ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2022.12.01. 22:15

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 28 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2019.01.18. 20:52 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 789
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Az utóbbi időben többször gondolkodtam afelől, hogy végül is a női-feleségi öntudatomat mivel tudnám erősíteni, hogyan tudnék egy igazi, jó, erős, stabil és igazi "női öntudatra szert tenni" illetve hogyan erősíthetném meg a női öntudatomat...

Sok gyötrődés, kísérletezés után végül egyre biztosabbá vált a számomra az, hogy a hagyományos, klasszikus női-férfi munkamegosztás, a klasszikus női "szerepkör" a legmegfelelőbb arra, hogy egy nő a női öntudatát megszerezze, átélje és ezzel magát az ő eredeti táplálói - gondozói élethelyére vissza helyezve, a sok hamis funkció-gyakorlástól megszabadulva - tehát lelkileg és valóságosan is felszabadulva! - a helyere kerülés ráadásaként - és áldásaként... - , a számtalan párkapcsolati és a szintén abból adódó, egészségi problémájától is meg kellene, hogy szabaduljon...

Ahogyan ezt fejtegettem Szilárdnak, ahogy próbáltam elmondani, hogy mit érzek és milyen megoldást szeretnék, vagyis, tulajdonképpen azt, hogy biztosra tudhassam, hogy a férjemnek megfelelek... Ennek a bizonyosságnak elemi feltétele van, amit az őseink jól tudtak, ismertek. Szóval ahogyan ezt fejtegettem Szilárdnak, másnap ő is felidézte, hogy egyszer valakitől hallotta, hogy a székely tradíciókban is egy alap-"szabály" volt ide vonatkozóan. Hogy tehát az volt a rend és a tradíció, vagyis a székely szokásrend egy házasságban, hogy "az asszonyé" az a munka, amit az ajtón belül, a házban szükséges elvégezni. Illetve, és esetleg, a ház körüli könnyebb fizikai munka. És a férfi munka az, ami a ház ajtaján kívül van. De, persze ez úgy, hogy amikor kell valamiben segítség, akkor természetesen segítenek egymásnak" a személyes hatáskörökön kívül is.
De egyébként nem volt szabad egymás dolgába beleavatkozni, sőt: még bele szólni sem! (A férfinak sem...) Tehát, a nők nem szólhattak bele a férfiak dolgába, munkájába, a férfi-ügyek rendezésébe, tehát a tárgyi gyarapodás tervezésébe, ami szintén férfi munkának számított. A férfiak pedig nem szólhattak bele abba, ami a ház ajtaján belül zajlott, tehát az asszonyoknak a dolgába. Szilárd azt is említette, hogy így erről elmélkedve figyelemre méltónak tartja, hogy a két szimbólumot, a férfit és a nőt (a férjet és a feleséget) jelképező Napot és Holdat a székelykapukra kitették (belefaragták), és ez a fába faragott, tehát egy életre szóló, és "örök emlékeztető" szimbólum-páros, nyilván arra is szolgált, hogy mindenkit emlékeztessen erre a rendre, szabályra, sőt íratlan ősi törvényre! Nagyon fontos elv kellett ez legyen tehát, ha még a székely kapukra is felfaragták...

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.19. 16:27 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4220
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Nemes Gabika, megkérdezte a rá jellemző, diszkrét - nemességgel, magánlevélben, hogy:

"Dátum: Sat, 19 Jan 2019 12:53:00 +0100
Feladó: Gabriella Nemes <nemesgabr@gmail.com>
Címzett: Kozma Szilárd <kozmaszilard@gmail.com>


Jól értem, hogy két dologról van szó: az egyik, hogy Viola úgy érzi, hogy a feleségi és anyai mivolta érdekében szükség van házimunkázni; és hogy ahogy neki nem szabad beleszólnia a te férfi munkáidba, úgy neked sem szabad beleszólni abba, hogy Viola hogyan végzi az ő házimunkáját?
Bocsánat de ez a hozzászólás most nem annyira világos és a te Facebook kommentátor is inkább összezavar a mondanivalót illetően.

És ln egyelőre, ezt válaszoltam:
Gabika!

Tedd fel ezt a kérdésedet bátran a logoszra, mert ez az egész, aminek az alapos - az alapokhoz vissza- és az Istenbe mindkettőnket, a korábbiaknál sokkal inkább bekötő meglátás nekünk is, teljesen új, és a bővebb kifejtéshez valószínű, hogy agy video-felvételre lesz szükség. Mondom, Viola jött rá és már teljesen bele is vetette magát, ezért nem is írt róla többet, mert nem volt ideje, hiszen még egy teás fazekat sem enged nekem elmosogatni... Én viszont egyenesen félek ennek a metafizikai gyökerű helyességét fejtegetni és hangoztatni nélküle. Talán nem kell neked elmagyarázzam, hogy miért... Hiszen fogadom, hogy a legtöbb olvasó, aki nem rendelkezik horoszkóppal, sőt, talán még azok közül is, akiknek van ilyen, bizonyára többen meg vannak győzővé arról (De legalább is, meg van bennük ez a gyanakvás), hogy ezt a tisztességtelen "szexista" elméletet, én eszeltem ki az eddig elé, jól elrejtett basáskodó - zsarnokoskodási vágyaimnak, a szabad kiélési lehetőségét biztosítani hivatott, fondorlatos elméletként.

Barátsággal: Szilárd

(Nem vártam meg tehát, amíg Gabika a kérdést ide is felteszi...)

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.19. 16:50 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 789
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Gabika!

Igen, erre gondoltam. Illetve, hogy ő ne szóljon az én dolgomba, azt én nem így fogalmaztam meg, én "csak" kifejeztem azt az igényem, hogy én meg akarok felelni háziasszonyként és háziasszony akarok lenni. És inkább bizza rám az egész háztartást és mondja meg az igényeit, kéréseit, de én szeretném ha teljeskörűen enyém lenne ez a terület.
Nem mondom azt, hogy ez minden nőre érvényes kéne legyen, mert akinek van nagy tehetsége elhivatottsága valamilyen társadalmi szintű önmegvalósításra, illetve akinek ilyen jellegű életfeladat kiolvasható a horoszkópjából, az menjen és a tehetségének megfelelően vállaljon egy hivatást. (Lásd.: pl. Morvai Krisztinát, aki amelett, hogy édesanya, kiváló politikus)

Az asztrológia továbbra is épp olyan fontos számomra és bármikor szívesen elemzek, vagy adok tanácsot hozzámfordulóknak... De talán azért, mert négyesházas karmám van, nőként nagyon fontos, hogy teljeskörűen enyém legyen a háztartás, tehát klasszikus feleség lehessek... Enélkül, sok karmikus problémámat nem tudom oldani, pl. konkrétan értéktelennek érzem magam... nagyon szerettem volna magam valamiben megtalálni. Azt már korábban is észrevettem, hogy ha belegondoltam abba, hogy esetleg így maradok, hogy nem szeretem és nem bírom a házimunkát, de valamivel jól keresnék pénzt, akkor fogadnék-e bejárónőt, vagyakarnám-e, hogy valaki más besegítsen és az az igazság, hogy ez engem zavarna... Persze a lányokat nem tiltom el a házimunkától :D erről szó sincs, de pl. ha másra is vagyok vagy lennék szorulva, az zavarna.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.21. 12:09 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4220
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Itt bővebben kifejtjük a "felfedezést", amivel az őseink tisztában voltak tulajdonképpen...

Rám mindenképpen nyugtatóan hat ez szerint élni:

https://www.youtube.com/watch?v=Hj9o2Il ... ture=share

Próbáljátok ki ti is, és írjátok meg a tapasztalataitokat, véleményeteket.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.28. 14:48 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 234
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Kedves Szilárd és Viola!

Először is hadd mondjam el, hogy ez egy fontos dolog, mármint hogy a Holdat és Napot szimbolikusan egymás mellé kell helyezni a családokban. Talán hallottatok már Kassai Lajos lovasíjászról, aki egy hasonló gondolatot fogalmazott meg egy videójában. Ő nagyon tradicionális életet él, tanyán, és a feleségét méltatta, aki neveli gyermeküket és ellátja a háztartást, beleértve a ház körüli munkákat is, például elmondja, hogy az, hogy egy asszony kiválasztja, hogy melyik baromfit vágja le aznap és le is vágja, az egy nagyon komoly munka és teljesen egyenértékű azzal, hogy ő meg lóháton hajtja ki a jószágot legelni. És hogy az asszonynak nincs és nem kell több dolga legyen ennél, mert neki az az otthon, ahová hazatérhet és ahol a felesége meleg étellel várja őt.
Nálunk egyébként nagyjából ez a megosztás megy, mivel hat órában dolgozom és jobbára itthonról. Így van időm megcsinálni a házimunkát és ételt is főzni, valamint a gyerekekkel foglalkozni. Van nálunk egy kis házon kívüli munka, mivel a ház lakói végzik az udvar és a lépcsőház takarítását, azt már a férjem csinálja. Ezen kívül ő magától és szívesen jár szülői értekezletre. Itthon mindent megbarkácsol, és tanul a gyerekekkel ha kell.
Én azt gondolom, nálunk jó így a munkamegosztás, mivel alapvetően én vagyok az otthon melegének biztosítója, és nem is nagyon tudom ezt kiengedni a kezemből, egyszerűen azért, mert aki nincs benne napi szinten, az nem tud csak úgy ad hoc önkéntesen becsatlakozni. Például ott van a tavaszi-őszi gyerekruhaátválogatás. Mi jó még, mit szedjek elő, mit kell venni esetleg, mit ajándékozzak el... ezt hiába bíznám a férjemre!
Mivel engem Bika anya nevelt, és én is Bika karmás vagyok, én hogy úgy mondjam, készen jöttem a házasságba, mindenféle elvárt sőt el nem várt képességek birtokában (úgy értem, anyukám még varrógépen varrni is megtanított, van varrógépem is), ezért számomra talán épp az a feladat, hogy ne rendeljem az otthon melegének biztosítását mindenek felé.

Ugyanakkor meg kell mondjam, ez a felvétel azért eléggé "rétegfelvétel"... nem hiszem, hogy túlságosan sok családban lenne ilyen probléma. Úgy értem, itt két dologról van szó, az egyik az, hogy igenis, meg kellene teremteni az otthoni női munka megbecsülését, hiszen ez hiányzik a mai modern társadalomból. Ez egy legitim felvetés, amit például a Nagycsaládosok Országos Szövetsége folyamatosan képvisel.
A másik viszont, hogy azt gondolom, nagyítóval kell keresgélni azokat a férfiakat, akik ki akarják venni a feleség kezéből a mosogatórongyot.... :-). A legtöbb családban inkább a fordítottja vezet állandó feszültséghez, tehát hogy a férfi nem akar még szülőire se menni.

Valamint, még azt tenném hozzá, hogy Violának azért mégsem 3-4-5 kisgyermekről meg egy konyhakertről kell gondoskodnia, hanem nagyjából Ividőről és Szilárdról, a többi lány már szinte önjáró. Így én azt gondolom, hogy igenis meg kell tanulnia azt, hogy amellett, hogy háziasszony, az asztrológiai tevékenységét fenntartsa. Már csak azért is, mert a felesleges szabadidő rendkívül káros tud lenni a magunkfajtának...

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.29. 11:34 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 789
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Gabika!

Először a lovasíjász témájához szólnék hozzá. - Én nem tudom, hogyan él ez a férfi, eddig számomra az sem volt világos, hogy van felesége, de ezek szerint nem a szellemi társa, ami szerintem pedig alap, már, ha valaki magát szellemi embernek tartja. Persze, lehet, hogy az a feleség tényleg nem annyira szellemi beállítottságú, de azért mégis csak szellemi közösségben, közös szellemiség szerint élnek, ezért nem értem, hogy miért van így elrejtve, miért van ennyire háttérben... Másfelől ez a dolog a tyúk kiválasztásával és levágásával, mint "komoly munka" elég távol áll a spiritualitástól, tehát ebben messze nem tudok egyetérteni a lovasíjászunkkkal.

Tanácsolod, hogy meg kell tanuljam az asztrológiai tevékenységet is beiktatni... Az az igazság, hogy ez mindig is így volt. Azért is jöttem Szilárdhoz, lettem a társa, mert egyébként is mindig jár az agyam, és mert pl. beszélgetni jóformán nem is tudok másról :D... Az ősztől is voltak nagy horoszkóprendeléseim, mind elég nehéz eset. Tehát ez nem probléma. Nekem mindenben a céltudatosság, önuralom, összeszedettség, döntésiképesség, határozottság, átgondoltság, helyzetmegítélés a gondom... mondhatni spirituálisak problémáim, és ebből fakadó teljesítmény és állóképesség problémáim vannak.
Pl. ezért is éreztem azt fontosnak, hogy konkrétabban és egyértelműen a háztartásban elsődleességet vállaljak. És amúgy is problémás a munka megosztottság, mert nem lehet annyit a másiknak szólogatni, igazodni, amikor a másik egy ekkora családra keres és mellette ír és könyveket ad ki.

Igyekszem megvalósítani, hogy pl. írjak, vagy készítsek önállóan videókat, de valahogy ez nekem nem megy, nem érzem magam olyan kiforrottnak, sem olyan termékenynek ilyen szempontból. Horoszkópot fejteni szeretek, felkutatni információkat szeretek, ezt a részét szeretem az asztrológuskodásnak, de itt is tudom, hogy nem kisujjból rázom ki, nem rutinból csinálom, oda kell figyeljek és komoly szellemi munka, és felelősség.
Én úgy érzem, hogy ez nekem így 34-35 évesen, az én sorsomban, kríziseim, tapasztalataim után még nem a termékeny írás és előadás időszaka. Másrészt, én saját magamnak is elég nagy feladat vagyok :) szellemi munka szempontjából, és amíg ebben nem érzem azt, hogy igazán nagy munkát végeztem, addig tényleg, én úgy érzem az a maximum, hogy a Szilárd által elővett témákhoz, aktualitásokhoz, az ő felfedezéseihez stb.-hez hozzáteszek keveset, igyekszem részt venni. Ennél többet, ezen a téren, nem tudok és nem is hiszem, hogy életfeladatom lenne úgy kb.: 42-45 éves koromig, persze, ha valamiről tényleg nagy felfedezésem van, és "megszáll az ihlet" én nagyon szívesen állok vele elé...
De ha nincs, akkor nincs. Egyelőre az érdekel, hogy minél jobb asztrológus lehessek és aztán jön a saját munkásság írásban, előadásban. Talán. Nekem ez a logikám.
Egyébként a fejlődéshez hozzátartozik az, hogy nyilvánosan is állást foglaljuk, jelt adjunk magunkról. Ezt tudom, és elfogadom. De mindenkinek van olyan időszaka, amikor ettől visszavonul valamennyire... És nekem van bőven gyakorlati életfeladatom, az egész képletemben legtömötebb a négyesházam, karmaponttal, és mellette a két másik elzárkózós házam is kiemelt: 8: ház Lilith-tel, a 12. ház Nappal.
Tehát nálam éppen az is kérdés, hogy mennyit kell a külvilággal és a szerepléssel foglalkozni, egyáltalán. Én úgy vettem észre, hogy ennek nem sok köze van ahhoz, hogy kapok-e horoszkóp rendeléseket, mármint, hogy nem azon múlik, hogy mennyit írok, vagy beszélek nagy nyilvánosságnak publikált formában.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.29. 11:35 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 789
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Remélem, valamelyest eloszlathattam a félreértéseket.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.29. 12:40 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4220
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Én korábban fogtam hozza a válasz-íráshoz (Külön a Word-ban fogalmaztam meg, mert a téma erősen kényes, és könnyen félreérthető!), de látom, hogy Viola megelőzött... - Remélem, nem sok dologban látszik úgy, mintha ismételném:

Kedves Gabika!

Amint láttad is talán, a bejegyzésedet meg”tetszikeltem”  , és azóta, hogy a horoszkópodat elkészítettem, talán még mielőtt a tanítványom lettél, egy komoly barátság szövődött közöttünk. Ezt nem is neked írom, hanem azoknak az olvasóknak inkább, akik erről nem tudnak, mert az információ-közlési sűrítés kényszere miatt, talán úgy fog kinézni ez a hozzászólás, minthogyha a kellettnél erősebben helyre akarnálak tenni, holott, csak a felmerült helyzetet akarom, minél hamarabb és tehát, lehetőleg sűrítve, tisztázni.
A hozzászólásodban sajnos egy olyan példát hoztál fel, amit én egy és egyáltalán nem tartok követni valónak, sőt, még csak nem is helyeslem és senki számára nem ajánlom. Kassay Lajos lovas-íjász tevékenységét már az első róla szóló videók óta követem és a fél-metafizikai filozofálgatásai is, elnyerték a tetszésemet, sőt egyre szimpatikusabb lett a számomra, éppen addig a videó-felvételig, amelyre te is utalsz bizonyára, és, amelyben azt kellett látnom, hogy Kassay Lajos ül egy asztalnál Kalo Jenő és Püski István barátaival (nem többen!), csendesen iszogatnak és beszélgetnek. Ez rendben is lenne, én is szívesen innék meg egy sört a barátaimmal, hogyha lenne erre időn, még a munka és a családdal való törődés mellett. De a napi munka mellé, most még be jött az is, hogy István meg én sorra adjuk ki a könyveinket, amelyeknek az anyaga eddig a számítógépeinkben szunnyadt, ami eléggé lefoglal, Berci meg valamiért, ami nem ide tartozik most, úgy látta jól, hogy a rendes munkája mellett, plusz kiegészítő munkát is vállaljon.
Szóval, a három jó barát, a Makovecz stílusban épült, szép és kellemes Kassay-kúria étkező csarnokában, barátian beszélget, és mondogat csendesen, ahogy az spirituális igényű személyekhez illik, a laikusok számára, néha talán furcsa dolgokat (Például Kaló Jenő, Kassainak a barátkozás szellemét méltán dicsérő fejtegetésére, valami olyasmit válaszolt, hogy „Mi öreg lelkek vagyunk, akik már rengeteg inkarnáción túl vagyunk, amelyek közül néhányat bizonyára együtt töltöttünk… :o ) miközben a három szorgos kezű és energiával teli nő, szusszanásnyi szünet nélkül, körülöttük sündörög és tüsténkedik, éppen, hogy nem nyüzsög látványosan.
Mondhatom, hogy ezt a férfi-vendég- és gazda kiszolgálást, számomra iszonyú zavaróan tették, hiszen inkább az általam ismert férfiak beszélgetésére lettem volna kíváncsi. De a három asszony éppen azt csinálta, amit az ugyancsak Bika Lilithel rendelkező anyám szokott hajdanán, a valamelyest zsarnoki – basáskodó természettel is megáldott nevelő apán és a vendégeink körül, amikor nálunk éppen ilyen féle vendégség volt. És elég gyakran volt. Ilyenkor én inkább a felnőtti beszélgetést szerettem volna hallgatni, és azt láttam, hogy a vendégek is, bizony már feszélyezik magukat, nem csak attól, hogy anyám az állandó kínálgatásával megszakítja őket a társalgásban, a mondanivalójuk kifejtésében, hanem azért is, mert már ők sem voltak hozza szokva, az ilyen mértékű úri kiszolgáláshoz. És akkor azt kell látnom, hogy a felvilágosult Kassay-nál, szóról szóra ugyanaz folyik, ráadásul hatványozottan! Ráadásul nem egy házasszony leste az „ura” és a vendégek felmerülő szükségeinek az azonnali kielégítését, hanem három „fehér-nép”.

Nos, kedves Gabika, bármennyire is lenne ez a férfi- és vendég kiszolgálás egy „Bika természetű” személy számára helyes, én nem engednék meg senkinek ilyen idegesítő (voltaképpen engem megaláz!) alázatoskodást, miközben én a barátaimmal beszélgetek. És nem csak azért, mert rém idegesít, amikor beszélgetek és akár a legnagyobb diszkrécióval is, de elvonják a figyelmemet a folyó témától, de, az én számomra már rég óta, egyáltalán nem azt jelenti a "háziasszonykodás", és a háziasság, hogy nők ilyen, a számukra megalázó módon kiszolgálják a „náluk, bizonyára sokkal fontosabb témákról cseverésző” férfiakat. A mi baráti körünkben ilyesmi nem csak azért nincs, mert zavarná a társalgást az ilyen kiszolgálás (Pl., a félig kiivott poharak újratöltése.), hanem ezért, mert nálunk a társalgásban a nőknek – feleségeknek – szeretőknek, „kötelező” módon részt kell venni. Ők számunkra ugyanis, az élet dolgaiban és a metafizikai kérdésekben velünk arányosan tájékozódott partnereink, és egyáltalán nem a szolgálóink. Olyan élettársak és olyan nő nemű barátok, akiknek a véleménye éppen annyira fontos, mind a férfi-barátainké! (És bizonyos témákban, persze, még annál is fontosabb!)
El sem tudom képzelni azt, sőt, felháborítónak tartom már a gondolatot is, hogy én beszélgessek Bercivel, vagy Istvánnal pl., miközben Marikához vagy Kingához, meg Violához nem intézhetek kérdést és nem hallgathatom meg, illetve, ő, és ők nem kérdezhetnek bármit tőlem, vagy tőlünk, és mi nem éppen olyan kimerítően válaszolnánk, mint ők nekünk, azért, mert ők azt kell lessék, hogy fogyott-e ki a bor vagy a sör a poharunkból, mint az általam fentebb inkriminált Kassai féle vendégfogadáson. Ez a középkori szokásrend - betartás, nem, hogy röhejes azon a spirituális – evolúciós szinten, ahol mi élünk, hanem egyenesen iszonyatos!

A másik két példa, amit felhoztál Kassaival, illetve Kassay-néval kapcsolatosan, az hogy maga választja ki a levágandó állatokat és ő is vágja el a torkukat, és persze, ő főzi – süti meg azokat. Talán nem kell mondjam, hogy mennyire kiábrándító volt a számomra, az, amikor e videó keletkezése előtt sokkal korábban, egy vele készített interjúban, Kassay elmondta, hogy ők megölik és megeszik azt a sok állatot, amelyeknek a gondos és szeretetteljes gondozásáról és „tartásáról” Kassay olyan meggyőzően beszélt.
És ráadásul az, hogy még a felesége, tehát az életadás és a szeretet megtestesítője kell csinálja ezt…, és az mennyire helyes lenne metafizikailag…. Nos, kedves Gabika és kedves olvasók: E helyen be kell vallanom, ahhoz, hogy megszabadulhassak a kenyérevéstől, amire azért volt szükség, mert a kenyér rá tapadt a vastagbelemre és nagyon megnehezítette a székelést, ami sokszor elrontotta az éjszakai pihenéseimet, és ami azért volt nehéz, valamikor régen gyomorfekélyem volt, és annak nyomaként, ha nem nyomta meg az étel a gyomromat, folyton éhségérzettel kellett küzdenem, én is vásároltam az elmúlt hetekben három ízben is, kolbászt, meg olcsón kapható csirkecombot a boltból. Az utóbbival együtt főztük meg az én számomra külön a sűrű zöldséglevest, hogy a hús nyomhassa a gyomromat a kenyér helyett. Ezt azért írom, mert szeretem, ha nálam minden fel van tárva, és nem lehet szó demagógiáról. De mondom, csak három alkalommal, és nagyon remélem, hogy többé erre sem lesz szűkség, mert az utóhatások (És fürdőszobai szagok... :lol: ) nagyon kellemetlenek.

Ennek ellenére viszont, mindazt, amit e portálnak a táplálkozás-rovatában leírtam és Viola is leírt, továbbra is fenntartom, kiegészítve, a következőben leírt, soha el nem felejthető élményeimmel: Én ugyanis, sokszor kellet csirkét és tyúkot és kakast vágjak gyermekkoromban és fiatal férfi koromban is, amíg tömbházba nem kényszerítettek, mert az anyám soha nem tudta megtenni. Nos, azoknak az állatoknak a kezeim közt lefolyó haláltusája, a kezem közti halál-vergődése, az életben maradásért való vergődése örökre az emlékezetemben marad. Nem kívánok senkinek egy ilyen élményt, a legkevésbé a gyermekeim anyjának nem!

Ady Endre írta valahol, hogy „Nekem a más költő példák némák! Nos, nekem az ilyen Kassay féle példák nem csak elvetendőek, hanem egyenesen megvetendőek. Mert, számomra az teljesen normális, ha a szomszéd húst eszik és akár csirkét is vág, vagy kiszolgáltatja magát a feleségével és a lányával. (Noha az utóbbit kötve hiszem!) Ez van majdnem az egész emberiség szintjén, a civilizációnak ezen a fokán, ezen én nem tudok változtatni. De azt, hogy el tudjak fogadni és személyes példaként használni bármilyen spirituális vonatkozású „bölcsességet” is az ilyen személyektől…, azt ne kérje tőlem senki sem.

Ami Violának a dolgait illeti, ő nem csak nekem és Ividőnek viseli családanyaként ettől kezve a teljes gondját, hanem Turulának is, mivel ő is velünk egy lakásban van, és amint mondtam már: a heti három román óra mellett, amit az itteni magyar gyermekek pluszban tanulnak, a mieink még plusz hat órát tartózkodnak az iskolában, szakórákon, és persze, néha itthon is rajzolniuk, festeniük kell. Tehát gyakorlatilag nincs ahogy az önállóságra való képességüket, amelyre tanítottuk, és amelyet gyakorolnak is vakációkban, ilyenkor hasznosítani tudják, mivel a heti 9 órával pluszban, tanulásra is, alig marad idejük. Ráadásul neki telefonálnak, hogy mikor és hova jönnek – mennek, annak érdekében, hogy én lehetőleg ne kelljen még azzal is foglalkozzak, azt számon tartsam és így állandóan megszakítsam a munkamenetemet. De a ruha – cípő és egyéb gyermeknek és lányoknak szükséges holmi bevásárlását is vele intézi az egész, és a lelki és az egészségi gondok is, csak akkor kerülnek hozzám, hogyha ő ás ők azt együtt nem tudják elintézni.
Abban viszont, igazad van, hogy a maradék idejében ő is nyugodtan folytathatja még az asztrológusi tevékenységét. Sőt, azt éppen azért szükséges, mert nekem szellemi partnerem is, és a legjobb barátom is kell legyen a feleségem és nem a kiszolgálóm, ahogy ez Kassaiéknál van a vonatkozó Videó szerint. Erre nekem szükségem van, ebből nem engedek. Inkább vissza követelem tőle, a mosogatásba és a takarításba való részvételi lehetőségemet!
Ezek alapján, úgy gondolom, hogy azt is újból lehet gondolni, hogy ez, ami nálunk most éppen, és ily hirtelenséggel felmerült, és megoldást nyert, mennyire csak réteg-probléma? Hiszen a mai, már cseppség – koruktól a káros liberális – demokratikus szellemben nevelt lányok és nők, egyenesen utálják a házi-munkát és ki kérik maguknak, hogy őket bárki is vissza küldje a fakanálhoz. Szerintem tehát, az egyik véglet ez, a másik véglet a Kassay féle példa. És a magoldás középen van, és a „felek” tisztességes megegyezésében.
A lényeg az, hogy a nőknek erősödnie kell, a pozitív mágikus (családanyai) képessége, a képzeletvilágának az önkéntelen mágikus ereje, ha a gondoskodó – tápláló feladatkörből sokkal többet tartanak meg maguknak, mint ahogyan az, az utóbbi 30 - 50 évben szokássá vált, és nem pl. számítógépezéssel, internetezéssel és "okos-telefonálással" :) :lol: töltik az idejüket majd családanyákként, mint ahogy azt a gyermekeim osztálytársai képzelik, a denaturált nevelésük hatására.
És még valami, ami miatt Kassayt nem tartom sem a magam számára , sem a ti számomra egy jó példának (Maximum a farmerek és a paraszt-gazdák, és persze, a fanatikus és együgyű sport-emberek számára.). „Egy gyermek, nem gyermek, két gyermek is alig gyermek…”

(És ez alapján, tehát,. Ti., hogy a nagy íjaszás és sok rekord-döntés közben, csak egyetlen gyermeket volt képes gondozni és nevelni – De a látottak alapján meg kockáztatom, hogy ő azzal aztán tényleg nem bajlódott egyáltalán, hanem teljesen a feleségére hagyta…, - én Kassy-t, az Orbán kormány vonatkozó erőfeszítései ellenére is, számbelileg még mindig sorvadozó magyarság számára sem tartom követendő, tehát: jó példával elöljáró személyiségnek. Ahogy Hamvas állítja Csuang – Ce nyomán: a szentek egyenlő értékűek a rablógyilkosokkal, mert olyan rendkívülien kivételes életet folytatnak, ami a normális – köznapi ember szárára nem csak, higy nem való, de követhetetlen!)

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.29. 12:51 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 307
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Kedves Mindenki!

A lovasíjászról készült filmet láttam én is. Tökélyre fejlesztette a képességeit, kötélen egyensúlyozva is eltalálja nyílvesszővel a távoli célpontot, amihez saját bevallása szerint nagy-nagy belső harmónia szükséges.

Ez szerintem is így van. Valószínű, hogy női társ nélkül ezt nehezen tudná megvalósítani.
Másrészt eszembe jut a természet, hogy ott a hím egyedek azok, akik harcolnak, hivalkodnak és ennek megfelelően feltűnőek, a nőstények a jelentéktelenek. Mégis őket kell meghódítani, mert ha ez nincs meg, akkor a nőstény jobbat választ.
Valahol az embereknél is az lenne a természetes szerintem, ha az egész zsákmányszerzős játék a család és azon keresztül a földi rendeltetésünk ügyének lenne alárendelve.
Ehhez képest én azt látom, hogy a nagy többségnek nem ez a célja. Ezért igazat adok Gabinak, mert a magyar családok többségében fel sem merülnek ilyen problémák, mint ami Violánál, hiszen sokan nem is arra törekszenek, hogy vállalják azokat a feladataikat, amiért születtek.

A ma reggeli rádió adásban például az került szóba, hogy ha valaki szereti a párját, akkor megmondhatja-e neki a hibáit és ha igen, hogyan... ha az felszedett magára 20 kg-t vagy nem jár rendszeresen fogorvoshoz, esetleg ritkábban mos hajat a kelleténél, viszont egészségtelen dolgokat eszik.
Azaz egy folyamatos zsákmányszerzés az életük, ha pedig a társ már nem elég kívánatos, akkor ki lehet lépni és új társat "lőni". Ahogy a nők sem hajlandók háttérben, otthon maradni, sokan nem tekintik céljuknak a gyermekszülést, vagy ha mégis "bevállalják", akkor már 1-2 gyerekre is vagyonokat áldoznak. Mert kell ugye közös ház hitelből, a gyerekeknek minden legyen új, a millió kozmetikai cucc elmaradhatatlan! Az autós ülés legyen a legjobb, mert úgy biztonságos sokak szerint...ahogy a betegségekre is egyből kilószámra szedik a gyógyszert.
Tisztelet a kivételnek, a sokgyermekes családoknak, akik képesek a természet közelében és azzal harmóniában élni...de még náluk is sokszor általános a húsevés, a gyógyszerszedés, kávézás, alkohol fogyasztás. Kevés olyan magyar családról tudok, akiket ezek ellenére elkerültek a betegségek és ahol sokan elérték volna a 84-100 éves kort, egészségben.

Sok ember ébred fel és él tudatosan, egészségesen, de egyedül. Vajon miért van az, hogy családban olyan sokan megzavarodnak és nem találják a helyüket és a feladatukat?
Viola, szerintem hiánypótló a felvetésed és hogy foglalkozol ezzel a témával nyilvánosan is, mert szerintem elveszett ez a női érték, a rendeltetésünk és a feladataink tudatosítása és gyakorlása a legkisebb közösségünk, a család szintjén.

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.29. 13:40 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 789
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Én úgy vélem, hogy ez cseppet sem "réteg"-probléma, sőt, ez egy lényegi, szakrális probléma, amin az egész modern társadalom, kapitalizmusostól, iparosodásostól, feminizmusostól együtt elcsúszott... És én sok olyan nőt tudok, aki végigdolgozta a fiatal 20-as, 30-as, 40-es éveit és később szomorú időskor elé nézett, amiért nem volt igazán feleség és anya, csak fél-szívvel, mert a munkahelye mellett csak ennyire tellett neki... Ez szerintem, egy nagyon is, általános és égetően megoldandó, "globális" probléma kezd lenni!
Persze, ez nem azt jelenti, hogy a spiritualitással nem különösebben foglalkozó, 10-20 - 30 évet háziasszonykodó családanyák, akár 3-4-5 gyermekkel biztosan megértették, hogy miért is fontos a napi ételről és az otthon tisztaságáról, rendezettségéről gondoskodik, mert ilyen háziasszony Bika karmást is láttunk már megőrülni és tragédiába torkolló házasságot "építeni". Tehát nem arról van szó, hogy én az asztrológiától léptem volna hátrébb és onnan venném el az időt plusz házimunkázásra, szó sincs róla. Habár amikor a videót készítettük, akkor még annyira új volt az egész "ötlet" és "ráérzés", hogy így hangozhatott a videón, igazából arra utaltam, hogy ami nem megy nem erőltetem, és előbb legyenek tisztába téve nálam és bennem az alapok, aztán majd jön magától, hogy mikor milyen konkrét írással tudnék és kellene foglalkozni. - Például, erről a témáról is!

Másfelől, megjegyezném azt is, hogy bár a lányok önállóak, és Szilárd sem egy házimunkát kerülő, vagy utáló férj (Sőt!), de a családi élet, ennyi személy, még így külön lakásban is elég dinamikus, ha lehet ezt így mondani. A lányok olyanok, hogy van, amelyik nagyon is szeret sokat beszélgetni és úgy kell leállítani, míg van, akit inkább figyelni kell és próbálni kifürkészni a lelkét, gondolatait :D

Ebből a szempontból, tehát a személyek közti kapcsolat pl. össze sem hasonlítható azzal ahogyan az ember egy munkahelyen igénybe van véve... Volt nekem is néhány egymástól eléggé különböző munkahelyem, munkahelyi konfliktusaim is, és voltak rejtélyes és sejtelmes elvárású főnökeim, de mindez meg sem közelíti az a szellemi-lelki igénybevételt, ami egy családban szükséges, tehát 8 óra a munkahelyen, szellemi igénybevétel szerint, messze-messze nem ugyanaz, mint a családban, és ezt nem negatív értelemben írom, végül is ez is egy ok azok közül, amiért Szilárdot választottam társamnak és amiért vele akartam családot, mert ezt ő is így gondolja, ő is annak a híve, hogy odafigyeljünk a lányokra és mindig legyen idő a szükséges megbeszélni valóra.

Ezzel sokan elfelejtenek számolni, sőt, eleve nem akarják ezt meglátni... Inkább beültetik a kis gyermeküket a rajzfilmek elé, vagy a nagyobbakat hagyják minden szabadidejüket a számítógép előtt tölteni. Ilyenkor történik meg az, hogy a gyermekeknek krónikus (hosszan elhúzódó, állandóan visszatérő) betegségeik lesznek (mert az anya magával sem foglalkozik elég mélyen) illetve, persze kamaszként elhidegülnek a szüleiktől. (És akkor jön a gyermekeket megrontó k. világ szidása, jön a tanárokra és az egymásra orrolás, jön a dögöljön meg Orbán Viktor!) a És ebben én is beleestem néhányszor, mert sokkal inkább külső munkákkal bajlódtam és nem csakhogy nem naplóztam rendszeresen, de pl. annak elsajátítása, hogy az ember elég mélyre menjen a saját karmájának a teljes kiterítésére és a részletes elemzésére, meg a felfedezetteknek a következetes gyakorlati alkalmazására, az is egy komoly szellemi összpontosítási képességet igénylő erőfeszítésbe kerül...
Lehet, akár négy óra hosszát is, naplózni eredménytelenül...
Mind ezzel számolni kell. Én azt vettem észre, hogy pl. annak elsajátítása, hogy elég öntudatos, elég hatékony legyek, végül is hogy a tüzemet pozitívan használhassam (!) - nyilas karma, oroszlán nap és ascendens! - ahhoz fontos az, hogy gyakorlatilag is magasra tegyem a mércét vállaljak többet, és lesz, ami lesz, de ezzel rákényszerítem magam a hatékonyságra, radikalizmusra, célirányosságra... És ez fontos képesség, ezt kell használni belül is, minden belső munkához.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 28 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO