ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.02.20. 23:09

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 30 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2008.10.15. 23:51 
Kedves Andrea!

Olvasva írásod, az egészséges önértékelés "fejezetnél" különösen felfigyeltem, mert ismerősen csengett :) (és kigyulladt egy apró kis "szellemi villanykörte" :idea: )
Tehát úgy döntöttem, hogy csak az előbb említett címszó témájában én is hozzá szólok, bemásolva ide az egyik Napló-cikkemet (szemelvények), hátha segíteni fog valamelyest a megértésben, egy esetleges apró szellemi/mentális feljebblépésben ;) :

ÉNKÉP és ÖNÉRTÉKELÉS

"Az Én-képünk általában végletes: vagy túl pozitív (gőgös-önhitt), vagy túl negatív (félénk-megalázkodó), de általában nem reális! Mert ez ügyben nem látunk tisztán, ugyanis nem ismerjük eléggé erényeinket, tálentumainkat és gyengeségeinket, hibáinkat.
Ha Én-képünk csak egyoldalú, mivel kizárólagosan a külvilág „metafizikai” -vagy inkább tudatalatti- elvárása és fizikai, józan-racionális véleménye alapján alakítjuk ki, akkor sohasem lehetünk teljesek! Mert ebben az esetben Önismeretünk csak felszínes Én-ismeret (Ikrek-Nap) marad, nem pedig -metafizikai éleslátással- kellően elmélyített ön-ismeret (Skorpió-Nap)! (Persze ebből nem kell mindjárt azt a téves konklúziót levonni, hogy minden Ikrek szülött csak felszínes, ön-ismeret nélküli, és minden egyes Skorpió szülött mély önismerettel rendelkezik) :P

Nem lehetünk teljesek, mert ilyenkor a „pszichés alter egónkból" -a sokszor sérült és sokat szenvedett belső gyermekből- hiányzik a reális önértékelés kvalitása, így hajlamos akár felbecsülni az elkülönült Egót, és lebecsülni azt a hatalmas szellemi potenciát, amely -Spirituális „lángként”- lényünk mélyén él és titkon működik.
Általában ez a folyamat úgy történik, hogy ha elismernek, megdicsérnek és magasztalnak bennünket, akkor értékesnek (végletes esetben „szentnek”) érezzük magunkat, míg hogyha megvetnek, becsmérelnek, szidalmaznak és lenéznek, akkor értéktelennek (esetben „nyomorult bűnösnek”) érezzük magunkat! Holott, egyik extrém esetben sincs igazunk, mert mi ugyanazok maradunk, akik mindig is voltunk „Isten szemében”- azaz felső ÉN-ünk „lelki-Ön-ismerete” szempontjából!

Ilyenkor igen gyakran korlátozzuk magunkat származásunk alapján vagy az aktuális körülményeinknek megfelelően: szakmánk, munkánk, végzettségünk, intelligenciánk, fizimiskánk alapján gondoljuk –azaz hisszük- hogy csak bizonyos dolgokra vagyunk képesek. Ilyen félelmek miatt „olcsón adjuk magunkat” és kompromisszumot kötünk az önkorlátozó hiedelmek „Daimonjával”; ezáltal pedig annyira beskatulyázzuk magunkat -potenciális erőinket és lehetőségeinket- hogy a Lélek ősi-bölcsessége és „bőségérzéke” ily módon nem aktiválódhat!
Az asztrológia szimbolikája szerint pedig, a fönti eszmefuttatás nagyvonalakban arról szól, hogy ne korlátozzuk önértékelésünket csak a 2. háznak jelentéstartalma, illetve uralkodó bolygójának és Vénusznak kapcsolódásai alapján, hanem próbáljuk meg a Jupiteri, spirituális értékítélet alapján szemlélni ön-magunkat (Nap), illetve személyiségünket (Asc.). Mert csak így indulhatunk el az egészséges önértékeléshez vezető keskeny ösvényen…

Minden szerencsétlenségünk, nyomorunk és fájdalmunk egy -tudatlanságban gyökerező- tévhitből (azaz a valódi hit hiányából) fakad! Mert általában egy olyan rögeszmés tévhit vezet félre minket (tehát nem a saját, eredeti Célunk/Küldetésünk irányába), amely egyfelől sóvárgó-vágyakból, másfelől pedig szorongó-kételyekből táplálkozik. Ez pedig olyan hitetlen-séget/hitel-telenséget jelent, amely végső soron önbizalomhiány és hűtlenség egyszerre!
Önbizalom hiány, mert nem bízunk valódi Önmagunkban: a felső ÉN isteni erejében és bölcsességében! És hűtlenség azért, mert nem vagyunk „hívek” őseredeti létélményünkhöz és valódi hitvallásunkhoz: az ÉN VAGYOK magasztos tapasztalatának „Istenélményéhez”!
Idézet:
"Mindenki ki van használva, és ki lesz használva testileg és érzelmileg egyaránt, amíg nincs tisztában saját magával. Mert a vágygerjesztés, illetve a félelemkeltés révén korrumpálható és tökéletesen manipulálható, amíg nincs tisztában Én-képével: amíg nem ismeri saját valódi értékeit, adottságait és gyengéit, hogy a megismert „Igazság” révén lelkileg immúnissá váljék…
Ámde hogyan tudhatná bárki is a saját érdekeit megfogalmazni és érvényesíteni, amíg nem tisztázta le a legalapvetőbb kérdéseket az életében:
Honnan jövök? Ki vagyok én? Mi az élet értelme? És mi az én egyéni szerepem ebben? (Mi az Életcélom?)"

A fönti idézet pedig -ha jól emlékszem- még a "régi" Logosról származik... :roll:

Barátsággal üdv,
Csaba


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
 
 
HozzászólásElküldve: 2008.10.16. 23:56 
Idézet:
Nem tudom, Marika ezekre vallásos Halak-élményekre gondolt-e, de én biztos, hogy nem találtam volna ki magamtól ilyen plasztikus jeleneteket, mivel nekem soha nem is jött, hogy ilyen fennkölt jelenetekbe részt vegyek. Főként az nem jutott volna eszembe, hogy a valósághűség érdekében, Ady-verseket olvassak néhány pohár pirosbor elfogyasztása után!

Idézet:
...Köszönettel a finom derűért és az öblös kacagásért :lol: : Szilárd


Örülök, hogy jót szórakoztál! :D Főleg, hogy nem gondoltam azt, hogy akár "öblös kacagást" tud kiváltani a fönti, Halak ügyben tett rövid "élménybeszámolóm"! ;)


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
 
 
HozzászólásElküldve: 2008.10.22. 16:34 
Offline

Csatlakozott: 2008.06.13. 14:51
Hozzászólások: 7
Napjegy: halak
Aszcendens: bak
Kedves Csaba!

Köszönöm szavaidat. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sajnos fogalmam sincs, hogyan lépjek rá a helyes önértékelés útjára. Negatívan fényszögelt lillith-em által vagy túlértékelem magam, és a nagy csalódás és bukás után pedig olyan szinten elmegy az önbizalmam, hogy semmilyen párkapcsolathoz és emberi viszonyhoz nincs se kedvem sem bátorságom.
Szóval vagy túl bátor vagy vakmerő oroszlán vagyok vagy pedig gyáva.

Sajnos.

Értem a szavak szintjén a mondanivalótokat és kifejtéseteket, de a gyakorlat szintjén képtelen vagyok alkalmazni.


Andrea


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2008.10.24. 13:41 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4012
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Andrea!

Mondtam, hogy menny el karatezni azzal a Szűzzel kevert Oroszlán-karmáddal és a támadott Szaturnusz-Mars együttállásoddal! Tonk Dórának hívják az illető karate mester-nőt.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kozma Szilárd 2008.10.24. 13:46-kor.

Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2008.10.27. 11:12 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 00:08
Hozzászólások: 258
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Halak
Aszcendens: Kos
A Tv-nk "memoria zavarai" és az imaginációm! Önleleplezés

Kedves Andrea és Mindenki!

A naplózás és önleleplezés kérdésedre reagálva szeretném feltenni ezt a konkrét példát, hogy láthasd a gyakorlatban is.


A birtokunkban levõ használati tárgyaink éppen úgy letükröznek minket, mint ahogy letükröz bennünket az egészségünk, vagy a betegség tüneteink. A természetben való létezés, a közvetlen természeti tapasztalatok egyik nagy elõnye, hogy ez a tükörszerû rezonancia egyszerû, kevésbé érthetetlen és értelmezhetõ félre.

Például Halak jellegû problémám van, s kint vagyok a természetben, ennek következtében és fizikai megnyilvánulása képpen egészen biztos, hogy jól belerúgok egy az éppen elõttem álló köbe, vagy megcsípi a darázs a lábfejemet, esetleg tüskék állnak a talpamba. Látványosan hiábavaló, sõt nevetséges a haragom, bosszankodásom egy nálam sokkal kevésbé fejlett és ezáltal tehetetlenebb környezeti elemre (a kõre, darázsra, vagy éppen a szamártövisre), inkább az eset jelentésén kell elgondolkodnom. Amennyiben ugyanezen esemény a civilizációban történik meg, akkor az egész körülbelül úgy alakul, hogy belerúgok egy elõttem heverõ vasrángába, építõtelep közeli építõ anyag maradékba, félrehúzott kanális fedõbe vagy bármi másba, amit ember kéz hagyott ott. Leszámítva azt, hogy a lábamon sokszor nyáron is cipõ van, ami kifogja az egészet s ezért semmi jelentõséget nem adok a jelzésnek és magas ívben elhúzok mellette, tehát nem is gondolkozom el rajta, vagy ha el is gondolkodom pár másodpercet esetleg, az sem a kauzális okok megfejtése irányába történik. Nem véletlenül szólt Szilárdnak a nyári táborunk egyik elõadása, éppen arról, hogy a civilizált környezetnek valójában egy tompító ernyõ hatása van a kisebb elemi jelzésekkel szemben, ezért aztán azok kénytelenek a korrigáció hiányában nagyobbakká, sõt betegségekké, nagyobb balesetekké alakulni idõvel. Normál civilizációs körülmények között az elsõ gondolatom s aminél meg is áll az egész megfejtés, hajlamos az emberek, a munkások, a polgármester gondatlansága, hanyagsága körül forogni, amelyet követnek a többi a mai társadalomra, sõt az egész építkezésekre, vonatkozó önkéntelen megállapításaim és a többi és a többi. Lehet, egyébként ebben a tekintetben teljesen igazam van, s tényleg semmi keresnivalója az éppen ott heverõ, nem helyén álló akadálynak. Az ember másrészt, az ilyen helyzeten már csak azért is hajlamos bosszankodni, mert nem akar konfliktusba kerülni a másikkal, s nem akar harci szituációba kerülni másokkal, de kedve sincs ott hagyni azt a szemetet, s esetleg még egyszer beleütközni, ezért kénytelen felvállalni azt, amennyiben a helyzet úgy kívánja, különben utólag még többet támad magában. Nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy számba vegye bárki hány meg hány közösségi áttételét lehet felsorolni egy ilyen vagy ehhez hasonló eseménynek, amelyek mind igazak, de nem lépnek túl a társadalmi, szociális szférán, ezért nem tesznek lehetõvé mélyebb, az éberséget emelõ és ezáltal hosszútávon a sorseseményeket kézbevevõ és kézbentartó, elõremozdító értelmezést.
A természetben mindez egyszerûbb, a szociális külvilág eléggé kizáródik. Ugyanakkor, mindazt, amit az Egyetemes Szellem hozott létre a természetben, a létteremtõ és fenntartó õselvekkel közvetlenebb, primérebb, sokrétûbb, fõként teljesebb kapcsolatban állnak, mint bármi, amit emberi agy és kéz hozott létre, már csak az idõtállóságukból kiindulva is. Kevés olyasmi van, ami annyira kiállta volna az idõ próbáját, mint a természet elemei, alkotó részei, résztvevõi.

Visszatérve a televízió készülékre, az értelmezést folytatva.
A tv. képeket, hangokból álló átfogó adásokat szolgáltat, tehát amennyiben analogikusan veszem a belsõ képtevékenységemmel áll kapcsolatban. Az történt nálunk, hogy a tévékészülékünk csatornái kiestek. Egyszerûen elfelejtette a televízió a csatorna beállításaim nagy részét, csupán pár csatorna maradt a helyén. Megjegyzem ez egy teljesen új, egy éves alig használt készülék, s mielõtt még valakinek az jutna eszébe, hogy azért tünt el a beállításom, mert nem használtuk a tévét eleget, hát elmondhatom, hogy az azelõtti tévét sem használtuk többször mégis annak sohasem támadt ilyen "memória zavara". :)

Az esemény személyes elõzménye, hogy körülbelül egy éve meghatároztam egy hierarchia sorrendet magamnak az eddigi metafizikai ismereteim és a személyes sorsfeladataim alapján. Ugyanakkor az utóbbi idõben eléggé intenzív szellemi tevékenységet folytattam és sok azelõtt nem értett kérdés vált világossá, egyértelmûvé, de nem magától, hanem csakis idõ és figyelem ráfordítással. A jelen pillanatban kb. négy, öt téma foglalkoztat egyszerre (pl. nincs letisztázva és nincs számomra kielégítõ képem a Yotengritrõl, ugyanakkor nincs befejezve a szülés téma, gyermekeim horoszkópjának megírása, lógóban az agresszivitás és harc további árnyalásának kérdése, a gyermeknevelés, festészet és mûvészet, szerelmi, párkapcsolati, feleségi Vénusz téma, Ikrek téma, személyes megerõsítések írása, Egyetemes törvények és tovább nem is folytatom...). Mindezek azok a témák amelyek érdekelnek s amelyekben aktuális az elmélyedés. Már ezeknek a témákkal való további foglalkozás is felvenne napi 8 órát legalább, s akkor még nem beszéltem az elvégezendõ és elvégzett napi családanyai, asztrológusi tevékenységeimrõl. Õszintén szólva nagyon sajnálom, amikor valamire „szagot” kapok, de nincs elég idõm, vagy valamilyen külsõ körülmény megakadályoz a kinyomozásában, kitisztításában, utánajárásban. Így nem csoda, ha az elém kerülõ és feltárulkozó szellemi, kauzális táj, téma (akár a tévéprogram) kicsúszik a kezeim közül anélkül, hogy a gyökeréig elmehettem volna benne. Nyilván az elmélyedési területekbõl is sok van. Ebbõl a szempontból az sem csoda tehát, ha tévéképernyõnk programjai ugyan így, ennek analogiájára elvesznek, elfelejtõdnek. Csupán beszédességénél fogva döbbenetes.

Az esemény másik aspektusa a tévé képáramlásának az imaginációval való analógiájából érthetõ meg, A tévéadások külsõ élet- (imaginációs-)képek áramlása, az imagináció pedig a belsõvé vált életideák, életideálok áramlása, imaginációs képek áramlása. Vagyis ezeket a külsõ csatorna eltûnéseket úgy is értelmezhetem, mint az imaginációs tevékenységem egy részének a tudattalanba történõ belemerülése, a közvetlen látó, érzékelhetõ terembõl történõ átkerülése egy olyan helyre, ahol már úgy tevékenykedik és úgy manipulál engem is, akárcsak az ebbõl kisarjadó sorshelyzeteimet, hogy nincs közvetlen kapcsolatban a nappali, tudatos énemmel, az értelmem fényével, vagyis nincs közvetlen és értelmes befolyásom rá. Az egyik napjainkban élõ szellemtudományokkal, pszichológiával foglalkozó filozófus, azt mondja: a tudattalan a hazugságok helye. Nyilván ez így kimerevített és nem is helytálló, de van valami benne, éspedig az, hogy amennyiben valaki nem hajlandó egy számára kérdéses, de ugyanakkor lényeges témával behatóan foglalkozni, akkor az hátracsúszik a tudatos nappali látókörébõl a tudattalanjába s a maga tisztázatlan, nemegyszer primitív módján manipulálja észrevétlenül a személyt napközben is, enyhe szorongások, rossz döntések, betegségtünetek, rögeszmék s számos más módon, mindenkinek a maga módján. E tekintetben azt mondhatom, miután mindezeket tudatosítottam és rászántam magam a naplózásra, tapasztalnom kellett az átgondolni valóknak, az elmémben felmerülõ témáknak a rövidségét, sokaságát, változását, váltakozását és végsõ soron kapkodását, dekoncentráltságát. Azt a helyzetet, amikor az ember csordultig telve van elrendezetlen mentális elemekkel (elméletekkel), s olyan a tudata, mint egy olyan ház, ahol a gazda oda nem figyelése következtében hatalmas a rendetlenség, rendezetlenség, s a sok helyére nem tett ruha szétdobálva mind elõl hever. Egyébként ilyen helyzet, akkor szokott elõállni, amikor hosszabb ideig (2-3 hétig) nem ülök le naplózni, s ráadásul idõközben elég sok információt, figyelem nem hírt, hanem a személy lényét nagyon is érintõ metafizikai témájú gondolatot, veszek fel, amelyek komoly átvizsgálást követelnek az integrálás (vagy kidobás), vagyis a személyesítés érdekében.

Van még egy másik, a Nyilashoz (Ikrekhez) kötõdõ vétkem, érsd. célelvétésem is ebben a kérdésben. Éspedig a spirituális informálódási fokozott igény, amely idõnként a közvetlen tapasztalatok és ami még rosszabb a kauzális gondolkodás rovására megy, mehet. Vagyis még velem is megesik, hogy a (kívülrõl, vagy belülrõl) kapott információkat nem kapcsolom össze kellõképpen a személyemmel, a korábbi ismereteimmel kellõképpen nem dolgozom össze, illetve nem egyenlítem ki, ezen mentális folyamaton keresztül nem menve kellõ alapossággal nem viszem el a végsõ gyökereig. Így az ember tájékozódik és tágul, de hosszútávon nem formálódik (ami a cél lenne egyébként), amennyiben ezt a jelenséget nem tudatosítja. Ennek következtében az információ hajlamos az elmélet szintjén megmaradni, illetve hosszútávon egészen bizonyos, hogy inkább hajlamos elveszni, az én tévé csatornáimhoz hasonlóan, esetleg feleslegesen terhelni a személyes információ áramlási rendszeremet.
Amennyiben az Egyetemes Törvényekkel való kapcsolat fényében vizsgálom ezt az esetet, akkor elmondhatom, diszharmóniába kerültem az Imagináció, a Ritmus és a Ciklus, a Karma (ok-okozat) és nem utolsó sorban az Abszolutum, a kiegyenlítõdés törvényével a magam szintjén. Ezt a magam szintjét, csupán azért mondom, hogy a kezdõ olvasók nehogy azt higgyék, azért, mert az õk tévékészülékük nem „kapott” ilyen memoria zavarokat, náluk minden rendben van, sõt jobban állnak e kérdésben mint én például. Jól ismerem eme önkéntelen, kicsi sunyi gondolatokat. Különben lehet, hogy a jelen pillanatban a mentális szétszóródás tekintetében valóban jobban állnak, állasz kedves olvasó, viszont azt is figyelembe kell venni, hogy az Úristen (a Felsõbbrendû Én, az Egyetemes Értelem) nem összehasonlítgatásokban gondolkozik, hanem csakis személyesen. Vagyis a bennem élõ Abszolut Ént nem az érdekli miként is állok én X-hez, vagy Y-hoz viszonyítva most, vagy fordítva, õ hol tart hozzám képest a szellemi fejlõdésben pl., hanem az érdekli miként állok én, az én megváltási programomhoz viszonyítva, az én kiegyenlítõdési folyamataim miképpen haladnak, vagy éppen stagnálnak, összezavarodnak. Az ilyen összehasonlításokra szükség van emberi szinten a maguk helyén, csak vigyázni kell velük, nehogy az önkéntelen öntetszelgés magatartásának kísértésébe essünk, ugyanis ezzel a hamis önelégültséggel éppen a saját fejlõdési és kiegyenlítõdési folyamatunkat zárjuk le, egy idõre legalábbis. Tehát az ember a kritikájával és az önelégültségével is csínján kell bánnia, mivel amennyiben ilyen gondolatok jutnak eszébe az azt is jelenti, hogy az egoja még nagyon tolakszik az igazság megismerése elé. A pácban ugyanis mindenki benne van- ahogy Hamvas Béla fogalmaz a Karnevál elején, még az is aki azt hiszi õ kivülálló, sõt õ még jobban benne van, mert nincs kellõ tudomása róla. Asztrológiai nyelvre lefordítva, mindenkinek van Lilithje, Sárkányfarka és negatív fényszögei a születési horoszkópjában.


Visszatérve a tévé témára... Mi a megoldás ilyenkor? A megoldás nem más, mint a Jupiterhez kötõdõ szigorú rangsorolás, a fontossági, prioritásbeli sorrendjeim újragondolása, további árnyalása, a szellemi kiterjedési, terjeszkedési, befogadási irányok tekintetében, ötvözve a Szaturnuszhoz kötõdõ önfegyelemmel. Szaturnuszi önfegyelem és felelõsség többszörösen is kell, már csak azért is, hogy amit mentális szinten kitisztítottam és elhatároztam, ahhoz a gyakorlatban is tartsam magam. Ne hagyjam magam, például belemerülni olyan témákba, ahol csupán felszínesen tudok részt venni, jobban mondva nem hagyjak el egy témát és ne forduljak jelen helyzetben újabb fele, ameddig el nem értem a fenekét, a gyökerét, a hátárát. Tehát saját szabad elhatározásomból korlátozzam mentális kíváncsiságom azokra témákra, amelyeket a legfontosabbaknak ítélek meg. Azt sem szabad elfelejtenem ugyanis ez ügyben, hogy a Szaturnuszom az Ikrek jegyében áll a születési képletemben, negatív fényszögben a Vízöntõben található Jupiterrel és a Nyilas Lilithel (az asztrológiát tudok kedvéért írtam), vagyis mind a levegõ eleméhez kapcsolódó mentális tevékenységrõl van szó, mind pedig a szellemi kritikai érzék kifejlesztésének képességérõl.

Szándékosan utoljára hagytam a következmények szempontjából legrázósabb aspektusát a jelen kérdésnek, amely a mentális szétszóródás mellékhatásának is mondható, s amely a kauzális gondolkozásból és legfõképp a személyes és kauzális (végsõ okokban, létezési formában látó és gondolkodó) éberségbõl történõ kiesésem, ezen Ariadne fonalnak, adócsatornának az idõnkénti elveszítése, „memoria zavara”. Ezt csakis spirituális felelõsséggel, meditációval, az agyalásokra és az általános információ áramlásra való éber odafigyeléssel lehet helyrehozni, majd fenntartani és nem engedni belõle.


Remélem eme írásom, amellyel betekintést engedtem a saját önleleplezéseim, valamint az élethelyzeteim metafizikai értékelésének, vizsgálatának világába, hozzásegít téged is a jövõben, a fizikai léted, tapasztalataid és a személyes láthatatlan kauzális léted, meg a képzeleti tevékenységünk, összekapcsolódottságának, rejtélyeinek a kibogozásához. Legalábbis némi ízelítõt kínáltam ezúton belõle.

_________________
Mária

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2008.11.01. 15:37 
Kedves Marika!

Jelen írásod kapcsán a rejtélyek kibogozásához adott "némi ízelítődhöz" szeretnék hozzászólni, ami -ezúttal is- gondolatébresztő volt számomra! :idea: Tehát kiegészíteném néhány személyes tapasztalattal és meglátással, főleg, hogy "Kedves Mindenki!"-nek (is) címezted ezen témádat! ;)

Idézet:
Visszatérve a televízió készülékre, az értelmezést folytatva...
A Tv. képeket, hangokból álló átfogó adásokat szolgáltat, tehát amennyiben analogikusan veszem a belsõ képtevékenységemmel áll kapcsolatban...
...Az esemény másik aspektusa a tévé képáramlásának az imaginációval való analógiájából érthetõ meg, A tévéadások külsõ élet- (imaginációs-)képek áramlása, az imagináció pedig a belsõvé vált életideák, életideálok áramlása, imaginációs képek áramlása.

Mint nemcsak Halak, hanem Halak-színezetű (Neptunikus hullámoktól átmosott),Ikrek karmával rendelkező személy, egy nagyon ismerős jelenséget ismertem fel ebben a modern technológiai hasonlatodban!
A TV.-re vonatkozó párhúzam már néhány éve "Neptunikus hatású elmebeli képalkotás" címszó alatt tarton számom (magamban), azonban ilyen árnyaltan -és mélyebbre szántóan- még nem gondoltam át, így amikor ezen soraidat olvastam, azonnal a következő -jelzésértékű- "mentál-drámám" ugrott be:
Miközben számítógép előtt ülök és Internetezek, pontosabban Spirituális tematikájú "site"-okat böngészek, szinte mindig működik a rádió, vagy be van kapcsolva a TV (mert a nejem nézi pl. az egyik kedvenc sorozat-filmjét :) ) És a gond az ezzel az információ- áradattal, hogy ezek a háttérhangok engem nagyon zavarnak, ugyanis nem tudok megfelelően koncentrálni! :evil: Szó szerint, mintha valamilyen Elektromágneses interferencia keletkezne az elmém és a TV-adás (föleg az audio-jelek) között, ami olykor borzasztóan zavaró, mert ilyenkor képtelen vagyok megfelelően összpontosítani és "normálisan" megérteni az adott témát! :?

Talán ez a mentális-képzavar, nagyjából a következő -a tiédhez hasonló- probléma miatt van: "Van még egy másik, a Nyilashoz (Ikrekhez) kötõdõ vétkem, érsd. célelvétésem is ebben a kérdésben. Éspedig a spirituális informálódási fokozott igény, amely idõnként a közvetlen tapasztalatok és ami még rosszabb a kauzális gondolkodás rovására megy, mehet."

Idézet:
A jelen pillanatban kb. négy, öt téma foglalkoztat egyszerre...

Hááát, időnként úgy éreztem, hogy szinte szó szerint fölfalnám (majdnem) az egész Könyvtáramat, mert türelmetlen voltam a lassú olvasáshoz :oops: Olyankor nkább mohón bekebelezném az összes, fontosnak megítélt Könyvem, Szaturnikus türelemmel véghezvitt, következetes megértési-integrálás helyett! :roll:
Ilyenkor aztán természetesen elragadott a "Pisces-áradat" és csak kapálóztam a Neptunikus örvények között:
"...tapasztalnom kellett az átgondolni valóknak, az elmémben felmerülõ témáknak a rövidségét, sokaságát, változását, váltakozását és végsõ soron kapkodását, dekoncentráltságát. Azt a helyzetet, amikor az ember csordultig telve van elrendezetlen mentális elemekkel (elméletekkel), s olyan a tudata, mint egy olyan ház, ahol a gazda oda nem figyelése következtében hatalmas a rendetlenség, rendezetlenség, s a sok helyére nem tett ruha szétdobálva mind elõl hever."

Idézet:
Vagyis még velem is megesik, hogy a (kívülrõl, vagy belülrõl) kapott információkat nem kapcsolom össze kellõképpen a személyemmel, a korábbi ismereteimmel kellõképpen nem dolgozom össze, illetve nem egyenlítem ki, ezen mentális folyamaton keresztül nem menve kellõ alapossággal nem viszem el a végsõ gyökereig. Így az ember tájékozódik és tágul, de hosszútávon nem formálódik (ami a cél lenne egyébként), amennyiben ezt a jelenséget nem tudatosítja. Ennek következtében az információ hajlamos az elmélet szintjén megmaradni, illetve hosszútávon egészen bizonyos, hogy inkább hajlamos elveszni, az én tévé csatornáimhoz hasonlóan, esetleg feleslegesen terhelni a személyes információ áramlási rendszeremet.

Az információ sorsa ilyenkor nemcsak az, hogy a Teória szintjén felszínesen /adat- töredékekben/ kavarog, örvénylik mint valami papír fecnik (vagy parafadugó-darabkák) a Halak vizeinek felszínén, hanem -a kellően meg nem rágott (Mars) és meg nem emésztett (Hold)infók- valójában megterhelik/megfekszik az emésztő rendszerünket! Esetemben Szaturnikus sziklasúlyként terhelik a lelkemet! :oops: (Egy időben szinte fizikai érzetig elmenően éreztem a Könyvtáram -feltétlen analizálásra váró- könyveinek a súlyát, a lelkemben :cry: ...és ilyenkor, önkéntelenül egy jó nagyot sóhajtottam! :) )

És hadd "mondjak" még valamit ennek kapcsán: szinte meggyőződésem, hogy ezt a "Lelki-sziklasúlyt" a X. házas Jupiteri-próféta (lelkesedés, hit, és leginkább a tiszta értelem szerinti értékítélet), a segítő trigon révén, valóban sokszór könnyűvé teheti, és teszi ("Az én terhem könnyű, s az én igám gyönyörűséges"- jellegű Jézusi mantra vonatkozásában)!! Azonban a retrogadációja -és negatívan fényszögeltsége- miatt nagyon sokáig inkább azt prédikálta nekem -a maga fennkölt misztikus/vallásos poéthikus hangján- :lol: , hogy neked még rengeteg olvasási/írási feladatod van, hiszen az embereket "jótékony-nagyvonalúsággal" tanítanod kell; sőőőt "Messianisztikus hivatástudattal" prédikálnod kell nekik a "Mennyei igazságokról", hogy megmentsd a Lelkeiket! :oops: :roll:

Tehát:
Idézet:
Mi a megoldás ilyenkor? A megoldás nem más, mint a Jupiterhez kötõdõ szigorú rangsorolás, a fontossági, prioritásbeli sorrendjeim újragondolása, további árnyalása, a szellemi kiterjedési, terjeszkedési, befogadási irányok tekintetében, ötvözve a Szaturnuszhoz kötõdõ önfegyelemmel. Szaturnuszi önfegyelem és felelõsség többszörösen is kell, már csak azért is, hogy amit mentális szinten kitisztítottam és elhatároztam, ahhoz a gyakorlatban is tartsam magam. Ne hagyjam magam, például belemerülni olyan témákba, ahol csupán felszínesen tudok részt venni, jobban mondva nem hagyjak el egy témát és ne forduljak jelen helyzetben újabb fele, ameddig el nem értem a fenekét, a gyökerét, a hátárát...
...Ezt csakis spirituális felelõsséggel, meditációval, az agyalásokra és az általános információ áramlásra való éber odafigyeléssel lehet helyrehozni, majd fenntartani és nem engedni belõle.

Nos úgy tűnik a megoldási-receptet meg is adtad :D , csakhogy -amint tudjuk- ez általában nagyon nehezen megvalósítható, azaz komoly mentális erőfeszítésekbe (Szaturnikus, koncentrációs-"próbatétel") kerül! ;)
A magam szintjén, én is valamikor "levezettem" hasonlókat magamnak, de a hétköznapi pragmatikum szintjén... nos, hagy némi kívánnivalót maga után! 8-)
Az egyik, idevágó mentális/írásbeli gyökösítésem pedig a következő képpen néz ki:

" ...Továbbá, ezeknek fényében el kell gondolkodnom afelől, hogy mi motivál az olvasás/tanulás/tanítás kategóriáiban, azaz megpróbálom logikai-elemzéssel gyökösíteni az Ikrek/ Halak vegyes princípiumai szerinti hajlamaimat! Tehát azt érzékelem, hogy az újonnan olvasott infókat azonnal tovább is „kürtölném”, vagyis a megismert híreket lelkesen tovább is „prédikálnám” másoknak!
- Nos akkor, első „kételkedő-önanalizáló” kérdésem az : Ebben mi motivál? Válasz: Az, hogy tanítsak, azaz segítsek másoknak is tájékozódni, tudatosulni!
- Második önelemző kérdésem: Akkor ezzel mi a gond; azaz erkölcsileg helyesen cselekszem-e?
Válasz: az a gond, hogy ez a fajta tájékoztatás lehet, hogy nem „igazsághordozó”, tehát erkölcsileg (nagy valószínűséggel) helytelen, mert félrevezető!
- Harmadik kérdés: Miért hamis/félrevezető és hiteltelen mindez? Válasz: mert nem személyes; vagyis azért mert individuálisan a gyakorlatban ki nem próbált adatok (olyan hírek, amelyek nem állják ki a konkrét-valóság „tűzpróbáját”)
Konklúzió: nem „prédikálhatok” olyan Tanokat, amelyek előbb nem lettek személyes Öntudatom által átvilágítva (lelki-ismeretem „morális filterjein” átszűrve) és a pragmatikum síkján kipróbálva!!
Ennek megerősítéseképpen pedig álljon itt az egyik alap-mottó: "Semmit nem fogadok el, amit az értelem fényénél nem tudok átvilágítani." (Hamvas B.) "

Üdv-ős-ség (azaz ősi eredetű üdvösséget kívánva):
Csaba


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
 
 
HozzászólásElküldve: 2008.11.01. 16:00 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 00:08
Hozzászólások: 258
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Halak
Aszcendens: Kos
Kedves Csaba!

:lol: Elõzetesben csak annyit, hogy nem tudom te miként vagy vele, de nekem igazából nincs más választásom, mint megtanulni és legfõképpen folyamatosan betartani a Szaturnuszi-Jupiteri leckét. Nincs kiút és nincs mese semmilyen más irányba, errõl már teljes mértékben meg vagyok gyõzõdve, azért is írtam le.
Annyit elértem pl., hogy az önkorlátozással nincs már bajom, kivéve, amikor engedek az éberségbõl, s a céljaimból. Vagyis tudok parancsolni magamnak, tudok lemondani, ha kell, ami igen megnyugtató érzés, s mindig hálát adok érte magamnak!! :lol: :lol: . Ennyi Ikrek Szaturnuszt begyakoroltam.

Nincs most idõm reagálni, továbbgondolni kellõ mélységben, de megígérem, amint lesz fogok. :)

_________________
Mária

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2008.11.01. 18:49 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 00:08
Hozzászólások: 258
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Halak
Aszcendens: Kos
Kedves Csaba!

Elõször is köszönöm a hozzászólást. Annak pedig kifejezetten örvendek,ha magadra ismertél benne, hiszen azért igyekeztem minél aprólékosabban és hitelesebben leírni a jelenséget, hogy más is, aki ebben érintett félreérthetetlenül ráismerjen.

Idézet:
ugyanis nem tudok megfelelően koncentrálni! :evil: Szó szerint, mintha valamilyen Elektromágneses interferencia keletkezne az elmém és a TV-adás (föleg az audio-jelek) között, ami olykor borzasztóan zavaró, mert ilyenkor képtelen vagyok megfelelően összpontosítani és "normálisan" megérteni az adott témát! :?

Nálunk ez nem probléma, mert amikor internetezek tv. kikapcsolva, család nem tévézhet, sem rajzfilm, sem ismeretterjesztõ film, sem hír, sem tévébeszélgetés. :D Persze ez azt is jelenti, hogy nekem is korlátoznom kell magam.
Ez az "interferenciás" adózavarás viszont máshonnan is érkezhet,
amelyre kénytelen voltam gyógyírt találni, mert nemkívánatos következményekkel kellett szembenézzek.
De errõl nemsokára, remélem közelebbrõl, bõvebben írok.

Idézet:
fölfalnám (majdnem) az egész Könyvtáramat,
- :) nem azt akartad írni, hogy egész könyvtárakat. Mert képzeld, nekem nincs könyv a könyvtáramban, amit ne olvastam volna el már akkor amikor megvettem, megvettük.

Egyébként hiányolom, hogy az értelmezéseidben nem térsz ki a Vízöntõ Lilithedre is, mert az is képes ám felpörögni, nem csupán a Halak sodródni.
A pontosság kedvéért, meg azért, hogy a kezdõ asztrológiát tanulókat ne zavarjuk össze: a dolgokba való beleharapás, elkezdés, kiharapás az a Mars (a test szintjén az elülsõ fogak), a megrágás, a már belsõ elsõdleges felaprítás az Szaturnusz (test szintjén a hátsó örlõfogak-lásd Isten malmai lassan õrölnek, de annál alaposabban). Az emésztõ rendszer pedig összetevõdik: a gyomor (Rák), a vékonybelek (Szûz), és a vastagbelek, végbél (Skorpió) eggyüttesébõl, vagyis egy információ akkor mondható integráltnak, amikor végigment ezeken a fázisokon mind. Ezeknek az analógiát nem írom le, bárki könnyedén utána gondolhat.

Ebben a tekintetben, hogy mindez a szervezetet is hajlamos megterhelni, valóban igazad van különben, mert nekem ugyan a gyomromat nem feküdte meg (már annyira azért megszelektálom, feldolgozom, s elsõdlegesen meg is rágok bármilyen új infot), de enyhe vékonybél irritációt mintha azért tapasztaltam volna.Ez erõsített meg abban, amit lelkiismeretem szintjén már tudtam, éreztem egyébként, mármint, hogy a Szûziesen aprólékos integrálásra jobban oda kell figyelnem. (Már csak azért is, mert nem szokott jelezni a vékonybelem.).Ezt azonban már túlzottan személyes információnak tartottam s ezért nem írtam bele. Viszont igy tényleg jobb.

Idézet:
A magam szintjén, én is valamikor "levezettem" hasonlókat magamnak, de a hétköznapi pragmatikum szintjén... nos, hagy némi kívánnivalót maga után! 8-)


Nálam az önuralommal nincs probléma, a Szaturnikus tûzpróbának egyébként ezt az elméletet én már régebb alávetettem s ment is hosszúideig. Ha nem hiszed, nézd meg Csillukámnak milyen szép Szaturnusz pajzsa van. Volt ugyanis nekem egy korábbi rázósabb Szaturnuszi leckém, éspedig ez Elõd fiamnak a tök negatív Szaturnusza a képletében, amely teljesen megrázott (felrázott) és akkor elhatároztam többet nem térek ki ( s persze nem találok kifogásokat) sem a Szaturnusz tûzpróbái elõl, sem pedig a XII-es házam életfeldatai elõl. S ehhez tartottam is magam, élõ bizonyíték erre, hogy Csillukánál ez már egy erõsség, egy képesség. Mint ahogy egyébként nálad is az kellene legyen, ha nem tenne be a Vízöntõ Lilithed és az Ikrek Sárkányfarkad. Úgyhogy véleményem szerint eljön az idõ, amikor megelégelted a Vizöntõi fudriságokat, szellemes szeleskedéseidet, lehetõség vadászataidatt, iránycserélgetéseidet és arra a bölcs belátásra jutsz, hogy ebbõl legyen elég! Kerül amibe kerül. Persze Vízöntõ Lilithel ez nem megy könnyen a gyakorlatban. Éppen ezért kérdem én tõled, milyen megoldást találtál te erre a problémádra, oszd meg velünk is? Hátha egyes olvasóknak ez jobban bejön.

Nos, visszatérve a Szaturnuszra, a Szaturnuszi kurámból a nyár óta kiengedtem, kilazítottam, s máris itt vannak a visszajelzések, két hónap leforgása alatt.

Egyébként tévedés ne essék nem vagyok az olvasás és az informálódás ellen, hiszen Hamvas is, más írók is rengeteget olvastak, amire egy egységes, átfogó képet sikerült kialakítaniuk errõl az egészrõl, ami az élet mögötti, az élet elõtti birodalmat jelenti, s amikorra eljutottak arra a szintre, amit úgy ír le Hamvas, hogy az írás olyan mint a tésztasütés, van pár alaprecept és azt többféleképpen lehet diszíteni, felszolgálni stb.. Vagy amit a másik író tapasztalt, akit Hamvas emleget, hogy azért jár a könyvtárba mert ellenõriz (persze azt, hogy kap-e valami lényegesen újat). Én úgy érzem ezt szintet nem értem még el. Tehát megenegedhetem magamnak az olvasást, sõt idõnként a több olvasást is, csak ez ne menjen túlzottan az egyéb területek rovására közben. Különben megmondom õszintén, hogy az sem jelent nekem nagy nehézséget, hogy hónapokig ne olvassak semmit, vagy ne internetezzek, tettem már ilyesmit. Dicsekedve, vagy dicsekvés nélkül, de elmondhatom ezek az alapkészségek már elég régóta nem jelentenek problémát a számomra, hajlik a természetem ez irányban és ennek örvendek is. Amit én kiengedtem, ahol én elengedtem magam, az utóbbi idõben az a témafókuszáltság és a célorientáltság, s persze a kellõ befele fordulás volt. Errõl a jelenségrõl írtam ez a kis írást.

Remélem érthetõ voltam. Kíváncsian várom a te konkrét gyakorlati megoldásaidat az Ikrek, Vízöntõ életfaladataid feloldása, negatívumoktól való megváltás, megváltódásban történõ elõre jutás területén.

_________________
Mária

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2008.11.03. 13:16 
Kedves Marika!

Idézet:
A pontosság kedvéért, meg azért, hogy a kezdõ asztrológiát tanulókat ne zavarjuk össze: a dolgokba való beleharapás, elkezdés, kiharapás az a Mars (a test szintjén az elülsõ fogak), a megrágás, a már belsõ elsõdleges felaprítás az Szaturnusz (test szintjén a hátsó örlõfogak-lásd Isten malmai lassan õrölnek, de annál alaposabban)

Hálásan köszönöm a kiegészítést, mert ezt az "árnyalatnyi"-bár kétségtelenül fontos- kiegészítést nem tudtam...tehát jól jön! :)

Idézet:
Az emésztõ rendszer pedig összetevõdik: a gyomor (Rák), a vékonybelek (Szûz), és a vastagbelek, végbél (Skorpió) eggyüttesébõl, vagyis egy információ akkor mondható integráltnak, amikor végigment ezeken a fázisokon mind.

Ezt viszont már -gyakorló természetgyógyászként- tudtam, csakhogy erre nem akartam pontosan (egzaktul :) kitérni, mert nem ez volt a fő gondolati "csapás", de való igaz,ha már részben belementem, akkor tényleg jó, azaz indolkolt volna "teljesebben" felvázolni! :geek:

Idézet:
Egyébként hiányolom, hogy az értelmezéseidben nem térsz ki a Vízöntõ Lilithedre is, mert az is képes ám felpörögni, nem csupán a Halak sodródni...

Hjaaa, hajjaaajjj kedves Mária! :P Nekem mondod???! Tapasztalom én számtalanszor, hogy amikor nem vagyok kellően éber és fegyelmezett, mit képes művelni! :roll: :shock: Tanulmányozom én elég sokat (enyhén szólva)"furcsa" viselkedését a "bestiának", Naplózásaim során... :arrow: csakhogy ez a fránya perfekcionizmus (Szűz IC, Szat. "esésben" I. ház stb.) meg az új-infók vadászatának "éhsége", nem engedik, hogy elkészüljön már az a Vízöntő-Lilithes tanulmányom, :oops: , amit már kb. (min.) egy 1/2 éve tervezek, hogy felteszem ide a Logosra. :idea:
Tehát nagyon/nagyon részletesen ki akarok erre (is) térni, csak még tartogattam a "bombát" :D

Idézet:
Mint ahogy egyébként nálad is az kellene legyen, ha nem tenne be a Vízöntõ Lilithed és az Ikrek Sárkányfarkad. Úgyhogy véleményem szerint eljön az idõ, amikor megelégelted a Vizöntõi fudriságokat, szellemes szeleskedéseidet, lehetõség vadászataidatt, iránycserélgetéseidet és arra a bölcs belátásra jutsz, hogy ebbõl legyen elég! Kerül amibe kerül. Persze Vízöntõ Lilithel ez nem megy könnyen a gyakorlatban. Éppen ezért kérdem én tõled, milyen megoldást találtál te erre a problémádra, oszd meg velünk is?
...Kíváncsian várom a te konkrét gyakorlati megoldásaidat az Ikrek, Vízöntõ életfaladataid feloldása, negatívumoktól való megváltás, megváltódásban történõ elõre jutás területén.

De addig is, amíg részletes tanulmányom "kikristályosodik", természetesen leírok/elküldök néhány konkrét-gyakorlati megoldást erre a Levegős problémámra: szívesen megosztanék (veletek is) néhány tapasztalati-megfigyelést a Vízöntős-Ikres bohém "szabad-kalandórságairól"...azaz karmikus determinációim turpiságairól! ;)

Idézet:
Egyébként tévedés ne essék nem vagyok az olvasás és az informálódás ellen, hiszen Hamvas is, más írók is rengeteget olvastak, amire egy egységes, átfogó képet sikerült kialakítaniuk errõl az egészrõl, ami az élet mögötti, az élet elõtti birodalmat jelenti...

Természetesen én sem vagyok az olvasás, tájékozódás ellen, sőt -amint az eddigiekből is kiderült- nagyon is kedvelem és fontosnak tartom (a szellemi fejlődés integráns részeként), és nem vallok olyan extrém/őrült eszméket, mint itt Bp. 1-2 "nagy" Tanító-Gyógyító, akik szerint feltétlenül el kell égetnünk az összes könyveinket! :D
Ámde persze mindaddig "terjeszkedhet" ez az ígényünk/ szükségletünk, amíg az informálódás nem ölt mértéktelen, monstrum-méreteket és nem szív el energiát más "gyakorlati életköröktől", illetve nem megy más feladatok/tennivalók (meg a "mentálhigiénés" egészségünk) róvására! :!: Legalábbis erre (ezen tendencia éber "felügyeleti"-uralására) törekszem, több-kevesebb sikerrel. ;)

Üdv(-össéget):
Csaba


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
 
 
HozzászólásElküldve: 2008.11.03. 20:20 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 00:08
Hozzászólások: 258
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Halak
Aszcendens: Kos
Ok.

Várjuk a Vízöntõi leleplezõdéseket.

_________________
Mária

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 30 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO