ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2018.10.21. 02:03

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Tapasztalati gyakorlat és tapasztalati valóságismeret, tehát élet-tapasztalat nélkül kábult (mesés) fantazmagória és steril okoskodás minden elmélet, és Teo-riai (Isteni látási) következtetések levonása és számontartása nélkül, a tapasztalat értéktelen robotolás.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 81 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2018.04.20. 18:25 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2016.03.18. 10:59
Hozzászólások: 14
Napjegy: skorpió
Aszcendens: szűz
Bocsánat félelemből NEM SZABAD tenni vagy nem tenni semmit.. .a helyes változat.

_________________
Balázs Buzsi Enikő


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.20. 19:38 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3877
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Barátaim!

Nagyon örvendek a hozzászólásoknak, mindegyiknek külön - külön, mert nagyon mély és a hétköznapi gondolkozás számára éppen annyira rejtett, mint amennyiben életbevágóan fontos problémákat és "megváltási szükségeket" tártatok fel. Persze, hogy a két évvel ezelőtt végzetesen tévelyegni kezdett, és csak a tavaly nyáron magához tért lányom meglátásainak kellene örvendjek a leginkább, a "méhkasba bele nyúló" Enikő indító és tovább lendítő felvetései mellett, de most az Erika hozzászólásáért való örömömet akarom kifejezni leginkább, mivel, aki nem csíki, és nem egy csíki hivatalban dolgozó "közép káder" :lol: , az nem is tudja elképzelni, hogy mekkora hősiesség - bátorság, sőt: egyenesen vakmerőség volt a részéről ez a "közösségi reflektor fénybe" való lépés! Hadd ne kelljen elmagyarázzam, hogy mi is az a vidéki - kisvárosi sznobizmussal keveredő, szemforgató dogma - katolikusan vallásossággal keveredő nagyokos intellektuális szűklátókörűség, vagyis, mindenképpen és minden szempontból szellem-ellenes bigottság ami itt honol, és amiben talán az a legsötétebb, hogy az aki itt született és itt is él a csíkiak között, az semmiképpen nem tudhat legalább annyit mint pl. egy debreceni, sőt: egy Bukaresti misztikus csodabogár, akit ha nem is a vallásosok, és nem is a kétkedő - hitetlenkedő értelmiségiek hallgatnak meg, de legalább a primitív misztikára vágyó "félelemtelenek" jó szívvel és lelkesedéssel még meg is tapsolnak :lol: - nem, hogy esetleg annál jobbat, és használhatóbbat, mert igazabbat tudna tehát egy helybéli, mint a Mo-i misztikus csodabogarak és táltosok és mágia- és csoda-kufárok. - Tanúja voltam számtalanszor, hogy a nálam messze kevesebb gyakorlati realizációval (Pl. nem csak gyermek-számmal, de a feleségek által otthon szült gyermekkel.) rendelkező misztikus - energetikus :) előadókért meghallgatása érdekében, több tized magukkal kimennek Csíksomlyóra is az emberek, de arra, hogy a halálosan fontos nyomorúságuk igazi okainak a feltárásáért, hozzám - hozzánk eljöjjenek, még a közeli ismerőseink vagy barátaink vagy szomszédaink sem képesek, mivel - És ez a mentegetőző szamárság már ezeregyszer elhangzott: - mit szólnak a többiek. Erről nem is akarok már beszélni, mert ilyenkor egyszerűen elkeseredek!
hanem csak azt akarom mondani ERIKÁNAK, HOGY GRATULÁLOK A bátorságáért, és, hogy nem kell ne féljen sem a katolikus, sem a református ellenérvektől és megszólásoktól, mert az egész keresztény vallás, és főként az, az eredeti katolikus - EGYETEMES! - ami azelőtt volt ami előtt a cölibátussal együtt a papoknak az életét egyenesen törvénytelenné és ez által istentelenné tették volna, AZ ASZTROLÓGIÁBÓL SZÜLETETT! Hogy igen is, az eredeti ősi (katolikus, vagyis egyetemes)-keresztény vallás (Tehát nem maga a kereszténység, aminek a szellemi jelentése nem más mint a horoszkópházakból kiolvasható karmaoldást - megváltást biztosító személyes életfeladatok fel- és elvállalása.) nem más, mint egy mese szerűvé tett, tehát egy infantilizált és misztifikált, a naiv tömegek számára befogadhatóbbá butított kauzális asztrológia. És, hogy a legismertebb és úgymond legjobb pápák, mind beavatott asztrológusok is voltak, akárcsak a názáreti Jézus maga - Aki még a közvetlen tanítványait is a 12 konstelláció szerint válogatta ki... - , és azok között is, kiemelten éppen az a pápa értett a legjobban az asztrológiához, amelyik a magyaroknak, illetve a kárpátmedencei népeknek azt a szent koronát adta (Tehát II. Szilveszter pápa!), amelynek a misztikumáról - asztrológiai szimbólumairól! - rengeteg tanulmány jelent meg! - Ezeket mind elmondhatód a téged nevetségessé tenni akaró nagyokos értelmiségi és "hithű" katolikus rokonaidnak, kedves Erika. Vagyis azt, hogy a pápák és a bíborosok hada, messze távol tartják magukat attól, hogy az asztrológiát, amiből a keresztény vallás is született, elítéljék, és hogy ezt csak a vidéki szűk látókörű papok teszik - de lehet, hogy még ők sem, hanem csak az ostobán túlbuzgó hívek .- de az egyház egésze, vagy annak a csúcs-vezetése, hát arról szó sem lehet!
És talán az sem mellékes, hogy miért éppen egy Erdélyi "szuper-értelmiséginek", :D számító, és tehát a materialista tudományhoz is némileg értő, képzett szakorvos (Enikő) vetette fel itt, a talán a Logosz történetében az eddig elé, legfontosabbnak számító gyakorlati (hit!)kérdést. - Ezzel a ténnyel is - Tehát, hogy nem csak a Mo-i orvosok, de már az Erdélyiek is, kezdtek "megromlani", és az asztrológiának az egészség - betegség okaira vonatkozó állításait elfogadni - nyugodtan érvelhetsz tehát a jövőben, kedves Bátor Erika! Mert, hogyha csíki székelyeknek a tekintély-elv fontosabb mint a racionális gondolkozás és a tárgyi valóság tisztességes megfigyelése...

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.20. 19:52 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 296
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Azokat az érzéseket, amiről Annamária írt: "Egészen bizonyos vagyok abban, hogy másnak sikerülnie kell, és sikerülni is fog, meg hát látom is és tapasztalom is, de – mélyről ezt a sugallatot kapom – NEKEM nem megy, én elértem a maximumot, amit elérhettem, és jobb, ha örülök annak, hogy ezt is elértem, és leülök a fenekemre végre." én is gyakran átélek. Az első bejegyzésem után nem is akartam többet hozzászólni ehhez a témához, mert annyira érzékenyen talált engem az a feltételezés, hogy én mint videókat hallgató és asztrológiát tanuló, szándékosan kiskaput akarnék hagyni az árnyék-énnek. Ez persze nem került így bele egy mondatba, de én ezt így vettem magamra.

Fent van a képletem, ezért csak az idevágó karmapontokat említeném: a Szűz Lilithem a 10-es házban áll, vele együtt a Szaturnusz, közel hozzá pedig a Mars-Jupiter együttállás, illetve a Bakhoz tartozó Kecske évében születtem. A Sárkányfarok pedig a Vízöntő-Halak határán a 4-es ház csúcsán, vele együtt a Merkúr, szemben a Lilithel.

Ezért onnantól kezdve, hogy személyesen implikálva vagyok valamilyen témában, hirtelen elvesztem a Vízöntő Napom által jelzett objektív perspektívát. És ez olyan hirtelenül történik, hogy ilyenkor nincs időm jó Bak módjára megrágni és megemészteni a dolgokat. Nálam a Tűz-karma levegő karmával együtt jelenkezik és a Jupiterem teljesen negatívan fényszögelt, a Mars pedig fényszöget sem kap. Ez olyan, mintha valaki a térdemre ütne egy reflex-kalapáccsal és egyből lerúgnám az illetőt.
Arra a kérdésre tehát, hogy hagyok-e az árnyék-énnek kiskaput - ebben a tudatosság benne van - mindenképp nemmel tudok csak válaszolni. Ha viszont ott vagyok a dolog egyik végletében, akkor könnyen átbillenhetek a másikba. Az Abszolútum szintjén is a zavarok ellentétes végletes megnyilvánulásai ugyanannak a dolognak a zavaros állapotai, a talpra állításuk mindkettő ugyannak a dolognak a helyreállítását hozzák.
Nagyon jól megfogalmazta Dénes Mária (Maresz), hogy ehhez szükséges az önfegyelem. Hogy mérlegelni tudjam, az igazságért harcolok-e, vagy sem. És főképp, hogy időt hagyjak a bennem munkáló Szent Szellemnek ehhez. Mindig az árnyék-én az, aki sürget! Aki belehajszol olyan sztresszbe, ahol már nem lehet megfontoltan és felelősen cselekedni.

Az első bejegyzésemet én is azzal a szándékkal tettem, hogy márpedig kiállok az igazságért. De amikor nekiálltam a Bak karmának adni egy pofont és leírtam az árnyék-énem egy gonosz húzását, akkor nagyon rosszul éreztem magam. Mintha egy olyan csapatban lennék, ahol mindenki tudja a tutit és a helyes megoldásokat, csak én kűzdök még nehézségekkel. Olyan belső lázadás kerített hatalmába, amiért nem az erényeimmel és a nagyszerű megvalósításaimmal csatlakozhatok a többiekhez, hanem a gyengeségeimmel, hogy teljesen elkeseredtem. Holott jól tudom, hogy a tehetségalapú társadalom és a zsenikultusz, a meggazdagodás dícsérete micsoda emberáldozatokat követel a társadalomban és milyen boldogtalan sorsokat szül. De rájöttem, hogy itt is én értettem félre a feladatomat, hiszen épp arról kellett volna írnom, hogy ki lehet jönni az árnyék-én okozta csapdából is, méghozzá megvilágosodva. Hiszen én is ki tudtam jönni a rossz házaságból és nem vették el mindenemet. Külföldön sem rekedtem kint, itthon lehetek, ahol a leginkább tudom oldani a 4-es házas karmámat, és még sorolhatnám. Szilárd és Viola rengeteget segítettek ebben.

Gondolom az Úristen nem teszi mérlegre a karmákat, hogy a Levegő vagy a Víz, vagy Tűz-karma veszélyesebb-e. Mindenesetre megélni és felfedezni, hogy márpedig bennem is ott van egy óriási feloldásra váró csomag, ez bizony húsba vágó. Hogy minden jó szándékom és igyekvésem ellenére akkor is ott van a karma és előbb kell azt megtapasztalnom, utána tudom majd csak feloldani, lehet hgy csak sokadik próbálkozásra.
Például fel kell oldanom egy olyan mélyről jövő sértettségi érzést, amit akkor tapasztalok, ha kérdőre vonva érzem magam, hogy hol tartok a karmaoldásban. Márpedig 10-es házas Szűz karmásként rendszerint sehol, elbaltázom a lehetőségeimet úgy, ahogy a Jónásról szóló értelmezésben elemeztem, rendre az ellenkező irányba tartó hajóra szállok fel és ott elalszom. A sértettségem mintha nem is az enyém lenne, annyira mélyről jön! Mintha magának az Abszolútumnak a haragját élném meg, azt hiszem ezt hívják az "Isten haragjának".

Ezt éltem át, amikor közzétettem az árnyék-énes beszámolót: az lett tőle az érzésem, hogy "hát öcsém, sehol nem tartasz, felesleges volt minden eddigi tanulásod, csak gyűjtögetted az elméleteket, ha most is ilyen gondjaid vannak, hiszen rajtad kívül mindenki más tudja, mi a helyes". Szerencsére azóta többen is írtatok és így mintha felébredtem volna a rossz álomból.
Vagy legutóbb megkaptam jóanyámtól, hogy "fénykoromban", sokkal normálisabb voltam. Ezt arra értette, hogy a házasságom előtt, amikor még nem tudtam semmit a harc rendeltetéséről, kezelhető és barátságos, jókedvű és főleg mindenki iránt toleráns voltam. A "fénykorodban"megjegyzése viszont annyira sértett, hogy egyből visszavágtam neki felsorolva a tőle örökölt lázadási késztetéseket.
Legbelül persze éreztem, hogy itt bizony nemcsak az ő elvárása hangzott el irányomban, hanem valahol az égi elvárás, hogy most már találjam már meg az arany középutat, aminek ő csak közvetítője volt.

Rettentő felelőtlen volt az a villámgyors, megfontolatlan mód, ahogy a feladathoz, hogy legyek aktívabb a Logoszon, hozzáfogtam. Én reagáltam elsőként Enikő bejegyzésére, munkába indulás előtt reggel 5-kor. Majd arra sem emlékeztem, hogy két külön helyen írtam hozzászólást az árnyék-énről, azt hittem az egyik része eltűnt. Ezúton kérek bocsánatot, ha az önkéntelen vagdalkozásommal megbántottam, nincs mentségem, de semmiképen nem volt szándékos kötekedés.

Annamáriának azzal a mondatával is nagyon egyetértek, hogy „mintha a saját sötétsége volna a valóság”. És tényleg, ezt személyesen alá tudom támasztani, mert milliószor megéltem! Abban a helyzetben, amikor az ember fél, vagy érzi a mulasztását, vagy hirtelen valamin megsértődik, vagy épp függetlenedni akar mindenkitől és fellázad mondjuk ez Egyetemes Törvények ellen, abban a pillanatban tényleg ez számára a valóság! Bár lennék már abban a helyzetben, hogy elég éber legyek ennek a Maya fátylának a fellebbentésére, ott, abban a pillanatban (hogy ne okozhassak felesleges kárt, fájdalmat másoknak, vagy felesleges és hosszantartó betegséget a gyermekemnek és magamnak)! És ezt az éberséget kívánom mindenkinek, főleg a Tűz-Levegő karmásoknak!
Régen, amikor egy-egy hivatalos levelet kaptam és abban olyan hírt, amire nem tudtam azonnal mit válaszolni és csak gyűrtem és görgettem magamban a sértettségi érzést a humanista logikám számára igazságtalan helyzetért, akkor a fiam konkrétan napszúrást kapott, magas lázzal.

Biztos vagyok benne, hogy huzamosan is el lehet jutni abba a laza karmaoldási állapotba, amiről Szilárd azt írta, hogy Boldog-Bolondság. Amikor fenn tudja tartani az éberségét és lazán, humorral veszi az akadályokat, segítve a többieket, nem pedig hátráltatva őket.
Akkor jó hétvégét mindenkinek! Ha mást nem is, nevessetek velem együtt a hülyeségeimen, amiket semmiképp nem szeretnék megőrizni a személyiségemben.

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.21. 10:01 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 779
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Kedves barátaink és kedves ismerősök!

A hetekben - napokban elég lefoglalt vagyok, ezért csak mostanra tudtam végigolvasni az itt történteket és reggeli friss elmével helyesen érteni és érzékelni a mondanivalókat.

Előszöris annyit írnék, hogy én is nagyon örülök Enikő téma indításának, és nagyon hálás vagyok, amiért belevágott ebbe. Mert: pl. Az egy dolog, hogy nekünk is jól jön a segítség, hiszen amikor a videóink vagy a tanulmányaink alatt támadnak minket, azok - nyugodt lehet bárki - mind az asztrológia ellen szólnak, csak épp a legegyszerűbb a személyt támadni, aki képviseli. De ennek bizonygatásába most nem is szeretnék belemenni. Mert a lényeg, hogy tényleg aggasztott minket Szilárddal, hogy a tőlünk vagy Maresztől (tehát kauzális asztrológiai szerinti ) horoszkóp értelmezést kapott személyek hogy hogy nem aktívabbak, nem nyilvánulnak meg általában is többet, de az különösen szomorú jel volt, hogy akkor sem, amikor mi támadva voltunk és rajtunk keresztül egyértelműen az egész tudás és értékrend, amit képviselünk. Azért volt ez szomorú jelenség, mert azt jelenti, hogy még akiknek horoszkópot készítünk sem mernek kiállni amellett, amiről meggyőződtek, ami értékes tudás. Tehát nem alkalmazzák a harcot, nem szereznek tapasztalatot, nem próálják ki magukat, nem erősítik magukat. És akkor hogy oldanak karmát? Persze, én gondoltam arra, hogy biztos a többség keveset internetezik, nem olvassa a kommenteket, stb. - De igaza van Enikőnek (nekem is van bizonyosságom, hogy sokn rendszeresen néznek és olvasnak minket) és igaza van Medárdának, hogy tényleg bele kell menni a helyzetbe, ahol az ember provokációnak van kitéve, ahol "felkaphatja a vizet" ahol az árnyék-énje színre léphet... Nagyon jó, hogy Medárda ezt ilyen jól összefogta és leírta! Én is belekezdtem egy ide szánt hozzászólásba és nagyjából ezt akartam volna kihozni, de belekezdvén ama magyarázatba, hogy hogyan is volt az én harcom Gerle Évával - végül elvesztem és belefáradtam a részletekbe... Ikrek és tűz karmásként sajnos sokszor extra-extra biztos tényleíró magyarázatokat gyártok, amiknek az épp-kéz-láb begépelése viszont meghaladja az időmet és a rászánt koncentrációs energiáimat :D Na, tehát feltép néhány sebet bennem ez a téma, mert pl. sokat találkoztam azzal a reakcióval, hogy "nem kell ezt komolyan venni", "el lehet intézni pár szavas reakciókkal", "leelmebetegez valaki, na és? Mi olyan nagy ügy?" Tény és való, hogy "olaj volt a tűzre" az én felháborodásom és sértettségem mindazzal szemben, amit Gerle Éva rólam állított, csakhogy nem lehet harcolni megtanulni ennek a fázisnak a kihagyásával!A sértődést sem lehet megspórolni, hiába igyekszik az ember minden erejével kontrollálnia magát. Nem születünk rutinos harcművészeknek, akik tökéletesen védekeznek, nem tudunk mindent mindig kivédeni. Hónapokon keresztül megsértődtem az aljasabbnál aljasabb mocskolásaikra, de 200%-ig biztos vagyok abban, hogy sokan akik legyintenek, hogy "á, nem kell vele foglalkozni" mindezen személyek nagyrésze sokkal, de sokkal jobban mérgelődött volna rejtetten, ha vele történik a tizede is annak, amit velem Gerle Évák "játszottak" a hadjáratuk egy hónapja alatt is... És tényleg igaza van Enikőnek: a harcra vonatkozó kikerülési magyarázatokat az árnyék-én gyártja. Efelől teljesen biztos vagyok immár, mert van bőven tapasztalatom mind belső, mind külső megfigyelések által. Legyen ez a kikerülési reflex akár "túl kisügyet"- gyártó gondolkodással jóvá hagyva, és így előállított kikerülési ürügy, legyen az akár "túl nagyügyet" gyártó gondolkodás által elfogadva, mint a Sáráé, tehát olyan aggodalmak, hogy nehogy öngólt rúgjunk. :D Karmafeloldás szempontjából, sajnos, ez a túl aggodalmaskodás sem visz előrébb, semmivel sem, pont, ahogy az érdektelenül történő nagyvonalúskodás sem. Viszont:
Kedves Sára, ne félj, nem kell szégyenkezz emiatt, ha az embernek nincs ebben vezetője, akkor nehéz megtanulni harcolni a társadalomban - teljesen meg tudlak érteni, mert én is nagyon sokszor féltem attól, hogy a sok gát alól, ami bennem van, nehogy rombolóan és "bepörgő Uránusszal" szabaduljak fel (nyilas elején álló Sárkányfarok rajta az Uránusszal, plusz negatív Skorpió Mars, plusz Ikrek karmás szelesség és szárnyalni vágyás), sokáig magam sem tudtam, hogyan jövök majd ki a gyávaságból, anélkül, hogy a másik végletbe esvén nehogy valami végzetes sors-kisiklást okozzak magamnak! Kamasz korom óta féltem ettől. De garantálom, hogy a legáldottabb helyzetek ennek feloldására a nyílt harcaim voltak, és ezek közül főként az internetes harcok, pl. az elején csak Szilárd védelmében, mikor pl. idejöttem és pár hónapra rá Szilárd megkapta a szekus dossziéját és nyilvánosan leleplezett egy közkedvelt bonvivánt :D aki egy luciferi besúgó volt - ekkor találkoztam először a netes, álneves és szakadatlan ostromként zúduló aljaskodással, de Nagy Attila Puli-nak a spóra módra szórt mocskos esszécskéi és direkt mocskoló fiktív "memóárjai" is elég nyomasztó jelenségek voltak... Fontos szemtől szemben is konfrontálódni, de az sokkal inkább „mély víz”, mert akinek nincs elég önkontrollja az személyes harcban sokkal nagyobb bajt csinálhat, amiért esetleg tényleg börtön jár... gondoljunk csak bele. Míg a netes mocskolódásért, amint láthattuk, nem jár... Persze létezik Magyarországon a becsületsértés meg a rágalmazás tény-állása, de lazán veszik és az eseteket egyedi árnyalataik szerint is „rangsorolják” és kezelik, tehát azt a szokásos elvet alkalmazzák, hogy amíg nem származott milliós csalás, vesztegetés, vagy nem lett belőle testi sértés, gyilkosság vagy öngyilkosság stb., addig lehetőleg a szemetes számára tárolgatják csak a jelentéseinket, és sokszor látszatból írogatnak vissza.
Sokan félnek a "jogi precedensektől", de ennek nem az a megoldási módja, hogy ne írjunk a neten :D hanem az, hogy készüljünk fel a jogi, és bármilyen csatára a végsőkig, és akkor esetleg nem is kell megvívni azt, de mégsem gyáván bújtunk el a harc elől! És nem kikerültük a harcot, hanem "előlünk tért ki minden sötétség". Én elmondhatom, hogy kitért előlem (előlünk) a sötétség, mert végül sem a pofont (?) és leköpést ígérő Kovács Csilla nem akart a bíróságon találkozni velünk, sem a "jogi precedenssel" orbitális trófeát bezsebelni vágyó, apa-vadász Gerle Éva bloggerina, sem a "tökös" öt diplomás, jogász Lelkes Villő. De meg is dolgoztunk ezért a végkimenetelért, mert a feljelentéseket nem tessék-lássék módra írtam - írtuk, hanem én is - Szilárd biztatására, szerencsére! - egyre komolyabban vettem és egyre határozottabb, egyre jobban felépített feljelentéseket állítottam össze, és ezt nagyon fontos megtanulni. Ugyanis, ha az ember maga sem hisz abban, hogy a törvény megvédi, hogy TÉNYLEG VANNAK JOGAI!!! hogy igenis komoly az, amit vele tettek, hogy igen is bűntetés jár vagy járna a másiknak, akkor írhat akármit, jelenhet meg a bíróságon, fogadhat ügyvédet, és úgy is szinte biztos a bukás, hacsak nem fizeti le a bírót. :D

Aki eltökélt harcosként áll hozzá és tényleg tájékozódik és ésszerűen elkezdi használni a jogait, az, ha nem is éri el, hogy a másikat megbüntessék, bezárják, de biztos, hogy nem veszíthet, nem bukik bele és meg tudja védeni magát.

Aki pedig Sárához hasonlóan félne attól, hogy lejáratja az asztrológiát, ha rosszul védi, az legyen nyugodt, hogy ilyen két külön isteni érdek nem létezik, nincs olyan, hogy ami valakinek a karmafeloldását szolgálja az ártana a karmafeloldás tudományának :) Az árnyék-ének által vezérelt embereknek mindig lesz fogása rajtunk és kifogása az általunk képviselt értékekkel, információkkal szemben, az asztrológián, stb. ezt kivédeni próbálni megváltás-ellenes. De ezzel nem azt mondom, hogy direkt adni is kell támadási felületet, mert ez a másik véglet, a lényeg, hogy a lelkiismeretet nem szabad összetéveszteni a mások árnyék-énjének való megfelelési vággyal!
;)

Én akkor romboltam magamban legkevesebbet, tehát: pl. akkor sértődtem meg legkevesebbet Szilárdra, amikor a gerle-harc tartott, vagyis: annak ellenére, hogy harcosként hibát hibára halmoztam a csatában, sorozatos öngólokat rúgtam, amik miatt egyeseknek olyan bölcs magatartásnak tűnt elhatárolódni tőlem és a „gerle-balhétól” :D de mégis akkor voltam igazából a legéberebb, mert "élesben" voltam. Ott volt a helyzet, ahol a tűz-karmámat oldjam. Ezzel megint nem azt mondom, hogy ez így kellene legyen életem végig, hogy mindig háborúzzak. Dehogyis, isten ments! sőt, remélem, hogy így évek múltával feldolgozva a történteket és más tapasztaltaimat pl. a családban családanyaként való tevékenykedésemet, már olyan karmaoldottsági állapotba és olyan, erősebb öntudathoz jutottam - tehát a tűz-próbák, a helytállási szükségek után - hogy nem is kell, hogy még egyszer ilyen harcban, ahol bandába verődtek a támadók, ilyen intenzitást követelően, és ilyen hosszan vegyek részt... Még itt-ott egy-két őrült próbálkozik, álneveken ír perverz mocskolódásokat, aztán a reakciómat lenyelni nem bírván feljelentgetnek nevetséges panaszokkal, de most már rutinosabban írom én is a védelmi, védői, védekezői és védelmezői feljelentgetéseket. (Most éppen a tavaly 7 hónapon át Szilárdot le "demens"-ező, az egész családot meg rágalmazó - provokáló és végül, mivel tudja, hogy ő a bűnös, tehát, hogy a tárgyi valóság szerint éppen, hogy ő a vétkes, és ezért a vádai ellene fordulhatnak, és ezért nem a rendőrségen, vagy az ügyészségen, hanem a csíkszeredai közigazgatási hivataloknál feljelentő :roll: Galambos Adrienn ellen.)

A harcot sokan mocskosnak érzik, amitől ők is bemocskolódnak. És ez így van, ezt nem lehet megspórolni, mivel azok, akik ártani akarnak, maguk is rémesen mocskos és hetvenhét gorgó-fejű árnyék énnel rendelkeznek, és ezért a velük való harc igenis koszos és mocskos, mert ami mocskot mi nem tudunk magunkból kiszedni, nem is lehet, hogy mi szedjünk ki mindent, mert akkor nem létezne pl. tűz karma! sem - azt olyan ellenségek szedik ki, akik már jártasak az eleve természetszerűleg mocsokkal és elegancia nélküli aljassággal és alantassággal, a tolvaj általi tolvaj-kiáltozásokkal, a pl. sokszor a gyermekeinket célzó, sátáni durváskodásokkal járó harcnak is egy jóval mocskosabb alfajában "működve", amíg a sors el nem kapja, és az örök kietlenségre való ráébresztéssel végzetesen szájba nem veri őket, mint pl. Gerle Évát, aki bele kellett törődjön, hogy reális boldogság nélkül és idejekorán vált szeretetlen öreg-asszonnyá, még akkor is, ha a testépítéssel azt a látszatot tudja kelteni, hogy ez nem így van. Olyanok, akik már verekedtek, akik már jelentgettek igazságtalanul és hazug módon, akik csaltak csapdába másokat, akik már loptak, csaltak, hazudtak, akik már kergettek őrületbe és tettek sírba másokat stb.
Finnyás úriemberkedéssel és félreállással nem lehet védekezni, ahogy való önismeretre szert tenni sem lehet. A félreállás nem megoldás olyankor, amikor valaki rád áll, mert az utánad is fog menni, garantáltan. És ha nem ő, akkor holnap, vagy holnapután egy vele azonos beállítódású gazember. Szerencse és véletlen nem létezik, nincs ilyen – senki nem véletlenül elmebetegez le, főként nem az interneten ahol nyilvános nyoma marad. Senki nem véletlenül részesít válogatott sértésekben. Ez azt jelenti, hogy a másik tudattalanjában levő ragadozó észrevette a benned levő apró homályt, és ösztönösen cselekszik. Nem felejt el, nem gondolja át tudatosan, nem fog hibát belátni, mert egy ösztön. Ha valaki rád támadt, azt úgy kell értelmezni, mint egy ragadozót, amelyik célba vett. A félreállásos csel még a szavannán sem létezik, nemhogy az embernél. Márpedig, aki nem áll ki az általa képviselt értékrendért, vagy a barátjáért, az magáért és a családjáért sem tud igazán kiállni és ha lehet inkább félreáll, vagy menekül. De a menekülés az megint nem megoldás az ember esetében, hiszen egy sorshelyzet elől menekülni épp annyi, mint saját magunk elől menekülni. Ha van bennünk valami, ami egy ragadozót már be vonzott, nem érdemes lerázni és megvárni a még nagyobb és még veszélyesebb ragadozót. Mert logikus metafizikailag, hogy a sorscselezők egyre rafináltabb „ragadozókkal” vagy egyre rejtélyesebb sors-nehézségekkel fognak rezonálni, még a bátran kockáztatók, ha rúgnak is 30-40 öngólt, de pár év múlva már sokkal jobb harcosok lesznek a nyílt próbálkozásaik ellen, aki elől pont hogy inkább kitér a sötétség, nemhogy egyre gyűlnek előttük a rejtőzködésre való mellékutakon.

Sőt, már annak az aforizmának a valóságát is meg lehet gyakorlatilag is tapasztalni, hogy, Azt a harcot, amelyre komolyan és elegendő módon (tehát belülről is, sőt: főként belülről!) felkészültél, a legtöbb esetben már nem is kell megharcolni. Vagy azt, hogy A háborúnak az egyetlen elkerülési módja és lehetősége, a harcnak az idejében történő elkezdése és a befejezésig menő véghez vitele.


"ne aggodalmaskodjatok, mert az ég madarai sem aggodalmaskodnak még is esznek, terem nekik a mező, és az isten felöltözteti őket szépen, hát akkor ti (emberek), aki ezeknél fontosabbak vagytok.."

illetve: "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békét hozzak a földre; nem békét hozni jöttem, hanem kardot” (MÁTÉ 10:34)

Mind ezeket nem azért írom, mert én már félelem mentes lennék, de az utat, az életet és az igazságot megtaláltam, és remélem, hogy nem térülök el többé.

Mocskos leszel a harcban? Igen, minél többször visszavágsz annál több mocskot hordanak rád, ez természetes, ez a harc. Én nagy különbséget nem látok a mosogatás, a WC pucolás, és egyéb házimunkák és a harc között. :lol: Lehet, azért, mert a négyes házamba van a tűz karmámat jelző Nyilas Sárkányfarkam, és a negatív skorpió marsom. Egyébként ez általános modern emberi tévedés, hogy mind a házi munkát, mind a harcot méltatlannak érezzük magunkhoz, pedig, de igen! méltó, ami a miénk, azzal foglalkozni méltó és kell és szükséges a karma-oldáshoz! Más méltóság nincs is, csak ez az isteni öntudat adta önrendelkező, önfenntartó, önálló, kiszolgáltatottság és bujkálás nélküli - "Magam ura vagyok" - méltóság.

Minden más méltóság, csak világi póz és lufi. Külső görcs és belső renyheség. És ez ellen csak derűsen, bolondosan oldódva egyre lazábban derülve és egyre lazábban harcolva lehet tenni, és szembemenni. És ezeket a karmákat (hamis öntudat karmája - tűz és levegő karmák, hamis felelősség karmája - Szaturnuszi karmák) feloldani.

_________________
Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél.
http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.21. 10:34 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 779
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Még azzal egészíteném ki, hogy Erika tényleg ritka jelenség csíkban, hogy ilyen bátran vállalja az asztrológia melletti kiállást, főként, hogy ez nem olyan szórakoztató és édesen, könnyítően misztikus, karmamentes asztrológia, mint a Paksi Tiboré, ami viszont kezd divatba jönni csíkban is, mert ez jobban összeegyeztethető az önámító dogmatikus vallásossággal, ami sajnos nem csak a miszikus hazugságokra teszi "vevővé" az embereket, de a politikai hazugságokra is... Ilyen szempontból nagy baj van a székelyek öntudatával, hiszen nemhogy az autonómiától messze állnak, de azt is nyugodtan tűrik, hogy kilopja az ünnepségeken székelygatyát húzó polgármester a várost a talpuk alól, lásd, pl. a fociklub számára átjátszott, "elkobozott" városi futópálya ügyét...
A helyi sajtó pedig földig haajol a polgármester lábai és a pártja, az RMDSZ lábai előtt, és mindig felmentő és kimentő cikket írnak róluk, ha esetleg szorul a hurok valamelyiknél... Ez a fejet a homokb dugó mentalitás összefüggésben kell legyen a katolikus, dogmatikus alázatossággal, ami persze hamis, hiszen öntudatlan és felelősséghárító...

Itt egy rövid írás, amely összegyűjtötte az asztrológiával foglalkozó pápákat:
https://www.facebook.com/asztrotitkok/p ... =1&theater

Jézus sohasem hirdette, hogy az asztrológia istentelen lenne, ezt biztos, hogy Nagy Konstantin-ék gyúrták bele a bibliába, legalábbis ez logikus lenne, mert nekik ez érdekükben állhatott. Miközben Jézus a szabad akaratot mellőző jóslási módszerekről mondhatta, hogy ördögiek és elveszejtők, erre biztos, hogy felhívta a tanítványai és az őt hallgató emberek figyelmét, ahogyan a hamis prófétákra is. De az asztrológiában semmi nincs, ami ne alátámasztaná Jézus tanításainak lényegét, hanem esetleg cáfolná, ellenben a buta meséket, amiket költöttek Jézusról, egyedüli isten-gyermek mivoltáról, és állítólagos világmegváltói minőségéről, ezeket mind cáfolja az asztrológia, tehát érthető, hogy a népet el kellett ijeszteni az asztrológiától, miközben természetesen maguk a pápák, püspökök, vagy papok nyugodtan foglalkozhattak asztrológiával. Azt nem tudom, ez utóbbiak mennyiben bűnösök, és mennyiben voltak álságosak e szempontból, de az is lehet, hogy ez az asztrológia tudományának jogos védelme volt, hiszen a tanulatlan és beavatatlan emberek tényleg lealacsonyították az asztrológiát mára... de sokkal egyszerűbb lett volna nyíltan védeni, és akkor mai napig védhető lenne az asztrológia, mint tudomány, legalábbis az alapjai. Így viszont többet ártottak az asztrológiának, mintha elejétől fogva nyíltan elismerte volna az egyház. De remélem, hogy ez helyre fog állni hamarosan. Mondjuk ez a mostani liberális, anti-keresztény pápa biztos nem fogja beismerni az egyház pedofil bűnei mellé, hogy "Bocsássatok meg, de hazudtunk az asztrológiáról és mindvégig gyakoroltuk azt", nem tudni mit hoz ez az új pápa, dehogy végletekig lejáratja a kereszténységet, az biztos, ráadásul, ha ő is asztrológia-pártolóként lépne fel azzal megintcsak többet ártana az asztrológia jóhírének, mint használna. :D Úgyhogy ezzel, valaki keresztényebb püspök ill. püspökök kellene előálljanak.

_________________
Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél.
http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.21. 10:45 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3877
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kétségkívül, az Enikő első, építő-bombának sikeredett hozzászólása első sorban a harc-vállalásnak, mint a tűz-karmások és a Bak-karmások számára: KERESZT-VÁLLALÁSNAK, és keresztes-háborús tapasztalatnak a pozitív mágikus hatásairól, lélek- és szellem-gyógyító hatásairól szól első sorban. És az akkor is így van, ha már ő is emlegeti az árnyék-énnek, vagyis a belső sátánnak a sikeres zsibbasztó - bénító hatását, és annak az ellenszereként annak, mármint az árnyék énnek, és a személyes árnyék-éneknek a leleplezési szükségét, hiszen a Skorpiónál tette fel a kérdését, és nem a Kos leírásánál.

Ezért furcsa módon, vagyis éppen azért, mert a Skorpiónak csak az egyik uralkodó bolygója a Mars, és a másik, ami a Kossal szemben mélységesen differenciálja a Skorpiót, a Plútó szellemisége is megjelent. Sőt, ahogy látjuk, többnyire éppen az jelent meg és a Medárda hozzászólásán kívül (Amit esküszöm, hogy nem én sugalltam neki és nem is asszisztáltam a bejegyzései megírásánál, sőt, ha jól emlékszem abban a két napban, amikor megírta nem is nagyon lényeg-kommunikáltunk :) ) a különböző hozzászólásokban. Mármint az Isteni - Kauzális igazság érdekében folytatott száj-karatézástól, illetve billentyű-karatézástól :lol: való mélységes iszony és zsibbasztó félelmek különböző formáinak és ezen félelmek által okozott, fizikai lebetegedések következményében is jelentkező karmikus - lelki és szellemi traumáknak, belső gátaknak és blokkoknak és más negatív következményének (következmény történetének) a leírása, ami ugyebár a Plútói leleplezéseknek, önleleplezéseknek és ha jól értettem a Sára bejegyzését: lelepleződéseknek a szférájába tartozik. (Az utóbbival kapcsolatosan, hadd fűzzem hozza, hogy a gyakorló asztrológusi praxisom alatt, minden féle elképesztő és elképzelhetetlen "asztrológiai" jelenséggel találkoztam, de azzal, hogy egy Bak-Szűz jellegű karmával meredeken szemben álló Halak-Rák karma, illetve az eszeket megerősítő Merkúr - Jupiter és Mars szembenállás, ilyen tökélestes Skorpió karmád is eredményezzen, hát ilyennel még nem találkoztam, és is most csodálkozhattam erre rá, a saját negatív skorpiói tettétől meglepett és megzavarodott Sárával egyszerre. Gyorsan meg is néztem a képletét, és hát persze: Nem hiába Skorpió az Ascendense! - Most igazolódott tehát először a számomra is egyértelműen és nyers életszerűen, az, az elméletem (Hangoztatott sejtésem...), hogy az Ascendens asztrológiai színezetének (konstellációjának) egy isteni - kauzális logika szerint kell megjelennie, és nem véletlenszerűen. Ezt Nagy Annamáriával Már gyakoroltuk is, a képlet-beállítási tanulmányok során. Mivel rajtam kívül a hozzászólók nők, tehát inkább befelé fordulásra beállítottak "gyárilag" :) , mint extroverzióra, áthatjuk tehát, hogy ez a jótékony (Hogy ne mondjam: terapeutikus) robbanás, érdekes módon, inkább a harc-felvállalásának a szükség-tudatával ördögi-zsibbasztóan szemben álló jelenségek leírás-szükségét, tehát a Plútói mélyfúrásokat hozta első sorban előtérbe, mint annak a "megvallását" :), hogy a harc és a bátorság mágiája, milyen jótékony hatással bír hosszú távon, nem csak sorsrendezés szempontjából, hanem egyszerű fizikai egészség megtartás, illetve vissza szerzés szempontjából is. Persze, az utóbbi is megtörtént, ha jól emlékszem, már az Enikőnek az első vitaindító, és szerintem, itt feleslegesen gyakorolt politikai korrektség :lol: etikai szellemében megírt (Egy dolog az, hogy az etikai szabályzatunk legelső célja az volt, hogy ne hagyjunk lehetőséget a negatív - romboló jellegű! - indíttatású hozzászólások megtörténésének, illetve, ha netalán ilyen megtörténne, annak a korrigálására való felszólítás utáni, korrektori letörlésének, amennyiben az illető nem lenne hajlandó alkalmazkodni a kreatív szellemiséghez, de ez még nem azt jelenti, hogy annyira udvariasan és minden szempontból kíméletesen kötelező fogalmazni, mint ahogy Enikő állt elő végre azzal, amivel legalább mi, a régi - többiek legalább már 10 éve elő kellett volna álljunk.) hozzászólásában is megjelent, majd Medárda követte ezt a "Marsi" vonalat a legnyersebben.
Tény, hogy még így, tehát a Pútói - Khároni vizeken evezgetve, és meredeken leleplezve is, itt végre egyértelműen és határozottan kiderül végre az, hogy a kanonizált és szekularizált kereszténység, illetve az az európai . nyugati kutúra, amit eredményezett, mitől lett nem csak, hogy egyenesen impotenssé, és önfeladóvá, hanem egyenesen önpusztítóvá. - Lásd a genderizmust és a homokosok házasságának az engedélyezését, logikusan követő iszlám-inváziót, hogy ne mondjam: pofátlan hódítást. Vagyis az, hogy a Jézus tanításai egy kalap ürüléket nem érnek, amennyiben ki veszik az igazságért való harc, illetve az önvédelmi harc szakrális mivoltát belőle, és olyan hányinger-keltő (Mivel: fundamentálisan hamis, vagyis istenellenesen gazember!) etikát nyomtak belé és rá, ezelőtt 1645 évvel hogy: "Aki (A barátja - tanítómestere, szülője, stb. védelmében...) kardot ránt, kard által vész el, ha arcon ütnek, tartsd oda a másik orcádat is, ha el veszik a felső ruhádat, akkor add oda az alsó ruhádat is, és mivel a Plútóé a humor is: ha tökön rúgnak még jobban tartsd oda a heréidet, ha megerőszakolják a feleségedet, akkor add oda, hogy hadd, hogy e3rőszakolják meg a lányodat is, stb.
Szóval, nagyon remélem, hogy ez a vita rengeteg, metafizikailag és asztrológiailag is lényeges dolgot tisztázott és még több, az igazsággal és a törvényességgel és a boldogsággal (Harmóniával...) kapcsolatos téveszmét és rögeszmét oszlatott el, és, hogy a résztvevői közül, egyik sem elégszik meg a Pútói feltárásokkal, hanem a Marsi cselekvések útjára (is) lépik. És nem tudom eléggé kihangsúlyozni, hogy mennyire jónak találom, Nagy Annamáriának azt a személyesen végzett terápiáját (Amit Viola is gyakorolt egyébként, amíg túl sok harci feszültség fel nem gyűlt és majdhogynem hogy függőség nem lett belőle...), hogy akinek ilyen mélységes Skorpiói félelmei, illetve elnyomott, illetve elképesztően áttételes skorpiói jellegű, karmikus agresszív késztetései vannak (Mint, ami sajnos csak itt derült ki a Sára esetében, de jó hogy kiderült!), az látogasson el olyan fórumokra, ahol senki nem őrködik, vagy ahol min sem őrködünk annyira a béke és az etika betartásán, mint a Logosz-on, hanem ahol szabadjára van engedve a tűzkarmára jellemző igazságtalankodás és ego- fitogtatás, akárcsak a narcizmus, vagy a feminizmus (Pl. a Grele Éva csakazolvassa-blogján) és az elején esetleg csak álnéven, majd a saját arcával és nevével is, kezdjen a kauzalitás szellemében és az egyetemes törvények logikája szerint, kontrázni. -Hiszen kizárt dolog, hogy emiatt és ebben a virtuális tapasztalási térben, fizikailag is, szájba vagy orrba verjék, hogy megszégyenítsék a szülei, rokonai, ismerősei és barátai, a munkatársai, vagy gyermekei előtt, netalán a Jézuska előtt, vagy, hogy el vegyék miatta a az alsó ruháját is, miután a képernyőből kinyúlván, az elsőt már elkobozták tőle korábban... :lol:

És erre a vészterhesen idegtépő - cukorbaj-okozó próbatételre, máris nyílt ma reggel egy lehetőség, amelyben remélhetőleg, jó példaadóan 8-) előre is jártam a számotokra:

https://gerleevahazugsagai.wordpress.co ... mment-1705

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.21. 21:55 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3877
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Egyébként a kauzális asztrológia matematikai pontosságú tárgyi sors-tényei, illetve sorsfeloldási és sorsmegoldási lehetőségei (megismerési eszközei) messze meghaladják mind a Jézusi tanításokat, mind a hamvas Béla életművéből megismerhető metafizikai elméletek által feltárt szellemi - spirituális valóságot. Ezért, minimum a vitában részt vevőknek azt ajánlom, hogy a jelenségek és a saját maguk megismerésében a konstellációknak - bolygóknak, házaknak, karmapontoknak, stb., a kauzális jelentésének a megismerésére és értelmezésére törekedjenek. És ne (csak!) a Jézusi kinyilatkoztatáskora, vagy a Havas Béla - spirituális esszéire, amelyek (Keresztényi...) rendszeréből és alap - teóriájából, bántóan és kétségbeejtően hiányoznak a harcművészetek beavatási rendszereinek a spirituális - beavatási axiómái, alapigazságai. Mert aki, akár tudatosan, akár tudattalanul, fél még a virtuális térben szerezhető "sérülésektől" és fájdalomtól, lelki izgalmaktól is :D , ez egészen biztos, hogy a Jézus által elvárt sors-elfogadástól, a karma-oldási szükségek beteljesítésétől, vagy azok objektív beteljesülésétől, az újjászületéstől, stb., vagyis, a karmaoldáshoz vezető életfeladatok felvállalásától is fél és, ha csak egy módja is van erre, kikerüli, illetve valamilyen "zseniális" elméletet talál magának arra, hogy azt és azokat ne váltsa be, sőt: még csak meg se kísérelje a beváltásukat. (És persze, akkor az asztrológus a hibás, amiért nem értelmezte helyesen a horoszkópot), illetve célzatos leveleket ír az asztrológusnak (Netalán még a fórumra, fórumokra is kiírja), hogy valami baj kell legyen vagy az asztrológiai elmélettel, vagy az asztrológusi feltárásokkal és tanácsokkal, mert hiszen ő mindent meg tett ugyebár... (Utólag az is ki szokott derülni, hogy tényleg "mindent", csak pontosan azt nem, amit az asztrológus javasolt...).

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.21. 23:57 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2013.09.03. 22:27
Hozzászólások: 106
Napjegy: nyilas
Aszcendens: vízöntő
Kedves Fórumozók!

Végigolvastam a napokban a hozzászólásokat. Azon kívül, hogy, ami az árnyék-én kapcsán itt megjelent, az elméleti szinteken túl - amiiben nagyon is egyetértek- sor került a gyakorlatra is. Úgy tűnik, hogy ezúttal a fórum téma belőlem végre nem csak nagy elméleti egyetértést váltotta ki, hanem nagyon fájón telibe talált.
Nagyon új az az érzés, amivel most írok, hiszen a tapasztalatom megosztása ezúttal nem tölt el azzal a rám nagyon jellemző iszonyatos, már-már beteges zsibogással-zsongással, amivel meg szoktam nyilvánulni olykor, és amelyben annyiszor élvezem a csoporttal megosztott eszméket-tapasztalatokat.
Amiről most írok, az ugyanis egyáltalán nem elméleti kérdés, és nem az azon való csámcsogási perverz élvezkedés- amelyet én sejteni véltem pl -magamon kívűl- a már kitiltott Tóth András fórumozóról.
Amit most leírok az a mai árnyék-énem vezérelte "elverzésemnek" a rövid beszámolója.
Ma a munkahelyemen lementem ebédidőben enni, itt kollégák összefutnak nyilván. Jelenleg a múzeumban -ahol dolgozom- fest egy festőnő. Ez a nő, számomra egyébként még szimpatikusnak is mondható értelmes nő, ott ebédelt velünk. A személyétől függetlenül nekem baromira furcsák azok a festmény témák -amik az orvostörténet miatt ugyan kapcsolódnak a múzeum tematikájához-, de kiállít nálunk. Pl. kiontott belek, fej nélküli levágott lábú torzalakok, női nemiszervek gigászi méretekben, vagy egy szülő nőt ábrázoló kép, aminek a címe "engedelmes". Gyötört a kérdés (dehogy kérdés, masszív gyanú volt), hogy egyáltalában miért engedelmes ez a szülő nő? Hogy rövidre zárjam, ma az ebédnél megkaptam a választ. Az ott lévő másik kollégával politikai témákról beszéltek nagy egyetértésben: "Felháborító, hogy a kormány állandóan a migráns kérdéssel jön elő, vagy hogy szerintük a szülés közügy, nem a nő magánügye." Bevallom, elment az étvágyam, és a gyomrom összeszorult. Nem velem beszélgettek, mégis azt éreztem, hogy mondanom kéne valamit. Valamit, ami ennek pontosan az ellentéte. Hogy igenis, a határvédelem, a migráns-kérdés, a gyerekvállalás közügy. De semmilyen érv nem jutott eszembe. Ott ültem megbénulva. Mivel szemkontaktus volt, de nem látták, hogy helyeslek, valahogy elült a téma, és aztán nem is folytatódott. Mivel túl sokáig ültem megbénulva és gondolkozva, azt éreztem, hogy elmulasztottam... Elindultam vissza, de a lépcsőről visszafordultam, hogy mégis megmondom. Mire visszaértem, 2 másik ember ült ott, és ez miatt az árnyék-énem ("most úgyse alkalmas") teljesen leállított. Ma, felsültem. Először életemben -és ez nem dicsőség, tudom- éreztem azt mulasztással kapcsolatban, hogy nem a régi fajta "odatartom az arcom és szúrj még szívesn is lehetőleg" hamis bűntudatom van, nem is a "hagyjatok már békén" bűntudat-hárítása, hanem a valódi lelkiismeret-furdalás. Ezt nem lehet összetéveszteni semmivel.
A mai eset -lett légyen az látszólag bagatell- lesúlytott. Úgy éreztem, mintha egy nagyon szeretett embert cserben hagytam volna. Hagytam volna megdögleni az útszélen. Úgy érzem, mintha az igaznak érzett és tudott eszméimet odaadtam volna 30 ezüst tallérért. Mindazok mellett, amit tudok a sorsképletemből, egyértelműen lapítós, kikerülős, árnyék-én vezérelt volt a mai húzásom. Nem azért írom, hogy megint hátradőljön az árnyék-énem. Nekem ma elegem lett ebből. A titkolózásba való elfedési és elbújási kényszerből. És még valami fontos: azt gondolom, hogy ennek a júdási magatartástól való elszakadásnak van még két mérföldköve, amit ma -remélem- megértettem: 1. szerintem megredülés nélkül (vagyis az igazi lelkiismeret felébredése nélkül) ettől nem lehet megszabadulni. 2. a végleges -főként Skorpió szellemére jellemző- teljes megfordulás nélkül szintén nem.
Ez teljes váltást igényel. Ez a júdási magatartás nem csak a spekuláció és trükkösködés szellem-örvénye, hanem lazán felér a drog-függőség szellemi gyökereinek sötétségével. Ez egy függőség. Egy rettenetes, kártékony, romboló függőség. Valami, amit nem leápolgatni kell, hanem le kell tenni. Mint a drogot.
Annak a súlyának a felismerése és megrázó mivolta, amit átéltem, úgy érzem elindított valamit. Ennek tükrében Enikő témafelvetése NAGYON sürgető és fontos mindannyiunknak. Annak tükrében Medárda nagyon lényeges dolgokról beszél, annak tükrében Violának teljesen jogos és komolyan elgondolkodtató a felvetése: hogy akkor mi a jó fenét csinálunk, ha még ez sem megy.. Sőt, merem mondani, hogy nem csak fórumon kell nyilatkozni- az, hogy úgy mondjam, babapiskóta ahhoz képest- hogy élőben milyen harcolni. Legalább és minimum neten kéne. Ugyanis az élőben megtapasztalt dolgok, harcok azonnali visszacsatolással működnek. Két eset: 3 éve szórólapoztunk Balázzsal (párom), ott ránk uszították majdnem a 2 dobbermannt, mert szerintük illetéktelenül mentünk be a többlakásos panelházba (nem mentünk be illetéktelenül). Én, amikor kihozta a pasas a 2 kutyát, előre léptem feléjük, és vitatkozni kezdtem, Balázzsal együtt. Mikor kimentünk, Balázs azt mondta, hogy majdnem becsinált, én hogyhogy nem. "Én is. Nem látod, hogy remegek? De amikor előre léptem és beszélni kezdtünk, tudtam, hogy a kutyák nem ugranak ránk ". Másik: a napokban telefonon kellett elhajtani délebbre valakit mert egy pimasz bunkó volt, aznap pedig egy bevásárló központban egy takarítónő hangosan szitkozódva a halálomat kívánta, miután magamra csuktam a budi ajtót, mert szerinte belerondítottam a munkájába, aminek neki sem kezdett. Ha hibás vltam, ha nem, én úgy gondolom, hogy ezután nem surranhatok ki csöndben. Mielőtt kinyitottam az ajtót, majdnem ziháltam a félelemtől, hogy mit fogok mondani. Hát nem mondtam, hanem rákiabáltam, de úgy hogy a sarokba hátrált. Az a helyzet, hogy ilyenkor jönnek az árnyék-énes karma-kikerülési gondolatok "nem is kell semmit mondanom, valahol igaza van. jobb a békesség. hátha nem vesz észre " Az lehetséges, hogy túllőttem a célon, de Viola csatázása közbeni folyamatos hibázásairól beszélve, ez még mindig jobb, mint semmit meg nem tapasztalni. Hanem a steril elmélet imamalmát pörgetni belül.

_________________
Van, mi arany, bár nem fénylik, van, ki vándor, s hazaér, régi erő nem enyészik, fagyot kibír mély gyökér.
J. R. R. Tolkien


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.22. 00:46 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3877
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Barátaim!

A Balázs Buzsi Enikő bejegyzése által elindított és eddig lezajlott vitából a következő párlatot sikerült kivonnom. Az első pont még ugyan a korábbi bejegyzésnek az ismétlése, de e ne sajnáljátok az újra olvasását, mert szükséges annak a helyes megértéséhez, ami azt követően jön és a végét is kibővítettem.

1) A kauzális asztrológia matematikai pontosságú tárgyi sors-tényei, illetve sorsfeloldási és sorsmegoldási lehetőségei (megismerési eszközei) messze meghaladják mind a Jézusi tanításokat, mind a hamvas Béla életművéből megismerhető metafizikai elméletek által feltárt szellemi - spirituális valóságot. Ezért, minimum a vitában részt vevőknek azt ajánlom, hogy a jelenségek és a saját maguk megismerésében a konstellációknak - bolygóknak, házaknak, karmapontoknak, stb., a kauzális jelentésének a megismerésére és értelmezésére törekedjenek. És ne (csak!) a Jézusi kinyilatkoztatáskora, vagy a Havas Béla - spirituális esszéire, amelyek (Keresztényi...) rendszeréből és alap - teóriájából, bántóan és kétségbeejtően hiányoznak a harcművészetek beavatási rendszereinek a spirituális - alap-axiómái, mondhatni, kauzális alapigazságai. Mert aki, akár tudatosan, akár tudattalanul, fél még a virtuális térben szerezhető "sérülésektől" és fájdalmaktól, esetleg a legyőzött állapottól (Pl. szégyentől) lelki izgalmaktól is :D , ez egészen biztos, hogy a Jézus által "bolondságosan" elvárt, nehézség-vállalástól (teljes) sors-elfogadástól, a karma-oldási szükségeket jelentő, mindenkinek az elején elfogadhatatlanul nehéznek tűnő gyakorlati életfeladatok beteljesítésétől ("Az én terhem könnyű és az én igám gyönyörűséges."), vagy azoknak az ugyancsak karma-oldásunkban érdekelt sors-erők által ránk nyomott objektív beteljesülésétől, az újjászületéstől, a gyökeres megváltozástól, tehát a régi szokások és gondolkozási módnak a gyökeres felcserélésétől, stb., vagyis, még a legegyszerűbb karmaoldáshoz vezető életfeladatok felvállalásától is fél az aki gyáva, és, ha csak egy módja is van erre, kikerüli, illetve valamilyen "zseniális" elméletet talál magának arra, hogy azt és azokat ne váltsa be. Sőt: még csak meg se kísérelje a beváltásukat. (És persze, akkor az asztrológus a hibás, amiért nem értelmezte helyesen a horoszkópot), illetve célzatos leveleket ír az asztrológusnak (Netalán még a fórumra, fórumokra is kiírja), hogy valami baj kell legyen a nála használt az asztrológiai elmélettel, vagy az asztrológusi feltárásokkal és tanácsokkal. Mert hiszen ő mindent meg tett ugyebár... (Utólag az is ki szokott derülni, hogy tényleg "mindent", csak pontosan azt nem, amit az asztrológus javasolt...).2) Az amúgy is bizonytalan időkben történt keletkezésük után, kb. 300 évvel egy, a részleteikben nagyon is bizonytalan egységbe cenzúrázott Evangéliumokban található, egyes, ismétlődő, illetve egymáshoz nagyon hasonló kinyilatkoztatások feltűnően megfelelnek a kauzálisan vizsgált asztrológiai és alkímiai alap - axiómáknak! Illetve, az azok által magyarázott és értelmezett sors-jelenségeknek, illetve a különböző sorseseményeknek, magatartásoknak és karaktereknek , a személyi karakter (Archetípus) szerinti viszonyulások szerinti logikus következményeknek. (Pl.: "Aki meg akarja nyerni az életét, elveszti azt és, aki…", Az elsőkből lesznek utolsók, és az utolsókból…, Akinek van annak adatik, akinek nincs…, Aki megalázza magát felmagasztaltatik és aki fel magasztalja magát..., stb.). De ugyanakkor nagyon sok számot tevő ellentmondás van, nem csak a négy evangélium történései és esemény-magyarázatai között, hanem az un. tanulságos és példaértékű történéseik között.

Pl., mielőtt meg kezdte volna az un. világi tanítási útját, Jézus el ment a pusztába 40 napig koplalva, bocsi: böjtölve meditálni, aminek (Vagyis az ott megtörtént megvilágosodásainak) a végén az árnyék énje (Az ördög...) háromszor megkísérti, és amely kísértésekre megjegyzendő és a vallástörténetben is számon tartott, három törvényszerű választ ad. Az első a mágia használatára és gyakorlatára vonatkozik: „Változtasd a köveket kenyérré.” – Hiszen iszonyúan éhes lehetett, nem? Én koplatam már többször is és kétszer két hétig is, és tényleg ki lehet bírni és nevetséges, az, hogy a materialista koncepciók ellenében, milyen hamar fel lehet épülni utána, de maga az éhség-érzet, amiről ugyancsak meg is lehet feledkezni közben, de amikor arról van szó, hogy abba lehet hagyni, és eszedbe jut az evés lehetősége, na, akkor az éhség iszonyatos... És Jézus válasza:" Elsősorban Isten igéjével él az ember és nem kenyérrel." Vagyis, metafizikai magyarázatot is adva, elutasítja a mágia segítségével történő megváltás lehetőségét. És erre fel, az izgalmason csodálatossá tett Evangélium meséi szerint, mit csinál a nagy Tanító néhány hónap múlva? Igaz, hogy az anyja unszolására, de elképesztő mágiát gyakorol: a Kánai menyegzőn borrá változtatja a vizet! És csak néhány hónapra rá, hogy jól lehordta az árnyék-énjét! És így tovább...
És azok számára, akik gondolkozva szeretnének hinni, óriási az eltérés az általánosan „minden sorseseménynek és ellenséges viszonyulásoknak és támadásnak és a mások helytelen tettének a feltétlen elfogadásának az elve” és aközött, hogy: „Azt hiszitek, hogy én békét hozok? Ne higgyétek mert én tüzet hozok. Miatta össze fog veszni az apa a fiával, stb.….”
Ráadásul az akkori – korabeli zsidók be sem engedtek volna egy 30 éves nőtlen és gyermektelen férfit a zsinagógába, nem, hogy még a torát is a kezébe adták volna, hogy olvasson abból fel egy részletet és azt értelmezze! – Akkor tehát volt Jézusnak gyermeke, vagy nem volt? És így tovább. Taglalhatjuk még a világ és két nap, az akkor történtek és a kinyilatkoztatott igazságok közötti megfeleléseket, vagy az egymást kizáró szellemű evangéliumi ellentmondások lehetséges értelmét, mert soha nem jutunk a végére.

Hogy miért? Nem csak azért, mert nem történt történelmien hiteles feljegyzés a 2000 éves eseményekről és a tanításokról, hanem, csak jóval a Nagy Tanító halála után. De azért is mert, amint fentebb írtam, ez is csak egy rész-tanítás volt, amelyben a minden természetes (természeti), vagy természet-ellenes sors-nehézség és más személyektől érkező ellenséges viszonyulás – bántalmazás, károsítás, szenvedés okozásának az ellenállás nélküli elfogadásának az elvét (A keresztet), nem tudja egyesíteni az igazságért való harcnak, illetve a védekezési harcnak a rendkívülien pozitív, jellem- formáló hatásának a cáfolhatatlan tényével. A pozitív öntudat, tehát lélek és szellem- formáló, jótékony hatásával. Sőt: mindennek a megváltás (Az újjászületés, az átvalósulás) megvalósításához elkerülhetetlen szükségével! Na meg ott van Jézusnak a zavaróan korai (ideje korán történt) halála is..., ami, bármilyen misztikus mesével is próbálnánk elkenni annak a spirituális kudarc-jellegét, a legfinomabb spirituális tudatunk számára mindig egy elbizonytalanító tényező marad.

– Erről és ezekről sokat lehet beszélni és amellett, hogy itt valami nincs rendben, illetve, hogy esetleg, már a kezdetek kezdetekor sem volt rendben, számtalan érv szolgál. És ezek közül az ami éppen most zajlik szerte Európában, legnagyobb értelmetlenség, amit életemben megértem (Még a Ceusescu diktatúrát sem éreztem ennyire igazságtalannak!):

A nyugat-európai államok és népek elképesztő méretű iszlamizálása és primitív – középkori – állapotokba jutása, a kereszténység kétségbeejtő háttérbe szorulása és esetleges eltűnése, nem csak vallásként, hanem un. magas rendű kultúraként is. A rablásra és fosztogatásra alapuló, római birodalomnak a "természetes"(!) hanyatlása nem történt ilyen látványosan, ilyen gyorsan!

Hol van tehát annak a (Keresztény) szellemiségnek az ereje, amely létrehozta azt a fantasztikusan hasznos csúcs-tudományt, azt az elképesztő gazdaságot (Amit az ENSZ egyik nagyon régi - De mára úgy látszik elfeledett - jelentése szerint, az Emberiség 5 százaléka birtokol - bitorol?) és azt a politikai eszmét (A liberalizmust), aminek a következménye nem csak a magzatoknak az anyaméhen belüli gyilkolása lett lehetséges, és nem csak az anyaméheknek a fiatal nők indokolatlan (önkényes és mondjuk ki: Istentelen!) kioperáltatási lehetőségét szülte meg, [u]hanem a Soros féle egyetemeken komoly tantárgyként oktatott kertén genderizmust is,
a homoszexuálisok és a leszbikusok házasság-kötésének a törvényesítését (Ráadásul némely keresztény vallás és szekta áldásával.) valamint - És ez teszi le a pontot a materializmusban kicsúcsosodó és kiteljesedő keresztény civilizáció végén: - az ugyanannyira stupid iszlám- ideológiával (Allah híveinek minden más személy és nép automatikusan az alacsonyrendű szolgája kell lennie, mert Allah így akarja. - Slussz - passz!) szembeni tehetetlenségben ér véget a szemünk láttára?! [/u]


3) Ami a Hamvas műveknek a megváltás elérésében való használhatóságát (Helyes beavatási mivoltát) illeti, ugyancsak nagy a baj. És nem csak azért, mert ahhoz képest ugyancsak korán, 70 évesen halt meg, és elég nyomorúságos és megalázó körülmények között (Kocsmákba járt írni és melegedni, miközben a felesége verte az írógépen az értelmiségi jellegű, nagy-okosan gyenge irományait, az egyetlen fűtetlen szobájukban.), de például ott van a Keresztes Szent Jánostól átvett Isten Haragja nevű, misztikus motívum, amit Sára pl. készpénznek vett és beszőtte az érvrendszerébe – magyarázatába. Nos, olyan, hogy Isten haragja, nem létezik! Hanem csak a karma feloldatlanságából eredő, iszonyatosan tragikus helyzetek és élmények (is), vagyis vétkek és a vétkek következményei, illetve tanulást- fejlődést kiváltani hivatott, de a fejlődés elutasítása következtében állandósuló és fokozódó nyomorúságok és szenvedéssé fajuló, változtatási – átalakulási szükségeket jelző fájdalmak léteznek. – De, mint következmények és nem mint véletlenszerű, illetve szükségszerű „bele kerülések”… És a Hamvasi életmű. Számtalan ilyen, metafizikai félreértelmezési lehetőséggel van tele, kezdve attól, hogy az életet nem mint karma-oldási szükségnek a beteljesítési lehetőségét látja és láttatja, hanem, mint a paradicsomi emberpár által elkövetett ősbűnnek a jóvátételi lehetőségét. Stb.
Szóval, nem kellene megfeledkeznünk arról sem, hogy egy asztrológiai portálon vagyunk, még akkor sem, ha a szűk, szakmai értelemben vett asztrológia sem lehet magában üdvös, és normális, hogy szükség van benne is a metafizikai értelmezésekre. – De azok tehát metafizikaiak legyenek és nem misztikusak (Lásd az Isten haragja nevű fantazmagóriát!)

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.22. 08:55 
Offline

Csatlakozott: 2012.11.06. 19:50
Hozzászólások: 11
Napjegy: Ikrek
Aszcendens: Mérleg
Kedves Fórumozók!

Mindenkit szeretettel üdvözlök! Örömmel nyugtázom, hogy sor került e rég óta időszerű vitára. Sajnos ebben nem tudok részt venni, mivel komoly vizsga előtt állok, s rengeteget kell készülnöm, de kívánom, hogy a szellem világosságával tudjátok/tudják átvilágítani a felmerülő fontos kérdéseket!

Üdvözlettel:
Loránd.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 81 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO