ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2024.04.19. 08:34

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2022.12.28. 20:15 
Offline
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008.03.11. 22:01
Hozzászólások: 4223
Tartózkodási hely: Csíkszereda
  Mars a VIII. házban




A „vad”-nak is mondott nyers élet-erőknek, tehát a szenvedélynek és más, spontán és ösztönös megnyilvánulásnak, a bátorságnak és az ösztönös erélyességnek, valamint az ösztönös célirányosságnak és harci készségnek, illetve a spontán, vagy az azonnali válaszadási (reagálási) készségnek, valamint a mentális (értelmi gondolati) képességek őserejét megtestesítő Mars bolygó által keltett, vagy provokált életproblémák (sors-kihívások és provokatív konfliktusok) kiemelten a gyökeres személyiségi – öntudati, önérzeti - változásokat kiváltó (a felemelően megvilágító, ráébresztő, vagy megrázóan drámai és/vagy tragikus) életesemények, és életterületének a körében jelenik meg. De, a legnagyobb legfontosabb) szerelmi élmények (a nagy szerelmek által tapasztalt spirituális élmények, ilyen jellegű viszonyok és konfliktusok, azoktól való elszakadás) szintjén is jelentkezhet. 




Mindez azt jelenti, hogy a szülött belső átváltozási, ön-átalakítási képességének a kifejlődése valamiképpen összekapcsolódik a bátorsághoz, a harchoz és a konfliktus-vállaláshoz, az igazságérzet nyílt kifejezéséhez, az igazságnak a tudatos, bátor és célirányos felvállalásához és személyes megtestesítéséhez (személyes képviseletéhez).

  A szülöttben a különlegesen erős nemi vágy és ösztön nagy intenzitással nyilvánul meg. A szexuális beteljesedés rendkívül fontos a személy számára, mivel csak ennek függvényében tud boldog és elégedett lenni az élet más területein is. Erősen vonzódik mindenféle kutatáshoz, ami a saját személyét és a szexualitás rejtélyeit - misztériumát, és persze, a más nemű személyek szexuális tulajdonságaihoz kötődik. (Különösen ha a Plútó az I., vagy az V. házban van, illetve, ha a szülött a Skorpió jegyében született, a Skorpióban, vagy a VIII házban áll a Sárkányfarka.) Az önvizsgálat és a partnerek rejtélyeinek a feltárása többnyire eredménnyel is jár. Igaz, nagyon ritkán, de ez a tevékenység akár öncélú önelemzési szenvedéllyé válhat és a környezettel is közölt elemzések sora sosem ér véget, ami fárasztóvá válhat a környezet számára. (Szélsőséges esetben, a szülött, akár az egyik pszichológustól a másikig, a szexológustól, gyóntató papokig, és az egyik pszichiátertől a másikig vándorol egész életében, hogy azok segítségével saját magát, mint első számú nagy rejtélyt és problémát megfejtse, illetve, hogy azok fejtsék meg az ő állandóan felbukkanó új és új rejtélyesebbnél rejtélyesebb problémáit.)

  A házhelyzet befolyásolhatja a hivatásválasztást is, amelynek alapján a szülött erősen vonzódik az orvosi, pszichiáteri, pszichológusi, archeológusi, geológusi, nyomozói és más, rejtelmek kutatásával és feltárásával járó szakmához. Amennyiben ez nem történik meg, jót tesz, valóságos terápiaként hathat, az, ha az adott szakmájában levő rejtelmeket, feltáratlan - felfedezetlen (homályos) területeket kezdi tanulmányozni - kutatni. Ugyanolyan (elméleti-kutatói) szenvedéllyel érdeklődhet a pénzügyek és a nagy üzleti tranzakciók iránt is és 

szélsőséges esetekben kész mindent egy lapra játszani, nem riadva vissza az olyan befektetésektől, amelynek következtében mindenét elveszítheti. De ez megnyilvánulhat fordítva is: irracionális pénz és gazdaságféltésben, vagy legalábbis olyan élet és sorshelyzetben, amikor úgymond minden garast a fogához kell verjen. A Mars fényszögeiből és jegyhelyzetéből olvasható ki, hogy mennyire óvatos és visszafogott, illetve vakmerő érezzen az életterületen. Mivel a VIII. ház a Skorpió spirituális erőterének a gyakorlati megvalósulási életterét testesíti meg, a Marsnak ez a helyzete (megfelelő fényszögek által feltételezetten) lehetővé teszi a misztikus intuíció létezését, amelyek akkor lépnek felszínre (akkor működnek erősen pozitívan, vagy negatívan),ha a leendő szerelmi partner, vagy a pénzügyi lehetőségek mérlegeléséről van szó.

   A szülöttet általában az átlagosnál jobban érdekli a halál, vagy nagyon fél (néha fóbia szerűen) a haláltól. Esetenként (különösen, ha a Neptunusz, vagy a Szaturnusz a Skorpióban van) ez a házhelyzet kiemelheti a pszichikus képességeket.

   Életfeladata a gyökeres szellemi átalakuláshoz és megtisztuláshoz szükséges spirituális (teremtés-) megismerői és önleleplezői képesség és bátorság megszerzése és gyakorlása, mind a belső lelki intimitásban, mind a mindennapi életgyakorlatban. E személyi életfeladat felvállalása és gyakorlása által a szülött különös és rendkívüli öngyógyító és gyógyító képességekre tehet szert, amint ahogy ennek a (önleleplezési) bátorság kialakulása nélkül, könnyen másokat félrevezető, azoknak sok szellemi kárt okozó, hibásan beavatott vezetővé, valós és hiteles öntudat nélküli misztikus "mesterré", megvezető guruvá, esetleg fekete-mágussá is válhat. 

      

_________________
Nem arra való a gondolkozási képességünk (kincse),hogy a pokollal (a karma hazájával) való kapcsolatunkat fenntartsuk általa, hanem arra, hogy Isten Országát megkeressük..
Kozma Szilárd asztrológus - http://www.kozmaszilard.hu/


Vissza a tetejére
  Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO