ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2018.10.16. 22:04

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Tapasztalati gyakorlat és tapasztalati valóságismeret, tehát élet-tapasztalat nélkül kábult (mesés) fantazmagória és steril okoskodás minden elmélet, és Teo-riai (Isteni látási) következtetések levonása és számontartása nélkül, a tapasztalat értéktelen robotolás.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 80 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2018.04.19. 11:28 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 3875
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Enikő!

A 24 éves gyakorló asztrológusi tapasztalatom szerint, végeredményben az asztrológia az igazi alkímia (Az arany-öntudat fabrikálásának tudománya), a másik, amit annak neveznek klasszikusan, mindössze zagyva misztifikáció. Amit tehát fentebb írtam:

"És az alkímia első törvénye is erre figyelmeztet, ugyanezt mondja: "Csak egymástól jól elválasztott és a maguk nemében, helyében és helyzetében helyesen értelmezett, illetve a maguk funkciójába helyezett és működtetett elemeket lehet egyesíteni." Minden olyan egység, amely ezt a szabályt nem tartja be, hamis egység és a hamisan egyesített elemek előbb utóbb fel fognak lázadni és a hamis egységet szét fogják szakítani - rombolni. "

Első sorban ide vonatkozóan írtam tehát Sárának, és ez szerint, ebben a külön-külön vizsgálódás szüksége - témában, neked tudok igazat adni. Az internetes hozzászólásokban ugyanis nem szokásos különösebb szintéziseket végezni, noha a hülye fejemmel, én néha még ilyet is el követtem korábban a számtalan védekezési kínlódásaim közben. Legutóbb az előadásai alatt pálinkát szopogató (Komolyan azt csinálta! A hajam maid égnek állt! :o ) Avatara nevű csodabogár - misztikus előadásai alá rögtönöztem egységes magyarázatokat, de ma már nem csinálom, mert belefáradtam a meddő ész-osztásba, és inkább bolondozok egyet, mint ahogy ott is tettem, ahol te felkaptad a vizet. :lol: - Amit egyébként hálásan köszönök, hogy szóvá tettél!

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.19. 13:09 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 296
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Dehogy mentegetem magam, én lennék a legboldogabb, ha egyik napról a másikra megszabadulhatnék a negatív meghatározottsagaimtol. És ezt most nem azért hangsúlyozom, mert ilyen sötét lenne még a jövőképem, hanem hogy senki ne várjon csodát, hanem dolgozzon magán és próbáljon az árnyék-énjétől megtisztulni.
Igen, mindenféle régi rögeszmét igyekeznem kell kidobni a gondolkodásomból, mert nemcsak 10-es házas karmam van, de a kecske évében is születtem.

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.19. 15:24 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 00:08
Hozzászólások: 248
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Halak
Aszcendens: Kos
Sziasztok, szeretettel üdvözlök mindenkit! :) Személy szerint szeretnék egy kissé visszanyúlni az Enikő és Szilárd által eredetileg feltett kérdéshez, kérdésekhez. Az internetes kiállás és harc témájában az a tapasztalatom, hogy akár drukkerként, akár ellendrukkerként vesz részt valaki egy ilyen vitában, kb tíz százalékot tanul belőle, ahhoz képest, ami megmarad akkor, amikor élesben van benne. Ez könnyen belátható, hiszen semmiben nem lehet jártasságot szerezni csupán nézve, megfigyelve, vagy olvasva róla, azt tenni kell. Csajozni sem lehet megtanulni pusztán a könyvekből, a fiatalembereknek bele kell merészkednie a visszautasítások kockázataiba, mert aki ezt nem meri vállalni annak sem nője, sem családja nem lesz hosszútávon. Ha harcról van szó, nem lehet karattezni megtanulni például, anélkül, hogy egyetlen edzésre is elmennél, s ne ütnének oldalba, innen, onnan. Viszont másrészről az edzéssel szemben az interneten való harc, vita annyiban különbözik, hogy az nem leszabályozott, hanem olyan mint egy utcai verekedés, legalábbis én ahhoz szoktam magamban hasonlítani. Nyilván az esetek többségében inkább csak egymásnak való átintegetés az utcán, vagy ijesztgetés, mert senki nem akarja a másikat komolyabban megsérteni a visszavágástól (is) tartva, arra is számítva. Személy szerint ezt nem is tartom olyan nagy bajnak, s figyelembe is szoktam venni, mert ha valaki kicsiből is képes érteni, akkor minek súlyosakat sózni rá, az arányosságot a karatteban is betartják, mert ahogy el lehet bagatelizálni dolgokat, úgy el lehet dramatizálni is, felfújni s az alapján aztán vádaskodni, korholni, megbélyegezni stb.. Nem is részletezem tovább.

A lényeg személyes tapasztalatom, s gondolom ez másé is, hogy nagyobb szabadságot és mozgási lehetőséget ad, ha vesszük a bátorságot, az erőfeszítést, időt, energiát s beleereszkedünk egy, egy vitába itt, ott .

_________________
Mária

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.19. 15:29 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 00:08
Hozzászólások: 248
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Halak
Aszcendens: Kos
Itt most a kérdés, kérés (felismerés?) a Szilárd részéről kifejezetten arra vonatkozott, hogy az általa kibányászott, megfogalmazott és megírt, a videókra felmondott értékek mellett és még konkrétabban a személyük mellett nem ártana másnak is kiállni, s nem csupán neki és Violának, vagyis ne csupán nekik kelljen ezeket (és ezekkel együtt magukat) védeniük . Milyen értékekre gondolok itt leginkább. Gondolok itt a család,a gyermekvállalás fontossága és azon belül fegyelmezés fontosságára, a férfi és női funkció különbségekből eredő értékekre, feladatokra, a karmához kapcsoló kérdések, az, hogy mindenkinek születetten van egy sor kitisztítatlan tudatalatti tartalma, amivel foglalkoznia kell, kellene, valamint a konkrét életterületekhez kötődő életfeladatai, s főképp az, hogy életünknek mély s személyes értelme van és ez az értelem a fejlődés és a boldogság irányába kellene tartson, stb.. Ha valaki végignéz az oldalon láthatja.
Ez azért is lenne fontos, mert azt látjuk, hogy közgondolkozásban a materialista és neoliberális szemlélet terjed és igen fertőz, valamint az asztrológia és a spirituális berkekben is nem kevés visszaélés, ferdülés, ferdítés, felületesség van, s jó lenne , ha volna hulláma ennek a fajta szellemi-gyakorlati feladatvállalásra ösztönző tágabb életszemléletnek is. Ezekből a hozzászólalásokból személy szerint ezt vettem ki, pontosabban, hogy jó volna ezen elgondolkozni és főleg többet gyakorlatba ültetni.
Közösségi szinten az információ, az elvek megvédésének is meg van a maga helye, szerepe. Ennek eredményei, következményei leginkább hosszútávon mutatkoznak meg. Főképp azokat kell megvédjük (ma már), amelyek már bizonyították a számunkra az előrevivő erejüket, s amelyben értéket látunk, találunk, s amivel egyetértünk, mert ezt helyettünk nem fogja megtenni senki más, a neoliberálisok, a misztikus szédültek biztos nem, de még a vallásosok sem. :)

Ugyebár a migránsok sem védik az európai szellemi értékeket, kultúrát s az azok alapján kialakult életmódot, de még a kínaiak sem, az európai feladata ezeket az értékeket felismerni, tudatosítani, számon tartani, s ha szükség van rá (a külső és belső felszámolásra törekvő erőkkel, nyomulással szemben) meg is védeni s nem csupán kritizálni a vélt vagy nagyon is valós hiányosságai, a hibái miatt.


U.I. Az omniózus hozzászólásokat én nem láttam, máshol pedig a videók alatt, legalábbis amelyek én megnéztem nem találkoztam sértő megjegyzésekkel, de a jövőben, ha ilyent tapasztalok, akkor nyilván írok oda. Az interneten is párszor, de személyes életben pedig sokszor voltam, vagyok olyan helyzetben amikor Szilárdékat védtem a hatuk mögött és magyaráztam mi a helyzet, s miért mondja vagy teszi ezt, meg azt. Ezt azoknak mondom, akik azt látják, hogy esetleg én nem állok ki, vagy nem álltam ki mellettük. :)

_________________
Mária

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.19. 18:09 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 217
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Hát hogy semmi se maradjon a sötétben, engem is megkért Szilárd, hogy szóljak ehhez hozzá, illetve határozottan megkért, hogy aktívabb legyek legalább itt.

Hogy miért is nem vagyok aktív itt, arra ugyanazt a magyarázatot tudom adni (egyrészt), amit arra, hogy miért nem reagálok a Szilárdékat ért kritikákra. Mióta a nagyobb gyermekeim iskolásak, én pedig dolgozom, az eddigi életszakaszaimhoz képest lényegesen több dolgom van, miközben a régiek megmaradtak, a nap 24 órából áll, mindenki ismeri a szöveget, nem ragozom. Az alapvető problémát én tehát a magam esetében abban látom, hogy nem szánom rá az időt, mert másra szánom.

Nem tagadom, hogy a Kos Sárkányfarkam jelezte gyávaságom is szerepet játszik, de miután nem is szoktam elolvasni a kommenteket, ezért ez inkább áttételes (talán azért nem is olvasom el, mert félek, hogy a lelkiismeretem válaszadást követelne? ).

És még valami, ami elsőre lehet, hogy nem mindenki számára érthető, akinek nem ilyen a karmája: ha én hozzászólok valamihez, utána az ott zsong a fejemben. Zsong, zsong, elemzem magamban, jót írtam-e, jaj ez hülyeség volt, ezt meg kihagytam, vagy éppenséggel elkábulok a zsenialitásomtól :-), hiszen ott áll a Jupiter együtt a Sárkányfarokkal és a Lilithtel, vagy felülértékelem magam, vagy alul, de a baj vele az, hogy nem hagy békén, és akkor lesem, hogy válaszol-e valaki, és izgulok; és még ha öt percem van is arra, hogy írjak egy kommentet, nincs több órám arra, hogy ezt a zsongást a fejemben hagyjam, és az adott pillanatban ne legyek éber; és küzdök ez ellen, hogy egyszerűen csak, lazán, feltehető igazságom tudatában egyszerűen csak áramoltassam az információt, ahogy az egy Vízöntőtől elvárható lenne. Ehhez bizonyára a Bolondságot kellene fejlesztenem magamban, hogy ne vegyem olyan véresen komolyan az ilyen kis csetepaténak se nevezhető kis összetűzéseket.

Tehát ahogy Sára írta, ez több tényezős dolog, de végül is, ahogy Maresz írta (aki remélhetőleg nem veszi zokon, hogy a barátai által használt nevét használom én is), tényleg szükség lenne egy kis "edzésre".

Egyébként meg, én magamon azt tapasztalom, hogy a társadalmi kapcsolataimban (óvónők, tanítónők, kollégák, főnökök) egészen megnyíltam a véleményem felvállalásában, bár egy kicsit átestem a ló túloldalára, és néha nyersen fogalmazok, de úgy érzem, a valós életemben már nem félek annyira a konfliktusoktól.

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.19. 21:19 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2017.08.17. 19:57
Hozzászólások: 32
Napjegy: Rák
Aszcendens: Skorpió
Tűz
Jó napot kívánok, kedves fórumozók! Ezt a vitát olvasva rájöttem, hogy én is nagyon implikált vagyok a dologban, mivel Oroszlán karmásként, és egy meglepően erős hangú Árnyék-én tulajdonosaként egyrészt hajlamos vagyok arra, még mindig - úgyhogy ezt a hajlamot a lehető legnagyobb erővel ki kell irtanom a tudattalanomból -  arra, hogy reménykedjek abban, hogy ez az egész Karma-oldás csak egy kitalált dolog, nem is igaz az, hogy a Szellem irányít mindent, és így tovább. És pontosan ezáltal a reménykedésem által kerültem bele, pontosabban bele kevertem magam egy olyan kalamajkába, amelyből csak hatalmas fájdalmak árán tudtam kikerülni, kiszabadulni. És még mindig nincs vége, mert meg kell védenem a fiam egy őrülttől, aki ha egyszer megindul, minden gaztettre képes azért, hogy megkapja azt, amit akar.
Másrészt azért is implikált vagyok, mert Tűz-karmásként félek felvállalni a harcot, félek kiállni azok az elvek mellett, amelyekben meg vagyok győződve. Talán pont azért, mert akkor FÉNY derülne arra, hogy nem is vagyok olyan biztos magamban, arra hogy még bátrabb kell legyek, hogy még alaposabban meg kell figyelnem a dolgokat, és még folytathatnám. Ezért az Árnyék-énem mindenféle kifogást hoz fel annak érdekében hogy megakadájozzon abban, hogy a harci szituációkat felvállaljam.
A Tűznek, a harcnak van egy olyan funkciója, hogy tisztít, azáltal, hogy lerombolja azt, ami hamis, ami nem igazi, aminek nincs helye. FÉNYRE hozza azt, ami a sötétben meg akar bújni, hogy onnan a lelkünket, szellemünket mérgezze és az Elkárhozás felé húzza.
Éppen ezért gondolom azt, hogy nem árt legörgetni a szóban forgó hozzászólásokban, mert azáltal, hogy nem görgetünk le, egyfajta felületességről lehet beszélni, úgy értem, a skorpiói Igazság utáni szimatolás elmulasztásáról.
Attól még, hogy nem könnyű feladat a Karmánk feloldása, sőt, rettenetesen nehéz és éppen ezért nem könnyű a nyilvánosság előtt is felvállalni a meggyőződésünket, saját magunkat, nem szabad úgy beszélni a nyilvános internetes vitákról, mint csakis elkerülendő és veszélyt hozó helyekről, ahol az Árnyék-énünk végzetesen össze zavarhat,  ahonnan nincs kiút. Igenis fel kell vállalni azokat a helyzeteket, ahol az Árnyék-én rendkívül és szélsőségesen intenzív módon tud megnyilvánulni, hogy szembe nézhessünk vele, hogy újabb és újabb arcait fedezhessük fel. Persze aztán ha felismertük, hogy ismét az ő hangját halljuk,  meg kell mondani neki hogy :"Pofa be, már megint te vagy...!!!" És nem szabad rá hallgatni és teret engedni neki többet.
Persze vigyázni kell ám, mert olyan az Árnyék-én, mint a mitológiai Hüdra - ha levágod egy fejét, kettő másik nő helyette -  úgyhogy szisztematikusan, az egész Lényt kell pusztítani, nemcsak a fejét, de nem gond egyáltalán az, ha szembe nézünk az Árnyék-én sokféle arcaival, mert azáltal, hogy megnyilvánulhatnak, egy kicsi Tűz éri őketmár könnyebb elbánni vele, könnyebb leültetni, elhallgattatni, mintsem hogy a sötétben maradhasson, és onnan mardosson. A mítoszban is tüzes nyilakkal meg kellett lövöldözni a Hüdra barlangját, hogy előcsalja a harcos. Meg kellett piszkálni, fel kellett bőszíteni ahhoz, hogy Héraklész felvehesse vele a harcot.
Pont így van az Árnyék-énnel is. Fel kell vállalni azokat a helyzeteket is, amelyekben nagyobb erővel nyilvánulhat meg.
Nem lehet azt mondani, hogy már így is van bajom elég, így is elég nehéz nekem a Karma oldás, és kikerülöm a további Karma oldásomra alkalmas helyzeteket. Hiszen a Karma oldáson kívül itt semmi más dolgunk nincs.
Felvállalni saját véleményünket, saját meggyőződésünket nyilvánosan, még akkor is ha esetleg harcba keveredünk, hosszú távon nagyon pozitív eredményeket hoz, mert a nyilvánosságnak és az állásfoglalásnak, a bele vágásnak hosszútávú mágikus következménye van. Másrészt az is pozitív eredményeket hoz, ha végre "kiugrasszuk a nyulat a bokorból",mert végre kiderülhet hogy ki kivel van, mi a jó és mi a rossz, mi az igen és mi a nem.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.20. 02:26 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2015.03.21. 16:42
Hozzászólások: 56
Napjegy: Ikrek
Aszcendens: Skorpió
A fennebb leírtak kapcsán úgy érzem, rengeteg dologról tudnék én is írni, ami mind ide kapcsolódik, hirtelenében nem is tudom, melyikkel kezdjem. Talán a különféle fórumokon, csatornákon, youtube-on való hozzászólásokkal. A Szilárd videói alatti kommentözönt valóban nem vettem észre, mert nem görgettem le, eszembe sem jutott, hogy ott esetleg ilyen hozzászólásokat találhatok. El is képedtem, mikor pl. azt olvastam, hogy ez a Kovács István (?) miket irkált, és sajnálom is erősen, hogy kimaradtam, nem vettem észre időben, és ezért nem szóltam hozzá. Nem mintha azt hinném, hogy az ilyen személyeket jobb belátásra lehet bírni, de akkor sem szabad rájuk hagyni. (Én régen a vitahelyzetekben általában ezt tettem, és azt hazudtam magamnak, hogy én most mennyivel többet érek, mint a másik, hiszen „okos enged, szamár szenved” – pedig a belső agresszióm miatt én szenvedtem – meg azt is képzeltem magamról, hogy én milyen jó és szelíd vagyok, én, a kis ártatlan bárány, és lám, mégsem hagynak békén a gonosz, rosszindulatú emberek.)

Az erős tűzkarmámmal (Kos Sárkányfarok az 5-ös házban, Lilith a 9-esben, a Ló évében születtem) igyekszem legalább a neten belemenni a konfliktusokba, ezért a horoszkópfeltárás óta mindenféle, számomra érzékeny témához hozzászólok. Kapok is sokszor olyan virtuális pofonokat, hogy a nagy nyilasi önérzetemmel egy darabig csak hápogok, kapkodok levegő után, elborítja az agyam a vörös köd, mielőtt visszaírnék. (Mielőtt olyan állapotba kerülök, hogy vissza tudjak írni. :D ) És én is ugyanúgy élem meg ezeket a virtuális csetepatékat, mint Gabika, nekem is órákon át ez jár a fejemben, „bezsongok”, és sokszor teljesen kifáradok az egésztől. Tudom, hogy nevetséges az egész, és azt hiszem, épp a tűz elemhez való rossz viszonyomat tükrözi, hiszen félek a tűztől, félek a harctól, és mégsem hagy nyugodni, folytonos izgalomban, készenlétben tart.

Sajnos a „való világban” sok alkalmam nincs „tüzeskedni”, vagy amikor lenne, úgy leblokkolok, hogy mire magamhoz térnék, már oda a lehetőség, engem meg öl a méreg a gyávaságom miatt. A Kos karmámmal éppen az ilyen helyzetekben való spontán reagálás a legnehezebb. (A legutóbbi nagy „hőstettem” az volt, hogy a boltban megszólítottam valakit, aki elém furakodott, és olyan erős szívdobogást kaptam a nagy izgalomtól, mintha egy farkascsordával verekedtem volna meg, nevettem is magamon egy darabig, mekkora nagy vitéz vagyok :lol: ) Nem tudom, hogy a neten való „szájkarate” gyakorlása ad-e némi önbizalmat a szemtől szembeni konfliktusokba való bemerészkedéshez, hiszen azok spontán helyzetek, nincs idő megfontolni a szavakat, stb.

Éppen ezért én ezt igyekszem tudatosan, „kultikusan” csinálni, mert tudom, szükségem van a harcra, szükség van kimozdulni a komfortzónából, nem gyakorolni tovább a nyilasi nagyvonalú elnézést, amit éveken át tettem, s ami az amúgy is gyenge szemem további romlásához (is) vezetett és a „gyáva kutya” (Kos) viselkedést sem. Bár elég sokszor, mikor nekiszaladok egy ilyen akadálynak, én is átesem a ló túlsó oldalára, és túl durva vagyok, túl nyers. Erre fel is hívta a figyelmem Szilárd annak idején, amikor a feltárást készítette, hogy az egyensúly beállásához hosszú idő kell, az inga elve alapján át fogok lendülni a másik végletbe. Emiatt egynéhány ismerős, családtag, barát minduntalan megbotránkozik rajtam, van, aki szóvá is teszi, hogy teljesen „elvakult” lettem, meg hogy jó, hogy érdekel az asztrológia, de nem kellene „mindenbe belekeverni”. Ez utóbbi a tipikus árnyék-énes hozzáállás, hogy jó-jó, foglalkozz asztrológiával meg metafizikával, de attól még maradj ugyanolyannak, amilyen azelőtt voltál, azért, mert ez a téma érdekel, még nem kell az egész életedet felforgatnod, nem kell ezt ennyire komolyan venni... Más se csinálja ezt, te se csinálj hülyét magadból ország-világ előtt... Én ezeket a sugallatokat nagyon jól ismerem, nagyon sunyi dög az árnyék-énem, és mivel a barátaim, családtagjaim nagy része is Ikrek karmás, általában felismerem, mikor ugyanezt a nótát fújják, még ha más formában is.

Nálam az árnyék-énes hitetlenség, valamint a skorpiói megfordulással szembeni berzenkedés egyre mélyebbre húzódik, egyre sunyibbá válik az árnyék-énem. Amikor elkezdtem kauzális asztrológiával foglalkozni, és a horoszkópfeltárás után tanulni kezdtem Szilárdtól, a tudattalanom olyan vadul tiltakozni kezdett ez ellen, hogy pl. a konstellációk leírásakor, amikor egy-egy „veszélyesebbhez” értem (vagyis amelyikben személyesen implikált vagyok), lebetegedtem. Pl. a Rák leírásakor végig irtózatosan émelyegtem, az Ikreknél a szemem érte baleset, és nem hogy a leckét nem tudtam írni, de egy-két hétig a mindennapi tevékenységeket is alig tudtam elvégezni. A Skorpiónál újabb roham következett, olyan erős menstruációs fájdalmaim voltak, hogy felkelni is alig bírtam, de feküdni sem. (Soha, se azelőtt, se azután nem volt hasonló panaszom.) Emellett persze folyamatosan azt éreztem, hogy nekem ez nem megy, és ha nagy erőfeszítéssel befejeztem egy-egy leckét, akkor az volt a belső monológ szövege, hogy na jó, az előbbit valahogy megcsináltad, na de ez most tuti nem fog menni, te ehhez túl hülye vagy, túl szétszórt, mit erőltetsz olyat, ami úgysem megy, tudhatnád, hogy a dolgozatírás az egyetemen sem ment, neked ehhez egyszerűen nincs tehetséged, stb, stb, a végtelenségig. Irtózatosan kimerítő ez a harc. Újabban más nótát (is) fütyül ez az én kedves ikertársam, mert az igazán nagy változásokkal, a belső átalakulással kapcsolatosan olyan mély hitetlenség él bennem, hogy az elképesztő. És az árnyék-én sugallatait sokáig fel sem ismertem. Csak az elkeseredést éreztem, hogy nem megy, ez nekem nem megy.
A kauzális asztrológiával kapcsolatosan semmilyen kételyem nincsen, csakhogy, és épp ez a legrosszabb, aziránt van bennem hitetlenség, nem is ez a jó kifejezés, az a meggyőződésem, hogy másokon igen, de rajtam ez sem segít. Egészen bizonyos vagyok abban, hogy másnak sikerülnie kell, és sikerülni is fog, meg hát látom is és tapasztalom is, de – mélyről ezt a sugallatot kapom – NEKEM nem megy, én elértem a maximumot, amit elérhettem, és jobb, ha örülök annak, hogy ezt is elértem, és leülök a fenekemre végre. (Ilyenkor a teljesen öncélú önostorozás is elkezdődik az "eltékozolt, ostoba múltam miatt", és az ebből fakadó öngyűlölet, amiért így elrontottam, ilyen sokáig és ilyen erősen dagasztottam a karmám.)
Ilyen pl. a meditáció, hogy na ez nekem nem megy, és nem is fog soha. És még a gondolattól is olyan ideges és frusztrált leszek, hogy sírhatnékom támad. Aztán ha próbálom elhallgattatni ezeket a sugallatokat azzal, hogy tudom, hogy csak az árnyék-énem manipulál, hogy ezek nem az én gondolataim, ezt csak ő ülteti el és erősíti meg bennem, akkor erre az a válasz, hogy teljesen mindegy, kinek a gondolatai, mert akkor is ez az igazság. Ez az számomra, amiről Melinda úgy írt, hogy „mintha a saját sötétsége volna a valóság”. Nagyon ijesztő, mert ez az a pont, ahol úgy érzem, az árnyék-énemtől mattot kaptam. És legtöbbször elfelejtkezem arról, hogy ilyenkor szedjem elő az adut, a Bolond-attitűdöt, mert ha belemegyek a felkínált csapdába, és gondolkodni kezdek azon, hogy tényleg mennyire kétségbeejtő az ilyen helyzet vagy próbálom az eszemmel meggyőzni magam, akkor a teljes letargia a vége, amiből alig tudok kimászni.

_________________
"Jobb a világra egyáltalában meg se születni, mint benne alacsonyrendű, vak, ostoba, értelmetlen, zavaros életet élni, s a nagy igazságok tudásában nem részesülni."


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.20. 09:30 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2017.08.17. 19:57
Hozzászólások: 32
Napjegy: Rák
Aszcendens: Skorpió
Jó reggelt kívánok, kedves fórumozók! A korábbi hozzászólásomból kifelejtettem valami rendkívül fontosat. Nemcsak akkor kell felvállalni a harci helyzeteket, ha minket támadnak, hanem akkor is, ha a barátunkat támadják, főképpen akkor, ha igazságtalan vádakkal illetik őt. Hiszen ha hasonló meggyőződései vannak, mint nekünk, akkor szerintem vétek az, ha elmulasztjuk a barátunk melletti kiállást.
Oroszlán karmásként volt bennem egy olyasmi, hogy olyan dolgokért szégyelltem magam, amelyekért pont hogy nem kellett volna szégyellnem. Így voltam az édesapámmal, a testvéreimmel, később Violaanyukánkkal, a vegetarianizmusommal, a lábamon és hónalljamban lévő szőrzettel, a rövid hajammal, a visszafogottabb öltözetemmel, a Karate-Do-val, és még sorolhatnám. Ezért a szégyenérzet miatt nem álltam ki édesapám és a családom, az asztrológia meg a vegetarianizmus mellett, ezért lehetett engem olyan könnyen édesapám ellen hangolni és fordítani.
Nyíltan ki kell állni azok a dolgok mellett, amikben hiszünk, még akkor is ha esetleg kudarcot kell vallanunk, mert hanem meg van az esély arra, hogy valamikor azok a dolgok és emberek ellen forduljunk, akikben hittünk.
A Tűz karmás emberek könnyebben keveredhetnek olyan harcba, ami nem az Igazságért, hanem az Igazságtalanságért folyik. Ezért kell minél több helyen nyíltan kiálljanak magukért, a barátaikért, hogy tisztázódjon le számukra, hogy mi az Igazság.
Ha ott harcolunk, ahol kell, akkor ott nem fogunk harcolni, ahol nem kell. Tűz karmás embereknél figyeltem meg, hogy ott élik ki a bennük lévő Tüzet, ahol nem kéne. A vicc kedvéért:egyfolytában csak apukámat akarják hevesen meggyőzni a saját igazukról, s ahol tényleg ki kellene álljanak magukért, ott gyáváskodnak. :)
Ezért fontos hogy kiálljunk a saját igazunk mellett, és, hogy a barátainkat, vagy az igazság szellemében élni törekvő szüleinket és testvéreinket se hagyjuk cserben.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.20. 13:19 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2015.06.18. 13:41
Hozzászólások: 4
Tartózkodási hely: Csikszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Halak
Én is rentgeteg dologról tudnék írni ezzel a témával kapcsolatban, hozzászólók, hogy gyakoroljam az interneten való megjelenést. Először is hasonlóan, vagy ugyanúgy érzek mint az előttem hozzászólók, Amit Sára leírt, az is nagyon ismerős érzés
"Ha valaki nem látja, hogy így kerülnek az értékes, komoly munkával készült videók alá trágár bejegyzések, az mit fog megérteni a helyreigazításból? 
de egyelőre nem a youtube, ez a bárki számára nyitott, elérhető és így ismeretlen célközönségű hely az, ahol nyíltan vitába bocsátkoznék bárkivel. Illetve tudom, hogy mentálisan erőszakoskodni nem lehet, mert az visszaüt, tehát úgyis csak annak tudnám felnyitni a szemét, aki nyitott erre (ahogy saját szüleim és testvéreim szemét sem sikerült felnyitnom, ezt is kudarcként éltem meg).’’
Eleve egy harcos alkat vagyok, hirtelen természettel megáldva, akinek az első reakciója mindig a harcra kész állapot. ( I-házas Kos Mars ) Azaz magyarán mondva, felkapom a vizet az igazságtalanságra, és harcba állok sokszor akkor is amikor nem kéne :D . Persze természetesen legtöbbször nem jól, talán esetenként túl durván és nyersen fogalmazok. Van amikor az illetőnek éppen erre van szüksége ahhoz hogy felébredjen, de a környezetem visszajelzése alapján lehetnék közbe diplomatikusabb :) Amiután elkészíttettem a horoszkópomat Szilárdal, és kezdtem ismerkedni a metafizikával meg a helyes szellemiséggel, akkor lépett ki belőlem igazán a nagy harcos. Mindenkivel élbe kezdtem állni, testvéremmel, barátaimmal és ismerőseimmel a nagy igazságok érdekében. Persze süket fülekre találtam, egy két jó barát kivételével. A sógoromtól olyan kritikát is kaptam , hogy hülye vagyok és hülyét csináltam, az egész családomból, a hülye elméleteim alapján, na meg azt hiszem hogy okosabb vagyok mindenkinél. ( itt a nem húsevés is témába volt, ugyanis sikerült a férjemmel is megértettni hogy ne együnk húst, aki neki nagy evőtársa volt). Kivételesen nagyon jól tudtam reagálni erre a kiakadására, humorosan vágtam vissza, amitől totál bezsongott és elfutott, de utólag szégyellte magát. A felesége aki a testvérem, a katolikus eszméi - vallásossága miatt kétségbe volt esve hogy el fogok kárhozni az asztrológia miatt :lol: .....mit mind akarom megváltani magam , hisz Jézus azért halt meg a kereszten , hogy megváltson, Ő már megváltott minket :roll: , különben is az asztrológia tiltott tudomány a katolikus vallásban, azaz Isten ellenes . Ilyen és ehhez hasonló dolgokban volt vitám, de sajna nem sok eredménnyel, amit aztán fel is adtam, mostanában jókat nevetek a hasonló elméletein. Azt látom nincs értelme, és ha lehet kerülöm a katolikus témát. Persze nam hagyom szó nélkül a nagy ökörségeket . A probléma az, hogy nem is vagyok eléggé felkészült, nagyon szeretném ha rendelkeznék óriási humorérzékkel, tudván azt, hogy sok konfliktust el lehet rendezni, úgy hogy az illető szóhoz sem tud jutni. Gyakorolom ezt is. VISZONT!! - az interneten való harcolás ellentétes érzéseket hoz ki belőlem. Pontosan olyat amit Nemes Gabriella leír
''Zsong, zsong, elemzem magamban, jót írtam-e, jaj ez hülyeség volt, ezt meg kihagytam, vagy éppenséggel elkábulok a zsenialitásomtól , vagy felülértékelem magam, vagy alul, de a baj vele az, hogy nem hagy békén, és akkor lesem, hogy válaszol-e valaki, és izgulok; és még ha öt percem van is arra, hogy írjak egy kommentet’’ - stb. - gyomoridegem van ( többszörösen Rák karmás vagyok), félek mit fognak visszaválaszolni és azzal mit fogok kezdeni. Félek - gyáva vagyok, mert nem tudom megvédeni magam úgy mint szemtől-szembe. Tehetetlenség érzésem van, úgy érzem hogy ha rögtön, most és itt nem tudom letisztázni, megbolondulok. Jó nagy adag türelmetlenség van ebben, és mint legtöbbször MOST akarok mindent megoldani. Oriási mentális agresszivítás van bennem , amit még nem tudok kezelni.
Leírnám egyik utóbbi harcom alatti tapasztalatomat. A fölösleges kiadások ellen harcoltam( harcoltunk 2-3an) az osztályban, azaz a havi 20 lejes osztálypénz (és a munkafüzetek ellen), amit szülinapozásokra, virágvásárlásra , pizzásásra használt fel többnyire az osztály. Persze ahogy ezen a fórumon is már leírtam, akkor szenvedtem legjobban a lapocka és vállvájdalmaim miatt( amit az árnyékénemnek tudtam be utólag). Amikor egy páran gratuláltak hogy fel mertem vállalni az álláspontomat, hogy én már pedig nem fizetek ennyit, mert még van 2 gyermekem ezen kivül, és nem tudom megengedni magamnak a fölösleges dolgokra a kiadást, és ha tudnám is minek??? - akkor döbbentem rá, hogy az egy dolog hogy ebben volt igazam is, de észrevettem magamban, hogy nagyfokú önsajnálatot és elégedetlenséget gyakoroltam a harc alatt. Ennek a felvállalt harcnak köszönhetően sikerült biztosra megfognom az árnyékénem ,akinek sikerült elbújnia némi igazság mögé. Akkor bizonyosodtam meg hogy miért fáj az Ikrek által uralt mindenféle testrészem. Hogy érthetőbb legyen bevágom a fórumról a tapasztalatomat.

az-arnyek-enunk-antikrisztusi-termeszete-mindent-tonkretesz-t1188-10.html

HA nem veszem fel a harcot a külvilággal, nem ismerem fel magamban a sunyit - nagyravágyót. Nem mellékes azt hiszem, hogy ennek az lett a vége, hogy a legtöbb szülő félreértette ( mert nem volt egésszen őszinte harc, nem mertem kimondani a nagy igazságokat tisztán) és összepótoltak egy bizonyos kirándulásra a gyermekemnek. Ez volt a pont az I-re. Eszem ágába sem volt ezt elérni, ekkor jöttem rá, hogy a külvilágnak mi jött le az egészből, hogy igenis sajnáltattam magam. ( zárójelbe megjegyezném a humor kedvéért, az egyik barátunk megjegyzését, aki erre azt mondta, hogy a gazdagnak csak az jött le ebből, hogy na ennek nincs pénze , adjunk neki :).) Természetesen visszautasítottam, és nagyot kacagtam rajta, mert megértettem a jelenséget, az árnyékén hamis játékát, aki képes elbújni igaz harcok mögé is. Nem akarom ismételni az előttem hozzászólókat, de amit Nagy Annamária leírt a hozzászólás utolsó bekezdésében ,majdnem szóról szóra talál rám is.:)


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.04.20. 18:23 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2016.03.18. 10:59
Hozzászólások: 14
Napjegy: skorpió
Aszcendens: szűz
A Medárda hozzászólása kapcsán (és nemcsak) jöttem rá, hogy ismételten eltököltem, elóvatoskodtam, elgyáváskodtam még a kérdés, a probléma feltevését is. A nap mint nap átélteket és megtanultakat nehezen vagy egyáltalán nem alkalmazom más területeken. Pedig kellene. Elefánt a porcelánboltban ha emberek közti kommunikációról van szó. Így jutok el a jajj-csak-ne-bántsak-meg-senkit kesztyűs kézzel való bánásmódhoz, ami még a nyers faragatlan stílusnál is veszélyesebb. Miközben arról van szó, hogy nehogy támadható felületet hagyjak bárkinek is, nehogy egyértelműen fogalmazzak, mert akkor kiderül rólam ez az és akkor jajj nekem, még a végén elkárhozik az árnyékénem :o . A mondás is azt tartja, hogy kinek nem inge... DE akinek igen, az vegye is fel magára, mert nem maradhat a szekrényben. Ezt az inget, pedig, Medárda rám szabták!! Messzemenőbben és lényegre látóbban fogalmazott, mint sok felnőtt. Amíg én kerülgettem a forró kását, addig ő belenyúlt és kimondta azt amiből sokan tanulhatnak (kezdve velem): a metafizika és asztrológia lényeges, kihagyhatatlan és alapeleme (a próbaköve) a bátorság, amellyel gyakorlatba ültetjük, alkalmazzuk, nemcsak magunk, hanem mindenki más előtt is. Hogy nem lehet úgy megváltoztatni magunkkal hozott negatív késztetéseinket, ahogy Péter tette mielőtt a kakas megszólalt. Mert egy adott ponton túl a meg nem nyilvánulás, az egyértelmű elköteleződés hiánya vagy részlegessége kontraproduktív, hátráltató és minden más törekvéseinket hitelteleníti. Aki a metafizikai igazságok mellett nem mer kiállni, sőt a saját meggyőződését sem tudja teljes egészében felvállalni, az nem érti a lényeget. Hogy aki fél az az árnyékén, nem mi, aki fél egyértelműen fogalmazni, nyíltan állást foglalni, értelmezéseknek és félreértelmezési lehetőségeknek helyt adni (MEA MAXIMA CULPA), az eleve elbukik, az még nem érti, hogy félelemből szabad tenni vagy nemtenni semmit, hogy hosszútávon nincs ahogy rosszul jöjjünk ki mi a dologból, mert ha nincs igazunk, tévedünk, rosszul ítélünk világosan tudtunkra lesz adva (annak aki érti, tudja dekódolni a jeleket), hogy csak teljes elköteleződéssel érdemes bármit is tenni, másképp üresjárat az egész, sehova nem visz, zsákutca. Nem kell az árnyéként megpróbálni győzködni, csak felégetni azonnal, ahogy felüti a fejét. Nem lehet tragikus következmények nélkül sokáig bújkálni. Magyarázat, az én fogalmazásmódomra is, mindig van, de az egy ponton túl már csak kifogás, és a MEGOLDÁST KELL KERESNI, NEM A KIFOGÁSOKAT!! Medárda rátapintott a fájó pontra, a sebezhetőség vállalása, a nevetségessé válás, a támadhatóvá válás nélkül nincs tisztulás sem továbblépés!

_________________
Balázs Buzsi Enikő


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 80 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO