ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2019.10.21. 08:25

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Tapasztalati gyakorlat és tapasztalati valóságismeret, tehát élet-tapasztalat nélkül kábult (mesés) fantazmagória és steril okoskodás minden elmélet, és Teo-riai (Isteni látási) következtetések levonása és számontartása nélkül, a tapasztalat értéktelen robotolás.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 74 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2018.04.19. 15:29 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 00:08
Hozzászólások: 258
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Halak
Aszcendens: Kos
Itt most a kérdés, kérés (felismerés?) a Szilárd részéről kifejezetten arra vonatkozott, hogy az általa kibányászott, megfogalmazott és megírt, a videókra felmondott értékek mellett és még konkrétabban a személyük mellett nem ártana másnak is kiállni, s nem csupán neki és Violának, vagyis ne csupán nekik kelljen ezeket (és ezekkel együtt magukat) védeniük . Milyen értékekre gondolok itt leginkább. Gondolok itt a család,a gyermekvállalás fontossága és azon belül fegyelmezés fontosságára, a férfi és női funkció különbségekből eredő értékekre, feladatokra, a karmához kapcsoló kérdések, az, hogy mindenkinek születetten van egy sor kitisztítatlan tudatalatti tartalma, amivel foglalkoznia kell, kellene, valamint a konkrét életterületekhez kötődő életfeladatai, s főképp az, hogy életünknek mély s személyes értelme van és ez az értelem a fejlődés és a boldogság irányába kellene tartson, stb.. Ha valaki végignéz az oldalon láthatja.
Ez azért is lenne fontos, mert azt látjuk, hogy közgondolkozásban a materialista és neoliberális szemlélet terjed és igen fertőz, valamint az asztrológia és a spirituális berkekben is nem kevés visszaélés, ferdülés, ferdítés, felületesség van, s jó lenne , ha volna hulláma ennek a fajta szellemi-gyakorlati feladatvállalásra ösztönző tágabb életszemléletnek is. Ezekből a hozzászólalásokból személy szerint ezt vettem ki, pontosabban, hogy jó volna ezen elgondolkozni és főleg többet gyakorlatba ültetni.
Közösségi szinten az információ, az elvek megvédésének is meg van a maga helye, szerepe. Ennek eredményei, következményei leginkább hosszútávon mutatkoznak meg. Főképp azokat kell megvédjük (ma már), amelyek már bizonyították a számunkra az előrevivő erejüket, s amelyben értéket látunk, találunk, s amivel egyetértünk, mert ezt helyettünk nem fogja megtenni senki más, a neoliberálisok, a misztikus szédültek biztos nem, de még a vallásosok sem. :)

Ugyebár a migránsok sem védik az európai szellemi értékeket, kultúrát s az azok alapján kialakult életmódot, de még a kínaiak sem, az európai feladata ezeket az értékeket felismerni, tudatosítani, számon tartani, s ha szükség van rá (a külső és belső felszámolásra törekvő erőkkel, nyomulással szemben) meg is védeni s nem csupán kritizálni a vélt vagy nagyon is valós hiányosságai, a hibái miatt.


U.I. Az omniózus hozzászólásokat én nem láttam, máshol pedig a videók alatt, legalábbis amelyek én megnéztem nem találkoztam sértő megjegyzésekkel, de a jövőben, ha ilyent tapasztalok, akkor nyilván írok oda. Az interneten is párszor, de személyes életben pedig sokszor voltam, vagyok olyan helyzetben amikor Szilárdékat védtem a hatuk mögött és magyaráztam mi a helyzet, s miért mondja vagy teszi ezt, meg azt. Ezt azoknak mondom, akik azt látják, hogy esetleg én nem állok ki, vagy nem álltam ki mellettük. :)

_________________
Mária

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.19. 18:09 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 232
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Hát hogy semmi se maradjon a sötétben, engem is megkért Szilárd, hogy szóljak ehhez hozzá, illetve határozottan megkért, hogy aktívabb legyek legalább itt.

Hogy miért is nem vagyok aktív itt, arra ugyanazt a magyarázatot tudom adni (egyrészt), amit arra, hogy miért nem reagálok a Szilárdékat ért kritikákra. Mióta a nagyobb gyermekeim iskolásak, én pedig dolgozom, az eddigi életszakaszaimhoz képest lényegesen több dolgom van, miközben a régiek megmaradtak, a nap 24 órából áll, mindenki ismeri a szöveget, nem ragozom. Az alapvető problémát én tehát a magam esetében abban látom, hogy nem szánom rá az időt, mert másra szánom.

Nem tagadom, hogy a Kos Sárkányfarkam jelezte gyávaságom is szerepet játszik, de miután nem is szoktam elolvasni a kommenteket, ezért ez inkább áttételes (talán azért nem is olvasom el, mert félek, hogy a lelkiismeretem válaszadást követelne? ).

És még valami, ami elsőre lehet, hogy nem mindenki számára érthető, akinek nem ilyen a karmája: ha én hozzászólok valamihez, utána az ott zsong a fejemben. Zsong, zsong, elemzem magamban, jót írtam-e, jaj ez hülyeség volt, ezt meg kihagytam, vagy éppenséggel elkábulok a zsenialitásomtól :-), hiszen ott áll a Jupiter együtt a Sárkányfarokkal és a Lilithtel, vagy felülértékelem magam, vagy alul, de a baj vele az, hogy nem hagy békén, és akkor lesem, hogy válaszol-e valaki, és izgulok; és még ha öt percem van is arra, hogy írjak egy kommentet, nincs több órám arra, hogy ezt a zsongást a fejemben hagyjam, és az adott pillanatban ne legyek éber; és küzdök ez ellen, hogy egyszerűen csak, lazán, feltehető igazságom tudatában egyszerűen csak áramoltassam az információt, ahogy az egy Vízöntőtől elvárható lenne. Ehhez bizonyára a Bolondságot kellene fejlesztenem magamban, hogy ne vegyem olyan véresen komolyan az ilyen kis csetepaténak se nevezhető kis összetűzéseket.

Tehát ahogy Sára írta, ez több tényezős dolog, de végül is, ahogy Maresz írta (aki remélhetőleg nem veszi zokon, hogy a barátai által használt nevét használom én is), tényleg szükség lenne egy kis "edzésre".

Egyébként meg, én magamon azt tapasztalom, hogy a társadalmi kapcsolataimban (óvónők, tanítónők, kollégák, főnökök) egészen megnyíltam a véleményem felvállalásában, bár egy kicsit átestem a ló túloldalára, és néha nyersen fogalmazok, de úgy érzem, a valós életemben már nem félek annyira a konfliktusoktól.

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.19. 21:19 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2017.08.17. 19:57
Hozzászólások: 60
Napjegy: Rák
Aszcendens: Skorpió
Tűz
Jó napot kívánok, kedves fórumozók! Ezt a vitát olvasva rájöttem, hogy én is nagyon implikált vagyok a dologban, mivel Oroszlán karmásként, és egy meglepően erős hangú Árnyék-én tulajdonosaként egyrészt hajlamos vagyok arra, még mindig - úgyhogy ezt a hajlamot a lehető legnagyobb erővel ki kell irtanom a tudattalanomból -  arra, hogy reménykedjek abban, hogy ez az egész Karma-oldás csak egy kitalált dolog, nem is igaz az, hogy a Szellem irányít mindent, és így tovább. És pontosan ezáltal a reménykedésem által kerültem bele, pontosabban bele kevertem magam egy olyan kalamajkába, amelyből csak hatalmas fájdalmak árán tudtam kikerülni, kiszabadulni. És még mindig nincs vége, mert meg kell védenem a fiam egy őrülttől, aki ha egyszer megindul, minden gaztettre képes azért, hogy megkapja azt, amit akar.
Másrészt azért is implikált vagyok, mert Tűz-karmásként félek felvállalni a harcot, félek kiállni azok az elvek mellett, amelyekben meg vagyok győződve. Talán pont azért, mert akkor FÉNY derülne arra, hogy nem is vagyok olyan biztos magamban, arra hogy még bátrabb kell legyek, hogy még alaposabban meg kell figyelnem a dolgokat, és még folytathatnám. Ezért az Árnyék-énem mindenféle kifogást hoz fel annak érdekében hogy megakadájozzon abban, hogy a harci szituációkat felvállaljam.
A Tűznek, a harcnak van egy olyan funkciója, hogy tisztít, azáltal, hogy lerombolja azt, ami hamis, ami nem igazi, aminek nincs helye. FÉNYRE hozza azt, ami a sötétben meg akar bújni, hogy onnan a lelkünket, szellemünket mérgezze és az Elkárhozás felé húzza.
Éppen ezért gondolom azt, hogy nem árt legörgetni a szóban forgó hozzászólásokban, mert azáltal, hogy nem görgetünk le, egyfajta felületességről lehet beszélni, úgy értem, a skorpiói Igazság utáni szimatolás elmulasztásáról.
Attól még, hogy nem könnyű feladat a Karmánk feloldása, sőt, rettenetesen nehéz és éppen ezért nem könnyű a nyilvánosság előtt is felvállalni a meggyőződésünket, saját magunkat, nem szabad úgy beszélni a nyilvános internetes vitákról, mint csakis elkerülendő és veszélyt hozó helyekről, ahol az Árnyék-énünk végzetesen össze zavarhat,  ahonnan nincs kiút. Igenis fel kell vállalni azokat a helyzeteket, ahol az Árnyék-én rendkívül és szélsőségesen intenzív módon tud megnyilvánulni, hogy szembe nézhessünk vele, hogy újabb és újabb arcait fedezhessük fel. Persze aztán ha felismertük, hogy ismét az ő hangját halljuk,  meg kell mondani neki hogy :"Pofa be, már megint te vagy...!!!" És nem szabad rá hallgatni és teret engedni neki többet.
Persze vigyázni kell ám, mert olyan az Árnyék-én, mint a mitológiai Hüdra - ha levágod egy fejét, kettő másik nő helyette -  úgyhogy szisztematikusan, az egész Lényt kell pusztítani, nemcsak a fejét, de nem gond egyáltalán az, ha szembe nézünk az Árnyék-én sokféle arcaival, mert azáltal, hogy megnyilvánulhatnak, egy kicsi Tűz éri őketmár könnyebb elbánni vele, könnyebb leültetni, elhallgattatni, mintsem hogy a sötétben maradhasson, és onnan mardosson. A mítoszban is tüzes nyilakkal meg kellett lövöldözni a Hüdra barlangját, hogy előcsalja a harcos. Meg kellett piszkálni, fel kellett bőszíteni ahhoz, hogy Héraklész felvehesse vele a harcot.
Pont így van az Árnyék-énnel is. Fel kell vállalni azokat a helyzeteket is, amelyekben nagyobb erővel nyilvánulhat meg.
Nem lehet azt mondani, hogy már így is van bajom elég, így is elég nehéz nekem a Karma oldás, és kikerülöm a további Karma oldásomra alkalmas helyzeteket. Hiszen a Karma oldáson kívül itt semmi más dolgunk nincs.
Felvállalni saját véleményünket, saját meggyőződésünket nyilvánosan, még akkor is ha esetleg harcba keveredünk, hosszú távon nagyon pozitív eredményeket hoz, mert a nyilvánosságnak és az állásfoglalásnak, a bele vágásnak hosszútávú mágikus következménye van. Másrészt az is pozitív eredményeket hoz, ha végre "kiugrasszuk a nyulat a bokorból",mert végre kiderülhet hogy ki kivel van, mi a jó és mi a rossz, mi az igen és mi a nem.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.20. 02:26 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2015.03.21. 16:42
Hozzászólások: 71
Napjegy: Ikrek
Aszcendens: Skorpió
A fennebb leírtak kapcsán úgy érzem, rengeteg dologról tudnék én is írni, ami mind ide kapcsolódik, hirtelenében nem is tudom, melyikkel kezdjem. Talán a különféle fórumokon, csatornákon, youtube-on való hozzászólásokkal. A Szilárd videói alatti kommentözönt valóban nem vettem észre, mert nem görgettem le, eszembe sem jutott, hogy ott esetleg ilyen hozzászólásokat találhatok. El is képedtem, mikor pl. azt olvastam, hogy ez a Kovács István (?) miket irkált, és sajnálom is erősen, hogy kimaradtam, nem vettem észre időben, és ezért nem szóltam hozzá. Nem mintha azt hinném, hogy az ilyen személyeket jobb belátásra lehet bírni, de akkor sem szabad rájuk hagyni. (Én régen a vitahelyzetekben általában ezt tettem, és azt hazudtam magamnak, hogy én most mennyivel többet érek, mint a másik, hiszen „okos enged, szamár szenved” – pedig a belső agresszióm miatt én szenvedtem – meg azt is képzeltem magamról, hogy én milyen jó és szelíd vagyok, én, a kis ártatlan bárány, és lám, mégsem hagynak békén a gonosz, rosszindulatú emberek.)

Az erős tűzkarmámmal (Kos Sárkányfarok az 5-ös házban, Lilith a 9-esben, a Ló évében születtem) igyekszem legalább a neten belemenni a konfliktusokba, ezért a horoszkópfeltárás óta mindenféle, számomra érzékeny témához hozzászólok. Kapok is sokszor olyan virtuális pofonokat, hogy a nagy nyilasi önérzetemmel egy darabig csak hápogok, kapkodok levegő után, elborítja az agyam a vörös köd, mielőtt visszaírnék. (Mielőtt olyan állapotba kerülök, hogy vissza tudjak írni. :D ) És én is ugyanúgy élem meg ezeket a virtuális csetepatékat, mint Gabika, nekem is órákon át ez jár a fejemben, „bezsongok”, és sokszor teljesen kifáradok az egésztől. Tudom, hogy nevetséges az egész, és azt hiszem, épp a tűz elemhez való rossz viszonyomat tükrözi, hiszen félek a tűztől, félek a harctól, és mégsem hagy nyugodni, folytonos izgalomban, készenlétben tart.

Sajnos a „való világban” sok alkalmam nincs „tüzeskedni”, vagy amikor lenne, úgy leblokkolok, hogy mire magamhoz térnék, már oda a lehetőség, engem meg öl a méreg a gyávaságom miatt. A Kos karmámmal éppen az ilyen helyzetekben való spontán reagálás a legnehezebb. (A legutóbbi nagy „hőstettem” az volt, hogy a boltban megszólítottam valakit, aki elém furakodott, és olyan erős szívdobogást kaptam a nagy izgalomtól, mintha egy farkascsordával verekedtem volna meg, nevettem is magamon egy darabig, mekkora nagy vitéz vagyok :lol: ) Nem tudom, hogy a neten való „szájkarate” gyakorlása ad-e némi önbizalmat a szemtől szembeni konfliktusokba való bemerészkedéshez, hiszen azok spontán helyzetek, nincs idő megfontolni a szavakat, stb.

Éppen ezért én ezt igyekszem tudatosan, „kultikusan” csinálni, mert tudom, szükségem van a harcra, szükség van kimozdulni a komfortzónából, nem gyakorolni tovább a nyilasi nagyvonalú elnézést, amit éveken át tettem, s ami az amúgy is gyenge szemem további romlásához (is) vezetett és a „gyáva kutya” (Kos) viselkedést sem. Bár elég sokszor, mikor nekiszaladok egy ilyen akadálynak, én is átesem a ló túlsó oldalára, és túl durva vagyok, túl nyers. Erre fel is hívta a figyelmem Szilárd annak idején, amikor a feltárást készítette, hogy az egyensúly beállásához hosszú idő kell, az inga elve alapján át fogok lendülni a másik végletbe. Emiatt egynéhány ismerős, családtag, barát minduntalan megbotránkozik rajtam, van, aki szóvá is teszi, hogy teljesen „elvakult” lettem, meg hogy jó, hogy érdekel az asztrológia, de nem kellene „mindenbe belekeverni”. Ez utóbbi a tipikus árnyék-énes hozzáállás, hogy jó-jó, foglalkozz asztrológiával meg metafizikával, de attól még maradj ugyanolyannak, amilyen azelőtt voltál, azért, mert ez a téma érdekel, még nem kell az egész életedet felforgatnod, nem kell ezt ennyire komolyan venni... Más se csinálja ezt, te se csinálj hülyét magadból ország-világ előtt... Én ezeket a sugallatokat nagyon jól ismerem, nagyon sunyi dög az árnyék-énem, és mivel a barátaim, családtagjaim nagy része is Ikrek karmás, általában felismerem, mikor ugyanezt a nótát fújják, még ha más formában is.

Nálam az árnyék-énes hitetlenség, valamint a skorpiói megfordulással szembeni berzenkedés egyre mélyebbre húzódik, egyre sunyibbá válik az árnyék-énem. Amikor elkezdtem kauzális asztrológiával foglalkozni, és a horoszkópfeltárás után tanulni kezdtem Szilárdtól, a tudattalanom olyan vadul tiltakozni kezdett ez ellen, hogy pl. a konstellációk leírásakor, amikor egy-egy „veszélyesebbhez” értem (vagyis amelyikben személyesen implikált vagyok), lebetegedtem. Pl. a Rák leírásakor végig irtózatosan émelyegtem, az Ikreknél a szemem érte baleset, és nem hogy a leckét nem tudtam írni, de egy-két hétig a mindennapi tevékenységeket is alig tudtam elvégezni. A Skorpiónál újabb roham következett, olyan erős menstruációs fájdalmaim voltak, hogy felkelni is alig bírtam, de feküdni sem. (Soha, se azelőtt, se azután nem volt hasonló panaszom.) Emellett persze folyamatosan azt éreztem, hogy nekem ez nem megy, és ha nagy erőfeszítéssel befejeztem egy-egy leckét, akkor az volt a belső monológ szövege, hogy na jó, az előbbit valahogy megcsináltad, na de ez most tuti nem fog menni, te ehhez túl hülye vagy, túl szétszórt, mit erőltetsz olyat, ami úgysem megy, tudhatnád, hogy a dolgozatírás az egyetemen sem ment, neked ehhez egyszerűen nincs tehetséged, stb, stb, a végtelenségig. Irtózatosan kimerítő ez a harc. Újabban más nótát (is) fütyül ez az én kedves ikertársam, mert az igazán nagy változásokkal, a belső átalakulással kapcsolatosan olyan mély hitetlenség él bennem, hogy az elképesztő. És az árnyék-én sugallatait sokáig fel sem ismertem. Csak az elkeseredést éreztem, hogy nem megy, ez nekem nem megy.
A kauzális asztrológiával kapcsolatosan semmilyen kételyem nincsen, csakhogy, és épp ez a legrosszabb, aziránt van bennem hitetlenség, nem is ez a jó kifejezés, az a meggyőződésem, hogy másokon igen, de rajtam ez sem segít. Egészen bizonyos vagyok abban, hogy másnak sikerülnie kell, és sikerülni is fog, meg hát látom is és tapasztalom is, de – mélyről ezt a sugallatot kapom – NEKEM nem megy, én elértem a maximumot, amit elérhettem, és jobb, ha örülök annak, hogy ezt is elértem, és leülök a fenekemre végre. (Ilyenkor a teljesen öncélú önostorozás is elkezdődik az "eltékozolt, ostoba múltam miatt", és az ebből fakadó öngyűlölet, amiért így elrontottam, ilyen sokáig és ilyen erősen dagasztottam a karmám.)
Ilyen pl. a meditáció, hogy na ez nekem nem megy, és nem is fog soha. És még a gondolattól is olyan ideges és frusztrált leszek, hogy sírhatnékom támad. Aztán ha próbálom elhallgattatni ezeket a sugallatokat azzal, hogy tudom, hogy csak az árnyék-énem manipulál, hogy ezek nem az én gondolataim, ezt csak ő ülteti el és erősíti meg bennem, akkor erre az a válasz, hogy teljesen mindegy, kinek a gondolatai, mert akkor is ez az igazság. Ez az számomra, amiről Melinda úgy írt, hogy „mintha a saját sötétsége volna a valóság”. Nagyon ijesztő, mert ez az a pont, ahol úgy érzem, az árnyék-énemtől mattot kaptam. És legtöbbször elfelejtkezem arról, hogy ilyenkor szedjem elő az adut, a Bolond-attitűdöt, mert ha belemegyek a felkínált csapdába, és gondolkodni kezdek azon, hogy tényleg mennyire kétségbeejtő az ilyen helyzet vagy próbálom az eszemmel meggyőzni magam, akkor a teljes letargia a vége, amiből alig tudok kimászni.

_________________
"Jobb a világra egyáltalában meg se születni, mint benne alacsonyrendű, vak, ostoba, értelmetlen, zavaros életet élni, s a nagy igazságok tudásában nem részesülni."


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.20. 09:30 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2017.08.17. 19:57
Hozzászólások: 60
Napjegy: Rák
Aszcendens: Skorpió
Jó reggelt kívánok, kedves fórumozók! A korábbi hozzászólásomból kifelejtettem valami rendkívül fontosat. Nemcsak akkor kell felvállalni a harci helyzeteket, ha minket támadnak, hanem akkor is, ha a barátunkat támadják, főképpen akkor, ha igazságtalan vádakkal illetik őt. Hiszen ha hasonló meggyőződései vannak, mint nekünk, akkor szerintem vétek az, ha elmulasztjuk a barátunk melletti kiállást.
Oroszlán karmásként volt bennem egy olyasmi, hogy olyan dolgokért szégyelltem magam, amelyekért pont hogy nem kellett volna szégyellnem. Így voltam az édesapámmal, a testvéreimmel, később Violaanyukánkkal, a vegetarianizmusommal, a lábamon és hónalljamban lévő szőrzettel, a rövid hajammal, a visszafogottabb öltözetemmel, a Karate-Do-val, és még sorolhatnám. Ezért a szégyenérzet miatt nem álltam ki édesapám és a családom, az asztrológia meg a vegetarianizmus mellett, ezért lehetett engem olyan könnyen édesapám ellen hangolni és fordítani.
Nyíltan ki kell állni azok a dolgok mellett, amikben hiszünk, még akkor is ha esetleg kudarcot kell vallanunk, mert hanem meg van az esély arra, hogy valamikor azok a dolgok és emberek ellen forduljunk, akikben hittünk.
A Tűz karmás emberek könnyebben keveredhetnek olyan harcba, ami nem az Igazságért, hanem az Igazságtalanságért folyik. Ezért kell minél több helyen nyíltan kiálljanak magukért, a barátaikért, hogy tisztázódjon le számukra, hogy mi az Igazság.
Ha ott harcolunk, ahol kell, akkor ott nem fogunk harcolni, ahol nem kell. Tűz karmás embereknél figyeltem meg, hogy ott élik ki a bennük lévő Tüzet, ahol nem kéne. A vicc kedvéért:egyfolytában csak apukámat akarják hevesen meggyőzni a saját igazukról, s ahol tényleg ki kellene álljanak magukért, ott gyáváskodnak. :)
Ezért fontos hogy kiálljunk a saját igazunk mellett, és, hogy a barátainkat, vagy az igazság szellemében élni törekvő szüleinket és testvéreinket se hagyjuk cserben.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.20. 13:19 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2015.06.18. 13:41
Hozzászólások: 7
Tartózkodási hely: Csikszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Halak
Én is rentgeteg dologról tudnék írni ezzel a témával kapcsolatban, hozzászólók, hogy gyakoroljam az interneten való megjelenést. Először is hasonlóan, vagy ugyanúgy érzek mint az előttem hozzászólók, Amit Sára leírt, az is nagyon ismerős érzés
"Ha valaki nem látja, hogy így kerülnek az értékes, komoly munkával készült videók alá trágár bejegyzések, az mit fog megérteni a helyreigazításból? 
de egyelőre nem a youtube, ez a bárki számára nyitott, elérhető és így ismeretlen célközönségű hely az, ahol nyíltan vitába bocsátkoznék bárkivel. Illetve tudom, hogy mentálisan erőszakoskodni nem lehet, mert az visszaüt, tehát úgyis csak annak tudnám felnyitni a szemét, aki nyitott erre (ahogy saját szüleim és testvéreim szemét sem sikerült felnyitnom, ezt is kudarcként éltem meg).’’
Eleve egy harcos alkat vagyok, hirtelen természettel megáldva, akinek az első reakciója mindig a harcra kész állapot. ( I-házas Kos Mars ) Azaz magyarán mondva, felkapom a vizet az igazságtalanságra, és harcba állok sokszor akkor is amikor nem kéne :D . Persze természetesen legtöbbször nem jól, talán esetenként túl durván és nyersen fogalmazok. Van amikor az illetőnek éppen erre van szüksége ahhoz hogy felébredjen, de a környezetem visszajelzése alapján lehetnék közbe diplomatikusabb :) Amiután elkészíttettem a horoszkópomat Szilárdal, és kezdtem ismerkedni a metafizikával meg a helyes szellemiséggel, akkor lépett ki belőlem igazán a nagy harcos. Mindenkivel élbe kezdtem állni, testvéremmel, barátaimmal és ismerőseimmel a nagy igazságok érdekében. Persze süket fülekre találtam, egy két jó barát kivételével. A sógoromtól olyan kritikát is kaptam , hogy hülye vagyok és hülyét csináltam, az egész családomból, a hülye elméleteim alapján, na meg azt hiszem hogy okosabb vagyok mindenkinél. ( itt a nem húsevés is témába volt, ugyanis sikerült a férjemmel is megértettni hogy ne együnk húst, aki neki nagy evőtársa volt). Kivételesen nagyon jól tudtam reagálni erre a kiakadására, humorosan vágtam vissza, amitől totál bezsongott és elfutott, de utólag szégyellte magát. A felesége aki a testvérem, a katolikus eszméi - vallásossága miatt kétségbe volt esve hogy el fogok kárhozni az asztrológia miatt :lol: .....mit mind akarom megváltani magam , hisz Jézus azért halt meg a kereszten , hogy megváltson, Ő már megváltott minket :roll: , különben is az asztrológia tiltott tudomány a katolikus vallásban, azaz Isten ellenes . Ilyen és ehhez hasonló dolgokban volt vitám, de sajna nem sok eredménnyel, amit aztán fel is adtam, mostanában jókat nevetek a hasonló elméletein. Azt látom nincs értelme, és ha lehet kerülöm a katolikus témát. Persze nam hagyom szó nélkül a nagy ökörségeket . A probléma az, hogy nem is vagyok eléggé felkészült, nagyon szeretném ha rendelkeznék óriási humorérzékkel, tudván azt, hogy sok konfliktust el lehet rendezni, úgy hogy az illető szóhoz sem tud jutni. Gyakorolom ezt is. VISZONT!! - az interneten való harcolás ellentétes érzéseket hoz ki belőlem. Pontosan olyat amit Nemes Gabriella leír
''Zsong, zsong, elemzem magamban, jót írtam-e, jaj ez hülyeség volt, ezt meg kihagytam, vagy éppenséggel elkábulok a zsenialitásomtól , vagy felülértékelem magam, vagy alul, de a baj vele az, hogy nem hagy békén, és akkor lesem, hogy válaszol-e valaki, és izgulok; és még ha öt percem van is arra, hogy írjak egy kommentet’’ - stb. - gyomoridegem van ( többszörösen Rák karmás vagyok), félek mit fognak visszaválaszolni és azzal mit fogok kezdeni. Félek - gyáva vagyok, mert nem tudom megvédeni magam úgy mint szemtől-szembe. Tehetetlenség érzésem van, úgy érzem hogy ha rögtön, most és itt nem tudom letisztázni, megbolondulok. Jó nagy adag türelmetlenség van ebben, és mint legtöbbször MOST akarok mindent megoldani. Oriási mentális agresszivítás van bennem , amit még nem tudok kezelni.
Leírnám egyik utóbbi harcom alatti tapasztalatomat. A fölösleges kiadások ellen harcoltam( harcoltunk 2-3an) az osztályban, azaz a havi 20 lejes osztálypénz (és a munkafüzetek ellen), amit szülinapozásokra, virágvásárlásra , pizzásásra használt fel többnyire az osztály. Persze ahogy ezen a fórumon is már leírtam, akkor szenvedtem legjobban a lapocka és vállvájdalmaim miatt( amit az árnyékénemnek tudtam be utólag). Amikor egy páran gratuláltak hogy fel mertem vállalni az álláspontomat, hogy én már pedig nem fizetek ennyit, mert még van 2 gyermekem ezen kivül, és nem tudom megengedni magamnak a fölösleges dolgokra a kiadást, és ha tudnám is minek??? - akkor döbbentem rá, hogy az egy dolog hogy ebben volt igazam is, de észrevettem magamban, hogy nagyfokú önsajnálatot és elégedetlenséget gyakoroltam a harc alatt. Ennek a felvállalt harcnak köszönhetően sikerült biztosra megfognom az árnyékénem ,akinek sikerült elbújnia némi igazság mögé. Akkor bizonyosodtam meg hogy miért fáj az Ikrek által uralt mindenféle testrészem. Hogy érthetőbb legyen bevágom a fórumról a tapasztalatomat.

az-arnyek-enunk-antikrisztusi-termeszete-mindent-tonkretesz-t1188-10.html

HA nem veszem fel a harcot a külvilággal, nem ismerem fel magamban a sunyit - nagyravágyót. Nem mellékes azt hiszem, hogy ennek az lett a vége, hogy a legtöbb szülő félreértette ( mert nem volt egésszen őszinte harc, nem mertem kimondani a nagy igazságokat tisztán) és összepótoltak egy bizonyos kirándulásra a gyermekemnek. Ez volt a pont az I-re. Eszem ágába sem volt ezt elérni, ekkor jöttem rá, hogy a külvilágnak mi jött le az egészből, hogy igenis sajnáltattam magam. ( zárójelbe megjegyezném a humor kedvéért, az egyik barátunk megjegyzését, aki erre azt mondta, hogy a gazdagnak csak az jött le ebből, hogy na ennek nincs pénze , adjunk neki :).) Természetesen visszautasítottam, és nagyot kacagtam rajta, mert megértettem a jelenséget, az árnyékén hamis játékát, aki képes elbújni igaz harcok mögé is. Nem akarom ismételni az előttem hozzászólókat, de amit Nagy Annamária leírt a hozzászólás utolsó bekezdésében ,majdnem szóról szóra talál rám is.:)


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.20. 18:23 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2016.03.18. 10:59
Hozzászólások: 16
Napjegy: skorpió
Aszcendens: szűz
A Medárda hozzászólása kapcsán (és nemcsak) jöttem rá, hogy ismételten eltököltem, elóvatoskodtam, elgyáváskodtam még a kérdés, a probléma feltevését is. A nap mint nap átélteket és megtanultakat nehezen vagy egyáltalán nem alkalmazom más területeken. Pedig kellene. Elefánt a porcelánboltban ha emberek közti kommunikációról van szó. Így jutok el a jajj-csak-ne-bántsak-meg-senkit kesztyűs kézzel való bánásmódhoz, ami még a nyers faragatlan stílusnál is veszélyesebb. Miközben arról van szó, hogy nehogy támadható felületet hagyjak bárkinek is, nehogy egyértelműen fogalmazzak, mert akkor kiderül rólam ez az és akkor jajj nekem, még a végén elkárhozik az árnyékénem :o . A mondás is azt tartja, hogy kinek nem inge... DE akinek igen, az vegye is fel magára, mert nem maradhat a szekrényben. Ezt az inget, pedig, Medárda rám szabták!! Messzemenőbben és lényegre látóbban fogalmazott, mint sok felnőtt. Amíg én kerülgettem a forró kását, addig ő belenyúlt és kimondta azt amiből sokan tanulhatnak (kezdve velem): a metafizika és asztrológia lényeges, kihagyhatatlan és alapeleme (a próbaköve) a bátorság, amellyel gyakorlatba ültetjük, alkalmazzuk, nemcsak magunk, hanem mindenki más előtt is. Hogy nem lehet úgy megváltoztatni magunkkal hozott negatív késztetéseinket, ahogy Péter tette mielőtt a kakas megszólalt. Mert egy adott ponton túl a meg nem nyilvánulás, az egyértelmű elköteleződés hiánya vagy részlegessége kontraproduktív, hátráltató és minden más törekvéseinket hitelteleníti. Aki a metafizikai igazságok mellett nem mer kiállni, sőt a saját meggyőződését sem tudja teljes egészében felvállalni, az nem érti a lényeget. Hogy aki fél az az árnyékén, nem mi, aki fél egyértelműen fogalmazni, nyíltan állást foglalni, értelmezéseknek és félreértelmezési lehetőségeknek helyt adni (MEA MAXIMA CULPA), az eleve elbukik, az még nem érti, hogy félelemből szabad tenni vagy nemtenni semmit, hogy hosszútávon nincs ahogy rosszul jöjjünk ki mi a dologból, mert ha nincs igazunk, tévedünk, rosszul ítélünk világosan tudtunkra lesz adva (annak aki érti, tudja dekódolni a jeleket), hogy csak teljes elköteleződéssel érdemes bármit is tenni, másképp üresjárat az egész, sehova nem visz, zsákutca. Nem kell az árnyéként megpróbálni győzködni, csak felégetni azonnal, ahogy felüti a fejét. Nem lehet tragikus következmények nélkül sokáig bújkálni. Magyarázat, az én fogalmazásmódomra is, mindig van, de az egy ponton túl már csak kifogás, és a MEGOLDÁST KELL KERESNI, NEM A KIFOGÁSOKAT!! Medárda rátapintott a fájó pontra, a sebezhetőség vállalása, a nevetségessé válás, a támadhatóvá válás nélkül nincs tisztulás sem továbblépés!

_________________
Balázs Buzsi Enikő


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.20. 18:25 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2016.03.18. 10:59
Hozzászólások: 16
Napjegy: skorpió
Aszcendens: szűz
Bocsánat félelemből NEM SZABAD tenni vagy nem tenni semmit.. .a helyes változat.

_________________
Balázs Buzsi Enikő


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.20. 19:38 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4097
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Barátaim!

Nagyon örvendek a hozzászólásoknak, mindegyiknek külön - külön, mert nagyon mély és a hétköznapi gondolkozás számára éppen annyira rejtett, mint amennyiben életbevágóan fontos problémákat és "megváltási szükségeket" tártatok fel. Persze, hogy a két évvel ezelőtt végzetesen tévelyegni kezdett, és csak a tavaly nyáron magához tért lányom meglátásainak kellene örvendjek a leginkább, a "méhkasba bele nyúló" Enikő indító és tovább lendítő felvetései mellett, de most az Erika hozzászólásáért való örömömet akarom kifejezni leginkább, mivel, aki nem csíki, és nem egy csíki hivatalban dolgozó "közép káder" :lol: , az nem is tudja elképzelni, hogy mekkora hősiesség - bátorság, sőt: egyenesen vakmerőség volt a részéről ez a "közösségi reflektor fénybe" való lépés! Hadd ne kelljen elmagyarázzam, hogy mi is az a vidéki - kisvárosi sznobizmussal keveredő, szemforgató dogma - katolikusan vallásossággal keveredő nagyokos intellektuális szűklátókörűség, vagyis, mindenképpen és minden szempontból szellem-ellenes bigottság ami itt honol, és amiben talán az a legsötétebb, hogy az aki itt született és itt is él a csíkiak között, az semmiképpen nem tudhat legalább annyit mint pl. egy debreceni, sőt: egy Bukaresti misztikus csodabogár, akit ha nem is a vallásosok, és nem is a kétkedő - hitetlenkedő értelmiségiek hallgatnak meg, de legalább a primitív misztikára vágyó "félelemtelenek" jó szívvel és lelkesedéssel még meg is tapsolnak :lol: - nem, hogy esetleg annál jobbat, és használhatóbbat, mert igazabbat tudna tehát egy helybéli, mint a Mo-i misztikus csodabogarak és táltosok és mágia- és csoda-kufárok. - Tanúja voltam számtalanszor, hogy a nálam messze kevesebb gyakorlati realizációval (Pl. nem csak gyermek-számmal, de a feleségek által otthon szült gyermekkel.) rendelkező misztikus - energetikus :) előadókért meghallgatása érdekében, több tized magukkal kimennek Csíksomlyóra is az emberek, de arra, hogy a halálosan fontos nyomorúságuk igazi okainak a feltárásáért, hozzám - hozzánk eljöjjenek, még a közeli ismerőseink vagy barátaink vagy szomszédaink sem képesek, mivel - És ez a mentegetőző szamárság már ezeregyszer elhangzott: - mit szólnak a többiek. Erről nem is akarok már beszélni, mert ilyenkor egyszerűen elkeseredek!
hanem csak azt akarom mondani ERIKÁNAK, HOGY GRATULÁLOK A bátorságáért, és, hogy nem kell ne féljen sem a katolikus, sem a református ellenérvektől és megszólásoktól, mert az egész keresztény vallás, és főként az, az eredeti katolikus - EGYETEMES! - ami azelőtt volt ami előtt a cölibátussal együtt a papoknak az életét egyenesen törvénytelenné és ez által istentelenné tették volna, AZ ASZTROLÓGIÁBÓL SZÜLETETT! Hogy igen is, az eredeti ősi (katolikus, vagyis egyetemes)-keresztény vallás (Tehát nem maga a kereszténység, aminek a szellemi jelentése nem más mint a horoszkópházakból kiolvasható karmaoldást - megváltást biztosító személyes életfeladatok fel- és elvállalása.) nem más, mint egy mese szerűvé tett, tehát egy infantilizált és misztifikált, a naiv tömegek számára befogadhatóbbá butított kauzális asztrológia. És, hogy a legismertebb és úgymond legjobb pápák, mind beavatott asztrológusok is voltak, akárcsak a názáreti Jézus maga - Aki még a közvetlen tanítványait is a 12 konstelláció szerint válogatta ki... - , és azok között is, kiemelten éppen az a pápa értett a legjobban az asztrológiához, amelyik a magyaroknak, illetve a kárpátmedencei népeknek azt a szent koronát adta (Tehát II. Szilveszter pápa!), amelynek a misztikumáról - asztrológiai szimbólumairól! - rengeteg tanulmány jelent meg! - Ezeket mind elmondhatód a téged nevetségessé tenni akaró nagyokos értelmiségi és "hithű" katolikus rokonaidnak, kedves Erika. Vagyis azt, hogy a pápák és a bíborosok hada, messze távol tartják magukat attól, hogy az asztrológiát, amiből a keresztény vallás is született, elítéljék, és hogy ezt csak a vidéki szűk látókörű papok teszik - de lehet, hogy még ők sem, hanem csak az ostobán túlbuzgó hívek .- de az egyház egésze, vagy annak a csúcs-vezetése, hát arról szó sem lehet!
És talán az sem mellékes, hogy miért éppen egy Erdélyi "szuper-értelmiséginek", :D számító, és tehát a materialista tudományhoz is némileg értő, képzett szakorvos (Enikő) vetette fel itt, a talán a Logosz történetében az eddig elé, legfontosabbnak számító gyakorlati (hit!)kérdést. - Ezzel a ténnyel is - Tehát, hogy nem csak a Mo-i orvosok, de már az Erdélyiek is, kezdtek "megromlani", és az asztrológiának az egészség - betegség okaira vonatkozó állításait elfogadni - nyugodtan érvelhetsz tehát a jövőben, kedves Bátor Erika! Mert, hogyha csíki székelyeknek a tekintély-elv fontosabb mint a racionális gondolkozás és a tárgyi valóság tisztességes megfigyelése...

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.20. 19:52 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 307
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Azokat az érzéseket, amiről Annamária írt: "Egészen bizonyos vagyok abban, hogy másnak sikerülnie kell, és sikerülni is fog, meg hát látom is és tapasztalom is, de – mélyről ezt a sugallatot kapom – NEKEM nem megy, én elértem a maximumot, amit elérhettem, és jobb, ha örülök annak, hogy ezt is elértem, és leülök a fenekemre végre." én is gyakran átélek. Az első bejegyzésem után nem is akartam többet hozzászólni ehhez a témához, mert annyira érzékenyen talált engem az a feltételezés, hogy én mint videókat hallgató és asztrológiát tanuló, szándékosan kiskaput akarnék hagyni az árnyék-énnek. Ez persze nem került így bele egy mondatba, de én ezt így vettem magamra.

Fent van a képletem, ezért csak az idevágó karmapontokat említeném: a Szűz Lilithem a 10-es házban áll, vele együtt a Szaturnusz, közel hozzá pedig a Mars-Jupiter együttállás, illetve a Bakhoz tartozó Kecske évében születtem. A Sárkányfarok pedig a Vízöntő-Halak határán a 4-es ház csúcsán, vele együtt a Merkúr, szemben a Lilithel.

Ezért onnantól kezdve, hogy személyesen implikálva vagyok valamilyen témában, hirtelen elvesztem a Vízöntő Napom által jelzett objektív perspektívát. És ez olyan hirtelenül történik, hogy ilyenkor nincs időm jó Bak módjára megrágni és megemészteni a dolgokat. Nálam a Tűz-karma levegő karmával együtt jelenkezik és a Jupiterem teljesen negatívan fényszögelt, a Mars pedig fényszöget sem kap. Ez olyan, mintha valaki a térdemre ütne egy reflex-kalapáccsal és egyből lerúgnám az illetőt.
Arra a kérdésre tehát, hogy hagyok-e az árnyék-énnek kiskaput - ebben a tudatosság benne van - mindenképp nemmel tudok csak válaszolni. Ha viszont ott vagyok a dolog egyik végletében, akkor könnyen átbillenhetek a másikba. Az Abszolútum szintjén is a zavarok ellentétes végletes megnyilvánulásai ugyanannak a dolognak a zavaros állapotai, a talpra állításuk mindkettő ugyannak a dolognak a helyreállítását hozzák.
Nagyon jól megfogalmazta Dénes Mária (Maresz), hogy ehhez szükséges az önfegyelem. Hogy mérlegelni tudjam, az igazságért harcolok-e, vagy sem. És főképp, hogy időt hagyjak a bennem munkáló Szent Szellemnek ehhez. Mindig az árnyék-én az, aki sürget! Aki belehajszol olyan sztresszbe, ahol már nem lehet megfontoltan és felelősen cselekedni.

Az első bejegyzésemet én is azzal a szándékkal tettem, hogy márpedig kiállok az igazságért. De amikor nekiálltam a Bak karmának adni egy pofont és leírtam az árnyék-énem egy gonosz húzását, akkor nagyon rosszul éreztem magam. Mintha egy olyan csapatban lennék, ahol mindenki tudja a tutit és a helyes megoldásokat, csak én kűzdök még nehézségekkel. Olyan belső lázadás kerített hatalmába, amiért nem az erényeimmel és a nagyszerű megvalósításaimmal csatlakozhatok a többiekhez, hanem a gyengeségeimmel, hogy teljesen elkeseredtem. Holott jól tudom, hogy a tehetségalapú társadalom és a zsenikultusz, a meggazdagodás dícsérete micsoda emberáldozatokat követel a társadalomban és milyen boldogtalan sorsokat szül. De rájöttem, hogy itt is én értettem félre a feladatomat, hiszen épp arról kellett volna írnom, hogy ki lehet jönni az árnyék-én okozta csapdából is, méghozzá megvilágosodva. Hiszen én is ki tudtam jönni a rossz házaságból és nem vették el mindenemet. Külföldön sem rekedtem kint, itthon lehetek, ahol a leginkább tudom oldani a 4-es házas karmámat, és még sorolhatnám. Szilárd és Viola rengeteget segítettek ebben.

Gondolom az Úristen nem teszi mérlegre a karmákat, hogy a Levegő vagy a Víz, vagy Tűz-karma veszélyesebb-e. Mindenesetre megélni és felfedezni, hogy márpedig bennem is ott van egy óriási feloldásra váró csomag, ez bizony húsba vágó. Hogy minden jó szándékom és igyekvésem ellenére akkor is ott van a karma és előbb kell azt megtapasztalnom, utána tudom majd csak feloldani, lehet hgy csak sokadik próbálkozásra.
Például fel kell oldanom egy olyan mélyről jövő sértettségi érzést, amit akkor tapasztalok, ha kérdőre vonva érzem magam, hogy hol tartok a karmaoldásban. Márpedig 10-es házas Szűz karmásként rendszerint sehol, elbaltázom a lehetőségeimet úgy, ahogy a Jónásról szóló értelmezésben elemeztem, rendre az ellenkező irányba tartó hajóra szállok fel és ott elalszom. A sértettségem mintha nem is az enyém lenne, annyira mélyről jön! Mintha magának az Abszolútumnak a haragját élném meg, azt hiszem ezt hívják az "Isten haragjának".

Ezt éltem át, amikor közzétettem az árnyék-énes beszámolót: az lett tőle az érzésem, hogy "hát öcsém, sehol nem tartasz, felesleges volt minden eddigi tanulásod, csak gyűjtögetted az elméleteket, ha most is ilyen gondjaid vannak, hiszen rajtad kívül mindenki más tudja, mi a helyes". Szerencsére azóta többen is írtatok és így mintha felébredtem volna a rossz álomból.
Vagy legutóbb megkaptam jóanyámtól, hogy "fénykoromban", sokkal normálisabb voltam. Ezt arra értette, hogy a házasságom előtt, amikor még nem tudtam semmit a harc rendeltetéséről, kezelhető és barátságos, jókedvű és főleg mindenki iránt toleráns voltam. A "fénykorodban"megjegyzése viszont annyira sértett, hogy egyből visszavágtam neki felsorolva a tőle örökölt lázadási késztetéseket.
Legbelül persze éreztem, hogy itt bizony nemcsak az ő elvárása hangzott el irányomban, hanem valahol az égi elvárás, hogy most már találjam már meg az arany középutat, aminek ő csak közvetítője volt.

Rettentő felelőtlen volt az a villámgyors, megfontolatlan mód, ahogy a feladathoz, hogy legyek aktívabb a Logoszon, hozzáfogtam. Én reagáltam elsőként Enikő bejegyzésére, munkába indulás előtt reggel 5-kor. Majd arra sem emlékeztem, hogy két külön helyen írtam hozzászólást az árnyék-énről, azt hittem az egyik része eltűnt. Ezúton kérek bocsánatot, ha az önkéntelen vagdalkozásommal megbántottam, nincs mentségem, de semmiképen nem volt szándékos kötekedés.

Annamáriának azzal a mondatával is nagyon egyetértek, hogy „mintha a saját sötétsége volna a valóság”. És tényleg, ezt személyesen alá tudom támasztani, mert milliószor megéltem! Abban a helyzetben, amikor az ember fél, vagy érzi a mulasztását, vagy hirtelen valamin megsértődik, vagy épp függetlenedni akar mindenkitől és fellázad mondjuk ez Egyetemes Törvények ellen, abban a pillanatban tényleg ez számára a valóság! Bár lennék már abban a helyzetben, hogy elég éber legyek ennek a Maya fátylának a fellebbentésére, ott, abban a pillanatban (hogy ne okozhassak felesleges kárt, fájdalmat másoknak, vagy felesleges és hosszantartó betegséget a gyermekemnek és magamnak)! És ezt az éberséget kívánom mindenkinek, főleg a Tűz-Levegő karmásoknak!
Régen, amikor egy-egy hivatalos levelet kaptam és abban olyan hírt, amire nem tudtam azonnal mit válaszolni és csak gyűrtem és görgettem magamban a sértettségi érzést a humanista logikám számára igazságtalan helyzetért, akkor a fiam konkrétan napszúrást kapott, magas lázzal.

Biztos vagyok benne, hogy huzamosan is el lehet jutni abba a laza karmaoldási állapotba, amiről Szilárd azt írta, hogy Boldog-Bolondság. Amikor fenn tudja tartani az éberségét és lazán, humorral veszi az akadályokat, segítve a többieket, nem pedig hátráltatva őket.
Akkor jó hétvégét mindenkinek! Ha mást nem is, nevessetek velem együtt a hülyeségeimen, amiket semmiképp nem szeretnék megőrizni a személyiségemben.

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 74 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO