ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2018.11.21. 04:22

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Tapasztalati gyakorlat és tapasztalati valóságismeret, tehát élet-tapasztalat nélkül kábult (mesés) fantazmagória és steril okoskodás minden elmélet, és Teo-riai (Isteni látási) következtetések levonása és számontartása nélkül, a tapasztalat értéktelen robotolás.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 83 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2018.10.16. 22:43 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2013.09.03. 22:27
Hozzászólások: 110
Napjegy: nyilas
Aszcendens: vízöntő
Kedves Fórumozók!
Ahogy mondtam is korábban, folytatnám a skorpió karma taglalását.. Ez a rész egy sokkal enyhébb, de annál gyakoribb probléma rávilágítását mutatná be. Tudniillik azt, hogy ha még nem is megyünk olyan messzire a Skorpió karma feszegetését illetően, mint a lét végső határait kísérteni akaró, sokszor tragikus alapállást képviselő szellemiséget, de az mindenképpen nagy dilemmája a skorpió karmás személynek, hogy az igazság szelleme voltaképpen micsoda: Vagyis az a "gond" mindenképpen előtérbe kerül, hogy mi a mások igaza, mi a végső igazság és az, hogy ő ezt a végső igazságot miképpen képviselje... És itt kerül elő az a szellemiség is- amit tehát képviselnie kellene-, amit a Skorpió másik uralkodó bolygója, a Mars jelöl: Vagyis az Abszolút Szellemnek a "feltétlen és feltartóztathatatlan megnyilatkozása, amely nem ismeri a lehetetlent, a megtorpanást (megfontolást) és a meghátrálást" (https://kozmaszilard.cafeblog.hu/2017/0 ... olt-osero/)
Számomra teljesen világos, hogy a Skorpió karmás személy éppen úgy félhet az igazság harcias, becsületes felvállalásától, mint amilyen félelmekkel a tűz karmások születtek erre a világra. Vagyis félhet egyáltalában a Mars jelölte harci szellemtől, és ebből adódóan sűrűn nyeli be az igazságtalanságokat - vagy amit annak vél- annak érdekében, hogy a "nimbuszán" ne essen csorba.
Amiért mindezt leírom, az természetesen az, hogy ugyanakkor mindazt, amit a karmikus késztetéseinkből kifolyólag szeretnénk elkerülni, azt meglépni, mégis felszabadító!
Vagyis szeretném megosztani azt az élményemet, ami a Skorpió karmámból fakadóan gyávaságra késztetett volna, de amelyet meglépve mégis megtapasztalhattam, hogy a karmaoldásba belemenni csak elsőre tűnik borzalmasnak, viszont felülemelkedni rajta annál nagyszerűbb!
A részleteket nem firtatnám, de a munkahelyemen történt egy konfliktus: pontosabban szólva az egyik kollégám kollegalitásának hiányát elég régóta nem teszem szóvá, miközben nagyon zavarja az igazságérzetemet, különösen azért, mert nem csak nekem árt vele, hanem a közösségnek is. A minap miután nyíltan hazugnak nevezte az egyik -különben nagyon is becsületes és nyílt kollégámat- úgy felforrt bennem a düh, hogy úgy érzetem, ha most csöndben maradok, akkor arcon köpöm magamat. Úgyhogy kitálaltam -és utólag visszagondolva csöppet sem sértő hangnemben- hogy nekem miből is van elegem, és ezátal minadannyiunknak miből is van elege...Persze sértődés, vagdalkozás volt a reakció, de ez kissé sem hatott meg. Ilyenkor a metafizikai tudásunk tükrében biztos, hogy nem szabad ellágyulni. Nem érdekelt az sem, hogy sír. Tudtam, hogy nincs igaza. És az a fura, hogy miközben kimondtam, hogy miben vétkes,attól fogva nem haragudtam rá. Ez az igazi harci szellem: az erélyesség düh nélkül. És itt jön elő az a nagy fogyatékossága a Skorpió és tűz karmásoknak: Hogy minél inkább magamban tartom a véleményem, az igazam, annál jobban rombolok befele! Aki kifele támad, az sokkal kevésbé agresszív, mint a kedves, kifinomult emberek!!!

_________________
Van, mi arany, bár nem fénylik, van, ki vándor, s hazaér, régi erő nem enyészik, fagyot kibír mély gyökér.
J. R. R. Tolkien


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.11.15. 20:29 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2013.09.03. 22:27
Hozzászólások: 110
Napjegy: nyilas
Aszcendens: vízöntő
Kedves Fórumozók!

A negatív Skorpiói létélmények ábrázolásaként folytatom a korábban már leírt -ilyen és hasonló- lelki állapotok bemutatását:

Az érzéketlenségről (aminek kóros esete a pszichopátia)

Számomra azért furcsa erről írni, mert én mindig is úgy képzeltem, hogy a közöny, az érzéketlenség egyik szélsőséges kivetülési formája inkább a negatív Halak szellemiséghez kapcsolható, ill. mint vérmérséklet, a flegmaság inkább a föld elemhez. Mégis, ahogy Szilárd egy lecke feladat kapcsán megkérte, hogy fejtsem ki, miért azt az „aszcendenst kaptam az Úristentől, amit kaptam”, akkor –és vele párhuzamosan Viola pokoljárását átélve- értettem meg, hogy a közöny, szélsőségesebb formájában az érzéketlenség bizony skorpiói létélmény is, ami gyakran keveredik egy igen erős árnyék-én generálta lelki –és szellemi állapottal. Hogy ezt igazoljam –nem csak a saját tapasztalásaimmal- eszembe jutott, hogy egy kollégámmal szinte baráti viszonyban vagyunk, és feltűnően jól megérti azoknak a pszichés tüneteknek az ecsetelését, amit nagy ritkán megosztok vele. Tudni kell, hogy neki nem víz jegyben áll a karmája, de szintén van Skorpió karmája, mivel a Vízöntő napja és FŐKÉNT a Vízöntő Lilithje a nyolcas házban, a Skorpiónak megfelelő gyakorlati életkörben található. Ugyanazokról a kiégési, érzéketlenségi tünetekről számolt be, amiről én neki, így lehet mondani, hogy a kettőnk lelki alkata sokban hasonlít. És kettőnk képletét vizsgálva (persze a Vízöntő motívumokon kívül) egyetlen közös pontot látok: és az bizony a nyolcas házban lévő karmapont!
Azt gondolom, hogy amikor tehát az ember képtelen szembesülni a saját negatív, sötét oldalával, vagy azokra sehogy nem talál –hétköznapi, világi logikával- megoldást, akkor hajlamos egy igen erős kompenzálásba átcsapni. És –ahogy tehát magamat és ezt az általam nagyon kedvelt kollégámat vizsgálom- azt látom, hogy a Skorpió karmával küzdő személyek erre igen hajlamosak. Ahogy naplózok, arra jutottam, hogy a Skorpió negatív szellemisége által táplált létélményt nagyon nehéz feldolgozni és megemészteni, ezért az ember ösztönösen, öntudatlanul is kompenzál: Vagyis végső soron HAZUDIK magának! Hiszen ez azt is jelenti, hogy az ember- ahelyett, hogy befogadná és megemésztené azt a sötétséget, ami az övé- ahelyett inkább tudomást sem vesz arról, hogy mi vele a baj! Így lehetséges az is, hogy a szaglásom 2014-től drasztikusan romlani kezdett: Vagyis nem akartam befele szagolni, nem akartam tudomást venni a saját sötétségemről. Az érzéketlenségemre –és a kollégám érzéketlenségére pedig- az a magyarázat, hogy a Skorpió karma által generált megújulással szembeni iszonyra a legjobb megoldásnak az Árnyék-énünk szerint az bizonyult, hogy egyszerűen NEM ÉLÜNK ÁT SEMMIT! Nem vonódunk bele érzelmileg SEMMIBE. Ebben a lényeg természetesen a tagadás. Hozzáteszem, hogy a flegmaságnak vannak pozitív hozadékai is –az én életemben is: Vagyis a túlérzékeny, hiperszenzitív alkatok – amilyennek indultam persze- jobban teszik, ha megtanulnak távolságot tartani érzelmileg egy őket felkavaró létélménytől. De ebből még messze nem következik az, hogy érzéketlenné kéne válni! Hiszen a az érzéketlenség végső deviáns megnyilvánulási formája a pszichopátia, ami a FELELŐSSÉGÉRZET, MORALITÁS HIÁNYÁT jelenti! És ez nagyon- nagyon veszélyes tud lenni! Vagyis az érzékenység pozitív megnyilvánulásainak – mint amilyen a lelkiismeret-furdalás, a pozitív értelemben vett empátia és a szociális érzékenység- letagadása, kioltása nem jelent mást, mint a lét végső értelmének megtagadását: Az önmegváltást letagadó, legvégső ,a megújulással szembeni ellenállás szellemiségét.
A napokban láttam egy filmet, ami különös, fura humorral, ugyanakkora mai korra jellemző súlyos problémákkal, elgondolkodtató tartalommal mutat be két hasonló (érzéketlennek született és azzá váló) kamaszlány esetét: Telivérek (Thoroughbreds). https://www.youtube.com/watch?v=TPcV_3D3V2A&t=50s

_________________
Van, mi arany, bár nem fénylik, van, ki vándor, s hazaér, régi erő nem enyészik, fagyot kibír mély gyökér.
J. R. R. Tolkien


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.11.19. 17:36 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3918
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Melinda, köszönöm a többi skorpiós karmás nevében is!

A kompenzálásról jutott eszembe, egy másik általános kompenzációs - mély-tudattalan! - reflex: Mivel metanoia, tehát teljes gyökeres átalakulás nélkül nincs megváltás, és minden ki érzi magában az átváltozás, a megváltozás - átváltozás nagy szükségét, de fél tőle, keményen lehazudja, illetve meghamisítja folytonosan és barbár módon, még a gyakorlati tárgyi valóságot is. Rengetegen vannak ugyanis, akik érdek nélkül, mintegy ösztönből hazudnak és hamisítanak folyton, még akkor is, ha nem születtek kimondottan erős kaméleon programmal... Vagyis, ez az általános, globális valósághamisítás amiben még a törvénybírók is részt vesznek testületestől ( nem, hogy az ügyvédek..) és mikor tudatosan, mikor öntudatlanul...- azért van, mert az emberek nem képesek a belső átalakulásra, sőt: a skorpió karma egyik manifesztációja, hogy eleve irritáltak és ellenségesek az átvalósulással szemben.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 83 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO