ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.10.21. 08:02

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Tapasztalati gyakorlat és tapasztalati valóságismeret, tehát élet-tapasztalat nélkül kábult (mesés) fantazmagória és steril okoskodás minden elmélet, és Teo-riai (Isteni látási) következtetések levonása és számontartása nélkül, a tapasztalat értéktelen robotolás.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 74 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2018.04.25. 09:52 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4097
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Gabika, én mégis nagyon szeretném, ha kommentálnád!

Mondjuk abból kiindulva, hogy a metafizikai - tudatosodásod a metafizikai tényekkel való táborszembenézésből ered, annak a függvénye, valamint, hogy a megértetek megértetése és elfogadtatása érdekében, akár harcolnod is, kell, hogyha szükséges. És remélem, hogy te sem haragszol meg, ha ide írom azt, hogy a számodra éppen aktuális egy ilyen harc felvállalása egy számodra igen kedves rokon házaspárral, amelyben a nő - aki az egészséges természetétől fogva, és úgymond ártatlanul erős és erélyes és irányító feleség - által "szegény" elnyomott férfi élete és ezzel a család megmentése érdekében, és ha jól érzékelem, neked még félelmeid és aggodalmaid vannak ennek a sors által kiosztott feladatodnak a felvállalása kérdésében. De az is, lehet, hogy hibás a feltételezésem. Ezért nem szabad tehát semmit a mások fantáziájára bízni és "nem kommentálni" , ha lehet...
A nem kommentálás szerintem csak az egyértelmű gonoszságoknál és hülyeségeknél aktuális, mint pl. amilyenek az utóbbi - és reméljük, hogy utolsó - zaklatónknak a tettei, amiről az Ez Ott Erika... c. rovatunkban írtunk. Mindig mondom, hogy az asztrológiát semmiképpen nem kell az irodalommal össze téveszteni. (És ezt annak ellenére is, hogy költőnek és írónak is tartom magam!)

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.25. 11:25 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 813
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Gabika,

Én a szembetegség kapcsán inkább arra gondolok, hogy valamivel valamiért nem tudsz, félsz szembe nézni, szembenézéssel egyenesen kimondani valamit, állást foglalni és ha kell konfrontálódni. És első sorban a tűz karmákhoz kapcsolom, pl. a Kos karmához. (Szilárd pár éve hívta fel a figyelmemet arra, hogy figyeljem meg a kutyák természetében is a helyes Marsi és Kos szellemiséget, hogy mindig szembefordulnak (odafordulnak direktben) és szembenéznek mindenkivel.)
Viszont a beidézett szöveg alapján eléggé meglepődtem, hogy milyen aprópénzre váltós árulásról és milyen elárult eszmékről lehet szó nálad? :lol: Mert én ilyeneket nem gondolnék rólad, viszont másra nem utal egyértelműen a szöveg. Az árnyalatokat nincs ahonnan ismerhessem (ismerhessük?) nálad. Mert bár, látom, hogy Szilárdnak vannak tippei, de szerintem sokunknak nincs ahonnan tudni. :)
Szerintem jó lett volna, ha írsz 1-2 mondatnyi konkrétumot a személyes kísértésedről, persze körvonalakban és általánosságban, de mégis kicsit személyesebb információt adva. És esetleg valamilyen megnyugtató konklúzióval ellátva a rövid probléma- és kísértés-meghatározást. :)

A bolygó leírások általában viszonylag nyersek és 10 000 féle árnyalat tartozhat hozzájuk... Szóval én nem tudom, mit szerettél volna írni. De még hozzátéve, hogy Vízöntőben is áll ez a Mars, én tényleg a leglogikusabbnak egyfajta, a negatív Marsi bátortalankodásból adódó spirituális megbizhatatlanságra, misztikus csélcsapságra tudok következtetni... De nem hiszem, hogy te tényleg ilyen hibába estél volna, legalábbis a dolog mégis csak árnyaltabb kell legyen, de azt szerintem mi olvasók nincs ahonnan kitaláljuk - én legalábbis egyáltalán nem tudom. :)
Remélem, nem veszed ezt rosszindulatú kötözködésnek, mert eszem ágábn sincs ilyesmi, csak megjegyeztem, hogy én speciel nem tudom, hogy mire gondoltál, pedig, ha már így szóba hoztad, akkor kíváncsivá tettél. :)
Szeretettel: Viola

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.25. 11:42 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 232
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Mindjárt megírom amit mégis kommentelnék saját magamnak, de először válaszolok Violának.
Engem az ütött meg abban a leírásban, hogy amilyen lelkesen kezdtem el a tanulmányaimat Szilárdnál, és ugyanilyen lelkesen arra gondoltam, hogy milyen jó lesz, ha megtanulom az asztrológiát, és kifejezetten anyasegítő asztrológus leszek, hiszen a hatos házban áll a Hold és az Uránusz... aztán, ha nem is aprópénzre váltom, de lemondok erről a tervről... merthogy most én dolgozom, és nincs időm tanulni...
miközben pedig ez a világmegváltó szerepkör nekem mindig is tetszett, akár negatív késztetés ez bennem, akár pozitív :-).

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.25. 11:51 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 232
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
egyelőre nem tudom elküldeni, mert wordben írtam meg, és hiába kopizom, nem engedi, hibaüzenetet ad. Arra viszont, hogy most bepötyögjek egy oldalt, nincs időm. Majd később!

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.25. 13:58 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 232
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Tegnap az történt, hogy a két nagylányom úgy esett el, hogy még reggel is fájt a lábfejük. Valamint, nemcsak a szemem fáj már, hanem meg is hűltem.
Furának találtam, ahogy Sára arról írt, hogy leckeírás közben a rá is vonatkozó konstellációknál produkálta a tüneteket, de az hiszem, most én is azért produkálom a Kosos tüneteket, mert érintve érzem magam. HOgy is jön ide a Halak karma, azon a tényen kívül, hogy a 12-es házban áll a két karmapontom, és a Jupiter is?
És hogy jön ez az egész a harc felvállalásához?
Azt gondolom, hogy összekevertem pár dolgot, és és rosszul értelmeztem és ennek megfelelően rosszul cselekedtem. Talán Szilárd emlékszel rá, hoyg amikor elkezdtem a leckéket írni, arra panaszkodtam, hogy egy óra, mire el tudom kezdeni az érdemi leckeírást, mert annyira csaponganak a gondolataim. Azzal magyaráztam, hogy a tök negatív Uránusz a Skorpióban "műveli" ezt, felerősítve a szintén negatív Vízöntő Napommal, és ne feledjük a 4-es ház csúcsán az Oroszlánban álló Szaturnuszt sem, ami negatív fényszöget kap nemcsak az Uránsuztól, hanem a Naptól és a Marstól is. Ezért, azt gondoltam, hogy az Ikrek Aszcendensem kifejlesztése miatt is, jó lesz a bejövő információt megszűrni, priorizálni, hogy ne legyek folyamatos éberségvesztésben. Ezzel szerintem nincs is baj, csak a kivitelezés lett téves. Ugyanis, és most jön be a Halak karma, ezt az információszűrést úgy végeztem el, hogy gyakorlatilag izoláltam magam. Átestem a ló túlsó oldalára: míg korábban mindenkit meg akartam váltani, ismerősök képletét böngésztem, sőt még ismeretlenét is, több barátomat Szilárdhoz küldtem, de más témakörben is aktív voltam, pl a környezetvédelemben - addig mostanra ezekkel nem foglalkoztam, egyrészt a többi hozzászóló által is említett sikertelenség miatt, másrészt pedig meg gondoltam, most én már csak a saját karmámmal foglalkozom, azzal, hogy az én kis családom megfelelően fejlődjön. Azt nem vettem észre, hogy ezzel együtt elszigetelem magam, ámegyek ignoránsba, aki úgy gondolja, a más problémája nem az ő problémája, azzal engem hagyjanak békén, oldja meg ő. Ebben megerősített a sorozatos sikertelenség is, ami az "ige hirdetését" illeti, valamint az is, hogy nem éreztem magam hitelesnek. Bár talán ebben az isteni bizalom hiánya is benne volt, hiszen más emberek tökre magabiztosan hirdetnek mindenféle ostobaságot.
Így azt kell megtanulnom, hogy mi a helyes megkülönböztetés, hogy mi az, amivel nem csak hogy foglalkoznom kell, hanem harcolnom is érte, és mi az, amivel tényleg nem kell foglalkoznom. Még egyszer hangsúlyozom az ignorancia szót, ami egyenes út a kevély Halak karma felé.

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.25. 16:19 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 307
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Kedves Gabika,

az utolsó kivételével elolvastam már a hozzászólásaidat és egyből eszembe jutott saját személyes példám a kötőhártyagyulladásról. Most látom csak, hogy meg is lettem szólítva :) . Nekem egyébként leckeíráskor nem voltak fizikai tüneteim, erről szerintem Annamária írt.
Én inkább a gyakorlati megvalósulatlanságokkal kűzdöttem és kűdzök, hogy félreértem a feladatokat és hiába végzem el, az eredmény szánalmas.
Visszatérve a szemgyengeségre: korábban, főleg amikor kontaktlencsét hordtam, gyakran gyulladt be a szemem és lett kötőhártyagyulladásom. Együtt áll a Jupiterem a Marssal a 10-es házban, ott ahol a Lilithem van. A legutóbbi nagyon hosszas és csúnya gyulladás akkor kapott el, amikor kb. fél évre a horoszkópom újrarendelése után 2013-ban, épp a születésem napján február 6-án hajnalban gépfegyveres kommandósok özönlötték el a lakásunkat és kezembe kaptam a hivatalos levelet, hogy a vámhivatal házkutatást tart. Még leírni is szörnyű, átélni még durvább volt. Az írásból kiderült, hogy az akkori férjem (neki is 10-es házban van a Lilithje) cégét valaki beperelte vmi nyugdíjjárulékok miatt. Ott álltam pizsamában, pici gyerekkel és értetlenül néztem mi történt. Másnapra teljesen begyulladt a szemem és hosszasan kötőhártyagyulladásom volt. Holott előzőleg én voltam az, aki fohászkodtam az istenhez, hogy derüljön ki az igazság, mert akkor már az akkori munkahelyemen fülest kaptam egy magyar kollégától, hogy valami nincs rendben az akkori férjem üzletvitelével.

Én úgy gondolom, hogy az ilyen helyzet az, amikor az emberbe nevelt humanista filozófia és gondolkodás vereséget szenved az isteni logika szerint működő törvényektől, de én abban a helyzetben nemhogy nem vettem észre ezt az erkölcsi konfliktust, de még tudat alá is süllyesztettem. Hiszen ahelyett, hogy kívül belül szimatoltam volna, tétlenül ücsörögtem a saját és a volt férjem "banditáival", karmikus negatív meghatározottságaival együtt.

Persze egy szemvörösség, érzékenység sokkal enyhébb, mint a kötőhártyagyulladás.
Nekem is piros most egy kicsit a bal szemem. Csak arra tudok gondolni, hogy még mindig nagyon humanista a hozzáállásom a dolgokhoz. Viola írt, hogyan kell megállítani az ellenfelet, hogy tovább folytassa ellenünk a támadást.
Nekem ezt nagyon nehéz elfogadni, de választhatok: vagy az egoépítő várvédelmet folytatom és megsértődöm azon, hogy például Szilárd itt a fórumon és baráti levélben figyelmeztetett, ne támadjam Enikő felvetését, vagy a nappali öntudatomat a fejlődésem szolgálatába állítom. És azt kell mondjam, akkor inkább ez a fajta "ördögűzés" jöjjön, ha már kiderült, hogy micsoda Skorpiói zavarok vannak bennem (amiben az újjászületéssel szembeni ellenállás is benne van), mintsem édes hazugságokkal altassák el a barátaim a lelkiismeretemet. Mert milyen barátok lennének, ha ezt tennék velem? És örülök, hogy Szilárd nem kíméleteskedett és úgy ítélte meg, hogy ennyi kritikát már elbírok. Mert ha nem bírnám, akkor tényleg mit keresnék itt, ahol a karmaoldást tárgyaljuk?

Remélem gondolatébresztőnek passzol ez a történet.

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.25. 16:31 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 307
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Annyit azért szeretnék hozzáfűzni, hogy a fentebb írt választás, hogy a sértődöttséget választom-e vagy a fejlődést, a nappali tudatom számára nem volt kérdés. Mégis volt egy nyomott hangulatom és igyekeztem a végére járni, hogy mitől.

Ahogyan nehéz volt felfognom a racionális eszemmel a karmaoldás folyamatát és azt, hogy hiába okoskodok sterilen, ha nem tudom elfogadni, hogy nekem is a kudarcokkal szembenézve és a feladatokba nyakig belemászva sikerülhet csak a fejlődés.

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.25. 20:08 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4097
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Sára!

"Passzol"! És örvendek, hogy magadtól - magadban - magadnak :D észrevetted a Skorpió-karma legvégzetesebb jellemzőjét: asz önkéntelen és öntudatlan zsigeri ellenállást, sőt: ellen szegülést és rejtett gyűlölködést, minden nagy vagy és sorsszerű apró lételemmel szemben, ami téged a köznapi céljaid elérésében akadályoz - hátráltat, illetve minden olyan sors-igénnyel sors-elvárással szemben, ami tőled újjászületést, újjá alakulást, nézetváltást, mentalitás-változtatást, sőt: egyes dolgokkal és jelenséggel szemben a teljes viszonyulásodnak a megváltoztatását, átirányítását igényli és elvárja, és nem hagy békét neked, illetve nem enged tovább, amíg ez a rejtett belső minőségi változást létre nem hozod, meg nem valósítod egyértelműen, határozottan és "egy életre". Sőt: még a túlvilágra is... :lol: Erre sajnos nem tudtalak figyelmeztetni korábban, mert a klasszikus asztrológia ilyen áttételes árnyalatokra, mármint hogy a te sorsképletednek a karmikus elemeinek a szembenállásai skorpió - karmát eredményezhetnek, szent, hogy nem taníthat meg senkit. Sőt: állítani merem, hogy világelsők vagyunk ennek e felfedezésnek a területén, noha a kauzális információ mindenkire - mindenkihez áramlik az Isteni éterből... Tehát születtek már ennél jelentősebb párhuzamos felfedezések is az emberiség szellem-történetében. Tehát a világelsőséget inkább mentegetőzésképpen írom, mint szerénytelenségből.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.26. 20:40 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 232
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Ma reggel óta valami motoszkál a fejemben, és előre is bocsánatot kérve az esetleges értelmetlenségekért, nem fogom szépen megszövegezni a mondandómat, sem átolvasni elküldés előtt, mert félek, akkor kikozmetikáznék belőle olyan dolgokat, ami pont a lényeg lenne.
Tehát ez a fórumtéma, ahogy írtam, nem különösebben fogott meg, még akkor sem, amikor Sára pár napja megírta, hogy képzeljem el, Szilárd őt rendreutasította, és hogy ő ezt nem érti. Erre azt válaszoltam neki, hogy csak azért nem adok Sárának igazat, mert általában az derül ki, hogy Szilárdnak van igaza:-)
most jön a szégyenteljes rész: még azt is mondtam Sárának, hogy engem is idegesített egy kicsit Enikő hozzászólása, mégpedig az a rész, ahol azzal a hasonlattal élt, hogy szerves savak- tektonikai lemezek sem összehasonlíthatóak; ugyanis nekem ez olyan volt, mintha ő kérkedne azzal, hogy ő orvos, tehát természettudományos végzettségű; nekem, közgazdásznak megfelelt volna az is, hogy ne hasonlítsuk az almát a körtéhez. Aztán még azt is mondtam Sárának, hogy nekem úgy tűnik, hogy Szilárd most annyira örül, hogy végre van egy orvos is köztünk, hogy "favorizálja" Enikőt; merthogy én nem értem, mi ebben az annyira fontos, amit írt.
És el kellett teljen vagy egy hét, mire leesett, hogy szó szerint és pontosan úgy viselkedtem, mint amiről Enikő írt: hogy itt magamban puffogtam, áskálódtam és kissé gyűlölködtem, és mindezt gyáván, a már barátomnak tekintett Sárának mondva csak el; miközben ha lenne egy mákszemnyi harci szellem bennem, mindezt tök simán elmondhattam volna itt a Logoszon is, legfeljebb jól megkaptam volna tőletek, hogy micsoda gyalázatos dolgokat állítok itt akár Enikőről, akár Szilárdról; ezek után már tényleg nem csodálkozhatom, hogy itt ülök a takony kellős közepén, és levegőt se kapok, annyira tele van az orrom.
Erről a témáról ennyit tudok mondani személyes példaként :-). Amit nem értek, hogy miért telt el tényleg egy hét, mire leesett a tantusz!

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.27. 10:35 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 307
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Igen, épp gyermeknevelési szabályokról beszélgettünk Gabikával, amikor elindult ez a Skorpió téma.
Ezt írtam többek között: "Irtó nehezen megy a gondolkodásom átalakítása. Éppen ezért a neveléssel is óvatos vagyok, mert nem akarom olyasmi miatt megbüntetni, amiről utana kiderül, hogy nem is hibázott! Sajnos volt már ilyen."

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 74 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO