ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.03.30. 01:05

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


"Széles az út amelyen el lehet indulni, de szűk az a kapu, amelyen be lehet jutni a Mennyek Országába."
"Sok a meghívott, kevés a kiválasztott." (Názáreti Jézus)



Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2016.12.04. 11:54 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
A Bolond titka, avagy a szent négyesség alkímiája

Számtalanszor és számtalan helyen elmondtam, hogy a szeretet (Neptunusz, Hold) kellő fény és világosság nélkül, vagyis értelem nélkül: átvilágítatlanul és értelmezetlenül és értékelés – kritika nélkül, és tehát megtermékenyítés – megtermékenyülés nélkül, lelki és spirituális korrupcióvá (félelemmé, önféltéssé, önsajnálattá), vagyis rothadássá, közömbösséggé válik, majd át fordul a saját ellentétébe és lassan nehezteléssé és duzzogássá, majd odaadás és nyíltság és őszinteség és befogadás helyett, teljes elhatárolódássá, és elutasítássá, és végül haragvássá, és gyűlöletté és bőszültséggé, bosszú-vággyá förmedéssé, háborgássá, rombolássá válik.

De ugyanakkor azt is elmondtam viszont, hogy a fény (Uránusz, Merkúr) a szeretet melege és annak az elemi egységbe való csatlakozási képessége nélkül, személy-idegen és valóság-idegen spekulációvá, absztrakt és steril és élettelen elménckedéssé, üres, vagy egyenesen abszurd filozófiává, luciferi és júdási kételkedéssé és ravaszkodássá, élet- isten – és ember-árulássá, a mindentudás illúziója által létrehozott luciferi fölény-érzetté, beképzeltséggé, nagyképűséggé (Önimádattá), kevélységgé, manipulatív akarat- és érdek-érvényesítővé, valamint diktatórikus, hideg gonoszsággá változik, amely szintén csak rombolást (Önrombolást is!) eredményez.

És a kettő arányos jelenlétére és a kölcsönös áthatoláson keresztül történő megtermékenyítését ki viszi végbe és ki ügyel fel az egésznek a törvényes megtörténésére és végbemenetelére? - A Szaturnusz és a Plútó, az éberség Szent szellemének a két ősereje. A fehér sas két szárnya. Az előbbieket (Szeretet – fény), mindenki a karmája szerinti mennyiségben, bizonyos jobbra, vagy balra való eltolódással megkapja, az utóbbiakat meg kell szerezni. Ezért jövünk a földre. A felelősség-képesség, tehát az imaginációért való felelősség-tudat és felelősség-érzet, és az igazi, isteni igazság-érzet megszerzése érdekében. Felelősség nélkül nem működik helyesen az igazság, abból lesz a hamis fény, és igazság-tudat nélkül semmit nem ér a felelősség, abból lesz a hamis szeretet.

Következésképpen, számunkra nem jó a szentháromságot itt a földön erőltetni (Ti. a Hármas halom a magyar címerekben és a három alapminőség az alkímiában), mert a háromlábú asztal is megáll valamennyire ugyan, de ha egy kicsit megemelik és megtolják valamelyik sarkától, mindig felborul. Nekünk tehát, itt a földön, mindig a négy alap-elem szerinti szent négyességet kell keresni és megvalósítani, nem a szent hármasságot, mert az utóbbi számunkra már nagyon távoli. Az Atya (világosság), Anya (szeretet), a Szent Szellem (arányos és kölcsönös áthatolás) és következmény: Fiú és - vagy a Leány (utód) szent négyességre van mindig szükség, ahhoz, hogy az egyensúlyunk fel ne boruljon és a harmónia bennünk és a környezetünkben meg ne bomoljon.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO