ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2018.11.18. 23:38

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Tapasztalati gyakorlat és tapasztalati valóságismeret, tehát élet-tapasztalat nélkül kábult (mesés) fantazmagória és steril okoskodás minden elmélet, és Teo-riai (Isteni látási) következtetések levonása és számontartása nélkül, a tapasztalat értéktelen robotolás.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 82 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2018.04.22. 16:30 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 785
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Kivettem a legutóbbi hozzászólásomból az igen sajátos, "paradoxiálisan" csavaros evangéliumi - Jézusi tanítási elemzésemet. És kijavítom magam e kérdésben, egyet kell értsek Szilárddal, és persze, az írott és így ránk maradt vallásos tanítások is ezt állítják, hogy eleve hiányzott a harci szellem Jézus tanításaiból. tehát végül is, sajnos a kereszténységből ered az a rettenetes elgondolás, hogy a harc az szégyen és bűn...
Én valami Nyilas karmás és téves pozitív Oroszláni ideologozálásból fel voltam lelkesülve és hittem abban, hogy Jézus, mint valamire való, és az isteni öntudatot és annak fontosságát felfogni képes férfi nem mondhatott ekkora hülyeségeket, hogy ha pofon vertek egyfelől, tartsd oda a másik orcádat is, továbbá, hogy ha elvették a felső ruhádat, akkor add oda a másikat is... És gondoltam, hogy valami meredek átköltésről lehet szó, amit Nagy Konstantinék követtek el. De én nem látom annyira egészében a tanításokat, nem is olvastam mind a négy evangéliumot végig, csupán szemezgetni szoktam, tehát igazat kell adjak Szilárdnak, aki már sokkal régebb, jobban elmélyedt az evangéliumok vizsgálatába, talán még teológiai kurzusokra is járt, mielőtt az asztrológiával találkozott volna, és gondolom, több filmfeldolgozást is látott, amelyek az evangéliumokat állítólag hűen feldolgozták - tehát az én lelkes ötleteimet kitisztáznám így utólag, hogy a mondanivalóm hasznos része ne vesszen el:

Az eredeti, egészséges harci beavatási szellemiség, ami egyáltalán nem az ellenfélnek, vagy az ellenségnek képzelt személyeknek a kiirtási technikájáról szól, hanem egy annál sokkal magasabb rendű +gerinces" szellemiség személyi megvalósításáról, pont az ellenkezője a, tény, ami tény, számomra néha elég furcsán önmegadó és megalázkodó jézusi tanításoknak. (Mint a "Tartsd oda a másik orcádat", "Add oda az alsó ruhádat is.", "Menj vele még egy kilométert." stb.)
Az utóbbi tehát, ont, hogy az ellenkezője az egészséges szellemnek és az egészséges életnek, de a karmaoldásnak is így a megfelelő szerintem:
Vagyis, ha elveszik a felső ruhádat, akkor harcolj és szerezd vissza és még külön tégy róla (te magad vagy a törvényen keresztül) hogy az illetőnek többet ilyenhez ne legyen kedve a rabláshoz, a munka nélkül való ruhához (Anyagi értékhez) - jutáshoz ... És azt is megtapasztaltam már, hogy aki nem fél attól, hogy a harcban a felső ruhája után még az alsót is elveszíti, annak nagy baja nem fog esni, de aki fél, az saját magában rombol, és a félelem mágikus erejével ő maga teremti meg a veszteségeit, vagyis ő maga rombolja magát, vagy - és az életkörülményeit, még akkor is, ha gyakorlatilag tényleg egy verekedés által sérül meg, az akkor is az ő szellemében levő rombolást jelzi és tükrözi.

Egyáltalán nem járható szellemi - spirituális szempontból az, az út az, hogy add meg magad az ellenségnek, tartsd oda a másik arcod, add oda a másik ruhádat is, menj el vele még egy kilométert és kövek helyett, dobálj vissza kenyérrel, stb. Ugyanis, ez mind kárhozatba vivő önmegtagadás és önfeladás, és az egészséges emberi természettel, a bennünk levő Marsi, Jupiteri, Plútói őserők egészséges működésével ellentétes, sőt, a Nap őserejével is.
Nem keverendő össze azzal, hogy az ember alázatra képes legyen és a szerettei iránt illetve azokkal, akikkel pl. együtt kíván dolgozni, tehát önként közösséget vállal, hogy azok felé és a munka irányába tudjon alzatos lenni, és képes legyen az egyszerű, tevékeny élet nehézségeivel szemben alázatos lenni. Ide tartozik az, amit a feministák utálnak: a kakás pelenka kicserélése, kimosása, a koszosabb házimunkák, mint pl. a mosogatás, a bíbelődéssel járó, de különösebb trófea bezsebeléseket csak ritkán ígérő hétköznapi étel készítés (főzés, sütés) stb. És még lehet sorolni tovább, tehát egyáltalán azon emberek, a szeretteink elviselése, megértése, akikkel önként közösséget vállaltunk. Vagy Pl. a nő és a férfi tudja elfogadni a másik nem különbözőségét, másságát. Tehát nem az ellenség előtt kell megalázkodni. Jézus bizonyára abba a hibába eshetett, hogy hogyan ne gyűlölje a neki ártó személyeket a harcos ember, hiszen azt láthatta, hogy ha az ember felveszi a harcot, könnyen beleélheti magát a gyűlölködésbe is. - Hát éppen ez az ami nehéz, éppen a harc közben kicsapódni kívánkozó gyűlölet és harag legyőzése az, amihez rengeteg gyakorlat és önmegfigyelés és önfegyelmezés kell! És ezt a keleti harcművészet őrzi, ezt a tudást, tehát egy alap tanítás a harcművészetekben, hogy gyűlölet nélkül lehet csak jól és sikeresen harcolni, másképp elvesztél.
Vagy ezt nem tudta, vagy türelmetlenségében nem akarta már elérni Jézus, és inkább a belső gyűlöletmentesség érdekében egy olyan elméletet vallott és próbált gyakorolni, hogy kívül sem kell ellenállás és támadás, hanem kívül is alázkodjunk meg. Ez egy nagyon naív elképzelés!!! A természetben is csak az állat-falkán és csapaton belül működik ez, csak ott jelent "megkímélést" és életben hagyást a behódolás - tehát ahol a behódolást a másik állat a csapat hierarchiájában való alsóbb pozícióba helyezkedéseként érti. De a préda és az éhes, vagy a fölöslegesen vadászó, mert valamitől megzavarodott ragadozó között már nem működik a behódoló testhelyzet, itt már nem garantál békét és túlélést. Persze Jézus nem is ezért hitt a behódolás és önmegadás harc-kezelési aktusában, hanem mint írtam, amiatt, hogy elkerülje a folyamatos gyűlölet és haragvás miatti bűnébe esést. Hiszen azt állította, hogy még azt sem szabad mondani a másikról, hogy "Ráka", mai szóval élve: hülye, féleszű. És ez megint csak ellentmond a harc szellemiségével, ugyanis a harc arról szól, hogy meg kell tud ütni fizikálisan, vagy meg kell tudd sérteni a másikat úgy szóban, hogy el menjen a kedve a bántalmazásodtól, persze, csak önvédelemből, tehát ÁRTALMATLANÍTÁSI céllal. És láss csodát, aki kipróbálta, jól tudja, hogy pl. a szóban támadóknak a jó kemény, negatív minősítésekben való részesítése pont olyan jól funkcionál ártalmatlanításnak, mint a fizikális támadóknak a visszaütés. :D

Engem egy pillanatra le is sokkolt, amikor Ividő leányunk (7 éves lesz) elmondta, hogy a vallás tanárnő éppen a "tartsd oda a másik orcádat is..." hangzatú Jézusí tanítást ismertette velük a legutóbbi vallás órán - lesokkolt, mert viziuális típus lévén máris bevillant számomra, hogy ha esetleg, netalán a lányom olyan helyzetbe kerül, mint a nővére Etelka, akit harmadikos korában (?) körbeálltak - körbezártak és egy fiú osztálytársa kihúzott pengéjű szikével hadonászott felé, isten őrizz, hogy Etelka akkor ezt az önmegadási elvet választotta volna, szerencsére már több éve járt karatézni és ügyesen mentette is az életét! És itt hiába okoskodik bárki is, hogy amennyiben megfelelően viselkedik, nem támadnak rá az osztálytársai, mert mindenki aki ismer minket, tudja, hogy milyen jól neveltek a gyermekeink és azok közül is kiemelten Etelka. Az más kérdés, hiogy Szilárd nem volt hajlandó kinevelni belőle, a veleszületett igazság-érzetét... Most is csodálkozunk néha a számunkra is meglepően jól működő erkölcsi érzékében, pozitív kritikáiban. És isten őrizz, hogy Ividőnek bármikor ilyen eszébe jusson, amit a vallástanárnő beléjük akart oltani. Mármint, hogy ő tartsa oda a másik arcát is. Hiszen megtanultuk már, hogy a liberálisan nevelt gyermeksereg hangadói, hazudozásra is igencsak képes, ragadozó falkavezérekként (karma-dagasztókként) működnek, tehát, hogy az osztálytársai nagy többségének az esze ágában nem áll a vallástanárnő tanácsát megfogadni!

Az utóbbi két évben nem tudtam karatéra hordozni Ividőt, ezért a harcos szellemiség és gondolkozás nem is kezdett belé ivódni és ő szegény még elhitte a vallástanár néni meséjét, de itthon gyorsan korrigáltuk! Szilárd direkt kihangsúlyozta, hogy nyugodtan megmondhatja a tanárnőnek, higy apuka ezt megtiltotta neki. :)
De más rémkép is beugrott, mert pl. nőiesedő kamaszlánykaként néhány éppen lányverő, netalán lány-megerőszakolási hangulatban levő, belevaló fiúval szemben ezt alkalmazná, akkor mit művelnének vele, vagy éppen, ha egy dzsihádistával találkozna az utcán, aki belé köt?... Most már ne reménykedjek én sem a pedagógus szakmai képviselőinek az általános józan eszében és felelősségében? Kiábrándító, hogy a jelenlegi európai helyzetben egy modern gondolkozású, családos tanárnő neki áll ilyet tanítani a kicsi védtelen 7 éveseknek... És még győzködi őket, hogy próbálják ki, hogy akkor nem fogják őket bántani soha többet, ő garantálja, mert ő is kislányként kipróbálta a bátyjával, hogy egy pofon után odatartotta önként az arcát, és attól kezdve többet soha nem bántotta őt a testvére... A testvére lehet, de egy magát tőle felsőbbrendűnek képzelő, és a lányokban és a keresztény-fehérekben a "kuéurális különbsége miatt" élvezeti-cikket, illetve szolgákat látó iszlamista, vagy máshonnan érkezett kamasz, vagy pedofil, vagy "minden áron" élvezni-vágyó már nem!

Persze, mivel közel lakunk, jól tudjuk, hogy a tanárnő ugyancsak 6-7 éves, liberálisan nevelt kislánya egyáltalán nem az anyuka által tanított elveket vallja, és a kordivat szerint már valahogy nem ezt a szelíd (megúszós) bárány-szellemiséget képviseli, hanem inkább az egészséges, vészesen és hisztisen ordítás és a verekedés módszerét használja sűrűn, az akaratérvényesítés" érdekében... Egyszer-kétszer én is tanúja voltam eme evangéliumi harc-mentességre nevelt kislány döbbenetes követelőzési visítozásának. - Arról is mesélhetne a tanárnő, hogy a kislányának meri-e odatartani a másik arcát valamelyik testvére, illetve, hogy a kislányt le lehetett-e így szoktatni a testvéreinek a bántalmazásáról és az azzal való durváskodásról?

Szerintem a választ mindenki jól ismeri. :D

Még egy gondolat: végül is a pszichológia rettenetes hazugságai is ebben a mászolygó, keresztényi elvben gyökereznek? És így nem kell csodálkozni azon sem, hogy a liberálisan rebellis és narcisztikus homoszexuálisok közül nem egynek jutott már eszébe "Jézus szeret engem" feliratú pólóban hirdetni a "szabad szellemű nemi érdeklődését".
Így visszaemlékezve, azt hiszem legfőképpen ezért is gyűlöltem kamaszkoromban a kereszténységet. Hiszen ez a keresztényvallás olyan ikonokat gyártott az archaikus és egyetemes női és férfi princípiumok helyébe, mint egy Jézus, aki egyáltalán nem harcol, hanem inkább 33 évesen meghal, és egy olyan anyát, mint Szűz Mária, akiről senkinek nem a bőség és a szerelem jut eszébe, hanem a szomorú élet és a rettenetes kín a gyermekének az isteni akarat szerinti korai halála miatt... - Hát ez, istenkép és pozitívan aktív életerőket hordozni és megjeleníteni képes őserő bemutatás szempontjából a taoizmushoz és a buddhizmushoz képest mindenképp egy nagyon félre csúszott vallás, annak ellenére, hogy ugyanakkor felfedett és megőrzött olyan tényleges megváltáshoz vezető tanításokat, amiket viszont az előbbi szellemi tanok egyike sem. Tisztában vagyok tehát a kereszténységnek, mint a sors-elfogadási alapállásból maximális isteni üzeneteket dekódolni képes beavatásnak az értékével. De én is, feltétlenül szükségesnek tartom annak a kiegészítését a harcművészetek spirituális beavatási "bölcsességével" és szakrális harci tapasztalási lehetőségével, mert anélkül oly nyomorékká és torzulttá vált szegény, mint a Vicor Ugo által leírt, Notre Dame-i torony őre.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.23. 22:22 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 296
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Egyetértek a hozzászólásokkal, hogy bátran harcolni kell, habár most kiderült számomra hogy ezek szerint bátor helyett vakmerően és akár kegyetlenül is harcoltam eddig, amikor a gyávaság másik oldalára lendültem.

Pedig úgy tudom, hogy azért személyesen jó ideje igyekszem megvédeni a metafizikai igazságot. A 8 óra számítógépes munka plussz 2 óra utazás mellett (ezt eddig nem sikerült lecsökkenteni) elfáradok szellemileg, a munkahelyi gépet viszont nem szeretném privát célra használni. Lehet ez is az én hülyeségem.

Pár éve már tartósan kiállok amellett, hogy nem eszünk húst (sem alkoholt, dohányt, most már kávét sem fogyasztok). Eleinte parázs vitáink voltak anyámmal a húsevés miatt, de mostanra eljutottunk odáig, hogy már nem erőlteti ránk. Sőt gondoskodik róla, hogy mi is tudjunk teljes értékű ételeket enni hús nélkül, amikor náluk vagyunk.

Hétvégén a kolléganőmmel beszélgettem, (nem írom le részletesen a beszélgetést, mert hosszas lenne) arról, hogy mennyire fontos egy nőnek a többgyermekes család a magas ívű karrier helyett.
A munkahelyemen is egyre inkább görcsmentesen tudok állást foglalni a normális metafizikai alapállás mellett.

Vagy ott van a kertünk, ahol több zsák fűmagot szórtunk el tavaly, mostanra magasra nőtt. Mióta megértettem, hogy a füvet lenyírni nemcsak felesleges időtöltés, hanem teljesen természetellenes is, azóta már nem teszek ilyesmit. Annak ellenére, hogy a szomszédasszony, akitől a házat és a kertet vettem, átjött és jóakarattal le akarta vegyszerezni a "gazt". Visszautasítottam, akár természetvédelmi övezetté is kinevezhetném :D .

Ma hazafelé a boltban beszélgettem egy eladóval, szóba kerültek a kerti házikónk fedele alá beköltözött darazsak. Ártatlanul elmondtam, hogy én úgy tudom, ez tudattalan agresszív mentalitást jelez. Az "ami kint van ugyanaz, mint ami bent van és ami bent van, ugyanaz, mint ami kint van" igazság alapján. Érdekesnek találta az elméletet, de elmondta, hogy hozzájuk is sok darázs költözött be, nem tudja mit kezdjen velük. Szerinte a víz és a meleg rejtekhely vonzotta őket oda. Hiszen ő olyan nyugodt, hogy ha béketüntetésre hívnák, oda sem menne.
Tanulságos volt látni, hogy mennyire hárít, nem akar tudni a rejtett agresszióról. Bizonyára én is számtalanszor hessentettem el így a képzeletem okozta megvalósulásokért a felelősséget.

Pedig amit egyszer megértett az ember, azt már könnyebben kipróbálja és gyakorolja, az ellenállásokat könyebben legyőzheti. Tényleg fontos, hogy hagyjunk időt magunknak végiggondolni dolgokat, hogy az igazság oldalára állhassunk gyávaság vagy öncélú kardozás helyett.

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.24. 09:59 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3911
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Igen, azt hiszem, hogy itt Sára arról a jelenségről ír személyes - hitelesen és a darazsak és a "légynek sem ártó, szelíd" példájával is plasztikusan alátámasztva, amit én rengeteg alkalommal említettem már arról, hogy mi történik akkor amikor a hamis krisztusi beteges tolerancia elv vezérli a szülőket a gyermeknevelésben, illetve, azoknál a családoknál, ahol a szülők, a pedagógiai szempontból teljesen téves és hibás módon a politikai leveket be viszik a gyermeknevelésbe, és a megható liberális - demokratikus leveket alkalmazzák. Vagyis, amikor egyenlősdit játszanak a gyermekekkel, azok meg egyre inkább karma-verklizést és karma-dagasztást játszanak a szülőkkel ennek a nagy toleranciának a természetes hatásaként. Vagyis: bántóan szófogadatlanok, szemtelenek, gátlástalanok, követelőzőek, betegesen egoisták, szeszélyesek, indulatosak, akaratosak és hisztériásak és igen is: majdnem bandita módon sunyi - hazudozók és agresszívek lesznek. Nos, a bazi toleráns és megértő és a kis banditájuktól mindent elfogadni kész és képes szülők, miután jól kifáradnak néhány órányi toleranciába, vagyis az egyre inkább elviselhetetlenné váló gyermeke, vagy gyermekei cirkuszolásába, hirtelen nem képesek tovább vissza fogni magukat és a mérgük elöntvén az agyukat, kitörnek úgy, hogy azon később még ők maguk is csodálkoznak és szégyenkeznek. Jó, hogyha csak szóban, de van úgy is, hogy tettekben is. Ilyenkor úgy, annyira súlyosan meg ütik a gyermeket, hogy még akkor is megrettennek a tettükön, illetve önmagukon, ha annak semmi baja nem lesz. A legfurcsább tettekben ölt testet ez a fajta stupidan természet-ellenes és antikrisztusi szülői tolerancia és liberális demokrácia - játéknak, a logikus eredménye: nem csak a gyermekeik testrészeit, vagy fejét ütik meg annyira, hogy az, ha nem is törik be, vagy el, de vérezni kezd, vagy megdagad, így tovább, de még a karjukat, vagy a kezüket is eltörik, nagy elfogadói szeretetükben és vallásos szelídségükben, vagy politikai - pedagógiai megvilágosodottságukban.
A legérdekesebb és a legizgalmasabb szerető-elfogadás eredményt Szente Tamástól hallottuk, akinek az apja, megfogta a hét éves fiának a lábait, és azoktól lógatva, bevitte a fürdőszobába, és "bekúrta" a gyermek fejét a vécékagylóba, majd ráhúzta a vizet.... A jövendő felnőtt - gyermek pedig teljesen irány-vesztettként vált felnőtté és amellett, hogy egy, az egyébként őt mindentől megkímélő, és tőle mindent szeretettel elfogadó toleráns szülők által biztosított boldog gyermekkor után, már tíz éve, hogy a felnőtti boldogtalanság kenyerét eszi, és újabban, ezen állapota miatt, engem tartván annak az első számú okozójának, mást sem jut ki neki, csak a folytonos csalódottság az emberekben, ahogy ő fogalmaz.

Ám van ezeknél az eseteknél sokkal rosszabb hosszú távú következmény is. És pedig az, és annak
a következménye, hogy "a szemtelen hülye kölykének..." a szülői cérna-szakadás következtében való
sarokba bekúrást, vagy a lábától való vécé-kegylóba lógatást a szülő csak a titkos gondolatai és a hirtelen bevillanó magoldási vágyak által szült képzeleteb szintjén meri elkövetni, hosszú éveken át. Nos, olyankor már nem csak a gyermek szenved felnőttként a tolerancia és a szerető elfogadás (Vallásosan: a A Jézuskázás...) következében, de a szülőt is elkapják a megfelelő betegségei. És amennyiben, netalán Vízöntő, vagy valamilyen erős tűz karmával és más (Ikerek, Mérleg) karmával is rendelkezik, akkor mindez guta-ütés formájában is szokott jelentkezni. (Ilyenkor és ettől, kénytelen a szerető-elfogadós Jézuskázó, vagy liberálisan megvilágosodott szülő a gyermeke, vagy gyermekei, ártatlanul rejtett, mentális és képzeleti támadását abba hagyni.

Nagyon figyeljünk oda tehát, és nagyon legyünk figyelmesek, az un. "béke-harcosokkal", a "családon belüli erőszak" (Amit persze, szerintük, csak a férfiak követnek el...) ellen harcoló tüzesen magyarázó, de szelíd arcú jogvédőkkel, a fentebb emlegetett önfeladó és agresszor-csábító, agresszor - biztató hamis keresztény mentalitást és morális alapállást ajánlgató és propagáló, morál- pszichológusokkal, vallás-tanárokkal, és főként: politikusokkal, rendőrökkel, és főként: internetes fórumozókkal! Számtalan esetem volt, amikor ilyenekkel beszélgetve az illető sorsképletéből kiolvasható karmáról, egy néhány jól megfontolt és jól célzott kérdés után, fúriává változtak, engem beteges agresszívnek, mások lelki fájdalmát idézgető, provokátor élvezkedőnek, stb. , nevezve, felálltak az asztal mellől és ezeket a jellemzőimet hangosan ismételgetve kirohantak - a lakásunk ajtaján. De hivatás-gyakorláson kívüli helyzetekben is megszoktam viccelni ezzel a szemforgató modern és posztmodern szenteket... :oops: ;)

Ne feledjük tehát sohasem: Békeharcos, tolerancia és szerető elfogadás hirdető = m legelképesztőbb gazemberségek elkövetésére is képes, rejtett agresszor. Sőt: potenciális gyilkos.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.24. 17:26 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 220
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Kérem szépen a következőt meghallgatni: ez a téma ugye körülbelül egy hete folyik itt a fórumon. Ha oda jutok, elolvasom a hozzászólásokat, és el is döntöm, hogy jó, akkor majd harcolok ha kell és lehet, de különösebb hozzászólási kényszerem nincs, ezért nem írtam mást.
Ugyanakkor, pár napja, felváltva fáj a két szemem. Olyan, mintha kezdődő kötőhártya-gyulladásom lenne, de aztán nem történik semmi, csak érzékenynek érzem a szemgolyómat. Mondhatjuk: érzem a szemgolyómat.
Gondolkoztam, mi is ez, miért is van szemproblémám? Gondolkozom, gondolkozom, eszembe jut, hogy a Mars a 9-es házban áll, a Vízöntőben. Itt már azért felkapjuk a fejünket mindannyian, ugye? :-) Hát elolvastam a horoszkópom idevonatkozó részét, és, remélem Szilárd megengedi, ide is másolom:

MARS a IX. HÁZBAN

A bolygóhelzet veszélyt jelez hosszabb távú külföldi utak alkalmával, de a szülött végülis megállja a helyét és pozítivvá tudja alakítani negatív élményeit, amennyiben számot vet az elkövetett hibáival és ily módon hasznosítja azok tanulságait. A szülött vonzódik a politikához vagy a vallásos alapú ideológiák által szolgáltatott vezérkedési és szereplési lehetõségekhez, amelyek magas fokú gyakorlásához rendkívüli tudás-mennyiségre és -minõségre képes szert tenni. Az is megtörténhet, hogy e kezdeti szereplési és uralkodási vágyból eredõ tudás-szerzési indíttatása átalakul valóságos és meggyõzõdéses spirituális elmélyültséggé és a szülött rendkívüli eredményes tevékenységet fejt ki egy nép, vagy egy közösség spirituális felvilágosítása és felszabadítása érdekében. Mindenesetre sokszor kell megégetnie magát, sok tapasztalatra és kudarcélményre (kiábrándulásra) tesz szert mind a külföldi útjai, mind a hosszan tartó tanulmányai során, ahhoz, hogy igazán letisztult eszmevilágra tehessen szert. Amennyiben nincs meg benne a szükséges kitartás és az önkritikai érzék -valamint a hibabelátási készség- meggondolatlanul cselekszik és felhagyja megkezdett tanulmányait, elárulja ifjúkori eszméit és a megszerzett tudásmorzsákat aprópénzre váltja, el egészen a szellemi-vallásos szélhámoskodásig, esetleg szélsõséges, azonnali és olcsón megszerezhetõ eredményekkel csábító szektás-vallásos szellemi élet gyakorlásáig. A meghasonlottság mindenképpen visszaüt és öregkorában májbajok különféle változataival, combcsont és combnyakcsonttörésekkel, csípõbántalmakkal, valamint idültté és krónikussá változó hûléses megbetegedésekkel fog küszködni. Halálakor -és halála elõtt- valósággal kihűl, "kifagy" az életbõl és a világból.

Azt hiszem, erre mondják azt, hogy no comment.

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.25. 09:52 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3911
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Gabika, én mégis nagyon szeretném, ha kommentálnád!

Mondjuk abból kiindulva, hogy a metafizikai - tudatosodásod a metafizikai tényekkel való táborszembenézésből ered, annak a függvénye, valamint, hogy a megértetek megértetése és elfogadtatása érdekében, akár harcolnod is, kell, hogyha szükséges. És remélem, hogy te sem haragszol meg, ha ide írom azt, hogy a számodra éppen aktuális egy ilyen harc felvállalása egy számodra igen kedves rokon házaspárral, amelyben a nő - aki az egészséges természetétől fogva, és úgymond ártatlanul erős és erélyes és irányító feleség - által "szegény" elnyomott férfi élete és ezzel a család megmentése érdekében, és ha jól érzékelem, neked még félelmeid és aggodalmaid vannak ennek a sors által kiosztott feladatodnak a felvállalása kérdésében. De az is, lehet, hogy hibás a feltételezésem. Ezért nem szabad tehát semmit a mások fantáziájára bízni és "nem kommentálni" , ha lehet...
A nem kommentálás szerintem csak az egyértelmű gonoszságoknál és hülyeségeknél aktuális, mint pl. amilyenek az utóbbi - és reméljük, hogy utolsó - zaklatónknak a tettei, amiről az Ez Ott Erika... c. rovatunkban írtunk. Mindig mondom, hogy az asztrológiát semmiképpen nem kell az irodalommal össze téveszteni. (És ezt annak ellenére is, hogy költőnek és írónak is tartom magam!)

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.25. 11:25 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 785
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Gabika,

Én a szembetegség kapcsán inkább arra gondolok, hogy valamivel valamiért nem tudsz, félsz szembe nézni, szembenézéssel egyenesen kimondani valamit, állást foglalni és ha kell konfrontálódni. És első sorban a tűz karmákhoz kapcsolom, pl. a Kos karmához. (Szilárd pár éve hívta fel a figyelmemet arra, hogy figyeljem meg a kutyák természetében is a helyes Marsi és Kos szellemiséget, hogy mindig szembefordulnak (odafordulnak direktben) és szembenéznek mindenkivel.)
Viszont a beidézett szöveg alapján eléggé meglepődtem, hogy milyen aprópénzre váltós árulásról és milyen elárult eszmékről lehet szó nálad? :lol: Mert én ilyeneket nem gondolnék rólad, viszont másra nem utal egyértelműen a szöveg. Az árnyalatokat nincs ahonnan ismerhessem (ismerhessük?) nálad. Mert bár, látom, hogy Szilárdnak vannak tippei, de szerintem sokunknak nincs ahonnan tudni. :)
Szerintem jó lett volna, ha írsz 1-2 mondatnyi konkrétumot a személyes kísértésedről, persze körvonalakban és általánosságban, de mégis kicsit személyesebb információt adva. És esetleg valamilyen megnyugtató konklúzióval ellátva a rövid probléma- és kísértés-meghatározást. :)

A bolygó leírások általában viszonylag nyersek és 10 000 féle árnyalat tartozhat hozzájuk... Szóval én nem tudom, mit szerettél volna írni. De még hozzátéve, hogy Vízöntőben is áll ez a Mars, én tényleg a leglogikusabbnak egyfajta, a negatív Marsi bátortalankodásból adódó spirituális megbizhatatlanságra, misztikus csélcsapságra tudok következtetni... De nem hiszem, hogy te tényleg ilyen hibába estél volna, legalábbis a dolog mégis csak árnyaltabb kell legyen, de azt szerintem mi olvasók nincs ahonnan kitaláljuk - én legalábbis egyáltalán nem tudom. :)
Remélem, nem veszed ezt rosszindulatú kötözködésnek, mert eszem ágábn sincs ilyesmi, csak megjegyeztem, hogy én speciel nem tudom, hogy mire gondoltál, pedig, ha már így szóba hoztad, akkor kíváncsivá tettél. :)
Szeretettel: Viola

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.25. 11:42 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 220
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Mindjárt megírom amit mégis kommentelnék saját magamnak, de először válaszolok Violának.
Engem az ütött meg abban a leírásban, hogy amilyen lelkesen kezdtem el a tanulmányaimat Szilárdnál, és ugyanilyen lelkesen arra gondoltam, hogy milyen jó lesz, ha megtanulom az asztrológiát, és kifejezetten anyasegítő asztrológus leszek, hiszen a hatos házban áll a Hold és az Uránusz... aztán, ha nem is aprópénzre váltom, de lemondok erről a tervről... merthogy most én dolgozom, és nincs időm tanulni...
miközben pedig ez a világmegváltó szerepkör nekem mindig is tetszett, akár negatív késztetés ez bennem, akár pozitív :-).

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.25. 11:51 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 220
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
egyelőre nem tudom elküldeni, mert wordben írtam meg, és hiába kopizom, nem engedi, hibaüzenetet ad. Arra viszont, hogy most bepötyögjek egy oldalt, nincs időm. Majd később!

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.25. 13:58 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 220
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Tegnap az történt, hogy a két nagylányom úgy esett el, hogy még reggel is fájt a lábfejük. Valamint, nemcsak a szemem fáj már, hanem meg is hűltem.
Furának találtam, ahogy Sára arról írt, hogy leckeírás közben a rá is vonatkozó konstellációknál produkálta a tüneteket, de az hiszem, most én is azért produkálom a Kosos tüneteket, mert érintve érzem magam. HOgy is jön ide a Halak karma, azon a tényen kívül, hogy a 12-es házban áll a két karmapontom, és a Jupiter is?
És hogy jön ez az egész a harc felvállalásához?
Azt gondolom, hogy összekevertem pár dolgot, és és rosszul értelmeztem és ennek megfelelően rosszul cselekedtem. Talán Szilárd emlékszel rá, hoyg amikor elkezdtem a leckéket írni, arra panaszkodtam, hogy egy óra, mire el tudom kezdeni az érdemi leckeírást, mert annyira csaponganak a gondolataim. Azzal magyaráztam, hogy a tök negatív Uránusz a Skorpióban "műveli" ezt, felerősítve a szintén negatív Vízöntő Napommal, és ne feledjük a 4-es ház csúcsán az Oroszlánban álló Szaturnuszt sem, ami negatív fényszöget kap nemcsak az Uránsuztól, hanem a Naptól és a Marstól is. Ezért, azt gondoltam, hogy az Ikrek Aszcendensem kifejlesztése miatt is, jó lesz a bejövő információt megszűrni, priorizálni, hogy ne legyek folyamatos éberségvesztésben. Ezzel szerintem nincs is baj, csak a kivitelezés lett téves. Ugyanis, és most jön be a Halak karma, ezt az információszűrést úgy végeztem el, hogy gyakorlatilag izoláltam magam. Átestem a ló túlsó oldalára: míg korábban mindenkit meg akartam váltani, ismerősök képletét böngésztem, sőt még ismeretlenét is, több barátomat Szilárdhoz küldtem, de más témakörben is aktív voltam, pl a környezetvédelemben - addig mostanra ezekkel nem foglalkoztam, egyrészt a többi hozzászóló által is említett sikertelenség miatt, másrészt pedig meg gondoltam, most én már csak a saját karmámmal foglalkozom, azzal, hogy az én kis családom megfelelően fejlődjön. Azt nem vettem észre, hogy ezzel együtt elszigetelem magam, ámegyek ignoránsba, aki úgy gondolja, a más problémája nem az ő problémája, azzal engem hagyjanak békén, oldja meg ő. Ebben megerősített a sorozatos sikertelenség is, ami az "ige hirdetését" illeti, valamint az is, hogy nem éreztem magam hitelesnek. Bár talán ebben az isteni bizalom hiánya is benne volt, hiszen más emberek tökre magabiztosan hirdetnek mindenféle ostobaságot.
Így azt kell megtanulnom, hogy mi a helyes megkülönböztetés, hogy mi az, amivel nem csak hogy foglalkoznom kell, hanem harcolnom is érte, és mi az, amivel tényleg nem kell foglalkoznom. Még egyszer hangsúlyozom az ignorancia szót, ami egyenes út a kevély Halak karma felé.

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.25. 16:19 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 296
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Kedves Gabika,

az utolsó kivételével elolvastam már a hozzászólásaidat és egyből eszembe jutott saját személyes példám a kötőhártyagyulladásról. Most látom csak, hogy meg is lettem szólítva :) . Nekem egyébként leckeíráskor nem voltak fizikai tüneteim, erről szerintem Annamária írt.
Én inkább a gyakorlati megvalósulatlanságokkal kűzdöttem és kűdzök, hogy félreértem a feladatokat és hiába végzem el, az eredmény szánalmas.
Visszatérve a szemgyengeségre: korábban, főleg amikor kontaktlencsét hordtam, gyakran gyulladt be a szemem és lett kötőhártyagyulladásom. Együtt áll a Jupiterem a Marssal a 10-es házban, ott ahol a Lilithem van. A legutóbbi nagyon hosszas és csúnya gyulladás akkor kapott el, amikor kb. fél évre a horoszkópom újrarendelése után 2013-ban, épp a születésem napján február 6-án hajnalban gépfegyveres kommandósok özönlötték el a lakásunkat és kezembe kaptam a hivatalos levelet, hogy a vámhivatal házkutatást tart. Még leírni is szörnyű, átélni még durvább volt. Az írásból kiderült, hogy az akkori férjem (neki is 10-es házban van a Lilithje) cégét valaki beperelte vmi nyugdíjjárulékok miatt. Ott álltam pizsamában, pici gyerekkel és értetlenül néztem mi történt. Másnapra teljesen begyulladt a szemem és hosszasan kötőhártyagyulladásom volt. Holott előzőleg én voltam az, aki fohászkodtam az istenhez, hogy derüljön ki az igazság, mert akkor már az akkori munkahelyemen fülest kaptam egy magyar kollégától, hogy valami nincs rendben az akkori férjem üzletvitelével.

Én úgy gondolom, hogy az ilyen helyzet az, amikor az emberbe nevelt humanista filozófia és gondolkodás vereséget szenved az isteni logika szerint működő törvényektől, de én abban a helyzetben nemhogy nem vettem észre ezt az erkölcsi konfliktust, de még tudat alá is süllyesztettem. Hiszen ahelyett, hogy kívül belül szimatoltam volna, tétlenül ücsörögtem a saját és a volt férjem "banditáival", karmikus negatív meghatározottságaival együtt.

Persze egy szemvörösség, érzékenység sokkal enyhébb, mint a kötőhártyagyulladás.
Nekem is piros most egy kicsit a bal szemem. Csak arra tudok gondolni, hogy még mindig nagyon humanista a hozzáállásom a dolgokhoz. Viola írt, hogyan kell megállítani az ellenfelet, hogy tovább folytassa ellenünk a támadást.
Nekem ezt nagyon nehéz elfogadni, de választhatok: vagy az egoépítő várvédelmet folytatom és megsértődöm azon, hogy például Szilárd itt a fórumon és baráti levélben figyelmeztetett, ne támadjam Enikő felvetését, vagy a nappali öntudatomat a fejlődésem szolgálatába állítom. És azt kell mondjam, akkor inkább ez a fajta "ördögűzés" jöjjön, ha már kiderült, hogy micsoda Skorpiói zavarok vannak bennem (amiben az újjászületéssel szembeni ellenállás is benne van), mintsem édes hazugságokkal altassák el a barátaim a lelkiismeretemet. Mert milyen barátok lennének, ha ezt tennék velem? És örülök, hogy Szilárd nem kíméleteskedett és úgy ítélte meg, hogy ennyi kritikát már elbírok. Mert ha nem bírnám, akkor tényleg mit keresnék itt, ahol a karmaoldást tárgyaljuk?

Remélem gondolatébresztőnek passzol ez a történet.

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 82 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO