ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.03.28. 11:09

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 10 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2019.01.19. 16:27 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Nemes Gabika, megkérdezte a rá jellemző, diszkrét - nemességgel, magánlevélben, hogy:

"Dátum: Sat, 19 Jan 2019 12:53:00 +0100
Feladó: Gabriella Nemes <nemesgabr@gmail.com>
Címzett: Kozma Szilárd <kozmaszilard@gmail.com>


Jól értem, hogy két dologról van szó: az egyik, hogy Viola úgy érzi, hogy a feleségi és anyai mivolta érdekében szükség van házimunkázni; és hogy ahogy neki nem szabad beleszólnia a te férfi munkáidba, úgy neked sem szabad beleszólni abba, hogy Viola hogyan végzi az ő házimunkáját?
Bocsánat de ez a hozzászólás most nem annyira világos és a te Facebook kommentátor is inkább összezavar a mondanivalót illetően.

És ln egyelőre, ezt válaszoltam:
Gabika!

Tedd fel ezt a kérdésedet bátran a logoszra, mert ez az egész, aminek az alapos - az alapokhoz vissza- és az Istenbe mindkettőnket, a korábbiaknál sokkal inkább bekötő meglátás nekünk is, teljesen új, és a bővebb kifejtéshez valószínű, hogy agy video-felvételre lesz szükség. Mondom, Viola jött rá és már teljesen bele is vetette magát, ezért nem is írt róla többet, mert nem volt ideje, hiszen még egy teás fazekat sem enged nekem elmosogatni... Én viszont egyenesen félek ennek a metafizikai gyökerű helyességét fejtegetni és hangoztatni nélküle. Talán nem kell neked elmagyarázzam, hogy miért... Hiszen fogadom, hogy a legtöbb olvasó, aki nem rendelkezik horoszkóppal, sőt, talán még azok közül is, akiknek van ilyen, bizonyára többen meg vannak győzővé arról (De legalább is, meg van bennük ez a gyanakvás), hogy ezt a tisztességtelen "szexista" elméletet, én eszeltem ki az eddig elé, jól elrejtett basáskodó - zsarnokoskodási vágyaimnak, a szabad kiélési lehetőségét biztosítani hivatott, fondorlatos elméletként.

Barátsággal: Szilárd

(Nem vártam meg tehát, amíg Gabika a kérdést ide is felteszi...)

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.21. 12:09 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Itt bővebben kifejtjük a "felfedezést", amivel az őseink tisztában voltak tulajdonképpen...

Rám mindenképpen nyugtatóan hat ez szerint élni:

https://www.youtube.com/watch?v=Hj9o2Il ... ture=share

Próbáljátok ki ti is, és írjátok meg a tapasztalataitokat, véleményeteket.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.29. 12:40 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Én korábban fogtam hozza a válasz-íráshoz (Külön a Word-ban fogalmaztam meg, mert a téma erősen kényes, és könnyen félreérthető!), de látom, hogy Viola megelőzött... - Remélem, nem sok dologban látszik úgy, mintha ismételném:

Kedves Gabika!

Amint láttad is talán, a bejegyzésedet meg”tetszikeltem”  , és azóta, hogy a horoszkópodat elkészítettem, talán még mielőtt a tanítványom lettél, egy komoly barátság szövődött közöttünk. Ezt nem is neked írom, hanem azoknak az olvasóknak inkább, akik erről nem tudnak, mert az információ-közlési sűrítés kényszere miatt, talán úgy fog kinézni ez a hozzászólás, minthogyha a kellettnél erősebben helyre akarnálak tenni, holott, csak a felmerült helyzetet akarom, minél hamarabb és tehát, lehetőleg sűrítve, tisztázni.
A hozzászólásodban sajnos egy olyan példát hoztál fel, amit én egy és egyáltalán nem tartok követni valónak, sőt, még csak nem is helyeslem és senki számára nem ajánlom. Kassay Lajos lovas-íjász tevékenységét már az első róla szóló videók óta követem és a fél-metafizikai filozofálgatásai is, elnyerték a tetszésemet, sőt egyre szimpatikusabb lett a számomra, éppen addig a videó-felvételig, amelyre te is utalsz bizonyára, és, amelyben azt kellett látnom, hogy Kassay Lajos ül egy asztalnál Kalo Jenő és Püski István barátaival (nem többen!), csendesen iszogatnak és beszélgetnek. Ez rendben is lenne, én is szívesen innék meg egy sört a barátaimmal, hogyha lenne erre időn, még a munka és a családdal való törődés mellett. De a napi munka mellé, most még be jött az is, hogy István meg én sorra adjuk ki a könyveinket, amelyeknek az anyaga eddig a számítógépeinkben szunnyadt, ami eléggé lefoglal, Berci meg valamiért, ami nem ide tartozik most, úgy látta jól, hogy a rendes munkája mellett, plusz kiegészítő munkát is vállaljon.
Szóval, a három jó barát, a Makovecz stílusban épült, szép és kellemes Kassay-kúria étkező csarnokában, barátian beszélget, és mondogat csendesen, ahogy az spirituális igényű személyekhez illik, a laikusok számára, néha talán furcsa dolgokat (Például Kaló Jenő, Kassainak a barátkozás szellemét méltán dicsérő fejtegetésére, valami olyasmit válaszolt, hogy „Mi öreg lelkek vagyunk, akik már rengeteg inkarnáción túl vagyunk, amelyek közül néhányat bizonyára együtt töltöttünk… :o ) miközben a három szorgos kezű és energiával teli nő, szusszanásnyi szünet nélkül, körülöttük sündörög és tüsténkedik, éppen, hogy nem nyüzsög látványosan.
Mondhatom, hogy ezt a férfi-vendég- és gazda kiszolgálást, számomra iszonyú zavaróan tették, hiszen inkább az általam ismert férfiak beszélgetésére lettem volna kíváncsi. De a három asszony éppen azt csinálta, amit az ugyancsak Bika Lilithel rendelkező anyám szokott hajdanán, a valamelyest zsarnoki – basáskodó természettel is megáldott nevelő apán és a vendégeink körül, amikor nálunk éppen ilyen féle vendégség volt. És elég gyakran volt. Ilyenkor én inkább a felnőtti beszélgetést szerettem volna hallgatni, és azt láttam, hogy a vendégek is, bizony már feszélyezik magukat, nem csak attól, hogy anyám az állandó kínálgatásával megszakítja őket a társalgásban, a mondanivalójuk kifejtésében, hanem azért is, mert már ők sem voltak hozza szokva, az ilyen mértékű úri kiszolgáláshoz. És akkor azt kell látnom, hogy a felvilágosult Kassay-nál, szóról szóra ugyanaz folyik, ráadásul hatványozottan! Ráadásul nem egy házasszony leste az „ura” és a vendégek felmerülő szükségeinek az azonnali kielégítését, hanem három „fehér-nép”.

Nos, kedves Gabika, bármennyire is lenne ez a férfi- és vendég kiszolgálás egy „Bika természetű” személy számára helyes, én nem engednék meg senkinek ilyen idegesítő (voltaképpen engem megaláz!) alázatoskodást, miközben én a barátaimmal beszélgetek. És nem csak azért, mert rém idegesít, amikor beszélgetek és akár a legnagyobb diszkrécióval is, de elvonják a figyelmemet a folyó témától, de, az én számomra már rég óta, egyáltalán nem azt jelenti a "háziasszonykodás", és a háziasság, hogy nők ilyen, a számukra megalázó módon kiszolgálják a „náluk, bizonyára sokkal fontosabb témákról cseverésző” férfiakat. A mi baráti körünkben ilyesmi nem csak azért nincs, mert zavarná a társalgást az ilyen kiszolgálás (Pl., a félig kiivott poharak újratöltése.), hanem ezért, mert nálunk a társalgásban a nőknek – feleségeknek – szeretőknek, „kötelező” módon részt kell venni. Ők számunkra ugyanis, az élet dolgaiban és a metafizikai kérdésekben velünk arányosan tájékozódott partnereink, és egyáltalán nem a szolgálóink. Olyan élettársak és olyan nő nemű barátok, akiknek a véleménye éppen annyira fontos, mind a férfi-barátainké! (És bizonyos témákban, persze, még annál is fontosabb!)
El sem tudom képzelni azt, sőt, felháborítónak tartom már a gondolatot is, hogy én beszélgessek Bercivel, vagy Istvánnal pl., miközben Marikához vagy Kingához, meg Violához nem intézhetek kérdést és nem hallgathatom meg, illetve, ő, és ők nem kérdezhetnek bármit tőlem, vagy tőlünk, és mi nem éppen olyan kimerítően válaszolnánk, mint ők nekünk, azért, mert ők azt kell lessék, hogy fogyott-e ki a bor vagy a sör a poharunkból, mint az általam fentebb inkriminált Kassai féle vendégfogadáson. Ez a középkori szokásrend - betartás, nem, hogy röhejes azon a spirituális – evolúciós szinten, ahol mi élünk, hanem egyenesen iszonyatos!

A másik két példa, amit felhoztál Kassaival, illetve Kassay-néval kapcsolatosan, az hogy maga választja ki a levágandó állatokat és ő is vágja el a torkukat, és persze, ő főzi – süti meg azokat. Talán nem kell mondjam, hogy mennyire kiábrándító volt a számomra, az, amikor e videó keletkezése előtt sokkal korábban, egy vele készített interjúban, Kassay elmondta, hogy ők megölik és megeszik azt a sok állatot, amelyeknek a gondos és szeretetteljes gondozásáról és „tartásáról” Kassay olyan meggyőzően beszélt.
És ráadásul az, hogy még a felesége, tehát az életadás és a szeretet megtestesítője kell csinálja ezt…, és az mennyire helyes lenne metafizikailag…. Nos, kedves Gabika és kedves olvasók: E helyen be kell vallanom, ahhoz, hogy megszabadulhassak a kenyérevéstől, amire azért volt szükség, mert a kenyér rá tapadt a vastagbelemre és nagyon megnehezítette a székelést, ami sokszor elrontotta az éjszakai pihenéseimet, és ami azért volt nehéz, valamikor régen gyomorfekélyem volt, és annak nyomaként, ha nem nyomta meg az étel a gyomromat, folyton éhségérzettel kellett küzdenem, én is vásároltam az elmúlt hetekben három ízben is, kolbászt, meg olcsón kapható csirkecombot a boltból. Az utóbbival együtt főztük meg az én számomra külön a sűrű zöldséglevest, hogy a hús nyomhassa a gyomromat a kenyér helyett. Ezt azért írom, mert szeretem, ha nálam minden fel van tárva, és nem lehet szó demagógiáról. De mondom, csak három alkalommal, és nagyon remélem, hogy többé erre sem lesz szűkség, mert az utóhatások (És fürdőszobai szagok... :lol: ) nagyon kellemetlenek.

Ennek ellenére viszont, mindazt, amit e portálnak a táplálkozás-rovatában leírtam és Viola is leírt, továbbra is fenntartom, kiegészítve, a következőben leírt, soha el nem felejthető élményeimmel: Én ugyanis, sokszor kellet csirkét és tyúkot és kakast vágjak gyermekkoromban és fiatal férfi koromban is, amíg tömbházba nem kényszerítettek, mert az anyám soha nem tudta megtenni. Nos, azoknak az állatoknak a kezeim közt lefolyó haláltusája, a kezem közti halál-vergődése, az életben maradásért való vergődése örökre az emlékezetemben marad. Nem kívánok senkinek egy ilyen élményt, a legkevésbé a gyermekeim anyjának nem!

Ady Endre írta valahol, hogy „Nekem a más költő példák némák! Nos, nekem az ilyen Kassay féle példák nem csak elvetendőek, hanem egyenesen megvetendőek. Mert, számomra az teljesen normális, ha a szomszéd húst eszik és akár csirkét is vág, vagy kiszolgáltatja magát a feleségével és a lányával. (Noha az utóbbit kötve hiszem!) Ez van majdnem az egész emberiség szintjén, a civilizációnak ezen a fokán, ezen én nem tudok változtatni. De azt, hogy el tudjak fogadni és személyes példaként használni bármilyen spirituális vonatkozású „bölcsességet” is az ilyen személyektől…, azt ne kérje tőlem senki sem.

Ami Violának a dolgait illeti, ő nem csak nekem és Ividőnek viseli családanyaként ettől kezve a teljes gondját, hanem Turulának is, mivel ő is velünk egy lakásban van, és amint mondtam már: a heti három román óra mellett, amit az itteni magyar gyermekek pluszban tanulnak, a mieink még plusz hat órát tartózkodnak az iskolában, szakórákon, és persze, néha itthon is rajzolniuk, festeniük kell. Tehát gyakorlatilag nincs ahogy az önállóságra való képességüket, amelyre tanítottuk, és amelyet gyakorolnak is vakációkban, ilyenkor hasznosítani tudják, mivel a heti 9 órával pluszban, tanulásra is, alig marad idejük. Ráadásul neki telefonálnak, hogy mikor és hova jönnek – mennek, annak érdekében, hogy én lehetőleg ne kelljen még azzal is foglalkozzak, azt számon tartsam és így állandóan megszakítsam a munkamenetemet. De a ruha – cípő és egyéb gyermeknek és lányoknak szükséges holmi bevásárlását is vele intézi az egész, és a lelki és az egészségi gondok is, csak akkor kerülnek hozzám, hogyha ő ás ők azt együtt nem tudják elintézni.
Abban viszont, igazad van, hogy a maradék idejében ő is nyugodtan folytathatja még az asztrológusi tevékenységét. Sőt, azt éppen azért szükséges, mert nekem szellemi partnerem is, és a legjobb barátom is kell legyen a feleségem és nem a kiszolgálóm, ahogy ez Kassaiéknál van a vonatkozó Videó szerint. Erre nekem szükségem van, ebből nem engedek. Inkább vissza követelem tőle, a mosogatásba és a takarításba való részvételi lehetőségemet!
Ezek alapján, úgy gondolom, hogy azt is újból lehet gondolni, hogy ez, ami nálunk most éppen, és ily hirtelenséggel felmerült, és megoldást nyert, mennyire csak réteg-probléma? Hiszen a mai, már cseppség – koruktól a káros liberális – demokratikus szellemben nevelt lányok és nők, egyenesen utálják a házi-munkát és ki kérik maguknak, hogy őket bárki is vissza küldje a fakanálhoz. Szerintem tehát, az egyik véglet ez, a másik véglet a Kassay féle példa. És a magoldás középen van, és a „felek” tisztességes megegyezésében.
A lényeg az, hogy a nőknek erősödnie kell, a pozitív mágikus (családanyai) képessége, a képzeletvilágának az önkéntelen mágikus ereje, ha a gondoskodó – tápláló feladatkörből sokkal többet tartanak meg maguknak, mint ahogyan az, az utóbbi 30 - 50 évben szokássá vált, és nem pl. számítógépezéssel, internetezéssel és "okos-telefonálással" :) :lol: töltik az idejüket majd családanyákként, mint ahogy azt a gyermekeim osztálytársai képzelik, a denaturált nevelésük hatására.
És még valami, ami miatt Kassayt nem tartom sem a magam számára , sem a ti számomra egy jó példának (Maximum a farmerek és a paraszt-gazdák, és persze, a fanatikus és együgyű sport-emberek számára.). „Egy gyermek, nem gyermek, két gyermek is alig gyermek…”

(És ez alapján, tehát,. Ti., hogy a nagy íjaszás és sok rekord-döntés közben, csak egyetlen gyermeket volt képes gondozni és nevelni – De a látottak alapján meg kockáztatom, hogy ő azzal aztán tényleg nem bajlódott egyáltalán, hanem teljesen a feleségére hagyta…, - én Kassy-t, az Orbán kormány vonatkozó erőfeszítései ellenére is, számbelileg még mindig sorvadozó magyarság számára sem tartom követendő, tehát: jó példával elöljáró személyiségnek. Ahogy Hamvas állítja Csuang – Ce nyomán: a szentek egyenlő értékűek a rablógyilkosokkal, mert olyan rendkívülien kivételes életet folytatnak, ami a normális – köznapi ember szárára nem csak, higy nem való, de követhetetlen!)

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.29. 15:44 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Kedves Sára!

A világért nem szeretnélek megbántani azzal, hogy öncélúan megkontrázlak, de ami, a lovasíjász mester magas-szintű, belső harmóniáját és jin - jang egyensúlyát illeti, láttam én elég szingli cirkuszi kötéltáncost, aki nem, hogy célba-lőtt a kifeszített kábelen, de kerékpározott és szép- harmonikusan még hegedült is...

Másrészt, azt is fenntartom, hogy azt a példát, ahogy azon a videón magát és a barátait a háza és családja " fehérnépeivel" kiszolgáltatta, egyáltalán nem tartom követni-valónak, magukkal szemben spirituális alapokon fekvő igényességgel élni kívánó személyek számára, az állat-gyilkolást még a férfiaknak sem ajánlom, nem, hogy a családanyáknak, és azt sem ajánlom egyetlen magyar házaspárnak sem, hogy az egykézésben kövesse a Kassay Lajos úrnak a fényesen harmonikus példáját.

https://www.youtube.com/watch?v=IVX5cbrF6IA


Talán a Kincses Melindának írt egyik tanácsomban figyelmeztettem, hogy az állatvilágból hozott példák csak akkor jók, ha a fajtájuk által megtestesített szellemiség jellegzetességeit vizsgáljuk, mert az állatoknak nincs karmája és tehát karma-oldási feladata, nekünk viszont van! És látod-e, hogy mennyire megtévesztett ez a hím - nőstényes látszat téged is, hiszen, rengeteg faj van, ahol a nőstény sokkal erősebb és színesebb és "tehetősebb" általában, mint a hím! Minden állatfaj sőt, talán az összes állatfaj együtt, nem testesíti meg azt, amit én a Nemek Törvényénél például leírtam. (Még azt sem tehát!)
Következésképpen abból nem lehet és nem szabad kiindulni, akkor, amikor az emberi családokban és párkapcsolatokban felmerülő nemek szerinti funkcióba- állításnak és a funkcionális működésnek a külső - materiális problémáiról és probléma-megoldásáról eszme-cserélünk.

A többivel, amit írtál, mind egyet értek.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.30. 14:26 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
A hajdani, vasbeton (betonul armat) és a Fémépítkezések (Constructii metalice) nevű, számomra roppant érdekesnek bizonyult tantárgyakat tanító, szigorú egyetemi tanárom, valamint évfolyamvezetőm és államvizsga-dolgozati szakirányítóm (Victor Pantel) - Aki, még "igen problémás diákként" is szimpatikusnak talált, és akivel újra felvettem, a sorsom viharai közben megszakadt kapcsolatot, a nyugdíjaztatásomhoz szükséges tanulmányi igazolások megszerzése közben. - nemrég átküldött, egy Andrei Pleşu (kiváló esszéíró és meghatározó román kulturális személyiség!) által közölt, döbbenetes információkat tartalmazó(!), jegyzetet. Hát nem álltam meg, hogy ezt a mellbevágó írást, le ne fordítassam Medárda lányommal, aki, az anyai hivatás-gyakorlás mellett, román és angol tanárnőnek készül. (A fordítás, az eredeti szöveg alatt található.) Bizonyára senki nem fog csodálkozni, hogy miért:

Andrei Pleșu:

DINCOLO DE INTELECT!

Am găsit un text, în literatura veche a Indiei (Langa Purana, II, 39-40), în cuprinsul căruia bombănelile mele şi ale altora par să fi fost anticipate cu vreo două-trei mii de ani în urmă (Puranas au apărut, în formă scrisă, în veacurile III-V de după Hristos, dar vin dintr-o tradiţie orală care, deja pe-atunci, era veche de peste un mileniu). Intuiţiile profetice ale hinduismului se referă la modul în care se va încheia actualul ciclu al civilizaţiei terestre. Iată o listă, selectivă, a simptomelor pe care le anunţă textul puranic, privind spre viitorul care e, acum, prezentul nostru:

„Coeficientul de ură din sufletul fiecărui om va cunoaşte – spun textele – o alarmantă creştere. Oamenii vor deveni din ce în ce mai iritabili. Toate marile achiziţii de cunoaştere vor fi deturnate spre scopuri impure, adică spre amplificarea răului din lume. Se va înmulţi numărul şefilor de stat de extracţie joasă şi de proastă calitate.

Lucrătorii manuali şi negustorimea vor fi înălţaţi la rang de intelectuali, iar intelectualii vor fi puşi în condiţii subalterne. Va avea loc, cu alte cuvinte, un destructurant amestec al castelor, o destrămare dramatică a ierarhiilor fireşti, o ireparabilă dezordine socială.

Necinstea va căpăta o răspândire fără precedent, la toate nivelele. Hoţii vor deveni lideri.
(Rog să nu mi se atribuie nimic din toate aceste afirmaţii! (Nu fac decât să citez un text multi-milenar! n.m., A.P.).

Femeile nu vor mai pune preţ pe propria virtute.

Proștii, impostorii, naturile rudimentare şi gălăgioase vor fi luaţi drept înţelepţi. Oamenii „drepţi“, de bună calitate, vor avea tendinţa de a se retrage din viaţa publică. În pieţe se va vinde mâncare gata-preparată (să recunoaştem că e de necrezut să auzim vorbindu-se, acum 2000 de ani, de „semipreparate“ şi de (fast-food! n.m., A.P.).

Limbile vor săraci, vorbirea se va trivializa.

Vor fi mai multe femei decât bărbaţi, vor prolifera asociaţiile criminale, va creşte numărul celor care nu găsesc de lucru.
Se vor răspândi, pretutindeni, bolile de stomac. Se va extinde moda părului purtat în dezordine şi se va generaliza starea de letargie, de lehamite, cu corolarul unei cronice incapacităţi de acţiune. Vor apărea nenumărate organizaţii religioase necanonice, blasfemia va convieţui cu fanatismul.
Se va practica, pe scară largă, uciderea fătului în pântecul matern şi se vor asasina direct sau simbolic eroii fiecărei comunităţi.

Deţinătorii puterii nu o vor mai folosi în beneficiul popoarelor lor.

Discernământul (ca percepţie a deosebirii dintre bine şi rău) se va şubrezi, instituţia respectului va intra în derivă (vor fi respectaţi, preponderent, cei nedemni).

Vor câştiga teren neruşinarea, călcarea cuvântului dat, invidia. Între părinţi şi copii vor apărea obstacole greu de trecut, forţa va prevala dreptăţii, ospeţia va declina, vulgaritatea va împânzi totul.”


Andrei Pleșu:

AZ INTELLEKTUSON TÚL

Találtam egy szöveget, India régi irodalmából (Langa Purana, II, 39-40), amelynek tartalmában az én locsogásaim/pusmogásaim/zúgolódásaim és másoké is, mintha csak meg lettek volna jósolva két-három éveyreddel ezelőtt ( a Puranak írott formában Kr. u. a III-V. században jelentek meg, de egy szájról-szájra terjedő hagyományból erednek ami addigra több mint egy évezrede létezett). A hinduizmus profétikus intuíciók tulajdoképpen a földi civilizáció ciklusának bezáródási módjára hivatkoznak. Íme egy válogatott listája azon tüneteknek, amelyekről értesít a Purana szövege a jövővel kapcsolatosan, ami a mi mostani jelenünk:
A gyűlölet együtthatója minden egyes ember lelkében - a szövegek elmondása szerint - riasztó növekedést fog mutatni. Az emberek minden eddiginél ingerlékenyebbekk lesznek. Minden nagy felismerés, megszerzett tudás tisztátalan célokra lesz használva, illetve a rossz szaporítására a világban. Meg fog szaporodni az emberi minőségben gyenge és rossz hátterű államvezetőknek a száma.
A kézzel dolgozók és a kereskedők az értelmiségiek rangjára fognak emelkedni, és az értelmiségiek le lesznek nyomva alacsonyabb rangra. Más szavakkal mondva, a kasztrendszer szét fog esni, össze fognak keveredni a kasztok, a természetes hierarchiák drámai módon fel fognak bomlani és helyrehozhatatlan társadalmi rendezetlenség fog uralkodni.
A tisztességtelenség, becstelenség példátlan módon el fog terjedni, minden szinten. A tolvajokból vezetők lesznek.
(Kérem, hogy e kijelentések közül egyiket se tulajdonítsák nekem. Nem teszek egyebet minthogy egy több-évezredes szöveget idézek- a szerk., A.Pleșu. )
A nők nem fogják értékszámba venni a saját erényességüket.
A hülyék, a szélhámosok, a primitív és zajoskodó természetű emberek egyenesen bölcsnek lesznek tekintve. A derék, jó emberek késztetést fognak érezni arra hogy visszavonuljanak a közösségi életből. A piacokon kész ételeket fognak árulni(azt ismerjük el hogy hihetetlen hallani hogy kétezer évvel ezelőtt félkész és fast-food, tehát gyors ételről beszéltek.)
A nyelvek el fognak szegényedni. A beszéd el fog durvulni.
Több nő lesz mint férfi, a bűnszervezetek elterjednek, növekedni fog a száma azoknak akik nem találnak munkát.
El fognak terjedni, mindenhol, a gyomorbetegségek. El fog terjedni a rendetlenül viselt haj divatja, és általánossá válik majd a letargikus állapot, az undorodás, és ennek következményeként a krónikus cselekvésképtelenség. Számos nem-kanonikus vallási szervezet jelenik meg. Az istenkáromlás együtt fog élni a fanatizmussal.
Széles körben elterjed majd a magzat anyaméhen belüli elpusztításának gyakorlata, és közvetlenül, vagy szimbolikusan meg fogják gyilkolni minden közösség hőseit.
A hatalom képviselői már nem fogják a népeik javát szolgálni.
A megkülönböztetés(mint a jó és a rossz különbségének érzékelése)le lesz rázva, el lesz hallgattatva. A tisztelet intézménye hanyatlásnak indul(túlnyomórészt az érdemtelenek lesznek tisztelve).
Teret fog nyerni a szégyentelenség, a szó megszegése, az irigység. A szülők és gyermekeik közt nehezen legyőzhető akadályok fognak megjelenni, az erő fog győzedelmeskedni az igazság felett, a vendégszeretet elhanyatlik, a vulgaritás mindent szétszakít.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.30. 14:57 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Kedves Gabika!

Nincs semmi baj, nagyon jól tetted, hogy a Kassayval kapcsolatos meglátásaidat megírtad, mert legalább ezeket tisztázhattam. Mondtam már: sűrítve kellett írnom, ezért talán "haragosnak" hatott a kiigazítás, de hidd el, szó sem lehet ilyenről a részemről. És a jövőre nézve is, arra kérek mindenkit, hogy a hozzászólásaimat ne vegye senki "veszekedésnek", dorgálásnak, és pláne nem ledorongolásnak, de tényleg rengeteg időt kellene eltöltenem azzal, ha finomkodva körülírnám a témákat. A sűrített - éles fogalmazás meg harciasan hat, de a részemről sz sem lehet ilyenről és pláne nem a barátaimmal szemben és nem a logoszon!

Ami a csirkevágást illeti, mindazt, amit a táplálkozásról szóló témakörről szóló rovatban ezelőtt 8 - 9 évvel megírtam és megírtunk, fenntartom, és szerintem teljesen mindegy, hogy mi végezzük, vagy elvégeztessük a gyilkolást, mert azon a tényen nem változtat, hogy fölöslegesen tesszük. Ez a fórum, az asztrológiáról való érdeklődőkön túl, azoknak szól főként, akik spirituális úton akarnak élni, és azzal nem kompatibilis sem az állatoknak a húsanyagként való szaporítása, sem azok legyilkolása, majd a húsuk elfogyasztása. Attól még ehet tőlem bárki húst, de senkinek nem fogom hagyni, hogy a logoszion arról írjon, hogy melyik fajta hozzáállás kóser a felesleges állatgyilkoláshoz.
Mondtam már a videókon: a húsipar a legnagyobb vízszennyező - vízfogyasztó, Áder János feleslegesen mászkál annyit a globális víz-mennyiség csökkenése, illetve a globális víztartalékok elszennyezése és elfogyása jelenségének a vészterhes megállítása érdekében, mert ha tényleg annyira a szívén viselné a dolgot, akkor a húsfogyasztás ellen indítana kampányt, és ő azt nagyin is jól tudja, hogy miért.
Én ezt a témát nem akarom variálni, mert nem tartom feladatomnak, de amit tudok róla, azt nem hallgathatom el, amennyiben itt (is!), felmerül. Ennyit tehát a Kassay féle jó példáról, illetve az általa megélt férfi - női energiák egyensúlyáról.

(Gabika, nem kell megbántódnod, amiért elutasítottam a ezt a példádat, nem voltál eléggé tájékozott a dologban és kész. Nem olyan nagy dolog ez. :) Hogy nem mondtunk számodra újat ezzel a videóval, az is nagyon lehetséges, de be kell látnod, hogy nagyon sok fiatal és fiatal házaspár számára, ha nem is mondtunk újat, de bizonyos irányvonalakat, amelyekhez bizonyos mértékben igazodhatnak, talán igen... )

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.30. 19:20 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Gabika,

ez tök így van!!!!

- Amikor ezt a meglátásodat közölted, magamban nagyot bólintottam, de eztán jöttek Viola részéről a fel- és beismerések halomban és azok tisztázása és értelmezése között, sajnos elveszett az akkor és attól, hogy a Viola kérésére újabb esélyt akartunk adni az egészünknek, az ily módon figyelmeztetés erejűvé átlépő meglátásod, sajnos kikerült a nézőpontomból, és ebből a szempontból, sajnos, előlrőlm kezdtük az egészet, holott, tényleg, gyökeresen új alapokra kellett volna helyezni a "munka- és funkció megosztást. Na, de jobb később, mint soha...

Mégis csak jó valamire a Vízöntői intuíció!

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.30. 22:34 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Megvallom, sokáig nagyon örvendtem Kassainak és élveztem hallani, a vele készített interjúkat, elnézni a körülötte békésen legelésző - fürdőző állatokat.
Most meg teljesen kiábrándító az a Mongóliai ellen-bolond jellegű története, amit Viola nem tudom, honnan halászott ki, mert eddig ne is tudtam róla. Sajnálom.
Nagyon, nagyon sajnálom, hogy a legjobbjainknak ennyire nincs semmi magukhoz való humorérzéke.
Jó lenne, hogyha valaki venné a bátorságot és oda adna neki egy Hamvas Béla kötetet, emelyben az Aelqin c. esszéje is szerepel.

Illetve, ha megmutatná neki azt, hogy létezik egy ilyen szempont ás elvárás is, és ez nem holmi, a reális érdemek felett finnyásan fanyalgó személyek szempontja, hanem olyanok vallják, akik maguk is igyekeznek az életüket értelmessé és komollyá tenni, tehát "az asztalra is letenni valamit". Még ha nem is világrekordokat, hanem a testi-lelki-szellemi egészségre való törekedés mellett, egészséges gyermekeket és általuk írt, és remélhetően hasznos könyveket-

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.30. 23:57 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Szerintem, Violának ez az utóbbi, de eredetileg is, tulajdonképpen általa felvetett, nagyon fontos, sőt, egyeseknek igen is:nehéz és igen is: súlyos témának ez a részletes kifejtése, végül is - szerintem! - eléggé kimerítette az ide vonatkozó megfontolni valókat, és igen is, nagyon fontos és komoly alapigazságokat írt le, fejetett ki elfogadható - értelmesen.

Az árnyalatokról még bizonyára lehet vitázni, de hajba kapnunk :lol: tovább most már nem kell!
Én legalábbis úgy érzem, hogy hálával tartozom neki, amiért ezeket ennyire világossá tette végre, mert az igazság az, hogy eddig csak a lelkemmel és az intuíciómmal értette meg, hogy igaza van és ezt így kell csinálni és, hogy ez most már nem lehet egy újabb tévút, de most már megértettem az értelmemmel is.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.31. 21:37 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4221
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Marika,

nagyon jókat, de főként hasznosakat és mélyen-belátni való dolgokat írtál! - Köszönjük.

Más is megírhatja mind a nézeteit, mind a tapasztalatait, akkor is, ha családban élnek és akkor is, ha nem. Az elváltak pl. az emlékeiket..., és ha gyermekkel maradtak, akkor azt is, hogy milyen, amikor egy személyben nőnek is kell lenniük, meg férfinak - édesapának is. Nekem ez nagyon nehéz időszaka volt az életemnek, főként, hogy volt amikor három kislányt kellett gondoznom és irányítanom, akik közül éppen a legkisebb volt a legkényesebb és leganyásabb... - A szívem most is szorul el... De írni már nem akarok erről, mert ezeregyszer megtettem. De tanulhatunk is, az egymás tapasztalataiból, amennyiben azok metafizikai alapokon vannak kifejtve. Úgy tehát, ahogy azt Marika tette.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 10 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO