ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.10.21. 07:52

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: A működő szeretet
HozzászólásElküldve: 2011.04.06. 00:24 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2011.04.01. 22:40
Hozzászólások: 8
Napjegy: Bak
Aszcendens: Ikrek
Kedves Miklós!

A hajdani Erdélyi Hamvas Béla Baráti Társaságból szerény családi baráti társasággá szűkült kis csíkszeredai közösségünk tagjai által működtetett Asztrologosz c. portálnak nagyon világos és egyértelmű, írott és ezekből logikusan következő íratlan etikai és technikai - eljárási szabályai vannak arra vonatkozóan, hogy milyen feltételek teljesítése után és miként lehet az itt folyó, és az itt megjelentetett Egyetemes Törvények szerinti, un. tiszta metafizikai - és feltétlenül és kizárólag az általunk művel kauzális asztrológia! - logikája szerinti információ terjesztési, önkéntes tevékenységben részt venni.
Az íratlan szabályokra vonatkozóan, félre téve azokat a megjegyzéseket, amiket később kell, az önnek az én tanulmányaim rovatába kérés és engedély nélkül feltett, axiomatikusan dogmaszerű, mikor elfogadható, mikor teljesen hibás kinyilatkoztatásokból álló.... eszmefuttatásairól elmondanom, el kell mondanom, hogy a csodám öl meg amiatt, hogy ön honnan vette magának azt a jogot, hogy ne mondjam: azt a szemtelen bátorságot arra, hogy az irományát egyenesen az én tanulmányaimnak a rovatába töltötte fel? - Oda tehát, ahova sem Dénes Mária, sem Dénes Albert, sem János István, sem Szabó Linda barátaim, de még maga Joó Violetta, az én lelki és szellemi egység-társam sem töltött soha fel még olyan tanulmányt sem amelynek az eszmeiségével én egészen biztos, hogy abszolút egyet értenék, hiszen a barátaimmal rengeteg éven át össze csiszolódtunk, a párommal meg nem is nagyon volt amit csiszolódni, mivel majdhogynem készen egynek alkotódtunk? - Ugyanúgy, ahogy én sem tölteném fel soha az ők rovatába, az én előzetes kérésem és az ők beleegyezése nélkül, az én tanulmányaimat!
Ráadásul, amennyiben ön egyből egy ilyen nagy horderejűnek szánt és ilyen kinyilatkoztatás szerűen - tehát ellentmondást nem tűrően - lehengerlő pretencióval megírt eszmefuttatással akar "berobbanni" az Asztrologoszra, elsősorban a teljes becsületes nevével kellett volna regisztrálnia, és magáról fényképet feltennie. - Ezt már írja az etikai szabályzatunk.
De ettől eltekintve, amint fentebb jeleztem is, az ön írásának nem csak a hangvétele, de fogalmi használata és alapkoncepciója is teljesen eltér a mi családi baráti társaságunk fogalomrendszerétől és metafizikai alapkoncepciójától, ezért esetleg, mind ismerkedő - bemutatkozó hozzászólást, megtűrnénk az Olvasó Barátaink írásainak a rovatában, ahol is, első sorban szép sorjában, fogalomtól fogalomig és koncepciótól koncepcióig haladva, szép rendben, kifejtenénk az ön metafizikai tévedéseit, sőt egyes szarvas hibáit (Pl. hogy olyan, hogy "rendek", sem a metafizikában, sem a a filozófiában, legalább is a magyar nyelvi logikában, nincsenek, hanem csak rendszerek! Ez egy sajátos nyelvi - fogalmi önkényeskedés. Hogy megértse miről van szó, hadd hívjam segítségül Hamvas Bélát: "Rend egyetlen egy van, ami preegzisztens, és önmagát önmagából szabályozza." - Ez az egyetemes törvények egységes és egyetlen rendje, teszem én hozza a félreértések és misztifikációk elkerülése érdekében. - "Ami ezt követően jön az, az a metafizikai és fizikai - biológiai, valamint társadalmi sőt: elméleti rendszerek sokasága.", kedves Miklós, amelyek közé sorolódnak a mi szerény, kevésbé axiomatikus és egyáltalán nem a szent kinyilatkoztatások hangnemében írt tanulmányaink is.) illetve az egyszerűbb, a mi társaságunk és az ön egyéni valóság-látási, koncepcióbéli eltéréseket. De itt az én tanulmányaim rovatában, ilyen, misztikus megfigyeléseken alapuló, kinyilatkoztatás szerű, dogma-sorjázásnak semmi keresnivalója nincs.
Amennyiben tehát ön ragaszkodik ahhoz, hogy ez a Logosz-on megjelenjen, kérem feltölteni az Olvasó Barátaink Írásai rovatban, mert én innen három nap múlva ki fogom törülni.
Köszönve a megértését, maradok tisztelettel: Kozma SzilárdSok ember úgy gondolja, hogy amennyiben eléggé szeretünk, akkor a szeretet győzedelmeskedik, és minden jóra fordul. A tapasztalat azt mutatja, hogy ez nem igaz. Olykor a szülőknek tehetetlenül végig kell nézniük, hogy noha mély szeretettel szeretik, gyermekük másmilyenné válik, mint azt remélték. Talán beteg lesz, talán drogfüggő vagy tragikus öngyilkosságot követ el.
Az ilyen tapasztalatok azt mutatják, hogy a szeretet mellett szükség van még valami másra is ahhoz, hogy a szeretet sikeres legyen. A szeretet rejtett Rendje az, aminek megértése és követése nélkülözhetetlen.
A Szeretet Rendje

A Szeretet kitölti a Rendet.
A Szeretet a víz, a Rend a kancsó.
A Rend a meder,
Mely engedi a Szeretetet áramolni.
A Rend és a Szeretet együttműködik:
Mint a melódia a harmóniához,
A Szeretet úgy kapcsolódik a Rendhez.
Ahogy a fülünket bántja a diszharmónia akkor is,
Ha tudjuk miért keletkezett,
Ugyanígy a lelkünk is nehezen igazodik
A Rend nélküli Szeretethez.
Néhányan azt hiszik, hogy a Rend
Vélemény, melyet
Szándékunk szerint változtathatunk.
De a Rend az, ami.
Akkor is működik, ha nem értjük.
Nem alkotjuk, csak felfedezzük.
Úgy értjük meg, mint a Jelentést és a Lelket:
a hatása által.

Sok ilyen rend rejtett, és nem figyelhetjük meg közvetlenül. Mélyen a lélekben működnek, és igyekszünk elhomályosítani őket a hiedelmeinkkel, a kifogásainkkal, a vágyainkkal vagy az aggodalmainkkal. Mélyen a lélekbe kell nyúlnunk, ha meg akarjuk érinteni a Szeretet Rendjeit.
Az élet elfogadása úgy, ahogy azt kaptuk


Sok család ma már második vagy harmadik a sorban. Például ha a férfinek és a nőnek megelőzőleg már voltak kapcsolataik, és gyermekeket hoznak az új kapcsolatba. Mi ilyenkor a sorrend?
A szülők előbb voltak szülei gyermekeiknek, mint hogy egymásra találtak. A gyermekeik iránti szeretetük nem a férfiként és nőként megélt szerelmük folytatása, mivel szülők voltak már azelőtt, hogy egy pár lettek volna.

Az ilyen helyzetekben az új partnernek el kell ismernie, hogy a gyermek iránti szeretet előbb volt, mint az új kapcsolat, és a legnagyobb szeretet és a legnagyobb kötődés a gyermek felé áramlik, és a gyermekben pedig természetesen az első partner felé is. Csakis a lánc végén áramlik a szeretet és a kötődés az új partnerhez. Ha mindkét fél el tudja fogadni a szeretet ilyetén hierarchiáját, akkor szerelmük kivirágzik.

De ha az új pár valamelyik tagja azt mondja: „Előrébb való vagyok, mint a gyermeked", akkor kockáztatja a szerelmüket, amely így nem tarthat ki sokáig.

Ha egy pár gyermekeket hoz az új kapcsolatukba, és lesznek közös gyermekeik is, a sorrend így alakul: először voltak szülei az eredeti gyermekeknek, aztán egy pár, majd szülei a közös gyermekeknek. Azok a párok, akik elfogadják az időnek ezt a természetes sorrendjét és ennek fontosságát, elkerülhetnek egy csomó konfliktust a kapcsolatukban.

Nos, körvonalaztam a férfi-nő kapcsolatokban megfigyelhető szeretet néhány lényeges rendjét. Hasznos megjegyezni, hogy a szeretet hasonló rendjei megfigyelhetők a gyermekek nélküli kapcsolatokban, ideértve a homoszexuális párokat is.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: A működő szeretet
HozzászólásElküldve: 2011.04.08. 09:52 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 813
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
A fenti kinyilatkoztatásokból álló szeretetről szól írás forrása: Bert Hellinger egyik nyilvános előadása alapján; fordította: evucka
Hogy ki az az evucka - nem tudom, az onmegvalositas.hu-n található a fenti jegyzet. Mindenesetre így sem a Kozma Szilárd fórumain belül a Kozma Szilárd tanulmányai között a helye.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO