ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2021.05.18. 18:47

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Tapasztalati gyakorlat és tapasztalati valóságismeret, tehát élet-tapasztalat nélkül kábult (mesés) fantazmagória és steril okoskodás minden elmélet, és Teo-riai (Isteni látási) következtetések levonása és számontartása nélkül, a tapasztalat értéktelen robotolás.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 12 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2021.02.02. 14:18 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4227
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
HOLD A KETTŐS (II.) HÁZBAN

A Hold által megtestesített anyai őserőnek, tehát az élet- és létteremtő (szülő), életgondozó (tápláló) és élet-ápoló őserőnek a lényegi és az általános megnyilvánulási formái, úgymint a szülői állapot és a szülői funkció (minőség) arányos és helyes betöltésének a problémaköre, kiemelten az élet fenntartásához szükséges anyagi javaknak és anyagi eszközök megszerzésének az életterületén jelentkezik az ön esetében. Vagyis, ebben a sajátos, gazdasági problémákkal (Manapság: pénz-szerzéssel) zsúfolásig telt életkörben kell önnek (a szülöttnek) harmóniába kerülnie a Hold által megtestesített teremtői ősprincípiummal. Ennek az a következménye, hogy a gyermekeivel, illetve a szüleivel, valamint a gyermekei másik szülőjével (édesanyjukkal, édesapjukkal) való kapcsolatai, az azokhoz való lelki viszonyulásai, valahol a mély tudattalan érzés- és képzeletvilágában minduntalanul gazdasági kérdésekhez, illetve gazdasági (Munkával, vagy kereskedői üzleteléssel való pénzkeresési, vagy éppen örökösödési) viszonyokhoz és más birtokszerzési törekvésekhez (vagy éppen a pénzkeresési lehetőségektől, a birtoklási lehetőségek ellehetetlenüléséről szóló eseményekhez, helyzetekhez) kötődnek.
A szülöttre igen jellemző a törekvés az anyagi és az érzelmi biztonságra, a szilárd anyagi alap és háttér megteremtésére, a munkával, más féle birtok- vagy vagyonszerzéssel, mivel úgy érzi, hogy csak ez növelheti az egyéni biztonságérzetét. A vagyonszerzési-, felhalmozási vágy időnként mániává válhat. Ugyanakkor, a Polaritás egyetemes törvénye miatt, lehetséges mindennek a szöges ellentéte is: a közönyt, csaknem teljes közömbösséget tanúsíthat az anyagi biztonság, a gyarapodás, a gazdasági kérdések, a prosperitás és a bőség megvalósításának mindenféle szellemi, lelki, vagy anyagi formája iránt. Sőt: még le is nézheti és el is ítélheti azokat az embereket, akiket foglalkoztatnak az ilyen jellegű kérdések és megvetéssel elutasítja még annak a gondolatát is, hogy ő ilyesmivel foglakozzon.
A Kompenzáció törvénye hatásaként, mindezért a szülött vagyoni helyzetében gyakran változások, hullámvölgyek, anyagi csődök és gazdasági krízisek állhatnak be. Ilyenkor a szülött túlzottan aggódik, szélsőséges gondolatokba lovallja magát. Komoly gondot jelenthet az örökös aggódás a pénz miatt, ami gyakran befolyásolja a szülött hangulatát, életérzését és élet-érzékelését - az úgynevezett világnézetét- és a mindennapi cselekvéseit.
Életfeladata az életfenntartáshoz szükséges anyagi javakhoz való, megfelelő arányosság és magatartás elsajátítása, tehát, a gazdasági jelenségekhez, az ilyen jellegű problémákhoz való egészségesen arányos viszonyulási képesség elsajátítása, el egészen a Kiegyenlítődés és a Megjelenítés (a Szükség és a Bőség) egyetemes törvényének a mentális (gondolati), ideális (képzeleti) és kauzális (okozati) szinteken történő működtetési képességének a megszerzéséig elmenően. Az egyetemes teremtési, kiegyenlítődési és megjelenítési törvény ős-szellemének a saját személyiségébe való következetes és végleges beépítéséig. Le kell mondania az anyagi javaknak az önkéntelen, öncélú halmozási késztetéséről, illetve az annak az elmaradása miatti, önkéntelen szorongásairól, és általában, az anyagi javaknak az irracionális, mértéken felüli (fölösleges) megszerzési késztetéseiből eredő aggodalmaskodásról, a fölösleges birtok- és pénzszerzésről. Fel kell tudni fognia, hogy ez éppen olyan káros, mint a Hold által megtestesített teremtői (szülői: magzatfoganási, megtermékenyítői) őserővel való közvetlen kapcsolatnak (Tehát, a gyermekáldásnak és a gyermek gondozásnak) a különböző pragmatikus - gyakorlati (anyagi) okokra és felelősségekre való hivatkozással történő kikerülése és elhárítása.

Amennyiben nem törekszik tudatosan az anyagi – gazdasági vonatkozású szorongásainak és félelmeinek, netalán: rögeszméinek az elengedésére és az oldódási képességnek a megszerzésére, a szülött gyomor- és bélműködési zavarokkal, vagy vesebántalmakkal, húgyhólyag és húgyvezetéki zavarokkal, a deréktáji izmok elsatnyulásával, vagy lassú sorvadásával és deréktáji hátgerincbántalmakkal, reumás megbetegedésekkel fog küzdeni az élete második felében. És, amennyiben női személyről van szó, akkor zavaros és (vagy) görcsös menstruációval, az utód-létrehozói szerveknek (petesejt, méh) és az utód-táplálói szerveinek (mellek) a kóros betegségeivel és esetleges rákosodásával kell szembe néznie. A helyes magatartás, amivel mindezt megelőzheti, nem más mint a gyermekáldáshoz való természetes (és spirituális!) pozitív magatartás, illetve a megfelelő számú gyermekeknek az örömmel és hittel való - tehát lehetőleg aggodalom nélküli - fogadása, táplálása, gondozása és nevelése. Amennyiben ez sikerül neki, nem csak, hogy egészséges marad, illetve, vissza tudja szerezni a korábban meggyengült és károsodott egészségét, de azt fogja tapasztalni, hogy az anyagi problémái is megszűnnek, vagy, majdhogynem már a megjelenésük időszakában megoldódnak.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2021.02.02. 16:00 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4227
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
HOLD AZ EGYES (I.) HÁZBAN


A Holdnak ez a horoszkóp-pozíciója arra utal, hogy az általa megtestesített anyai őserőnek, tehát az élet- és létteremtő (szülő), életgondozó (tápláló) és ápoló őserőnek a lényegi és az általános megnyilvánulási formái, úgymint a szülői állapot és a szülői funkció (minőség) arányos és helyes betöltésének a problémaköre, kiemelten a személyi tudat (a belső szubjektív világ) és az időben változó közvetlen környezet (a külvilág) feltételektől és korlátoktól mentes kapcsolatrendszerének az életterületein jelentkezik mint megértendő és feldolgozandó harmonizációs életfeladat (Mint szükségszerűség).
Vagyis, mint valamilyen módon, a gyermekekhez, és általában a családhoz, családtagokhoz kötött, kapcsolatformák és spontán sors-kihívások (Néha kész provokációk) tömkelege és mint az ilyen hirtelenül álló benyomásokkal szembeni helyes reagálási és harmóniába kerülési szükségszerűség. Ennek következtében a szülöttet mindaz a spontán és néha súlyos benyomás, ami a családtagjaival kapcsolatos, úgy éri mintha direkt ellene történne, vagy, a családtagjainak szóló kihívások az ő személyes problémái lennének, olyannyira, hogy például, ha megbántják egy családtagját (főként ha gyermekét!) úgy érzi, mintha őt bántották, vagy sebezték volna meg. És, vagy kétségbeesik és ugyanúgy szenved, vagy szégyenkezik, mintha nem a családtag személyét, hanem egyenesen őt érte volna a csapás. Vagy, gondolkozás és az igazság felől való megkérdezés nélkül, azonnal harcba száll az illető családtag (főként a gyermeke, vagy a szülője) helyett.
De, a Polaritás és a fokozás egyetemes törvényének a hatására, lehetséges mindennek az ellentétes véglete is: ebben az esetben teljes érzéketlenség és közönyösség jellemzi a családtagjaihoz való érzelmi viszonyulását, azok spontán megnyilvánulásait, illetve azok hirtelen előálló, köznapitól eltérő súlyosabb problémáihoz való viszonyulását.
Többnyire azonban a meggondolatlanságig menő szenvedélyességgel: erős érzelmekkel rendelkező szülött, szokatlanul spontán haragvási-, illetve elvágyódási hangulatokkal, esetleg állhatatlansággal is. Mindenképpen rokonszenves. Sokszor inkább szeretné ha békén hagynák és ha nem kellene odafigyelni a mások személyes problémáira, mert nehezére esik teljes jelenléttel odafigyelni, a családi körén kívül eső részletkérdésekre, amelyeknek a számontartása őt zavarja a belső lelki világából eredő rengeteg és számára fontos gondolat és érzelem feldolgozásában.
Könnyen sebezhető és könnyen megbántható rendkívüli lelki érzékenységének következtében nagyon hevesen lereagálja az anyával, az anyasággal, vagy a gyermekekkel kapcsolatos problémákat, esetleges konfliktusokat. Idővel hajlamossá válik a gyomor-és patkóbél fekélyre, más emésztőrendszeri zavarokra, a nemi (nemző!) szervek károsodására, azoknak a tájékán történő különböző daganatok és kelések képződésére. Nő szülött esetében a melldaganatok, jó, vagy rossz indulatú csomók képződése is lehetséges.
Bár kényelem-szerető, mégis mozgékonnyá válik, ha távoli céljainak eléréséről valamiképpen szó kerül. Hangulathullámzásokra nagyon hajlamos és ugyanakkor különösen érzékeny mások hangulathullámzására és hajlamos a mások jó, vagy rossz (negatív előjelű) hangulathullámzásinak teljesen spontán átvételére. Sőt: azoknak a felerősítésére is. Épp ezért egyik életfeladata az érzelmi stabilitás megszerzése, a belső - és nem a látszati! - kiegyensúlyozottság elérése, valamint a családtagokhoz való arányos és egészséges viszonyulás megtanulása.
Másik életfeladata az erős érzelmi érzékenységének és tehát ez által a nagy fokú sebezhetőségének az átalakítása információ-befogadási érzékenységgé, spirituális információ befogadási és feldolgozási készséggé, valamint a mély tudattalanja tartalmainak a felszínre hozása. Nő szülött esetében az anyasági állapot elemi, tehát: fizikai, érzelmi és mentális megtapasztalása, annak az egyetemes létteremtés szintű értékének az átélése. Nő szülött esetében tehát, ennél a bolygóállásnál úgymond elkerülhetetlen karmikus kötelesség a gyermekszülés és a gyermekgondozás és nevelés felvállalása, de a férfi szülött sem képes feldolgozni: feloldani és meghaladni a fent leírt negatív meghatározódásait, ha nem vállal teljes körű személyi elköteleződéssel apai, családfői funkciót és nem tanul meg ezen belül felelősséggel helytállni, az ide vonatkozó folyamatos kihívásokat fogadni és az azok által felvetett problémákkal harmonizálódni.
Mivel a Hold az oldás és az oldódás, valamint a tükrözés és a belső tükröződés bolygója is, itt az I. házban arra is figyelmeztet, hogy a szülöttnek minden belső lelki és tudati zavarát, ferdeségét felnagyítva és nyilvánosan látható és érzékelhető módon (majdhogynem egy az egyben!) lereagálja, vagy vissza hárítja a külső környezete. De főképpen az élettársa, a házastársa. Például, ha a külső környezet, vagy az élettárs hirtelen és kézzelfogható indok nélkül, meglepő - gorombán reagál, vagy agresszíven bánik a szülöttel, ez arra is utalhat, hogy a szülött is, rejtetten agresszív gondolatokat és karmikus képzeteket forgat önkéntelenül tudatában a környezetével, vagy az élettársával szemben, akárcsak ki nem nyilvánított, un. csendes neheztelési formákban is.
Életfeladata tehát, a spontánul előálló, de figyelmen kívül nem hagyható módon (súlyosan, néha fájdalmat kiváltóan is jelentkező) sorsprovokációk kreatívan optimista lereagálási képességének a kifejlesztése mellett, ezeknek a szimbolikus jelentéseiből való olvasási képesség elsajátítása. Amennyiben ez sikerül neki, egy olyan "sikeres" szülővé válhat, aki jó példával járhat elől más szülők számára abban, hogy ezt a nemes állapotit miként kell és lehet úgy gyakorolni, hogy az mind a gyermekeikre, mind a többi családtagra jó hatásokat és visszahatásokat váltson ki a közvetlen környezetéből és ez által, mindannyian jól érezzék magukat a közvetlen élet-környezetükben.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 12 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO