ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2021.10.21. 04:10

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


"Széles az út amelyen el lehet indulni, de szűk az a kapu, amelyen be lehet jutni a Mennyek Országába."
"Sok a meghívott, kevés a kiválasztott." (Názáreti Jézus)Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: A MEDITÁCIÓ
HozzászólásElküldve: 2020.11.28. 19:21 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4162
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
A Boldogság-Meditáció értelme és haszna


" "Lassabban, amikor repülsz és gyorsabban, amikor állsz."
"Keressétek Isten országát, és a többit megkapjátok ajándékba."
"Munkálkodjatok, mert a ti atyátok is munkálkodik a mennyben."

"Legyen meg a te akaratod és jöjjön el a te országod, amiképpen a mennyben, azonképpen itt a földön is."[b][i] A legjobb és leghatásosabb meditáció, a boldogság-meditáció, amikor az ember csak fekszik, vagy ül minél jobban ellazulva, és - attól függetlenül, hogy milyen sorseseményekben és életfeladatokban kell részt vennie a gyakorlati életben, és attól függetlenül is persze, hogy van-e, vagy nincs élettársa, és amennyiben van, akkor azzal boldogul-e, jól érzi-e magát, hogy megértik-e egymást a mindennapokban, vagy inkább vitatkoznak, vagy netalán veszekednek, vagy éppen válnak..., hogy van-e munkahelye, vagy nincs, és, ha van azzal mennyire van megelégedve, illetve ott vannak-e konfliktusai, vagy netalán ott minden simán megy, hogy ki tudja-e fizetni a számláit, vagy nem, tehát mindentől függetlenül (Mind a pozitív, mind a negatív gondolatokat félretéve), semmi mást nem tesz, mint azt, hogy mindentől függetlenül, akkor és ott nagyon, de nagyon boldognak érzi magát.


Persze, nagyon jól tudom én azt, hogy ezt a mindenek előtti és mindenek feletti és mindenek mögötti, abszolút boldogsági állapotot, nem lehet elérni, csak úgy hirtelenül és egyből, hű-belé Balázs módra, úgymond gyakorlás nélkül. Ezt éppen úgy be kell gyakorolni, mint bármit., de hogy kézzel fogatóbbat mondjak: mint a sportolóknak azt a sport-tevékenységet, amit éppen folytatnak. Mint például egy tornagyakorlatot a tornászok, vagy egy forma-gyakorlatot (katát) a harcművészek. Tudom, hogy kissé furcsa dolog testi erőfeszítésekkel és bizonyos - nem mindig természetes! - mozdulatok elvégzésére való koncentrációval, vagyis éppen, hogy nagyon is aktív cselekvés-sorra való odafigyeléssel példázni azt, hogy az ember miként koncentráljon arra, hogy még az eszével se csináljon semmit. Illetve arra, hogy éppen az esze és annak a figyelme segítségével, fegyelmezze magát és ne hagyja, ne engedje meg az egyébként mindenféle gondolatnak a futtatásához szokott eszének, hogy másra "merjen" összpontosítani, mint a csakis boldogság-érzetre és a boldogság-állapotra. Illetve, ami majdnem ugyanaz: a szeretet-érzés és a szeretet-állapot minél mélyebb és intenzívebb átélésére.
De csakugyan, a sport, vagy a nagy figyelmet igénylő munkatevékenységre való összpontosítás a legjobb és a legplasztikusabb példa arra, hogy miként lehet elérni ezeknek némi feszült összpontosítást igénylő tevékenységek közben átélt állapotoknak a fordítottját: a minél lazább (úgymond pihenő) helyzetben történő gondolat - és érzés fegyelmezést annak az érdekében, hogy a szeretet-boldogságot, illetve a boldog-szeretetet, tehát ezt a nyugalomban átélendő fenséges állapotot, minél mélyebben, és minél intenzívebben és valamikor az utóbbi ellenére is nagyon lazán, tehát feszültség-mentesen átélhessük.
Mielőtt a gondolatok megállításának a technikájára rátérnék - Amelyet egyébként részletes magyarázatokkal ellátottan, el lehet olvasni minden agykontroll technikákat népszerűsítő kézikönyvből, vagy relaxációs technikákat okító kézikönyvből - illetve, mielőtt a szeretet és a boldogság különbsége megtételére rátérnék, előbb arra a kérdésre szeretnék választ adni, hogy mire is jó tulajdonképpen ez a, lehetőleg minél mélyebb átélése a minden életkörülménytől és sors-eseménytől és hétköznapi lelki állapotoktól független, szeretetteljes boldogsági élménynek?

1) Nos: mindenek előtt az egészség megőrzése érdekében, azok (fiatalok és középkorúak!) számára, akik még nem veszítették el. Illetve és főként, az egészség a minél nagyobb mértékű visszaszerzése érdekében, azok számára, akik a különböző és ismétlődő, vagy sorozatosan átélni kényszerült negatív sors-élményeik hatására elveszítették azt (Krónikus betegekké váltak.). És ez nem vicc és nem szélhámosság. Balog Béla spirituális gyógyító mester, a Végső Valóság című siker-könyvnek, és más jó-könyveknek a szerzője (Aki maga is kigyógyította magát már igen komoly betegségekből, például rákból is.) szokta emlegetni és megnevezni gyakran azt, hogy valamelyik amerikai orvos-professzor kapott azért Nobel díjat, több mint húsz éve, azért, hogy gyakorlati kísérleti eredményekkel is alátámasztva, bebizonyította azt, hogy a meditáció segítségével meglehet gyógyulni, és fel lehet épülni a legsúlyosabb és legveszélyesebb betegségekből is.

Az viszont, hogy mindjárt az első helyre tettem az egészség visszaszerzését (Azokat ugyanis, akik még nem veszítették el azt, kevésbé érdekli a megtartása...), nem azt jelenti, hogy ez az életterület lesz az, amelyen a leghamarabb kézzel fogható eredményeket fogunk elérni. Noha, én nekem, is sikerült néhány hónap leforgása alatt egy igen fájdalmas húgyhólyag- és prosztata-gyulladásból kigyógyítanom magam ezelőtt 29 évvel és azóta sem kellett kórházba feküdöm, pedig azelőtt többször is voltam korházba beutalt beteg. De persze, nem csak a meditáció, hanem az egész addigi, rejtetten gyűlölködő, jellegzetesen skorpió-karmás magatartásom kicserélése - átváltoztatása segítségével is érhettem el ezt. De tény, hogy az asztrológiai sorsprogramom megismerésével egy időben történt a meditáció begyakorlásával, és anélkül ez a részbeni, de lényeges egészség - helyreállítás nem sikerült volna.


2) Tehát amit időben a leghamarabb el lehet érni a boldogság - és szeretet - meditációk sorozatos gyakorlásával (a benne elérhető fennkölt szellemi állapotok átélésével), az, az általános közérzetünk feljavulása, a depresszív és szorongó (netalán félelmi...) hangulatok és érzések elmaradása, a derűs optimizmus és élet-bátorság megjelenése az öntudatunkban és ez által a mentalitásunkban a cselekedeteinkben, az életvezetésünkben.
És ezzel együtt persze, az, ami manapság oly fontossá vált, tehát amire törekedni kezdett az emberiség egy harmada a korona-vírus fertőződéseknek az többé - kevésbé felfújt méretű világ-terjedésének az idején: Jelentősen ERŐSÖDIK TŐLE AZ IMMUNRENDSZER. Ami persze, nem jelenti azt, hogy az immunrendszer erősítésének, illetve annak az erősségének a növelése érdekében, emellett nem kellene az életmódunkat általában is, sportosabbá tenni. Vagyis, hogy nem kellene még több rendseres mozgást végezni a meditáció mellett, lehetőleg a szabad levegőn. Illetve, hogy nem kellene a táplálkozásunkat is lehetőleg minél természetesebbé tenni. De azt viszont jelenti, hogy ezekkel együtt, olyan erős immunrendszert eredményezhetnek, hogy bármilyen baktérium, vagy vírus család is költőzne be a szervezetünkbe, abban nem lesz képes sokáig lakozni és abban elszaporodni, vagyis azt lebetegíteni.

3) Harmadsorban jön az, ami a hétköznapi, tudományosnak mondott, pragmatikus - materialista gondolkozási módhoz szokott személyek számára hihetetlen. De, amit az agykontroll ezer - egy, a tárgyi valóságban is, úgymond ellenőrizhető, un. "agykontroll sikerrel" be tudott már többszörösen bizonyítani és ezekkel alá is tudott támasztani. És ez, nem más, mint bizonyos sajátos (vagy általános...) életkörülményeinknek a fokozatos javulása. És ez ismét csak nem jelenti azt, hogy aki neki fog meditálni, az szükségképpen és azonnal meg fog gazdagodni. És ezt a misztikus hazugságot, nem csak azért nem állítom, mert nem vagyok szélhámos, hanem azért, mert asztrológusként tisztában vagyok azzal, hogy az eredeti rendeltetésünk szerint, tehát az élet-programjaink között nem is létezik olyan cél, mint az anyagi meggazdagodás. Sőt, hogy az igazi, gyakorlati boldogságnak, az un. boldogulásnak az elérésében (Tehát abban, amit nem csak meditációban lehet eléri, hanem aminek tárgyi szinten is és folyamatosan meg kellene jelennie a hétköznapi életkörülmények szintjén is, de ismétlem: nem feltétlenül, sőt: inkább nem anyagi gazdagodás formájában.) egy bizonyos mértéken felül, az anyagi gazdagság, az igazi boldogság elérésének az útjában állhat, és mint azt gátló és azt ellehetetlenítő tényező jelenhet meg.
Hanem csak azt jelenti az általános életkörülményeknek a bizonyos mértékű (arányos!) és fokozatos feljavulása, hogy olyan tényezők, olyan új meglátások, olyan új körülmények és emberi kapcsolatok jelennek meg az ember életében, amelyek elősegítik a kreatív élet folytatását, és tehát elősegítik, a nappali éber tudatának az azt, általában szorongó feszültségben tartó, un. mostoha életkörülmények közül való kiszabadulást. De nem szabad naiv idealistának lenni: bizonyos megoldandó problémák mindig fenn kell, hogy maradjanak, hiszen, a különböző karma-oldást lehetővé tevő, általában kellemtelennek, sőt: néha egyenesen ellenségesnek - negatívnak (is) - érzékelt sorsjelzések és életfeladatok szükségszerűen jelen kell, hogy legyenek az életünkben. De mondom, ezek már nem lehetnek fenyegető jellegűek, illetve kibírhatatlanok, vagy megoldhatatlanok. Illetve, ezek "valamiért" sokkal könnyebben s simábban oldódnak majd meg, mint azelőtt, hogy meditálni kezdtünk volna.

II.

Ha ezeket megértettük, akkor vizsgáljuk meg azt, hogy miként lehet a meditatív állapot elérését a leginkább lehetetlenné tevő, össze - vissza cikázó gondolatok és ötletek és meglátások és spekulációk egymás után való "kéretlen" megjelenését, sőt: pörgését leállítani, és így, a "szín tiszta" és önzetlen szeretet állapotot-, és ha lehet még az annál is önzetlenebb boldogság-állapotot elérni, az un. isteni boldogság állapotot elérni?
Ehhez első sorban a testünk kell nagyon ellazult - relaxált - állapotba kerüljön, mert amennyiben a test kellemetlen állapotokat jelez, lehetetlenség elérni azt, hogy a figyelmünk ne térüljön el oda, és így a gondolataink is ne irányuljanak arra, hogy ezt a kellemetlen feszültséget miként háríthatnánk el. Ezért azok számára, akik nem akarnak jógázni és azt a joga kurzusokon az oktatók által irányítottan begyakorolni, és - vagy nem szokták meg valamilyen oknál - Pl. rá nevelésnél - fogva a keletiek által a leggyakrabban használt, úgymond lótusz-ülést, én azt javaslom, hogy ezzel - legalább is addig, amíg a meditatív - boldogsági - állapot elérésében bizonyos tapasztalatot (rutint) nem szereznek, ezzel ne nyomorgassák magukat. Hanem, amennyiben nem rendelkeznek egy, erre nagyon alkalmas jó kényelmes fotelt, akkor egyszerűen feküdjenek a hátukra és előbb így lazítsák ki külön - külön minden végtagjukat, majd az egész testüket, a nyakizmokkal együtt. (Figyelem, erre különös hangsúlyt kell fejtetni. Ti, hogy az energia-áramlás a test és a fej között legyen minél zavartalanabb.)
Ha ez megtörtént, akkor vigyék be a figyelmüket és ezzel együtt a gondolataikat is a az un. lelki világukba és próbálják meg azt teljesen pozitív - Például hála szeretetteljes - érzelmi állapotúvá áthangolni, vagyis minden, a hétköznapi életükben "éppen aktuális" negatív érzelemtől megszabadítani, és így, ott abban a pozitív és lehetőleg máris "boldogságos" állapotban , minél jobban étezni magukat. Majd, ha úgy érzik, hogy ez sikerült, akkor a próbáljanak meg egy szinttel magasabbra- illetve, önmagukban, még beljebb, vagy még mélyebbre kerülni, például 10-től vissza számolva nulláig, és, amikor a nullát "elérték" finoman át surranni egy, az érzelmek és hétköznapi gondolatok világát tartalmazó boldog és szeretetteljes és hálás lelki állapotnál úgymond fennköltebb, örök (Isteni, abszolút, ki ahogy akarja nevezni) és tehát kimondottan csak és csakis boldogsági állapotba kerülni és, az elején ennek az állapotnak a megtartására és fenntartására különös éberséggel vigyázni, erre összpontosítva, semmiféle más érzelemnek, de pláne gondolatnak és pláne spekulációnak, magukban helyt nem adni. Persze ez az elején elég nehéz, és emiatt, ezért mentálisan nem is lehet még teljesen ellazulni, mert az ember csak azon kapja magát, hogy, mintha álmodna, csak úgy észrevétlenül jött egy hétköznapi képzete, amihez társult egy gondolata, illetve, hogy kéretlenül, és akaratlanul és szándéktalanul gondolatban okosan érvel valami mellett, vagy valami ellen és valaki ellen, vagy társalog valakivel. Nincs semmi baj, ilyenkor észbe kapunk, azt gyorsan, és teljesen érvénytelennek semmisnek nyilvánítjuk és "vissza - összpontosítunk" a határtalan és soha nem létesült (nem született) és soha véget nem érő örök, de mindig jelen levő egyetemes "édes" és jó, boldogsági állapotba való minél erősebb elmerülésre. És így tovább. Így bánunk el mindem következő gondolattal, vagy a megidézett boldogsági állapoton kívüli érzettel, aminek a jelentkezését, azonnal nem vesszük észre ugyan, de valamelyik önkéntelen gondolatsornál észbe kapunk így is, úgy is, és akkor azt azonnal megszüntetve, "megyünk" vissza a boldogságba és igyekszünk ezt az időben és térben határtalanul létező (szeretet alapú!) boldogsági állapotot minél intenzívebben és teljesebben átélni.

Miután sikerült már öt, hat vagy hét alkalommal ezt a meditatív állapotot elérni és minél tovább fenntartani, egyre könnyebbé válik mind a beidézése, mind a bene való hosszas megmaradás. Sőt, bizonyos számú gyakorlatvégzés és időbeni rutin szerzés után, sikerülni fog ezt a boldogsági állapotot úgy is fenntartani a lelkünkben, hogy közben végezzük a napi feladatainkat, vagyis azoknak a szüneti állapotaiban, Amikor tehát a munkánkból egy pillanatra felocsúdunk és fellélegzünk, és annak az állapotából úgymond kitekintve, nem arra gondolunk például, hogy mennyire fáradtak vagyunk, vagy, hogy mennyire megbántott a tegnap, vagy ma a főnökünk, a feleségünk, vagy a férjünk, vagy a gyermekünk, az anyánk, az apánk, a szomszédunk, stb., hanem, arra, hogy mindenek ellenére boldogok vagyunk akárcsak a meditációban. És így az életünk már sokkal, de sokkal jobb és nem csak, hogy "elviselhetőbb", hanem örömtelibb és pozitív eredményességgel is teltebbé válik. Nem csak az eredményeink lesznek jobbak, de a szerelmünk is, ha van, akkor derűsebb, illetve a párkapcsolat (élettársi viszony) is vissza nyeri a kezdeti fényét és üdítő ízét, és főként az igazi értelmét, amit viszont már nem ennek az írásnak a témája...
Ez tehát a "mennyek országának" a keresése nevű alkímiai művelet végzése, ahogyan azt a Krisztusi Názáreti Jézus tanította, és nem véletlenül tette hozza, hogy "A többit megkapjátok ráadásul". Tessék kipróbálni!

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO