ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2022.12.01. 22:52

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 28 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2019.01.30. 19:21 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 789
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Gabika!

Ez rendben van. Persze, hogy erről, arról, az emberek kívülről is látják, meg belülről is látni, hogy "nem jó, mert ebből ez lesz... abból az lesz..." - Viszont, a nyáron, éppen mielőtt elveszítettem a nagy krízishez vezető lelki és a szellemi egyensúlyomat, kipróbáltuk azt is, hogy Szilárd ne mosogasson és főzzön, vagy takarítson, hanem várjon el tőlem többet és fejtse ki, fogalmazza meg világosan velem szembe az igényeit, aztán csak várja az eredményt. Ezt is én igényeltem tőle, mert éreztem, hogy valami nem stimmel...De ez épp úgy nem működött, mint a korábbi liberális megoldás, ami szerint mindenki úgy veszi ki a részét a háztartásban és az étel-készítésben, ahogy a szükség igényli és az időnk éppen lehetővé teszi. És lássuk be, hogy nem is reális az, hogy ő szervezze nekem, helyettem a házimunkát, ellenőrizzen, stb. És így tovább... (Persze, nem is csinálta..., de az én feminista árnyék-énem, vagy tudattalanom, vagy mindegy...már a tőle kikért eme szélsőséges igényem másnapján alattomban neheztelni, majd lázadozni kezdett.) Tehát, gondolom te is belátod, hogy épp úgy nem megoldás ez, a férfi igény szerinti háztartás sem.
Nem menteni akarom magam, csak megvilágítani, hogy egy dolog, hogy az ember tudja valamiről, hogy az úgy nem jó, de ez még messze nem a megoldás. És azt is, hogy hogyan is várjon el Szilárd többet, mint amit én képes vagyok megvalósítani, ezt azért át kellett gondolni. Legalábbis nálam nem volt megoldás az, mert a nyáron én is csupán ennyire jutottam, hogy várjon el többet ő és határozza meg, hogy mi lenne a dolgom, hát ez nem volt megoldás, mert bár én nem vagyok feminista, de a tudattalanom még keményen az volt a nyáron, és ha jól emlékszek pont attól akadtam ki (részben?), hogy kipróbáltuk, hogy Szilárd kezdje el elvárni és mondani, hogy én mit végezzek el, mit csináljak a konyhában... Mondom, el sem jutottunk a kivitelezésig, mert egy pár nap múlva, már lázadni kezdett a lelkem, amely ahhoz volt szoktatva, hogy otthon csak felháborodni és elküldeni tudtak, ha házimunkát végeztem, vagy éppen elfogadni, hogy na jó, legalább azt se valamelyik szülém kellett elvégezze... Én legalábbis így emlékszek. Ezzel a ritkán fellobbanó lelkesedésemet mondanom sem kell inkább megritkították.

Azért ez a mostani alapállás, szerintem sokkal inkább öntudat-építőbb, tehát, hogy legalább a háztartásban legyek önmagam főnöke, szervezője, és ehhez nagy könnyítés az, hogy eleve az enyém legyen, tehát az én felelősségem első sorban! És ennek az alapállásnak felvételében eddig mindkettőnket megzavart a modern uniszex munkamegosztásos elmélet, konkrétan az, hogy olykor azt mondta Szilárd, hogy ó, ezt hagyjam, ezt, vagy azt nem kell utána elvégezzem, illetve, hogy ez vagy az neki így is - úgy is megfelel - persze, volt rá oka, hogy ezt a politikát válassza! De ezt beláttam én is idővel, ahogy egyre inkább kinőttem lassan, a lassan a liberális "önérzetemből" és individualista szemléletemből.
Ez pl. Nyilas vagy általában tűz karma oldáshoz nem jó, ez az univerzális "felállás" hogy mindenki csinál, amit tud és ér és amit akar... Később, amikor már az ember tud önálló lenni és helytállni, miután jól megjárta magát a saját munkaköreiben, akkor aztán lehet rugalmasabban, és variálgatni, de az alapok meg kell legyenek... Csakhogy! Én nem úgy jöttem, hogy meg lettek volna azok az alapok és ezzel azért sok mostanában felnőtt nő és még több most felnövő lány van így. És nem igazán lehet lényegest fejlődni a modern munkamegosztással... talán ez itt a tanulság.
A modern munkamegosztásos elmélet ott hibádzik, pl. hogy amikor este mindketten fáradtak vagyunk, akkor hogyan kéne eldönteni, hogy ki mosogasson, vagy ki sikálja le a gáztűzhelyet? Szerintem az rengeteg felesleges problémát okoz, ha bizonyos területek közösek és "egyformán felelünk" érte. Ez nem működik. Szerintem. Meg pl. egy fiatal párnál, ha az asszonyka nem tud főzni, és a férj szóváteszi, akkor mindjárt a legkönnyebb válassz, hogy akkor főzz te jobbat... De ha tisztázva van, hogy az a nő dolga, és tiszteletben van tartva, hogy bizonyos dolgokban még kísérletezik, de igyekszik, és épp így pl. a férj sem lesz kinevetve, ha nem ért valamely férfimunkához, de igyekszik, mert tudja, hogy az ő dolga, akkor szerintem mindenki nyugodtabb, megvan a tisztelet egymás iránt, és megvannak a funkciók, felelősségek is! Szerintem ez a lényege a tradicionális női férfi munkamegosztásnak, a két princípium megkülönböztetésének. Tehát ez túlmutat azon, hogy a gyerek hétéves koráig otthon marad az anya és akkor ebből értetődően főz is, mos is... A tradícióban ez a dolog jóval tisztábban jelenik meg, és ezen az alapon pl. az sem feltétlen aranyszabály, hogy a legkisebb gyerek 7 éves kora után egy nőnek feltétlen ki kéne menni a társadalomba és ott keresni munkát. Három-négy gyerekekkel még azért jó a legkisebb 14-16 éves koráig is, ha az anya az, aki elérhetőbb általában, lehet menni hozzá bármikor. pl. Ividőért is én járok, és időnként tanulok vele egy-egy kicsit, mert én jobban ráérek, mert pl. miért Szilárd tanuljon vele, amikor jobb, ha ő naprakész a világ dolgait, a társadalmi eseményeket illetően, és ő jár-kel a világban, ő kell inkább előadjon, könyvet kiadjon, tehát szellemben termékenyebb olyan szempontból, hogy élet-tanításokat adhasson, míg ezt én nem kellene nagy mennyiségben végezzem és sokkal inkább nekem passzol, hogy románt tanuljak Ividővel. Másrészt élvezem, hogy tanuljak vele és ellenőrizzem felszerelését. A lányokkal való ruhavásárlást, persze nem szórakozásból, és női kedvtelésből, hanem tényleg, amire szükségük van az legyen meg, de nem is kérnek annál többet. Tehát én arra jutottam, amire 14 évvel ezelőtt feministaként biztos nem gondoltam volna, hogy valaha ilyet állítok, de igen is, vannak feminin jellegű tevékenységek, feladatok és vannak maszkulin jellegűek... és ez a nemek törvényét ismerve, annyira kézenfekvő, végül is! És persze, hogy fontos a nőnek, hogy a női munkákat végezze, a férfi pedig a férfi munkákat. Tudom, hogy ez is ki volt mondva, de amit most felfedeztünk, az végre egy konkrét irányelv, én ügy érzem, sokkal előrébb vagyunk ezekkel, végre konkretizálódott, jól meg lett határozva a lényeg.


Ahogy Szilárd a videóban is idézte talán, hogy az alkímia első elve, hogy minden csak jól különválasztva funkcionál. Ez a baj a különböző munkatípusok univerzalizálásával és közössé tételével.
Az a szép elképzelés, hogy mindenki azt a munkát végzi, amit lát és ér, valljuk be inkább a káoszelmélet részletének hangzik, de legalábbis szükségállapot idejére, ha vonatkozhat... Én erre semmikép sem alapoznék normálisnak tervezett életet, háztartást. Ez a mikor ki ér rá, ez nem életszerű, mert az ember arra ér rá, amire akar, de honnét tudjam mire érjek rá, ha nem tudom, mi az én feladatom és mi a másé, mit hagyhatok másra, mit nem. Tehát minimum elsődleges munkafelelősnek lennie kell valakinek. Valahol erről beszélt pl. Bedő Imre is, amikor egy előadásában kihangsúlyozta, hogy a felség-terület szó az tkp. felelősség területet jelöl és fontos, hogy meglegyen a családban a nő felség területe és a férfijé is... De ugye, amikor ezt hallottunk sokan csak arra gondoltunk, hogy a férfiak durván meg vannak fosztva a nevelés felelősségétől, feladatától, illetve van, hogy ők maguk ragaszkodnak a nem-nevelés "gyakorlásához" mert bedőltek a pszichológiai humbugoknak.
Hogy gyakorlatilag is kicsit részletezzem: Szilárd csak akkor ténykedik házimunkákat, ha én tényleg nem vagyok éppen itthon, nem vagyok a konyhán és neki kell valami. Ez így rendben. Egyébként az a cél, hogy ő szól, hogy mire van szüksége és én azt minél nagyobb teljességgel igyekszem elvégezni, tehát nem elmaradni azzal. És pl. inkább Turulát kell bevonnom, ha épp egy kisebb segítségre van szükségem pl. délután, és nem Szilárdot, mert neki van más feladatköre, és általában elég sok konkrét feladata is azon belül.

(Ma is főztem, ne izguljon senki, hogy ilyen sokat írtam, azért összehoztam a kettőt, némi Halak karmás csúszással és néhány Kassai Lajosról szóló mondatom összekutyulásával, de azokat is kijavítottam :D)

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.30. 22:34 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4220
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Megvallom, sokáig nagyon örvendtem Kassainak és élveztem hallani, a vele készített interjúkat, elnézni a körülötte békésen legelésző - fürdőző állatokat.
Most meg teljesen kiábrándító az a Mongóliai ellen-bolond jellegű története, amit Viola nem tudom, honnan halászott ki, mert eddig ne is tudtam róla. Sajnálom.
Nagyon, nagyon sajnálom, hogy a legjobbjainknak ennyire nincs semmi magukhoz való humorérzéke.
Jó lenne, hogyha valaki venné a bátorságot és oda adna neki egy Hamvas Béla kötetet, emelyben az Aelqin c. esszéje is szerepel.

Illetve, ha megmutatná neki azt, hogy létezik egy ilyen szempont ás elvárás is, és ez nem holmi, a reális érdemek felett finnyásan fanyalgó személyek szempontja, hanem olyanok vallják, akik maguk is igyekeznek az életüket értelmessé és komollyá tenni, tehát "az asztalra is letenni valamit". Még ha nem is világrekordokat, hanem a testi-lelki-szellemi egészségre való törekedés mellett, egészséges gyermekeket és általuk írt, és remélhetően hasznos könyveket-

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.30. 23:57 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4220
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Szerintem, Violának ez az utóbbi, de eredetileg is, tulajdonképpen általa felvetett, nagyon fontos, sőt, egyeseknek igen is:nehéz és igen is: súlyos témának ez a részletes kifejtése, végül is - szerintem! - eléggé kimerítette az ide vonatkozó megfontolni valókat, és igen is, nagyon fontos és komoly alapigazságokat írt le, fejetett ki elfogadható - értelmesen.

Az árnyalatokról még bizonyára lehet vitázni, de hajba kapnunk :lol: tovább most már nem kell!
Én legalábbis úgy érzem, hogy hálával tartozom neki, amiért ezeket ennyire világossá tette végre, mert az igazság az, hogy eddig csak a lelkemmel és az intuíciómmal értette meg, hogy igaza van és ezt így kell csinálni és, hogy ez most már nem lehet egy újabb tévút, de most már megértettem az értelmemmel is.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.31. 19:54 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 00:08
Hozzászólások: 248
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Halak
Aszcendens: Kos
Személy szerint hagyományos családban nőttem fel, ahol egyértelmű volt mi férfi és mi női munka, s azt tudom mondani, hogy nem a különválasztás jelentette a problémát, mert az megvolt. Más okok miatt voltak a problémák, de ez nem jelenti azt messzemenően, hogy nem jó ez a megosztás, vagy ne lenne alap.
Sőt, Viola legutóbbi bejegyzése juttatta eszembe, hogy valószínű ilyen megfontolásokból van más nyelvekben nem (him nem, nő nem, semleges nem) adva a különböző tárgyaknak, jelenségeknek, folyamatoknak. Látták, s fontos volt nekik a megkülönböztetés. A magyar nyelv valamiért univerzális ilyen szempontból.

Sorba veszem miképp látom folyamatában ezt az egészet, de ettől függetlenül még érdemesnek tartom visszatérni a Viola által elkezdett alapokra is, hogy miért jó ez, milyen példák és ellenpéldák vannak a világban.
1.A munka megosztással egyenértékű, az azt megelőző lelki, szellemi folyamat, amiből kialakul a szándék, vagyis az a belső hozzáállás, amivel az adott (házi)munka, vagy tevékenység el van végezve. A hozzáállás fontosságát nem kell hangsúlyozni, az tulajdonképpen döntő, ha nem is azonnal, de hosszútávon mindenképpen. Ezért jó az ilyen alapokig lemenő átgondolás, mert szellemi szempontból helyre teszi mit miért, mikor teszünk.
Ha ugyanis áldozattudattal (vagy kényszeredetten) végzed a feladatkörödet, abból nem tud kialakulni pozitív öntudat, a pozitív énkép. Ha úgy képzeled, hogy te a sors áldozata vagy, mert azt kell végezned, amit kell, akkor nem tud kialakulni, erősödni a fontosságtudatodból eredő tartásod. Végül pedig úgyis a feladat hárításra fogsz utazni, s akkor még nem is írtam a sorstámadásokról. Belsőleg a jellemedet nem fejleszti az adott tevékenység olyan mértékben, ahogy azt különben tehetné, hiányzik ugyanis a felelősség vállalás érte, nem érzed a magadénak és nem is tudsz azonosulni vele.
2.A második kör, vagy fokozat, amikor már tisztázódva van, az adott terület amiért felelsz otthon, s más csak segít, szívességből, az az, hogy mennyire és milyen minőségben tudod elvégezni. Ezeket egyszerűen el kell végezni, a realizáció kihagyhatatlan, nincs pardon, jól látszik, s következményei vannak annak, ha nincsen elvégezve. Ez az önértékelés mérés következő állomása. Nem kell mondanom miért. Ha egy nő ezen elbukik, nem tud belsőleg igazi társ lenni másban sem. Állandóan önértékelési problémákkal elfoglalva,épp olyan rossz élni, mint a hamis öntudattal, valahol mindig ellenségeket fogsz látni és keresni, vagy értelmetlenül megalkuvó leszel. Ezen a szinten még rengeteg sok minden van, amiről a korábbi években már számos szó esett.
3.Harmadikként, pedig ha már készség és képesség szintjén meg vagyok ezzel, s napi szinten kielégítően működtetem, s fenntartani tudom a háztartást, akkor jön, hogy miként élek vele. Onnantól kezdve hatalom. Onnantól kezdve az, amit mondott Szilárd, hogy felfaragható a kapura, a bejáratra, kinek mi van, hogy itt van egy Nap és itt van egy Hold. (Persze nyilván előtte is, emlékeztető és cél meghatározás érdekében is.) Itt ezen szinten szokott lenni az, hogy ki az értékesebb, ki munkája fontosabb, melyik jobb a női életforma, vagy a férfi stb.. Ha nincs személyes felelősségtudat és bizalom a másik fele, akkor hiába a jó gyakorlati képességek, mert úgyis visszaélés lesz a vége, s menni fog a nagy önérzetes elzárkózás, nyílt vagy rejtett fölényeskedés, hatalmi harc tovább, amelyekbe ez is bele lesz véve.
Mindhárom szintnek megvannak a maga nehézségei, de főképp a rejtett, elsőre nem nyilvánvaló buktatói, értem ezalatt a visszaélési lehetőségeit is, amelyekre külön oda kell figyelni. Ugyanis épp a nehézségek és a visszaélések miatt lesz felrúgva a rend. Ezeket jó tudatosítani s akkor mindenki betudja azonosítani magának, hogy hol szükséges jobban odafigyelnie.

_________________
Mária

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.31. 20:00 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 00:08
Hozzászólások: 248
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Halak
Aszcendens: Kos
Személy szerint abba nőttem fel, hogy az értékes munka a férfi munka. Gyermekkoromban a mi jelképes kapunkon a Nap állott csak. A női munkának nem igazán volt az értéke kimondva és számon tartva. Több oka van ennek, nem megyek bele, de mindkét oldal személyes problémái közrejátszottak. Ezért aztán féloldalas volt a család, amelynek számos negatív következménye volt és van máig is. Persze vannak családok, ahol a nő áll a család közepén, a női teljesítmény jelenteti a család közepét, ilyet is látni. Ezért fontos mégis az kapu, hogy nyilvánvaló legyen mindig és mindenki számára, egyik nem a másik, egyik sem helyettesítheti a másikat s két hatalom van jelen s jó esetben egységet alkot. Nálunk az volt a felállás, hogy a nő dolga, léte olyan mint a fű, nő magától. Természetes, magától értetődő kellett legyen, hogy van étel az asztalon, van rend, tiszta ruha, a gyermekek el vannak látva stb.. Ha nem volt elvégezve, vagy nem teljesen, amiből volt elég, akkor nyílt baj volt, de mindezekért különösebb köszönet, elismerés, vagy pozitív öntudatot nem járt.
Az én szememben a női öntudat ott kezdődik, hogy elvégzem a feladatom akkor is, ha van elismerés s akkor is, ha nincs ezért. Nyilván általában van, s ez jóleső, de nem feltétele az egésznek.
Mindezeknek (valamint az általános társadalmi köztudatnak, meg a karmámnak köszönhetően) én például biztos voltam benne, hogy magamat olyen áldatlan és hátrányos helyzetbe nem fogom hozni a munka szempontjából, hogy munka, feladat bőven, de cserébe nincs más nagyobbrészt csak főleg kritika, hogy ez, meg az, nem elég tökéletes. Ezt láttam, ennyit láttam én akkor, mikor kiléptem az életbe. Ezért aztán sokáig vörös posztó volt csak, ha valaki női és férfi munkákat emlegetett, mert azt jelentette számomra, hogy ki akarja magát szolgáltatni. Vagy azt, másrészről, hogy így fölényeskedik nyíltan vagy burkoltan, ha tekintetbe vesszük, hogy a társadalomba a hagyományos női munkák megfizetettsége alacsony, míg az intellektuális munkáké ennél jóval magasabb, amiből ki lehet következtetni, hogy a férfi értéke eleve több, mert a közösbe betett munkájának értéke is nagyobb. Ennek más háttere van, de erről akkoriban nem voltam informálódva. Így aztán eleve ott voltam a feminizmusba belecsúszva, öntudatlanul is fogékonyan a férfi ideálokra, a férfi öntudatra és elvetve, nem értékelve a nőit, s ezáltal nyilván magamat sem. (Kapásból az jut eszembe, hogy így kerültem oda, hogy gépészmérnökit végezzek, s miután annak vége lett nemsokára kezdtem karattezni is.) Sok időbe, személyes tapasztalatba telt, mire regenerálódtam női öntudat szempontjából. Például az egyik fordulatot az jelentette, amikor megfogantam a harmadik gyerekünkkel. Onnantól tudtam nyilvánvalóan, hogy nekem nem kell társadalmilag is bizonyítanom, bőven elég, ha becsülettel felnevelem a gyerekeket. Ha a közvetlen közösségi tevékenységben részt veszek jó, ha nem akkor is jó, ez nélkül is meg van a súlyom, a feladatom,amennyiben jól végzem a tevékenységeimet mint anya.
Jelenleg ott tartok, hogy a háztartás nyolcvan százalékba az én fennhatóságom alatt áll úgymond. Azért mondok nyolcvanat, mert amikor nem dolgozik, akkor a férjem napi egy étkezést előkészít vagy megfőz. Sokat gondolkoztam erről a könnyítésről lemondjak, vagy sem, de eddig még nem mondtam le. :) (Mi együtt, egyszerre ebédelünk és vacsorázunk.) Meg kell jegyeznem, hogy a férjem sok ideig élt önfenntartóan mielőtt összeházasodtunk volna, tehát hasonlóan Violához, ha én el akartam végezni valamit, akkor elvégeztem neki, ha nem, nem, akkor sem volt ügy belőle. Ő meg volt szokva, hogy más nem végzi el helyette, ugyanakkor Skorpió is, akik jellemzően nem az önmagukat kiszolgáltató fajtából vannak általában. (Apropó ilyen az imagináció).

_________________
Mária

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.31. 20:03 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 00:08
Hozzászólások: 248
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Halak
Aszcendens: Kos
Az utóbbi időben elhatároztam, kb. egy éve, hogy a konkrét fizikai munkáról, az ellátásról átteszem a hangsúlyt a nevelésre. Az igazi belső nyugodtságot, nekem legalábbis, ez adja manapság. Vagyis az, ha el tudom érni a gyerekekkel, a gyerekeknél amit szeretnék, amit kitűzök célnak, nyilván figyelembe véve az életkorukat, a horoszkópjukat, s a rendelkezésemre álló időt. A kihívásokat, a feladatokat is ezek adják, meg az, hogy miképp tudom mindezt úgymond nőhöz méltó módon, kellő kedvességgel, rugalmassággal, játékossággal, jókedvvel, de ugyanakkor következetes hajlíthatatlansággal véghezvinni (persze nem manipulációra gondolok). Nos, itt vannak még bőven fejlődni és pótolnivalók is.

_________________
Mária

A lét megismerése a bátorságon és személyes áldozaton keresztül vezet, s ki kell lépnünk a megszokott komfortzónánkból, elõítéleteinkbõl, ennek érdekében.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.31. 21:37 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4220
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Marika,

nagyon jókat, de főként hasznosakat és mélyen-belátni való dolgokat írtál! - Köszönjük.

Más is megírhatja mind a nézeteit, mind a tapasztalatait, akkor is, ha családban élnek és akkor is, ha nem. Az elváltak pl. az emlékeiket..., és ha gyermekkel maradtak, akkor azt is, hogy milyen, amikor egy személyben nőnek is kell lenniük, meg férfinak - édesapának is. Nekem ez nagyon nehéz időszaka volt az életemnek, főként, hogy volt amikor három kislányt kellett gondoznom és irányítanom, akik közül éppen a legkisebb volt a legkényesebb és leganyásabb... - A szívem most is szorul el... De írni már nem akarok erről, mert ezeregyszer megtettem. De tanulhatunk is, az egymás tapasztalataiból, amennyiben azok metafizikai alapokon vannak kifejtve. Úgy tehát, ahogy azt Marika tette.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.02.01. 12:00 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2015.06.18. 13:41
Hozzászólások: 8
Tartózkodási hely: Csikszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Halak
Én is szeretnék írni a saját tapasztalataimról, és kifejteni a véleményemet. Először is azzal kezdeném, hogy az én gyerekkori családomban nem volt baj a munkamegosztással, vagyis nem azzal volt a baj. Anyukám főzött , mosott, takarított, varrt, apukám meg ezermester volt, házat épített amikor megnősült, szobafestő is volt, hegesztő szakmája is volt, fényképész is volt, a cipőinket is ő javította, a víz-gázszerelést is ő végezte és nem csak a családban hanem a közeli rokonoknál is. Eddig egész jól hangzik. Éppen az anyukám mindig szomorú meg depressziós volt, tehát valószínű az a jelenség állt fenn amit Marika leír, hogy hiába mindez ha ezt nem teljes odaadással, helyes áldozathozatali készséggel végzed. Az élet más területén voltak neki önértékelési problémái, amit nem tudott megoldani. Lehet hogy ha tudatosan áll a dolgokhoz mint Viola és sikerül beépíteni ilyen módon a tudatába a női feladatkör fontosságának a megélését, akkor az élet más területén is több lett volna az önbizalma.
Gondolatban sokat támadta a sorsát a külvilágban betöltött szerepe és az apukám miatt. Az én tudásom szerint a szexuális életük sem volt rendben, tehát a mostani tudásom színében azt tudnám mondani , hogy ott is hiányzott anyukám felől az odaadás, a teljes önátadási kézség . Persze ezekre a dolgokra most nemrég jöttem rá ( anyukám már 25 éve halott tehát őt nem tudom megkérdezni hogy így volt-e) hisz hasonló problémáim vannak. Úgy érzem nem tudom maradéktalanul odaadni, átadni magam a férfinak. Violával beszéltünk erről ( többek között 4-es házas Rák karmás vagyok), és arra a következtetésre jutottam hogy jobban tudnám az odaadási képességemet fejleszteni ha többet főzhetnék, vagy csak az én területem lenne a konyha. Az én férjem is elég rendszeresen főz, hisz nagyon szereti( Bika) és az a furcsa helyzet áll fenn hogy egy órával hamarabb ér haza mint én.(Nem mellékes hogy én egy pár évvel ezelőtt eljutottam odáig hogy szívesen végzem a házi munkát amit addig utáltam, és a gyereknevelés alatt csakis az enyém volt a konyha).Így amig én hazamegyek sokszor meg van főzve másnapra az ebéd, ami nem is zavart addig amig Violával és Szilárddal nem beszéltünk a problémáimról.
Arra a következtetésre jutottam mint Viola, hogy megróbálom átvenni a főzést ami egy hete sikerült is, hátha az odaadást ilyen módon tudom gyakorolni, vagyis valahol elkezdeni. Persze igazából a nőiesség finomításán akarok munkálkodni, ami nem merülhet ki csak a főzésben és a házi munkában. Elhatároztam magam hogy kedvesebb leszek a gyerekeimmel meg a párommal is, mert elég sokszor vagyok katonás ( férfias), finomabb modort “ erőltetek “magamra és nem harcolok ott ahol nem kell. A gyereknevelésből átadok a páromnak egy pár mozzanatot, mert túlságosan csak én akarok színen lenni ott is, néha félre tolva az apai szigort, amit a párom igenis helyesen tud alkalmazni. Ezt hiányoltam a gyerekkori családomból is, hogy hiába volt egy ezermester, példaértékű édesapám ( a külvilág számára), de nem volt apa szaturnuszi értelemben. Azaz nem volt beleszólása a gyereknevelésbe és tiniként, sőt fiatal asszonyként is mindig olyan apáról álmodoztam aki szellemi tudással, fénnyel is táplált volna. Tehát ez is azt igazolja, hogy nem elég csak a helyes munkamegosztás, de el lehet indulni ezen az úton főleg a mai világban, ahol egyáltalán nem csak réteg probléma hanem általános problémává vált, legalábbis az én környezetemben ahol a nők kényszermunkaként élik meg a házimunkát és álmodoznak olyan férfiről aki mindezt elvégezné helyettük.
Hiányzik belőlünk az odaadás, az önátadás, a teljes körű felelősségvállalás, és szívesen hárítanánk másra a női munkakörünket, na meg kézbe tartani és írányitani akarunk minden mozzanatot, azaz férfiak akarunk lenni, vagy velük egyenértéküek. Persze ezzel nem állítom azt hogy ezzel mindenki így van, de akinek 4-es házas karmája van, gondolom rendelkezik hasonló problémákkal. Főleg ha adódik mellette egy tűzkarma is, amikor az embernek önértékelési problémái is vannak, és azt hiszi mindig harcolni kell valamivel - valakivel, azaz külső ellenség képzettel rendelkezik. Azt hiszem nagyvonalúakban ennyi amit akartam írni. Kívánom Violának és magamnak, hogy sikerüljön az elképzelésünket megvalósítani, már mindent megbeszéltem a férjemmel aki igyekszik támogatni abban hogy napról-napra nőiesebb tudjak lenni.
Gondolom, akinek nincs a saját nőiességével problémája, annak semmi gondot nem okoz a munkamegosztás, és az ha nem szolgálhatja ki a férjét. Én abban a szaturnuszi ciklusban vagyok( Mérleg) amikor újra kell értékelnem, egy magasabb szintre kell vigyem a párkapcsolatomat,a nőiességemet, és a bennem lévő egyensúlyt.

Remélem János Széll István nem haragszik meg, ha bevágok a szaturnuszi ciklusok írásából egy részletet, azért is hogy rögződjön ez bennem is:

“A mérleghez tartozó párkapcsolat is ebben a korszakban újraértelmeződik, most ideje a teljes odaadást megtanulni. Az egészség egyensúlya is könnyebben felborul, ha a mértékkel nem vagyunk tisztában. És ezt a mértéket csak párkapcsolaton keresztül és az igazság megismerésével lehet megvalósitani. Fontos ebben a korszakban, hogy mind a párkapvcsolat, mind a tevékenységünk, életmódunk, stabil alapokra helyeződjék. Itt az embernek már egészséges rend – és esztétikai érzéke, finomsága kell kialakuljon, és érződnie kell benne az a stabil egyensúly, amely az odaadás, stabil párkapcsolat, és a mérték szellemiségén alapul. A mérleg negativ esetben nagyon inogó, könyen felborul, pozitiv esetben (helyesen értelmezve, megértve és megélve) pedig nagyon stabil. A stabilitásnak itt minden életterületet érintenie kell. Stabillá válik a házasság (vagy megbomlik), stabillá válik az egészség. Ha nem sikerül a mértéket és az egyensúlyt megtalálnunk, ez az a korszak amikor öregedésnek indulunk. Itt kell az embernek eldöntenie: az élete második felét kezdi – e élni annak minden szellemi kihívásával, vagy elkezd kiöregedni.” :D


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 28 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO