ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2020.04.04. 08:11

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Tapasztalati gyakorlat és tapasztalati valóságismeret, tehát élet-tapasztalat nélkül kábult (mesés) fantazmagória és steril okoskodás minden elmélet, és Teo-riai (Isteni látási) következtetések levonása és számontartása nélkül, a tapasztalat értéktelen robotolás.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 6 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2014.04.24. 13:11 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4161
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kozma Szilárd család- és karma-asztrológus: Az oroszlán konstelláció
Szellemisége által megjelenített emberi – személyi, személyiségi – problémák spirituális okairól.

A negatívan fényszögelt Oroszlán nappal, valamint az Oroszlánban
álló Lilithel, vagy Sárkányfarokkal rendelkező személyek baleseti- és
betegséghajlamai, betegségeiknek és konfliktusaiknak az igazi okai.Az Oroszlán az egyetemes léttudatnak az individuális személyi tudatban való megjelenését és ennek megfelelően, az individuális önérzékelés és önértékelés több dimenziós kapcsolatát, azok teremtőerejét, illetve mindennek a problémakörét megtestesítő konstelláció.
Az Oroszlán napjegye által képviselt spirituális és kauzális (morfogenetikus) erőtér hatása elsődlegesen az individuális tudat kiszélesítéséhez és finomításához, az öntudat formáláshoz, az alkotó személyiség műveléséhez és nemesítéséhez és így történő kiteljesítésének a problémakörét testesíti meg, annak köszönhetően, hogy ő éppen annak az ősi, abszolút léttudatnak az asztrológiai megjelenítője, amely megsérül az ős-Lilith nevű kauzális jelenség hatására, és amiért szükségessé válik az egyetemes létteremtés. Vagyis, az oroszlán konstelláció egyenesen az egyén szellemi tudatának a formáláshoz és érleléséhez, az egyéni öntudat tágításához, spiritualizálásán keresztüli egyetemesítéséhez és a kauzális lét-képzetnek a személyesítéséhez kapcsolódik.
Ez által tehát a helyes (külső) neveléshez is kapcsolódik, de főképp az (belső) önneveléshez önátalakításhoz, a személyi gyengeségek legyőzéséhez és a hibabelátási képesség kialakításához is kötött, és ezek által az alkotói képességeket növelő és nevelő önismerethez, a fejlődéshez, szervezéshez, a bátorság és a nagylelkűség kialakulásához, a nehézségekkel és egyéni gyengeségekkel való szembenézéshez. Azok egyenes (gerinces) felvállaláshoz, valamint a gyengeségek feletti uralkodáshoz, azok legyőzési képessége kialakításához, vagyis, a személyi gyengeségekkel szembeni belső erőhöz és határozottsághoz és ezek által az önuralom és az önfegyelem képessége kialakításához kötött.
De fontos tudni, hogy mindez nem a többi ember, vagy a külső (természeti) környezet és nem a külső élethelyzetek fölötti öncélú uralkodás, de főképpen nem a fölényességi érzet, a hiuság és a fölösleges önérzeteskedés növelése árán, misztikus kifejezéssel: az ego növesztése folytán, illetve a fölényeség-tudat és
az egoista mentalitás, az ego védelmének fokozása és táplálása, annak a nagyra növesztése (hízlalása) árán kell történjen. Sőt: mindennek az ellentétével, vagyis a személyes gyengeségek fölötti erővétellel és felülemelkedéssel: az egoizmusból fakadó személyi hibák és gyengeségek leküzdésével, az önzés és az áldozathozatali képtelenség fölött aratott győzelemmel, vagyis a tudatosan kitartó és szívós önfegyelemmel megvalósított, önuralommal és nagylelkűséggel. Ezért, a magukra nem ébredt, un. nyers Oroszlán-szülöttek, még ha a föld legártatlanabb lényeinek is néznek ki, néha még önmaguk számára sem bevallottan, nem csak hogy minden esetben fölénybe akarnak kerülni és minden áron uralkodni vágynak mások fölött, és leginkább az élettársuk, a szerelmi partnerük, g gyermekeik, a testvéreik, rokonaik és a barátaik fölött, vagy a sors elemei és erői fölött, hanem irányítani akarják azokat és "természetesen" úgy, hogy az számukra mindenképp jó, előnyős és hasznos legyen.
És amennyiben valaki megkíséreli a rajtuk való uralkodást, illetve óvatlanul bele megy egy olyan (házastársi, vagy munkatársi) relációba, amelyben a látszat szerint ő vezeti és irányítja az Oroszlán karmával rendelkező személyt, az vagy fel lázad előbb-utóbb, mihelyt a rejtett önös érdekeit már nem szolgálja a reláció és annak a felrúgásával tönkretesz mindent, vagy cserben hagyja a partnerét, éppen akkor, amikor úgy néz ki, hogy minden a legnagyobb rendben van.
A negatív Oroszlán személyiség ugyanis, sértett, vagy csonka, illetve zavart személyiséggel születik a világra. Ezért vagy mereven és a legtöbb esetben, a környezete számára hátrányosan gerinces, vagy ő maga a gerinctelenség megtestesülése és képes dicsőíteni azt, vagy megalázkodni még az előtt is, akit korábban a leginkább ő rágalmazott. Illetve, megalázni és rágalmazni azt, akit korábban szeretett, vagy elismerte annak erényeit és még dicsért is.
Ritkán, de a másik véglet is lehetséges, és elvétve olyan Oroszlán szülöttel is találkozhatunk, aki képtelen az önállóságra, az önálló nézet-, vélemény- és akaratalkotásra, önfenntartásra, önérvényesítésre, egyszóval az autonómiára. Ezért magát alárendeli még 3O és 4O évesen is másoknak, legfőképpen a szüleinek, vagy a szülők egyikének, leggyakrabban az anyjának, és hagyja magát attól vezetni. Annyira, hogy még a saját családját is képes tönkretenni, annak a kérésére és parancsára, és aztán attól lesz krónikus arcüreggyulladása, vagy azért fájtatja a mellkasát és a hátgerincét (- Micsoda lényegre törő töltete van e sajátos magyar kifejezésnek: valaki valamijét fájtatja, mintha tudatosan tenné! Egyetemes törvényekhez kötődő lelkiismeretem, felelős moralitásom az, amivel valósággal "fájtatom" valamelyik ősprincípiumhoz kapcsolódó testrészemet. A kezemet például azért, mert valamit az életemben, vagy egész életemet, valahol, valamiért rosszul kezelem.), mert nem meri a saját akaratát nyíltan és egyértelműen felvállalni, problémáit becsületesen kimondani. Félénk, aggályoskodó, zárkózott, gátlásos, aki a veszteségtől való félelmében, túlzóan uralkodik a természetes személyi megnyilvánulásai fölött. Ezért fog gyáva Oroszlánként gerinc problémákkal és arcüreggyulladással küszködni, ugyanis nem tud gerinces ember lenni és emiatt képtelen még önmagával is, nem hogy másokkal szembenézni, mind szellemileg, mind lelkileg. Tény, amit az ő fizikai szervezete hűen le fog képezni egy adott idő elteltével.
Az alaptermészetük szerint másokon, ha önkéntelenül és öntudatlanul is, de mindenképp uralkodni vágyó, de a náluk erősebb egyéniségek (szülök, idősebb testvérek) által elnyomott, vagy megfékezett Oroszlán gyermekek depressziós állapotokig, és a megmagyarázhatatlan okú szívbajokig, mellkasi- és légzési problémákig (asztmáig) és gerincferdülésig, krónikus arc- és homloküreg gyulladásig is elmenően (végzetesen) is megbetegedhetnek a nyers, individuális természetük kiélési lehetetlenségének a következetes akadályoztatása, vagy annak a finom pszichológiai manipulálása esetében. Ezért többet árt, mint használ a gyermek egyénisége harmonikus alakításában az, ha egy pedagógiailag túlontúl felkészült szülő, vagy nevelő, állandóan leinti, vagy folyamatosan vissza fogja őket az oroszlános lendületükben, és főként ha folyamatosan kedvét szegi az által, hogy állandóan megakadályozza a őt többi gyermek feletti uralkodási ösztöne kiélésében, nem tudván, hogy a gyermekek között sokkal tisztábban működnek az egyetemes törvények, mint a felnőttek világában és ezért időnként kell hagyni a gyermekeket, hogy szabadon kinyilváníthassák és kiélhessék gyermekkorukban játék szinten, egymás között sajátos alaptermészetüket. Persze, ezt sem a végtelenségig, és nem a többi gyermek szabad önkifejezésének a rovására.
Mivel nem értik ezt, a külső elemek (személyek) fölötti és a saját uralkodási késztetései, önkéntelen szándékaik fölötti uralkodási mechanizmusoknak az arányos játékszabály-rendszerét, az Oroszlán jegyében született felnőtt személyek leggyakoribb betegségei a szívvel, a mellkassal és a hátukkal kapcsolatosak, de az érrendszeri problémák, a vérkeringési zavarok, az érelmeszesedések, az agyvérzések, az arc- és homloküreg-gyulladások, a gerinckopások és sérülések és a gerincferdülések, is jellemzőek. Ezen szervek és testrészek akkor betegednek meg, ha az Oroszlán-szülött nem veszi észre magát és minduntalanul uralkodni akar a környezetében élő személyeken, azok viszont nem hagyják uralkodni személyük (és életük) fölött az Oroszlán-szülötteket. (Amint már tettem említést erről a korábbiakban, a másik véglet szerinti diszharmonikus Oroszlán-mentalitás is lehet szellemi-lelki "kórokozó", különösen a hátgerinc ferdülések, gerincporc sérülések, gerincgyengülések esetében: a gyávaság, az alamusziság, a hátsó ajtózás és a kiskapuzás, a hátulról támadás, az intrikálás, az igazságferdítési és igazság hamísítási hajlam, az őszintétlenség és a nyíltság megtagadása és ezek elől a személytelenségbe való rejtőzködés, a problémák
elfödése, eltusolása, elhazudása, vagyis a nem nyílt és egyenes lelki-szellemi magatartás).
Tudomásul kell venni, hogy egy ember sem várhat el akkora humanizmust a másik embertől, hogy az engedjen valamely családtag, vagy munkatárs zsarnokoskodási hajlamának csupán azért, hogy az illető nehogy beteg legyen. Jobb ha bevallja, beismeri és megmagyarázza magának az Oroszlán szülött, hogy igazából mitől, milyen személyiségi problémájától szenved és próbáljon meg magán belső őszinteséggel segíteni magának a saját helyzete felismerésében. Attól nem lesz boldogabb és egészségesebb egy Oroszlán sem, ha állandóan uralkodni hagyják és nem kapván meg idejében a környezetétől a megfelelő ellenállási jelzéseket, nem tanul meg saját magán uralkodni. Hiszen azáltal, hogy mások fölött uralkodik, morálisan és így spirituálisan sem fejlődhet, aminek elengedhetetlenül és kivédhetetlenül, negatív visszahatása lesz az egészségére is. Ezért a fent említett betegségek mellett, csigolyagyulladásra, mellkasi szakasz porckorongjainak a gyulladására, vagy éppenséggel szívbetegségre - infarktus-hajlamra – tesz szert az idők folyamán. Ha még ezután sem képes felébredni és elsősorban önmagát fegyelmezni mások fegyelmezése helyett, látásproblémák, szemgyulladások, retinaleállások lehetségesek, annak következtében, hogy nem akarja meglátni és nem akarja belátni a saját tévedéseit és azt, hogy másnak is van joga a tévedéshez, különösen, ha a személyiség-meghatározó bolygók, vagy az Ascendens az Oroszlán napjegy 6 és l foka körül állnak.
Nő nemű, Oroszlán karmával rendelkező személyek esetében, a nyílt, vagy rejtett (titkolt) önszeretet és önimádat, az odaadási - önátadási képtelenség, valamint az életért és másokért való áldozathozási képesség teljes hiánya, odáig elmehet, hogy öntudatlanul, vagy tudatosan, de elutasítják a gyermekáldást és mindenféle hihető és hihetetlen ürügyet kitalálnak (Pl. Hogy nem találták még meg az igazi ? Persze: hozzájuk méltó... ? férfit. Hogy még nem értek meg arra, hogy jó édesanyák legyenek messze huszonhét év fölötti életkoruk el-érése és elhagyása után sem, hogy gazdaságilag még nem állnak ott, hogy ezt a "luxust" megengedhessék maguknak, hogy nekik még valamit tanulniuk kell még a második egyetemi diploma megszerzése után is, hogy nem érett be a karrierjük eléggé, hogy nem tapasztaltak és nem láttak a világból eleget, és általában is, nem éltek még eleget, de főképpen azt, hogy nem találták még meg azt a rendkívüli férfit akiben bízhatnak, illetve, akik nekik megfelelő partnerük lehet - és persze, ilyen férfi nem is létezik! - stb., stb.), nem csak a mások (élettársuk, szüleik), de önmaguk (lelkiismeretük és felelősségérzetük) ámítására is.
És, ha netalán mégiscsak rá tudják venni magukat arra valamiképpen, hogy családot alapítsanak, vagyis arra, hogy egy férfi mellett elkötelezzék magukat és anyává váljanak, ez az anyaság semmiképpen nem jelenthet többet egyetlen utód szülésénél, nevelésnél és gondozásnál.
Az asztrológusnak néha megáll az esze, hogy mit ki nem képesek eszelni ürügyként, csak nehogy a szeretett és imádott egójukat meg kellene osztaniuk, szét kelljen szórniuk utódok irányába és formájában, illetve, hogy egynél több utód megszülését, gondozását és nevelését felvállalják. Vagyis, hogy az oroszláni kényelműket veszélyeztessék ezekkel, a belőlük származó a kis kellemetlenkedő lényekkel, akikre nem csak nekik, hanem másoknak is oda kell majd figyelni, ahelyett, hogy az ők csodálatos személyének figyelmével töltenék az idejüket és az költenék a drága energiájukat.
Holott éppen ez lehet az Oroszláni karma legbiztosabb és legalkalmasabb feloldási lehetősége: AZ ÁLDOZATHOZÁS, az önátadás és az odaadás, valamint a másokért (utódaikért - családjukért) való személyi felelősségvállalás. Ebből és csakis ebből a gyakorlati megvalósításokból, a tényleges áldozathozatalból alakulhat ki az a bizonyos, nemes - Oroszláni arany öntudat, aminek az elérése érdekében a régiek megalkották a legnemesebb szellemtudományt: az alkímiát. Az alkímia tehát, kiemelten az Oroszlán és a Szűz konstellációk tudománya!
Amit viszont a legajánlatosabb az Oroszlán Karmával rendelkező személynek a szívébe vésnie az, nem más, mint az, hogy legalább az itt olvasottak után, igyekezzen, a magáról olvasottak által a sértett egoja miatt, valamint az önös becsvágyából és hiuságából eredő, spontán replika-adási késztetései fölött uralkodni, és ne akarja az asztrológust sem kíméletesen toleráns, humanista és liberális elvekre hivatkozva, sem rózsaszínű misztikus tanokból átvett nemesen csengő, de a gyakorlatban érvénytelen gondolatok közlésével megszégyeníteni, kioktatni, megleckéztetni, stb., annak érdekében, hogy valamiképpen fölényben érezhesse magát fölötte. Az asztrológus ugyanis a legutolsó ember, akivel az Oroszlán karmával rendelkező személynek csatároznia kellene és aki fölött neki bármiféle diadalt kellene aratnia, vagyis akivel szembe neki meg kellene vitatnia az Oroszláni (Ego-mentő) igazát és akivel szemben fölényeskednie kellene. Egy ilyen téves Oroszláni magatartás ugyanis, éppen azt bizonyítja, hogy az illető személy, menynyire nem ismeri még önmagét, illetve azt, hogy mennyire távol áll még attól a spirituális színvonaltól, amire hivatkozik, és amihez éppen a saját ide vonatkozó )minden áron győzni akaró) gyengeségeinek a legyőzésével el kellene érkeznie.
Vagyis, attól az általa nemesinek és ettől fogva jogosan a mások irányítására, mások leckéztetésére születettnek képzelt lényéhez képzelt, neki születéstől fogva illőnek gondolt színvonaltól, amelyhez Ő máris elérkezettnek képzelte magát korábban az által, hogy szorgalmasan, vagy szórványosan, de egy pár éven át, végig követett bizonyos misztikus kurzusokat (Joga, rejki, agykontroll, dianetika, buddhista tanfolyamok, táltos iskola, stb.).
Amennyiben az Oroszlán-karmával rendelkező személynek sikerül felébrednie és tudatosan felvállalja az Oroszlán gyengeségeinek, vagyis a nyílt, vagy rejtett egoizmusból eredő tulajdonságainak beismerését követő, kiigazítási és meghaladási erőfeszítéseket, spirituális értelemben is teljes értékű személyi tudatra tehet szert, tehát igazi, a belső tisztultságából eredő, világos öntudatra és, ezzel járó, majdhogynem acélos egészségi állapotra (erős immunrendszerre) tehet szert, önzetlenül és közvetlenül árasztván maga körül az uralkodó bolygójának: a Napnak az éltető fény-sugarait, amitől minden jó szándékú, békés ember oldottan,
nyugalomban és biztonságban érezheti magát az ő környezetében.

Lásd a szintetikus kifejtéseket és értelmezéseket a:

http://www.aldottelet.com
http://www.asztrologosz.com
http://www.kozmaszilard.com
http://www.kozmaszilard.hu c. honlapjainkon, honlapjaimon.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2016.11.10. 15:16 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 233
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Az Oroszlán karma megnyilvánulásának voltam tanúja ma délelőtt egy játszótéren, ahol egy Orsival nagyjából egykorú kislány nem tudta játszani, amit akart, mert Orsi éppen útban ült. Ekkor az anyukája ezt mondta a kislányáról, akiről kora alapján valószínűsíthető, hogy Oroszlán Lilithje van és ázsiai asztrológia szerint Tigris évében született (mivel Orsi is) : "Neki egyféle játszótér tetszik. Ahol egyedül lehetünk!"

Az már csak hab a tortán, hogy a kislány, kétéves kora ellenére, eléri az anyukájánál azt, hogy a játszótéren, mínusz egy fokban, ölbe vegye és megszoptassa.

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.12.14. 16:42 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4161
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kozma Szilárd karma- és családasztrológusAZ ÖTÖS FÖLDHÁZ („NEHÉZ ÜGYE”)

Az V. ház az Oroszlán napjegy által megtestesített szellemiségnek a gyakorlati megvalósulási életkörét testesíti meg, más szóval ez a gyakorlati életkör és szellemi erőtér az Oroszlán géniuszának a földi analogonja.
Ezért az V. horoszkópház talán a legnehezebben realizálható egyénileg, mivel éppen, hogy egyéni szempontból a legösszetettebb (egyesek számára: a legzavarosabb, vagy: legzavaróbb ) „figyelni való” belső életterületeknek a háza, és önkéntelenül is azt juttatja eszünkbe, hogy milyen rengeteg negatív késztetésünkön kell – kellene… - uralkodnia bennünk a személyi öntudatunknak ahhoz, hogy a spirituális – felnőtti személyiségünket a fizikai lét tapasztalatai segítségével „tisztába tehessük”? Vagyis, hogy az un. nap-lény mivoltunkat megvalósíthassuk. Hogy a Nap-folt nélküli tiszta szellemünket a fényes Nap világosságába állíthassuk. Mert a Baktay Ervin féle meghatározásba például, hogy "a vágyélet tárgyával való kapcsolatok" (háza) is, az utódnemzésre, az utódszülésre és az utódnevelésre-gondoskodásra irányuló vágyéletünk is benne foglaltatik például… A jóslás logikája alapján újraírt klasszikus asztrológiai leírások szerint, a gyermekeinkről, mint érett személyiségünk kiteljesítését közvetlenül befolyásoló személyekről, tehát gyermekeink szellemi beállítottságáról (spirituális karmájáról) is kapunk itt információt - kiemelten az első gyermekre vonatkozóan, nekem viszont erről sem gyakorló asztrológusként, sem 5 gyermekes családapaként nincs tapasztalatom. Az utóbbiként. Egyszerűen azért, mert az 5 házamban nem található egyetlen horoszkóp-elem sem, és a gyerekeim közül, csak a legkisebbnek van egy áttételes Szűz karmája is. Ám ugyanakkor rengeteg más, egymással egybe eső, un. „oroszlános” motívum derült ki az évek során az olyan személyek horoszkópja vizsgálatakor, akinek ebben a házban több bolygója, vagy karma-pontja található.
Például, hogy ha nem is mindig, de nagyon – nagyon gyakran és, majdnem folyamatosan helyzet- és szerepkör tévesztésbe kerülnek (Vannak) öntudatlanul és önkéntelenül. Vagy azt, hogy veleszületetten nem képesek érzékelni nem csak a saját határaikat, illetve a személyi központjukat, de egyszerűen képtelenek felfogni még csak azt is, hogy „milyen állat” a másik nem képviselője (netalán a partnerük), akivel éppen dolguk van és folytonosan olyasmiket várnak el tőle (olyan megértését pl., vagy egyetértést olyasmiben), amit a legtöbb esetben, még ők sem képesek teljesíteni, hiszen nem is áll annak még csak a természetében sem, nem, hogy a karmaoldási életfeladatai között szerepelne.
Az ötös ház asztrológiai befolyási övezetébe tartoznak mindenféle elképzeléseink megvalósítására irányuló törekvéseink, mindenféle kreatív tevékenységek, vagy ezek szórakoztatóbb és esetleg még gyors hasznot is hozó, tehát világiasan is tetszetős gazdasági és politikai vállalkozások, el egészen a szórakoztató iparig (cirkuszig). Ezen életkörhöz tartoznak a diszharmonikusan a vakmerő kockázatos vállalkozások, a romantikus spekulációk, az ügyeskedések, a kalandok (szerelmi, gazdasági, vallásos és politikai kalandorozások), valamint mindenféle szórakozás, a szórakoztató játékok, szerencsejátékok és ezeknek az elfajulási lehetőségei: a különböző játékszenvedélyek (a kártyajátékoktól a politikai manipulációk szenvedélyes élvezetéig menően), valamint minden a külső, a környezet fölött aratandó győzelmet szolgáló intrika, a kémkedés és a korrupció is.
De a szellemi-lelki önnevelésre és az önművelésre, önfejlesztésre irányuló szellemi törekvések is, erőfeszítések is ide tartoznak és azok a tanulmányok is, amelyek a személy vágyainak és elképzeléseinek (imaginációjának) megfelelnek és ide tartozik a nevelés is, valamint a tanítás, a tanítói (pedagógusi) képességek és hajlamok jellege és kiaknázási lehetősége is. És ide tartoznak a mind a szellemi felismeréseket szolgáló kreatív művészi képességeink és hajlamaink kibontakoztatása, mind a művészetek élvezetével elegyített dekadens, szédülni és ámítani hivatott, szórakozási vágyak kielégítése, a nagy látványosságok, mindenféle vonzás, kiemelten a cirkusz, a zenés-szórakozató műsorok (opera, operett és újabban a kabaré meg a különböző esztrád-műsorok és a rock koncertek), a színház és a nagy mulatságok, mulatóhelyek látogatási kényszere.
Egyszóval e ház hatáskörébe tartozik minden ami a személyiség provokációját, vagyis a mély-tudattalan vágyait, a kíváncsiságát, öröm - sóvárgását és izgalmát, illetve az öntudat erősödését szolgáló kísértéseket és konfliktusokat jelenti. Ezért minden olyan törekvés ami, a sors-vállalás és a keresztfelvétel helyett, az élet könnyítését és öncélú és mesterséges élvezetessé - kellemessé tételét szeretné szolgálni, ide tartozik. De ide tartozik az életünknek az a része is, ami a legnagyobb örömünket (vagy ürömünket!) szolgálja: az intim, szexuális-szerelmi kapcsolataink kötetlen, hedonista és tehát öncélúan szórakoztató, felelősség nélküli megvalósulása (vagy megvalósulatlansága) is. Ezen idillikus kapcsolatok megvalósítására irányuló készetetésekről, vagy azok elhárításáról, sőt, az azoktól való ösztönös félelemről, elkerüléséről és azoknak a gyakorlati megvalósulási lehetőségek felvállalási szükségére, illetve jellegére utalnak az V. házban található bolygók, a karmikus pontok, valamint azok a napjegyek amely(ek)ben ezek a horoszkóp-elemek állnak a sorsképletben.
Annak ellenére, hogy az el nem kötelezett, intim párkapcsolatok témája, ennek az életkörnek a legfelszínesebbnek látszó és ugyanakkor a leg izgalmasabb része is, itt meg kell állnunk egy kis elmélyült töprengésre. Minderre, az individualitás különböző megnyilvánulási és reagálási lehetőségeit kiprovokáló élményre éppen a lehetőleg minél mélyebb és szélesebb körű önmegismerés érdekében van nagy szükség. Azért tehát hogy általuk az illető személy meghatározódásai, tehát a rejtett individuális tartalmai a felszínre kerülhessenek. Hogy a személy a saját önérzete és öntudata addigelé rejtett spontán késztetéseit megismerhesse, hogy ezek tehát a felszínre törhessenek és ez által megismerhetők, kezelhetők és művelhetők – csiszolhatók lehessenek. És ezt leginkább az el nem kötelezett intim (szexuális) kapcsolatok vonatkozásában érthetjük meg. Szüksége van tehát annak a személynek, akinek az V. Házába egy, vagy több negatívan fényszögelt bolygó, vagy valamelyik karmikus pont található, a több rendbeli, és különböző karakterű, ellentétes nemű személlyel, az el nem kötelezett, tehát különösebb személyi implikációt nem igénylő, és tehát a különösebb felelősségekkel, hosszú távú kötelességekkel és elköteleződésekkel be nem terhelt kapcsolatban úgymond magát kipróbálni. Szüksége van a saját reakcióit megfigyelni, hogy rájöhessen a veleszületett tévképzet alkotási késztetéseire a másik nem tagjaival szemben.

Az 5. házas életfeladatokkal született személyek ugyanis, veleszületetten nem értik, sőt: hibásan érzékelik a másik nem tagjainak az övékétől gyökeresen (funkcionálisan) eltérő viselkedési- és gondolkozási módját, és, „ösztönsen” téves elvárásokat tanúsítanak azokkal szemben. Illetve, képtelenek magukat úgy látni és kezelni, ahogyan őket a más nemű személyek látják és kezelik, ami rengeteg fölösleges konfliktusnak a gyökere és forrása lehet, főként egy komolyan elkötelezett élettársi, vagy házastársi viszonyban, vagy családi viszonyrendszerben. A komoly és elkötelezett viszonyokkal szembeni, hosszú távú felelősségek terheitől és az abból adódó belső feszültségektől mentes, fesztelen és laza, el nem kötelezett és több, különböző egyéniségű, karmájú és típusú partnerrel megélhető, szexuális partneri viszonyokra tehát, azért van szükség, mert azok a személyek, akik úgy születtek a világra, hogy képtelenek a másik nemet helyesen érzékelni, illetve a saját nemük szerinti szerepkörüket és funkciójukat helyesen megélni, illetve felvállalni és betölteni, nincs más lehetőségük úgymond „a saját fejükből kilátni”. És így tehát, lehetőségük adódik, lazább – feszültség mentesebb – állapotokban és fesztelenebb körülmények között megfigyelni mind a szexuális kapcsolatot követő oldottabb lelki állapotaikban a felszínre törő, addig elé gátlások, vagy lelki blokkok alá szorult, spontán megnyilvánulásaik jellegét. Illetve, elemezni ezek jellegét és mély-tudattalan jelentését, illetve megfigyelni azt, hogy ezen spontán megnyilvánulásaikat az ellentétes személyek miképpen reagálják le, és abból is levonni abból a megfelelő következtetéseket. A lényeg az, hogy ez a kimondottan önismereti és a más nemű személyek szempontjainak a megismerési célokat szolgáló tapasztalási lehetőség, ne váljék öncélú (hedonista) élvezeti lehetőség szerzéssé, steril szórakozássá.

Az V. ház gyakorlati életköre tehát, az ember KREATÍV ÉS ugyanakkor a DESTRUKTÍV IMAGINÁCIÓJÁNAK A HAZA is. A baj az, hogy a spirituális imagináció mentális eszközét, a személyi akaratát az ember öncélúan, újabb és újabb izgalom - és élvezetforrások felderítésére, kényelmi és harci berendezések létrehozására használja ahelyett, hogy én-tudata oldott kiteljesítésére használná. Így válik valahányszor kozmikus bukásának eszközévé a megvalósítás mágikus eszköze, az egyetemes személyiségtudattá nem fejlesztett individualitás.

Mindazon személyek akiknek több diszharmonikus bolygója áll az V. házban, vagy elutasítják és akaratlanul elkerülik a fennebb felsorolt életterületek felvállalását és megismerését, vagy öncélúan belevetik magukat azoknak szórakoztató változatának a fergeteges kiélésébe és csak nagy kudarcok, nagy csalódások árán jönnek rá arra, hogy mindaz amit ők habzsolva fogyasztottak az V. házhoz kapcsolódó életterületeken, nem lehet öncélú fogyasztás és végtelen élvezet-csikarások eszköze és tárgya. Hanem épp fordítva: a szabad és más körülmények, kötelezettségek által be nem terhelt partner-ismeret és önismeret segítségével létrehozható önnevelést, nemes önnevelést, művelést és önátalakítást.

Azoknak, akik sokáig elkerülték ezeket az életterületeket bizonyos erkölcsinek gondolt megfontolások alapján - amely megfontolások csak a kármájuk (Az árnyék- énjük) által generált félrevezető magyarázatok szoktak lenni arra, hogy a tudattalanunk szintjén ellenérzéseket táplálnak e ház által megjelenített életterületekkel szemben -, azt kell tanácsolnunk, hogy amennyiben teljes értékű életet akarnak folytatni és nem akarják a létező élettársukat elveszíteni, mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy évente több alkalommal, minden társadalmi és családi viszonytól távol és azoktól függetlenül (vagyon, társadalmi rang, ügyletek és üzletek, rokonság és más, társadalmi viszonyok, kötelék és kötelezettség nélkül) tölthessenek el intim viszonyok között huzamosabb időt együtt, kizárólag a legszűkebben vett családtagjaikkal, illetve arra is, hogy a gyermekeiket oly módon neveljék meg (A régi erkölcsi szokások szerint), hogy azok ne zavarják meg őket abban, hogy a szüleik tőlük elkülönült intimitásban, minél zavartalanabb szexuális életet élhessenek. – Tudom, hogy ez szögesen ellentmond a mai liberális – idealista gyermeknevelési koncepcióknak, amelyek gyakorlása eredményeként, a mai szülők ilyet még elképzelni sem képesek, nem hogy képessé tartsák magukat, illetve a gyermekeiket, ennek a gyakorlatban való kivitelezésére, megvalósítására.

Amennyiben viszont nem teszik meg akár az egyelőre lehetetlennek tűnő intézkedéseket ennek a megvalósítása érdekében, vagy boldogtalanok lesznek egész életükben, vagy el kell majd váljanak és a boldogtalanság azé lesz majd, aki vállalja az elkényeztetett és irányíthatatlan gyermekek további gondozását és nevelését.

Attól függetlenül, hogy milyen jegyben található, az V. házban álló Lilith, vagy Sárkányfarok, határozottan Oroszlán-karmára is utal, ami mély-tudattalan módosulási – módosítási szükségekre utal, az individuális önérzetet és önképet, önképzetet illetően, amiként arról az elején írtam.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.24. 13:36 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2015.03.21. 16:42
Hozzászólások: 71
Napjegy: Ikrek
Aszcendens: Skorpió
A youtube-on találtam egy amerikai lelkész, Mark Gungor, előadásait a nők és férfiak közötti különbségekről. Nagyon vicces (valami Ikrek-típusú pasas lehet, folytonosan poénkodik és közben hevesen gesztikulál :lol: ), és számomra, aki szintén 5-ös házas Sárkányfarokkal születtem, nagyon hasznos is. Hiszen, ahogy Szilárd írta, valóban nem értettem, és gyakran ma sem értem még mindig, "milyen állat" a férfi, és sokszor tényleg olyasmit várok el a férjemtől, amit nem kellene. Az csak hab a tortán, hogy erős Tűz karmás lévén, azt is tanulnom kellett-kell, "milyen állat" a nő. Azt már a horoszkópfeltárásom előtt (bosszankodva) figyeltem, hogy nekem milyen keserves, évekig tartó munkába telik megérteni olyan alapvető dolgokat a saját nőiségemmel kapcsolatban, amelyeket más lányok eleve tudtak, ezzel a tudással születtek. Akkor nem értettem, hogy mi lehet ennek az oka, és persze nagy okosan arra fogtam, hogy biztosan férfi voltam előző életemben :D (9-es házas Lilithtel bizony nemigen tudtam szelektálni, hogy mi a hiteles metafizikai információ, és mi az, ami csak ezoterikus süketség.)
Egy részlet az előadásból:

https://www.youtube.com/watch?v=fK7jbaUc8nA&t=376s

És itt a teljes előadás is, akit érdekelne. (Sajnos ezt nem feliratozták, hanem alámondják a magyar szöveget, ami számomra rettenetesen bosszantó.)

https://www.youtube.com/watch?v=8GVzwrxvV5w&t=54s

A lelkész amúgy maga is boldog házasságban él évtizedek óta (vagyis élt, mert úgy tudom, nem régen meghalt a felesége), tehát itt nem afféle Csernus Imre-i vak vezet világtalant párkapcsolati tanácsadást hallunk. Ami nem annyira tetszik, az az, hogy néha kicsit túlzásba viszi a férfiak kifigurázását, a női hallgatók kedvéért. De a bolondozása engem megnevettetett, főként magamon, a saját hülyeségeimen nevettem nagyokat, amikor ráismertem arra, hogy "Jaj, tényleg, én is pont ezt szoktam csinálni-gondolni!"

_________________
"Jobb a világra egyáltalában meg se születni, mint benne alacsonyrendű, vak, ostoba, értelmetlen, zavaros életet élni, s a nagy igazságok tudásában nem részesülni."


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.03.15. 18:43 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4161
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
A Férfiak ugyanis már születésüktől fogva - eleve! - agresszív "fajzatok", a nők meg - Ha nem is mindannyian, de általában angyalok. - Ez a feminizmus első tétele:

És ennek a cáfolhatatlan és örök igazságnak az illusztrációja itt:

https://facebook.com/ghsni/videos/1777662938970179/

Én minden esetre még nem láttam férfi focistákat ennyire természetesen és folyamatosan angyalkodni. :)

2) Amennyiben a világot legalább 50 százalékban a nők is irányíthatnák sokkal szebb és boldogabb lehetne az élet.
A feminizmus második alap-tétele.

Illusztráció hozza: Judit Sargentini és a Gyrcsika Ferenc felesége: Doberman Klára. Utóbbi, amikor azt hazudja gátlástalanul, hogy Bukarest lehagyta Budapestet, a magyarok már Romániába is kényszerülnek vendégmunkát vállalni! ...

https://www.youtube.com/watch?v=tdZ-OTZAFXc

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.08.13. 15:25 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4161
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
A szívet nem kímélni, hanem fiatalon serkenteni, provokálni, majd rendszeresen használni - működtetni kell. Amit Pap Lajos professzor úr mond a szív-egészséges táplálkozásról, csak egy nagyon kicsiny része a problémának. Olyannyira, hogy a szívbetegségek okai közül, ezek a legutolsók. Az elnyomott és elfojtott önkifejezés, a bátor és szabad - de felelős! - igazság-kimondás elnyomása, amire a civilizáció és a békés (Hamvas szerint: a taknyos békés) együttélés nevében rá vesszük magunkat és egymást, ezeknél ezerszeresen fontosabb ok, ezeknél ezerszeresen nagyobb bajt okoz. És nem csak a szívnek!
Mert a legfontosabb amit a szívünkért tehetünk az, hogy állandóan és általánosan mindig, bátran és nyitott szívvel éljünk, és a taknyos - korrupt - békét szolgáló hazugságot - és általában is, minden hazugságot -, bátran és azonnal, mindig leleplezzük, azokat meg nem tűrni az életünkben.

És persze, a rendezett és rendszerezett mozgás szüksége is nagyobb, mint az "óvatosan tudományos" táplálkozásé: mindig és ahogy erre egy kis időnk van, állandóan szaladni, kerékpározni, vagy úszni kell, és általában is, ha csak egy lehetőség is van erre: valamit mindig sportolni kell, miközben az igazság megkeresése, felszínre hozása, és érvényesítése érdekében, állandóan harcolunk, ott, ahol erre szükség van. )Pl. a közéletben! Ha ezeket betartjuk, akár búza, akár kukorica, vagy rozs lisztből készült TELJES KIŐRLÉSŰ, vagyis nem festett(!!!) barna-kenyeret, és cukorból és szójából készült termékeket is fogyaszthatunk! Az igazságért való harc, az igazság el nem hallgatása, sokkal fontosabb "a jó szívnek", mint az amit Papp Lajos mond a táplálkozásról.

Nem lehet úgy élni normálisan, hogy állandóan a táplálkozásra figyeljünk, ez nem más, mint sznob kibicelés! Rendszeres és lehetőleg tiszta levegőn végzett dinamikus mozgásra kell lehetőséget adnunk a szervezetünknek. Nekem már 26 - 27 éves koromban szívritmuszavarom volt és vérnyomás-süllyedésem, egyéb egészségi nyavalyákkal, amelyek, ha fokozódtak volna, már rég halott lennék. Ráadásul, a Ceaușescu-diktatúrában, amikor szó sem lehetett az óvatos táplálkozásról, amiről a doki úr beszél. Neki fogtam karatézni (31 évesen!), de még mindig gyáva maradtam és a konfliktusokat, stupid úriemberként kerültem. DE, amikor e stupid úri - emberedésnek a gyermekeim kezdték látni kárát, mivel a karate etikája szerint, jól nevelt (megfegyelmezett) gyermekeimet bántalom és üldöztetés érte a liberális szülők neveletlen gyermekei részéről, neki álltam száj-karatézni a liberális szülőkkel és az áldozat-hibáztatás aljas játszmáját folytató tanárokkal és iskolaigazgatóval szemben is, a "bölcsnek" mondott méregnyelés helyett, és ma 66 évesen is, egészséges vagyok! Eközben mások, akik hajlamosak és hajlandók, a gátlástalanok pofátlankodása miatti, természetes belső lázadásukat elfojtani és a mérgeiket elnyelni, vagy szívbajban, vagy autoimmun betegségekben - különböző allergiákban - szenvednek!

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 6 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO