen tudnak azonosulni más szerepkörökkel és a határtalan önzésük miatti lelkiismeret furdalásból eredő, fölösen gyámkodó szerepköreik fontosságának túlhangsúlyozása következtében, a felnőtté vált gyermekek és gyámolítottak által fárasztónak és terhesnek ítélt és ezért sokszor kegyetlenül visszautasított szeretet- nyilvánításaik és gyámkodó-jóakarásaik érzelmi következményei miatt, mindenkinek akad bőven szenvednivaló a környezetükben. A legtöbbször persze maguknak a kompenzáló Rák-mamáknak és a Rák-papáknak (vagy más, támadott Holddal és más, víz-jegyű bolygókkal rendelkező mamáknak -papáknak), akik kifosztottnak, haszontalannak és megalázottnak érezvén magukat amiért a huszonéves gyermekeiket nem nevelhetik tovább és nem irányíthatják azok lépteit az általuk elképzelt egyetlen jó irány és a boldogság felé, sérelmükben ügyesen "beidéznek" maguknak valamilyen Rák-betegséget, hogy legalább ezáltal tölthessenek fontos szerepkört a szeretett gyermekeik, családtagjaik életében.
És ha elvesztett irányítói helyzetüket és gyám-tekintélyüket a "veszélyes" betegségükkel sem nyerhetik vissza, az önemésztés útján egész a halálig is elmennek, hiszen számukra a szülői, gyámkodói, családirányítói szerepkör elvesztésével, amely minden látszólagos humanista magatartás mellett, álcázottan a rejtett uralkodási mániájukat szolgálja, a Rák szülöttek képzeletében értelmét veszíti az élet.
Amennyiben képessé teszik magukat elsősorban a saját magukkal szembeni őszinte tisztességességre és a jellegzetes érzékenységükkel kompenzált határtalan önzésüknek a feloldására és az áldozathozási és helytállási képesség kialakítására, valamint az érzékenykedésüknek a termékenyítő szellemi információnak a befogadási-készséggé való átalakítására és a nagy nehezen elért szülői státuszban is képessé teszik magukat az életfogytiglaninak képzelt gyámkodói-irányítói szerepükről való lemondásra, a felnőtté váló gyermekek elengedésére, szabadon bocsátására (megértvén azt, hogy a legfőbb jó, amit a marurizálódó gyermekeikkel tehetnek az a felettük való fölösleges gyámkodás megszüntetése, mert az igazi szeretet az mindent felszabadít, elenged és semmit nem tart meg magának), nem csak a jellegzetes Rák betegségeket és sors – csődöket kerülhetik el és haladhatják meg, hanem az értelmi világossággal (szellemi valóság-ismerettel) átitatott szeretetnek, valamint az odaadás és áldozatkészség gyakorlásának a legmagasabb fokára is eljuthatnak.


Lásd a szintetikus kifejtéseket és értelmezéseket a:

www.aldottelet.com
www.asztrologosz.com
www.kozmaszilard.com
www.kozmaszilard.hu c. honlapjainkon, honlapjaimon.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.12.12. 16:52 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4142
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
A NÉGYES FÖLDHÁZ.
A IV. földház a Rák által megtestesített szellemiségnek (A teremtés, valamint az otthon és a család szellemi – spirituális erőterének, illetve az azzal kapcsolatos problémák szellemi gyökerének, valamint a szülők és a gyermekek, valamint testvérek reláció-rendszerei tartoznak ide) a gyakorlati megvalósulási életterületeit, tárgyi életkörét testesíti meg a személyi sorsképletekben (asztrogrammokban). Így a IV. ház az otthon és a család háza és itt minden olyan jellegű információt megtalálunk egy szülöttről, ami általában az otthonhoz, a családhoz, a szülői szerepkörhöz való tudattalan viszonyulási formákra vonatkozik. Tágabb értelemben a IV. ház a szülőföld, a szülőház jellegéhez, fogalmához is kapcsolódik, valamint a szülőkhöz általában. De, az analogonjával: a Rák csillagképpel szemben, itt elsősorban az apa szerepe, illetv e az apához való viszonya, egészen pontosan: a gyermekkorban, az apaság eszméjéhez – képzetéhez - való viszonyulása a lényeges a személy számára, és általában az átöröklött javak, erkölcsi mentalitás, a családi hagyományok, szokások és törvények, a családi kapcsolatok és viszonyrendszerek minősége valamint az adott társadalmi és politikai struktúrák, amelyekbe karmájának megfelelően, a vizsgált személy beleszületik.

A 2 ház csúcsa a személyi horoszkóp második fontos kiindulópontja az Ascendens után, mivel az eredethez, valamint a múlthoz kapcsolódik. Ezért például, amennyiben ide kerül egy karma-pont, vagy egy erősen negatívan fényszögelt bolygó, az arra utal, hogy az illető személynek még van egy olyan karmikus góc a mély-tudattalanjában (Népiesen: a szíve mélyén), ami éppen annyira veszélyes és majdhogynem feloldhatatlan mint amilyenre a karma-pontok utalnak általában. Hiszen, ugyanakkor a IV. ház csúcsa megegyezik az IC (Imnum Coeli- Ég Alja) sarkalatos horoszkóp ponttal is, ami a személyes tudattalan tevékenységén át a kollektív tudattalanhoz, valamint a szülők aurájából átöröklött, feloldatlan és feldolgozatlan, tudatlan szellemi-lelki programokhoz, tehát az Én-tudat alsó- asztrális és alsó-mentális színezetéhez (ős-egyediségéhez) kapcsolja a szülött lelkivilágát.
Mint a Rák konverziója tehát, a VI. ház létterülete a személynek az általa (és a párja által) újonnan kiépített otthonról, az új családról és a szülött kreatív akarata által is befolyásolt családi élet viszonyrendszeréről ad információkat. Például egy negatív Szaturnusz mellett álló pozitív Uránusz, teljesen megváltoztatja és átalakítja élete közepén, a szülöttnek családdal szembeni magatartását, koncepcióját. Egy ilyen bolygóállás ugyanakkor az életvég és az ú.n. öregkor közelében álló utolsó életszakaszról, annak fontosságáról és szellemi-lelki jellegéről (értelméről), valamint ennek az életszakasznak és magának a fizikai halálnak az ember életében elfoglalt szerepéről is gyökeresen megváltoztathatja a szülött fiatal korában vallott nézeteit, elképzeléseit.

És ha már az öregkorról esett szó, - hiszen a IV. ház csúcsa a kezdetet és a véget is jelenti egy horoszkópban, vagyis a születés és a halál között eltöltött idő alatt elérendő minőségi változást - meg kell jegyeznem, hogy csak a kései, klasszikus európai asztrológia nevezte és tekintette ezt a szakaszt öregkornak, hiszem ős metafizikai szempontból - a Hamvas Bélai hagyomány koncepció, valamint a Rudolf Steriner által leírt szaturnuszi ciklusok szerinti szellemi fejlődési biográfia szempontjából – Az időskori korszak kellene legyen a legtermékenyebb időszaka az életünknek. Tudniillik az egyetemes világerőkkel és léthatalmakkal való személyes kollaboráció időszaka is. Ezen koncepció szerint tehát, az ember csak 56-63 életéveinek időszakában képes létrehozni magában az egyetemes szellemtudatot és ezek alapján csak 63 éves kora után, az általa alapított, saját otthona és családja szellemi erőteréből lépik teljes kapcsolatba az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó által képviselt, mágikus – teremtő erejű univerzális princípiumokkal, és pontosan a fizikai életének tapasztalataiból kinöveszthető (kiművelhető) spirituális tudása segítségével.

A fényszögelésüktől függően, IV. házban található horoszkópelemek spirituális – lelki jellegzetességei és más adatai jelentik a nyugodt, zökkenő és tragédiák nélküli életfolyást, vagy épp fordítva: a nagy tragédiák árán megtanulandó életleckéket is. Ugyanis, amennyiben a szülöttnek itt, az alapoknál van a legtöbb tanulnivalója, megismernivalója, hiába próbál, a siker- orientált európai-és amerikai szemlélet és fogyasztói ideológia alapján, sikereket, vagyis konkrét megvalósításokat elérni az emberi élet többi területein, mert azok egytől egyig kudarcra lesznek ítélve. Sőt, az asztrológusnak azt is kell tudni, hogy amennyiben a 4 ház és a 10 ház életköreiben álló horoszkóp-elemek egymással szembe kerülnek (Vagy a 9., vagy a 11 házban található elemekkel, negyed-szembenállásba.), akkor az elsődlegesség, mindig a 4. ház elemeié, vagyis, azokat a, családdal és otthonnal, meg első fokú rokonokkal való viszonyrendezés és harmonizáció az elsődleges mindig, és csak azt követően jöhet bármi más (Pl. karrier-építés, stb.!) Ezen belül persze, az elsődlegesség mindig a házastársi viszonyok rendbetétele és harmonizálása.
Sőt: ameddig valaki, akinek itt bolygó - bolygók, vagy karma-pont található, és nem tisztázza ki a maga számára egyértelműen a IV. ház által felvetett lelki-szellemi problémáit, pontosan IV. házzal szemben álló, X. házban, vagyis a közösségi-társadalmi megvalósítások házában lesz minden törekvése kudarcra ítélve.

Akinek több, diszharmonikusan fényszögelt bolygója áll a IV. házban, annak a szülők aurájából örökölt diszharmonikus spirituális programoknak köszönhetően, nem csak a gyermekkori családi élete lesz zaklatott, vagyis ilyen jellegű (negatív) tapasztalási lehetőségekkel telített. Hanem az általa létrehozandó, felnőttkori, otthoni - családi élete is. Ezt mindaddig, amíg észbe nem kap és minden tőle telhető szellemi-lelki erőfeszítést meg nem tesz - és elsősorban önmagával, azaz kicsinyes egoista énjével szemben - e földház életterületeinek a gyakorlati megismerése, elfogadása és a szellemi értelemben vett elfoglalása, vagyis otthonná tevése- érdekében.

Azok a szülöttek akiknek itt több diszharmonikus bolygója található, általában vagy elutasítják az otthon és a családalapítás gondolatát, egészen pontosan: ösztönszerűen háritják azt és irracionálisan félnek tőle, és minden olyan intellektuális és fizikai foglalatosságot, amely ezzel kapcsolatos valamiképpen, vagy épp fordítva: nem is akarnak másról hallani az életben mint a saját családi gondjaikról, bajaikról és azoknak a megoldására fordított erőfeszítéseikkel kapcsolatos dolgokról.

Amennyiben egy, vagy pláne, két karma-pont is található a 4. házban, az egyúttal és egyértelműen utal egy Rák-karmára is, és a személynek első sorban arra kell törekednie, hogy tudatos cselekvések és lelki elfogadások segítségével, szerezze meg az ide vonatkozó pozitív emberi képességeket és tulajdonságokat, amelyek között első helyen a szülői (családanyai – családapai!) funkció és szerepkör elfogadása – megvalósítása és minél pozitívabb – felelősségteljesebb gyakorlása áll.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO