ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.08.20. 08:15

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 73 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2013.04.19. 16:32 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 232
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
A bőrgyógyász, aki csecsemőkorom óta kezelt az ekcémával, kb 30 éves koromban megjegyezte, "úgy látom, ez örök szerelem", és úgy tűnik, ez tényleg így van.
A múltkoriban sikeresen elmúlt az ekcémám, amikor valóban lelkileg valamit helyrehoztam magamban, de a jelek szerint csak ideiglenesen. Pár hétre rá ismét előjött. Korábban a jobb kezem középső és gyűrűs ujján volt, a múltkor átment egy igen érdekes alakzatba, mégpedig a középső ujjam alatt a tenyeremen, kb gyűrű alakban. Miután ez már kibírhatatlanul fájt, elmentem bőrgyógyászhoz (nem a régihez). Azt mondta, a helye szerint lefogadná, hogy fémallergia, de miután biztosítottam, hogy egyáltalán nem hordok gyűrűt, ezt elvetettük. Felírt egy szteroidos krémet, amitől hipp-hopp elmúlt. De ugye nem csodálkozunk, hogy kb két hétre rá ismét előjött, ugyanott, tehát a középső ujjam alatt a tenyeremen és most még a mutatóujjamon is. Miután a csodakrém szteroidos volt, amit nem tanácsos nyakra-főre kenni, nem kenem be vele, meg szeretném találni az okot.

Tudnátok segíteni, hogy mit jelent az ekcéma helyének megváltozása?

Ide kapcsolódó kérdésem egy általánosabb: van esetleg olyan tanulmányotok, amiben fel van sorolva, hogy melyik testrész minek felel meg?

Valamint: helytálló-e az új német medicina azon megállapítása, hogy biológiailag jobbkezes nő jobb oldali betegsége a partnerrel kapcsolatos, a bal oldali pedig az anya-gyermek viszonyból ered?

Előre is köszönöm.

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.04.19. 18:18 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 483
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
Nekem az jut eszembe, hogy az érzelmeidet tartod vissza , illetve képtelen vagy arányosan és időben helyesen oldott lenni. Ez a szteroidról jut eszembe, mert a sportolók kapnak ilyen összetételű valamiket, hogy jobb teljesítményük legyen. Ha ettől elmúlik, akkor ilyen probléma lehet a mélyben.
Nem figyelted meg, hogy amikor magától elmúlik, miben különbőzik a magatartásod? Mert biztos aggódsz, szorongsz, de mitől?

Nekem is van egy picike ekcéma a nagy ujjam és a gyűrűsujjam között. Se nem viszket , se nem fáj és olyankor símul el, amikor sikerül anyámmal és saját anyaságommal ( az érzelmi életemmel) harmóniába kerülni.

Rüediger Dahlkenak is van egy lexikon-szerű könyve: A betegség, mint szimbólum. Abban minden betegség értelmezése megvan. Ő pl azt írja, hogy olyankor van ekcéma -probléma , amikor belülről nem engedjük kifelé , a fény felé, saját sötétségünk, amikor félünk a támadástól, vagyis kímélnénk magunkat a felismerésektől. A sötét, belső témák feldolgozása lenne a feloldás.

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.04.21. 23:26 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 813
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Gabika!
A lélek nyelve a betegség, de a baleset is című Logosz rovatban a 6. oldalon többen írtak az ekcémáról, s az derült ki, hogy az apai szellemiség, sőt, egészen konkrétan az apa hiánya is okozhatja. Olvasd el. Ennek nyomán én azt javaslom naplózz a saját szülői felelősségedről, látszat-megoldásokról, társadalmi megfelelési vágyról, metafizikátlan megszokásokról, és természetesen a te viszonyodról a társaddal, mint apai szerepű szülőtárssal. Továbbá a kézen való megjelenés esetében a 6. házban levő negatív-skorpió Uránusz és vegyes-skorpió hold által jelölt tulajdonságaidról.
A középső ujj - Szaturnuszi ujj (felelősség-problémák)
gyűrűs ujj - Nap ujj (személyiség-ellenesség, önérzetesség)

Az ekcéma helyváltoztatás lehet a karmikus képzet variálódásának (új-hajtásának!) következménye is, pusztán fizikai oka lehet a szteroidos krém is. De az biztos, hogy nagyon fontos lemenned a probléma gyökeréig, ha kell újból és újból újjászületni a problémát okozó őserők szempontjából. És persze fel támadni.

Linda,
Számomra egészen új hír, hogy a sportolók oldottság elérésére kapnának szteroidot. Tudtommal a szteroid valamiféle férfihormon szerű anyag... Nem? Tehát nem látom az összefüggés útját az oldottság és az érzelmek kimutatása felé. Mi kapcsolódik itt a víz alkímiai elemhez tartozó jegyekhez és bolygókhoz?
Azt tartom lehetségesnek, hogy maga az ekcéma, mint kiszáradásos bőrbetegség, tehát a víz hiánya a bőr azon területein. Erre gondoltál? Ez jó meglátás, de szerintem a gyöképrobléma a Szaturnusz őserővel való ellenséges viszonyulás, hiszen a bőr a maga összes összetevőjével köztük az üdeségét és rugalmasságát is adó vízzel együtt a Szaturnusz őserőhöz tartozik.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.04.22. 09:26 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 483
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
Én arra gondoltam, hogy a víz , old. Felold. Az ember is akkor lazább, ha megfelelő arányban áramlik benne az érzelem. Bármely kilengés oda juttatja , hogy begörcsöl, amit szimbólikusan úgy lehet ételmezni, hogy kiszárad. Nincs elég inger. Kiszárad. nem rugalmas. Márpedig a bőr egy rugalmas valami, nem?

Persze, hogy a Szaturnuszhoz tartozik, az ember egészen rosszul feleli meg a kérdéseit ( ha vannak, mert az is lehet, hogy már ott "száraz", ahol attól zárkózik és gubózik be, hogy egyáltalán megkérdőjelezze, hogy mi baja, visszatartja belső feszültségeit, nehogy meg kelljen lássa és foglalkoznia kellene vele, nehogy átéltesse magával). Tehát helytelen kérdésre helytelen felelet, vagy olyan felelet, hogy "nincs is kérdés". Nincs is probléma.

A kéz az a részünk, amivel fogunk, megfogunk és érintjük is a másikat. A Párunkat. A bőr is kapcsolatteremtés szerve is, a kezünkön főleg. Hogy nyúlunk valakihez, valamihez hozzá.

A szteroidok azok doppingszerek, nem? Ebből következtettem ki azt, hogy ha ettől elmúlik, akkor a lelkesedés , a merni hozzányúlni a problémákhoz, a merni átélni a bajt, hogy láthatóvá váljék-tartozna ide. A sportolok is arra használják, hogy rugalmasak, lendületesebbek legyenek, izmaik a maximumon rugalmassá váljanak. Persze, hogy ez rossz hozzáállás, mert pillanatnyi, rövid távú eredményt hoz. Mi rossz? Elsősorban a felelősség. Mert annak érdekében teszik, hogy látványt nyújtsanak, megjátsszák és elkápráztassák önmaguk és másokat. Közben , meg elfojtás van belül, mert nem néznek szembe a normális folyamattal, ami ilyen következményt hoz.

Tehát kívűl elmúlasszuk az ekcémát, hogy ne zavarjon. Viszont az okozó diszharmónia nem múlik el. A látvány megvan, sima kéz és semmi fájdalom, viszketés a felszínen. Természetesen kiújul, mert az ok nincs felhozva, nincs felvállalva.

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.04.22. 10:01 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 483
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
Gabika, még az jutott eszembe, hogy azt kéne megnézni, hogy a rendeltetés fogalmával hogy állsz. Ajánlom szíves figyelmedbe Dénes Marika legújabb cikkét a Törvényes (Feelelős) éltrendről : http://www.szepo.com/index.php?what=cikk&id=126
:)

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.04.24. 10:56 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4086
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Linduska!
Az, hogy ezt, a hormonális kezelés - szimbólumot a sportolással hoztad összefüggésbe nagyon okos gondolat! És az egész elmélet amit köréje írtál, a felszíni látvány-produkcióval, amely a lényegi spirituális - karma-oldási - bajokról el tereli a figyelmet, nagyon is helyes. De itt víz és érzelmi, tehát Hold - Neptunuszi problémák csak annyiban merülnek fel, hogy aki nem tud a megfelelő téridőben, egy adott problémára (pl. nevelésre) koncentrálni, az oldott sem tud lenni. No de a sportolóknak mindenre szükségük van a magas ugrás közben pl., vagy a karatéban a villámgyors ellencsapás abszolút egyetlen pontos pontba való bevitele végrehajtásakor, csak éppen az érzelmekre nem! Sőt: az érzelmek ilyenkor nagyon is károsak, zavaróak! Láttam már abszolút tehetséges focistákat karrier-törötten, mert igen érzelem-dús volt az állapotuk meccsek közben, és hiába, hogy elképesztőn zseniális (bravúros) technikai megoldásokra voltak képesek, mert egy egy igazságtalannak tűnő bírói döntés (Pl. henc, obszájd, vagy szabadrúgás meg-, vagy nem megadása), annyira ki tudta őket zökkenteni lelkileg, hogy az edzőknek, akik egyébként nagyon is szerették volna őket a pályán tartani, folyamatosan le kellett cserélniük őket kevésbé tehetséges, de az igazságtalannak vélt bírói döntésekkel szemben közömbösebben viselkedő játékosokkal.
És hol, milyen meccseken nem születnek, akár a rendes bíróságokon és törvényszékeken is, még ha csak aprócska, de mégis téves bírói ítéletek? Éppen arra megy ki a játék a nagy teljesítményért folyó sport-látvány őrületben, vagyis az élsport nevű szórakoztató iparban és reklám-kereskedelemben, pl. az olimpián, hogy az érzelmeket minél inkább ki zárni, lehetőleg 99 százalékban!

A meglátásod tehát nagyon jó mind a kiindulási ponton, mind a végső rész-következtetésekben, de a köztes magyarázat a vízzel és az érzelmekkel hibás. Remélem, ezért nem haragszol meg, mivel itt most a minél helyesebb spirituális diagnózis megkeresése a fontos. Tehát a szaturnuszi - földies és un. "száraz" szellemiség zavarában kell keresnünk a probléma okát, amihez, természetesen, a Gabika képletében a Bika Lilith jelzi az első nyomvonalat, de természetesen, a Szaturnusz is, és mint mélyben való ok-okozati összefüggés keresés, a Skorpióban álló Uránusz (Belső mentalitás béli megfordulási, irány - változtatási képesség - készség a Szaturnuszi szellemiséggel kapcsolatosan. És itt két konkrét dolog merül fel: Az egyik, hogy a Szaturnusz, nem csak a felelősség bolygója, hanem a koncentrációé is, na meg a határoké, a határozottságé is. És itt jön be az a tragédia szintű probléma, amiről éppen Marikával beszélgettünk a tegnap, ti. hogy az emberiség nyugatilag civilizált részéből teljesen ki van pusztítva az apaság szelleme. Konkrétan Gabikánál ennek a következménye abból adódik, hogy - mint minden "normális" családban a modern és a posztmodern korban, egy részt majdnem teljesen rá zúdul az ikrek fegyelmezése, ahogy Marika mondta az újabb vonatkozó baráti tapasztalatai alapján, hogy elképesztő, hogy manapság már a másfél - két éves babák is egyenesen tojnak az apjukra, aki nem mer még csak rájuk sem szólni, nehogy agresszív hím sovinisztának és agresszor zsarnoknak kelljen látszania, nem, hogy mások előtt, de még a saját tévesen be állított (szintén neveléskor!) lelkiismerete előtt is. De nem csak, hogy a Gabika férje nem, segíti őt a csintalan ikrek fegyelmezésében, de ő maga sem volt ahonnan a Szaturnuszi mintát át vegye és a határozottságot és a koncentrációt pl. természetesen gyakorolja, mivel az édesapja is úgy le volt szerelve a liberális - polgári (feminista) humanizmus által, hogy azt sem tudta, hogy, szó szerint: fiú-e, vagy leány? Érthető tehát, hogy szegény kismama azt sem tudja, hogy végül is, ő most micsoda és kicsoda is, ebben a végső soron mégis csak édesanyai és egyáltalán nem édesapai szerepkörében? Sovány segítség az ugyanis ebben a kauzális zavarában az ő számára az, hogy miután tőle megtanulta (Figyelem!), a férje is kezd úgy ahogy (bátortalanul, de...) felelős férfiként - édesapaként és nem kívülálló humanistaként: toleráns szájtátiként, mint minden "mai kispapa"! - egyre határozottabban bánni a saját gyermekeivel!
Ez a problémakör tehát, nem csak a Gabika gyógyulását veti fel, hanem azt is, hogy ti, akik a Szaturnuszi szellemiségnek ezt a sportarénákba és a közúti közlekedésre való kiszorításának a családi funkcióknak az el lehetetlenülési következményeit a saját családjaitokban is észleltétek, rám hagyjátok-e továbbra is, hogy emellett az igazi, tehát a mai humanista koncepciók "érzelgős piacán" rendkívülien kényelmetlen és népszerűtlen felelős és határozott apai magatartás szellemiségnek a rehabilitációja mellett egyedül, illetve most már a Viola segítségével is, kardoskodjak? (Lásd, hogy még az én új barátom, Tarnóczy Vilmos sikeres blog-író és misztikus-fantasy regényíró is, abban vélte felfedezni a metafizikus-gondolkozói hiteltelenségemet, hogy szerinte túlzó morális igényességgel és tehát, szerinte túl korai személyi felelősség-elvárón és következetesen nevelem a lányainkat. Én viszont egészen biztos vagyok abban, hogy a mi lányainknak nem lesznek Szaturnuszi problémákra utaló betegségeik. :D )

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.06.18. 16:34 
Offline

Csatlakozott: 2010.10.29. 18:06
Hozzászólások: 32
Tartózkodási hely: Érd
Napjegy: rák
Aszcendens: skorpió
Kedves Hozzáértők! :)

Mit jelenthet a középső ujj sérülése? Múlt hét szerdán botlottam meg egy lépcsőn, kezemben a kukával, és a jobb kezem középső ujja húzódott meg, még mindig fáj, nem tudom teljesen behajlítani :oops: . Ugyanezen nap délutánján belázasodott a legkisebb gyermekem, majd két és fél nap láz után ellepték az egész testét kiütések, ma elsőnek, hogy jobban van, alig evett-ivott. A kettő közt biztosan van összefüggés, mivel alig pár óra eltéréssel történtek. A haragoskodás és az önvád játszottak nagy szerepet azokban a napokban nálam. Képtelen vagyok félretenni a polcra azokat a dolgokat, amikben hibáztam (anyagi dolgok), és a negatív következményeket minden nap viselem. Türelmetlen vagyok, amiért hiába látom már a jó irányt, a dolgok mégsem azonnal történnek ebbe az irányba hanem csiga lassúsággal. Persze elrontani se két nap volt, lehet, hogy helyreállni se fog hamarabb, mint ahogy elrontottam.
Köszönöm, ha válaszoltok!

Gitta


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.06.18. 22:25 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 813
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Gitta!

A középső ujj a Szaturnusz őserőhöz tartozik. És a leírásodból a türelmetlenséget emelném ki kulcsszónak. Ugyanis a türelem alapvető feltétele a határok őserejével való harmóniába kerülésnek. továbbá a középső ujj sérülése a szellemi felelőtlenséget is jelzi. Tehát azt, hogy a sorsnak, sőt, egészen pontosan a felettes énednek nagyobbak az elvárásai, nem másért, de nagyrészt azért, mert (ezek szerint) olyan esettel kapcsolatosan nem gyakoroltál önuralmat (Szaturnusz) amiről tudtad, hogy mi lenne a helyes magatartás... De éppen ezt írtad te is. Szerintem arról az általános jelenségről van szó, amit az árnyék-én a világi logikájával bemászva a sorskérdéseink szintjére az elménkben kontárkodni kezd, és ő akar állni életünk hajójának kormányánál, mert : "mi az hogy nem ő irányít a pragmatikus eszével mindent?!!" - felindulásból ki kellett vegye az irányítás a felettes én ("lelkiismeret" egyetemes törvény-ismeret, Szaturnusz) hatásköréből. De ha az Árnyék-Én vezet, akkor garantált a Titanic-sors.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2013.06.21. 13:50 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4086
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Margó!

Jézus azt írja valahol,m hogy azoktól, akik ismerik az Atyát (akik tehát ismerik és tudják a spirituális - megváltódási - csíziót. ), több váratik el, mint az "ártatlanoktól", a tájékozatlanoktól. Légy szíves, ezzel a magyarázattal is egészítsd ki a Viola, szerintem helyes fejtegetéseit.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2014.11.11. 08:24 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4086
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
A pánikbetegségnek például,

mint más pszichés és pszichiátriai betegségeknek általában,

több (jó-néhány) spirituális oka is van amit az asztrológia számon tart és amit e tudomány diagnosztizálási módszereivel fel lehet tárni, és így a betegség igazi okait a tudatosítás segítségével feloldani, így a betegséget ténylegesen is megszüntetni.

Elég baj, hogy az emberek az orvosokhoz és így az orvosságszedéshez folyamodnak, mint egy vírusfertőzéssel, vagy baleset-gyógyítási szándékkal, mert ezektől eltérően, a pszichés - pszichiátriai betegségeknek un. belső, karmikus okai vannak, amiket nem lehet gyógyszerekkel megszüntetni, csak az agyat lehet megzavarni - elkábítani, hogy a belső okokat ne érzékelje, de azok nem szűnnek meg a gyógyszer-kezeléstől és a sors más területén jelentkezik a betegségnél kevésbé látható-érzékelhető, de annál károsabb hatásuk.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 73 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO