ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.06.16. 00:05

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


"Széles az út amelyen el lehet indulni, de szűk az a kapu, amelyen be lehet jutni a Mennyek Országába."
"Sok a meghívott, kevés a kiválasztott." (Názáreti Jézus)Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: A legkedvesebb Bolond-viccem
HozzászólásElküldve: 2018.03.16. 20:53 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4073
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Bár egy kicsit hosszas (Sőt, akár több poénos mesét is lehet szőni belőle…), és a csattanója sem váratlan, tehát akkora megütközést, vagy felszabadulást nem okoz, mint az igazán jó viccek, de mindezek ellenére, és mivel annyira jellemző az árnyék-én zsenialitására, ez az én kedvenc bolond-viccem:

A bolondok házában egy „civilekkel” is bővített orvosi konzílium, illetve orvosokból és szociológusokból, meg a polgármesteri hivatal egyik fontos hivatalnokából álló komisszió dönti el, évről évre, hogy a gyógyulás határozott jeleit mutató betegek közül, kit engednek vissza a rácsozott ablakú és ajtójú intézet-épületen kívüli világba.

A vicc hőse, mondjuk: Jenő a nagytekintélyű komisszió számára végig helyes választ adott az összes kérdésre és már csak az utolsó, inkább már csak formális kérdésre kell válaszolnia: Mit tesz majd, ha kiengedik.

- Hát mi mást, mint, hogy szerzek egy parittyát és szét lövöm azzal ennek a k. épületnek az összes ablakát. Az eredmény természetesen, negatív.

A következő egy évben viszont a bolondságnak semmi jelét nem adja, sőt, az udvari levegőzések alkalmával, a többi bolondtól félre vonulva, a korházban fellelhető összes olvasni való könyvet elolvasta és már a szakkönyveket kezdte bújni és a kezelőorvosokat, nem mindig és nem is könnyen megválaszolható kényelmetlen tudományos kérdésekkel ostromolni.

Újból komisszió előtti elme és lelki- állapot-vizsgálat, aminek a folyamán éppen, hogy nem filozófusi intelligenciával válaszol minden feltett vizsga-kérdésre, majd megint jön az utolsó keresztkérdés….

- Természetesen egy jól fizetett munka-lehetőséget keresek magamnak, amit jól megbecsülök, a dolgomat maradéktalanul elvégzem, és az első fizetésemből új ruhát és cipőt veszek, és el kezdek kirándulni a város melletti erdőben. Aztán évek múlva egy autót is, majd annak leszerelem az apám régi kovácsműhelyében az egyik kerekét és kiveszem a belső gumiját, amiből csíkokat vágok ki. Ezt összeszerelem egy az erdőből korábban hozott ágassal, és egy jó parittyához belövöm vele ennek az épületnek az összes ablakát. – Vissza!

A harmadik évben már kényelmetlenné válik az orvosok számára is a helyzet, mivel az orvosok kénytelenek kerülni a Jenő társaságát, és külön taktikákat kellett kidolgozniuk egy éven át, hogy minél kevesebbet találkozzanak vele, mert olyan elméleti ismeretekre tett szert a szak-könyveiket olvasva és az ott olvasottakat velük megvitatva, hogy bizony egymás előtt kellett pironkodjanak, Jenőnek egy – egy „ártatlanul” feltett kérdése után. Nagyon reménykedtek tehát abban, hogy a következő évi komisszió – vizsgáján sikeresen helytáll és ők végre megszabadulhatnak tőle. El is érkezik a nagy nap, Jenő briliánsan válaszolgat a kérdésekre, még meg is nevetteti a társaságot az időnkénti szellemes válaszaival, aztán megint jön a perdöntő kérdés, amit az orvosok hagynának ugyan a fenébe, de sajnos nem lehet kihagyni, mert a szabályzatban szigorúan elő van írva annak is a feltevése. És még ez sem lenne gond, de hát ott vannak a kívülálló civilek, sőt, ebben az évben még egy parlamenti képviselő is részt vett a meghallgatásokon.

Mit tesz majd Gyurcsány Jenő úr, ha innen kiengedjük?

- Tisztelt komisszió, hölgyek és urak, első sorban igyekszek majd egy konszolidált életvitelt biztosítani képes, biztos egzisztenciát teremteni magamnak, olyan munkát keresve, ami nem csak anyagilag jövedelmező, de a szellemi igényeimet is képes kielégíteni… és jön nagyjából ugyanaz a jövőkép, amit az előző évben is elmondott, amelyben viszont az autó kerekének a leszereléséről már nem esik szó. Sőt, az autó mellett ugyancsak az erkölcsi, esztétikai és szellemi igényeinek is megfelelő, csodálatos női párnak a megkereséséről és feleségül vételéről mesél, illetve az időközben szerzett jó barátokkal együtt megült esküvői ünnepségről és itt az orvosok már erősködnek, hogy nincs szükség további információkra, szerintük Gyurcsány urat már másnap haza engedhetik. A Parlamenti Egészségügyi Bizottság tagjaként az audición részt vevő képviselő viszont, ha udvariasan is, de határozottan rájuk szól, hogy hagyják az embert beszélni. Jenő tehát folytatja és elmondja, hogy miként viszi haza az autóján az új feleségét, hogy miként vetkőzteti le és viszi az ágyba, és itt már a politikus is le akarja állítani, de azt már nem lehet: - És akkor le húzom a bugyiját, abból kiveszem a gumipertliket, azokból egy jó parittyát csinálok és betöröm a bolondok házának az összes ablakát.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO