ASZTROLOGOSZ, Kozma Szilárd - karma-asztrológus fóruma

Asztrológiai fórum: Kozma Szilárd és asztrológus-barátainak fóruma
Pontos idő: 2023.02.04. 12:47

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Fórum szabályok


Csak jóhiszemű és jóindulatú és főként a kérdező személyére (konkrét sorsproblémájára) vonatkozó kérdésekre válaszolok, illetve ezeket hagyom meg a fórumon.Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2017.05.04. 16:46 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2009.10.24. 21:34
Hozzászólások: 238
Napjegy: Vízöntő
Aszcendens: Ikrek
Minden ember személyi horoszkópjában a legfontosabb az a két pont, amelyek az úgynevezett karmikus tulajdonságainkat jelölik, vagyis a Lilith és a Sárkányfarok. A kettő közül is a Lilith helyzetét kell a legnagyobb figyelemmel nézni, ugyanis a Lilith helyzete jelöli mindazon ösztönös késztetéseinket, az alig érzékelhető sugallatokat, fejünkben fel-feltűnő gondolattöredékeket, amelyek legmélyebben, de mégis a legerősebben befolyásolják a gondolat- és érzelemvilágunkat, és ezáltal a tetteinket is, így tehát valójában az egész életsorsunk alakulását is. A Lilith ugyanis, ahogyan örökről fogva és örökké létezik az abszolút létben, mivel maga is abszolút, ugyanúgy minden egyes emberben is benne van egy állandó, kielégíthetetlen és másra – másságra való sóvárgás formájában. Egy olyan szomjúság, amit kielégíteni nem lehet, de még jobban táplálni igen, azáltal, ha engedünk neki és kiéljük ezeket a pillanatnyi élvezetet és kielégülést esetleg még adni is képes, de hosszú távon egészen biztos, hogy negatív sorshelyzetbe sodró, az általános erkölcs miatt nem véletlenül elítélendőnek bélyegzett, ösztönös késztetéseinket. Mivel tehát a Lilith okozta sóvárgást sem elfojtani, sem pedig kiélni nem lehet, megszüntetésének más módja nincs, mint hogy pozitív tulajdonságokkal helyettesítsük ezeket, a horoszkóp-értelmezés során feltárt negatív tulajdonságainkat. Amennyiben így teszünk, korábbi betegségeink és sorstragédiáink megszűnnek, illetve nem folytatódnak, ugyanakkor boldog és egészséges élet köszönhet ránk, bár a korábbitól eltérő hangsúlyokkal.
Marietta képletében ez a Lilith nevű pont a Skorpióban áll, erőteljes negatív fényszögeket kapva nemcsak a Naptól és a Szaturnusztól, hanem a másik karmikus ponttól is, a Sárkányfaroktól. Ez a négy pont a képletben egy keresztkvadrát nevű alakzatot alkot, amely arra utal, hogy a karma feloldása az átlagosnál nehezebb (de nem lehetetlen). A keresztkvadrát két - két darab, tehát összesen négy egymással szembenálló, és egymásra merőleges, T-kvadrátból tevődik össze, amelyek mindegyike egy-egy nehezebb életfeladatot jelöl.
A Skorpióban álló Lilith azt jelzi, hogy Marietta életét az nehezíti meg a legjobban, hogy képtelen egy adott ponton megállni, és gyökeresen megfordulni, erkölcsileg is, de életvitel szempontjából is, más elvek szerint, másképp élni. Nem csak hogy erre vele születetten képtelennek érzi magát, de irritálóan hatnak rá azok az események vagy személyek is, amelyek vagy akik tőle ezt a változást szeretnék. Erős érzelmi világa van, szenvedélyes, de ő azt nem pozitívan éli meg, hanem leginkább önmaga számára destruktívan, de előfordulhat, hogy ha nagyon feldühíti valaki, akkor más kárára lesz romboló és pusztító. Ez azonban nála nem mindennapi harckészültség, általában inkább magába húzódó, önmagát emésztő, aki szeretne a dolgok mélyére látni, azonban ha meg is érti a lényeget, arra már képtelen, hogy a szükséges változást véghezvigye.
A Skorpió karmás ember számára a szexualitás kiemelt fontosságú, de szerelmeit elengedni nem tudja, ha pedig kénytelen, akkor bosszúra szomjazik. Ez a Skorpió Lilith áll tehát szemben a Bika Nappal, amely önmagában is egy kisebb karmának tekinthető, mivel erősen negatívan fényszögelt. A szembenállás hatására a két pont jelezte negatív tulajdonságok felerősödnek, egymást provokálják. A Skorpió Lilith tehát a Bika Naptól kapja a negatív fényszöget, vagyis mindaz az erős szexuális késztetés, amit a Lilithje jelez, felerősödik a Bikában álló Nap miatt, amely szintén érzékiségre hajlamosító jegy. A Bika Nap miatt jellemző rá az élvezethajhászás is, tehát egyrészt jelen van benne a túlzott szexuális késztetés, amelyet a nő a Skorpió Lilith miatt hordoz magában (a Skorpió számára azért kiemelt fontosságú a szexualitás, hogy ezáltal is jobban bele tudjon mélyedni az elrejtett dolgok feltárásába, és a kiegyenlítődés misztériumába, mindez viszont, a Skorpióban álló Lilith esetén, hamis és öncélú, de ráadásul hamisságában és öncélúságában túlzott mértékű!), ugyanakkor a föld jellegű, tehát materiális Bika Nap miatt másrészről az anyagi világ minél teljesebb körű kiélvezése és a vele szeretkező férfiaknak a birtoklási érzete miatt is, vágyik a minél nagyobb számú szexuális gyönyörökre. A negatív Skorpiói meghatározottság miatti erős elengedési képtelensége kiegészül a negatív Bika birtoklási vágyával. Így tehát nem meglepő az, amit a horoszkóp megrendelőjéről tudunk, tehát, hogy a fiatal kora és az élete előző szakaszában is, meglehetősen intenzív szexuális életet élt. Fontos még a Lilith házhelyzete is: a 7-es házban, vagyis a Mérlegnek megfelelő gyakorlati életterületen jelentkezik, ami azt jelenti, hogy pontosan a harmonikus párkapcsolat kialakulásában akadályozza őt ez a vele születetten rosszul értelmezett szexualitás.
Máshogy megközelítve, a Skorpió Lilith feloldásához elengedhetetlen a harmonikus párkapcsolat kialakítása. Ebben a törekvésében tehát a Nap helyzete szintén gátolja, mivel az első házban tartózkodik a Nap, vagyis az említett szexuális jellegű, élvezetkeresési késztetései gátolják őt abban, hogy a személyi öntudatát egészséges szellemi szintre emelje. Ahogy az elején mondtam, a legfontosabb a Lilith jellegű késztetéseink megismerése, felismerése és beismerése, majd a tudatosítás segítségével, a napvilágra kerüléssel, azokat a megfelelő pozitív tulajdonságokkal kell helyettesíteni. Ezért nézzük tovább, milyen fényszögeket kap még a Lilith.
Első sorban az tűnik fel, hogy kvadrátot zár be a másik karmikus ponttal, az Oroszlánban álló Sárkányfarokkal. A Sárkányfarok által jelzett karma, bár az általa jelzett késztetések szintén csak nagy odafigyeléssel meghaladhatóak, abból a szempontból jobban tetten érhető, hogy látványosabban megmutatkozik. Sőt, pontosan az Oroszlán Sárkányfarok által jelzett mindenáron győzni akarás az, amely őt a sportra motiválhatja, már gyermekkorától kezdve. Az Oroszlán Sárkányfaroknak azonban van más vetülete is, ez pedig ahhoz kapcsolódik, hogy az Oroszlán, mint jegy, a személyi öntudat kibontakozását testesíti meg. A Sárkányfarok egy olyan karmikus pont, amelyet elsősorban az anyai ági örökletes programmal lehet megmagyarázni. Ugyanis a Sárkányfarok helyzete jelöli mindazokat, az anyai ági ősök által - vagyis azon édesanyák által, akiktől a megrendelő származik- az utódaik foganása előtti, 2–3 hónapos időszakban, majd a várandósság alatt is átélt, és azoknak az ősanyáknak a mély tudatalattiba lefojtott vágyakat, érzelmeket, amelyek aztán az utódokban már mint vele született karmikus tulajdonságok manifesztálódnak, anélkül, hogy ennek ők akár tudatában lennének, vagy „tehetnének róla”.
A nő képletében az Oroszlán Sárkányfarok tehát arra utal, hogy az anyai ági ősei, pontosabban: az édesanyja, a nagyanyja, esetleg a dédnagymamája, vagy még az üknagyanyja is, az egyenes ági leszármazott lány-utódok foganása előtti időben, akadályokba ütközött abban, hogy ki tudja teljesíteni a személyisége önkifejezését, individuális öntudata fejlődését. Akár a szülei, akár más rokonai, vagy a férje zsarnoki – elnyomó viselkedése miatt, nem tudta érvényesíteni a saját elképzeléseit. Extrém esetben lehetséges az is, hogy ő hatalmaskodott túlságosan a családtagjai felett. A lényeg tehát az, hogy a horoszkópot rendelő nő egészséges öntudatának, önérzékelésének kialakulása, karmikusan, tehát mélyen meg van zavarva, és emiatt ő abban tévesen, torzul lát. Mindez a Skorpió Lilith által jelzett karma-oldás szempontjából egy dolog miatt különösen érdekes: ez a karmikus pont, mármint az Oroszlán Sárkányfarok, hajlamosít bizonyos negatív sugallatokra a saját nemi identitásunk alakulása szempontjából is. A Skorpió Lilith ugyanakkor a hetes házban áll, a hetes ház pedig negatív értelmezésben nemi eltévelyedéseket, erkölcstelenségeket jelez (itt mindenképp negatív, hiszen a legnehezebben feloldható karmapont található benne). Itt tehát nagyon résen kell lenni: mivel a nemi öntudat kialakulása zavaros, fontos tisztáznia magában, hogy nincsenek-e véletlenül olyan sugallatai, amelyek a saját nemével kapcsolatos szexuális viszonyokra, a nőkkel való szexuális élet folytatására hajlamosítanák, arra adnának sugallatszerű késztetést, ellenállhatatlannak érzett sóvárgást. Egy ilyen közegben, mint a sportolóké, ahol azonos neműek alszanak párosával azonos szobákban és fürödnek közösen és esetleg össze is vannak zárva huzamosan, még táptalajt is kaphat egy ilyen késztetés. Szükséges ehhez a nagyon őszinte, sőt kegyetlen szembenézés saját magával (ez a Skorpiói hajlamokkal bizonyára nem lesz olyan nehéz, legalábbis az önmarcangolás része), hiszen egy adott elviselhetőségi pontig, senki sem szeretne önmagáról megtudni ilyen zavaros dolgokat, és főleg nem azt, hogy ezt mások is megtudják. Amennyiben tehát a nő úgy érzi, hogy tagadhatatlanul vannak benne szexuális vágyak a saját neme iránt, akkor azt önmaga elől ne tagadja le. Szégyellnie sem kell emiatt magát, hiszen mindezek a negatív tulajdonságok meglétéért nem ő a felelős, ő azt csak kapta meghaladni – és nem kiélni - való életfeladatként, de ugyanígy az anyját, nagymamáját sem teheti felelőssé érte. És ha mindezeken túlvan, akkor az a következő lépés, hogy folyamatosan éberen figyelje magát, mikor támad ilyen, leszbikus jellegű sugallata, abban az esetben pedig azonnal leállítani a képzelgést, és megerősíteni magában a saját nemi identitását, tehát hogy ő egy nő, akinek csakis férfival lehetséges a kiegyenlítődés.
Fontos tudni azonban, hogy mindez nem lesz könnyű. A Skorpió Lilith ugyanis folyamatosan olyan sugallatokat küldhet majd Mariettának, hogy ez butaság, nem kell ezt csinálni, minek megváltozni, ugyan mitől tud többet mint más, és tulajdonképpen ki ez az asztrológus, aki ezt mondja, miért mondja ezt? Tehát biztos, hogy nagyon erős ellenállást kell leküzdenie magában a változással, bármilyen változással, kapcsolatban. Ezt is fontos tudatosan kezelni, hogy igen, tudom, hogy ott van bennem az ellenállás, de én szeretnék megváltozni! Legalább is, bízom benne, hogy a horoszkóp egészének megismerése után Marietta valóban szeretne megváltozni. De még az is lehet, hogy meggyűlöli az asztrológust, amiért ő nem a Marietta egyébként meglevő, pozitív és előnyösnek képzelt tulajdonságait dicséri feltétlenül, hanem inkább a negatív dolgokra világít rá! Ez az Oroszlán Sárkányfarok miatt valószínű, a negatív Oroszlán ugyanis egyáltalán nem szeret magáról rosszat hallani, ő csakis mások imádatában szeret sütkérezni.
Arról van tehát szó, hogy minden egyes embernek nehéz a karmáját feloldania, de aki Skorpió karmával születik, annak még nehezebb, mert pontosan a változással szemben érez ellenállást.
A Lilith még egy meghatározó bolygóval áll erős fényszög kapcsolatban, mégpedig kvadrátban a Vízöntőben álló Szaturnusszal. A Szaturnusz kap egyébként pozitív fényszöget is, de a Lilithtel alkotott kvadrátja mindenképp meghatározó. Ez egy eléggé zavart személyiségre utal, hiszen a Vízöntőben álló Szaturnusz maga is egy felelősségérzettel és határozottsággal, valamint emlékezőtehetséggel kapcsolatos zavartságot jelez a nő felelősségérzetében. A Szaturnusz képviselte fegyelem, felelősség, mérték és arány ugyanis állandó konfliktusban áll a vízöntői szabadságvággyal, függetlenséggel. A Skorpióban álló Lilithtel alkotott negatív fényszöge arra utal, hogy mindezek a zavart érzések a negatív skorpiói törekvéseire is hatással vannak. Vagyis lehet, hogy néha gátlástalanul folytat mondjuk több titkos viszonyt, majd rátör egyfajta lelkiismeret-furdalás, amikor pedig azért szenved, mert olyankor még az olyan, ún. „hivatalos partnerrel” folytatható szexuális viszonytól is elzárkózik, amire egyébként szüksége lenne. És fordítva: a szaturnuszi jellegű párkapcsolati harmonizációs törekvései és az arányosság – érzete lehetnek „megfúrva” a Skorpió Lilith által jelzett változtatási képtelenség által. Lehetséges, hogy pontosan emiatt hezitál most a lánykérésén: nála a saját sorsáért való felelősségvállalás, mint pozitív aktus, folyamatosan vissza van fogva, az elköteleződéstől –odaadástól való irracionális szorongás és a változtatással kapcsolatos negatív szuggesztiói miatt. Hiszen a Skorpió Lilith miatt neki olyan késztetései vannak minden bizonnyal, bár nem tudatosan, sőt nagyon is mélyen elnyomva, hogy neki minél több férfival (illetve: akár nővel is…) kell még szexuális viszonyba keverednie és minél több élvezeti élményt kell még szereznie, és mi lesz, ha megházasodik, és erre többet, legalábbis szabadon, nem lesz módja?
Összegzésként tehát, a Skorpióban álló Lilith által jelzett párkapcsolati – szexuális „kavarási” és öncélú élvezethajhászási késztéseinek a feloldásához minél előbb hozzá kell kezdeni, mert a leírt negatív fényszög-kapcsolatok által jelzett tudattalan késztetések nagy veszélyt hordoznak magukban. Nem elrendelődést, ahogy sokan gondolják, tehát itt nincs szó lejátszott meccsekről: azt jelzi, hogy amennyiben nem képes változtatnia mentalitásán, akkor a sors fogja őt figyelmeztetni különböző fájdalmas betegségek, balesetek vagy nehéz élethelyzetek formájában a mentalitás- és szokásváltás, életvezetés-váltás szükségére. A Skorpió Lilith esetében elsősorban az orr és a szaporítószervek-, valamint az ürítőszervek (vastag- és végbélnyílás, a húgyvezetéknek a húgyhólyag alatti része) sérülései, megbetegedései jelentkeznek, tehát ha nem akarja a megrendelő kiszagolni az isteni igazságot (a Skorpió egyik uralkodó bolygója a Pluto), akkor orrdugulás, orrpolip lehetséges, ha pedig nem akar változtatni mentalitásán, akkor a méh, a petefészkek, a hüvely és a végbél betegségei, fertőződései, vagy sérülései lehetségesek. Önmagára vagy másokra is veszélyes lehet rombolási késztetése, ha túlzott dühöt érez a változással kapcsolatban (a Skorpió másik uralkodó bolygója a tűz jellegű Mars, többek között a háború, a viszályok megtestesítője).
A Lilith feloldásának módja első körben az, hogy fogadja el, amit ezzel kapcsolatosan feltártam; amennyiben erre képes, már el tudja kezdeni elemezni önmagát, hogy a leírt negatív késztetések milyen formában jelentkeznek nála konkrétan (milyen esetekben, milyen helyzetekben és milyen krónikus betegségek, vagy gyakori sérülések formájában). A spirituális napló segítségével, kegyetlen őszinteséggel le kell írni, tehát magunknak be kell vallani a negatív gondolatainkat, érzéseinket. Mindennek a folyamatnak mágikus erejű feloldó – gyógyító hatása van, ugyanis, amit egyszer felszínre hozunk, az már nem képes a sötétben, vagyis a tudatalattinkban káros hatást kifejteni. Le kell mondania az öncélú szexuális élvezetek hajhászásáról, amire folyamatos késztetést érez. Tisztáznia magában, hogy bármennyire is ellenállást érez egy bármilyen élethelyzettel szembeni változással kapcsolatban, azt meg kell tennie, sőt pontosan az az ellenállás jelzi, hogy neki azon a területen nehézsége van. Asztrológia feltárás és a hibabelátás képességének kialakítása nélkül, azzal nem akar az ember foglalkozni, amivel a karmája szerint leginkább kellene, ellenben ott jeleskedik, ahová a karmája hajtja. Mindaddig, amíg a sors le nem állítja – ezt persze nem árt tudni.
A nő képletében a másik karmikus pont az Oroszlán Sárkányfarok, a 4-es házban. Ahogy korábban írtam, ez az Oroszlán Sárkányfarok szimbolizálta késztetés adhatta a motivációt a sportkarrierhez. Az Oroszlán a győzni akarás szimbóluma, főként a saját gyengeségei fölötti győzni akarás szimbóluma nagy általánosságban, pozitív értelemben, de itt az a legfontosabb, hogy negatív értelme is van. Sárkányfarok és Lilith esetén pedig, csak az adott jegy negatív aspektusai érvényesek. Az Oroszlán karma kiindulópontja az, hogy azt képzeli, hogy ő mindent jobban tud mindenkinél. Ebből adódik aztán a gőg, a beképzeltség, a nagyképűség, a mások lekezelése, a fölényeskedés, a felsőbbrendűségi komplexus, a hiúság, a kevélység, a nevetséges önimádás, vagyis a narcisztikus viselkedés, a szereptévesztés, valamint, mellékesen illetve ezek folyományaként a mindenáron győzni akarás, a mindenáron feljebbjutás igénye, az akadályok félresöprése, szélsőséges esetekben erőszakosság és hatalmaskodás, a pszichopata és mániás zsarnokoskodás. De lehetséges, és elég gyakori mindennek a szöges ellentéte is: ebben az esetben az Oroszlán karmás a külvilág számára szerénynek, visszahúzódónak, szó szerint gyávának tűnhet, aki hagyja, hogy mások irányítsák, aki nem juttatja kifejezésre véleményét, de ez csak a látszat. Bizonyos esetekben érthetetlenül ragaszkodik saját elképzeléséhez, de ez többnyire csak utólag derül ki, mivel nem az adott szituációban vállalja fel önmagát és véleményét, illetve, ha észrevétlenül és látszólag meghunyászkodva is, de mégis rögeszmésen és nyakasan - önfejűen cselekszik, bár később humanisztikus kifogásokat talál viselkedésére. Valójában önmaga számára sem felismerhető módon olyan sugallatokat kap, amelyek szerint neki kell(ene) mindenkit irányítania, az ő segítsége nélkül a többiek el vannak veszve, és hát, az ő nagyszerű személyére van szükség ahhoz, hogy a dolgok rendben menjenek. Ennek érdekében a „gyáva” Oroszlán karmás egyfajta aknamunkát végez, mivel látszólag ő „csak segít”, valójában a saját elképzelése szerint a háttérből manipulálva befolyásolja az eseményeket. Amennyiben pedig azok nem az ő kedve szerint alakulnak, akkor magában elégedetlenkedik, dohog. Partnerül, jellemzően, öntudatlanul olyan embert választ, aki uralkodik rajta, aki által, látszólag, el van nyomva, aki erősebb, vagy legalábbis annak mutatkozik.
Marietta azonban, ha magába néz, valószínűsíthetően az első csoportba tartozik, tehát aki nem fél kinyilvánítani akaratát. Mindkét negatív pólusra jellemző, hogy sem indíttatása, sem képessége nincs arra, hogy csapatban dolgozzon, hiszen akkor figyelembe kellene vennie mások véleményét is. Nem véletlen tehát, hogy Marietta egyéni sportot űz. El kell és lehet fogadni, hogy ahhoz, hogy valakinek magas szintű sportolói ambíciói legyenek, szükséges egy szintén magas szintű győzni akarás is, kell abban hinni, hogy ő a legjobb, hiszen különben miért indulna el egy versenyen. De vajon milyen áron? Ez az Oroszlán Sárkányfarok szemben áll a Szaturnusszal, ami arra utal, hogy nincs érzéke ahhoz, hogy a negatív oroszláni ambícióiban megtalálja a határt, az arányosságot, a megfelelő mértéket. Ez a tulajdonság egyszerűen nincs jelen benne.
A horoszkópokban ugyanis a karmák, tehát a Lilith és a Sárkányfarok pozíciója azt jelzik, hogy az adott jegy által képviselt életterületen a személy egyszerűen nem képes tisztán látni, nem helyesen ítéli meg a helyzetét, ugyanakkor azt gondolja, hogy mindenki más úgy érzékeli az adott valóságrészletet, ahogy ő és hogy az a helyes. Itt van a gond. Itt az Oroszlán Sárkányfarok esetén tehát, a szembenálló Szaturnusszal súlyosbítva, Marietta nem látja, mert nem képes látni azt, hogy hol vannak az ő személyi ambícióinak a határai, meddig lehet folytatni ezt a győzni akarást, önmaga előtérbe helyezését, a „csak én” jelszóval való azonosulást. A Vízöntőben álló Szaturnusz még azt a képzetet is jelezheti benne, hogy neki mindent szabad, neki nem kell függenie senkitől. ( A Lilithnél már leírtam, hogy az Oroszlán Sárkányfarok azt is jelzi, hogy akár a nemi hovatartozásának megszilárdítása sem zökkenőmentes, ezért támadhatnak neki megmagyarázhatatlan vonzódásai más nők irányába. Itt is figyelni kell a Szaturnusszal való fényszög által jelzett veszélyre, a természetes és törvényes határok felrúgásának az önkéntelen késztetéseire: vagyis hogy nehogy képtelen legyen gátat szabni ez irányú késztetéseinek.)
Az is előfordulhat, hogy mentális problémái is alakulnak ki a zavaros érzései miatt. Az mindenesetre erős figyelmeztetés, hogy szívizom-problémái vannak; a szív az Oroszlánhoz, vagyis az öntudat, a helyes vagy helytelen önérzékeléséhez és önértékeléséhez tartozik analogikusan, vagyis ez a tünet arra hívja fel a figyelmet, hogy nem tud harmonizálódni az oroszláni őselvvel: vagyis képtelen nagyvonalú, igazságos, elfogadó lenni, nem tudja elfogadni, hogy lemondjon az áhított csillogásról, sportsikerről, azt, hogy beérje sőt elégedett legyen az egyszerűbb dolgokkal. Márpedig nagyon fontos lenne, mivel ez a Sárkányfarok a 4-es házban áll, vagyis neki így 28 évesen már elengedhetetlenül szükséges lenne családban élni és gyermekeket szülnie, azokat gondoznia – nevelnie az általános emberi karma-oldási életfeladatok felvállalásának a szüksége szerint, illetve a Ciklus és a Ritmus Egyetemes Törvénynek az erre vonatkozó hatásai szerint. Vagyis a Sárkányfaroknak ez a helyzete nagyon sürgős élethelyzeti és életvezetési életcél-kitűzési és követési változást kíván meg, akkor is, ha ez a változás szöges ellentétben áll azzal, amit ő a következő éveire mint követendő és megvalósítandó, cselekvési tervet elképzelt magának, vagyis, tudniillik hogy további sikereket ér el a sportban, és még egy kicsit élvezi, hogy nincs elkötelezve senkinek… ez a szívprobléma arra utal, hogy ezt a mentalitást meg kell változtatni.
Kérdés persze, hogy a közben kitanult szakmája, az informatikus-közgazdász miért nem vonzza annyira? Hiszen ott is lenne lehetősége küzdeni, és elsőnek lenni. A kérdés egyszerű: azért, mert itt jön be az a jelenség, hogy a karmánk a mélytudatalattinkból irányít sugallatok, ösztönök és kényszerképzetek formájában. Ez a magyarázat arra, hogy a valós okot arra, hogy valamit miért csinálunk, vagy miért nem csinálunk, a karmánk ismerete nélkül nem lehet megtalálni. Itt ugyanis arról van szó, hogy azért sem tudja elengedni a sportkarriert, mert nagyon mélyen és nagyon halkan ott zúg benne a kísértés, hogy ott a sok lány között kiélheti leszbikus vágyait. Ezeket a csendes kis sugallatokat nem lehet beazonosítani, de ha őszinték vagyunk magunkkal, akkor beismerhetjük ezt és megismerhetjük ezeket a „szégyenletes” sugallatok formájában is jelentkező karmánkat. Mindehhez nagyon erős elszántság kell egy Oroszlán karmás embernek, akinek olyan az alapbeállítása, hogy nem szeret magáról rosszat hallani. Természetesen senki nem szeret, de az Oroszlán karmás kifejezetten dühös lesz tőle, és abszolút igazságtalanul kezd el viselkedni azzal, aki róla kritikát mer megfogalmazni. Még önmagával is…Haragjában képes akár törni-zúzni, akár a tudattalanja legmélyebb zugaiban elrejteni a nappali éber tudata előtt az őt zavaró karmikus képzeteket, illetve úgy feltüntetni maga előtt, sőt, mások előtt is ezeket, hogy azokkal nincsen semmi baj, a világ legtermészetesebb és legerkölcsösebb dolgai és tényei, és őt azok nem téríthetik el az egészséges élet-vezetésétől, az élete természetes szellemi beteljesítésétől, sőt, még éppen, hogy fordítva: gazdagíthatják a valóságról való tapasztalatait és ez által gazdagíthatják és színesíthetik a személyiségét.
A Sárkányfarok még egy negatív fényszöget kap, a Nappal áll ugyanis kvadrátban. Ez a Bika Nap, amely csak negatív fényszögeket kap, az első házban áll, bizonyos mértékig felerősíti az Oroszlán Sárkányfarok által jelzett beképzeltséget, nagyképűséget, gőgöt, fölényeskedést, lekezelést, uralkodási mániát, mivel az első ház a Kosnak felel meg. Szintén felerősíti az Oroszlán karmás személy luxusra való törekvését: bár a Bikának a megszerzendő anyagi javak főként mint kényelmi eszközök fontosak, az Oroszlánnak mindez hozzátartozik a reprezentációhoz. Ezért Mariettának különösen oda kell figyelnie, hogy ne fordítson a szükségesnél több figyelmet az anyagi javak megszerzésére: nem szabad bedőlnie a reklámoknak, amelyek a termékeket státuszszimbólumnak állítják be. A negatív Bika Nap azt jelzi, hogy számára a stabilitás, a szilárd háttér nem fontos, sőt elvetendő; ezért is érez többek között ellenállást a családalapítással kapcsolatban, illetve bármilyen fix, kiszámítható, neadjisten unalmas-monoton tevékenységgel kapcsolatban, mindezekre ő nem vágyik. Amire vágyik viszont, az megint csak a sok-sok érzéki gyönyör, tehát ez a negatív Bika Nap is azt jelzi, hogy erősen meg vannak támogatva az öncélú szexuális vágyakozásai, legyenek azok akár a normálistól eltérőek is. Ez az egész kereszt kvadrát ugyanis, összességében arra utal, hogy az erkölcsi normák, a törvények, az alapvető emberi magatartásformák Marietta számára áthághatónak tűnnek, és néha gátlástalanul és bűntudat nélkül át is hágja azokat. Nem feltűnően és jogilag nem büntethetően, de morálisan igen. Nem tudni, milyen nevelésben részesült ő? Tehát hogy az alapvető moralitás szellemében nevelték-e őt szülei? Ha igen, akkor van hová nyúlnia a tudatos elméjében, de ha nem, akkor nehezebb lesz megértenie, hogy mik is azok az erkölcsi határok, amelyek olyan belső fékként működnek az emberben, amelyek a hosszú távú boldogulását hivatottak szolgálni és biztosítani, és amelyeket neki mindenképp tudatosan ki kell fejlesztenie magában és azokhoz tartania magát.
Az Oroszlán Sárkányfarok feloldása tehát a másik végtelenül fontos feladata Mariettának. A negatív oroszláni késztetések helyébe ugyanis tudatosan be kell építenie magába a megfelelő pozitív értékeket: vagyis a nagyvonalúságot, a valódi segítőkészséget (tehát amikor nem az egónk táplálása érdekében segítünk), a nem öncélú kreativitást, az egészséges szintű szervezést és irányítást, tehát amikor úgy végezzük a szervező és irányító tevékenységet, hogy abban mások akaratát és igényét is, illetve az egyetemes törvények szerinti logikát és különösképpen a megváltás szellemiségének a szükségszerűségeit figyelembe vesszük. Így tehát, azzal kell kezdeni, hogy a külső világ felé forduló ambícióit belső ambíciókra cseréli. Minden bizonnyal nem fog örülni neki, de asztrológusi tanácsom az, hogy be kell fejezze sportkarrierjét, ahol túlságosan is ezt az Oroszlán karmát tudja verklizni. Ez azt jelenti, hogy le kell számolnia magában az öncélú és negatív oroszláni ambícióival, vagyis a külső győzelmeknek a gyűjtési mániájával, a nárcizmusával, az önimádatával, a gőggel, a kevélységgel, a fölényeskedéssel, a lekezeléssel, a hiúsággal, a felsőbbrendűségi komplexussal, végső soron a mániás és pszichopata zsarnokoskodással. Nem szabad többet arra áhítoznia, hogy minél több dicséretben részesüljön, minél több ember hódolatát élvezze, egyébként is, be kell vallani, hogy már 28 éves, és eddig sem ért el olyan magas szintet, hogy azt kellene gondolnia, hogy neki valóban a sportpályán van a helye. Tudom, hogy ez most rosszul esik, ezt is el kell fogadni, méghozzá tudatosan, hogy másoknak is lehet igaza és az előtt néha egy Oroszlánnak is fejet kell hajtania. Nem is a másik ember előtt – hanem a nyilvánvaló igazság előtt. És mindezt alázattal és szelídséggel fogadni, ehhez kell ám az igazán egészségesen kifejlett személyi öntudat és önérzet! - El kell fogadnia, hogy lehet és lehetnek még az életében más személyek is, akik még az ő számára is éppen annyira fontosak, sőt, esetleg még annál is fontosabbak lehetnek, mint önmaga, például egy szeretett férj, a gyermekekről nem is beszélve, és lehetnek az életben annál sokkal- de sokkal többet érő és fontosabb megvalósítások, és megszerezni való dolgok és elérni való helyzetek és állapotok, mint egy olimpiai, vagy világbajnoki eredmény elérése.
Ehhez a folyamathoz segítséget nyújthat egy Hamvas Béla idézet: „És akkor vagyok valami, ha nem vagyok semmi”. Mert ahhoz, hogy realizálni tudjuk az egészséget és boldogságot, szükséges megérteni, hogy mindezek a külvilággal kapcsolatos és az annak a legyőzésére irányuló ambíciók csak a személyiségünk egy jelentéktelen részét képezik és általában annak inkább csak a torz részét táplálják; az isteni magunkat vajmi kevéssé érdekli, hogy hány métert dobtunk a diszkosszal. Marietta isteni magját ugyanis az érdekli, hogy sikerül-e lemondania ezekről a külső ambíciókról, ugyanakkor az egészséges ambíciót a családban, a jövendő gyermekeivel és férjével megélni. Kitanult szakmájában, tehát egy munkahelyi közösségben, túlzott versengéstől mentesen, normális és hasznos eredményességet célul kitűzve érvényesítheti bizonyos mértékig ambícióit. Itt szervezkedésre való késztetéseit is megélheti, mindig szem előtt tartva, hogy ezeknek a célja nem lehet az ő saját becsvágyának növelése, hanem egy közösség tényleges javára való, szerény munkálkodás. Sőt, mivel a Sárkányfej a Vízöntőben van, a távoli cél az lenne, hogy nyitott legyen mások felé, azokkal jól együtt tudjon működni és együtt tudjon dolgozni tehát csapat munkában is, a magasabb eszmékért. Ennek eredményeképp nem csak szívproblémái szűnnének meg, de pontosan abba a helyzetbe kerülhetne, ahová jelenleg is vágyik: az emberek szívének és figyelmének a középpontjába, de már nem csillogó sikerei miatt, hanem emberszeretete és jó szíve miatt.
Ellenben, ha továbbra is erőszakosan a sportsikerek hajhászását folytatja, és ezzel együtt a családalapítás időpontját kitolja, a következő betegségek érhetik el: gerinc- és mellkas tájéki zúzódások, gerinctörés és bordatörések, mellhártyagyulladás, hátizom-sérülések, reumás hátfájások, púposodás, mellkas beesés, szívizom károsodás, szívizombénulás, szívkoszorúér-bántalmak, szívritmuszavar, szívreuma, szívinfarktus, más szívbajok. Napszúrás, nap-érzékenység, napallergia.
Végül pedig, még egyszer, hogy el ne sikkadjon, végre kell hajtani a fájdalmas szembenézést az esetleges leszbikus vágyakkal kapcsolatban, és mindörökre tényül elfogadni, hogy ennek a vágynak semmiféle létjogosultsága nincs, és nem is lehet, mivel Marietta nőnek, tehát ilyen jellegű életfeladatokkal is rendelkező, potenciális édesanyának született, tehát olyan egészséges szexuális életet és párkapcsolati harmóniát, amelyből gyermek is születhet, kizárólag egy (egy!) férfival élhet. Mindehhez a legnagyobb segítséget a Tarot beavatási rendszernek a Bolond nevű ikonja által megtestesített szellemi – spirituális alapállás kifejlesztése nyújthatja, amikor minden egyes alkalommal, ha észleli a negatív sugallatot, akkor jól kineveti magát, hogy mégis milyen butaság ez, nőkkel fantáziálni?
A horoszkóp-értelmezés következő eleme az Aszcendens. Amit tudni illik róla: sok asztrológus úgy gondolja, hogy az Aszcendens által jelzett tulajdonságok eleve velünk születettek. Itt egy nagy tévedés van. Az a jegy, ahol az Aszcendens áll, azt jelöli ki, hogy milyen pozitív tulajdonságokra (az Aszcendensnek helyet adó jegy jelképezte pozitív tulajdonságokra) van szükség ahhoz, hogy az adott horoszkóp tulajdonosa fel tudja oldani karmáját. Vagyis ezeket a minden esetben csakis pozitív tulajdonságokat tudatos erőfeszítéssel kell kifejleszteni magunkban, tehát nem velünk születettek.
Marietta Aszcendense a Kosban áll. Ahhoz, hogy ő fel tudja oldani az előzőekben részletezett Skorpió és Oroszlán karmáját, arra van szüksége, hogy kifejlessze magában a Kosra jellemző pozitív tulajdonságokat. Nem véletlen persze, hogy kinek milyen Aszcendense van. Hiszen ahhoz, hogy Marietta sikerrel meg tudjon birkózni a Skorpió Lilithje feloldásával, mindenképpen szüksége van arra az újító, vállalkozó szellemre, ami a Kos sajátja. A Kos jelképezi azt a létmozzanatot, amikor a Szellem előfeltétel nélkül, vibráció-csökkenéssel onnan, abból kiserkenő ősideák formájában, spontán kiáramlik az abszolút létből az Isteni létbe, majd ott „cél-tudatosodva” és áthatolva a spirituális szférákon is, immár tudatos vibrációcsökkenéssel folyamatosan létrehozza és gazdagítja az anyagi világot. Mindennek a folyamatnak a pozitív értelmét kell látni: a hezitálás nélküli, lelkes, önbizalommal teli kirobbanást, az új és mindig új alkotásra való késztetést, a dinamizmust, az energikusságot, céltudatosságot. Ezek a pozitív tulajdonságok szükségesek ahhoz, hogy Marietta ki tudjon jönni abból a gödörből, ahová a saját Skorpiósága ássa. Hogy meg tudjon fordulni és hittel, bizalommal, energiával telve kész legyen az újra. Mindehhez segítséget nyújthat neki a Nyilasban álló Jupiter és a Neptunusz, amelyekkel trigont alkot. Ugyanis a Jupiter morális igazságra és jogosságra – törvényességre törekvő pozitív ősereje, őt megsegítheti abban, hogy képes legyen most már a valódi értékek felismerésére, a hamis értékektől való megszabadulásra, érzékeny lévén ezek megkülönböztetésre. Mivel együtt áll a Neptunusszal, felerősítik egymás hatását, így a pozitív értelemben vett Neptunusz jelképezte valódi szeretet és áldozathozatal lényegét is képes lesz Marietta spontán ÁTÉLNI, majd az egészet megérteni, amennyiben, és csakis akkor, ha tudatos erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a Kos pozitív tulajdonságait kifejlessze magában.
Vagyis, bátran fel kell vállalnia a vitákat, a „harcokat”, de természetesen nem az Oroszlán Sárkányfarka által jelzett fölényes és lekezelő stílusban, hanem hívően: őszinte meggyőződéssel és áldozatos odaadással. Az érvek és ellenérvek ütköztetése során nem csak hogy a vitás ügy oldódik meg, de kiderülhetnek azok a korábban elhallgatott dolgok is, amelyek csak a vita tüzes hevében tudnak felszínre kerülni. Természetesen nem csak a harc felvállalását jelenti a Kos pozitív értelmezése, hanem az egész élettel szembeni bátor alapállást, ahol, ha már kialakult a megfelelő értékrend, akkor azt az életvitelben érvényesíteni is kell, akkor is, ha a külvilág számára az nem érték. Bátor Koshoz méltóan nyíltan vállalja fel önmagát, ezzel együtt a Skorpió karmájából adódó titkolózó hajlamát meg kell szüntesse, de tudnia kell azt is, hogy ebben nehézségei támadhatnak a Neptunusszal való fényszög miatt, ami szintén erősíti a titkolózó hajlamot, tehát kiemelt figyelmet kell fordítania rá. Erre a mozzanatra az Oroszlán Sárkányfarok által jelzett öntudati, önérzeti problémák miatt is szüksége lesz. Az énközpontú negatív Oroszlán helyett át kell alakulnia a metafizikai értékek felismerésére és a személyiségébe való beépítésre alkalmas, önzetlen segítségnyújtásra kész, energikus, dinamikus személyiséggé.
„Jó hír”, hogy szexualitása intenzitása maradhat, ez ugyanis a pozitív értelemben vett Kos személyiségjegyek között is megtalálható, ugyanakkor természetesen meg kell értenie, hogy mi a szexualitás célja és értelme: ez pedig az állandó (tehát stabil párkapcsolaton belüli) partnerrel való kiegyenlítődési lehetőség és szükségszerűség is; a régi, poligám és leszbikus vágyakozásaival le kell számolnia, azok helyébe kell beépítenie a stabil partnerrel való szerelmi együttlét által biztosított lelki – szellemi gazdagodás, és a szexuális kiegyenlítődés nyújtotta örömöt és boldogságot.
Az értelmezés következő részében a bolygókkal foglalkozom, kezdjük a Nappal. Mivel a Nap ebben képletben csak negatív fényszögeket kap, ezért egyfajta karmapontnak is értelmezhető, ha nem is olyan nehezen feltárható, de annál intenzívebb negatív ösztönöket és tudattalan késztetéseket is jelöl, mint a Lilith és a Sárkányfarok, de főként a Lilith. Ez a Nap tehát szemben áll a Skorpió Lilithtel, ennek személyiségbeli megnyilvánulásait már a Lilithnél nagyjából elmondtam. Amit még tudni kell róla, az az, hogy ha a Nap ilyen fényszögben áll a Lilithtel, akkor az azt jelzi, hogy egymás negatív hatását felerősítik azokon a területeken, amit jelképeznek. Mivel a Nap részét képezi a képletben szereplő keresztkvadrátnak, ezért a Nap által jelzett negatív késztetések feloldására is nagy hangsúlyt kell fektetni. Röviden megismételve tehát, a Skorpió Lilithtel való szembenállása a Bika Nap által jelzett, Bika jellegű negatív tulajdonságoknak két területen okozhat problémát:
1) vagy a szexualitás terén, vagyis a szexualitást képtelen Marietta a saját helyén kezelni, nem látja annak szerepét, nem érti, miért is fontos ez; ő a szexualitást öncélúan, a minél több és minél izgalmasabb, rejtelmesebb élvezet miatt keresi. Nem is akar megállapodni, tehát családot alapítani, mert úgy érzi, akkor kimarad a sok élvezetből. Persze mindezt ő nem tudatosan gondolja, és valószínűleg nem is fogalmazott meg magában ilyet; de olyan helyzeteket teremt tudattalanul, hogy nem közelíti meg a családalapítást, de még a stabil párkapcsolatot sem. Például ha egy komoly kapcsolata van, ahol már sejthető, hogy ebből lánykérés lesz, akkor minden bizonnyal egy másik férfi személyében megjelenik egy ellenállhatatlanul izgalmas szerelem kísértése, és ezért neki mindenképp fel kell bontania a komoly kapcsolatát. Érdemes átgondolni, voltak-e ilyen esetek az életében, amikor úgy érezte, hogy nem rajta múlt, nem ő tehet róla, hogy mégsem lett házasság, vagy legalább tartós együttélés egy kapcsolatból. Ugyanezen oknál fogva a gyermekáldás sem következhet be, hiszen Marietta van annyira értelmes, hogy felfogja, hogy gyermek mellett már nem ficánkolhat szabadon; kérdés, hogy vajon ez benne meglevő moralitás-e, létezik-e benne ilyesfajta moralitás egyáltalán, vagy ezt csak az ön- és kényelem-féltő reflexei diktálják?, - A mai világban ugyanis mindenhol csak azt hallani, hogy mindenki valósítsa meg önmagát, és ebben a gyermek csak akadály - ezt nem én mondom, hanem ez jön le a médiából! -, tehát arra is kell számítani, hogy az esetleges kétségei elaltatására a mai isten- és teremtés – és megváltás ellenes amorális korszellem rengeteg segítséget – magyarázkodási lehetőséget nyújt. A probléma ezzel az, hogy ez a teremtés- és megváltás-ellenes, magát rendkívül felvilágosultnak képzelő korszellem még csak pár évtizedes múltra tekint vissza, korábban évszázadok alatt adott volt egy ezzel homlokegyenest ellenkező, elfogadási – befogadási, boldog áldozatvállalási morál, amihez az emberek igyekeztek tartani magukat, mert különben még a társadalomból is kiközösíthették őket. Persze nem akarunk visszamenni addig a korig, amíg a házasságtörő asszonynak halál volt a büntetése, mindössze az alapvető spirituális tudásból eredő, a szellemvilág törvényeire alapozó, egyéni - erkölcsi és közösségi - társadalmi érdekeknek megfelelő együttélési, és intim-viselkedési szabályok egyeztetési szüksége fontosságának tudomásul vétele és az ebből eredő egyéni – individuális következtetéseknek a (következően) betartása kellene célja legyen az ilyen fajta vizsgálódásnak.
2) A másik, hogy az, hogy a negatív Bika Nap által jelzett mentalitással is baj van, konkrétan azzal, hogy az anyagi javaknak túlzott fontosságot tulajdonít. Ez nehezen változtatható megoldások elé állítja a Skorpió Lilithtel való szembenállás miatt, mivel a Skorpió Lilith spirituális mentalitás-változtatási képtelenséget jelöl. És itt van a kutya elásva, ebben áll a Marietta életének és sorsának a kulcskérdése, vagyis a legnagyobb nehézsége. Mert az is előfordulhat ezek helyett és ezekkel szöges ellentétben, hogy, hogy Marietta eltékozolja – elmúlatja az anyagi keresetét, hogy Mariettát egyáltalán nem érdeklik az anyagiak, még lakása sincs, mert az arra gyűjtögetett és félretett pénzét egy szerencsétlen ötlettől vezérelve, eljátszotta ruletten, bank- vagy tőzsdespekuláción- vagy fogadáson, és emiatt albérletben vagy egy barátnőinél lakik, ami számára azt a különösen pikáns csábítást is nyújtja, hogy hátha sor kerülhet így, valamilyen kis titkos leszbikus együttlétre. – A lényeg úgy is ugyanaz: a Bika szellemiségének a valamelyik negatív véglete szerinti megélése, öncélú gyakorlása.
A Nap negatív szellemisége, ezúttal még egy fontos föld-bolygóval, a Szaturnusszal is negatív „szövetséget” alkotva, egészen vészterhes konstellációt alkot, ez pedig különösen fontos. A Szaturnuszi szellemiség ugyanis a határok kijelöléséről és betartásáról vagy felrúgásáról, a megfelelő arányok, mértékek betartásáról és betartatásáról, vagy semmibe vételéről szól, kifejezi az önfegyelmet és annak híján a kívülről megkapott fegyelmező erőt. A Vízöntőben álló Szaturnusz arra utal, hogy nem várt, hirtelen formákban érkezhet mind a sorsrontó „zseniális” ötlet és annak az azonnali megvalósítási vágya, ugyanúgy, mint az erre való, külső, figyelmeztetés a sorstól, hogy itt elég, így nem lehet tovább, meg kell változtatni a csapongó – mindig csak megfontolatlanul ötletelő, felszíneskedő mentalitást. Ez persze nem szó szerinti figyelmeztetés, még csak nem is tanítás, ahogy az ezoterikusok állítják, ez egyszerűen a kauzális logika szerinti következménye egy huzamosabb ideig gyakorolt, spirituálisan negatív, vagy zavaros mentalitásnak. Tragikus kimenetelű eseményeket jelezhet ez a fényszög, amennyiben nem sikerül a helyes alapállás felvétele, amiről ez az asztrológiai feltárás is szól.
A Nap az Oroszlán Sárkányfarokkal is egy kvadrátot képez, erről szintén volt szó korábban. Röviden, itt is főleg a zavaros szexuális késztetéseit kell önmagának megismernie és beismernie, majd a tudatosítás segítségével azokat feloldania. Valamint, és másfelől az esetleges öncélú luxusra, a nárcizmusából eredő , külső sikerek megszerzésére való törekvését is fel kell számolnia, és megértenie, hogy a többi ember tiszteletét nem azzal kell kivívja, hogy minél több csillogó medált szerez, és nem azzal, ha az egyéni erőfeszítéseinek elismeréseképpen megkapott pénzből, minél ragyogóbb lakása vagy autója van. Hanem, ha az Oroszlán pozitív értékeinek kiművelésével sikerül belső, morális tulajdonságokat, tehát hosszú távon is kamatoztatható, pozitív értékeket garantáló értékeket szereznie, amiről szintén volt szó. De ismétlés a tudás anyja, tehát: amivel le kell számolnia, az a beképzeltség, a gőg, a kevélység, a fennhéjazás, a fölényeskedés, a saját maga mások fölé helyezése, ugyanakkor a mások, főleg a gyengébbek lenézése, az állandó külső csodálatra való vágya, a mások megsegítése kizárólag a saját egója növelése érdekében, a fényűzésre való hajlam, a „nekem ez jár”, az „én tudom a legjobban” jellegű attitűdök, magyarul a felsőbbrendűségi komplexus felszámolása.
Mivel a Nap az első házban van, ami a személyi öntudat kiérlelésével is kapcsolatos, és ez a Nap van tehát támadva a szintén személyiségproblémákat jelző Oroszlán Sárkányfarokkal, Mariettának nagyon fontos magában tisztáznia és helyretennie az itt leírtakat, annak érdekében, hogy ki tudja érlelni a saját, spirituális alapokon nyugvó személyiségét, amelynek már semmi köze nem lesz a külső ambíciókhoz, hanem a metafizikai tudás valamint a személyi horoszkópjából kiolvaható megváltási programja megismerése segítségével megértett értékrendnek a mindennapi életében való alkalmazásához, és ebben a világi szemmel szerényebbnek képzelt, polgári életben való boldoguláshoz lesz köze.
Mindenesetre ahhoz, hogy a Bika jelezte szellemi erőtérrel is harmóniába kerüljön Marietta, meg kell ismernie a pozitív Bika jellemzőket: a természetesség, természet-közelség, a megbízhatóság, stabilitás, türelem (ez az Oroszlán Sárkányfarok feloldása miatt is fontos), a harmóniára való törekvés, és főként a szexuális életben a figyelmesség, az odaadás, és főként hűség; az alapvető emberi szükségletek kielégítésére alkalmas anyagi háttér megteremtésének a nem öncélú igénye.
Mariettának még egy nem mindennapi segítsége van az eddig vázolt, szintén nem mindennapi feladatainak megoldásához. Ez pedig egy nagy trigon, amit az Ikrekben álló Merkúr, a Mérlegben álló Uránusz és a Vízöntőben álló Szaturnusz képez.
Az Ikrekben álló Merkúr nagy segítségére lehet abban, hogy az itt felvázolt problémákat megértse, és racionálisan fel is fogja, hogy mi a probléma. Valamint abban, hogy képes legyen, megfelelő önkontroll birtokában, a későbbiekben is felismernie, hogy mi a fontos és, hogy mi a helyzet az ő karma-oldási, boldogulási sors-feladataival, és, hogy mi miként működik ebben a helyzetben, annak érdekében, hogy – A Jupiteri elv és géniusz szellemisége szerint - tudjon prioritást adni a jelenségeknek, és hogy ezáltal az elméje tisztán tudjon működni. Mindehhez szükség van arra, hogy ne engedje a gondolatait túlzottan szabadjukra engedni, hogy a gondolkodás ne váljon öncélúvá. Ez a Merkúr áll trigonban a Szaturnusszal, amit nem könnyű értelmezni, hiszen a Szaturnusz a Vízöntőben áll, és ráadásul sok negatív fényszöget is kap, tehát nem lehet egyértelműen pozitívnak nevezni hatását. Itt inkább arról van szó, hogy a Merkúr által jelzett racionális gondolkodási és megkülönböztetési képesség segítheti Mariettát abban, hogy az öncélú függetlenedési motivációval összezavart, a Szaturnusz által jelzett arány, határ- és mértékviszonyítási képesség mégis tudjon valamennyire normálisan működni. Vagyis, hogy Mariettának minden bizonnyal, bizonyos helyzetekben jön olyan gondolata, ami őt megmenti negatív élethelyzetektől, amelyet ez a Vízöntőben álló, erősen negatívan (őszintén szólva azt is mondhatnánk: katasztrofálisan) fényszögelt Szaturnusz jelez. Nem szabad azonban csak erre hagyatkozni: a trigonok jeleznek ugyan pozitív képességet, amelyekkel valóban lehet is élni, de ahhoz, hogy egy nagy trigon hatása valóban „beinduljon”, komoly spirituális tudatosságra, de még nagyobb javítási, belső és külső mentalitás-kiigazítási akaratra és eltökéltségre, sőt: ambícióra van szükség.
A nagy trigonhoz tartozik még a Mérlegben álló Uránusz is. Mivel a Merkúr és az Uránusz is intellektuális képességeket is jelez, de egyfajta szellemi intuíciót is, ezért már nem meglepő, hogy Marietta hogyan volt képes sportkarrierje mellett még közgazdász és informatikus diplomára is szert tenni. Az esze tehát vág, mint a borotva, de mindez idáig nem megfelelően használta ezt a nagy eszét, és félő, hogy a továbbiakban nehogy arra használja, hogy a férfiakat legyőzze, hogy az azokkal való öncélú versengések csábító körébe bemenjen és ott azzal áltassa magát, hogy ő lám, ő mennyire szuper nő, az általa ostobának látott férfiakhoz képest, akik nem ostobábbak mint ő, csak éppen annyira mások, hogy nem jut még csak az eszükbe sem nőkkel konkurencia harcokat folytatni. A Mérlegben álló Uránusz is egyértelműen arra utal, hogy az Uránusz által jelzett jó tájékozódás és a laza humorérzék, illetve a szellemi önfelszabadítás, az intuíció kibontakoztatása számára a partnerkapcsolaton keresztül lehetséges, bár figyelnie kell arra, hogy ösztönös függetlenedési igénye, a tűz karmája felől meg a férfiaknak a megszégyenítési és legyőzési vágya, ne uralja el harmóniaigényét, partnerkapcsolatának a rendben tartását. Pontosan a partnerkapcsolatok adják meg számára azt a lehetőséget, ahol megértheti az individualizációnak, vagyis a személyi felelősségnek pozitív értelmét, ti., hogy csakis magát a partnere számára felkínálva, tudja elérni az igazi szabadságot, amit általában össze szoktak téveszteni a személyes függetlenséggel. Ez az Uránusz tehát pozitív fényszögkapcsolatban áll a Merkúrral, egymás hatását tehát erősítik. Vagyis a Marietta józan, paraszti esze, ami kétségkívül létezik, képes tehát magasabb dimenziókba is átlépni, és magasabb összefüggéseket is megérteni, mindezt egyelőre még nem tudatosan, inkább csak sugallatszerűen; de ha „trenírozza” erre magát, és elkezdi életfeladatai felvállalását, akkor ez a kétféle gondolkodásmód egyre jobban összekapcsolódhat nála. Tehát a józan, „paraszti” ész nem az életnyerésre használandó, hanem arra, hogy annak segítségével az isteni magjától származó, pozitív és megváltás jellegű ötleteit meg tudja valósítani.
Az Uránusz trigonban van a Szaturnusszal is, de ahogy a Merkúrnál, itt is inkább azt az irányultságot szabad pozitívan értelmezni, ahogyan az Uránusz jelezte kreatív megnyilvánulási lehetőség- és szabadságkereső szellemi erőtér a Szaturnusz által jelzett stabilitás-, nyugalom- és biztonságkeresésre hat: vagyis ha megérti a stabil párkapcsolat fontosságát, és abban él, akkor pozitívan működhet és kibontakozhat az Uránusz jelképezte intuíciós kreatív alkotási és együttműködési készség, a felettes énnel való kapcsolat. És ez erős támogatást nyújt neki abban, hogy az a furcsa, zabolázhatatlan, határt és arányt nem ismerő, felelősségteljesen működni képtelen őserő, amit a Vízöntőben álló, sok negatív fényszöget kapó, tehát diszharmonikus Szaturnusz jelez, mégis valamennyire képes legyen az isteni logika szerint működni.
Akárhogy is nézem, ennek a horoszkópnak a megoldása a Szaturnusznál keresendő. Egyrészt a kereszt-kvadrát miatt önmagában hatalmas feladatot jelöl ki; másrészt még a segítségként értelmezhető trigonnak is ő az egyik fontos része. Vagyis, ahhoz, hogy Marietta segíteni tudjon önmagán, mindenképp magára kell vállalnia, minimum a saját sorsa alakulásáért a teljes felelősségeket és így, ezen új alapállása által, harmóniába kell kerülnie a Szaturnusz által képviselt őserővel. Tehát állandó éberségre van szüksége ahhoz, hogy felismerje, meddig mehet el, hogy képes legyen mértéket tartania, amelyre a fentebb vázolt hedonista és karrierista késztetései miatt mindenképp szüksége van. És, hogy felismerje a saját felelősségét, megérezze, milyen irdatlan nagy lehetőség birtokában van azáltal, ha a maximális felelősségvállalás mágiájával az élete folyását tudatosan irányítja – és ugyanakkor azt is megértse, hogy milyen irgalmatlanul kikerülhetetlen sorscsapások veszélyeztetik őt, ha nem számol ennek a szaturnuszi erőnek a küszöb őre funkciójával, vagyis a negatív – kényszerítő, vagy, szélsőségesebb helyzetekben a szétbontó visszahatásaival.
Én azt mondom, hogy ezt a felelősséget legjobban akkor értheti meg, ha anyává válik, és nem csak azért, mert a 4-es házban, vagyis a család házában van a Sárkányfarok a képletében, vagy mert az általános emberi életfeladatok szerint 28 évesen már egyébként is, minél hamarabb édesanyává kell válnia, hanem főként a Szaturnusz pozíciója miatt. Ehhez kell neki most átgondolnia élete jelenlegi helyzetét, hogy milyen lépéseket kell megtennie annak érdekében, hogy minél előbb normális, ún. tradicionális kapcsolatban éljen, és abban gyermeket, illetve lehetőleg kettőnél több gyermeket szüljön, gondozzon és neveljen, természetesen az édesapjuk segítségével. Egy nő számára nincs jobb élethelyzet ahhoz, hogy kontrollálni akarja gondolatait, érzéseit, mint amikor a gyermekei sorsán látja viszont korábbi ösztön- és érzésvilága „eredményeit”. És ezt egy asztrológus – édesanya mondja (írja) önnek!

_________________
"... Istennel lehetetlenség együtt lenni napszemüvegben." Bono


Vissza a tetejére
  Megosztás a Szepon         
Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO