ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2022.12.02. 00:08

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 107 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2011.11.18. 18:51 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.01.28. 10:06
Hozzászólások: 180
Napjegy: Rák
Aszcendens: Oroszlán
Igen ez a liberalizmus eredménye, az én Gáspár fiam is volt abban a helyzetben, hogy állandóan erőszakoskodott egy gyerek vele, a fojtogatásig is elmenően. Végül a testvérével együtt valahogy elküldték az iskolából, de ez is több év és több "csínytevés" után lehetett,mert ezt sem lehet tenni.

Ugyanakkor tudom, hogy a tanárok kezében semmilyen fegyelmezési eszköz nem áll. Elképesztő, hogy a rendbontó gyereket még ki sem lehet küldeni óráról, mert a gyereknek joga van a tanórához!! Fekvőtámasz megparancsolása(nem testnevelés órán) meg testi fenyítésnek számít. Semmi az ág világon nem megengedett a tanároknak, csak a beírás. A mostani diákok (de szerintem bármelyik korban) meg rá sem hederítenek erre - nyilván. Addig amíg a szülők és a pedagógusok karöltve egyetértenek a liberális és individuális nevelési (azaz nem nevelés) módszerekben, addig még sok tanárt fognak megverni. És sok gyereket.
Nem egyszer lehet hallani, hogy a gyerek visszapofázik a tanárnak, hogy ombudszmanhoz fordul. ha az megfenyegeti. A visszapofázás egy rendszeres, "bevett" dolog a gyerekek között. Mindkét gyerekem osztályából hallottam olyant, hogy a tanár mond valamit, a gyerekek nem csinálják,pl. nem veszik elő a füzetet, vagy elszaladnak a tanár elől - az osztályban.

A másik társadalmi tényező itt Budapesten, eredendően az individualista gondolkozásból valóban a közöny. "Közöd?" "Semmi"."Azt csinálok, amit akarok". A szülő megengedi , a többi lesz...ja (bocsánat).

És csak ilyen kevesen, és csak az áldozati helyzetben levők harcolunk ez ellen, pedig morális lenne a másik oldalnak is látni és megmozdulni.

Enikő


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2011.11.19. 11:53 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4220
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Enikő,

"a másik oldal", vagyis az igazságot a politikusoktól fennhangon követelő, és gyermekeiket az elfogadó szeretettel és "toleráns megértéssel" nevelő szülők hatalmas tömege szintén le se sz...ja, azt, hogy az ők gyermekeik a mi szigorúbban és következetesen tisztességtudásra és tényleges humanitásra (spirituális erkölcsre...) nevelt gyermekeinket bántalmazzák, terrorizálják. Sőt: mivel önáltatók, és azt képzelik, hogy ez jól van és nem az ő gyermekeikre üt majd vissza azok felnőttkorába az ők mostani felületeskedése, hazudoznak a gyermekeik (gyermekük!) előtt, és persze, hogy az is hazudik mindenkinek, és bizonyára még önmagának is. Nagyon szeretnék pl. elbeszélgetni ezzel az Etelka szeme-világát papírvágókéssel fenyegető Bence gyerekkel, hogy megállapíthassam: ő mennyire hiszi el,. amit hazudik, tehát, hogy ő csak egy tompa hegyű szobrázkéssel hadonászott "ártatlanul" és nem hegyes és éles késsel szurkált az Etelka arca irányába. Csodálkozunk, hogy "a világ" milyen agresszív, hogy nagyvárosokon milyen kemény zárakkal biztosított rácsos ajtókat kell szerelni az amúgy is jól bezárt tényleges ajtók elé, illetve, hogy micsoda infrakamerás biztosított ajtókat szerelnek már a normális lakások ajtajaként is. Stb. - De hát könyörgöm, ez a stupid nevelési - az ő szavával: nem-nevelési - koncepció, amiről Enikő panaszkodik, csak a mi generációnk, sőt, ha jól tudom, még a ti generációtok (Linda beszámolója szerint legalább is) jött divatba a humánusan beleérző pszico-pedagógia hatására! És mi annak idején még csak nem is zártuk be a házunk bejárati ajtaját, ha kiléptünk a sarki üzletbe kenyérért! A liberális közönyösség ugyanis bűn-kényszerhelyzetet szül. Én ha pedagógus szakszervezeti "nagyfőnök" lennék, érdekvédelmi és munkavédelmi harcot indítanék a kretén modern pszichológia és annak az egyetemi tanári szinteken működő "hirdetői" ellen!

De térjünk néhány percig vissza az Etelka esetére, illetve arra, hogy addig is, amíg a politikusok is belátják, hogy itt valamit hathatósan tenni kell és vagy a klasszikus patriarchális nevelési módszereket vissza kell vezetni, vagy azok mintájára valami újat kitalálni, mit tehetünk mi szülők, akik ezek ellenére sem vagyunk hajlandók arra a kompromisszumra, hogy mi is banditákat neveljünk a gyermekeinkből annak érdekében, hogy a "másik oldal" gyermekei természetes (mindannyiunkkal vele született!!!!!!!!!!) gonoszságával szemben megvédhessék magukat:

2011.11.18. 22:09 keltezéssel, Joó Violetta írta:
> Szia Szívem!
>
> Elolvastam. Megdöbbenő. Nem gondoltam, hogy ilyesmi már itt is megtörténhet, Erdélyben!
> Amerikai filmekben láttam ilyen durva kiközösítéseket.
> És bánt, hogy nem kérdeztem ki jobban Etelkát az esetről, vagy akár más esetekről. Bele gondolni is borzasztó, hogy több ilyen nagy összefogással véghez vitt gonoszságot is tettek talán vele. Kérdezgettem én alkalom adtán, de ő szegénykém, a lényeget nehezen kapja el és én viszont sokszor úgy gondoltam, hogy amit elmondott annál több csak nem történhetett.
> Nagyon remélem, hogy végre vége az Etelkát érő atrocitásoknak, zaklatásoknak!
>
> Puszilom a lányokat! (Amit innen kitörültem, már a mi intimitásunkhoz tartozik... :D )
>
> Viola


Szia Drágám!

Ne törődj, mert fogtam magam és Etelka eredeti, kézzel írt nyilatkozatát, a számítógépbe írt változatával együtt, lefénymásoltattam négy példányban és letettem az iskolában és a tanügynél is, és az utóbbihoz be vittem az igazgatónak írt válaszomat is, és persze, eközben az igazgatónak is meg mondtam, hogy mind hülyítik magukat az eset bagatell mivoltával kapcsolatosan, és hiába jönnek nekem ezen túl rózsaszínű mesékkel, hogy Etelkát a tanítónő és az osztály-közösség mennyire "segíti", mert nekem nem kell az ők segítsége, hanem egyszerűen csak az, hogy végre hathatósan tiltsák meg a megértő szeretettel nevelt kis banditáknak, hogy a gyermekemet zaklassák! Remélem, tehát, hogy az esetet végre komolyan veszik és nem is bagatellizálják el többé!
Hiszen nekem is erős lelkiismeret furdalásom támadt amikor a történetet lassan - lassan kihámoztuk. Csak az bosszant még, hogy a Bence - gyermek annyira gazember, hogy utolsó pillanatig (még a tegnap is) azt hazudta, hogy tompa hegyű agyag-gyúró kést (aminek csak konvencióból kés a neve) "lengedeztetett" szelíden Etelka előtt, és ebben a nyilvánvaló hazugságban még partnere volt néhány, a vétekben részt vevő csoporttársa is, és csak ami után az igazgató sorra kikérdezte a gyermekeket, derült ki, hogy a többség bizony hegyes és éles papírvágó - levélbontó - kése emlékezik, mint Etelka. És ugyancsak a többség nem egyszerű, Etelka előtti lengedéztetésre, hadonászásra, hanem a kislány szeme felé való szurkálásra emlékezett. A kérdés tehát csak az, hogy ezek az elfogadó szeretettel és "megértő" humánus toleranciával nevelt gyerekek, kitől tanultak meg a tettük elkenése érdekében ilyen jól csúsztatni, vagyis valóság-ferdíteni, magyarul: hazudni?
Meg tehát mondtam az igazgatónak, hogy amennyiben nem teszik lehetővé azt, illetve nem történik meg az, hogy a gyerekek édesapjaival és a tanítónővel az ő jelenlétében és egy tanügyi inspektor jelenlétében beszélhessek, nem engedem a két kicsit iskolába.
Nem másért, de már egyes barátaim részéről is jöttek olyan jelzések, hogy talán mégsem kellene olyan szigorúan venni a dolgot, egy szobrászkésnek a földre fordított hegyével történt "játékos lengedeztetése" miatt. Mindent tisztázni akarok tehát, mindenki számára, aki pedagógusként, vagy szülőként az általuk ártatlan diákcsínynek nevezett heccben implikált, illetve döntési és cselekvési - intézkedési - helyzetben van.

(Szintén intim sorok következnek :D ) Szilárd"

Hát szerintem egyelőre semmi mást nem lehet tenni e gyermekveszélyeztető és logikus (karmikus) visszahatásában elsősorban az így elnevelt gyermekeknek a sorsát és jövőjét rontó, pszichológiai és pszichépedagógiai (tudományos!) asztrál-monstrum ellenében! Illetve, a gyermekeink védelme érdekében.

Persze, az is megvizsgálandó, hogy karmájuk miatt, az édesanyjuk tudattalan alvilága és általában a család karmája által befolyásolt gyermekeink miért váltják ki az eleve az ősi Lilith szerint működő környezetükből az agressziót, de ehhez már a társadalomnak és a közösségnek semmi köze, és még kevésbé van köze, a "másik oldal" ostoba nevelésének! Én nagyon is jól tudom, hogy Etelka egyáltalán nem egy kis szent, (Sőt!) és azt is, hogy kb. miféle befolyást kaphatott a nyár elején, amikor az édesanyja még hónapokig is rejtegette Rékát előlem. De ez nem azt jelenti, hogy a káros és veszélyes külső folyamatok leállítása és megszüntetése érdekében ne kellene harcolnom megfelelően! Hogy nem kellene követelnem azt pl., hogy a "testi erőszakot nem toleráló" (Így mondta nekem egyszer!) tanítónő ne azzal hárítsa el a gyermekem PANASZAIT, HOGY "Ne árulkodj", és hogy ne írja nekem a "toleráns" nevelési módszerei csődjének az elrejtése érdekében azt a gyermek pszichológiai jellemzésében, hogy "közösségi integrálódásra képtelen, introvertált" gyermek az akinek, ha van a baja is, az éppen az, hogy túlságosan is integrálódni igyekvő és extrovertált!

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2011.11.19. 12:32 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.01.28. 10:06
Hozzászólások: 180
Napjegy: Rák
Aszcendens: Oroszlán
Bagatell annak az ilyen eset, akinek a gyereke nem kerül ilyen helyzetbe. Vannak rossz és életveszélyes pilanatok! Hogy lehet nyugodt szívvel iskolába engedni, ha az ott dolgozó felnőttek (hogy ne pedagógusokat említsek) nem képesek garantálni a testi épségét? Én is azt mondtam annak idején, hogy nem engedhetem így iskolába, ezért pedig ugye mi szülők vagyunk felelősek, hogy iskolába járassuk a gyerekeinket....
Tudom, hogy az ember saját szülői/ anyai önmagát meg kell vizsgálja. A mi esetünkben is olyan jó (elvált) anyai szeretettel vette körül a fiait az én fiamat bántalmazó gyerek, hogy aztán tüdőgyulladásba "esett". Még a mieinket bántalmazzák, akik betartatunk velük szabályokat, míg a másik oldal nem érti, hogy miért is nem szabad mindent megengedni a "kibontakozó gyereknek".
Akár extrovertált, akár introvertált a gyerek, a bántalmazottak pont azért nem árulkodnak és kerülnek áldozati szerepbe, mert annyira, de anyyira tartozni akarnak a közösséghez, hogy semmit sem akarnak ártani a viselkedésükkel és az árulkodásukkal - és pont ez a csapda benne.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2011.11.19. 12:55 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4220
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
A kretén pszichológia ELFOGADÁS elméletéről:

Szóval, itt, az ilyen helyzetekben, már egyáltalán nem működnek az elfogadásról szóló, rózsaszínű pszichológiai elméletek. Nem másért, de én pl. nem tudom és nem is akarom azt elfogadni, hogy Bencike és Szilamérke, akikből (Az utóbbi édesanyjának a képzeletvilágát teljesen átragyogja a pszichológiának eme fennkölt elfogadási és a gonoszság-elfogadási eszméje!) az emberközpontú, "humánus" pszichológia által felültetett tudatlan szülők, tiszta naiv jóindulatból, nyilván, hogy jövendő szarházi felnőtteket, sőt, esetleg még banditákat is nevelnek a mindent megbocsájtó - de főképpen a mindent elfogadó Szeretet nevű fennkölt és egyben tudományos hülyeség nevében. Nem és nem fogadom el uraim és hölgyeim, hogy az ostobaságukban gonosszá biztatott és tolerált kölykeik az én tisztességre tanított gyermekemen gyakorolják ehhez a fényes jövőjükhöz szükséges kisbandita "képességeiket".

Nagyon jó észrevétel - és számomra figyelemfelhívó gondolat - az Enikő, hogy éppen a közösséghez való tartozási igyekezet is bajt okozhat, mert annak érdekében, hogy befogadják, a gyermek inkább elhallgatja a bántalmait, a bántalmazást is. És valószínű, hogy innen indult ki Etelkának az egész problémája is, mivel első osztályban az egyik lány osztálytársa a maga módján értelmezvén a szüleinek egy arra vonatkozó mondatát, hogy Etelka egy évvel kisebb a többinél és még óvodában kellene lennie ("Nálunk", szerencsére nem vált annyira divattá, mint Mo-n a gyermekek 6 éves kortól történő beiskoláztatása), el kezdte hírdetni az osztálytársak között azt, hogy Rtelkának nem kellene velük lennie, tehát nem közülük való. Amikor ezt meg tudtam, telefonon beszélgettem a tanítónővel a dologról és amellett, hogy hitetlenkedett, "mindent megígért", a folyamat megállítására. Úgy néz ki, hogy, mivel ő is két fiút nevel egyedül, a sok családi gondja miatt az én lányom problémájáról megfeledkezett. Egyébként azt a jelenséget is megfigyeltem ez ügy kapcsán, hogy valahányszor ilyen keményebb problémákkal fordulok a tanítókhoz, tanárikhoz, azoknak az első reakciója a hitetlenkedés, a bagatellizálás. - Mit tehetnének szerencsétlenek, a testi fenyítés alkalmazásával szembeni ellenséges mentalitás közepette? - idealista Illúziókba menekülnek. Az Etelka tanítónője pl., meg van győződve arról, hogy micsoda nagyszerű osztályközösséget nevelt! - Becsület szavamra, erről több ízben is nyilatkozott szülői értekezleten.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2011.11.19. 16:28 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.01.28. 10:06
Hozzászólások: 180
Napjegy: Rák
Aszcendens: Oroszlán
"Az Etelka tanítónője pl., meg van győződve arról, hogy micsoda nagyszerű osztályközösséget nevelt! "

Itt azért előjön a hierarchia problémája. Ha egy tanítónőnek az a vesszőparipája, hogy nagyszerű osztályközösséget teremtsen, az dícséretes, csak az a kérdés, hogy ez milyen morál hatása alá tartozik. Mert a banditák és a drogosok közössége is bizonyára egy összetartó közösség! Ha nem döntünk minden pillnatban arról, hogy mi jó és mi rossz és ezt egy osztálynak(gyereknek) nem mutatjuk fel, akkor előfordulhat , mint ahogy elő is fordul, hogy a gyerekeek valami téves, vagy gonosz vágyak hatása alatt lesznek összetartóak! Nem minden áron kell nagyszerő közösséghez tartozni. Először van az, hogy ez minek jegyében áll, és csak azután jöhet a "nagyszerű osztályközösség" kovácsolása. Az árulkodás lehet, hogy közösség-ellenes, de életmentő önvédelem és pontosan ennek hitelt-adva a többiek cselekedetét kellene a tanítónőnek elmagyarázni, hoghy miért nem "közösség építő" a kiközösítés és azoknak megtiltani az effajta viselkedést akik ilyen súlyos eszközökhöz nyúlnak vehemenciájukban, nem az árulkodást megtiltani. Igen a tanítónő nem jó oldalra állt, a tanár meg nem volt a helyén és ebben ők nagyon is felelősek.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2011.11.19. 16:47 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4220
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Isti, mivel a mi gyermekeink művészeti iskolába járnak, a dolog ezért valamennyivel árnyaltabb és ugyanakkor mélyebb, mivel időközben elszakadnak a tanítónőtől és művészeti szakorákra mennek. A szaktanárok azt mondják, hogy nem ők nevelik a gyermekeket, a közvetlen nevelőjük viszont, legalább is a mi tanítónőnk esetében, azt vallja, hogy amíg a gyermekek szakórán vannak, ő nem felelhet értük! Éppen ezért igényelne a dolog még nagyobb odafigyelést és olyan felelősségtudatot, olyan pedagógiát, ami akkor is érvényesíteni képes a pozitív ("mágikus") hatását, ha nincsenek vele a gyermekek. Úgy viszont ezt egyáltalán nem lehet elérni, hogy 1. A korábban említett álláspontját fennen hirdeti, mert ez azt jelenti, hogy így is hiszi. (Ez viszont azt jelenti, hogy nekünk kellene ott lennünk ilyenkor velük, ahogy te is írod, mert a szaktanárok viszont azt állítják, hogy ők csak "szakmailag" irányítják a gyermekeket, nem nevelik.) 2. És úgy semmiképpen nem, hogy amikor a gyermek el akarja mondani, hogy vele mi történt szakorán, azt válaszolja neki, hogy ezzel engem hagyj békén, menny a szaktanárodhoz. És ez nem elég, de ha más alkalommal is panasszal fordul hozza, azzal rázza le, hogy "Ne árulkodj". És: 3. Azzal végképpen nem, hogy a lelkiismerete megnyugtatására, azt írja az évi jellemzésére a nyilvánvalóan extrovertált, ambíciósan a közösségbe integrálódni törekvő gyermekről, hogy közösségbe való integrálódásra képtelen introvertált személyiségű. És mindezek mellett elhiteti magával, hogy micsoda nagyszerű osztályközösséget épített. Ahogy te szoktad mondani: esetleg az újgazdag szülők gyermekei számára - akiknek a kedvéért képes volt a jó angol tanárnőt is kicseréltetni, amiért az végre levágott néhány egészséges pofot a Szurkáló Bencének - mivel amikor azokról van szó úgy-e, akkor "nem tolerálja a testi erőszakot", amikor viszont azok erőszakoskodnak, akkor, ezek szerint mégiscsak képes tolerálni...

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2011.11.19. 18:24 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 482
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
Az én gyerekkoromba is voltak különféle tanárok. Jobb szó: nevelési hivatást választó emberek.
Volt számtantanárnő, akinek óráján énekeltünk is a matekozás mellett. Nem kellett senkit megütni, még a rosszabb gyerekek is figyeltek. Volt hisztis tanár, akit kinevettek a gyerekek. Volt pofozkódos tanár is, azt is tisztelték. És volt mamlasz fizikatanár, aki elhagyta az osztálytermet, miközben dolgozatott írtunk. Normi, hogy másolás volt.

Nagyobb volt a fegyelem az iskolában, mint most, amikor én voltam gyermek. Társadalmilag, politikailag, emberileg nem volt megtíltva a fegyelmezés, testi fenyítés. Se otthon, se a suliban.

Amikor a fiam volt gyermek, már nem volt fegyelem. De nincs fegyelem az otthonokban, családokban sem. Csak közöny és lustaság vagy a másik oldal: rabszolgamunka, irritáltság és emiatti gyűlőlet és fáradtság és ebből származó gyerekek iránti türelmetlenség, nevelésre való képtelenség. Vagy versenyfutás, versenyezés, nagymellűskődés, aki bírja marja nevű dzsungeltörvány.
A tanárnak elege van a saját életével és felületesen áll hozzá a munkájához. Vagy kevesli a fizetését és emiatt a hivatását hanyagul végzi.

Nagy a zavar, az biztos. Nincs mit tenni, akkor is harcolni kell a szülőnek. Már csakis a bátor harc és az igazságnak a tartása segíthet. A fiam kisiskolás idejében is volt olyan probléma, hogy egyik rosszalkodásáról híres fiúcska , eltőrte egy kislány kezét. Most kérdeztem a fiamtól, hogy emlékszik-e az esetre és hogy igazságosan volt az megoldva? Azt mondta, mindig , minden úgy volt megoldva, hogy hamar lecsengjen, a tanárnak a image-je ne károsuljon, az a gyermek volt védve , akinek a szülője kevésbé nézte a tanári, nevelői felelősséget. Magyarán elnézte a tanár felelőtlenségét.
Amíg a gyermek iskolában van, szerintem nem számít, hogy szaktanár vagy sem, felel a gyermek épségéért.

Valaki egyszer mondta: nem számít melyik óvodába, iskolába adod a gyereked, a nevelő személyisége fontos. Persze, rengeteget számítanak a törvények, szabályok, viszont azokat is a ferde, zavaros személyek hozták.

Mit tegyen a szülő? Amennyire bírja, ne hagyja a gyermekét bántalmazni és amennyire tudja, sőt azon felül is :)) , nevelje meg.
Nehéz dolgok.

Linda

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2011.11.19. 19:07 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.20. 20:31
Hozzászólások: 482
Tartózkodási hely: Kolozsvár
Napjegy: ikrek
Aszcendens: szüz
Szilárd , én még azt is vélem látni, a dolgok mögött, hogy a fiúcskák anyukái , hasonlóan a kocsironcs-ügyben az ügyben , lenéznek téged, pontosabban az asztrológiát és hóbortósnak tartanak. ezt otthon persze a gyermekek füle hallatára beszélik el a szülők és akkor gondolhatja a gyermek, neki is szabad az asztrológus leánykáját támadnia.

Másik az, hogy tapasztalatom szerint, hiába van egyeseknek horoszkópjuk, ha azzal nem oda akarnak jutni, hogy szépen vándoroljanak az életük útját ( hivatásukon keresztül is), hanem tovább tévelyegnek, mert ugye, a világ nagy része ezt teszi . A horoszkóptulajdonos tanítónéni is esetleg azt képzeli, hogy túl veszélyes lenne normálisnak lenni. Teoretikusan belát, de gyakorlatban nem meri realizálni.

Több ilyen személyt láttam. Az ilyenek félnek, hogy ha igazat mondanak vagy kiállnak az igazság mellett, akkor ki fognak lógni a világból, a "rendből".

Linda

_________________
Semmi sem fontosabb, mint hogy az embernek az érthetetlennel állandó kapcsolata legyen.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2011.11.20. 10:18 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4220
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Enikő, az írásaink megkerülték egymást és most veszem észre, hogy mennyire pontosan és helyesen rátapintottál a lényegre:

"Ha egy tanítónőnek az a vesszőparipája, hogy nagyszerű osztályközösséget teremtsen, az dícséretes, csak az a kérdés, hogy ez milyen morál hatása alá tartozik. Mert a banditák és a drogosok közössége is bizonyára egy összetartó közösség! Ha nem döntünk minden pillnatban arról, hogy mi jó és mi rossz és ezt egy osztálynak(gyereknek) nem mutatjuk fel, akkor előfordulhat , mint ahogy elő is fordul, hogy a gyerekeek valami téves, vagy gonosz vágyak hatása alatt lesznek összetartóak! Nem minden áron kell nagyszerő közösséghez tartozni. Először van az, hogy ez minek jegyében áll, és csak azután jöhet a "nagyszerű osztályközösség" kovácsolása."

Ez abszolút igaz! És nem csak a tanítónőknek és a tanároknak kellene ezt a metafizikai alapigazságot megérteni, hanem a politikusoknak, illetve a politikai ideológiákat gyártó elméletíróknak, filozófusoknak is! Ezek is ugyanazt a hibát követik el ugyanis, mint a mi tanítónőnk. Biztos, hogy nem követek el asztrológusi etikai vétséget, ha elárulom, hogy a számomra egyébként a késelésig, egészen pontosan a késelésnek az általa történt, végső soron gonosz lereagálásáig, amikor a lányomnak a beszámolási vágyát durván vissza utasította, nagyon, de nagyon szimpatikus tanítónőnknek a Bakban van a Lilithje, mivel a születési évszáma mindenkinek "forgalomban" van és ezt bármely asztrológiai népszerűsítő kézikönyvből ki lehet nézni. Szóval, nyilván, hogy egy ilyen - Egyetemes közösségi és szakrális törvényességi! - karmával a tanítónő is hamis közösséget épített, hibás erkölcsi (fogyasztói, a személyiségi jogok betartását csak látszatra követő és követelő, liberális farkas-érvényesülési) elvekre! Az egész vonalon ez a baj tehát: pedagógiában, politikában, orvoslásban, stb. Nem a megváltódás - megváltás létigazsága és egyetemes és személyes és közösségi szüksége szerint gondolkoznak (Manapság még a papok sem!), hanem az "emberi és egyéni jogok" szerint, és akkor persze, hogy a fennkölt humánus elméletek szerinti egyéni életvezetés és persze, a közösségépítés is menthetetlenül csődöt mond mindig, menetrendszerűen. És amikor látják a csődöt, lehazudják, bagatellizálják és igyekeznek elrejteni elkenni a bajt, ez esetben ártatlan diákcsínynek minősítik a szemkiszúrós "játékot", még maguk előtt is (És ez a legnagyobb baj), sőt: haragszanak az áldozatokra (Pedagógiai - tanári csődök esetében: azok szüleire), mivel ők mindent a legjobban csináltak, és őket a legnagyobb jóindulat vezetett úgy-e?
Mondom, ugyanez történik a politikában és a gyógyításban is.... De minket inkább a politika érdekel, mert csakis ott lehet (Lehetne!) olyan törvényeket hozni, amelyek nem az (humanista - liberális) emberi jogok tiszteletben tartásának az elvén alapulnak, hanem az egyetemes törvények logikáján! De mi ebbe nem szólhatunk bele, csak jelezhetjük. Főként, hogy nyilván, Lindának is igaza van, és a pakliban az a ki nem mondott elképzelés - és esetleg meggyőződés! - is benne lehetett, amit az ifjú Hajdú Gábor ügyvéd és RMDSZ- megyei önkormányzati képviselő úr úgy fogalmazott meg a sajtónak, hogy "a kétes egzisztenciájú, ködevő és ezért bizonyára szélhámos" asztrológusnak a gyermekét nyugodtan lehet akár zaklatni is.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2011.11.20. 14:32 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4220
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Úgy néz ki, hogy nem csak a mi iskolánkban divatos a liberális ügykezelés és nem csak itt szeretnek a tanárok és igazgatók apró diákcsinyekről és apró mulasztásokról beszélni, kivizsgálandó diák, vagy tanítói, tanári vétkezések helyett:
Az engem a nyáron megmosdató szekelyhon.ro-n olvasom, de szerencsére, a kommentálók itt már nem az elszenvedőt vádolják és a liberalizmus is megkapja a magáét:

Vallomásával erősítette meg Tatár Gergely, sepsiszentgyörgyi zongoratanár a vádakat, miszerint szexuális viszonya volt két tizenéves lánnyal is a művészeti líceumból. Az iskola és a város is forrong, mint kiderült, többen is tudtak a történtekről, de hallgattak.

zongoratanar_b

A zongoratanár. A fénykép az egyik közösségi oldalon látható profiljából származik.

Hihetetlen történetek járják be a Plugor Sándor Művészeti Líceumot a hétfőn kirobbant üggyel kapcsolatban, miután a kiskorúak megrontásával gyanúsított Tatár Gergely besimerő vallomást tett és előzetes letartóztatásba helyezték. A zongoratanár és az egyik érintett lány között két éve kezdődött a szerelmi kapcsolat, a kislány akkor még csak 12 éves volt, és naplójába írta le a történéseket és érzelmeit. Ennek kapcsán robbant ki a botrány, amikor az egyik internetes blog nyilvánosságra hozta a napló részleteit. A blogbejegyzés azóta eltűnt az oldalról.

Tatár Gergely hosszas vallomást tett a rendőrségen, beismerte mindkét lányhoz fűződő viszonyát és ismerősei szerint már hét elején tudta mi történhet vele, és előkészítette könyveit, hogy azokat majd bejuttathassák hozzá a zárkába. Az egyik országos hírtelevízió információi szerint a most 14 éves lány nagyon tehetséges és rengeteg versenyt megnyert a tanár irányításával, sőt a tanár és a szülők között baráti kapcsolat is kialakult. Olyannyira, hogy egy ideig náluk lakott, míg saját háza épült. A közvéleményt felháborítja az eset, az iskolában bár hírzárlat van, mindenki erről beszél. A legtöbb szülő a tanárokra és igazgatóra neheztel, úgy gondolják, tudhattak az esetről, mégsem tettek semmit ellene.

K. L. 45 éves édesapa, akinek a kislánya szintén ebbe a tanintézménybe jár, igaz nem zene szakon. Elmondása szerint a lányától hallott már furcsa történeteket, de azt gondolta csak iskolai pletyka és gyerekfantázia, most azonban bebizonyosodott, hogy nem. „Sajnálatos eset, engem nagyon elszomorít, hogy iskolába sem engedheti az ember a gyerekét, mert nincs biztonságban. Felháborít, hogy ha tudták a tanárok, akkor miért nem cselekedtek, miért nem vizsgálták meg az ügyet és vették elő a tanárt. Most sem késő, mert az ilyen esetek felgöngyölítése sosem késő, de sajnos két vagy több gyereket tönkre tettek” – nyilatkozta a dühös édesapa.

I.B. szintén művészetis diák, nyolcadik osztályos, ugyan nem azon a szakon, mint az érintett kislány – de ő is tud az esetről: „Mindenki erről beszél, nem tudom ki a hibás, de én is láttam őket együtt hazafele menni, azt hittem csak tanár és tanítványa, mivel a tanár úr közvetlen volt. Most az iskolában minden erről szól, és a tanárt hibáztatják, nem a diáklányt, akit láthatóan megviseltek a történtek.”

A rendőrség mellett a tanfelügyelőség is vizsgálódik, a diákok szerint ugyanis az iskola falai között is folyt a szexuális viszony – amiról szintén sokan tudtak, mégsem tettek ellene. Az internetes közösségi oldalakon a művészetis diákok napok óta erről beszélnek, különböző történeteket mesélnek egymásnak, illetve arról is beszélnek, hogy szintén ezeken a portálokon milyen hozzászólásai voltak a tanárnak egy-egy, a lányok által feltöltött fényképhez vagy hírhez.

„Sokatmondó egyébként Tatár Gergely internetes oldala is, hiszen tagja egy, az állatok kínzása ellen fellépő csoportnak, de a kislányok megrontása ellen azonban nincs kifogása. Tőle nem lep meg, ami történt, és mindenkinek természetes a suliban – tudtak róla, nem is botrány az egész, inkább csak leleplezés” – mondta az egyik tinédzser, aki szintén az iskola tanulója.

A lavina elindult: a tanár előzetes letartóztatásban van, a tárgyalásig pedig tovább bonyolódhat az ügy. Egyes információk szerint újabb lányok is tehetnek feljelentést, ugyanakkor a szülők egy része az iskola igazgatónőjét hibáztatja, amiért nem tette meg idejében a megfelelő lépéseket.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 107 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO