ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2023.02.04. 11:18

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Tapasztalati gyakorlat és tapasztalati valóságismeret, tehát élet-tapasztalat nélkül kábult (mesés) fantazmagória és steril okoskodás minden elmélet, és Teo-riai (Isteni látási) következtetések levonása és számontartása nélkül, a tapasztalat értéktelen robotolás.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2023.01.04. 19:10 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4264
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
MARS RETROGRÁD
            A személyi horoszkópban, a retrográd mozgásban (látszólagos hátráló állapotban) levő bolygók arra utalnak, hogy az ön személyi fejlődési és kiegyenlítődési sors-programjában kiemelt jelentőséggel bír az a teremtő őserő, amit az illető bolygó képvisel. Ebben az esetben ez azt jelenti, hogy a Mars által megtestesített őserő, az ön személyében és sorsában vagy nagyon jó, vagy nagyon rossz vetületeiben jelentkezik - annak függvényében, hogy milyen fényszögeket kap a Mars és annak függvényében, hogy ön milyen hamar ébred rá azokra a jó, vagy rossz tulajdonságokra, amelyek e bolygó által képviselt őserőnek a sajátos megnyilvánulásai. De jól oda kell figyelnie, mert az ön számára és az ön életében ezekhez a személyi tulajdonságokhoz és késtetésekhez semlegesen viszonyulni lehetetlen.

  E tulajdonságok: bátorság, vagy vakmerőség, vagy félénkség és gyávaság, vagy agresszivitás és kegyetlenség, célra-törés vagy konfliktus-kerülés, visszahúzódás és habozás, őszinteség és nyíltság, vagy stratégiázás és alattomosság. Az ön elsődleges problémája tehát az életenergia arányos használata és áramoltatása, illetve szabadon engedése, vagy ellenőrzés alatt tartása, tudatos irányítása és megfelelő adagolása. 

  A buddhizmusból átvett reinkarnáció elméletével operáló karmikus asztrológia következtetései szerint, korábbi testet-öltései folyamán a lehető legrosszabban használta az életenergiáit. Most is szétszórja életerejét: agresszivitásra, kegyetlen tettek végrehajtására, vad indulatainak, brutális vágyainak, hisztérikus hajlamainak, csillapíthatatlan, esetleg féktelen szexuális vágyainak , vagy hatalmi mániáinak, rombolási ösztöneinek a kiélését nem tudja elkerülni, vagy épp ellenkezőleg: nem meri kiélni jogos haragját, elfojtja magában a természetes igazságérzetét, nem meri nyíltan, egyértelműen és világosan kimondani az ellenvéleményét és nem mer szembe szegülni az esetleges rágalmakkal, az igazságtalan tettekkel és vádakkal. Elfojtja "az erkölcsi eszméit eláruló" természetes reflexeit, a természetes megnyilvánulási vágyát, életenergiáit nem hajlandó odaadással használni, azt képzelvén, hogy a kevés is elfogy. Mivel nem képes alkalmazkodni azon spontán helyzetekhez, amelyekbe az élet-, azaz, a saját tudattalanjában létező kiegyenlítődési programja helyezi. Tudatalattijában úgy érzi, hogy most is előbbi életeinek nehézségeit kell leküzdenie, amikor támadva volt, fenyegetettségben és állandó veszélyhelyzetben élt. Ezért váratlan pillanatokban marsi, Mars-típusú negatív megnyilvánulásai vannak: impulzivitás, ellenőrizetlen reakciók, gesztusok, agresszív szexualitás. Vagy épp fordítva: irracionális visszahúzódási kényszer, misztikus és irracionális félelmek, félelemkeltő kényszerképzetek, általános gyávaság.

   Mindennek következtében lehetséges az erős vérzékenység, vagy a vértelenség, a vérnyomás ingadozások, a hangsúlyozott baleseti hajlam is.

   A legfontosabb tehát a szülött számára a belső és a külső konfliktusainak az okát magára vállalni, a szenvedélyességét visszafogni, de a konfrontációkat nem kikerülni. Illetve a konfliktusos tapasztalatok segítségével meg kell tanulnia ellenőrizni és kezelni mind a fizikai, mind az érzelmi és a mentális energia - készletének a spontán megnyilvánulásait, vagy ha ezek elfojtottak, akkor tudatos erőfeszítések (sport, harcművészetek művelése és a harc kultikus gyakorlása, a rejtett konfliktusok és belső feszültségek játékos megélése és felszínre hozása: pszicho- dráma) révén meg kell tanulnia feléleszteni életerejét és szabályozni energetikai ingadozásait.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO