ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2020.03.31. 02:07

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 14 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2009.06.03. 15:44 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4159
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Németország után ma Jordánia is betiltotta a RedBull importját és csak remélni tudjuk, hogy minden épeszű hivatal ezt teszi. A magyar ÁNTSz, ami a vitaminok betiltásával foglalkozik, még nem nyilatkozott a dologról, de azért érdemes megnéznünk, mit nyilatkoztak más országok szakértői. A német BfR és a jordán JFDA szóvivője szerint nem jelent egészségügyi kockázatot a termék fogyasztása, mivel több mint kétmillió palackkal kellene meginni, hogy kokain túladagolást érjen el valaki.

Ez a szokásos hivatalos lódítás újabb megnyilvánulása. Ugyanis a kokain esetében nem az jelenti a kockázatot, hogy túladagolja valaki RedBull formában, hanem az, hogy hozzá szokik. És ez a fontos a gyártónak. Az gond lenne, ha valaki túladagolná, de ha rászokik, az remek!
Miért mérgező a RedBull?

A kokain a legkevésbé ártalmas összetevő a RedBull és a többi hasonló energiaitalnak nevezett szemétben. A gyakorlatilag cukorból és vízből kevert italba olyan összetevőket kevernek, amik megzavarják a sejtek anyagcseréjét és miközben a cukorbetegség felé lendítik a fogyasztóját, a keringési rendszerét terhelik túl. Ennek eredményeként a közelmúltban egy 21 éves diáklány halt meg egy discoban. Az orvosi zárójelentés szerint koffeinmérgezésben, miután megivott 4 doboz RedBull energiaitalt. A koffein természetesen minden energiaital összetevői közt szerepel, mert közismerten élénkítő hatása van.

Sajnos az is közismert, legalábbis orvosi körökben, hogy a koffein cukorral igen gyorsan kimeríti az inzulin háztartást és előbb inzulin rezisztenciát, majd rövidesen kettes típusú cukorbetegséget okoz. Ha nem lenne kokain a RedBullban, akkor is megölné a fogyasztóit, csak közben amputálni kellene a végtagjaikat, lényegében megvakulnának, injekciózni és vérmintavevő tűvel kelle szúrkálni magukat és a cukorbetegség más hasonló mellékhatásaival küzdenének évekig.
Betiltva, majd engedélyezve

A RedBull már volt betiltva hazánkban. 1997-ben az OÉTI szakvéleménye alapján az ÁNTSz betiltotta a forgalmazását, mert közegészségügyi szempontból kifogásolhatónak ítélte. Nem a kokain miatt, hanem a koffein miatt. Ezt a szakvéleményt 2000-ben Gógl Árpád egészségügyi miniszter (Fidesz) valami miatt felülbírálta és saját hatáskörben engedélyezte a forgalmazást. Bárki szabadon engedheti a fantáziáját, mi miatt lépte át a miniszter a saját szakértőit és engedélyezett egy kimondottan egészségkárosító anyagot forgalmazásra.

A RedBull filléres anyagokból kevert lötty, amit egy Euro-milliárdos marketing gépezet tart kint a polcokon. Egy doboz RedBull árában az alapanyagok költsége nevetségesen kicsi, míg a reklám teszi ki a költségek jelentős részét. A cég forma-1 csapatokat finanszíroz, repülőgép versenyeket (RedBull racing) bonyolít és TV reklám kampányokat fizet, hogy elérje a végcélt: mindenki igya a termékét.

Most kokaint is hagyott benne, hogy aki egyszer megitta, az ne tudjon leszokni róla.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2009.06.03. 18:14 
Offline

Csatlakozott: 2008.05.10. 16:41
Hozzászólások: 30
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Igen, a RedBull az egyik legrosszabb példa, de ugyan ez elmondható a kóláról is. Minden úgynevezett frissítő ital, valójában rettentően kimeríti a szervezetet, sz9omjassá is tesz, hogy még egyet akarj inni belőle, izgatottá tesz, de nem élénkít. Mindenki ismeri ezt, aki forgolódott már az ágyban úgy, hogy agyilag zokni volt már, hasznosan nem tudta volna letölteni az ébrenlét óráit, de a teste még mindig olyan izgalomban volt, hogy csak forgolódott. Ezt teszik az úgynevezett frissítő italok. Mindig csodálkozok rajta, hogy mit panaszkodnak a szülők, hogy nem alszik a gyerek este, csak éjfél után dől ki, de addig is csak nyűglődik, meg idegesítően viselkedik, amikor lefekvés előtt még kap egy kis cukros teát, kakaót, szörpöt... A cukor már önmagában függőséget okoz, de az édesítők sem jobbak. Az édesített üdítők azt az üzenetet küldik az agynak, hogy valami cukrosat ittunk, de nem kapja meg a cukrot, viszont készenléti állapotba kerül és inzulint termel. A szervezet pedig egyre csak követeli az édeset, farkasétvágy, tébolyult ízélmény keresés lesz úrrá az emberen, aminek következtében túlzabálja magát az illető, és addig nem nyugszik, míg a megfelelő mennyiségű cukrot magához nem veszi. Jól tudják ezt a fogyókúrás termékeket gyártók, akik keményen nyomják az ételekbe is italokba az édesítőt meg a koffeint (ami gyorsítja az emésztést). Így nem is lehet lefogyni, viszont az egyszeri diétázó nem jön rá, hogy attól a ligt italtól meg csokikától hízik, amivel vigasztalgatja magát, amiért a koplalás nem hoz eredményt és valahol mindig meginog. Sőt, beszéltem én már olyan nővel is, aki azt hitte, hogy a ligt azt jelenti, hogy ettől ő fogyni fog, ezért sokat kell belőle fogyasztani. Így kell a fogyókúrázásból életformát csinálni, a fogyasztó soha nem áll le a termékekről, melyekről azt hiszi, hogy támogatják őt az egészséges testsúly elérésében.

Én azt mondom, inkább egy rendes kávé cukorral, és akkor tudom, hogy mit ittam, mint hogy olyan filléres vackokat igyak, amikben ennek a többszöröse van benne úgy, hogy nem is tudom. És ami legdurvább, hogy ilyen energiaitalokat a középiskolai büfékben is meg lehet venni. Remélem, legalább az általánosban nem, bár nálunk meg volt kávé automata.

Jó, hogy ilyen témák is felmerülnek itt, fontosnak tartom, hogy beszéljünk róla, mert mifelénk a média nem harsog az ilyen hírektől, hisz ki van szolgáltatva a hirdetőknek.

_________________
Niki


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2011.08.29. 12:03 
Offline

Csatlakozott: 2011.08.23. 22:29
Hozzászólások: 10
Napjegy: q
Aszcendens: q
Az üditő italoknál fontos figyelembe venni, hogy nem csak a káros adalékanyagok, koffein, és hasonlók a veszélyesek, hanem maga a szénsavtartalom is, ami a szénsavas ásványvizekben megtalálható. Számos betesgé forrása lehet a szénsavas viz rendszeres fogyasztása, például kimossa az ásványi anyagokat, kálciumot a szervezetből, vérszegénységet okoz, van aki szerint a vérben lekötődik, ez által oxigénhiány lép fel, gyomorbántalmakat is okozhat. Ha lehet, kerüljük a rendszeres szénsavas folyadékok fogyasztását.
Bizonyos ásványvizeknek nevezett folyadékok olykor el sem érik azt a szintet, hogy ásványviznek nevezzék, mert olyan kevés az ásványi anyag tartalma.
Az üditők és ásványvizek fogyasztásánál súlyos problémákat okoz a keletkező hulladék szaporodása és a szelektiv hulladékgyüjtés hiánya. Össszességében véve nem csak az egészségünkre, hanem a Földre is veszélyesek ezek, mert környezetszennyezést idéznek elő.
Ha lehet, az ember fogyasszon csapi vizet, vagy tiszta forrásvizet, hiszen még anyagilag is jobban járunk ezekkel. Sokan nem szeretnek magukkal vinni vizet, ha útra kelnek, inkább betérnek boltba megvenni valami kis félliteres vagy netán kisebb csomagolású löttyöt, aminek a csomagolása a kukában köt ki. Egyszerü lenne rendszeresen használni már korábban megvett üditő vagy ásványviz flakonját, hogy otthon, vagy forrásviznél megtöltsük, és magunkkal vigyük.

Gyakran az allergiás tüneteket az adalékanyagok, szinezékek, tartósitószerek, gyógyszerek, aromák szervezetben történő felhalmozódása inditja el, és az allergiát a pollenre, városi levegőre, szőrökre, lisztre, tojásra, stb fogják. Egykoron nem volt ennyi allergiás ember. Egyesek öröklöttnek tartják, de meg kell ez esetben figyelni, hogy vajon a szülök milyen életet éltek, mert a genetikai beágyazódás lehet az életmód miatt következett be.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2011.08.29. 12:14 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 483
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
A természetben, forrásvízként előbugyogó ásványvizet nyugodtan lehet inni, mert az, hogy természetes szénsavat tartalmaz, az még nem jelent veszélyt.

Kicsit helyretenném az okokról szólókat. Nem a külső szerek miatt vagyunk betegek, hanem az értékrendünk és felelősségtudatunk nem megfelelő ismerete miatt. Ha ezek nincsenek a helyén és még egyéb imagoinációs színvonalról jővő képzeteink, akkor helytelenül táplálkozunk is egyúttal, egyéb helytelen magatartásunk és viszonyulásunk mellett.
Abban igazad van, hogy öröklődés útján hozunk magunkkal zavaros hozzáállásokat, de hálistennek itt az asztrológia, ami megmutatja pontosan , hogy miket. :)

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2011.08.29. 14:38 
Offline

Csatlakozott: 2011.08.23. 22:29
Hozzászólások: 10
Napjegy: q
Aszcendens: q
Attól még, hogy valami természetes, nem jelenti azt, hogy egészséges is.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2011.08.29. 15:05 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 483
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
Ezt mivel tudod alátámasztani?
Linda

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2011.08.29. 15:21 
Offline

Csatlakozott: 2011.08.23. 22:29
Hozzászólások: 10
Napjegy: q
Aszcendens: q
A mérgező gomba, kávé, heroin pl mind-mind káros, pedig természetesek.
Maga a szénsavas ásványviz egyébként kis mennyiségben segitheti az emésztést, de érdemes átnézni a káros hatásait, amiket nagy mennyiség esetén okoz:
http://www.kulinarisvilag.hu/hun/cikkek ... yelocsorak


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2011.08.29. 15:39 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 483
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
Ja, tényleg a természetből származnak, de valahogy számomra a víz (még ha szénsavas is), ártalmatlan , táplálkozáshoz szükséges italnak látszik és ha valaki nem bírja, nem attól van, hogy egészségtelen lenne a víz, sokkal inkább az emberben látom annak okát, hogy képtelen (már) élni vele. :)
A kávé , a heroin nem táplálék szerintem.
A gomba azt hiszem külön téma lenne...

Linda

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2011.08.29. 15:57 
Offline

Csatlakozott: 2011.08.23. 22:29
Hozzászólások: 10
Napjegy: q
Aszcendens: q
Kávé, cigi valóban nem táplálék, de helyette akkor szolgálok egy linkkel, ami tudományosabb, mint én magam.
http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9rge ... st%C3%A1ja
Nem hinném, hogy teljes lenne a felsorolás, de ez is valami.
Mindenesetre maga téma itt az üditőitalok.

Azt még kifelejtettem az üditőitalokból, hogy a rendszeres jéghideg viz ivása, és a rendszeres forró viz (vagy bármi egyéb) ivása, evése is okozhat nagyon súlyos betegségeket. Zsiros, olajos ételek után nem érdemes hideg folyadékot fogyasztani, mert lerakódnak a zsiradékok a nyelőcsőben, rontja az emésztést. A túl forró folyadék égeti a nyelőcső sejtjeit, az pedig hosszú távon rákosodáshoz vezet.
A túl sok folyadék jobban megdolgozza a vesét, továbbá vizfelhalmozódásokat okozat. A szénsav mivel gyenge sav, marhatja a nyelőcsövet, igaz, minimálisan.
A természet szolgáltat jót is rosszat is.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2011.08.29. 16:13 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 483
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
Maradjunk a témánál. A téma az volt , mi táplálék és mi nem. Az ember képes meghatározni, hogy mi ehető számára, de a helyzet annak függvényében árnyalódik, hogy az ember rongáltan születik. Ha már eleve gyenge szervekkel rendelkezik, persze, hogy neki az is ártalmas lehet, ami másnak nem. Az igazi táplálék legyen ehető zöldség-gyümölcs és magvak . Kész. Termények.

(És a wikipédiás felsorolás margójára: önmagukban ezek a növények a természet részei, de nem alkalmasak táplálékra. Ha valaki allergiás rá, az az okot ne a növényben , hanem magában keresse. Pl, a parlagfűtől se betegszik meg mindenki, csak akiben óriási a természettel és az élettel szembeni ellenállás. Tehát végülis, nem a parlagfű miatt beteg.:) )

Linda

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 14 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO