ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és feleségének valamint asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2020.09.26. 16:46

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Tapasztalati gyakorlat és tapasztalati valóságismeret, tehát élet-tapasztalat nélkül kábult (mesés) fantazmagória és steril okoskodás minden elmélet, és Teo-riai (Isteni látási) következtetések levonása és számontartása nélkül, a tapasztalat értéktelen robotolás.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2014.04.16. 10:30 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4216
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
Kozma Szilárd, család. és karmaasztrológus


BIKA jegyében található Lilithel valamint a sárkányfarokkal
és az erősen negatívan fényszögelt Bika-Nappal született személyek
betegség-és balesethajlamai, jellegzetes betegségeiknek
és baleseteiknek a szellemi-lelki okai.


A Bika napjegye által megtestesített morfogenetikus spirituális erőtér, a teremtés határállapotaként folyamatosan létrejövő –keletkező – fizikai létállapotnak (Az anyagnak, a szellemi erők és hatalmak által való birtokbavételét, az anyag spirituális struktúrák szerinti rendeződését, misztikus kifejezéssel: az anyag átszellemülésének
A mozzanatát testesíti meg. Mivel az evolúciónak köszönhetően, ez már összetett biológiai formákban is megvalósul: A Bika konstelláció szellemisége a biológiai létezéshez és a fizikai létben való megmaradáshoz és az abban való elemi létezéshez elsődlegesen (elengedhetetlenül) szükséges előfeltételekhez, életkörülményekhez, azoknak a megteremtési - létrehozási kényszeréhez kapcsolja a Bika-karmával rendelkező embert.
Mindennapi élethelyzetekre lebontva, ezek az elemi szükségletek a következők: földi - fizikai létformával való közvetlen információcserét biztosító táplálék, az információ feldolgozáshoz szükséges nyugalmat és pihenést (alvást) biztosító hajlék (otthon) és az emberben elsődlegesen megnyilvánuló Fény-szeretet ősprincípiumok kölcsönös kiegyenlítését, áthatását és megtermékenyítését biztosító szexuális kapcsolatok valamelyest harmonikus folytonossága.
Amennyiben a személyi horoszkópban erősen támadott a Nap, vagy a Bika uralkodó bolygója: a Vénusz, vagy/és a Mars, a Bika sors-programmal született személyek a lustaságig elmenően kényelmeskedők lehetnek, pénzsóvárak, csökönyösek, önfejük, "nyakasok", gyűjtőszenvedélyesek, vagy a diszharmónia másik végleteként öröknyüzsgővé, habzsolóvá, falánkká, harácsolóvá, kiéletlen és kegyetlen birtok-szerzőkké, valamint élvhajhászokká válnak és munkamániába, valamint birtoklási mániába esnek. Amennyiben nyakasságuk és birtoklási hajlamaik, ambícióik a megengedett határokon túllépnek, garat és gége-betegségek léphetnek fel szervezetükben: hurutok, mandulagyulladás (torokfájás), a nyakizmok megmerevedése, a gerincoszlop nyaktáji elmeszesedése, pajzsmirigytúltengés, vagy csökkent pajzsmirigyműködés állhat be. Ez utóbbiak a korábban említett tendenciák személyi szokássá, megrögzött ambícióvá válása, túltengése, vagy fordítva: azoknak maradéktalan elfojtása következtében jöhetnek létre. E jellemhibák vagy kiéletlen ösztönös késztetések miatt, a Bika szülöttekre tehát a nyak- és toroktáj megbetegedései jellemzőek, mivel a Bika csillagképe ezzel a testrészünkkel áll asztrológiai kapcsolatban, vagyis a Bika által megtestesített lételv (a szellemi erőknek, információ- sűrűsödéseknek a fizikai dimenzióban való megállapodása, meghonosodása) itt, a torok - csakra környékén fejti ki tevékenységét, hatásait az emberi szervezeten belül.
Amennyiben csupán hűléses megbetegedések következménye a fülgyulladás, ez is a Bika és a Kos csillagképéhez kapcsolódik, de ha más jellegű halló-szervi károsodásról van szó, a Bak csillagkép spirituális problémakörével (Az egyetemes törvényeknek a társadalmi élet szintjén történő alkalmazása) kapcsolatos negatív mentalitást (magatartási mintákat, úgymint a lelkiismeret-furdalással szemben tanúsított szembeszegülést, vagy másfajta lelki ellenállást) kell szellemi (kauzális) vizsgálat alá venni a betegség igazi okának felderítése érdekében.
Azon Bika jellegű karmával született személyeknek és általában azoknak az embereknek, akiknek a horoszkópjában a Bika motívum negatívan megjelenik és ezért a fent leírt betegségek, vagy betegségtünetek jelentkeznek, jól körül kell nézniük a környezetükben és végig gondolni az addigi életük történetét, hogy megláthassák: melyek azok a zavaró dolgok, amelyeket képtelenek lenyelni és miután ezt konkrétan tudatosították magukban, vagy tegyenek meg mindent, hogy azzal a számukra lenyelhetetlen - elfogadhatatlan - jelenséggel találkozzanak, amennyiben a dolog már tűrhetetlenné és elviselhetetlenné vált számukra, vagy (és ez a metafizikailag helyes megoldás) tudatosítsák magukban, hogy valamiért fontos számukra azzal a kellemetlen jelenséggel való gyakori találkozás, mert olyan információt tartalmaz, amely valamiért fontos a számukra és próbálják meg tudatosan lenyelni azt, vagyis feldolgozni-megérteni értelmileg és érzelmileg egyaránt. Erre a pozitív Bika-alapállásra utal Jézusnak azon tanítása, hogy: "Ha valaki arra akar kényszeríteni, hogy menj el vele egy mérföldet, te menj el kettőt vele. És ha valaki arra akar kényszeríteni, hogy add oda a felső ruhádat, add oda neki az alsó ruhádat is."
Természetesen itt nem holmi ostoba és bárgyú szellemi alapállás felvételére tanítja Jézus az emberiséget, hanem arra oktat bennünket a Kompenzáció, vagyis a kiegyenlítődés, valamint az Ok és az Okozat (Karma) Törvényei alapján, hogy nem véletlenül érkezik hozzánk bizonyos információ erőszakosan, vagyis nem véletlenül találkozunk egy olyan jelenséggel, amely erőszakosan fel akarja hívni a figyelmünket olyan rejtett jelenségekre, amelyeket nem voltunk hajlandóak korábban észrevenni és tudatosítani (Lásd a Kos látási zavarokkal kapcsolatos, látásgyengüléseket előidéző negatív mentalitását) és amely jelenség, vagy rejtett összefüggés tudomásulvétele és spirituális feldolgozása elengedhetetlenül szükséges már a továbbfejlődésünk szempontjából. Az ember aki erőszakoskodik velünk ugyanis csak megtestesít úgymond ártatlanul valamit, amit mi korábban nem akartunk tudomásul venni, azaz NEM AKARTUK LENYELNI.
Amennyiben egy Bika jellegű Karmával (Lilithel, vagy Sárkányfarokkal) rendelkező személy tudomást szerez minderről és ennek következtében idejében észrevéve belső hibáit, és eltökélt lelki-szellemi építkezés, lemondások és erőfeszítések árán sikerül meghaladni a Bikára jellemző tudattalan késztetéseit és gondolkozási, érzési és cselekvési mintákat, nem csak a fent leírt betegségeket kerülheti el, vagy haladhatja meg, hanem olyan harmonikus személlyé válhat amely (mintha ténylegesen állandóan mosolyogna rá a szerencse) valósággal vonzza magához az anyagi bőség áldását élete minden pillanatában és akt szívesen választ akár üzleti, akár szerelmi partneréül minden olyan ember, akinek igénye van a harmóniára és érzéke is van a harmonikus személyközti kapcsolatok megértésére

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2014.06.12. 18:18 
Offline
Asztrológus
Asztrológus
Avatar

Csatlakozott: 2008.09.17. 16:18
Hozzászólások: 826
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Oroszlán
Aszcendens: Oroszlán
Köszönjük Melinda, a filmajánlását, a dokumentációs jellegű, vagyis valós történeti alapú filmek ajánlását mindig szívesen vesszük.
A leírás alapján pedig teljesen passzol a Bika karmához.

Kár, hogy kevesen gondolkoznak ilyen józanan, mint a férfi, akit te is idéztél, és még kevesebben mondják ki a józan ítéleteiket. Szomorú, amikor bizonyos rétegek a magukat a különös teljesítmény vadászatával öngyilkosságba kergető személyeket, mint pozitív példát látnak és láttatnak...

_________________
"Egy csepp realizáció többet ér egy könyvtárnyi elméletnél." - Hamvas
És: A bolondság az egyetlen pajzs, és az egyedüli biztos talaj.

http://aldottelet.com/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2018.12.10. 20:45 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4216
Tartózkodási hely: Csíkszereda
Napjegy: Skorpió
Aszcendens: Oroszlán
2. A MÁSODIK FÖLDHAZ

A II. horoszkópház, a Bika konstelláció géniuszának a gyakorlati megvalósulási életköre, vagyis, annak a szellemiségnek, amely az abszolút szellemből az isteni létbe átáramlott – ott megjelenő – ősideáknak az egymáshoz való elemi kötődési törekvéseiben ölt testet, illetve abban, hogy az Isteni létezés magába keblezi – birtokba veszi ezeket a frissen létesülő ősideákat. És ugyanezt, az embernek a földi – anyagi létére vonatkoztatva: konkrétan az egyéni léleknek és szellemnek az anyagi dimenzióval való közvetlen kapcsolatának, vagyis az anyagi dimenzióban való létezéshez és megállapodáshoz szükséges elemi egzisztenciális feltételek létrehozására, megteremtésére – megszerzésére - irányuló gyakorlati életfeladatoknak az életkörét megtestesítő grafikai erőtér.

Bővebben kifejtve: a primer (legegyszerűbb) élet-funkciók működtetésének, valamint, az ehhez szükséges egyéni kapcsolat-tartási- és információ-szerzési lehetőségeknek (Például a táplálék megszerzésének) az életkörét megtestesítő erőtér. De ugyanakkor a 2. ház, a megszerzett elemi információknak a feldolgozásához szükséges nyugalom biztosítását szolgáló hajlék-szerzési (birtokszerzés) és hajlék-építési késztetéseknek is az életkörét, valamint az egyetemes egységhez való visszacsatolódási lehetőségnek az elemi feltételét képező szexuális egységesülési késztetések magvalósításának és kielégítésének az életkörét is megtestesíti.
Vagyis, a 2. ház, az élet elemi fenntartásához szükséges anyagi alapok megszerzésére irányuló gyakorlati munkálkodás és szellemi – lelki figyelem, az ilyen szerű képességek, az ilyen irányban (anyagi alapok beszerzése, birtokhatárok és birtok-viszonyok megszabása, kényelemre és biztonságra való berendezkedés, stb.) megnyilvánuló (vagy visszafojtott) akarati erő és az ilyen jellegű lehetőségek megragadási képességeknek az életterülete mellett, a az elemi szexuális kiegyenlítődési - kielégülési ösztönök és törekvések (szükségek) életkörét is megtestesíti.
Tehát, első sorban az anyagi javak megszerzési módjának és felhasználási módjának és céljának a gyakorlati életkörét testesíti meg, többek között, vagyis azt, hogy az a személy, akinek a sorsképletében a 2. házba kerül valamilyen horoszkóp-elem, miként viszonyul az anyagi javakhoz, hogy tehát hogyan (tisztességesen?) szerzi-e meg azokat, vagy tisztességtelenül és miként és mire használja fel (A saját maga, családja és a általában környezete megváltására? Vagyis, tisztességes célokra-e, vagy tisztességtelenekre, mások manipulálására, netalán azok tönkretételére?)
A Bika princípiumával áll kapcsolatban tehát és ezért első sorban arról szolgáltat információkat, hogy a szülöttet mennyiben érdekli az élet anyagi oldala, mennyiben tartja fontosnak a külső és a benső harmóniája, valamint a biztonságérzete szempontjából, az anyagi alapok létrehozását, felhalmozását és azok különböző formákban történő megszerzését, vagy elosztását, átadását? Nyugodt-e, vagy nyugtalan anyagi alapok (pénzügyi fedezet) nélkül a szülött, vagy esetleg hajlamos arra, hogy egész élettevékenységét csak kimondottan az ilyen jellegű értékek öncélú megszerzésére (esetleg gátlástalan és kíméletlen birtokszerzésre, harácsolásra) és gyarapítására, netalán azok öncélú halmozására (vagyongyűjtés) irányítsa? Amennyiben a 2. házban diszharmonikusan fényszögelt bolygók jelentkeznek, a szülött vagy rabja lesz mindannak, amit fenn elsoroltam és nagy kudarcok, nagy anyagi veszteségek, valóságos csődök - és bizonyos, a Bika princípiumához kötött betegségek- árán kell majd megtanulja azt, hogy ilyen jellegű képességeit és akaraterejét, hogyan használhatja fel valós, spirituális értékek: szellemi-lelki gyarapodása és megszilárdulása növekedésére.
Vagy épp fordítva: élete első szakaszában a szülött mereven el fog utasítani mindenféle gazdasági jellegű tevékenységi formát sőt: le is fogja nézni és el is fogja ítélni azokat, akik ilyen jellegű célok elérésében szorgoskodnak. De mivel a II. házban álló bolygói arról tanúskodnak, hogy életprogramjában áll ennek az életterületnek a szellemi becserkészése és a megfelelő, gyakorlati, és lelki-érzelmi, majd spirituális elsajátítása, a tudattalanjában rejlő szellemi őserők rászorítják arra, hogy erre, az elején, a számára ellenőrizhetetlen és kezelhetetlen, tevékenységek életkörébe mindenképpen be kelljen hatolnia. Vagyis, az un. belső szellemi kisugárzása következtében, olyan helyzetekbe fog kerülni állandóan, ahol rá lesz kényszerítve - ha kell a legbrutálisabb formákban is - ennek az életterületnek a megismerésére, elfogadására és megfelelő használására.

Amennyiben a 2. házban a Lilith, vagy a Sárkányfarok található, valakinek a személyi sorsképletében, az határozottan egyfajta Bika-karmára is utal, és tehát, szükségessé válik a Bika szellemiségének a megismerése és az arra jellemző pozitív személyi tulajdonságok (Pl. maximális természetesség az általános mentalitásban és a táplálkozásban) megszerzése és elsajátítása.

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO