ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2023.02.04. 12:22

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Ne hazudjunk még akkor sem, ha a saját gyermekünkről - gyermekeinkről van szó.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2018.06.27. 15:15 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 788
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
A pszichológia Freud Zsigmond által lerakott alapjainak a megtagadása, nem is az optimista ötletgyáros Benjamin Spock-nál kezdődik, habár, miközben fiatal szülőként (?) Spock is, még a klasszikus nevelés és tehát a fegyelmezés híve volt , később a tradicionális nevelés fegyelmező mivoltát károsnak és elvetendőnek vallotta. De Spock nem is annyira pszichológus volt, mint egyfajta tipikus amerikai pragmatista - optimista, kereskedői intuícióval és mámi írói vénával is rendelékező orvos, aki időnként reklámokba illő életkönnyítő ötleteket locsogott... Viszont az igazi Fenevad, aki a pszichológia alapjait megtagadván új, tekintély-ellenes, beteglelkű nárciszok szájíze szerinti, lélekrontó pszichológiát kreált az természetesen egy nő, egy (tudtommal gyermek nélküli!) lengyel-zsidó származású, európai nő: Alice Miller.

„Amikor a világra jön egy gyerek, szeretetre – vagyis odafordulásra, figyelemre, védelemre, kedvességre, gondozásra és kommunikációs készenlétre – van szüksége." - Nyomja a meghatóan érzelgős szöveget, amitől persze, mindenki azonnal könnyekig meghatódik, tehát minden szellemi erőfeszítés, és a leírtakkal szembeni felelősség-vállalás nélkül, garantált a kassza-siker! És ebben asiker-biztos hangnemben is folytatja: " Ha megkapja ezeket az életre felkészítő adományokat, akkor a teste megőrzi ezek jó emlékét, s felnővén ő maga is képes lesz ezeket továbbadni a saját utódainak. Ha azonban hiába vár mindezekre, akkor a gyerekkorból örökre megmarad a sóvárgás az első, sürgető szükségletek kielégítése után, amelyeket a későbbi életében más emberekre visz át. Másrészről: minél kevesebb szeretetet kap egy gyerek, minél többször semmibe veszik és rosszul bánnak vele a nevelés jegyében (Figyelem: Máris megjelenik a nevelés "gonosz" Szaturnuszi szellemisége, aminek a nevében létrejön a szeretet-megvonás! Hát persze...- megj. K.J.V.), annál jobban függ felnőtt korában is a szüleitől és azok helyettesítőitől, akiktől mindazt elvárja, amivel a szülei a meghatározó pillanatban adósak maradtak. Ez a test normális reakciója. Tudja, mi hiányzik neki, és nem tudja feledni a fájdalmas hiányokat; ott marad az űr, amely arra vár, hogy betöltsék.”

- Az utolsó mondatnak az elcsépelt, kiprojektált nárcizmusán percekig kuncogtam és nyomban a szöveget az vicc rovatba fel szerettem volna tenni, de mivel Alice Miller munkássága egy egészen nagy, és sokak által komolyan vett, sötét világjelenség, az emberi szellemi rákfene egy fontos darabja, ezért inkább ide tettem a sötét, aspirituális és önző emberi gondolkozás megismerésének megfelelő kiemelt helyre. A fenti írás attól érdekes, hogy művészien kifinomult és érzékeny, valahol spirituális vonásokat és tulajdonságot kever, mint ahogy isteni erőket sejtető húzásokkal festik modern költők a démonaikat, az önsajnálat és a nrcizmus démonát is. Valami gyögyönyörű, de mégis borzongatóan hamis és valójában ördögi és félelmetes! Ilyen az Alice féle művészi elmélkedés is, aminek kevés köze a pszichológiához. Alice Miller kerek perec meg is tagadta a pszichoanalízist és a tradicionális nevelés helyességét is, szerinte inkább a szülő kell tisztelje a gyermeket. (Anyám, micsoda infantilis ego!) Mintha csak valamelyik mai elit tini érzelgős kifakadását és okoskodását hallanánk - olvasnánk a Fész-bunkón. Úgy látszik megállt az idő. És nem csak Alice Miller sületlenségei kapcsán fedeztem ezt fel. Hanem, miután döbbenten olvastam a neten, hogy Amerikában - természetesen az új, karma-elfigadó és karma-hizlaló, szeretetet-teljes pszicho-pedagógiának köszönhetően, már 1979-ben is volt ámokfutó iskolai lövöldözés, és nem is akármilyen. Egy 16 év körüli, vízöntő és oroszlán karmás, ráadásul csinos kamaszlány egy hétfői napon iskolából hazamenvén unalmában elővett egy fegyvert és a szobája ablakából a közeli általános (elemi!) iskola udvarán játszó gyerekeket és az ott felügyelő iskolai személyzetet sorra kezdte kilőni. Két felnőttet megölt, 8 gyereket és egy másik felnőttet (egy rendőrt) megsebesített. Miután elfogták, tettét azzal magyarázta, hogy "Utálom a hétfőket, fel akartam valamivel dobni. Olyan volt, mint kacsákat lőni, szeretem látni, amikor eltalálom és vergődnek." (ez az én fordításom az angol szövegről, nagyjából a lényege ez volt a lány tömör válaszainak.)

Természetesen a gyilkos infantilis lányt, az akkor divatos, különcködő, alternatív zenei előadók szövege ihlette még e válaszaiban is, tehát nem igen atyai pofonokon, hanem az alternatív zenészek süket, lázadó szövegein "szocializálódott". Meg is lett az eredménye.
Egy brit alternatív művészlélek nyekergése is, akkor jelent meg Amerikában is zenei albumként, melynek címe "Utálom a hétfőket" volt. Talán egyelőre még tág az összefüggés Alice Miller aknamunkája és az amerikai gyilkos tinik lélektana között, de ha eszünkbe jut a hasonlóan hamis és részeges pszichológiai nótát fújó, amerikai, beststeller író, Benjamin Spock is, akkor már sejthető, hogy Alice Miller édesen megható és megrázó, de a valóságban soha pozitívan vissza nem igazolódott, megható elméletei, is luftot lőttek: sem a csecsemő, de még a tiniknek sincs gőze róla - főként szülői tekintély nélkül, hogy mire van szükségük. Persze a szülői szigorral nevelt, szocializált, de karmaoldatlan nárcisztikus művészlelkek és materialisták könnyen dumálnak a tekintély ellen, mert a drágalátos Alice Miller is 87 évet élt, ugyancsak infantilis - Halász Juditos - bájosan mosolyogva, és okoskodva, de annak a felszabadult és modern pszichopedagógia szerint tekintély nélkül és - ha más nem a korszellem által már - tekintély ellenesre nevelt kamaszlánynak, aki unalmában lövöldözni kezdett nem volt se édes, se öntelt mosoly már az arcán, amikor kisétált a rendőrök kíséretében az otthonából és érzéketlen zombiként vegetál talán élete végéig egy börtönben, ahol évekkel később sem tudott még bűntudatra és lelkiismeretre szert tenni. Az évekkel későbbi, kiengedési kérelmét, meghallgatások után mind elutasították, mert nem láttak nála fejlődést és az őt pártfogoló börtönlelkész (vagy ki is) csupán annyi pozitívumot tudott róla mondani, hogy az elektromos eszközök javítását megtanulta és erre képessé vált. Hát, biztos, hogy ezt a lányt, Brenda Sencert pont úgy nevelték, mint ahogy Alice Miller azt előírta. Alice Millernek sajnálkozva emlegeti a "szülőknek való megfelelésre", a kistestvér gondozására, segítőkészségre, helytállásra, teljesítőképességre, felelősségre és illemtudásra nevelt pácienseit, akikkel "milyen nagy baj van", mert negyven éves koruk után nem találják magukat szerinte. Na, a nagyokos Alice Miller és társai aztán megoldották a problémát! 30 és 40 éve gyártja már a kretén liberális pszichopedagógia az olyan embereket, akik már tiniként sem találják magukat, nem, hogy fiatalokként, de ez még mind nem elég. Onnantól kezdve lopnak, csalnak, zsákmányolnak és akár indulatból, vagy unalomból pl. de ölnek is, egyes esetekben. És szerinte mindez normális, mert a rosszul nevelt felnőtt feltétlenül be akarja tölteni az űrt, amit a szülei állítólag megtagadtak tőle. (Szerintem az egészséges munkára és probléma-megoldásra való nevelést, meg a felelősség és figyelem szükségére nevelő, azokhoz szoktató, szeretet- és felelősségteljes apai pofonokat. )

"...elvárja, amivel a szülei a meghatározó pillanatban adósak maradtak. Ez a test normális reakciója. Tudja, mi hiányzik neki, és nem tudja feledni a fájdalmas hiányokat; ott marad az űr, amely arra vár, hogy betöltsék.”
- Tudjuk, hogy mivel maradnak adósok a mai szülők, és az semmi esetre sem a szeretet, a megértés és az "elfogadás", hanem ezeknek az ellentéte...

Brenda Spencer is biztos tudta mi hiányzik neki és ezzel betöltötte az űrt, 7 és 10 közötti gyerekek és a rájuk vigyázó tanárok lelövöldözésével, mintha csak éppen kacsákra lőne. Pedig ezt a szegény kamaszlányt biztos nem kínozták azzal, hogy gondoskodó testvért, leendő szülőt - anyát neveljenek belőle.
http://murderpedia.org/female.S/s/spencer-brenda.htm

"Alice Miller pszichológus
1923. január 12. - 2010. április 14. (87 évet élt)
Állampolgárságai: lengyel, svájci
Lengyel zsidó származású pszichológus, aki a második világháború után Svájcban élt."
- https://hu.wikipedia.org/wiki/Alice_Miller

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO