ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - nem veszélyes asztrológus (Győződj meg, ne óvakodj!)

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2018.07.17. 14:41

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: A Kos karma
HozzászólásElküldve: 2015.01.27. 16:59 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 741
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
A Kos karma

A születési képletükben Kosban álló Lilith-tel, Sárkányfarokkal vagy többnyire negatívan fény-szögelt Nappal rendelkező személyek karmikus meghatározódásairól, sorsproblémáikról, betegség és baleset hajlamaikról.

(A negatív karmikus pontok és a negatív fényszögek jelzik a spirituális struktúránkban velünk született zavarokat - gyengeségeket, túlműködéseket. Ezek a személyiségünk előtérbe kerülő részei ugyanis életünk ezek felismeréséről, beazonosításáról és meghaladásáról szól, továbbá a pozitív fényszögek jelzik azokat a lényeges pozitív képességeinket, amelyek szükségesek számunkra a karmafeloldásunkhoz.)


A Kos a (Lilith által megzavart és megbomlasztott és a Teremtés, a fizikai sík szükségét felismerő) Abszolút lét első - minden racionális előfeltételt és pragmatikus okot nélkülöző! - létmozzanatát, az abszolút ősteremtés létmozzanatát és az annak megfelelő morfogenetikus idea-tér szellemiségét testesíti meg. Vagyis az Isteni Ős-teremtés folyamatosan megtörténő elsődleges megnyilvánulását. Ezért az, ez az Őserő-tér, amelyet a Kos csillagkép jelez, a gyökere minden olyan megnyilvánulásnak, tulajdonságnak a Létben és az életben, amelyben megvan a gyorsan és spontánul megjelenő célirányosság, céltudatosság, bátorság, tettrekészség, és harci kedv, ezek feltételeként a spontán és gyors határozati, a taktikai szándéknyilvánítás, és stratégia-gyártási képesség, valamint a gyakorlatba ültetéshez szükséges rendíthetetlen tettvágy és tetterő. És mint a tűz elemhez tartozó jegyeket, a Kost is a vitalitás és a rendeltetése végzését segítő szenvedélyesség jellemzi pozitív esetben. Ugyanakkor a Kos kauzális létmozzanata, a teremtésben megnyilvánult és megnyilvánuló abszolút létnek az első spirituális önreflexióját, tehát az abszolútumnak az Isteni létben való öntudatra ébredésének a kauzális létmozzanatát és léterejét is megtestesíti

A pozitív Kos személy jellemzően öntudatos, aktív, tett-vágyó, a kihívásokra bármikor pozitívan reagáló, egyenes, nyílt, gyors észjárású, spontán döntéseket és cselekedeteket kívánó helyzetekben gyorsan és határozottan cselekvő ember. A harci helyzeteket, bátorságpróbákat, fizikai vagy logikai kihívásokat, versengési lehetőségeket mindig örömmel fogadó személy.

Azonban azok a személyek, akik a születési horoszkópjukban többnyire negatív Kosban álló Nappal, s még inkább, akik Kos Sárkányfarokkal, Lilith-tel születtek, azoknál ez a Léterő hibás, zavaros, tehát negatív tudattalan reflexadási tulajdonság-csomagként, negatív képzetrendszerként van jelen a tudattalanjukban. A karma működéséről érdemes tudni, hogy mint minden karmának: a Kos karmának is kétféle megnyilvánulási módja van. Az egyik a kívülállók számára is egyértelmű, tehát látványos vagyis teljesen nyílt erőszakosság, kíméletlen győzni-akarás és a kicsinyes, sportszerűtlen versengés, az öncélú és dühödt "legjobbnak lenni"-akarás, ami nem tart tiszteletben sem embert, sem istent, - és ami kifogyhatatlan erővel, bámulatos stratégiákkal és gyorsasággal indul neki bármit szétrombolni és tönkretenni csakhogy az általa vágyott (világi) dicsőséget megszerezhesse. A Kos karmából fakadóan az adott személy lehet nyíltan agresszív, sportszerűtlenül versengő, igazságtalanul kötözködő, aki a konfliktusait, kudarcait kirobbanó agresszivitással kezeli, vagyis az ellenségként érzékelt személyeknek a teljes legyőzését tűzi ki céljául, aminek eléréséért mindent bevet. Az ellenségei legyőzésére, másoknak bizonyos versengésekben - gyakran csak általa képzelt versengésekben - való leelőzésében, vagy partnerének és családtagjainak az irányítás alá vonásában konkrét és gyakorlatias terveket eszel ki.

A másik véglet kívülről az előbbi ellentéte: mi sem áll tőle távolabb, mint a nyílt önérvényesítés, konfrontációvállalás és a versengés. A Kos karma ebben az esetben az adott személyt vagy arra készteti, hajlamosítja, hogy az egyenességtől, nyílt magatartástól „ösztönösen” - tehát tudattalanul és önkéntelenül - féljen, óvakodjon. Ebben az esetben a Kosra jellemző gyors észjárást a nyíltság elkerülésére használja, akaratát rafinált és közvetett módon érvényesíti. Életerejében, harcképességében, sőt, az intelligenciájában – vagyis a Koshoz tartozó általános emberi képességeiben kételkedik, személye érvényesítésében rendkívül bátortalan, ezért rejtetten, többnyire csak képzeletben verseng másokkal, kimondatlanul, kerülő utakon, az intelligenciájától függően – a tőle telhető legrafináltabban igyekszik akaratát érvényesíteni, személyének az általa folyton sóvárgott „első helyeket” és „legjobb minősítéseket” megszerezni. Ezek miatt a valójában nyíltan meg sem kísérelt tűz-próbák és kikerült önérvényesítési lehetőségek miatti kielégületlenségében nagy mennyiségű belső (alkímiai – szellemi) tüzet emészt fel, vagyis agressziót termel, ami miatt a következő betegségek és balesetek jelentkezhetnek nála és a másik végletet megtestesítő Kos karmás személyeknél is: lázas betegségek, fejfájások, fejsérülések, a vérnek rendellenességei, és agyi problémák (pl.: agydaganat, agyvérzés).

A két véglet, csak külső személyi megnyilvánulásában kettő, a mélyben egy, és ugyanazon zavarodott, agresszív, romboló és kicsinyesen versengő negatív Kos Léterőben gyökerezik. Az egyik a nyíltan és vállaltan agresszív véglet, míg a másik ennek ellentéteként, eme nyílt agresszió iránti gyűlöletében teljes passzivitásra ítéli magát a Kos Léterőt illetően. Tulajdonképpen azt lehet mondani, hogy a karmák két véglete úgy keletkezik, hogy az egyik típus a gátlástalan kiélést valósítja meg a másik típus pedig a Léterő teljes elfojtását. Egy Kos karmás személy életében, vagy életszakaszaiban általában az egyik véglet a meghatározó, de alkalmanként a másik véglet is megjelenik: a nyíltan agresszívak valódi veszélyt jelentő konfliktushelyzetekben és tűzpróbák esetén rendkívül gyávákká válhatnak és fordítva, az általában bátortalan és visszahúzódó Kos karmás személyek nagyon ritkán, bizonyos helyzetekben, teljesen váratlanul és "kitörhetnek" és agresszívvé, kegyetlenné válhatnak. De ez a jelenség minden Tűz karmával kapcsolatosan elmondható.

Fontos megjegyezni, hogy a Kos karma megzavarja és megnehezíti a párkapcsolati életet, nemi életet, sőt, már a párválasztást is hiszen közvetlenül összefügg a férfiasság egyik alapelemével, a Mars princípiummal.Például: a fentiek értelmében a Kos karmás nők rendre szélsőségesen gyáva, félénk, s ezért rejtetten agresszív, vagy pedig nyíltan agresszív férfiakhoz vonzódnak, és választanak párt. Mondhatni a Kos karmás személyeknek ugyanannyi problémájuk akad az életben a párválasztással és a házasélettel, mint a köztudottan a házasság és a párkapcsolat életkörét magába foglaló, a Kossal szemben álló Mérleg karmásoknak. Vagyis a Kos karmával rendelkezők gyakran a párkapcsolatukban gyűjtik meg maguknak (és társuknak) a bajt, összeférhetetlen, provokatív, kicsinyesen versengő, öncélúan támadó természetükkel vagy épp akaratkinyilvánításaik hiánya okán, óvatos cseleikkel, rafinált taktikáikkal mit sem érve – sőt, a társ bizalmát lassan elveszítve előbb stagnálni kényszerül a párkapcsolat, majd következik az elhidegülés, és a kapcsolatnak a sértődött hallgatásokkal teli elmérgesedése.

Minden szempontból a megoldás a pozitív Kos tulajdonságok felvétele: nyíltság, egyenesség, bátorság önmaga felvállalásához és egészséges érvényesítéséhez, mindenkori spontán és bátor harcra készség, indulatmentes szenvedélyesség, vállalkozókedv, gyors döntési képesség, tettrekészség, kitartás a megvalósításokhoz. Egy horoszkóp szintetikus értelmezése során az asztrológus személyre szabottan ad információkat, belső - szellemi munkálatokra vonatkozó és gyakorlati tanácsokat egy adott személynek a karmája (és karmái!) feloldására.

Ajánlott videó: Kozma Szilárd asztrológus a Kos karmáról -

https://www.youtube.com/watch?v=jcyFNXwIGFU

Ajánlott alkalmazás: Astrogo - A Szepo-n elérhető János-Széll István által kifejlesztett asztrológia program segítségével bárki megnézheti, hogy az ő születése időpontjában hol álltak a karmikus pontok, vagyis a Lilith és a Sárkányfarok:
http://www.szepo.com/astrogo/

Lilith és Sárkányfarok táblázatok találhatóak az aldottelet.com-on:

http://aldottelet.com/tablazatok

írta: Joó Viola asztrológus

aldottelet.com

_________________
Egy csepp harc többet ér egy könyvtárnyi elméletnél. Mert a szeretetben is csak az lehet kitartó, aki harcolni is tud.
http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO