ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2022.09.29. 22:57

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 28 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2019.01.29. 13:48 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 789
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Ezzel a lovasíjásszal kapcsolatosan nagyon kiábrándító, hogy a felesége, a jelek szerint, nem a szellemi társa. Egy ekkora harcművésznél, (harcművész - tehát spirituális ember) ez szerintem elvárás. És tényleg nagyobb család lenne a természetes.
Pl. olvastam Funakoshi Gichin életrajzi könyvét, ő írta, hogy japánban, amikor még tiltott volt a karate, az ő fiatal korában és jártak többen titokban egy mesterhez, annak a házához, volt olyan alkalom, hogy a mester valamiért el kellett menjen, és olyan alkalmakkor a mester felesége megtrtotta az edzéseket. Ez engem, amikor olvastam nagyon meglepett, mert ugye én azt hittem, hogy mióta világ a világ, ugye egészen napjainkig a feminizmusig, a nőknek a konyhában volt a helye és semmi máshoz nem értettek :D Ráadásul a japán tradíció állítólag erősen patriarchális volt... De úgy néz ki, hogy ez a szellemi embereknél nem jelentette azt, hogy a nő társuk alárendelt és szolga lett volna, vagyis hogy pl. el lett volna tiltva attól a mesterségtől, amivel a férfi foglalkozik.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.29. 15:44 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4201
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Sára!

A világért nem szeretnélek megbántani azzal, hogy öncélúan megkontrázlak, de ami, a lovasíjász mester magas-szintű, belső harmóniáját és jin - jang egyensúlyát illeti, láttam én elég szingli cirkuszi kötéltáncost, aki nem, hogy célba-lőtt a kifeszített kábelen, de kerékpározott és szép- harmonikusan még hegedült is...

Másrészt, azt is fenntartom, hogy azt a példát, ahogy azon a videón magát és a barátait a háza és családja " fehérnépeivel" kiszolgáltatta, egyáltalán nem tartom követni-valónak, magukkal szemben spirituális alapokon fekvő igényességgel élni kívánó személyek számára, az állat-gyilkolást még a férfiaknak sem ajánlom, nem, hogy a családanyáknak, és azt sem ajánlom egyetlen magyar házaspárnak sem, hogy az egykézésben kövesse a Kassay Lajos úrnak a fényesen harmonikus példáját.

https://www.youtube.com/watch?v=IVX5cbrF6IA


Talán a Kincses Melindának írt egyik tanácsomban figyelmeztettem, hogy az állatvilágból hozott példák csak akkor jók, ha a fajtájuk által megtestesített szellemiség jellegzetességeit vizsgáljuk, mert az állatoknak nincs karmája és tehát karma-oldási feladata, nekünk viszont van! És látod-e, hogy mennyire megtévesztett ez a hím - nőstényes látszat téged is, hiszen, rengeteg faj van, ahol a nőstény sokkal erősebb és színesebb és "tehetősebb" általában, mint a hím! Minden állatfaj sőt, talán az összes állatfaj együtt, nem testesíti meg azt, amit én a Nemek Törvényénél például leírtam. (Még azt sem tehát!)
Következésképpen abból nem lehet és nem szabad kiindulni, akkor, amikor az emberi családokban és párkapcsolatokban felmerülő nemek szerinti funkcióba- állításnak és a funkcionális működésnek a külső - materiális problémáiról és probléma-megoldásáról eszme-cserélünk.

A többivel, amit írtál, mind egyet értek.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.29. 16:17 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.07.03. 23:11
Hozzászólások: 304
Tartózkodási hely: Magyarorszag
Napjegy: vizonto
Aszcendens: skorpio
Kedves Szilárd!

Dehogy bántottál meg. Azzal is egyet értek többek között, hogy a íjászunk életmódja a több hektáros földjén kevesek számára lenne követhető és fenntartható.

_________________
A Szellem bármely megnyilvánulása ugyancsak szellem. Az anyag is tehát.


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.29. 17:06 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 232
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Én nem azt a videót láttam, amit írsz Szilárd. Összesen két videót láttam Kassaival, ahol Puzsérral beszélget az élet nagy kérdéseiről, és a témáról azt az egy mondatot mondta, amit idéztem, és amivel nagyjából egyetértettem, a körülményeket nem ismerve. A baromfileölést én sem tudnám művelni, azonban, bár most megint rondát fogok mondani, szerintem az az egyedül elfogadható módja az állatevésnek, ha valaki maga öli le a saját maga által nevelt állatot, nem bízva a piszkos munkát láthatatlan gyárakra.... ezzel nem legitimizálni akarom a húsevést, csak mondom, hogy ez az én véleményem a háztáji állattartásról de szerintem ne ezen lovagoljunk mert nem ez a téma.

Az asszonyok körbeugrálják a ház urát kép sem tőlem való, a mi családunkban ez egyáltalán nem szokás, sőt. Sem a régiben, sem az újban. Mivel Vízöntő is van bennem, én úgy vagyok vele, érezze magát megtisztelve a férjem ha a vasárnapi ebédnél neki is hajlandó vagyok szedni, nem csak a gyerekeknek. Egyébként meg szolgálja ki magát. És ez akkor is úgy lenne ha nem dolgoznék mert nem vagyok a szolgája ő meg nem az uraság.
Nekem a Bikaság inkább úgy jelentkezik, hogy régebben szabályszerűen le kellett beszéljem magam arról, hogy hétvégén sütit süssek, mert attól "hangulata" lesz a napnak, mármint az illattól. Vagy hogy ne akarjak mindent az élére állítani mert különben zavarja a szemem. Szóval ne ilyen hamis kultuszokkal akarjam a női szerepet megélni.

Tudjátok én nagyon szoktam szeretni a videóitokat és most csak azért írtam némi éllel, mert szerintem ahhoz képest, amit eddig képviseltetek, nem hangzott el új. 10 éve tudom, hogy Szilárd szerint a nőknek otthon kéne maradni legalább a gyerekek 7 éves koráig és nem járatni őket óvodába, neadjisten bölcsődébe. Nyilván ha már otthon vagyok, akkor meg nem rendelek ételt és nem tartok bejárónőt. Sőt még azt is tudjuk, hogy megfoganni képtelen Rák karmás nőknek kifejezetten elősegítheti a gyermek megfoganását, ha átéli ezt a női funkciót.
Ha mégis hülyeséget mondtam, bocsánatot kérek. Most jövök ki egy lassan 10 napja tartó influenzából, ahol rengeteg időm volt gondolkozni és rájöttem hogy sokszor tök más képet mutatok magamból mint amit gondolok. A toleranciaszintem is lecsökkent. Úgy érzem eljött az idő hogy harcosabban éljek, és ha eközben kapok pofonokat, ám legyen, de mégsem egy szobavirág szintjén élek.

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.30. 14:26 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4201
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
A hajdani, vasbeton (betonul armat) és a Fémépítkezések (Constructii metalice) nevű, számomra roppant érdekesnek bizonyult tantárgyakat tanító, szigorú egyetemi tanárom, valamint évfolyamvezetőm és államvizsga-dolgozati szakirányítóm (Victor Pantel) - Aki, még "igen problémás diákként" is szimpatikusnak talált, és akivel újra felvettem, a sorsom viharai közben megszakadt kapcsolatot, a nyugdíjaztatásomhoz szükséges tanulmányi igazolások megszerzése közben. - nemrég átküldött, egy Andrei Pleşu (kiváló esszéíró és meghatározó román kulturális személyiség!) által közölt, döbbenetes információkat tartalmazó(!), jegyzetet. Hát nem álltam meg, hogy ezt a mellbevágó írást, le ne fordítassam Medárda lányommal, aki, az anyai hivatás-gyakorlás mellett, román és angol tanárnőnek készül. (A fordítás, az eredeti szöveg alatt található.) Bizonyára senki nem fog csodálkozni, hogy miért:

Andrei Pleșu:

DINCOLO DE INTELECT!

Am găsit un text, în literatura veche a Indiei (Langa Purana, II, 39-40), în cuprinsul căruia bombănelile mele şi ale altora par să fi fost anticipate cu vreo două-trei mii de ani în urmă (Puranas au apărut, în formă scrisă, în veacurile III-V de după Hristos, dar vin dintr-o tradiţie orală care, deja pe-atunci, era veche de peste un mileniu). Intuiţiile profetice ale hinduismului se referă la modul în care se va încheia actualul ciclu al civilizaţiei terestre. Iată o listă, selectivă, a simptomelor pe care le anunţă textul puranic, privind spre viitorul care e, acum, prezentul nostru:

„Coeficientul de ură din sufletul fiecărui om va cunoaşte – spun textele – o alarmantă creştere. Oamenii vor deveni din ce în ce mai iritabili. Toate marile achiziţii de cunoaştere vor fi deturnate spre scopuri impure, adică spre amplificarea răului din lume. Se va înmulţi numărul şefilor de stat de extracţie joasă şi de proastă calitate.

Lucrătorii manuali şi negustorimea vor fi înălţaţi la rang de intelectuali, iar intelectualii vor fi puşi în condiţii subalterne. Va avea loc, cu alte cuvinte, un destructurant amestec al castelor, o destrămare dramatică a ierarhiilor fireşti, o ireparabilă dezordine socială.

Necinstea va căpăta o răspândire fără precedent, la toate nivelele. Hoţii vor deveni lideri.
(Rog să nu mi se atribuie nimic din toate aceste afirmaţii! (Nu fac decât să citez un text multi-milenar! n.m., A.P.).

Femeile nu vor mai pune preţ pe propria virtute.

Proștii, impostorii, naturile rudimentare şi gălăgioase vor fi luaţi drept înţelepţi. Oamenii „drepţi“, de bună calitate, vor avea tendinţa de a se retrage din viaţa publică. În pieţe se va vinde mâncare gata-preparată (să recunoaştem că e de necrezut să auzim vorbindu-se, acum 2000 de ani, de „semipreparate“ şi de (fast-food! n.m., A.P.).

Limbile vor săraci, vorbirea se va trivializa.

Vor fi mai multe femei decât bărbaţi, vor prolifera asociaţiile criminale, va creşte numărul celor care nu găsesc de lucru.
Se vor răspândi, pretutindeni, bolile de stomac. Se va extinde moda părului purtat în dezordine şi se va generaliza starea de letargie, de lehamite, cu corolarul unei cronice incapacităţi de acţiune. Vor apărea nenumărate organizaţii religioase necanonice, blasfemia va convieţui cu fanatismul.
Se va practica, pe scară largă, uciderea fătului în pântecul matern şi se vor asasina direct sau simbolic eroii fiecărei comunităţi.

Deţinătorii puterii nu o vor mai folosi în beneficiul popoarelor lor.

Discernământul (ca percepţie a deosebirii dintre bine şi rău) se va şubrezi, instituţia respectului va intra în derivă (vor fi respectaţi, preponderent, cei nedemni).

Vor câştiga teren neruşinarea, călcarea cuvântului dat, invidia. Între părinţi şi copii vor apărea obstacole greu de trecut, forţa va prevala dreptăţii, ospeţia va declina, vulgaritatea va împânzi totul.”


Andrei Pleșu:

AZ INTELLEKTUSON TÚL

Találtam egy szöveget, India régi irodalmából (Langa Purana, II, 39-40), amelynek tartalmában az én locsogásaim/pusmogásaim/zúgolódásaim és másoké is, mintha csak meg lettek volna jósolva két-három éveyreddel ezelőtt ( a Puranak írott formában Kr. u. a III-V. században jelentek meg, de egy szájról-szájra terjedő hagyományból erednek ami addigra több mint egy évezrede létezett). A hinduizmus profétikus intuíciók tulajdoképpen a földi civilizáció ciklusának bezáródási módjára hivatkoznak. Íme egy válogatott listája azon tüneteknek, amelyekről értesít a Purana szövege a jövővel kapcsolatosan, ami a mi mostani jelenünk:
A gyűlölet együtthatója minden egyes ember lelkében - a szövegek elmondása szerint - riasztó növekedést fog mutatni. Az emberek minden eddiginél ingerlékenyebbekk lesznek. Minden nagy felismerés, megszerzett tudás tisztátalan célokra lesz használva, illetve a rossz szaporítására a világban. Meg fog szaporodni az emberi minőségben gyenge és rossz hátterű államvezetőknek a száma.
A kézzel dolgozók és a kereskedők az értelmiségiek rangjára fognak emelkedni, és az értelmiségiek le lesznek nyomva alacsonyabb rangra. Más szavakkal mondva, a kasztrendszer szét fog esni, össze fognak keveredni a kasztok, a természetes hierarchiák drámai módon fel fognak bomlani és helyrehozhatatlan társadalmi rendezetlenség fog uralkodni.
A tisztességtelenség, becstelenség példátlan módon el fog terjedni, minden szinten. A tolvajokból vezetők lesznek.
(Kérem, hogy e kijelentések közül egyiket se tulajdonítsák nekem. Nem teszek egyebet minthogy egy több-évezredes szöveget idézek- a szerk., A.Pleșu. )
A nők nem fogják értékszámba venni a saját erényességüket.
A hülyék, a szélhámosok, a primitív és zajoskodó természetű emberek egyenesen bölcsnek lesznek tekintve. A derék, jó emberek késztetést fognak érezni arra hogy visszavonuljanak a közösségi életből. A piacokon kész ételeket fognak árulni(azt ismerjük el hogy hihetetlen hallani hogy kétezer évvel ezelőtt félkész és fast-food, tehát gyors ételről beszéltek.)
A nyelvek el fognak szegényedni. A beszéd el fog durvulni.
Több nő lesz mint férfi, a bűnszervezetek elterjednek, növekedni fog a száma azoknak akik nem találnak munkát.
El fognak terjedni, mindenhol, a gyomorbetegségek. El fog terjedni a rendetlenül viselt haj divatja, és általánossá válik majd a letargikus állapot, az undorodás, és ennek következményeként a krónikus cselekvésképtelenség. Számos nem-kanonikus vallási szervezet jelenik meg. Az istenkáromlás együtt fog élni a fanatizmussal.
Széles körben elterjed majd a magzat anyaméhen belüli elpusztításának gyakorlata, és közvetlenül, vagy szimbolikusan meg fogják gyilkolni minden közösség hőseit.
A hatalom képviselői már nem fogják a népeik javát szolgálni.
A megkülönböztetés(mint a jó és a rossz különbségének érzékelése)le lesz rázva, el lesz hallgattatva. A tisztelet intézménye hanyatlásnak indul(túlnyomórészt az érdemtelenek lesznek tisztelve).
Teret fog nyerni a szégyentelenség, a szó megszegése, az irigység. A szülők és gyermekeik közt nehezen legyőzhető akadályok fognak megjelenni, az erő fog győzedelmeskedni az igazság felett, a vendégszeretet elhanyatlik, a vulgaritás mindent szétszakít.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.30. 14:57 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4201
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Gabika!

Nincs semmi baj, nagyon jól tetted, hogy a Kassayval kapcsolatos meglátásaidat megírtad, mert legalább ezeket tisztázhattam. Mondtam már: sűrítve kellett írnom, ezért talán "haragosnak" hatott a kiigazítás, de hidd el, szó sem lehet ilyenről a részemről. És a jövőre nézve is, arra kérek mindenkit, hogy a hozzászólásaimat ne vegye senki "veszekedésnek", dorgálásnak, és pláne nem ledorongolásnak, de tényleg rengeteg időt kellene eltöltenem azzal, ha finomkodva körülírnám a témákat. A sűrített - éles fogalmazás meg harciasan hat, de a részemről sz sem lehet ilyenről és pláne nem a barátaimmal szemben és nem a logoszon!

Ami a csirkevágást illeti, mindazt, amit a táplálkozásról szóló témakörről szóló rovatban ezelőtt 8 - 9 évvel megírtam és megírtunk, fenntartom, és szerintem teljesen mindegy, hogy mi végezzük, vagy elvégeztessük a gyilkolást, mert azon a tényen nem változtat, hogy fölöslegesen tesszük. Ez a fórum, az asztrológiáról való érdeklődőkön túl, azoknak szól főként, akik spirituális úton akarnak élni, és azzal nem kompatibilis sem az állatoknak a húsanyagként való szaporítása, sem azok legyilkolása, majd a húsuk elfogyasztása. Attól még ehet tőlem bárki húst, de senkinek nem fogom hagyni, hogy a logoszion arról írjon, hogy melyik fajta hozzáállás kóser a felesleges állatgyilkoláshoz.
Mondtam már a videókon: a húsipar a legnagyobb vízszennyező - vízfogyasztó, Áder János feleslegesen mászkál annyit a globális víz-mennyiség csökkenése, illetve a globális víztartalékok elszennyezése és elfogyása jelenségének a vészterhes megállítása érdekében, mert ha tényleg annyira a szívén viselné a dolgot, akkor a húsfogyasztás ellen indítana kampányt, és ő azt nagyin is jól tudja, hogy miért.
Én ezt a témát nem akarom variálni, mert nem tartom feladatomnak, de amit tudok róla, azt nem hallgathatom el, amennyiben itt (is!), felmerül. Ennyit tehát a Kassay féle jó példáról, illetve az általa megélt férfi - női energiák egyensúlyáról.

(Gabika, nem kell megbántódnod, amiért elutasítottam a ezt a példádat, nem voltál eléggé tájékozott a dologban és kész. Nem olyan nagy dolog ez. :) Hogy nem mondtunk számodra újat ezzel a videóval, az is nagyon lehetséges, de be kell látnod, hogy nagyon sok fiatal és fiatal házaspár számára, ha nem is mondtunk újat, de bizonyos irányvonalakat, amelyekhez bizonyos mértékben igazodhatnak, talán igen... )

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.30. 18:47 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 789
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Kedves Gabika!

Lehet, bizonyos szempontból nem mondtunk újat, és valóban nem vettünk 180 fokos fordulatot :D
Ez igaz, de pl. mi is igen megrágtuk ezt a kérdést.
Számomra tényleg nem volt tiszta, hogy én szellemi társként végülis, hogyan rangsoroljam a feladataimat, felelősségeimet (!) és hogyan is legyek felelős szabadságomért.
Lehet, hogy ez tényleg csak keveseknél probléma. De azt fontos megjegyeznem, hogy nem csak a feminizmussal együtt jelent meg a párkapcsolatban a nők és férfiak azonnali "univerzalizálás" - uniszexizálása... - de a modern spiritualitásbn is, nem véletlenül, hiszen azt pl. Hamvas óta tudjuk, hogy az androgünosz a cél, és ugye felmerült, hogy a szellemi férfi a nőben szellemi-lelki társra is vágyik, és viszont... ezért pl. Szilárdnak is az Eltában már a modern háztartási feladat-megosztást említették követendőként... Ami viszont - én úgy látom és mások is visszaigazoltak, hogy nem feltétlenül a legjobb megoldás minden "időben", bármely életszakaszban, vagy bármely szakaszában a kapcsolatnak...
Az is igaz ugyan, hogy Szilárd is és én is azt vallottuk és mondtuk, hogy persze mindenki előbb a maga saját neme szerinti öntudatát kell megszerezze, a maga neme szerint pozitív spirituális tulajdonságokat, idetartozó életfeladatokat felvllalva... De azt eddig mi sem gondoltuk, hogy a modern "univerzalizált" otthoni munkamegosztást jobban meg kellene vizsgáljuk és esetleg "házzányúlni"... Kicsit visszaigazítani a tradiciókhoz. Tehát ez a kérdés mindenképpen tisztázásra szorult, de nekem is csak most került fókuszomba, saját sorsomat, karmaoldási realizáltságomat, öntudatomat vizsgálva...

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.30. 19:03 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 232
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Amikor tavaly nyáron volt a krízised, én írtam Szilárdnak valamit, ami ide vonatkozik.

Megtaláltam a levelemet, ezt írtam Szilárdnak:

"Egyébként azt kell mondjam, hogy ebben az esetben még az sem biztos, hogy jó volt, hogy mentesítetted a házimunka alól, mert ezzel csak még jobban lejjebb került az önértékelése, hiába akartál ezzel neki segíteni! "

Úgyhogy most nem azért, hogy a mellemet döngessem, de én ezt már tavaly megmondtam :-).

Ezen a fórumon nyilván nem az "én megmondtam" stílusban beszélgetünk, úgyhogy nem is úgy értem. Ezek szerint ebben a kérdésben viszonylag jól működik a metafizikai intuícióm, de persze a téma pontos kifejtése szempontjából mégis csak jó, hogy ez felmerült.

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.30. 19:16 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 789
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Visszaatérve Kassai Lajos lovasíjászra - ha már így szóbakerült. Vele az talán a legnagyobb probléma, hogy pont azt nem érti és semmi köze nincs hozzá, amit Szilárd a legnagyobb lényegként felfedezett, Hamvas Béla segítségével is: A Bolondság.
Olvastam egy cikket, ahol Kassai Lajos beszámolt mongóliai élményeiről. A cikk címe "Rémálomba torkollt Kassai Lajos lovasíjász mongóliai expedíciója". Na, most a cikk lényege és vezéreseménye, az, hogy a mongolok vendégszeretetből miket követtek el vele. Pl. őt elkísérvén többen bepréselődtek annak az autónak a hátsó ülésére - Kassai Lajos mellé - amely autóval visszavitték őt a szállodához. Ez volt a rémálom csúcspontja. Előzményei pedig valamilyen rettenetes ételek és gusztustalan kecskemaradványos pálinka voltak. Az autóban zsúfolódás vendégszeretetből pedig Kassai szerint is "feltette az i-re a pontot". Ahogy megtudta, hogy csupán a vendég szeretet gyakorlása miatt kellett velük nyomorogjon hátul a kocsiban , ahogy ő fogalmaz: "lelkileg kicsúszott a lába alól a talaj". - Ennyitől? Nekem van némi sejtésem, hogy milyen lehet egy harcművész, mert pl. Szilárdon kívűl még néhány másik egy vagy több danos karate-mestert is megismerhettem a karate-csapatunkban a csapat tagok
között és vendég edzőket is, és ők egészen biztos, hogy ettől nem vesztették volna el a talajt a lábuk alól, sőt, ezen a ponton szerintem elnevették volna magukat. És utólag is nagyokat kacagva osztották volna meg ilyenfajta mongol élményeiket.


Bevallom, igen kiábrándító ez a panaszkodás attól a férfitől, akit én végül is úgy ismertem meg a videóiból, mint egy kemény, katonás hozzáállású férfi, egy beavató mester, és azért is gondoltam tiszteletre méltónak... Na, most enélkül, tehát ha nincs az a bizonyos szellemi-lelki-testi állóképessége, akkor én is valahol csak érdekességnek tudom tartani az ő céllövő képességét.

Egy utazásról ahová ő önként ment, pláne szégyen így panaszkodni. Pláne egy olyan embertől, aki itthon már bölcsként, és példa értékű harc-mesterként van számon tartva.

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2019.01.30. 19:20 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4201
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Gabika,

ez tök így van!!!!

- Amikor ezt a meglátásodat közölted, magamban nagyot bólintottam, de eztán jöttek Viola részéről a fel- és beismerések halomban és azok tisztázása és értelmezése között, sajnos elveszett az akkor és attól, hogy a Viola kérésére újabb esélyt akartunk adni az egészünknek, az ily módon figyelmeztetés erejűvé átlépő meglátásod, sajnos kikerült a nézőpontomból, és ebből a szempontból, sajnos, előlrőlm kezdtük az egészet, holott, tényleg, gyökeresen új alapokra kellett volna helyezni a "munka- és funkció megosztást. Na, de jobb később, mint soha...

Mégis csak jó valamire a Vízöntői intuíció!

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 28 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3  Következő

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO