ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.01.24. 07:05

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2018.03.14. 11:00 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 798
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
A liberalizmus nevű posztmodern népbetegség tudományos ideológiája: az ugyancsak népszerű (És mivel folyamatosan megható könnyítésekkel operál, vagyis felelősség nélküli élet-megoldásokat kínál, hát pont ezért népi!) pszicho-pedagógia amerikai gyakorlói, teljes gőzre kapcsoltak a gyermekek szellemi és lelki egészsége felől való hazudozásban, sőt: a gyermekek beteggé tevésében!
Ezt lehet olvasni egy újabb közleményükben:


"A (számítógépes) verekedős játékok tulajdonképpen szerepjátékok. Épp olyanok, mint amikor a gyerek apát, anyát vagy épp másvalakit játszik el. A verekedős játék szociodráma, melynek keretében a gyerek belehelyezi magát a harc résztvevőinek szerepébe. Ezáltal a gyerek tanul. Fejlődik a szociális érzéke, megismeri határait. Beleképzeli magát a harcosok helyébe, ami empátiáját is fejleszti. Szélesednek az emberi érzelmekről szerzett ismeretei is, beleértve az egyes arckifejezések közvetítette érzelmeket is - állítják kaliforniai, gyermekek lelki fejlődésével foglalkozó kutatók, Jennifer L. Hart és Michael C. Nagel az állítólagos gyermek-pszichológiai vizsgálatokra alapozott tanulmányukban." - megjelent: Femina.hu című portálon.
https://femina.hu/gyerek/verekedos-jatek-elonye/


- Elképesztő! És nem csak azért, mert a „tanulmány” semmibe veszi a virtuális valóság és a tárgyi valóság közötti különbséget, illetve az egyik és a másik valóságban megtapasztalható (a képzeletben és a valóságos világban, és a valóságos testben megtapasztalható) élmények és tanulságok közötti különbséget. Hanem azért is, mert egyáltalán nem folytat vizsgálatot, illetve megfigyelést hosszú távú következmények szintjén!
Ez tehát, nem egyéb mint, a tárgyi, és így és ez által a szellemi valóságtól is, teljesen elszakadt "tudományos" hülyeség és a tudatlan önámítás, netalán a pszichológusok számára pácienseket gyártó, tudatos parasztvakítás mintapéldája: Még, hogy a gyermekeknek a képzeleti agresszivitásukat fejlesztő hülyegyerek-játékoktól: "Fejlődik a szociális érzéke, megismeri határait" - ???
"Beleképzeli magát a harcosok helyébe, ami empátiáját is fejleszti. Szélesednek az emberi érzelmekről szerzett ismeretei". És így tovább.

Az ember nem tudja, hogy sírjon-e, vagy nevessen e halmozottan emeletes, „tudományos” szamárságtól.
Én is liberálisan nőttem fel és játszottam eleget virtuális játékokkal, aminek aztán horror filmek nézésében való „gyönyörködés” lett a következménye. Szóval nem avatatlanul döbbenek meg a fenti eget rengető hazug marhaságon. A dolog ugyanis éppen, hogy fordítva van: ezek a játékok ugyanis, a morális, a szociális és öntudati leépülésnek a (A gyermekek fantáziáját és az érzelmeit a virtuális valóságban "fejlesztő”) eszközei! - Még a legnemesebb és az agresszió-mentes tudatú gyermekek képzelete is megtelik agresszióval, agresszív képzetekkel és azoknak megfelelő szorongásokkal és félelmekkel tőle… Még az agresszió-mentes, édes és szép virtuális játékoknak is az a fő hatása és eredménye, hogy a gyermekekben és a fiatalokban érezhetően növeli a tárgyi realitással szembeni közönyt és a családtagok iránti közönyt.

Persze, ha cinikusak lennénk, azt is mondhatnánk, hogy lehet, hogy egy kamasznak jót tesz, ha közömbösebb a liberális szüleinek a hülyeségei iránt, de ennek a védekezésnek vannak egészséges módjai is. Pl. rendszeresen sportolni járni, értelem és személyiség-fejlesztő, meg empátia-fejlesztő képzésekre járni, tartalmas könyveket olvasni vagy, ha már az internet annyira fontos, akkor: ismeretterjesztő videókat, dokumentum-filmeket nézni.

Viccet (cinizmust) félretéve, mint asztrológus én úgy gondolom, hogy persze, hogy mindenkinek van karmája és amiatt néhány életterületen fordítva lát dolgokat és buta meg irracionális elképzelései, ambíciói és törekvései vannak. De attól még remélem, hogy az esetek túlnyomó többségében a szülők vannak annyira emberiek és normálisak, hogy igenis ők azok, akik a gyermeküket a legjobban ismerik és a sorsát a leginkább szívükön viselik és akik minimum 18 évig gondozzák, eltartják, nevelik őket. És tehát: készenlétben állnak a gyermek különböző szükségleteit és igényeit kell ellátni, iskoláztatni, segíteni mikor bajba kerül stb.

Ne vicceljünk: Nem a pszichológus és nem a tanár és nem a szociális irodák dolgozói, de még csak nem is a gyermekvédelmi (általában gyermek nélküli…) hivatalnokok, azok, akik leginkább a szívükön viselnék a gyermekeink sorsát, és legtöbb esetben nem is látnak bele a gyermek lelkébe, szellemi – spirituális meghatározódásába. Ők csak sablonosan diagnosztizálják és a legtöbb esetben félrevezetik a gyereket meg a szülőt is a szamárvezetős, általánosan talán érvényes, de személyre szabottan már nem mindig érvényes diagnózisaikkal, liberális ideológiákra alapozott, hamis megoldási javaslataikkal. (Szilárdnak, az egyik karvagdosós, öngyilkossági gondolatokkal küzdő, kamasz-rendelője édesanyjának, azt javasolták, hogy hagyja a lányát, hogy kékre fesse a haját és csatangoljon szabadon a vele egy idősökkel a főváros utcáin, parkjaiban, plázáiban, és általában, hogy „fogja vissza magát”, vonuljon jobban háttérbe a pedofíliás zaklatáson átesett, 17 éves kamaszlánya életéből.)

Tisztelet a kivételnek, akik nem a liberális önérzeteskedésre, és a szüleikkel szembeni önérvényesítő, függetlenítő játszmázásra, hamis és idejekorán elindítandó autonómia kialakítására tanítják ki a szerencsétlen kamaszokat, meg arra, hogy éretlenül kezdjék magukat felnőttnek mutatni és kezdjenek a saját fejük után menni..., miközben persze, azon felül, hogy még a szüleik eltartására szorulnak, a felnőtti élethez sem rendelkeznek semmiféle tapasztalattal, tehát felelősség-tudattal. A liberalizmus „tudományos” logikáját kieszelő és hirdető „szakembereknek” persze, a legkönnyebb kiegyezni és pajtáskodni a problémás gyermekkel és a krízisbe került fiatallal, mert a hosszú távú következmények szintjén már nem az ő bőrükre megy ki a játék! Ők kiadják a sablonos diagnózist, ami egyáltalán nincs tekintettel a gyermek családi helyzetére és érzelmi, szellemi, hátterére, a szülőknek a nevelésre vonatkozó elképzeléseire, megadják a legtöbb esetben kétségbeejtően felületes és a lényeget meg sem közelítő felszíni „megoldási javaslataikat’, és aztán jöhet a következő páciens. Vagy annak a szülei…
A fenti tudományos hazug-szamárságon tehát lehet ugyan nevetni is, de az egyáltalán nem annyira vicces azoknak, akiknek a gyermekei játékfüggők lettek, és érdekes módon pont, hogy nem fejlődött tőle a szociális érzékük, se a realitásérzékük, hanem elmaradtak az egészséges fejlődéstől e játékok túlzón gyakori használóiként.

De a legrettenetesebb az amit manapság gyermeki szexuális fejlődésként hirdetnek... Hogy állítólag nem okoz szexuális devianciákat, ha a gyermekek már egy néhány éves koruktól "örömöket szereznek maguknak". És az sem baj, ha hetero- vagy homoszexuális erotikus játékokat játszanak testvéreikkel vagy más gyermekekkel... Á, dehogy... ez az egészséges szexuális fejlődés része. Főleg a kislányoké, mert amióta "normális"-nak számít, hogy a kislányok maguknak örömet szerezzenek attól a generációtól kezdve a nők felnőttkori szexuális élete kész katasztrófa lett... (Emlékezzünk arra, hogy a pszichológia-diplomával is rendelkező leszbikus jogász és természetvédő feminista: Lelkes Villő, háborgott az ellen és Szilárdot az új Erdélyi Drakulának állította be egy, direkt erre a célra létrehozott blogon, amiért azt olvasta itt a logoszon, hogy a hosszú távú következményekben gondolkozó asztrológus-édesapa, nem hagyta az 1 éves kislányának – És később sem - , hogy a csiklóját gyötörje. Azt bizonyítgatván, hogy a felelősen gondolkozó édesapa ezzel meggátolta a kis tudatlant abban, hogy a saját testét megismerhesse és ezáltal a „szexuális fejlődésében”. Az immár felnőtt és édesanyává vált Medárdától viszont megtudtuk, hogy, a Halak és a Mérleg karmáinak összhatásaképpen, és annak következében, hogy az édesanyja kamaszkorában éjszakánként szex- és pornó filmeket nézhetett, nála már 5 éves korától jelentkeztek a perverz- fantáziaképek. Logikus tehát, hogy Medárda is, a steril életűvé vált feminista jog-doktor útjára lépett volna, és hozza hasonlóan tévelyegte – szédelegte volna át az életét.) De persze ma már ez is „egészségesnek” van beállítva… Mármint az orgazmus-képtelenség és a női szexuális boldogtalanság... Tudományosan ki van mutatva, hogy ez így egészséges és normális, pl. statisztikák találhatóak arról, hogy a nők 70%-a nem képes a hüvelyi orgazmusra, ezzel kimondatlanul is azt bizonyítván, hogy a többség biológiailag, fiziológiailag nem képes rá, minthogyha a női hüvely nem is arra fejlődött és teremtődött volna, hogy a felnőtt nők a férfival való egységet rendszeresen átéljék, mintha nem is a férfival történő együttlétre való lenne.


Ezt nevezik tudománynak. De egyre nyilvánvalóbb, hogy ez nem tudomány, hanem inkább csak az elharapózott liberális és feminista politika következménye. Mármint a nők megnyomorítása.


Rettenetes, hogy mennyi ember elhiszi ezeket a szemet kiverő hazugságokat és mennyi élet megy tönkre ezek miatt. Miközben: nem egészséges az, hogy a gyermekek erotikus játékokat játszanak és szexualitással foglalkozzanak, hiszen a gyermekkor egyáltalán nem a szexuális „önismerkedésnek” a fejlődési szakasza! Épp ezért nem lehet egészséges ez semmiképpen. Nem lesznek a gyermekeink boldogabbak, sem a saját testükön "kísérletezve" sem a másokén, nem ez az egészséges szexuális fejlődés és főként a kis és nagylányok szexuális fejlődésére káros és tönkre teheti örökre a párkapcsolati – szexuális életüket, teljesen megfoszthatja őket a felnőtti párkapcsolati élet intim együttléteinek örömeitől, és tortúrává teheti a normális szerelmi együttlétet. (Asztrológusként számtalanszor beigazolódott számomra, hogy katasztrofális eredményei lettek a liberális nevelésnek, amely a gyermekre ráhagyja, sőt támogatja a gyermekek ilyen fajta örömök szerzését! Leginkább nőknél!)
Nem lehet igaz az, hogy a nemi ösztönöknek az ideje korán történő felébresztése és megerősítése egészséges lenne, illetve hogy ez jelentéktelen és veszélytelen lenne az igazi, tehát a koruknak megfelelő fejlődésükre nézve.
A fenti információkat, tehát azt, hogy bizonyos „kutatások szerint” egészséges, ha a gyermekek „erotikus játékokat játszanak, testvéreikkel vagy más gyermekekkel” szexuális jellegű játékokat folytassanak, illetve, hogy „kiéljék a homo vagy heteroszexuális fantáziáikat” - ezeket állítják pl. egy magyarul is megjelent sikerkönyvben, Gustavo Villalobos és Myriam Canas: Gyermekeink egészsége című könyvében. Értesülhetünk a forrás felől a Femina.hu alábbi cikkéből:
https://femina.hu/gyerek/7_jel_hogy_a_g ... exualitas/
A cikket illetően még hozzátenném: szinte minden bekezdésben van bőven cáfolni való állítás, és érdemes lesz valamikor sorra végigmennem ezeken és megcáfolnom őket.

Nem egészséges az sem, hogy virtuális játékokkal játszanak - ezek nem valók senkinek, és nem fejlesztenek semmit! Fejlődni a tárgyi valóságban kell, mert azért születtünk meg a földre fizikai testben, fizikai érzékelési és gondolkozási képességekkel! A többi beteges spekuláció! Sportolni, művelődni, olvasni, önállósodni, házi munkát végezni, járni és időzni a természetben és beszélgetni a szeretteinkkel! Ez az egészséges fejlődés, nem az, hogy a gyermekek a nemi szerveikkel vagy virtuális játékokkal szórakozzanak (Szórakozni = figyelmet szét szórni.). Ezeknek a propagálása tudatos néphülyítés és népnyomorítás, tudatos, sőt „tudományos rangra emelt” gyermekrontás! Páciens-gyártás a pszichológusoknak, és általában az orvosoknak és a gyógyszeriparnak.

Mert egy motiválatlan, önállótlan és élvezetfüggő felnőtt nem fog egészséges életet élni és nem fog tudni egészséges lenni, hanem végig szenvedi, fantáziálja és betegeskedi az egész életét. Elég megnézni a statisztikákat, ma már a gyermekeknek egyre nagyobb része szenved olyan betegségektől, amikről negyven éve még az élt a köztudatban, hogy negyven éves korban is ritka és korai, hogy abban szenvedjen valaki (allergiák, visszérbetegségek, magas vérnyomás, rák, stb.). Ma pedig már természetes, hogy a gyermekek gyengék egészségileg és bármilyen betegség gyakoriság "normális" lett. Persze asztrológusként, tehát szellem tudomány ismerőjeként nagyon jól tudom, hogy a gyermekek betegségei nem első sorban a gyermekeken múlnak és messze nem csupán a fent említett, újonnan propagált "egészség fejlesztő" hóbortok eredménye. Messze nem az, de épp elég bajt és boldogtalanságot okoznak ezek önmagukban is, családi tragédiákig elmenően.
Jelen jegyzetemben nem áll szándékomban mélyebben belemenni a többi szellemi kártevések alapos kifejtésébe - ezen kifejtések felől lehet tájékozódni a férjem és az én munkásságom által, amely elérhető írások és videó - beszélgetések formájában a honlapjainkon.
Tragikusan szomorú a helyzet és sokan még mindig elhiszik, hogy ez a „szórakozó valóságismeret” jó a gyermekeinknek.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.03.14. 11:41 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 798
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Ne vicceljünk: Nem a pszichológus és nem a tanár és nem a szociális irodák dolgozói, de még csak nem is a gyermekvédelmi (általában gyermek nélküli…) hivatalnokok, azok, akik leginkább a szívükön viselnék a gyermekeink sorsát, és legtöbb esetben nem is látnak bele a gyermek lelkébe, szellemi – spirituális meghatározódásába. Ők csak sablonosan diagnosztizálják és a legtöbb esetben félrevezetik a gyereket meg a szülőt is a szamárvezetős, általánosan talán érvényes, de személyre szabottan már nem mindig érvényes diagnózisaikkal, liberális ideológiákra alapozott, hamis megoldási javaslataikkal. (…) A liberalizmus „tudományos” logikáját kieszelő és hirdető „szakembereknek” persze, a legkönnyebb kiegyezni és pajtáskodni a problémás gyermekkel és a krízisbe került fiatallal, mert a hosszú távú következmények szintjén már nem az ő bőrükre megy ki a játék! Ők kiadják a sablonos diagnózist, ami egyáltalán nincs tekintettel a gyermek családi helyzetére és érzelmi, szellemi, hátterére, a szülőknek a nevelésre vonatkozó elképzeléseire, megadják a legtöbb esetben kétségbeejtően felületes és a lényeget meg sem közelítő felszíni „megoldási javaslataikat’, és aztán jöhet a következő páciens.

Folytatnám ezt a gondolatot a családi példánkkal alátámasztva.

Amikor Medárda lányunk az őt 18 éven át gondosan nevelő - És asztrológusként a gyermeknek az egészséges öntudata és személyiség-fejlődésére maximálisan oda figyelő! - édesapjával szemben, hirtelen a titkos udvarlójának a bűvkörébe került, majd a fiatalok titokban bontakozó ismerkedésére lecsapó, egyébként évente egyszer-kétszer ha jelentkező édesanyja "felszabadító" bűvkörébe is bele került, akkor ez az utóbbi két személy, és az ambiciózus anyai nagymama is, a helyzetet arra akarta kihasználni, hogy a lányt lelkileg minél jobban elkülönítsék az őt addig egészségesen és féltőn nevelő apukától, és, hogy mindenképpen az ellen fordítsák. Végül, az anya által jóváhagyott és ajánlott, a gyermekért maximális felelősséget vállaló apával szembeni "izgalmas" titkolózás lehetőségétől és a szerelmi kíváncsiságtól elbódult leány, meg is szökött otthonról az udvarlójához, és ezután, mivel persze, hogy a lelkében nem lehetett béke és rend, hiszen veszélyes és árulói tettekbe keverte magát, elment egy csíkszeredai pszichológusnőhöz, Forró-Erős Gyöngyihez. Ez a nő nem csak, hogy a nagy szakértelmével nem jött rá, hogy a lány mekkora veszélybe került két-három felelőtlen és őt tárgyként kezelő felnőtt személy érdek-játszmáiban, hanem a lehető legrosszabbat tette (A gyermeket egyszerűen schizofrén állapotba juttatta a kezeléssel), az által, hogy a lánynak az apával szembeni további elzárkózást javasolta, sőt: annak az addig elé őt nevelő édesapával szembeni egyéni öntudatának a kifejlesztésén kezdett fáradozni nagy szakértelemmel!!!! Az volt a szakértői megoldása, hogy Medárda fel kell építse a „személyiségét” vagy is egy másik személyiséget az apjával szemben. Vagyis arra biztatta, hogy az őrületet, amit kezdett fejezze is be – akkor kész is lett volna a schizofrénia.

Kész botrány, hogy a pszichológusok a gyermekeinkkel, kamaszainkkal a legkönnyebb utat választva bánnak el, vagyis: a zavaros lelkű gyermeknek kedvezve és azokat még mélyebbre taszítják a lelki és szellemi zavarokba és vétkekbe. Nem véletlenül kerül a pszichológusok kezéből sok kamasz és fiatal pszichiátriákra, onnan pedig vegetációra ítélt, idegileg tönkretett állapotokba...

Ez a liberális pszicho-pedagógia, ami a gyermekeinket nem az értük felelősséget vállaló szülőhöz vezeti vissza tanácsaival. Ezek a szakemberek nem erre használják a szakértelmüket, nem a gyermek megmentésére, nem a biztonságos szellemi és fizikai egészséget jelentő otthonba, hanem a szabad és felelőtlen szórakozásba. Arra vezetik rá őket, hogy a kamaszos vágyaikat, ötleteiket önérzetesen képviseljék az értük felelősséget vállaló szülővel szemben.
A pszichológusnak az nem probléma, hogy az ily módon a szülői óvás és irányítás alól, a szülői védőszárny alól kiszabadított gyermek esetleg nemi erőszak áldozata lesz, vagy emberkereskedelem és prostitúció áldozat - vagy drogozni kezd, vagy esetleg meg is öli az erőszakoló. De történhet egyéb is, ami éppen nem ennyire hirtelenül beálló szörnyűség, hanem egy olyan szellemiség felvétele, vagy megtartása, egy olyan felnőtti életkezdet, amiről aztán később derül ki, hogy tévút, és csak évek múlva vezet tragédiához, amikor felébredni kezd belőle a fiatal személy.
A pszichológusnak semmi érdeke ezeket elkerülni, mert őt ezekért felelősségre nem vonják, a fentiek egyikéért sem. Továbbá pszichológust érzelmileg nem rázza meg egyik negatív következmény sem, ő érzelmileg sem motivált a gyermeknek az épségét és biztonságát illetően. Nem ő fog az elvesztett fél-felnőtt gyermek halálától vagy megnyomorított állapotától szenvedni a hátralévő életében, hanem az a szülő, amelyik joggal és okkal féltette. De lassan már nincs joga a szülőnek félteni a gyermekét, sok európai országban, ha a szülői bármiben gátat akar szabni a gyermekének, azzal sérti a gyermek lelkét, isten ments pofont ad, akkor pl. törvényesen elveszik a gyermeket és más szülőkhöz adják, ahol majd szabadon tönkreteheti magát és ha lány, akkor pl. bármikor nemi erőszak áldozata lehet stb.
Tehát a pszichológusnak nem érdeke megkockáztatni, hogy ellentmondjon a kamasz, vagy fiatal felnőtt pácienseinek, mert akkor az nem megy oda többet, tehát neki igenis a pajtáskodás és a gyermek vélt érdekeinek és vágyainak az érvényre juttatásának a támogatása az érdeke. Tisztelet a kivételnek. Eme kivételek közé biztos nem tartozik Forró-Erős Gyöngyi csíkszeredai pszichológusnő, akiről el lehet mondani, hogy ha rajta múlott volna Medárda lányunk szellemi-lelki egészsége és testi épsége, akkor most kitudja hol és milyen állapotban lenne a leány a pszichológusnő tanácsára az apával szemben jól felépített védekező mechanizmusokkal és eme, az őt addig gondozó apa ellen felépíttetett
új „személyiséggel”.
Mi jól láttuk, hogy milyen állapotban volt Medárda a szökés után pár héttel, amikor zavarosan, kábultan és hisztérikusan beszélt. Aztán rá két hónapra, látványosan eltűnt róla a két hónapja még erőtől duzzadó sportolói (karate mesteri - fekete övvizsga előtt álló felkészültséget is jelentő) izomzata is! Tehát külsőleg is döbbenetes negatív változások jelentkeztek, amik miatt nem volt ahogy nyugodtak legyünk a leánynak az anyja által ily egészségtelen módon „felszabadított” sorsa és jövője felől, amely "felszabadításnak" az is része volt, hogy a pár hónapja megismert, problémás lelkületű (öngyilkossági gondolatokkal foglalkozó) udvarlóhoz is odaköltöztette a tizenkettedik osztályt kezdő, vagyis érettségi előtt álló lányát. Sőt, a 27 éves fiatalembert kifejezetten biztatta, hogy a lányának minél hevesebben és szerelmesebben udvaroljon... És mindezt "tudományosan" is alátámasztott helyesléssel, jogosultsági képzettel. - Hát erre (is) szolgál egyesek kezében a pszichológia tudománya, a játékfüggőségre való rászoktatás, vagyis a jövendő páciens-gyártási igyekezet mellett.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO